[NHL] Lightning winnen derde op rij

Denny (nyny83)
De Tampa Bay Lightning hebben hun derde overwinning op rij geboekt door de Florida Panthers in een thuiswedstrijd met 6-4 te kloppen. De Lightning, die voor deze overwinning onderaan stonden in de Southeast divisie, konden de overwinning goed gebruiken.

Vincent Lecavelier scoorde twee keer en had een assist. Martin St. Louis scoorde één goal en maakte drie assists. "Het is goed dat we gewonnen hebben. Dit is de derde op rij, en dat is goed voor ons zelfvertrouwen. Hopelijk kunnen we dit volhouden." Verder scoorden Steven Stamkos, Evgeny Artyukhin en Ryan Malone.

Tampa Bay ging furieus van start, getuige het feit dat ze in de eerste periode 21 schoten op doel hadden en de Panthers slechts drie. In de eerste periode pakten zij dan ook een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong werd echter verpest doordat de Lightning de Panthers in de tweede periode tot 3-3 terug lieten komen. Uiteindelijk wist Lecavelier te voorkomen dat de Lightning met een gelijke stand de kleedkamer moest opzoeken door zes seconden voor het einde van de periode nog de 4-3 te scoren.

"Het gaat vrij goed de laatste tijd", zei St. Louis. "De laatste drie wedstrijden heb ik echt het idee dat we allemaal op dezelfde golflengte zitten, veel meer dan gebruikelijk. Dat zie je ook gemakkelijk terug in de resultaten."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Tampa Bay LightningFlorida Panthers6-4
Buffalo SabresNew York Islanders4-3 (SO)
Pittsburgh PenguinsMontreal Canadiens2-3
Carolina HurricanesBoston Bruins2-4
Columbus Blue JacketsPhiladelphia Flyers3-0
New York RangersNew Jersey Devils2-4
Dallas StarsAnaheim Ducks4-3 (OT)
St. Louis BluesSan Jose Sharks3-2 (SO)
Colorado AvalancheDetroit Red Wings4-3 (SO)
Phoenix CoyotesLos Angeles Kings0-4
Calgary FlamesOttawa Senators6-3