De draaideuraffaire

Marco (cptmarco)

Er zijn users die heel graag lief en leed met ons willen delen! Dit is weer zo'n bijdrage van een user:

Wat vooraf ging: Mijn wekelijkse gang naar mijn favoriete supermarkt werd ineens een heel stuk minder plezierig toen ik zag dat ze er draaideuren aan gingen brengen. Nu snap ik het motief er achter wel, de meisjes zitten aardig op de tocht (ze waaien bijna achter de kassa weg).

 Dus daarom deze oplossing wist een van de kassamiepjes mij te vertellen. Alleen een nadeel, ze werkten niet zo goed, ze bleven steeds hangen (kinderziekte dus). Mijn verontrusting werd steeds groter, ik ben claustrofobisch en zou willen dat ik maar weer buiten stond. Maar geen probleem als dat het geval was kon je ze ook handmatig doorduwen , zei het meisje ook nog.

Wat er gebeurde......ik ging gisteren naar de ju... weet wel. Ik ga daar naar binnen met mijn gehuurde kar, de deuren waren in het midden vast gezet, zodat je er links en rechts langs kon lopen of karren. Toen ik bij de kassa stond om af te rekenen zag ik dat de deuren weer in dienst waren gezet. Het was smoordruk en de mensen stonden in de rij om door de draaideur te gaan.

Er past namelijk nog maar net een winkelwagentje in de ruimte van de draaideur en die moet je tijdens het draaien ook nog bijsturen. Voor zo´n jumbogrote winkel lijken het wel kattenluikjes dus. Ik sluit aan in de rij en als ik aan de beurt ben wil ik eigenlijk wel even wachten tot het rustiger is, maar dat kon niet, want er stond ook al weer iemand achter mij. Go with the flow dus.......

Ik rij mijn wagentje er in en prompt als de deur zo gedraaid is dat de ruimte waarin ik sta helemaal afgesloten is, stopt dat ding gewoon met te doen wat het moet doen. De paniek slaat toe, mijn hart slaat 200 slagen per minuut en ik kijk verwilderd in het rond, overal mensen, alleen ik sta vast en zij zijn vrij. Ik duw met mijn hand tegen de deur, hij weigert, die miep heeft gelogen tegen mij.

Ik schreeuw ineens "HELP". De man aan de andere kant van het glas staat verbaast naar mij te kijken. Hij hoort mij niet, hij ziet alleen een mond bewegen en ik hoop dat hij liplezen kan. Zal er wel flink idioot uitgezien hebben. Ik had misschien beter "Sesam open U" kunnen roepen, maar daar sta je ook niet zo gauw bij stil. Ineens draait de deur weer verder en cross ik met mijn kar naar buiten.

De man van de andere kant kijkt nog eens achterom, ik zeg tegen hem dat ik claustrofobisch ben, maar hij hoort mij ook deze keer weer niet.Het glas verhindert dat mijn woorden bij hem terechtkomen, hij is al weer doorgedraaid. Net als ik, maar dan anders.

Met dank aan annamaria67 voor de submit