Stevens: "De stand liegt niet"

Huub Stevens, de trainer van PSV, constateerde na de wedstrijd tegen FC Twente (0-0) dat zijn ploeg een fikse achterstand heeft opgelopen op koploper AZ. Mochten de Alkmaarders winnen, dan heeft de ploeg van Louis van Gaal een voorsprong van elf punten op PSV.

Stevens, die aan zijn eerste jaar bezig is bij PSV, vertelt: "Natuurlijk zijn onze prestaties tot nu toe teleurstellend. Dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik zie ook positieve zaken. Laten wij nu in het volgend jaar maar eens gaan jagen, in plaats van andersom."

Toch zag Stevens in de wedstrijd tegen FC Twente al een hoop positieve dingen: "In de eerste helft hebben wij het gewoon goed gedaan. Daarop wil ik na de winterstop graag voortborduren. Na de hervatting waren we minder. Dat had echter ook met de kwaliteit van de tegenstander te maken. FC Twente is niet zomaar een ploegie."

Stevens vertelde erg weinig toen hem de vraag gesteld werd wat er in de winterstop te wachten staat binnen de club. Wel geeft de trainer toe dat Ibrahim Afellay zeker te weten het seizoen afmaakt in Eindhoven. Over de interesse in spelers als Ola Toivonen en André Ooijer werd niet gesproken.