Huntelaar wil ooit terug naar Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Klaas-Jan Huntelaar nam zondagmiddag afscheid van de supporters van Ajax. De aanvaller werd enkele weken geleden aan Real Madrid verkocht. Toch sluit de speler niet uit in de toekomst naar de Amsterdam ArenA terug te keren.

"Het zou heel mooi zijn om hier nog ooit terug te keren. Ik wil hier toch eens een keer de titel pakken," liet Huntelaar weten. De speler kwam op 9 november voor de laatste keer als Ajacied in actie. Een enkelblessure zorgde er namelijk voor dat hij niet meer in actie kon komen.

In zijn periode bij Ajax pakte Huntelaar zowel de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal twee keer. Een landstitel heeft de aanvaller nog niet gewonnen. "Die prijzen zijn mooi, maar mijn hoogtepunt hier waren misschien toch wel de Champions League-wedstrijden tegen Inter. Dat is toch het hoogst haalbare."

Toen Huntelaar na een indrukwekkend eerbetoon van het veld stapte, was hij zichtbaar geëmotioneerd. "Dit is mooi en emotioneel. Ik heb echt een brok in mijn keel. Het is ook niet makkelijk om afscheid te nemen, maar het hoort er nu eenmaal bij."