Schaatsen: Uitslagen dag 2 NK Allround

Vandaag was dag twee van het NK Allround in Thialf, Heerenveen. Zowel de heren als de dames schaatsten de 1.500 meter. De heren sloten het kampioenschap af met de tien kilometer, terwijl de dames de vijf kilometer reden.

Heren

De 1.500 meter werd een prooi voor koploper Sven Kramer. Kramer won in een tijd van 1.47,34. Rhian Ket ging tot aan de laatste rit aan de leiding en eindigde uiteindelijk als tweede. Erben Wennemars, zaterdag nog winnaar van de 500 meter, werd derde en steeg hierdoor naar de tweede plaats in het klassement. Op de tien kilometer kon Kramer de titel eigenlijk niet meer mislopen. De jonge schaatser van TVM deed wat hij aan zijn stand verplicht was en won ook de laatste afstand.  Kramer nam het in de laatste rit op tegen zijn ploeggenoot Wouter Olde Heuvel en reed ver weg bij zijn ploeggenoot. De zege kwam voor hem niet meer in gevaar. Koen Verweij reed een goede race tegen Erben Wennemars en haalde bijna een halve minuut van zijn persoonlijke record af. Hiermee bleef hij de tweevoudig wereldkampioen sprint twintig seconden voor. Rens Rotteveel werd gediskwalificeerd nadat hij, toen hij was ingehaald door Bob de Jong, foutief wisselde.

In het klassement won Kramer met een voorsprong van bijna drie punten op Olde Heuvel. Verheijen werd derde in het klassement en bleef hierbij Verweij zeer nipt voor. Wennemars werd vijfde in het eindklassement.

Eindstand in het klassement

#SchaatserTotaal
1Sven Kramer149.397
2Wouter Olde Heuvel152.356
3Carl Verheijen153.340
4Koen Verweij153.358
5Erben Wennemars153.520

 

Dames

Ireen Wüst wist de 1.500 meter op het NK allround in de laatste rit van vandaag te winnen in 1:59.23. Daarmee verstevigde ze haar leiding in het klassement, en maakte wat tijd goed op haar directe concurrente Renate Groenwold. Op de afsluitende afstand had Wüst een voorsprong van ruim vier seconden op Groenewold en in een rechtstreeks gevecht mocht zij die verdedigen. In een spannende race bleef Wüst binnen die marge, waardoor Groenewold tweede zou zijn geworden in het klassement. Na 300 meter in de race ging het echter al mis, doordat Groenewold naar buiten waaierde en daarmee Wüst op leek te houden. Dit kwam de TVM-rijdster op een diskwalificatie te staan.

Achter Wüst werd Jorien Voorhuis nu tweede op deze afstand, nog voor Paulien van Deutekom. In het klassement werd achter Wüst Elma de Vries tweede voor Van Deutekom en Voorhuis.

Eindklassement

#SchaatssterTotaal
1Ireen Wüst164.614
2Elma de Vries165.437
3Paulien van Deutekom165.668
4Jorien Voorhuis166.005
5Marrit Leenstra166.972

 

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!