Slim mogelijke koper Honda

De Mexicaanse zakenman Carlos Slim is in de race om het raceteam van Honda over te nemen. Verschillende media, waaronder de krant La Stampa, berichtten dat de deal al rond was, maar autosport.com meldt dat er van een overname nog geen sprake is.

De Italiaanse krant geeft in haar stuk aan dat Slim Jenson Button en Bruno Senna als coureurs wil hebben. Nick Fry zou als teambaas aan mogen blijven. Slim is eigenaar van de Mexicaanse telecommaatschappij Telmex en behoort tot de rijkste personen ter wereld. Echter zal er voor het nieuwe jaar geen overname meer plaatsvinden.

Slim zou volgens autosport.com een van de vier gegadigden zijn voor het Japanse team. De andere potentiële kopers zijn Dave Richards samen met een groep investeerders uit Koeweit, de Griekse scheepsmagnaat Achilleas Kallakis en een onbekende Zwitserse groep investeerders. Ook de eigenaar van Force India Vijay Mallya zou interesse hebben in het team, maar wil dan alleen de faciliteiten van het team. Vooralsnog heeft Slim de beste papieren in handen voor een overname.

De Mexicaan is al in Brackley geweest om te spreken over de overname. Echter er is door de vakantiedagen nog geen overeenkomst. Begin januari zal er verder worden gesproken over de overname van Honda. Mocht Slim het team overnemen, dan lijkt Telmex de hoofdsponsor te worden.

Met dank aan Henryracer en northernlight81 voor de submit.