FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 december 2008

Schaatsen: Uitslagen dag 2 NK Allround

Vandaag was dag twee van het NK Allround in Thialf, Heerenveen. Zowel de heren als de dames schaatsten de 1.500 meter. De heren sloten het kampioenschap af met de tien kilometer, terwijl de dames de vijf kilometer reden.

Heren

De 1.500 meter werd een prooi voor koploper Sven Kramer. Kramer won in een tijd van 1.47,34. Rhian Ket ging tot aan de laatste rit aan de leiding en eindigde uiteindelijk als tweede. Erben Wennemars, zaterdag nog winnaar van de 500 meter, werd derde en steeg hierdoor naar de tweede plaats in het klassement. Op de tien kilometer kon Kramer de titel eigenlijk niet meer mislopen. De jonge schaatser van TVM deed wat hij aan zijn stand verplicht was en won ook de laatste afstand.  Kramer nam het in de laatste rit op tegen zijn ploeggenoot Wouter Olde Heuvel en reed ver weg bij zijn ploeggenoot. De zege kwam voor hem niet meer in gevaar. Koen Verweij reed een goede race tegen Erben Wennemars en haalde bijna een halve minuut van zijn persoonlijke record af. Hiermee bleef hij de tweevoudig wereldkampioen sprint twintig seconden voor. Rens Rotteveel werd gediskwalificeerd nadat hij, toen hij was ingehaald door Bob de Jong, foutief wisselde.

In het klassement won Kramer met een voorsprong van bijna drie punten op Olde Heuvel. Verheijen werd derde in het klassement en bleef hierbij Verweij zeer nipt voor. Wennemars werd vijfde in het eindklassement.

Eindstand in het klassement

#SchaatserTotaal
1Sven Kramer149.397
2Wouter Olde Heuvel152.356
3Carl Verheijen153.340
4Koen Verweij153.358
5Erben Wennemars153.520

 

Dames

Ireen Wüst wist de 1.500 meter op het NK allround in de laatste rit van vandaag te winnen in 1:59.23. Daarmee verstevigde ze haar leiding in het klassement, en maakte wat tijd goed op haar directe concurrente Renate Groenwold. Op de afsluitende afstand had Wüst een voorsprong van ruim vier seconden op Groenewold en in een rechtstreeks gevecht mocht zij die verdedigen. In een spannende race bleef Wüst binnen die marge, waardoor Groenewold tweede zou zijn geworden in het klassement. Na 300 meter in de race ging het echter al mis, doordat Groenewold naar buiten waaierde en daarmee Wüst op leek te houden. Dit kwam de TVM-rijdster op een diskwalificatie te staan.

Achter Wüst werd Jorien Voorhuis nu tweede op deze afstand, nog voor Paulien van Deutekom. In het klassement werd achter Wüst Elma de Vries tweede voor Van Deutekom en Voorhuis.

Eindklassement

#SchaatssterTotaal
1Ireen Wüst164.614
2Elma de Vries165.437
3Paulien van Deutekom165.668
4Jorien Voorhuis166.005
5Marrit Leenstra166.972

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Stegeman dringt tot regeringsvliegtuig door

Het is sensatiejournalist Alberto Stegman gelukt om op Schiphol-Oost door de beveiliging te breken. Dit was vanavond te zien in de sensatie-uitzending Undercover in Nederland bij SBS6.

Stegeman kon ongestoord bij het regeringstoestel komen, een Fokker 70, waarvan de koninklijke familie en de Nederlandse ministers gebruik maken. Hij constateerde dat de beveiliging van Schiphol zelf is verbeterd sinds hij de gaten in de beveiliging eerder dit jaar blootlegde. Op Schiphol-Oost blijkt dat echter niet het geval. Stegeman werd getipt door anonieme medewerkers van Schiphol over dit gat in de beveiliging.

De journalist gebruikte een nep KLM-pas om binnen te komen. De KLM-pas beschikt volgens hem niet over unieke kenmerken en is dus makkelijk na te maken, wat hij ook gedaan heeft. Hij kopieert de pas en voorziet die met behulp van een computer van zijn pasfoto.

Reactie

Een woordvoerster van Schiphol heeft vanavond direct na de uitzending een reactie gegeven: "Schiphol-Oost is een bedrijventerrein. Vliegtuigen staan daar alleen voor onderhoud. Alle toestellen die van Schiphol-Oost komen, worden eerst van top tot teen gecontroleerd voor ze weer in bedrijf komen."

De woordvoerster was wel blij dat Stegeman constateerde dat de beveiliging op Schiphol-Centrum nu wel op orde is. Ze wilde uit veiligheidsoverwegingen niet zeggen of het desbetreffende regeringstoestel er voor onderhoud stond.

Met dank aan Mooiweertje voor de submit.

Munteanu verhuurd aan Bielefield

Arminia Bielefeld kan tot het einde van het seizoen beschikken over Vlad Munteanu. De 27-jarige Roemeen wordt gehuurd van VfL Wolfsburg.

Munteanu kwam dit seizoen nog geen minuut in actie. Wolfsburg verhuurde hem tijdens de vorige jaargang aan AJ Auxerre, waar hij eveneens weinig aan spelen toekwam.

De linkermiddenvelder kende persoonlijk een topjaar tijdens het seizoen 2006/07 toen hij elf keer scoorde in 33 wedstrijden namens Energie Cottbus. Die prestatie was voor Wolfsburg reden Munteanu over te nemen.

Munteanu speelt sinds de zomer van 2007 in Wolfsburg. Hij werd destijds samen met zijn landgenoot Sergiu Radu verkocht door Energie Cottbus. Radu is inmiddels ook verhuurd, de aanvaller speelt voor 1. FC Köln.

Verwarde moeder loopt over A12

Een ernstig verwarde vrouw heeft vanmiddag het verkeer op de A12 bij Arnhem ontregeld. De 34-jarige vrouw liep over de snelweg en werd aangereden. Ze raakte hierbij niet gewond, meldt de politie. Haar anderhalf jaar oude zoontje liet ze achter in haar auto, die ze op de vluchtstrook parkeerde.

Rond 16.45 uur liep de vrouw ter hoogte van de afrit Arnhem-Noord op de rijbaan. Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze de ernstig verwarde vrouw onder een deken naast de weg aan. Ze was aangereden door een stapvoets rijdende auto. Gewond was ze niet, ernstig in de war bleek de vrouw wel te zijn. Daarom is ze ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

De vrouw bleek haar auto aan de andere kant van de weg op de vluchtstrook geparkeerd te hebben. In de auto troffen de agenten haar zoontje aan. Hij is opgevangen door Bureau Jeugdzorg, voor hem is opvang geregeld.

Stoke City spits slaat ploegmaat

De toekomst van Ricardo Fuller bij Stoke City lijkt hoogst onzeker te zijn. De Jamaicaanse aanvaller raakte na de gelijkmaker van West Ham United in conclaaf met ploeggenoot Andy Griffin, en beëindigde het dispuut uiteindelijk met het uitdelen van een klap aan zijn aanvoerder.

Scheidsrechter Michael Jones sloeg het incident, dat zich afspeelde rond de middenlijn, gade en toonde Fuller een rode kaart. Met tien man wisten The Potters de 1-1 stand uiteindelijk niet over de streep te trekken. West Ham won dankzij een treffer van Diego Tristán twee minuten voor tijd.

Het incident moet de Engelse voetbalfan hebben herinnerd aan de ruzie die Lee Bowyer en Kieron Dyer drie jaar geleden uitvochten. De twee, toen allebei nog uitkomend voor Newcastle United, raakte slaags met elkaar na een meningsverschil. Destijds werden beide heren van het veld gestuurd.

Utrecht wil door met Du Chatinier

Als het aan de clubleiding van FC Utrecht ligt maakt Ton du Chatinier het seizoen af als hoofdcoach. Probleem is echter dat hij het trainersdiploma nog niet heeft behaald.

De KNVB heeft FC Utrecht vier weken dispensatie verleend, en zal daarna kijken hoe het de rest van het seizoen verder moet gaan. Ook oud-speler Robert Roest, die vanmiddag samen met Du Chatinier op de bank zat tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC, heeft nog niet het juiste trainersdiploma. Du Chatinier is echter wel bezig met de cursus, maar zal pas tegen het eind van het seizoen klaar zijn.

"We willen de zaak tot het eind van het seizoen intern oplossen. Alleen moeten we dan wel de KNVB mee hebben", aldus voorzitter Jan-Willem van Dop.

Koç wellicht eerder naar Groningen

De overstap van Serhat Koç naar FC Groningen is definitief. De voor FC Eindhoven uitkomende aanvaller tekende vandaag een vierjarig contract. Met de overgang is een bedrag van 200.000 euro gemoeid.

Hoewel het contract pas bij aanvang van het nieuwe seizoen ingaat, wil FC Groningen de spits eigenlijk in de winterstop al overnemen. De prof die dit seizoen al veertien doelpunten maakte in de Jupiler League is zeer welkom bij de Groningse club, aangezien trainer Ron Jans na het vertrek van Berry Powel naar ADO Den Haag graag een extra spits toe wil voegen aan zijn selectie.

Ook Bob de Vries wint in Haaksbergen

Bob de Vries heeft de eerste natuurijsmarathon van dit seizoen gewonnen. Eerder vandaag won zijn zus Elma de Vries al de wedstrijd bij de dames.

Door de felle oostenwind was het een zware wedstrijd. Een kopgroep van zeventien man slaagde er in een ronde te pakken op de rest van het veld. Nadat het peloton had afgesprint, reden Joost Juffermans, Sander Kingma, Roy Boeve en De Vries weg uit de kopgroep. De rest leek nog terug te komen, maar De Vries, Kingma en Boeve bleven net uit de greep. Uiteindelijk won De Vries in de eindsprint de wedstrijd, die ging over 100 rondjes van 400 meter.

Huntelaar wil ooit terug naar Ajax

Klaas-Jan Huntelaar nam zondagmiddag afscheid van de supporters van Ajax. De aanvaller werd enkele weken geleden aan Real Madrid verkocht. Toch sluit de speler niet uit in de toekomst naar de Amsterdam ArenA terug te keren.

"Het zou heel mooi zijn om hier nog ooit terug te keren. Ik wil hier toch eens een keer de titel pakken," liet Huntelaar weten. De speler kwam op 9 november voor de laatste keer als Ajacied in actie. Een enkelblessure zorgde er namelijk voor dat hij niet meer in actie kon komen.

In zijn periode bij Ajax pakte Huntelaar zowel de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal twee keer. Een landstitel heeft de aanvaller nog niet gewonnen. "Die prijzen zijn mooi, maar mijn hoogtepunt hier waren misschien toch wel de Champions League-wedstrijden tegen Inter. Dat is toch het hoogst haalbare."

Toen Huntelaar na een indrukwekkend eerbetoon van het veld stapte, was hij zichtbaar geëmotioneerd. "Dit is mooi en emotioneel. Ik heb echt een brok in mijn keel. Het is ook niet makkelijk om afscheid te nemen, maar het hoort er nu eenmaal bij."

Slim mogelijke koper Honda

De Mexicaanse zakenman Carlos Slim is in de race om het raceteam van Honda over te nemen. Verschillende media, waaronder de krant La Stampa, berichtten dat de deal al rond was, maar autosport.com meldt dat er van een overname nog geen sprake is.

De Italiaanse krant geeft in haar stuk aan dat Slim Jenson Button en Bruno Senna als coureurs wil hebben. Nick Fry zou als teambaas aan mogen blijven. Slim is eigenaar van de Mexicaanse telecommaatschappij Telmex en behoort tot de rijkste personen ter wereld. Echter zal er voor het nieuwe jaar geen overname meer plaatsvinden.

Slim zou volgens autosport.com een van de vier gegadigden zijn voor het Japanse team. De andere potentiële kopers zijn Dave Richards samen met een groep investeerders uit Koeweit, de Griekse scheepsmagnaat Achilleas Kallakis en een onbekende Zwitserse groep investeerders. Ook de eigenaar van Force India Vijay Mallya zou interesse hebben in het team, maar wil dan alleen de faciliteiten van het team. Vooralsnog heeft Slim de beste papieren in handen voor een overname.

De Mexicaan is al in Brackley geweest om te spreken over de overname. Echter er is door de vakantiedagen nog geen overeenkomst. Begin januari zal er verder worden gesproken over de overname van Honda. Mocht Slim het team overnemen, dan lijkt Telmex de hoofdsponsor te worden.

Met dank aan Henryracer en northernlight81 voor de submit.

'Luijckx wil toch bij AZ blijven'

In tegenstelling tot een maand geleden wil Kees Luijckx nu wel bij AZ blijven. Dat zegt de Castricummer zondag tegen RTV Noord-Holland. De laatste drie wedstrijden kwam de speler weer in beeld door een blessure van collega Hector Moreno.

Dat veranderde, volgens Luijkx zelf, het toekomstbeeld bij AZ, waardoor hij wil blijven. Trainer Louis van Gaal houdt er echter rekening mee dat zijn pupil toch vertrekt. Diverse clubs, waaronder NEC, hebben geïnformeerd bij de Alkmaarse lijstaanvoerder.

Directeur voetbalzaken Marcel Brands gaat volgens de Noord-Hollandse omroep in de winterstop kijken wat het beste is.

Jans 'showt' middelvinger

Ron Jans was na afloop van het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen (2-3) duidelijk gefrustreerd. De oefenmeester toonde namelijk zijn middelvinger en wilde dit in eerste instantie stilhouden. Diverse tv-camera's hebben het voorval echter geregistreerd.

Jans zag achteraf gezien in dat zijn reactie niet slim was. "Het is jammer, dat had ik niet moeten doen. Het is ook geen goed voorbeeld. Maar ik ben een emotioneel mens. Het was een frustratiebeweging."

De trainer van de Groningse formatie wilde verder niets over de kwestie kwijt, maar analyseerde de wedstrijd nog wel. "In de tweede helft was het jammer dat we niet verder door konden drukken na de 1-1. De gelijkmaker had veel kracht gekost. Na de 1-2 is de ploeg toch blijven knokken en uiteindelijk kwamen we toch nog op 2-2. Met die stand als eindstand had ik kunnen leven."

De Vries wint marathon Haaksbergen

Elma de Vries heeft een succesvol weekend achter de rug. Zondagmiddag werd ze tweede op het NK allround en in de avond won ze de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen.

De Vries was in de finale sterker dan Mariska Huisman en Chris Witty, die respectievelijk tweede en derde werden. Een jaar geleden was de 25-jarige schaatsster ook al de beste tijdens de eerste marathon op natuurijs.

Van Dijk blijft aanvoerder FC Utrecht

Gregoor van Dijk blijft aanvoerder van FC Utrecht. Eerder deze week overwoog de speler om zijn band in te leveren. De oorzaak hiervan was het ontslag van trainer Willem van Hanegem.

"Ik heb vandaag een gesprek gehad met voorzitter Jan-Willem van Dop. Ik blijf aanvoerder. Het heeft geen toegevoegde waarde als ik er mee stop. De emoties zijn nu ook gezakt. Er is een hoop gebeurd dit seizoen. Ik was boos en teleurgesteld, maar dat is nu na een paar dagen gezakt," liet Van Dijk in een reactie weten.

Tim Cornelisse fungeerde dit weekend, tijdens het treffen met Roda JC (3-1), nog als teamcaptain. Van Dijk was namelijk nog niet helemaal hersteld van een operatie aan de buikwand.

Rempel pakt eerste officiële titel Vancouver

De olympische schaatsbaan in Vancouver, de Richmond Oval, was dit weekend het toneel van de Canadese afstandskampioenschappen. Shannon Rempel bleek tijdens de allereerste wedstrijd, de 500 meter voor vrouwen, de beste benen te hebben en pakte daarmee de eerste prijs.

Gedurende het weekeinde keken er 1200 Canadese schaatsfans naar de wedstrijden. Veel schaaters waren verbaasd door de hoge opkomst. "Dit is volgens mij de eerste keer dat er publiek kwam bij een Canadees kampioenschap," liet Rempel weten, die haar ogen niet kon geloven.

Het volgende evenement op de Richmond Oval is het WK afstanden. Dit evenement wordt in maart gehouden.

Overzicht Eredivisie speelronde 17

Dit weekend werd de laatste speelronde van 2008 afgewerkt. Feyenoord gunde zichzelf een kerstcadeau door op Tweede Kerstdag van NAC Breda (3-1) te winnen. AZ mag zich winterkampioen noemen, omdat zij met 1-0 van NEC wonnen. Verder liep PSV opnieuw tegen puntverlies aan door een gelijkspel tegen FC Twente (0-0), won Ajax van ADO Den Haag (3-0) en zegevierde sc Heerenveen in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen (2-3).

Uitslagen zeventiende speelronde:

Thuis Uit Uitslag
FeyenoordNAC Breda 3-1
PSVFC Twente 0-0
Willem IISparta 3-2
Heracles AlmeloDe Graafschap 0-0
VitesseFC Volendam 3-1
AjaxADO Den Haag 3-0
AZNEC 1-0
FC UtrechtRoda JC 3-1
FC GroningenSC Heerenveen 2-3

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Mounir El HamdaouiAZ15
2Marcus BergFC Groningen13
=Frank DemougeWillem II13
4Matthew AmoahNAC Breda12
5Danijel Pranjicsc Heerenveen11

De eerste speelronde van het nieuwe jaar begint op 16 januari 2009. Daags voor de hervatting van de competitie zal FOK!sport het speelschema van ronde achttien publiceren.

Woordenfilter in PlayStation Home werkt nog niet optimaal

PlayStation Home heeft nog steeds last van kinderziektes. Michael Marsch, een 38-jarige hetero man en actief voorvechter van rechten voor homoseksuelen, probeerde een club voor homo's en hetero's te openen in Home. Dit ging echter minder makkelijk dan verwacht, aangezien woorden als gay en bisexual taboe zijn in Sony's virtuele wereld. Marsch heeft volgens eigen zeggen dit probleem al in de beta-periode bij Sony aangegeven, maar het blijkt dat hier tot op heden niets mee gedaan is. Naast gay en bisexual is zelfs het woord hello omstreden, aangezien deze het woord hell bevat. Ook woorden als christ en jew zijn niet mogelijk in PlayStation Home.

Marsch begrijpt dat Sony scheldwoorden en gevloek filtert, maar heeft dit volgens hem meer weg van discriminatie:

I can understand if they're filtering out profanity, but if feel like it's discrimination. By blocking a word like 'gay,' which is a preferred term by the gay community, you're encouraging it as a bad word.


Binnenkort de Hell jew gay christ bisexual club?

Welke is Dit: Opgave 66 - Uitslag

Het is een ieder natuurlijk duidelijk dat Col.n het juiste antwoord heeft gegeven. Het plaatje kwam inderdaad uit de film Lola rennt. Een knappe Duitse film. In de lift gaan mee: Kiegie, KirkLazarus, Jordy B, magical_reflex, Sc0rPi0n, Sebas, G-lock, Spockjuh_, qu63, Ryoga, Rossdale, Daywlk3r, Knutknuttsson, Klompje, WurM, SweetCheeks en SpaceLlama. Deze maand is nog niet beslist maar het moet wel raar lopen wil KirkLazarus de overwinning mislopen.

KNSB wijst Groenewold aan voor EK

Renate Groenewold mag gewoon naar het EK. Ze kreeg een aanwijsplek van de KNSB.

Groenewold werd vandaag op de 5 km van het NK allround gediskwalificeerd. Zonder diskwalificatie zou ze als tweede zijn geeëindigd, wat automatische plaatsing had betekend. De KNSB heeft daarom besloten Groenewold een aanwijsplek te geven. Verder gaan de nummers één tot en met drie naar het EK. Dit waren Ireen Wüst, Elma de Vries en Paulien van Deutekom. Jorien Voorhuis, die door de diskwalificatie van Groenewold als vierde eindigde, is nu reserve.

Bij de mannen gaan de nummers één tot en met vier, Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel, Carl Verheijen en Koen Verweij, naar het Europees kampioenschap.

Baden Cooke naar Vacansoleil

Baden Cooke rijdt volgend seizoen voor de Nederlandse ploeg Vacansoleil. De Australische sprinter tekende vandaag een contract voor één seizoen.

Afgelopen seizoen reed Cooke voor Barloworld, maar voor komend seizoen had hij nog geen ploeg. Cooke kon ook naar Rock Racing, maar die ploeg heeft geen Pro-Continental licentie gekregen.

Cooke won in 2003 een etappe in de Ronde van Frankrijk en daarnaast dat jaar ook een rit in de Ronde van Zwitserland. Andere zeges waren semi-klassiekers als Dwars door Vlaanderen (2002) en het Kampioenschap van Vlaanderen (2003, 2007). Afgelopen jaar won hij ritten in de Clásica Alcobendas en de Herald Sun Tour.

Intro en eerste minuten gameplay van Killzone 2

In februari kunnen PS3-gamers eindelijk de Helghast op hun sodemieter gaan geven voor wat ze in Killzone 1 flikten. Na een laffe invasie die succesvol werd gepareerd gaat de ISA de Helghast raken waar het ze meeste pijn doet: op hun thuisplaneet. Als je echt echt echt echt ECHT niet kan wachten tot februari, kun je hieronder de intro en eerste gameplayminuten van de single player-campagne bekijken, maar we moeten jullie waarschuwen, er zitten spoilers in die je wellicht wil bewaren tot je thuis de disc in je PS3 hebt gestoken.

Als het filmpje niet werkt op je computer, mag je hier klikken, maar deze linkt werkt ook en natuurlijk hebben we ook deur nummer drie voor jullie.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 17

Dit weekend werd de zeventiende speelronde in de eredivisie gespeeld. Koploper AZ won zijn wedstrijd en mag zich daardoor winterkampioen noemen. Ook Ajax won zijn wedstrijd en blijft daardoor de naaste achtervolger.

 

Feyenoord slaagde erin het dramatische jubileumjaar toch nog positief af te sluiten. Tegen NAC Breda won het zijn laatste wedstrijd in 2008. Het eerste half uur was slecht, beide ploegen wisten niks te creëren. Een fraai afstandsschot van Biseswar bracht Feyenoord daarna op 1-0. Na die treffer werd het spel van Feyenoord beter, Makaay schoot net naast en een schot van Biseswar belandde op de lat. Uiteindelijk bracht Fer, weliswaar in buitenspelpositie, de stand op 2-0. Na rust ging NAC wat meer aandringen, maar na de 3-0 van Fer was het duel gespeeld. De 3-1 van Amoah vijf minuten voor tijd kwam dan ook veel te laat.

De wedstrijd tussen de nummers drie en vier van de ranglijst, PSV en FC Twente, eindigde in een gelijkspel. PSV begon fel, maar Twente hervond zich waarna het duel gelijk opging. In de eerste helft werd een kopbal van Brechet gekeerd door Boschker en belandde een vrije trap van Dzsudzsák op de lat. Arnautevic raakte namens de Twente de paal. In de tweede helft waren de Tukkers de betere ploeg, maar ook hierin werd niet gescoord. De wedstrijd eindigde daardoor in 0-0.

AZ mag zich na een overwinning op NEC winterkampioen noemen. De ploeg van Louis van Gaal verloor de eerste twee wedstrijden van deze competitie, maar een zege tegen PSV zorgde voor een ommekeer. Er werd niet meer verloren en met regelmatig aantrekkelijk voetbal klom het op naar de koppositie. Van dat aantrekkelijke voetbal was tegen NEC weinig te merken. Pas diep in de tweede helft wist AZ het verschil te maken. Een schot van de ingevallen Dembélé werd door Babos gekeerd, maar Pellé was erbij om de rebound te scoren.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Willem II klopte Sparta Rotterdam met 3-2. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en De Graafschap eindigde in 0-0 en Vitesse won het degradatieduel tegen FC Volendam met 3-1. Ajax won simpel met 3-0 van ADO Den Haag en sc Heerenveen won de 'derby van het noorden' tegen FC Groningen met 2-3.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 26 december:                              
Feyenoord – NAC Breda (3-1)
                                       
Zaterdag 27 december:
                             
PSV – FC Twente (0-0)
Willem II – Sparta Rotterdam (3-2)
Heracles Almelo – De Graafschap (0-0)
Vitesse – FC Volendam (3-1)
                                       
 Zondag 28 december:                               
Ajax – ADO Den Haag (3-0)
FC Utrecht – Roda JC (3-1)
AZ – NEC (1-0)
FC Groningen – sc Heerenveen (2-3)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Dan en Fei Long poseren in screens Street Fighter IV

De kerst zit er weer op, dus de hele "wees lief voor een ieder"-gedachte kan weer uit het raam gekieperd worden. In februari lanceert Capcom het lang verwachte Street Fighter IV en om je alvast aan de nieuwe grafische stijl te laten wennen laten ze regelmatig screenshots los op het onwetende publiek. Vandaag is het de beurt aan Dan en Fei Long, twee personages die niet onbekend zijn bij de fans van de Street Fighter-games.





Zoals je ziet is Fei Long weer lekker fanatiek bezig met een "hai-ya" hier en Flaming Hurricanekick daar terwijl Dan lijkt te wachten op wat "bootylove" en z'n oorkaas checkt.





Wolter Kroes gewond na ski-ongeluk

Het ziet er naar uit dat de fans van Wolter Kroes hun idool voorlopig niet op het podium kunnen bewonderen. De blonde zanger heeft namelijk tijdens een skivakantie een ongeluk gehad.

Tijdens het skiën bleef het been van Kroes in de sneeuw steken, terwijl zijn skies rechtdoor wilden. De zanger moet moord en brand hebben geschreeuwd, want zijn been is op maar liefst vijf plaatsen gebroken.

De populaire zanger kan dus de komende tijd niet lopen en dus ook niet optreden. Zijn been is nu ingepakt in een flinke laag gips en moet de komende weken in de lucht blijven hangen.


Wolter vindt het ongeluk 'niet normaal'...

Uitslag FC Groningen - sc Heerenveen

Om half vijf begon het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag van dit duel.

FC Groningen - sc Heerenveen 2-3
13’ Pranjic 0-1 (pen)
54’ Gonzalo 1-1
76’ Smárason 1-2
90’+1 Granqvist 2-2
90'+5 Paulo Henrique 2-3

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Euroborg, Groningen
Gele kaart: Luciano, Holla (FC Groningen), Popov, Grindheim, Väyrynen (sc Heerenveen)


Opstellingen

FC Groningen: Luciano, Svejdík, Sankoh, Granqvist, Stenman, Ajilore (Metaj/74), Matthijs, Lovre, Holla (v.d. Laak/59), Berg, García (Powel/73)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Väyrynen, Svec, Grindheim, Beerens (Elyounoussi/73), Smárason, Pranjic (Paulo Henrique/68)

Jongen bewaart 250 kilo vuurwerk op slaapkamer

De politie heeft vandaag een 16-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden, nadat 250 kilo illegaal vuurwerk op zijn slaapkamer werd gevonden. Het assortiment bestond uit een groot arsenaal vuurwerkdummy's en een lanceerrek voor mortierbommen.

Enkele vuurwerkstukken waren provisorisch aan elkaar geknoopt. De jongen verklaarde dat hij niet wist dat de opslag zo gevaarlijk was.

Protest Groenewold afgewezen

Renate Groenewold heeft haar protest tegen de diskwalificatie op de 5.000 meter afgewezen zien worden. De TVM-rijdster zou ploeggenote Ireen Wüst op de eerste kruising gehinderd hebben en werd daarvoor gediskwalificeerd.

Groenewold reed op de slotafstand de snelste tijd van de dag met 7:08.28, waarmee ze Wüst vier seconden voorbleef. Echter in het klassement was dat niet voldoende om haar ploeggenote nog in te halen. Op de 5.000 meter werd Jorien Voorhuis nu tweede voor Van Deutekom.

In het eindklassement heeft Elma de Vries de tweede plaats overgenomen van Groenewold. Paulien van Deutekom maakte het podium compleet op plaats drie.

Australië verdedigt internetcensuur

De voorgestelde internetfilter, ook wel de "Great Aussie Firewall" genoemd, zal Australië één van de meest strikte internetregulatoren maken in vergelijking met andere democratische landen.

Consumenten, burgerrechtenactivisten, ingenieurs van de filter, internetproviders en politici van diverse partijen bevinden zich onder de critici van de verplichte internetfilter die in elk geval 1.300 websites, verboden door de overheid, zal blokkeren. De filter zal sites met "illegaal" materiaal blokkeren, waaronder sites die kinderpornografie, excessief geweld, instructies voor criminaliteit of drugsgebruik, terroristische oogmerken of andere inhoud die de Australische overheid als illegaal aanmerkt bevatten.

Honderden mensen hebben eerder deze maand in de Australische hoofdstad geprotesteerd. "Dit is duidelijk censuur", zegt Justin Pearson Smith, organisator van protesten in Melbourne. "De lijst met verboden sites, welke niet publiek wordt gemaakt door de overheid, is arbitrair en niet getoetst, waardoor de overheid en beleidsmakers hun eigen online agenda kunnen volgen.”

Het plan bestaat uit twee delen. Een verplicht filter dat websites blokkeert die op de blacklist staan, opgesteld door de Australische Communicatie Media Autoriteit, en een optioneel filter dat websites met inhoud enkel bestemd voor volwassenen kan blokkeren. De minister van Communicatie, Stephen Conroy, had eerder dit jaar het filter voorgesteld, gevolgd door de belofte van de overheid om internet schoner en veiliger te maken. "Dit is niet een discussie over vrijheid van meningsuiting", aldus de minister van Communicatie.

Protest Groenewold afgewezen

Renate Groenewold kan de tweede plaats in het eindklassement bij het Nederlands allroundkampioenschap definitief vergeten. Het protest dat de schaatsster had aangespannen tegen haar diskwalificatie op de vijf kilometer werd zondag afgewezen.

Elma de Vries eindigt achter winnares Ireen Wüst als tweede. De derde plaats ging naar Paulien van Deutekom.

Groenewold won de afsluitende vijf kilometer in 7.08,28, maar werd vervolgens gediskwalificeerd. Ze verleende op de kruising geen voorrang aan Wüst, die daardoor won in een tijd van 7.12,08.

Wüst en De Vries zijn zeker van deelname aan het Europees kampioenschap. Groenewold moet nu hopen op een van de twee beschikbare aanwijsplekken van de KNSB.

 Zie voor meer sportnieuws FOK!sport

Man met kerstdip danst over politiewagens

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote Markt in Gorinchem een 21-jarige beschonken man uit Haarlem aangehouden die op drie politieauto's had staan springen. Dat meldde de politie.

De voertuigen waren afgekomen op een melding van onrust in een café. Toen agenten naar de kroeg liepen, sprong de man achter hun rug op de motorkap van een van de geparkeerde wagens om vervolgens ook nog naar twee andere politieauto's over te springen. Deuken en krassen waren het gevolg.

De danser moest mee naar het bureau en verklaarde daar dat hij last had van een kerstdip. Hij kreeg een proces-verbaal en moet mogelijk ook nog voor de schade opdraaien.

[NHL] Stand per 28-12-2008

Hieronder vind je de stand in de NHL per 28-12-2008

Atlantic GP W L OT Pts GF GA
New York Rangers382213347102103
Philadelphia Flyers361910745123112
New Jersey Devils34201134310387
Pittsburgh Penguins361913442116105
New York Islanders36112142690129

Northeast GP W L OT Pts GF GA
Boston Bruins3526545613079
Montréal Canadiens3419964410188
Buffalo Sabres361714539103104
Toronto Maple Leafs351415634110126
Ottawa Senators3312165298095

Southeast GP W L OT Pts GF GA
Washington Capitals362211347116108
Carolina Hurricanes37171553997112
Florida Panthers3516145378995
Tampa Bay Lightning35101692984108
Atlanta Thrashers351219428105130

Central GP W L OT Pts GF GA
Detroit Red Wings35237551128105
Chicago Blackhawks3219674511983
Nashville Predators3417143378797
Columbus Blue Jackets35151643492103
St Louis Blues351418331100120

Northwest GP W L OT Pts GF GA
Calgary Flames352011444107105
Vancouver Canucks36191434110597
Colorado Avalanche35181613797103
Minnesota Wild3317142368776
Edmonton Oilers33161433590100

Pacific GP W L OT Pts GF GA
San Jose Sharks3527445812383
Anaheim Ducks361814440103102
Phoenix Coyotes37171553994105
Los Angeles Kings36151563695100
Dallas Stars341514535102118

[NK] Kramer wederom de sterkste

Sven Kramer heeft op Thialf in Heerenveen zijn Nederlandse titel allround geprolongeerd. Op de afsluitende 10.000 meter was hij in 13:04.21 veruit de sterkste. Bob de Jong werd tweede op die afstand voor Carl Verheijen.

Kramer nam het in de laatste rit op tegen zijn ploeggenoot Wouter Olde Heuvel en reed ver weg bij zijn ploeggenoot. De zege kwam voor hem niet meer in gevaar. Koen Verweij reed een goede race tegen Erben Wennemars en haalde bijna een halve minuut van zijn persoonlijke record af. Hiermee bleef hij de tweevoudig wereld kampioen sprint twintig seconden voor. Rens Rotteveel werd gediskwalificeerd nadat hij, toen hij was ingehaald door Bob de Jong, foutief wisselde.

In het klassement won Kramer met een voorsprong van bijna drie punten op Olde Heuvel. Verheijen werd derde in het klassement en bleef hierbij Verweij zeer nipt voor. Wennemars werd vijfde in het eindklassement.

Uitslag 10.000 meter

#SchaatserTijd
1Sven Kramer13:04.21
2Bob de Jong13:11.25
3Carl Verheijen13:27.47
4Wouter Olde Heuvel13:27.78
5Koen Verweij13:34.46

Eindstand in het klassement

#SchaatserTotaal
1Sven Kramer149.397
2Wouter Olde Heuvel152.356
3Carl Verheijen153.340
4Koen Verweij153.358
5Erben Wennemars153.520

[NHL] Lightning winnen derde op rij

De Tampa Bay Lightning hebben hun derde overwinning op rij geboekt door de Florida Panthers in een thuiswedstrijd met 6-4 te kloppen. De Lightning, die voor deze overwinning onderaan stonden in de Southeast divisie, konden de overwinning goed gebruiken.

Vincent Lecavelier scoorde twee keer en had een assist. Martin St. Louis scoorde één goal en maakte drie assists. "Het is goed dat we gewonnen hebben. Dit is de derde op rij, en dat is goed voor ons zelfvertrouwen. Hopelijk kunnen we dit volhouden." Verder scoorden Steven Stamkos, Evgeny Artyukhin en Ryan Malone.

Tampa Bay ging furieus van start, getuige het feit dat ze in de eerste periode 21 schoten op doel hadden en de Panthers slechts drie. In de eerste periode pakten zij dan ook een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong werd echter verpest doordat de Lightning de Panthers in de tweede periode tot 3-3 terug lieten komen. Uiteindelijk wist Lecavelier te voorkomen dat de Lightning met een gelijke stand de kleedkamer moest opzoeken door zes seconden voor het einde van de periode nog de 4-3 te scoren.

"Het gaat vrij goed de laatste tijd", zei St. Louis. "De laatste drie wedstrijden heb ik echt het idee dat we allemaal op dezelfde golflengte zitten, veel meer dan gebruikelijk. Dat zie je ook gemakkelijk terug in de resultaten."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Tampa Bay LightningFlorida Panthers6-4
Buffalo SabresNew York Islanders4-3 (SO)
Pittsburgh PenguinsMontreal Canadiens2-3
Carolina HurricanesBoston Bruins2-4
Columbus Blue JacketsPhiladelphia Flyers3-0
New York RangersNew Jersey Devils2-4
Dallas StarsAnaheim Ducks4-3 (OT)
St. Louis BluesSan Jose Sharks3-2 (SO)
Colorado AvalancheDetroit Red Wings4-3 (SO)
Phoenix CoyotesLos Angeles Kings0-4
Calgary FlamesOttawa Senators6-3

Uitslagen Italië speelronde 17

Vorig weekend werd in Italië de zeventiende speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor in het nieuwe jaar, na de winterstop.

Napoli is dit seizoen de verrassing van de Serie A, maar ging in de laatste speelronde van het jaar onderuit tegen laagvlieger Torino (1-0). Juventus deed wat het moest doen om nog enigszins in het spoor van koploper Internazionale te blijven. Juventus zag Internazionale zaterdagavond al winnen en wist dus dat het zondag op bezoek bij Atalanta Bergamo moest zegevieren om het gat van zes verliespunten niet groter te laten worden. Alessandro Del Piero maakte na dertig minuten de 0-1 en zag dat zijn ploeggenoot Nicola Legrottagli snel daarna de 0-2 maakte. In de tweede helft deed routinier Christian Vieri namens Atalanta nog wat terug, maar gooide Amauri het duel in het slot.

Door de 5-1 winst van AC Milan op Udinese en de 1-0 winst van Fiorentina bij Sampdoria zakte Napoli van de derde naar de vijfde plaats. De Napolitanen verloren van laagvlieger Torino. Rolando Bianchi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Als de Serie A na de winterstop weer verder gaat zal Internazionale met zes punten voorsprong op Juventus en negen punten op stadsgenoot AC Milan haar titel proberen te prolongeren. AC Milan zal in de winterstop op zoek gaan naar defensieve versterking. De club kampt al het gehele seizoen met problemen in de achterhoede. Alessandro Nesta is nog altijd geblesseerd, terwijl de 40-jarige Paolo Maldini met regelmaat gespaard moet worden. Aankoop Thiago Silva is pas vanaf volgend seizoen inzetbaar, waardoor Milan nog hoopt de selectie in de winterstop te versterken. De 35-jarige Cannavaro van Real Madrid zou een goede optie zijn. Het contract van de centrumverdediger loopt aan het eind van dit seizoen ten einde bij de Koninklijke en een nieuw contract lijkt er ook niet in te zitten voor de speler, die tot 2006 bij Juventus speelde.

Udinese hoopt in het nieuwe jaar weer aansluiting te vinden bij de top. De ploeg verloor maar liefst zes van de afgelopen zeven wedstrijden, daar waar het aan het begin van het seizoen bovenin goed mee kon komen. Ondanks dat de ploeg inmiddels op de twaalfde plek staat, hoeft trainer Pasquale Marino niet te vrezen voor zijn baan. De voorzitter van de club, Giampaolo Pozzo, zei dat de neerwaartse spiraal waarin de club de afgelopen periode verkeert Marino niet de kop zal kosten. De huidige keuzeheer zal in ieder geval aanblijven tot aan het einde van het seizoen.

Lecce, Reggina en Chievo bezetten de laatste drie plaatsen in de Serie A, en zullen in 2009 dus punten moeten gaan sprokkelen om rechtstreekse degradatie naar de Serie B te voorkomen. Bologna en Torino staan beide slechts één punt boven de rode streep, dus onderin zal het stuivertje wisselen ook na de jaarwisseling nog wel even door gaan.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Torino Napoli 1-0
Chievo Genoa 0-1
Atalanta Bergamo Juventus 1-3
Cagliari Reggina 1-1
Catania AS Roma 3-2
Lecce Bologna 0-0
Sampdoria Fiorentina 0-1
AC Milan Udinese 5-1
Siena Internazionale 1-2
Lazio Roma Palermo 1-0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Internazionale 1713314231-11
2Juventus 1711333630-13
3AC Milan 1710343328-18
4Fiorentina 1710253225-14
5Napoli 179353025-16
6Genoa 178542924-17
7Lazio Roma 178362726-22
8Catania 177462518-20
9Atalanta Bergamo 177372421-19
10AS Roma 167272321-23
11Palermo 177282321-21
12Udinese 176472225-26
13Cagliari 176382119-21
14Sampdoria 165471915-18
15Siena 175481913-18
16Bologna 173681519-27
17Torino 1743101518-29
18Lecce 172871414-24
19Reggina 1734101315-33
20Chievo 17231299-27

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Di Vaio Bologna 12
2Diego Milito Genoa 12
3Gilardino Fiorentina 12
4Amauri Juventus 11
5Ibrahimovic Internazionale 10
6Di Natale Udinese 8
7Floccari Atalanta Bergamo 8
8Zarate Lazio Roma 8
9Corradi Reggina 7
10Denis Napoli 7

Programma

DatumThuisUit
za 10/1 Genoa Torino
za 10/1 Internazionale Cagliari
zo 11/1 Palermo Atalanta Bergamo
zo 11/1 Reggina Lazio Roma
zo 11/1 Fiorentina Lecce
zo 11/1 Udinese Sampdoria
zo 11/1 AS Roma AC Milan
zo 11/1 Napoli Catania
zo 11/1 Juventus Siena
zo 11/1 Bologna Chievo

FOK!kers: Glazen Huis naar Groningen

FOK!kers willen het Glazen Huis van de Serious Request-actie graag in Groningen zien. Dat blijkt uit de speciale poll op de Frontpage. Hoewel de uitslag voor de noordelijke stad op slechts 13,2 procent staat, werd er het meest gestemd op Groningen.

Opvallend is dat FOK! nogal verdeeld is over een eventuele standplaats voor de goededoelenactie van 3FM. Al vijf jaar lang nemen 3FM-dj's plaats in een glazen huis om een week lang niet te eten en geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Amsterdam wordt ook veel genoemd, evenals Maastricht. Duidelijk is dat FOK!kers graag zien dat de actie eens niet in en om de Randstad wordt gehouden. Eerder ging 3FM naar Utrecht en Den Haag.

Veel FOK!kers pleiten ook voor Eindhoven, die met een grote centrale plaats in het centrum inderdaad een goede kans zou maken. Bovendien komen er veel BN'ers uit de Lichtstad, zoals Hans Teeuwen, Theo Maassen, Lenny Khur en Frits Spits. Overigens ziet menig FOK!ker het Glazen Huis ergens voor de kust van Nederland, op de bodem van de zee.

Stemmen kan nog steeds!

Aanhouding na vecht- en schietpartij in kapsalon

Een 22-jarige man uit Den Bosch is aangehouden omdat hij bij een massale vechtpartij geschoten zou hebben. Vrijdagavond brak rond 19.30 uur een knokpartij uit tussen twee groepen in een Marokkaanse kapsalon aan het Hinthamereinde. Het was in eerste instantie onduidelijk of hierbij schoten waren gevallen, maar technisch onderzoek heeft uitgewezen dat er inderdaad een vuurwapen gebruikt is, meldt de politie.

De man is ingesloten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Twee groepen Marokkanen gingen elkaar vrijdagavond te lijf in de zaak. Volgens de politie hadden ze daar met elkaar afgesproken. Op het moment dat de vechtpartij uitbrak waren er zo'n twintig klanten. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Veel kinderen dood door aanslag Afghanistan

Zeker zestien mensen zijn zondag omgekomen door een zelfmoordaanslag in het oosten van Afghanistan. Veertien slachtoffers waren kinderen, stond in een verklaring van de NAVO-missie ISAF.

Door de bom in de provincie Khost raakten ongeveer zestig andere mensen gewond. De aanslag vond plaats in de buurt van een school.

In de zuidelijke provincie Kandahar zijn twee Canadese militairen van de internationale vredesmacht ISAF gedood door een bomexplosie. Dat maakte een woordvoerder van het Canadese leger in Kabul zondag bekend. Naast militairen uit veertig andere landen, zijn in het zuiden ook Nederlanders actief. De Nederlanders zijn in de provincie Uruzgan gestationeerd.

In de hoofdstad Kabul werden drie meisjes gedood door een raket die in een woonwijk terechtkwam. Vier mensen raakten gewond. Het is niet duidelijk wie het projectiel heeft afgevuurd.

Dead Rising krijgt minder zombies dan eerst gedacht

Op de eerste beelden die van Dead Rising: Chop 'till you drop waren vrijgegeven waren er nog maar weinig zombies te zien, in vergelijking met de game op de Xbox 360. Capcom beloofde echter hier aan te werken, maar lijkt nu toch hun woord terug te moeten nemen.


In ieder geval toch iétsjes meer zombies dan dit

Ondanks dat de hoeveelheid zombies die tegelijk op het beeldscherm te zien zullen zijn sinds toen flink is toegenomen, komt deze nog lang niet in de buurt van wat er beloofd werd. Capcom belooft echter wel dat het aantal meer dan genoeg zal zijn om een beangstigend gevoel te geven.

Echtpaar gearresteerd vanwege verkeerd kerstcadeautje

In de Amerikaanse stad Portsmouth heeft de politie een jong echtpaar gearresteerd omdat ze elkaar in de haren zijn gevlogen om een kerstcadeautje.

Volgens de politie kreeg de de 26-jarige Heath Blom, de man van het stel, niet het door hem gevraagde radiografisch bestuurbare vliegtuig maar 'slechts' een Wii-console. Zijn 24-jarige vrouw Randi Young verklaarde desgevraagd dat "Heath zijn teleurstelling niet kon verbergen toen hij niet het gewenste vliegtuigje kreeg en zich gedroeg als een tienjarig kind".

Heaths versie van het verhaal is echter geheel anders. Hij gaf aan dat hij het gevraagde vliegtuig niet eens voor de kerst wilde hebben omdat je er in de sneeuw toch niet mee kan vliegen. Wel gaf hij toe teleurgesteld te zijn toen hij de Wii zag. Met zijn denigrerende opmerkingen over de console had hij zich de woede van zijn vrouw op de hals gehaald wat erin resulteerde zij haar spullen ging pakken om te vertrekken. Toen hij haar wilde tegenhouden belandde het echtpaar twee trappen lager op elkaar en op de grond.

Wie van de twee er daadwerkelijk schuld heeft aan de vechtpartij wordt binnenkort uitgezocht. Beide echtelieden zijn in hechtenis genomen op beschuldiging van geweldpleging.

Een goede tip voor volgend jaar is dus om alleen een Wii aan iemand cadeau te doen die het daadwerkelijk zou kunnen waarderen.




Zonder een 'echt' vliegtuig als deze is het wachten op een goede flightsim voor de Wii.

Uitslagen Eredivisie 28/12/2008

Om half drie begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Utrecht - Roda JC 3-1
22’ Van der Gun 1-0
39/pen’ Cziommer 2-0
45+1’ Loval 3-0
58/pen’ Meeuwis 3-1

Toeschouwers: 19.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: De Galgenwaarn
Gele kaart: Schut, Silberbauer (FC Utrecht), Saeijs, De Jong, Vormer (Roda JC)

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller (Dickoh/77), Schut, Nesu, Silberbauer, Caluwé, Maguire, Loval (George/84), v.d.Gun, Cziommer (Uiterloo/90+1)

Roda JC: Castro, Linssen, De Fauw, Saeijs, De Jong, Vormer, De Man (Oper/46), Janssen, Meeuwis, Yulu Matondo (Cissé/73), Hadouir



AZ - NEC 1-0
75’ Pellè 1-0

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart:Davids (NEC)

Opstellingen

AZ: Romero, Swerts, Luijckx, Moisander, Pocognoli, Mendes da Silva, De Zeeuw (Dembélé/70), Schaars, Martens, El Hamdaoui (v.d.Velden/88), Ari (Pellè/70)

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Otten (Janssen/77), Schöne (Bouaouzan/67), Davids, v.Beukering, John

Extra content Rock Band 2 voor de Wii komt begin 2009

Op het officiele Rock Band forum heeft een developer binnen Harmonix de uitspraak gedaan, dat we begin 2009 DLC voor Rock Band 2 mogen verwachten. Deze DLC zal voor de Wii-versie van de game zijn.

Hi everyone:

We’ve noticed a bit of confusion on the forums regarding add-on content for Rock Band 2 on the Wii. The downloadable content is in the final testing stages and Harmonix is working as fast as possible to deliver the 20 free bonus songs for Rock Band 2, plus an additional 30 songs from the Rock Band DLC Catalog to fans as early in 2009 as possible. As soon as we can announce a firm date, you can be sure the Rock Band community will be the first to know.

We hope this clears up any confusion about Wii DLC. Again, Rock Band 2 for the Wii is an amazing full band experience that ships with 84 of the best tracks in rock and roll. Stay tuned here for more information as it becomes available.

-Harmonix

Er zullen dus 20 gratis bonus songs beschikbaar komen, plus een extra 30 nummers uit de Rock Band DLC Catalogus. Een preciese datum is echter nog niet bekend.


Is it a bird? Is it a plane? Nee het is DLC voor Rock Band 2!

Vrouw tien dagen vast in kofferbak

De Britse Magdeline Makola (38) heeft tien dagen lang vastgezeten in de kofferbak van haar eigen auto. Ze was vastgebonden en had alleen een nachtjapon aan. Nadat ze door de politie gered was, werd ze met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Makola werd ontdekt wegens haar geroep. De politie zegt dat de vrouw ernstig getraumatiseerd is door de gebeurtenis. Nadat ze bevrijd was, lukte het haar niet om te spreken. De politie vermoedt dat de vrouw tien dagen opgesloten heeft gezeten, omdat ze 18 december voor het laatst op haar werk werd gezien.

De politie heeft vandaag een 35-jarige verdachte gearresteerd.

Circusartiest gewond tijdens motoract

In het Groot Kerstcircus Den Haag is vanmiddag een artiest gewond geraakt bij de uitvoering van een act met een motor. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, meldde een woordvoerder van de politie. Een woordvoerder van het circus, dat op het Malieveld in Den Haag staat, laat weten dat de verwondingen van de man meevallen en dat hij vandaag het ziekenhuis misschien weer mag verlaten.

De act waarbij de man gewond raakte was een optreden va het Braziliaanse gezelschap Dorio. Voor deze act rijden vijf personen op motoren kriskras door een stalen, doorzichtige bol: de Globe of Death. Op het moment dat alle vijf de motoren tot stilstand moesten komen, botste één van de mannen tegen zijn collega's. De oorzaak van het ongeval was waarschijnlijk een klapband.

"Zoiets ziet er voor het publiek heftig uit. Er kwamen ambulances en een traumaheli. Uiteindelijk moest alleen Lucio da Silva naar het ziekenhuis", laat de woordvoerder van het circus weten. Hij laat tevens weten dat er geen paniek uitbrak bij de ongeveer achthonderd aanwezigen. Frederik de Groot, spreekstalmeester van het circus, heeft eraan bijgedragen dat het publiek rustig bleef: "Hij heeft het fantastisch gedaan."

Kat redt Taiwanees uit openbaar toilet

In een dorp in Taiwan heeft een zwerfkat een 68-jarige man van de dood gered, dat meldt de krant Merit Times vandaag. Liu Young-hui was in een openbaar toilet gevallen in een afgelegen dorp en was niet meer in staat om daar op eigen kracht uit te komen.

Nadat Liu Young-hui twee dagen in de stront had gezeten zag een kat de man. Door veel te miauwen lukte het de kat om de aandacht van de dorpsbewoners te trekken. Zij ontdekten de inmiddels buiten bewustzijn geraakte man en haalden hem uit de toiletten. De dorpsbewoners dachten dat de man dood was en haalden de begrafenisondernemer erbij. Deze ontdekte gelukkig net op tijd dat de man nog in leven was.

De perzische prins en rooie snowboarder zonder DRM op PC

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat twee van hun meest recente games, namelijk Prince of Persia en Shaun White Snowboarding zonder enige vorm van digital rights management software (DRM) op de PC zal verschijnen.

"I can confirm that Prince of Persia and Shaun White Snowboarding on PC do not include DRM but we have no further comment to make," aldus een woordvoerder.


Nu met zonder gratis DRM!

Deze beslissing komt als een verrassing voor de meeste PC-gamers die zich erg hadden afgezet tegen de beveiliging bij games als Rainbow Six Vegas 2 en Assassin's Creed.

Developer Chris Easton verklaart, "A lot of people complain that DRM is what forces people to pirate games but as POP PC has no DRM we'll see how truthful people actually are."

Het is dus inderdaad even afwachten of het weglaten van DRM de hoeveelheid piraterij vermindert. Er zijn geen harde cijfers bekend over een verband tussen deze twee, maar met de release van deze twee games zal het interessant worden om te zien of het ook maar iets uitmaakt, of dat de game-community niet zo eerlijk is als ze claimen te zijn.

[NK] Wüst prolongeert titel

Ireen Wüst heeft in Thialf in Heerenveen haar Nederlandse titel allround geprolongeerd. Ze won de afsluitende vijf kilometer in een tijd van 7:12.08. Renate Groenewold was weliswaar bijna vier seconden sneller, maar zij werd vanwege foutief wisselen gediskwalificeerd.

Op de afsluitende afstand had Wüst een voorsprong van ruim vier seconden op Groenewold en in een rechtstreeks gevecht mocht zij die verdedigen. In een spannende race bleef Wüst binnen die marge, waardoor Groenewold tweede zou zijn geworden in het klassement. Na 300 meter in de race ging het echter al mis, doordat Groenewold naar buiten waaierde en daarmee Wüst op leek te houden. Dit kwam de TVM-rijdster op een diskwalificatie te staan.

Achter Wüst werd Jorien Voorhuis nu tweede op deze afstand, nog voor Paulien van Deutekom. In het klassement werd achter Wüst Elma de Vries tweede voor Van Deutekom en Voorhuis.

Uitslag 5.000 meter vrouwen

#SchaatssterTijd
1Ireen Wüst7:12.08
2Jorien Voorhuis7:12.71
3Paulien van Deutekom7:12.77
4Elma de Vries7:15.28
5Lisette vd Geest7:19.08
10Renate GroenewoldDQ

Eindklassement

#SchaatssterTotaal
1Ireen Wüst164.614
2Elma de Vries165.437
3Paulien van Deutekom165.668
4Jorien Voorhuis166.005
5Marrit Leenstra166.972

Roze kerst rustig verlopen

Vele duizenden homo's en lesbiennes hebben zich de afgelopen elf dagen ondergedompeld in kerstsferen tijdens het festival Pink Christmas in Amsterdam. Het evenement, een initiatief van stichting ProGay, had voor de eerste keer plaats en is in een prettige sfeer verlopen.

Dat meldde de organisatie zondag, de laatste dag. Christelijke organisaties als Christenen voor de Waarheid en RefoAnders hadden felle kritiek op Pink Christmas. Zij vinden zoiets niet gepast en zelfs godslasterlijk. Op websites werd er tegen geprotesteerd.

De bezoekers van Pink Christmas konden onder meer naar een kerstmarkt in de Reguliersdwarsstraat, de bekendste homostraat van de hoofdstad. Daar stond ook een kerststal met twee Jozefs en twee Maria's.

Roze kerst rustig verlopen  (foto: ANP)

Uganda: rebellen doden 45 mensen in kerk

De rebellenbeweging het Verzetsleger van de Heer (LRA) van de Ugandese opstandelingenleider Joseph Kony heeft in de Democratische Republiek Congo (DRC) 45 mensen in een kerk gedood. Dat heeft het Ugandese leger vandaag gezegd.

"We hebben informatie dat de opstandelingen 45 mensen in stukken hebben gehakt met machetes", aldus een legerwoordvoerder. Volgens hem werden de lichamen verminkt op dezelfde wijze zoals Hutu-extremisten in Rwanda in de jaren negentig Tutsi's doodden.

Militairen uit Uganda, Sudan en de DRC zijn deze maand een offensief begonnen tegen de Ugandese LRA die zich in het noorden van Congo schuilhoudt.

Uitslag Ajax - ADO Den Haag

Om 12:30 uur begon het duel tussen Ajax en ADO Den Haag. Hieronder is de uitslag van dit duel terug te vinden.

Ajax - ADO Den Haag 3-0
7’ Cvitanich 1-0
18’ Cvitanich 2-0
57’ Cvitanich 3-0

Toeschouwers: 47.125
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Gele kaart: Vermaelen (Ajax), Kum, Horváth, Rankovic (ADO Den Haag)

Opstellingen

Ajax: Vermeer, van der Wiel, Oleguer (Silva/33), Vertonghen, Vermaelen, Gabri (Blind/61), Sulejmani, Enoh, Suárez, Cvitanich (Anita/78), Emanuelson

ADO Den Haag: Zwinkels, Ammi, Horváth (Schwiebbe/33), Kum, Piqué, Rankovic, Knopper, Cornelisse, Meriç (Immers/62), Caracciolo (Milic/58), Soltani

OM start elektronisch verdachtendossier

Na het elektronisch kinddossier en patiëntdossier komt er nu ook een digitaal verdachtenbestand. Burgers die door justitie vervolgd zijn zullen zo’n elektronisch dossier krijgen.

Het Openbaar Ministerie hoopt hiermee te voorkomen dat belangrijke dossiers zoekraken en dat het mogelijk wordt in korte tijd complete opsporingsdossiers aan de rechter kunnen worden voorgelegd in het kader van supersnelrecht.

Uiteindelijk moet de informatie uit de elektronische dossiers worden gedeeld met de politie, rechters, advocaten en bijvoorbeeld de reclassering. Hoe lang de elektronische dossiers worden bewaard is afhankelijk van de ernst van het misdrijf.

[NK allround] Kramer wint 1500 meter

Sven Kramer heeft bij het NK allround schaatsen ook de 1.500 meter gewonnen. Hij vergroot daarmee zijn voorsprong in het algemeen klassement.

Kramer won in een tijd van 1.47,34. Rhian Ket ging tot aan de laatste rit aan de leiding en eindigde uiteindelijk als tweede. Erben Wennemars, gisteren nog winnaar van de 500 meter, werd derde en steeg naar de tweede plaats in het klassement. de derde en vierde plaats in het klassement, die ook een ticket voor het EK opleveren, worden bezet door Wouter Olde Heuvel en Koen Verweij.

Uitslag 1.500 meter:

#NaamTijd
1Sven Kramer1.47,34
2Rhian Ket1.47,99
3Erben Wennemars1.48,00
4Koen Verweij1.48,59
5Wouter Olde Heuvel1.48,69

Klassement na 1.500 meter:

#NaamPunten10 km
1Sven Kramer110.187
2Erben Wennemars111.81332,52
3Wouter Olde Heuvel111.96735,60
4Koen Verweij112.63548,69
5Ben Jongejan112.75351,32
6Carl Verheijen112.96755,60

Engelse bisschoppen kraken beleid Britse regering

Een ongezonde afhankelijkheid van schulden en een groeiende kloof tussen arm en rijk. Dit zijn volgens enkele vooraanstaande bisschoppen van de anglicaanse kerk de gevolgen van het beleid van de Labourregeringen onder de premiers Tony Blair en Gordon Brown.

De bisschoppen zeiden dit in interviews met de Britse krant The Sunday Telegraph. Zij hadden verder veel kritiek op de plannen waarmee de economische crisis te lijf wordt gegaan. De Britse regering wil onder meer het btw-tarief verlagen en de overheidsuitgaven verhogen met een stimuleringspakket.

"Het is oneerlijk en onverantwoordelijk van de overheid om druk op het publiek uit te oefenen om meer uit te geven en zo de economie te stimuleren", zei de bisschop van Hulme, een wijk in de stad Manchester, hierover.

Wüst wint ook 1500 meter

Ireen Wüst heeft zondag bij de nationale allroundkampioenschappen schaatsen in Heerenveen de 1500 meter gewonnen. De rijdster van TVM, zaterdag al de snelste op de 500 meter, noteerde een tijd van 1.59,23.

Elma de Vries, van DSB, eindigde als tweede: 1.59,48. Renate Groenewold klokte 1.59,61 en werd derde, voor haar ploeggenotes Marrit Leenstra (2.00,11) en Paulien van Deutekom (2.00,89).

Wüst leidt na drie afstanden in het algemeen klassement. De Brabantse verdedigt op de afsluitende vijf kilometer een voorsprong van 4,27 seconden op Groenewold. De Vries, die derde staat, heeft een achterstand van 5,03 op Wüst. Leenstra neemt de vierde plaats in, Van Deutekom is vijfde.

Nederland mag in totaal vier schaatssters afvaardigen naar het Europees kampioenschap.

 Zie voor meer sportnieuws FOK!sport

[NK allround] Wüst wint spannende 1.500 m

Ireen Wüst wist de 1.500 meter op het NK allround in de laatste rit van vandaag te winnen. Daarmee verstevigde ze haar leiding in het klassement, en maakte wat tijd goed op haar directe concurrente Renate Groenwold.

"Ik ben nog niet helemaal tevreden over mijn 1.500 meter. Maar het gaat steeds beter. Het zal spannend worden op de laatste afstand," zei Wüst na afloop.

Elma de Vries deed haar best voor één van de vier EK-tickets door de tweede tijd op de schaatsmijl te pakken. De Vries staat nu derde. Marrit Leenstra en Paulien van Deutekom moeten nog vechten voor een plek voor het EK.

Uitslag 1.500 meter

#NaamTijd
1Ireen Wüst 1:59.23
2Elma de Vries 1:59.48
3Renate Groenewold 1:59.61
4Marrit Leenstra 2:00.11
5Paulien van Deutekom 2:00.89


Klassement na 1.500 meter

#NaamPunten
1Ireen Wüst 121406
2Renate Groenewold 121833
3Elma de Vries 121909
4Marrit Leenstra 121964
5Paulien van Deutekom 122931

Bosniër besteelt moskee en vraagt om vergeving

Een dief in het Bosnische dorpje Han Ploca, die in een moskee geld had gestolen uit een liefdadigheidsbus, liet een briefje achter waarin hij Allah om vergiffenis vroeg. Dat heeft de krant Dnevni Avaz vandaag bericht.

"Ik was geschokt toen ik de moskee binnenging voor het ochtendgebed", aldus de plaatselijke imam. "De deur was wagenwijd open en de collectebus was opengebroken en leeg. Op de grond lag een stuk papier met daarop de tekst 'Moge de goede Allah me vergeven voor het stelen van dit geld'."

De imam weet niet hoeveel gestolen is want de bus was al wekenlang niet geleegd.

GL: stemmen over vuurwerk in de straat

GroenLinks in Rotterdam wil dat bewoners per straat en per referendum kunnen stemmen of er in hun straat vuurwerk mag worden afgestoken. Als een meerderheid dan tegen het afsteken is, wordt de straat vuurwerkvrij. De partij gaat dit binnenkort voorstellen aan de gemeenteraad.

GroenLinks in Rotterdam is voorstander van het beperken van het afsteken van vuurwerk. Eerder opperde de partij al om een centraal vuurwerk te laten afsteken in plaats van iedereen z'n eigen vuurpijl de lucht in te laten jagen.

"Je bent je leven niet zeker als je je buren op straat een gelukkig nieuw jaar wilt wensen," zegt raadslid en initiatiefnemer Arno Bonte. "Of je wordt binnen een mum van tijd door de kruitdampen weer naar binnen gejaagd."

Bij de ingang van een vuurwerkvrije straat moet een verbodsbord komen te hangen. De politie zou het verbod moeten handhaven. Wat betreft Bonte volgen na Rotterdam andere plaatsen.

Booy haalt uit naar arbitrage

Foeke Booy heeft na afloop van het duel tussen Sparta en Willem II (2-3) wederom uitgehaald naar de arbitrage. Hiermee negeerde de trainer van de Rotterdammers de waarschuwing van scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg.

Uilenberg had Booy namelijk gevraagd zich rustig te houden. De oefenmeester van de ploeg uit Spangen meent namelijk dat de scheidsrechtersbaas in de rust van het duel met Peter Bonthuis, directeur van Sparta, had gesproken. Zo zou de voormalig arbiter hebben gezegd dat het leveren van kritiek niet in het voordeel van Sparta zou werken.

Booy voelde er echter weinig voor om zijn mond te houden, aangezien scheidsrechter Winter Duplan na een onhandige overtreding, wat zijn tweede gele kaart opleverde, wegstuurde. Maikel Aerts kreeg slechts een prent, nadat hij Rydell Poepon torpedeerde. "Tien tegen elf was al moeilijk, maar met tien tegen twaalf was het onmogelijk", aldus een furieuze oefenmeester.

'Alle moslims moeten Palestijnen steunen'

De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vandaag een religieus decreet uitgevaardigd, waarin hij moslims wereldwijd oproept om de Palestijnen tegen Israël te verdedigen.

"Alle Palestijnse strijders en alle vrome islamitische mensen wereldwijd, zijn verplicht om weerloze vrouwen, kinderen en mensen in de Gazastrook te verdedigen met alle mogelijk middelen. Degene die wordt gedood in deze legitieme strijd, wordt beschouwd als martelaar", zo verklaarde Khamenei voor de Iraanse televisie.

Khamenei had verder commentaar op sommige Arabische overheden die volgens hem 'aanmoedigend zwijgen' over de gewapende strijd.

Iran weigert al sinds jaar en dag om de staat Israël te erkennen. Israël beschuldigt Iran er van Hamas te voorzien van wapens, maar de regering in Teheran ontkent dit. Er wordt enkel morele steun gegeven.

Minister Ahmed Aboul Gheit meldde vandaag dat Hamas gewonde Palestijnse burgers de toegang tot Egyptische ziekenhuizen ontzeggen. Egypte staat klaar om de gewonden te verzorgen, maar de Palestijnse vluchtelingen worden bij de grens door Hamas tegengehouden.

Van Seumeren in wachtkamer gezet

Het gesprek tussen Frans van Seumeren en de selectie van FC Utrecht is gisteren niet doorgegaan. De grootaandeelhouder wilde namelijk over het ontslag van trainer Willem van Hanegem praten. De spelers van de club uit de Domstad lieten echter weten hier geen zin in te hebben.

"We willen ons nu volledig op de wedstrijd richten. Als daar nog behoefte aan is, dan hebben we liever een toelichting tijdens ons trainingskamp voor de tweede seizoenshelft in Zeeland," lichtte aanvoerder Gregoor van Dijk toe.

De laatste training van het seizoen werd door een groep supporters opgeluisterd met vuurwerk. Zij wilden dat de selectie zich meer zou inzetten en dat Van Dijk zijn aanvoerdersband zou behouden. Eerder liet de aanvoerder nog weten deze in te leveren uit protest tegen het ontslag van Van Hanegem. "Ik denk er nog even over na," liet de teamcaptain weten. "Voor deze wedstrijd geldt het dus nog niet en ik wil ook nog overleggen met Tim (Cornelisse, red.) en Tom (Caluwé, red.), voordat ik een definitieve beslissing neem."

CD: Belle and Sebastian - BBC Sessions

De band Belle and Sebastian is een beetje een buitenbeentje in de dwaze en vaak overdreven muziekwereld. De leden houden er geen sterallures op na, leven niet van nacht naar nacht steunend op drugs en drank en hebben helemaal niet de uitstraling van een podiumgeile groep. Je zou ze eerder als schuw, behoudend en nuchter kunnen omschrijven. Ook hun muziek valt tussen wal en schip van commerciële pop en ruige rock. Belle and Sebastian is bijna een niche op zich. Als de band een winkel was, zou deze tussen een hoogwaardige boekhandel en muziekzaak voor klassiek en easy listening liggen. Verderop in de straat bevindt zich een hobby- en verzamelzaak en om de hoek ligt een stoffige antiekzaak. De Belle and Sebastian-shop zou ouderwets interieur hebben, met her en der wat knusse zithoeken. Het gehalte nerds, intellectuelen en minder modebewusten zou procentueel wat hoger liggen dan in de grote winkelstraat.

'Geheime deal Alonso en Ferrari'

Fernando Alonso heeft een geheim contract getekend om vanaf 2011 voor Ferrari te gaan rijden. Dat meldt althans de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. Volgens die krant heeft de Spanjaard een deal voor vier jaar getekend.

In het verleden heeft de tweevoudig kampioen de wens uitgesproken om ooit uit te komen voor de Italiaanse renstal. Volgens de Gazzetta zitten er in het contract wel enkele clausules. Zo zou hij ook al in 2010 kunnen worden aangetrokken, hij zou dan de plaats van Kimi Raikkonen moeten innemen. Dit zou afhangen van de prestaties van de Fin, die dit jaar tegenvielen.

Een woordvoerder van Ferrari wilde geen commentaar geven op de geruchten. "Ik kan alleen herhalen tot we tot 2010 twee rijders hebben vastliggen."

Trezeguet mogelijk sneller terug

David Trezeguet zou aanvankelijk tot halverwege februari buitenspel staan, maar de aanvaller van Juventus herstelt goed en keert mogelijk eind januari al terug.

De Franse spits scheurde in de Champions League-wedstrijd tegen Zenit St. Petersburg (september) een pees en werd daarom geopereerd. La Gazzetta dello Sport meldt dat de medische staf van Juve zeer tevreden is met zijn revalidatieproces.

Trezeguet lijkt de duels tegen Chelsea, in de achtste finale van de Champions League, wel te gaan halen. De 31-jarige Fransman is momenteel in Amerika bezig met herstellen en keert dinsdag terug in Turijn. "Het gaat momenteel heel goed", aldus de speler. "We zien wel hoe het verder verloopt."

Van Nistelrooy even terug bij PSV

Ruud van Nistelrooy was gisteravond, tijdens het duel tussen PSV en FC Twente (0-0) in het Philips Stadion te vinden. De aanvaller van Real Madrid werkt momenteel aan zijn herstel van een zware blessure aan zijn knie.

Van Nistelrooy droeg in de periode tussen 1998 en 2001 het shirt van PSV. Naast de speler van De Koninklijke bezochten ook Mark van Bommel, Patrick Lodewijks en Luc Nilis het duel tussen hun oude club en de ploeg uit Enschede.

'Schietpartij wegens praten in bioscoop'

Een 29-jarige man in de Amerikaanse stad Philadelphia heeft in een bioscoop een andere bezoeker neergeschoten tijdens het kijken van een film. Het slachtoffer en zijn gezin praatten naar de zin van de schutter te veel.

Tijdens het kijken van de romantische komedie 'The Curious Case of Benjamin Button', kletste het gezin wat af. Dit tot ergernis van een man die in eerste instantie met popcorn naar de zoon van het gezin begon te gooien. Hierop ontstond een woordenwisseling, die de 29-jarige dader met het neerschieten van de vader beslechtte. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn linkerarm en moest hiervoor naar het ziekenhuis.

De dader, die na de schietpartij 'gewoon' de film wilde afkijken, is gearresteerd.

'Aissati kiest voor Marokko'

Ismaïl Aissati wil uit gaan komen voor het Marokkaanse nationale elftal. Marokkaanse vertegenwoordigers zouden al in Nederland zijn om zijn keuze definitief te maken en om alle administratieve zaken af te handelen. Dat meldt de Marokkaanse krant Ajourd'hui.

De 20-jarige middenvelder van Ajax had eerder al laten weten dat zijn hart bij Marokko ligt. Hij heeft bij Oranje alleen nog maar met jeugdelftallen gespeeld. Daarom mag hij nog wisselen voor welk land hij uitkomt. Hij moet dat verzoek echter wel voor zijn 21ste verjaardag indienen bij de FIFA. Die dag is voor Aissati echter pas op 16 augustus in het jaar 2009.

In 2006 en 2007 werd de jonge middenvelder met Jong Oranje Europees kampioen. Na een stormachtig begin van zijn carrière stokte echter de vooruitgang. Hij mocht vertrekken bij PSV en Ajax pikte hem op. Hij is daar echter nog niet aan spelen toegekomen door een blessure aan de knie.

Mogelijk vertrek Biseswar bij Feyenoord

Diego Biseswar verlaat Feyenoord mogelijk in de winterstop. De behendige linksbuiten en de Stadionclub kunnen het al maanden niet eens worden over een contractverlenging. Daarom sluit men een eventueel verkoop niet uit. Er is al interesse getoond vanuit onder andere Engeland.

Dit jaar brak Biseswar definitief door. Nadat hij in de zomer nog was afgeschreven door Gert-Jan Verbeek vocht hij zich terug in de selectie en is hij dit seizoen erg belangrijk geweest voor Feyenoord. Hij is samen met Roy Makaay ook topscorer van de club met zes doelpunten.

Biseswar maakt deel uit van de Talent Pool van Feyenoord. Het is de Rotterdammers er dan ook aangelegen Biseswar niet voor niets van de hand te doen. Onderhandelingen over een eventueel langer verblijf blijken echter al maanden vruchteloos. Biseswar zelf houdt alle opties nog open.

Natuurijs Haaksbergen goedgekeurd

Het ijs in Haaksbergen is vanochtend goedgekeurd door de wedstrijdcoördinator van de KNSB, Teun Breedijk. Het ijs heeft volgens hem de ideale ijsdikte van 4,5 centimeter. Hij predikt daarom ook van perfecte omstandigheden.

Haaksbergen heeft voor het tweede jaar op rij de primeur van de eerste schaatsmarathon op natuurijs. Het won de strijd van Noordlaren en Veenoord. De wedstrijd wordt zondagavond afgewerkt, de vrouwen starten om 19.00 uur en de mannen beginnen een uur later aan hun rondjes.

Systeemeisen Saints Row 2 bekend, activatie via Steam

Uitgever THQ heeft laten weten dat de activatie van de PC versie van Saints Row 2 via Steam zal verlopen. Ook zijn de systeemeisen bekend gemaakt van de game. De community manager van de Saints Row forums geeft het volgende aan:

"The game you are purchasing is complete except for the verification portion. There will be no additional cost, since Steam itself is a free download. Essentially, Steam will be a verification system for the retail version.

Steam will also have an offer to digitally download SR2 to a player's system if they don't want to leave the confines of their house. If you have a retail version, Steam is only going to verify that you have a real copy of the game when you are first installing and launching the game.

We're trying to use a very low impact DRM here, since we've seen some of the headaches faced by other major game releases in recent months. I hope that explains it a bit more clearly."

De systeemeisen:
Minimum Requirements:
- Windows XP / Vista
- 2.0 GHz Dual-Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2)
- 1 GB Available System Memory
- 15 GB Available Hard Drive Space
- 128 MB 3D Video Card w/Shader Model 3.0 Support (Nvidia GeForce 7600 / ATI Radeon X1300)
- DirectX Compatible Display Capable of 640x480 16-bit Color Resolution
- DirectX 9.0c Compatible 16-bit Sound Card
- Broadband Connection for Internet Multiplayer

Recommended Requirements:
- Windows XP / Vista
- 3.2 GHz Dual-Core Processor (Intel Core 2 Duo or AMD Athlon X2)
- 2 GB Available System Memory
- 256 MB 3D Video Card with Shader Model 3.0 Support (Nvidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD3850)
- DirectX Compatible Display Capable of 1024x768 in 32-bit Color
- DirectX 9.0c Compatible 16-bit Sound Card
- Recommended System Requirements Required for 2-12 Player Multiplayer or Co-Op

Wanneer Saints Row 2 voor de PC verschijnt is nog niet bekend gemaakt.

Jaaroverzicht 2008: Wielrennen

Het sportjaar 2008 loopt weer ten einde. Daarom geeft FOK!sport een terugblik op de gebeurtenissen van dit jaar. Wie presteerden er goed en wie vielen er tegen. Iedere dag zullen er tot het einde van het jaar een of meerdere overzichten verschijnen. Vandaag is het de beurt aan het wielrennen.

Wedstrijden

De Duitse wielrenner André Greipel wint de Tour Down Under, de eerste ProTour-wedstrijd van 2008. Tom Boonen schrijft de Ronde van Qatar op zijn naam. Philippe Gilbert is de beste in de eerste klassieker van het seizoen, de Omloop het Volk. Een dag erna wint Steven de Jongh Kuurne-Brussel-Kuurne. Davide Rebellin wint Parijs-Nice, Robert Gesink eindigt als vierde. Fabian Cancellara grijpt de eindzege in de Tirreno-Adriatico. Een paar dagen later is de Zwitser ook de beste in Milaan - San Remo. De Brabantse Pijl eind maart is een prooi voor de Fransman Sylvain Chavanel.

Stijn Devolder wint de Ronde van Vlaanderen. De Belg komt solo over de streep. Succes is er voor Rabobank in Gent-Wevelgem als Oscar Freire de massasprint weet te winnen. Tom Boonen wint de 106e editie van Parijs - Roubaix. Damiano Cunego wordt de winnaar van de Amstel Gold Race. De Waalse Pijl wordt een prooi voor Kim Kirchen. Alejandro Valverde is de beste in Luik-Bastenaken-Luik. De Spanjaard klopte in de eindsprint Davide Rebellin en Frank Schleck. Andreas Klöden wint begin mei de 62ste editie van de Ronde van Romandië. Lars Boom wint eind mei Olympia's Tour.

Alberto Contador wint de 91e Giro d'Italia. Alejandro Valverde wint de zestigste editie van de Dauphiné Liberé. Voor de renner van Caisse d’ Epargne is het de eerste overwinning in een rittenkoers. Marianne Vos wordt op het NK wielrennen nationaal kampioene op de weg. Bij de mannen gaat Lars Boom er met de titel vandoor.

Thomas Rohregger wint midden juli de Ronde van Oostenrijk Alejandro Valverde is begin augustus de sterkste tijdens de Clasica San Sebastian. Lars Boom is de nieuwe Nederlands kampioen bij het tijdrijden. Bij de vrouwen gaat de Nederlandse titel naar Mirjam Melchers. De Ronde van Duitsland is een prooi voor Linus Gerdemann. De dertiende editie van de Vattenfall Cyclasics, de ProTour-koers met start en finish in Hamburg, wordt gewonnen door Robbie McEwen. Alberto Contador wint de 63e editie van de Ronde van Spanje. De Spanjaard van Astana treedt met de zege in de voetsporen van Felice Gimondi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx en Bernard Hinault die net als hij de drie grote etappekoersen(Giro, Vuelta en Tour de France) wisten te winnen. Tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Varese pakt de Duitser Bert Grabsch verrassend de titel bij het tijdrijden. Alessandro Ballan is de nieuwe wereldkampioen wielrennen op de weg. De Italiaan is na 260 kilometer koersen de beste. De wielerklassieker Parijs – Tours wordt gewonnen door Philippe Gilbert van Francais des Jeux. Damiano Cunego wint de Ronde van Lombardije, de laatste grote wielerwedstrijd van dit seizoen.

Doping

En ook in 2008 werd de wielersport weer door verschillende dopinggevallen getroffen. Begin januari wordt bekend dat Matthias Kessler geschorst is tot 26 juli 2009 nadat hij in de Tour de France van 2007 werd betrapt op doping. De Duitse televisiezender ARD beweert in januari te beschikken over informatie dat een dertigtal atleten, waaronder Denis Menchov en diens oud-ploeggenoten Michael Rasmussen én Michael Boogerd, klant waren van een Weense bloedbank. Twee dagen daarna neemt de zender alweer afstand van de eigen berichtgeving. De organisatie van de Giro d'Italia nodigt dit jaar de wielerploegen Astana en High Road, de opvolger van T-Mobile niet uit. De ProTour ploegen worden geweerd vanwege hun recente betrokkenheid bij verschillende dopingschandalen. Vlak voor de start van de Giro wordt bekend dat Astana toch mee mag doen. Om diezelfde reden is Astana ook niet welkom in de Tour de France dit jaar.

Danilo Di Luca wordt in april vrijgesproken van dopingebruik. Wielrenner Alessando Petacchi wordt voor een jaar geschorst omdat er tijdens de Giro van vorig jaar een te hoge waarde salbutamol bij hem werd geconstateerd. Team Milram ontslaat Igor Astarloa. Hij wordt verdacht van het gebruik van verboden middelen. Aan de vooravond van de Giro d'Italia is Ariel Maximiliano Richeze door de ploegleiding van de CSF-formatie uit de Giro genomen. De Argentijn heeft positief gereageerd bij een dopingcontrole na afloop van de Omloop van de Sarthe. Tom Boonen is betrapt op het gebruik van cocaïne. De Belgisch toprenner loopt op 25 mei tegen de lamp bij een controle buiten competitie. Daardoor is de kans dat de renner geschorst wordt niet waarschijnlijk, Wel krijgt hij een startverbod voor de Ronde van Zwitserland.

Astana ontslaat Vladimir Goesev. De renner vertoonde bij een interne dopingcontrole buiten de competitie om afwijkende waarden. Begin augustus wordt bekend dat de Italiaanse wielrenner Emanuele Sella betrapt is op het gebruik van doping. Ondrej Sosenka test positief op het gebruik van methamfetamine. Tijdens de nationaal kampioenschappen in juni van dit jaar liep de 32-jarige Tsjech tegen de lamp. Fränk Schleck wordt begin oktober door CSC voorlopig op non-actief gezet. De Luxemburger heeft toegegeven dat hij in 2006 geld heeft overgemaakt naar de rekening van de arts Eufemiano Fuentes. De Ronde van Duitsland zal in 2009 niet op de wielerkalender prijken. De organisatie nam dit besluit naar aanleiding van de dopingschandalen van de laatste weken. En ook de Duitse wielerwedstrijd om de Sparkassen-Cup in Villingen-Schwenningen zal in 2009 niet doorgaan. Emanuele Sella wordt voor een jaar geschorst vanwege het gebruik van doping. Tijdens de Zesdaagse van Gent, die van 18 tot 23 november werd gehouden, is Iljo Keisse betrapt op doping.. Fränk Schleck wordt niet langer vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de Spaanse dopingzaak Operacion Puerto. In België zijn de voormalige top-wielrenners Johan Museeuw, Jo Planckaert, Chris Peers en Mario De Clercq bestraft voor het bezit van doping. Ze krijgen een voorwaardelijke celstraf van tien maanden.

Veldrijden

Begin dit jaar worden de Nederlandse kampioenschappen veldrijden verreden. Mirjam Melchers wint de titel bij de vrouwen en Lars Boom prolongeert zijn titel bij de mannen.

Marianne Vos slaagt er tijdens het WK veldrijden in het Italiaanse Treviso in om de zilveren medaille te pakken. De Duitse Hanka Kupfernagel gaat er met de titel vandoor. Bij de mannen gaat de titel naar Lars Boom.

De transfers

Sven Nys verruilt Rabobank voor Landbouwkrediet. Philipe Gilbert komt vanaf volgend seizoen uit voor Silence-Lotto. Filippo Pozzato rijdt volgend jaar voor de Russische wielerploeg Katoesja, de opvolger van Tinkoff en Robbie McEwen vertrekt aan het eind van dit seizoen bij de Belgische formatie Silence-Lotto. Hij vertrekt naar Katuscha. Thomas Dekker vertrekt midden augustus bij Rabobank. De coureur en wielerploeg zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat verschillende inzichten tot een breuk moeten leiden. Eind september wordt bekend dat hij in 2009 voor Silence-Lotto zal gaan rijden. De Rabobank wielerploeg versterkt zich voor komend seizoen met Juan Manuel Gárate en Tom Stamsnijder. De winnaar van de Tour de France, Carlos Sastre, fietst in 2009 en 2010 voor de Canadese ploeg Cervélo. Skil-Shimano trekt voor komend seizoen de Nederlander Koen de Kort en de Fransman Cyril Lemoine aan. De nieuwe Nederlandse wielerploeg Vacansoleil haalt Jens Mouris en de Belgen Frederik Veuchelen en Wim de Vocht . Servais Knaven rijdt in 2009 voor Milram. Linus Gerdemann verhuist van Columbia naar Milram. Davide Rebellin zet zijn loopbaan voort bij Diquigiovanni. Yaroslav Popovych vertrekt bij Silence-Lotto. Popovych ging niet akkoord met een sterk verlaagd loonaanbod en verkast naar de Astana-ploeg van Johan Bruyneel. De Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz heeft een nieuwe ploeg gevonden. Sinkewitz, die vorig jaar bij T-Mobile werd ontslagen vanwege het gebruik van doping, rijdt volgend jaar voor het Tsjechische PSK. Jörg Jaksche gaat volgend seizoen rijden voor kleine Italiaanse profploeg Cinelli. De Duitser werd in 2007 voor een jaar geschorst wegens dopinggebruik.

Zij stopten

Jan Boven zet in april een punt achter zijn loopbaan. Paolo Savoldelli is aan zijn laatste seizoen als professioneel wielrenner bezig. Daarna hangt hij zijn fiets definitief aan de wilgen. Bobby Julich stopt na dit seizoen met wielrennen. De renner van CSC kan de vele opofferingen om tot de wereldtop te behoren niet meer opbrengen. Rik Verbrugghe stopt als wielrenner. Op 18 oktober, tijdens de Ronde van Lombardije, sluit de 34-jarige Belg zijn loopbaan af. Bradley McGee zet een punt achter zijn actieve loopbaan en gaat als ploegleider aan de slag bij zijn huidige werkgever CSC. De Duitse wielrenner Erik Zabel stopt na dit seizoen als profwielrenner. Paolo Bettini stopt na het WK met wielrennen. Steffen Wesemann maakt bekend zijn actieve carrière als wielrenner te beëindigen. Christophe Rinero stopt met wielrennen. De Fransman krijgt geen nieuw contract bij zijn huidige ploeg Agritubel.

Zij keren terug

Ivan Basso maakt in april bekend dat hij na het uitzitten van zijn schorsing weer terug zal keren in het wielerpeloton. Begin september berichten Amerikaanse media dat Lance Armstrong een comeback wil maken in het peloton. Een dag later ontkent Johan Bruyneel, vriend en oud-ploegleider van de Amerikaan, die verhalen. Diezelfde dag nog bevestigt Armstrong echter de geruchten: Hij wil voor een achtste tourzege gaan. José Luis Rubiera, die aan het einde van dit seizoen zou stoppen en jarenlang ploeggenoot van Armstrong was, heeft zich bedacht en plakt er nog een seizoen aan vast bij Astana. Eind september wordt bekend dat Armstrong in januari terug zal keren in het wielerpeloton. De zevenvoudig winnaar van de Tour de France zal dan aan de start verschijnen van de Tour Down Under. Hij zal dat doen voor Astana. In de aanloop naar zijn rentree in het wielerpeloton heeft Lance Armstrong zijn eerste overwinning binnen. De 37-jarige Amerikaan wint de 25e editie van de Tour de Gruene, een individuele tijdrit in Texas over 25,6 kilometer.

Na die bekendmaking komen er meer wielrenners die een comeback willen maken: Michael Boogerd zegt dat als hij een serieus aanbod krijgt hij overweegt om terug te keren. Een paar dagen later zegt de Nederlander dat zijn plannen voor een comeback niet al te serieus moeten worden genomen. Floyd Landis geeft te kennen gegeven graag te willen terugkeren in het wielerpeloton na zijn dopingschorsing. Vanaf 31 januari is de schorsing van de Amerikaan voorbij.

Ivan Basso maakt in oktober zijn rentree in het wielerpeloton. Basso, die er dan een schorsing van twee jaar heeft opzitten, werd geschorst omdat hij zei dat hij de intentie had om doping te gebruiken. Michael Rasmussen zegt eind september dat ook hij werkt aan een comeback. Aleksandre Vinokourov heeft gezegd dat ook hij in 2009 wil terugkeren in het peloton. Vanwege het gebruik van doping, vorig jaar tijdens de Tour de France, kreeg Vino een milde straf opgelegd, een schorsing van één jaar, omdat hij toen zijn afscheid had aangekondigd. Nu de Kazach heeft gezegd dat hij weer wedstrijden wil rijden, probeert de UCI alsnog de schorsing met een seizoen te verlengen

En ook Franck Vandenbroucke wil terugkeren in het professionele wielerpeloton. VDB was een groot talent, totdat hij in de problemen kwam door drugsgebruik. Michele Bartoli overweegt een terugkeer in het wielerpeloton. De 38-jarige wielrenner zegt dit tegenover Cyclingnews.

Zij ontvielen ons
De Schotse wielrenner Jason MacIntyre overlijdt nadat hij op een training werd aangereden door een busje. Tijdens de Clasica de Amarante, een wielerkoers in Portugal, komt de wielrenner Bruno Neves ten val en overlijdt op weg naar het ziekenhuis. Sportverslaggever Jacques Chapel overlijdt op 62-jarige leeftijd. Hij was al langere tijd ernstig ziek. Sinds 1980 versloeg Chapel de Tour de France voor de AVRO, Tros en de Wereldomroep. Vanaf 1992 was hij te horen op Radio Tour de France. Twee Colombiaanse wielrenners komen om het leven als ze tijdens de Clásica Nacional de Aguazul in hun thuisland worden aangereden door een vrachtwagen die tegen de stroom van het peloton inreed.

Baanwielrennen

Tijdens het wereldkampioenschap baanwielrennen is er Nederlands succes. Jenning Huizenga wint zilver op de individuele achtervolging en er is brons voor de Nederlandse teamsprinters. Op de scratch pakt Wim Stroetinga zilver. Peter Schep wordt derde op de puntenkoers. Alleskunner Marianne Vos verovert het goud op de puntenkoers bij de vrouwen en er is zilver voor Teun Mulder op de keirin. Op de slotdag is er nog tweemaal goud voor ons land. Teun Mulder pakt de wereldtitel op de één kilometer tijdrit en Ellen van Dijk is de sterkste op het onderdeel scratch.

Wim Stroetinga en Matthé Pronk pakken, bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen op de wielerbaan in Alkmaar, goud. Stroetinga doet dat door het duuromnium te winnen, Pronk is de beste achter derny's. Theo Bos pakt de titel op het sprintomnium. Danny Stam en Robert Slippens winnen de zesdaagse van Amsterdam. Eind november wint het duo ook de Zesdaagse van het Noorden. Een paar dagen daarna maakt Slippens bekend dat hij stopt. Danny Stam en Bruno Risi winnen half december de zesdaagse van Zürich.

Diversen
De kantonrechter in Utrecht zegt dat de Rabobank-ploeg het recht had om de Deen Michael Rasmussen te ontslaan. Het had alleen niet op staande voet mogen gebeuren. Rasmussen gaat naar het internationale hof van sportarbitrage in Lausanne (CAS) om zijn schorsing van twee jaar aan te vechten. De Ronde van Georgia gaat in 2009 om financiële redenen niet door. De Internationale Wielerfederatie UCI laat weten dat de nieuwe Russische wielerformatie Katoesja een ProTour-licentie heeft verworven. Theo Bos heeft aangegeven dat hij zich minstens een jaar op de weg wil oriënteren om te zien hoe ver hij kan komen. Hij zal dit doen bij de de continentale ploeg van Rabobank. Robert Gesink wordt uitgeroepen tot Nederlands wielrenner van het jaar. Bij de dames wint Marianne Vos de Keetie van Oosten-Hage Trofee voor de derde keer op rij. Voor de tweede maal op rij pakt Alberto Contador de Vélo d'Or als beste wielrenner van het jaar. Skil-Shimano behoudt zijn ProContinentale status en het nieuwe Vacansoleil, dat de licentie overnam van de P3transfer - Batavus, wordt ook ProContinentaal. Ook de komende vier jaar maakt de Eneco Tour onderdeel uit van de UCI ProTour.

Lijk gevonden bij brand Leidschendam

De brandweer heeft afgelopen nacht bij een brand in een garagebox in Leidschendam een lijk gevonden, laat de brandweer weten. Aan de achterkant van een flat woedde de brand aan de Burgemeester Keijzerlaan in een garagebox. Toen de garagebox rond 04.30 uur werd opengemaakt door de brandweer, vonden zij het lijk.

De brandweer was door bewoners van de flat gealarmeerd, omdat het trappenhuis vol rook stond. Toen de brandweer ter plaatse was hadden zij de brand snel geblust. Als gevolg van de brand zijn drie volwassenen en drie kinderen met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis gebracht. De materiële schade viel volgens de brandweer mee en er zijn geen grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend. Ook over de doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niets bekend.

2009: Nederland ontnuchtert

De Hummer is uit, de flitstrein raakt in. Oppotten maakt plaats voor geldsmijterij en parenclubs worden ingeruild voor slow seks. Nederlanders maken in 2009 pas op de plaats, maar het wordt er niet minder gezellig op, zo blijkt uit de trends die voor volgend jaar worden verwacht.

Ondanks het feit dat er in 2009 minder huwelijken worden gesloten, krijgt cocoonen een nieuwe plaats in de samenleving. Er wordt minder geld uitgegeven en het vertier wordt vooral in huis gezocht. We scharen ons voor de tv, niet om passief naar Idols te kijken, maar om zelf ons zangtalent uit te vinden met bijvoorbeeld Playstation Sing Star of Xbox Lips. En wie nog wel eens een pornofilmpje wilde kijken, kan zijn verzameling beter weggeven, want slow seks is hoe we de liefde anno 2009 gaan bedrijven.

Ook gaan Nederlanders weer meer gezelschapsspellen spelen. Ze raadplegen voorspellers en paragnosten om uit te vinden hoe hun toekomst eruit ziet, zeker nu de Maya-kalender voor 2012 het einde der tijden heeft aangekondigd. Opsmuk en decadentie raken uit, na de uitbundige bonussen van financiële 'Grootmeesters'. Er is minder vraag naar grote hotelsuites en meer behoefte aan kamers die zijn gecombineerd met wellness. Want crisis of niet, Nederlanders blijven hun verwenmomenten koesteren.

Met de komst van de hogesnelheidslijn in 2009 tussen Rotterdam en Amsterdam, laten veel automobilisten hun heilige koe thuis om zich met de flitstrein tussen deze twee steden te verplaatsen. In 2009 wordt de reistijd 25 minuten korter, 43 minuten in plaats van 1.08 uur en dat zal 50.000 extra treinpassagiers opleveren.

Prijkte Wouter Bos vorig jaar nog op de uit-lijst, dit jaar is hij terug op de in-lijst, met dank aan zijn heldhaftig optreden tijdens de bankcrisis. Paul de Leeuw blijft dé entertainment-persoonlijkheid van Nederland omdat hij echt is. En echtheid en moreel besef worden in onzekere tijden belangrijker. Zo maakt de IT-hippie furore, uitgerust met een blackberrie en rastahaar, want behalve haar carrière bekommert ze zich ook om de armoede in de wereld. We willen delen in plaats van bonussen graaien. Wat dat betreft zal Nederland in 2009 ontnuchteren.

2009: Nederland ontnuchtert  (foto: ANP)

Minder stappen sinds het rookverbod

Nederlanders gaan minder vaak en minder lang op stap sinds de invoering van het rookverbod. Dat geldt zowel voor rokers als niet-rokers, zo blijkt uit onderzoek van Club Judge, een onafhankelijk keurmerk voor uitgaansgelegenheden.

10.000 Stappers in de leeftijd van 18 tot 35 jaar werden over hun uitgaansgedrag ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de niet-rokers terug wil naar de oude situatie, voor het rookverbod. Het is niet verrassend dat vrijwel alle rokers (94 procent) terugverlangen naar de periode voor 1 juli, de invoering van het rookverbod in de horeca.

Rokers gaan gemiddeld één keer in de maand minder uit door het verbod en voor zowel rokers als niet-rokers geldt dat ze gemiddeld 20 minuten korter op stap gaan.

Minder stappen sinds het rookverbod  (foto: ANP)

Wilders achter Israël

PVV-leider Geert Wilders stelt zich op achter Israël in het conflict in het Midden-Oosten. "Geweld tegen terreur is zelden buitenproportioneel", reageerde hij vandaag op de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook.

"Als wij terroristen vlak over de grens in België of Duitsland hadden die Maastricht of Breda met raketten bestookten en een bestand staakten" zou Wilders, als hij minister van Defensie was, precies hetzelfde hebben gedaan als Israël.

Wilders wijst erop dat de Palestijnen zelf Hamas hebben gekozen in verkiezingen. Hij vindt dat Israël het recht heeft zich te verdedigen. "De aanleiding is blinde haat. Daar helpt helaas geen dialoog tegen. Als je volk en land in zijn bestaan wordt bedreigd en beschoten door terroristen, schiet je terug".

Israël heeft wat Wilders betreft groot gelijk: "Knikker de hele bende maar de Sinaï in".

Wilders achter Israël  (foto: ANP)

Lionel Richie is rood & andere koppen

Lionel Richie is rood was een van de vele headlines op FOK! die veel losmaakte onder de lezers. Praktisch iedereen las dat Lionel dood was. Een mooi voorbeeld van een typische FOK!-kop die prikkelend, grappig (bedoeld) en een beetje tendentieus is.

Maar op FOK! waren er meer bijzonder headlines te lezen. Topposter Djeez grossierde in headlines als Eeuwige rust voor ouders Dries Roelvink en Seksend stelletje laat politie uitrukken. Verder waren er headlines als Yolanthe terug naar de basisschool, Nieuwe Barbie vuile slet en Man pompt zoontje via anus op.

Heb jij nog mooie voorbeelden van typische FOK! headlines, post ze dan hieronder. In 2009 zal de FP-redactie je uiteraard weer op enkele pareltjes van koppen trakteren.

SP: Verhagen moet ook Israël veroordelen

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen veroordeelde gisteren de provocaties van Hamas die aanleiding zijn geweest tot de huidige situatie. Israël werd alleen maar opgeroepen om terughoudend te zijn met geweld. SP-fractievoorzitter Agnes Kant vindt de reactie van Verhagen 'beneden peil en eenzijdig'. Hij moet ook de Israëlische luchtaanvallen veroordelen.

"De oproep aan Israël is volstrekt onvoldoende. Dit is een disproportionele reactie op een disproportioneel gewelddadig optreden van Israël. Hier past maar één reactie: veroordeling en oproep tot het stoppen van het geweld. En een oproep tot het hernieuwd invoeren van een staakt-het-vuren", aldus Kant. Haar partij roept het kabinet op om eenzelfde reactie te geven.

Opnieuw Israëlische aanvallen op Gaza

Israëlische gevechtstoestellen hebben vanochtend in de Gazastrook opnieuw aanvallen uitgevoerd. Een politiebureau van Hamas in het noorden werd getroffen, aldus ooggetuigen. Volgens de zegslieden zijn er veel gewonden.

Gisteren zijn in de Gazastrook zeker 230 mensen omgekomen door Israëlische luchtaanvallen. Deze aanvallen zijn de bloedigste in tientallen jaren.

Israël heeft vandaag gewaarschuwd dat het grondtroepen stuurt naar de Gazastrook als dat nodig mocht zijn. "Als het nodig is grondtroepen in te zetten om onze burgers te verdedigen, dan zullen we dat doen", aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

De Israëlische televisie berichtte dat extra grondtroepen en militaire voertuigen naar de grens met de Gazastrook zijn gestuurd. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is gisterenavond in New York in spoedzitting bijeengekomen.

7-jarige overlijdt op skipiste

Een 7-jarige Nederlands jongetje is gisteren op een skipiste in Zwitserland overleden nadat hij tegen een rupsvoertuig skiede. Zwitserse media meldden dat de jongen ter plekke is bezweken.

Het ongeluk gebeurde in het skigebied Bettmeralp in het kanton Wallis. Het jongetje was aan het einde van de dag op weg naar het restaurant, toen hij tegen het achtereinde van het voertuig botste. Hulp mocht niet meer baten. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

Slachtoffer steekpartij Gorinchem overleden

De vrouw die gisterochtend in Gorinchem werd neergestoken door haar partner of ex-partner, is overleden aan haar verwondingen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De 37-jarige vrouw werd rond 07.30 uur neergestoken door de twee jaar jongere man in een woning aan de Maria van Bourgondiestraat. Hun vijf kinderen waren aanwezig in het pand toen dat gebeurde.

De oorzaak ligt volgens de politie in de relationele sfeer. De kinderen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De man zit vast.

Saar Koningsberger

KUIFKRULLEN: Maar niet lang geleden was ik ziek en werd ik gedwongen mijn dag te slijten op de bank: onder een deken, kippensoep lepelend alsof mijn leven er vanaf hing en doelloos tv kijkend.
En toen zag ik haar.
Zág ik haar. En ik kon niet meer stoppen met kijken.
Mijn hart maakte een sprongetje. Nee, eerder een spróng. Een sprong waar good old Michael Jordan jaloers op geweest zou zijn.

Berbatov opnieuw beste van Bulgarije

Dimitar Berbatov heeft opnieuw de titel 'Beste voetballer van Bulgarije' in de wacht gesleept. Doelman Georgi Petkov (Levski Sofia) en Blagoy Georgiev (Slavia Sofia) werden respectievelijk tweede en derde.

Het was voor de 27-jarige Berbatov alweer de derde keer op rij dat hij de prijs in ontvangst mocht nemen. In totaal wist de spits van Manchester United, die afgelopen zomer overkwam van Tottenham Hotspur, de prijs al vijf keer in de wacht te slepen. Een prestatie die alleen Hristo Stoitchkov eerder had behaald.

Stevens: "De stand liegt niet"

Huub Stevens, de trainer van PSV, constateerde na de wedstrijd tegen FC Twente (0-0) dat zijn ploeg een fikse achterstand heeft opgelopen op koploper AZ. Mochten de Alkmaarders winnen, dan heeft de ploeg van Louis van Gaal een voorsprong van elf punten op PSV.

Stevens, die aan zijn eerste jaar bezig is bij PSV, vertelt: "Natuurlijk zijn onze prestaties tot nu toe teleurstellend. Dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik zie ook positieve zaken. Laten wij nu in het volgend jaar maar eens gaan jagen, in plaats van andersom."

Toch zag Stevens in de wedstrijd tegen FC Twente al een hoop positieve dingen: "In de eerste helft hebben wij het gewoon goed gedaan. Daarop wil ik na de winterstop graag voortborduren. Na de hervatting waren we minder. Dat had echter ook met de kwaliteit van de tegenstander te maken. FC Twente is niet zomaar een ploegie."

Stevens vertelde erg weinig toen hem de vraag gesteld werd wat er in de winterstop te wachten staat binnen de club. Wel geeft de trainer toe dat Ibrahim Afellay zeker te weten het seizoen afmaakt in Eindhoven. Over de interesse in spelers als Ola Toivonen en André Ooijer werd niet gesproken.

Vantornout snelste in Torhout

Veldrijder Klaas Vantornout heeft zaterdag de Sylvestercross op zijn naam geschreven. Deze vond plaats in zijn eigen woonplaats Torhout.

Vantornout was de afgelopen dagen ziek en daarom mag de winst als een verrassing gezien worden. Er werd lang getwijfeld of de veldrijder aan de start zou staan. Toch ging de Belg van start en met succes. Beste Nederlander was Gerben de Knegt. Hij eindigde op de vierde plaats.

[PDC] Van Gerwen kan niet stunten

Het is Michael van Gerwen zaterdag niet gelukt om tijdens de tweede ronde van de PDC WK Darts te stunten tegen Phil Taylor. De als eerste geplaatste Taylor gaf onze landgenoot geen kans.

Taylor wist Van Gerwen met maar liefst 4-0 te verslaan. De Engelsman, die al elf keer het toernooi won, stond slechts drie legs af aan onze landgenoot. Gelukkig kon Mighty Mike wel lachen om het hoge niveau wat zijn opponent op het podium haalde. Eerder wist een andere landgenoot, Co Stompé, wel de derde ronde te bereiken van het PDC WK Darts in Londen.

Jack Thompson is terug met een nieuw plan

Jack Thompson mag misschien geen advocaat meer zijn, dat weerhoudt hem er niet van om Take-Two op een andere manier het leven zuur te maken. In een email aan gamepolitics.com geeft hij aan dat hij aandelen van Take-Two heeft gekocht.

De aandelen van Take-Two liggen momenteel op zo'n $7 per aandeel. De reden dat Thompson een aantal aandelen heeft gekocht is om op den duur de leidende aandeelhouder te zijn en de huidige baas, Zelnick, van zijn troon te stoten. De aandelen van Take-Two staan erg laag de laatste tijd, en dus is Thompson er op het goede moment bij. Thompson heeft zijn mening over Zelnick overigens ook klaar liggen. Zelnick is namelijk een "incompetent, reckless goofball, which gamepolitics appropriately points out as ironic, considering it's coming from a man who isn't allowed to practice his own trade."

Jack Thompson stimuleert huidige aandeelhouders om hun aandelen te verkopen opdat hij ze in handen kan krijgen. Of hem dit gaat lukken is nog maar de vraag.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.