FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 november 2008

Treinverkeer bij Amsterdam hele weekend ontregeld

Het treinverkeer bij station Amsterdam Centraal is nog de rest van het weekend ontregeld. Dat zegt een woordvoerder van spoorwegbeheer ProRail. Eerder vandaag kantelde tussen Centraal en Amsterdam Muiderpoort een goederentrein met kalk.

Volgens ProRail is nog het hele weekend nodig om de ravage op te ruimen. Hoe het kon dat de trein omviel, is nog niet bekend. Er rijden tussen de beide stations geen treinen. Passagiers wordt geadviseerd om het traject met het openbaar vervoer van de gemeente Amsterdam te overbruggen.

Georgië wint Junior Songfestival 2008

Het Junior Songfestival 2008 is gewonnen door Georgië. Het nummer Bzz... van het trio Bzikibi kreeg de meeste stemmen van het Europese Publiek en de vakjury. Het trio, allen 10 jaar oud, deed hun nummer gehuld in plastic bijenpakjes. Het thema van het evenement was fun in the sun (plezier in de zon).

Het evenement werd dit jaar voor de 6e keer georganiseerd, dit jaar in Limassol in Cyprus. De 15-jarige Marissa Grasdijk vertegenwoordigde Nederland op dit songfestival, maar kwam niet verder dan de dertiende plaats met haar zelfgeschreven liedje 'Eén dag'.

 

Bzz...

Spanje aan kop in Davis Cup

Spanje heeft de leiding genomen in de finale van de Davis Cup tegen Argentinië. Het won vandaag het dubbelspel waardoor de stand nu 2-1 voor Spanje is.

Het koppel Feliciano Lopez/Fernando Verdasco klopte in het Argentijnse Mar del Plata het duo Agustin Calleri/David Nalbandian. Het werd 5-7 7-5 7-6 (5) 6-3.

Morgen worden er nog twee enkelspelen gespeeld waarin de beslissing gaat vallen. Afgelopen vrijdag kwam het thuisland op voorsprong doordat Nalbandian David Ferrer versloeg. De Spanjaarden kwamen langszij dankzij een overwinning van Lopez op Juan Martin del Potro.

Uitslag De Graafschap - Sparta Rotterdam

Vanavond om 20:45 uur begon het duel tussen De Graafschap en Sparta Rotterdam. Hieronder is de uitslag terug te vinden.

De Graafschap - Sparta Rotterdam 3-3
15' Dissels 0-1
20' Keller 1-1
40' Keller 2-1
45' J. Buijs 3-1
55' Slot 3-2
90+3' Knol 3-3

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Lieshout
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: Meijer (De Graafschap), Promes, Godee, Strootman (Sparta Rotterdam)
Rode kaart: Volmer (De Graafschap)

Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Schuurman, Keller, Volmer, Fränkel (Jungschläger/ 42), Meijer, J.Buijs, v.d.Ouweland, De Ridder (Bargas/75), Den Ouden (Robbemond/54), Oost

Sparta Rotterdam: Wapenaar, Vermes, Promes (Godee/58), Knol, Jaggy, Slot, Rose, Strootman, Duplan (John/78), Poepon (Falkenburg/88), Dissels

Agenten gewond bij vechtpartij supporters Volendam

De politie heeft gisteravond in Volendam bij een vechtpartij tussen tientallen aanhangers van FC Volendam en Roda JC vier personen aangehouden. Vijf agenten raakten bij de ongeregeldheden lichtgewond. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De vechtpartij ontstond voor de wedstrijd tussen beide clubs, toen een groep van dertig Volendammers onverwacht de aanhang van Roda JC belaagde. De Limburgse supporters - 140 in totaal - verbleven op dat moment in het centrum van het palingdorp. Zij hielden zich volgens de politie gebroederlijk op met fans van FC Volendam.

De politie zette vijftig agenten en hondengeleiders in om de vechtende partijen te scheiden. Daarop zocht de groep Volendammers de confrontatie met de politie. Bij de schermutselingen raakten agenten lichtgewond. Zij kregen klappen en werden geschopt. De politie hield drie Volendammers aan en een Limburgse supporter.

De aanhangers van Roda JC werden na de met 3-1 door Volendam gewonnen wedstrijd naar gereedstaande bussen geleid. Daarbij raakte een supporter van de Limburgse club gewond toen hij een steen tegen zijn hoofd kreeg. Hij kon na medische behandeling naar huis.

De politie liet alle supporters van FC Volendam na afloop van de wedstrijd via één ingang het stadioncomplex verlaten. Daarbij zijn foto- en filmopnamen gemaakt die worden gebruikt bij het onderzoek dat de politie instelt naar de ongeregeldheden.

Uitslagen Eredivisie 22/11/2008

Vanavond om 19:45 uur begonnen twee duels in de Eredivisie. Hieronder zijn de uitslagen terug te vinden.

PSV – Heracles Almelo 4-0
15' Rodríquez 1-0
29' Afellay 2-0
32' Lazovic 3-0
38' Dzsudzsák 4-0

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Klavan (Heracles Almelo)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Salcido (Culina/67), Rodríguez, Bréchet, Pieters, Méndez, Afellay, Simons (Nijland/75), Lazovic, Koevermans, Dzsudzsák (Wuytens/63)

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, De Vries, v.d.Bergh (Overtoom/60), Klavan, Bajer (Boakye/46), Dost, Everton (Schulmeister/ 79)


FC Twente - sc Heerenveen 6-0
23' N'Kufo 1-0
35' Perez 2-0
41' N'Kufo 3-0
45' Perez 4-0
47' Arnautovic 5-0
72' N' Kufo 6-0

Toeschouwers: 22.800
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Sibon (sc Heerenveen)
Rode kaart: Väyrynen (2x geel) (sc Heerenveen)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wielaert, Douglas, Braafheid, Brama, Perez, Janssen (Tioté/68), Arnautovic, N'Kufo (Denneboom/76), Elia (Huysegems/77)

sc Heerenveen: Steppe, Janmaat, Breuer (Kopic/46), Bak Nielsen, Jong-a-Pin, Väyrynen, vec, Pranjic, Beerens (Wojciechowski/79), Sibon, Elyounoussi (Narsingh/60)

Enorme eis na blunder ziekenhuis

Een 32-jarige vrouw uit New York heeft een schadeclaim van 100 miljoen dollar ingediend bij een nalatig ziekenhuis, omdat ze voortaan zonder handen en voeten door het leven moet.

De vrouw meldde zich met hevige buikpijn bij de eerste hulp van het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat zij een niersteen had en kreeg pijnstillers mee naar huis. Tijdens het onderzoek had er een bloedtest moeten worden uitgevoerd om te controleren of er een infectie was opgetreden, maar dit werd niet gedaan.

De volgende dag kwam de vrouw terug in het ziekenhuis en werd er een infectie geconstateerd. Haar handen en voeten bleken aangetast te zijn door koudvuur, omdat de bloedtoevoer naar de uiteinden van haar lichaam was geblokkeerd. Amputatie van handen en voeten was onvermijdelijk. Tot overmaat van ramp is de vrouw ook gedeeltelijk blind geworden. Haar advocaten eisen 100 miljoen dollar schadevergoeding voor de enorme blunder.

Uitslag NAC Breda - NEC

Vanavond om 18:45 uur begon het duel tussen NAC Breda en NEC Nijmegen. Hieronder is de uitslag terug te vinden.

NAC Breda - NEC Nijmegen 1-1
27’ Schöne 0-1
58’ de Graaf 1-1

Toeschouwers: 16.850
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: van der Leegte, Lurling, de Graaf, Elshot (NAC Breda), Fernández, van Beukering, Davids, Worm (NEC)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders (Loran/88), Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, van der Leegte, Fehér, Kolkka (Gorter/76), Amoah, Lurling

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Otten, El-Akchaoui, Sibum, Schöne, Davids, Janssen, van Beukering (Tshibamba/64), El Kabir (Worm/82)

Sokkenaffaire bij Heracles Almelo

Heracles Almelo kende vanavond voorafgaand aan het duel tegen PSV een heuse sokkenaffaire. De ploeg uit Almelo had namelijk verkeerde sokken bij zich en mocht deze niet aantrekken. De Eindhovense ploeg was daarop bereid om rode kousen af te staan.

De spelers van Heracles Almelo weigerden echter om deze sokken aan te trekken, aangezien de rode kleur voor FC Twente (de streekgenoot en aartsrivaal) staat. Uiteindelijk koos men ervoor om de verkeerde sokken maar aan te trekken, maar dan voorzien van zwarte tape. Hendrie Krüzen, trainer van de ploeg uit Almelo, liet weten te hopen dat de tape het zou houden.

Voor meer sportnieuws ga je naar FOK!sport.

'Illegale prostitutie in hotels langs snelwegen'

Hotels langs de Nederlandse snelwegen fungeren meer en meer als bordeel. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. In tientallen hotels vindt illegale prostitutie plaats. Het gaat om zeker twintig hotels die deel uitmaken van grote ketens als Van der Valk, AC Hotels en Mercure Hotels.

Het zou gaan om professionele organisaties die op internet en in kranten adverteren dat ze actief zijn in de betreffende hotels. Volgens RTL Nieuws houdt de politie niet of nauwelijks toezicht op de illegale bordelen. In met name De Telegraaf staan dagelijks advertenties van vrouwen die hun klanten uitnodigen op een hotelkamer.

Op zich is prostitutie in een hotel niet verboden als het gebeurt op uitnodiging van de klant. Maar in verreweg de meeste gevallen wordt de prostitutie op een bedrijfsmatige manier in de hotels georganiseerd. De hotels zijn in die gevallen verplicht een bordeelvergunning te overleggen.

De directie van Mercure Hotels zegt in een reactie tegen RTL Nieuws de prostitutie in hun hotelkamers 'zeer ongepast' te vinden. De keten benadrukt dat de ze niet in staat is 'permanent te controleren wat gasten in de kamers doen'.

Goederentrein kantelt nabij Amsterdam CS

In Amsterdam is vanmiddag in de buurt van het centraal station een goederentrein gekanteld. De trein, die kalk vervoerde, ontspoorde door nog onbekende oorzaak op het rangeerterrein bij de Zeeburgerkade. Het gaat in totaal om negen wagons. Daarvan liggen er vier op de kant. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Volgens ProRail rijden er geen treinen tussen Amsterdam en Amsterdam-Bijlmer en rijden er tussen Amsterdam en Amersfoort minder treinen. Een woordvoerster schat in dat vier van de zes sporen heel het weekeinde niet meer kunnen worden gebruikt. Zij verwacht dat het wegtakelen van de wagons op zijn vroegst rond middernacht kan beginnen. Zij weet nog niet hoe groot de schade is.

De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat en de spoorwegpolitie onderzoeken de oorzaak van het ongeval.

Doden door vulkaanuitbarsting in Colombia

Zeker tien mensen zijn omgekomen na de uitbarsting van de vulkaan Nevado del Huila in het zuidwesten van Colombia. Dat hebben de autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

De 5750 meter hoge vulkaan barstte donderdag twee keer uit, waardoor een krater van ongeveer 400 meter ontstond. Diverse inheemse gemeenschappen zijn getroffen. Mogelijk stijgt het dodental nog, omdat nog niet alle getroffen gebieden zijn bereikt.

Sokkenaffaire bij Heracles Almelo

Heracles Almelo kende voorafgaand aan het duel tegen PSV een heuse sokkenaffaire. De ploeg uit Almelo had namelijk verkeerde sokken bij zich en mocht deze niet aantrekken. De Eindhovense ploeg was daarop bereid om rode kousen af te staan.

De spelers van Heracles Almelo weigerden echter om deze sokken aan te trekken, aangezien de rode kleur voor FC Twente staat. Uiteindelijk koos men ervoor om de verkeerde sokken maar aan te trekken, maar dan voorzien van zwarte tape. Hendrie Krüzen, trainer van de ploeg uit Almelo, liet weten te hopen dat de tape het zou houden.

[SF] Uitslag kwalificaties Spanje

In de laatste race in Spanje in de Superleague Formula zal een Spanjaard op pole staan: Adrian Valles (Liverpool FC) pakte de eerste tijd, voor AS Roma-coureur Franck Perera en Atlético Madrid-coureur Andy Soucek.

De leider in het kampioenschap, Davide Rigon (Beijing Guoan FC), stond al snel langs de baan, waarmee Liverpool nog altijd kans maakt om de titel binnen te halen. Perera was in de groepsfase erg sterk, maar tegenover Valles moest hij de Spanjaard toch voor laten.

De Nederlander Yelmer Buurman staat nu tweede in het kampioenschap met zijn PSV Eindhoven-wagen, maar kon in de kwalificatie niet tot de shoot-out komen. Daarom start hij van de veertiende plek. Robert Doornbos (AC Milan) deed het iets beter, maar hij viel al in de eerste knock-outronde af. De Nederlander start van de zesde plaats.

De race wordt zondag om 11:00 uur verreden op het circuit van Jerez.


Kwalificatie groep A

Pos.CoureurTeamTijd
1A. Valles Liverpool FC 1:28.998
2A. Soucek Atlético Madrid 1:29.192
3T. Gommendy FC Porto 1:29.208
4A. Pizzonia Corinthians 1:29.598
5M. Wissel FC Basel 1:29.600
6B. Baguette Al-Ain FC 1:29.851
7Y. Buurman PSV Eindhoven 1:29.948
8S. Katsimis Olympiacos 1:30.280
9D. Rigon Beijing Guoan FC 1:43.254


Kwalificatie groep B

Pos.CoureurTeam Tijd
1F. Perera AS Roma 1:28.986
2R. Doornbos AC Milan 1:29.040
3A. Guidi Galatasaray 1:29.571
4B. Garcia Sevilla FC 1:29.940
5D. Tappy Tottenham Hotspur 1:30.088
6R. Dalziel Rangers FC 1:30.114
7C. Dolby Anderlecht 1:30.142
8T. Rocha Flamengo 1:30.771


Kwalificatie Shoot-out

Pos.Coureur Team
1A. Valles Liverpool FC
2F. Perera AS Roma
3T. GommendyFC Porto
4A. Soucek Atlético Madrid
5A. Guidi Galatasaray
6R. Doornbos AC Milan
7B. Garcia Sevilla FC
8A. Pizzonia Corinthians

FOK!Blog Babe Battle #97

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 19.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Avia en in de rechterhoek Johanna. Wie willen jullie morgen om 19.30 uur zien?

Manchester United denkt aan terugkeer Campbell

Manchester United-manager Alex Ferguson overweegt de jonge aanvaller Frazier Campbell in januari terug te halen naar Old Trafford. Campbell werd aan het begin van dit seizoen betrokken in de transfer van Dimitar Berbatov.

De deal hield onder meer in dat Campbell op huurbasis naar Tottenham Hotspur zou verhuizen. In Londen is de aanvaller de laatste weken prima op dreef.

De afgelopen twee duels wist de huurling drie keer het net te vinden. Bovendien kampt Berbatov met een serieuze hamstringblessure, waardoor een terugkeer van Campbell naar Manchester United reëel is geworden.

"We halen hem mogelijk terug in januari," zei Ferguson over Campbell tijdens het perspraatje voor het duel met Aston Villa. "We beschikken over die optie en het is dus een mogelijkheid. Hij speelt momenteel fantastisch bij de Spurs."

Jonge puber dood na overdosis deodorant

Het overmatig gebruik van deodorant is een Britse jongen uit Sandiacre fataal geworden. Ondanks dat hij slechts twaalf jaar oud was, gebruikte Daniel Hurley al deo, veel deo. Door het veelvuldig te spuiten in een warme badkamer, kreeg de jonge knul last van hartritmestoornissen. Vijf dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

Daniel was op zeven januari aan het spelen in de badkamer.  Zijn vader was in de keuken aan het theezetten. "Ik riep naar Daniel om te vragen of alles in orde was. Toen ik geen antwoord kreeg, heb ik de deur geforceerd. Daar zag ik mijn zoon in het bad liggen. Hij ademde niet meer en ik begon hem te reanimeren", vertelt vader Robert. Moeder had inmiddels de ambulance gebeld, maar het mocht niet baten. Na vijf dagen op de Intensive Care te hebben gelegen is het mannetje overleden.

Een lijkschouwer wist de doodsoorzaak naar boven te halen. De oplosmiddelen uit de spuitbus hebben de arme jongen de das omgedaan. 

"Daniel was een ijdele jongen", zegt zijn vader. "Hij was heel kwistig met deodorant en gel. Drie weken voor dit incident was hij al eens in elkaar gezakt in de badkamer. Daniel was echter een fitte en gezonde jongeman."

De rechter heeft beslist dat zijn dood een ongeluk was. De lijkschouwer is tevreden dat het Nederlandse Unilever, dat het merk Axe in Engeland onder de naam Lynx op de markt brengt, voldoende waarschuwt voor overmatig deodorantgebruik. Zo moet men de spuitbus 'buiten bereik van kinderen houden' en 'gebruiken in goed geventileerde ruimtes en langdurig sprayen vermijden'.

"Maar ik weet niet hoeveel mensen die informatie op de spuitbus daadwerkelijk lezen", vertelt lijkschouwer Robert Hunter. "Iedereen moet echter op de hoogte zijn van de risico's van dat soort producten op het cardiovasculaire systeem. Daniel spoot overdadig met deodorant in de badkamer. Blijkbaar heeft de aanwezigheid van een vluchtig bestanddeel de hartritmestoornissen veroorzaakt."

Met dank aan Paddypower voor de submit

Adeleye kan spelen tegen De Graafschap

Sparta Rotterdam-verdediger Ayodele Adeleye kan zaterdagavond gewoon in actie komen in het duel tegen De Graafschap, zo weet RTV Rijnmond.

De Nigeriaanse verdediger speelde eerder deze week een interland en keerde pas vrijdag terug in Rotterdam. Het was derhalve onzeker of hij wel fit genoeg zou zijn voor het duel in Doetinchem. Zaterdagochtend onderging Adeleye een fitheidstest, die hij uiteindelijk doorstond.

Het is niet voor het eerst dat Sparta wordt geconfronteerd met een laat terugkomende Adeleye. Ook na de Olympische Spelen moesten de Kasteelbewoners lang op de jonge Nigeriaan wachten.

Uitslag Capelle - ASWH

Vandaag stond een inhaalronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. De wedstrijd tussen SC Genemuiden en HHC Hardenberg in de hoofdklasse C werd echter afgelegd, zodat alleen Capelle - ASWH in de hoofdklasse doorgang vond.

Hoofdklasse A

Capelle - ASWH was een wedstrijd met een verhaal, aangezien het een restant betrof van 49 minuten. Op 11 oktober werd de wedstrijd gestaakt wegens een rugblessure van scheidsrechter Van Beek, waarna geen vervanger kon worden gevonden. Er werd begonnen met één minuut officiële tijd en drie minuten extra tijd, waarna direct werd doorgespeeld voor de complete tweede helft. De wedstrijd begon met een 0-1 voorsprong voor ASWH.

Capelle - ASWH 1-2 (1-1)
19. 0-1 Ferry van Lare 45 (+1). Nick van Baaren 49. 1-2 Louis van Kleef

STAND

1. Rijnsburgse Boys 10-28
2. Capelle 10-20 (+12)
3. Ter Leede 10-20 (+11)
4. Barendrecht 10-19
5. Quick Boys 10-18
6. ASWH 9-17
7. Katwijk 10-16
8. Excelsior Maassluis 10-12
9. FC Lisse 9-11
10. Noordwijk 10-10
11. DOTO 9-7
12. ARC 10-7
13. Scheveningen 9-6
14. Heerjansdam 10-3

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 11
2. Henk Roeland (Capelle) 7
3. Arie Jonker (Katwijk) 6
=. Joost Leonard (Noordwijk) 6
5. Maarten Bak (Quick Boys) 5
=. Michael van Dommelen (Barendrecht) 5
=. Benjamin Martha (Quick Boys) 5
=. Youri Petrov (ASWH) 5

Schaatsen: Uitslagen WB Moskou

Dit weekend wordt er in Moskou geschaatst voor de wereldbeker. Het programma omvat vier afstanden. Zowel dames als heren rijden de 1.500 meter. Daarnaast schaatsen de dames nog een vijf kilometer, en bij de heren staat de tien kilometer op het programma. Veel Nederlandse inbreng is er overigens niet, een groot deel van de TVM-ploeg ontbreekt. Zij hebben gekozen voor een trainingssessie in de zon. 

Vandaag schaatsten de heren de schaatsmijl, terwijl de dames op hun langste afstand aantraden. Hieronder vind je een kort verslag van de wedstrijden. 

1.500 meter heren

Op de anderhalve kilometer ging de hoofdprijs naar de Noor Håvard Bøkko. Hij was de snelste in 1:45,46. Mark Tuitert eindigde als tweede in 1.45,81 en de Italiaan Enrico Fabris reed de derde tijd. De andere drie Nederlanders eindigden ook in de top acht: Wennemars werd vierde, Kuipers zesde en Stefan Groothuis schaatste de achtste tijd.

In de strijd om de wereldbeker op de schaatsmijl gaat Tuitert met 210 punten aan kop. Bøkko staat tweede met 205 punten en Erben Wennemars bezet met 190 punten de derde plaats.

5.000 meter dames

Claudia Pechstein was de snelste op de vijf kilometer. De 36-jarige Duitse was met haar tijd van 6.49,92 maar liefst 7,26 sneller dan Martina Sábliková. Bovendien was het een nieuw baanrecord.

Pechstein, die driemaal olympisch goud won op de 5 kilometer en bij de Spelen van 2006 in Turijn zilver won op deze afstand, wist de afgelopen twee jaar geen wereldbeker-wedstrijd meer winnend af te sluiten.

Olympisch kampioene Clara Hughes viel met haar vijfde plaats met een tijd van 7.04,22 tegen. Hetzelfde gold voor de enige Nederlandse deelneemster in de A-groep, Gretha Smit. Smit eindigde als negende in 7.11,59. Renate Groenewold ontbreekt in Moskou. Vis, De Vries, Van der Geest en Van der Weijden reden in de B-groep.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

 

 

Tepels op set Beverly Hills 90210

De 21-jarige actrice AnnaLynne McCord heeft tijdens de opnames van de vernieuwde tv-serie Beverly Hills 90210 een gênante blunder begaan. Ze had een tijdje niet door dat haar borsten niet meer in haar shirt zaten, maar dat haar tepels zichtbaar waren voor paparazzi.

De actrice liep in een shirtje over het strand. Opeens begonnen haar collega's te lachen, toen had ze pas door dat haar borsten uit het shirtje waren gevallen.

AnnaLynne is onder andere bekend van haar rollen in de tv-series Ugly Betty en CSI: Miami. In april van dit jaar werd bekend dat zij mee zou spelen in de remake van de jaren 90-serie Beverly Hills 90210. De tv-serie wordt in najaar 2009 uitgezonden op Net 5.

De foto's zijn hier te bekijken.

Eerste DLC voor Next Xbox Experience

De meeste bezitters van de Xbox 360 zullen inmiddels de Next Xbox Experience hebben gedownload en een avatar gemaakt hebben. Inmiddels is de eerste betaalde DLC gespot: Microsoft verkoopt vier wallpapers van Ninja Blade inclusief vijf ninja avatar delen in een bundel voor 250 Microsoft Points. Voorheen waren de Xbox-thema's te koop voor 150 Microsoft Points, alleen schijnen die het niet allemaal meer even goed te doen in NXE.

Jongetje (4) komt om door brand Culemborg

Een 4-jarig jongetje is vanmiddag omgekomen door een brand in zijn huis in Culemborg. Zijn moeder en 9-jarig zusje wisten zichzelf te redden. De brandweer moest het broertje uit de woning halen. Hij was ernstig gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Een politiewoordvoerster kon nog niets zeggen over de oorzaak van de korte, hevige brand. De woning aan de Van Limburg Stirumstraat brandde geheel uit. Het naastgelegen woonhuis liep waterschade op.

Seizoen Bodde voorbij

Ferrie Bodde komt dit seizoen niet meer in actie. Gisteren viel de 26-jarige middenvelder van Swansea City in de wedstrijd tegen Birmingham City in de 36ste minuut geblesseerd uit.

Uit een MRI-scan is gebleken dat de ex-speler van ADO Den Haag de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd en het kraakbeen zwaar is beschadigd. Bodde scoorde in zeventien wedstrijden dit seizoen zeven keer en er was interesse voor hem van clubs uit de Engelse Premier League.

In 2009 rijden hotrods rond in Paradise City

Naast de nieuwsberichten van afgelopen weken komt Criterion Games volgend jaar met een hotrod. Details maakt de ontwikkelaar niet bekend, maar het gaat om de Carson Extreme Hotrod: de snelste auto in Paradise City, gebaseerd op een Roadster uit de jaren 20 en die veel te veel power zal bevatten. De auto schijnt meer intuďtief te bedienen zijn dan elke andere auto en het driften schijnt realistischer te zijn dan elke andere auto. De auto, te zien in onderstaande screenshots, is begin 2009 te downloaden.

Tuitert, Wennemars en Kramer op 1.500 meter

Mark Tuitert, Erben Wennemars en Sven Kramer mogen aan de start verschijnen van de 1.500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Erfurt (eind januari) en Heerenveen (februari). Na drie wedstrijden, met aftrek van het slechtste resultaat, zijn zij de drie Nederlanders met de meeste punten.

Tuitert heeft 150 punten, Wennemars 140 en Kramer 124. Het is nog onbekend welke twee andere mannen Nederland op de schaatsmijl mogen vertegenwoordigen. Stefan Groothuis heeft 116 punten, Simon Kuipers 115. De KNSB heeft de beschikking over een aanwijsplek. Vermoedelijk zal er januari een selectiewedstrijd worden verreden om het Nederlandse deelnemersveld compleet te maken.

Panda blijkt geen knuffelbeer: man gebeten

"Wat een lief beertje", dacht een Chinese student bij het aanschouwen van een panda. Hij klom over het hek van de dierentuin in de stad Guilin om de beer een knuffel te geven. Yangyang, zoals de panda heet, was echter niet van het ongewenste bezoek gediend en viel de twintigjarige Chinees aan.

De man werd gebeten in al zijn ledematen. Uiteindelijk slaagden de oppassers erin het agressieve knuffeldier te kalmeren. Hierop zette de Chinees het op een lopen.

De student snapt niets van de reactie van de panda. "Yangyang was zo schattig, ik wilde hem alleen maar knuffelen..."


Gelukkig was het niet Sexual Harassment Panda...

Speciale Tiësto-versie van DJ Hero in de maak

Er zal een speciale Tiësto-versie komen van DJ Hero, Activision heeft daarvoor een overeenkomst afgesloten met de wereldberoemde DJ. Tiësto heeft dat onlangs zelf in een nieuwsbrief bekendgemaakt. De speciale versie is in lijn met de Metallica- en Aerosmith-versies die zijn uitgekomen van Guitar Hero. "Dit is een geweldige manier om mensen kennis te laten maken met DJ'ing. Ik denk dat veel mensen erachter zullen komen dat het niet zo makkelijk is als het lijkt", zo schreef Tiësto in de nieuwsbrief.

In DJ Hero zul je met een draaitafel aan de slag gaan. Deze bevat sample-knoppen, een crossfader en natuurlijk een ronde schijf om mee te scratchen. De gameplay zal vergelijkbaar zijn met Guitar Hero, alleen zul je nu de sample-knoppen moeten gebruiken in plaats van de fretbuttons en functioneert de scratchschijf als de strumbar. Verder neemt de crossfader de taak van de whammybar over.



DJ Hero zou ergens in de zomer van 2009 moeten uitkomen. Over de releasedatum van de Tiësto-versie is helaas nog niets bekend.

Rommedahl en De Jong missen AZ

Dennis Rommedahl en Siem de Jong zullen zondag niet in actie komen namens Ajax in de topper tegen AZ, zo melden de Amsterdammers op hun eigen website.

Het tweetal is door trainer Marco van Basten niet in de wedstrijdselectie opgenomen voor het duel in Alkmaar. Met name de afwezigheid van Rommedahl is opvallend, aangezien hij vorig weekend tegen PSV nog basisspeler was.

Naast Rommedahl en De Jong zit ook Toby Alderweireld niet bij de wedstrijdselectie. Daarentegen is Vurnon Anita wel van de partij.

Rus naar finale in Polen

Arantxa Rus is er in geslaagd om de finale van het ITF-toernoo in Polen te bereiken. De Nederlandse, die als derde geplaatst is, was in de halve finale te sterk voor Tereza Hladíková. De setstanden waren 7-6(2) en 6-3.

In de finale moet Rus af zien te rekenen met Ana Vrljic. De Nederlandse tennisster staat op de 188e plaats van de wereldranglijst. Haar Kroatische opponente vinden we pas op positie 254 terug.

Pechstein oudste WB-winnares ooit

Claudia Pechstein heeft dit weekend een record verbeterd. De Duitse won de 5000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou te winnen, vestigde een nieuw baanrecord en werd de oudste winnares ooit.

Pechstein was zaterdag 36 jaar en 274 dagen oud. Het oude record was in handen van haar landgenote Monique Garbrecht-Enfeldt. In 2004 zegevierde zij op de 500 meter in Collabo en was toen 35 jaar en 66 dagen.

Bij de heren heeft Frank Dittrich het record nog altijd in handen. In 2001 won hij met 33 jaar en 337 dagen de 10000 meter in Den Haag.

Eerste hoornvlies uit stamcellen gekweekt

De Belgische Linda Thys heeft onlangs een nieuw hoornvlies gekregen dat uit haar eigen stamcellen is gekweekt. Oogartsen en stamcelonderzoekers van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen spreken van een medische primeur.

Linda kreeg 19 jaar geleden een fles ammoniak over zich heen. "Alle ammoniak spatte in mijn gezicht. Door weinig kordaat optreden van de spoedarts en de dokter kon het produkt drie dagen doorbranden. Daarna was het te laat", aldus de Belgische. Haar hoornvlies raakte steeds verder beschadigd en uiteindelijk werd Linda blind aan haar rechteroog.

Twee jaar geleden stapte Linda naar een oogarts voor een hoornvliestransplantatie. "Uiteindelijk werd ik doorverwezen naar oogarts Carina Koppen van het UZA. Toen ze met me sprak over een nieuw, experimenteel stamcelonderzoek, aarzelde ik niet: ik had niets te verliezen."

De artsen namen eind augustus stamcellen uit de limbus weg. Dit is het gedeelte waar het oogwit overgaat in het doorzichtige deel. "Die cellen vermenigvuldigden zich zo snel, dat het UZA op 9 september al een transplantaat van twaalf mm had opgekweekt om op mijn aangetaste hoornvlies te bevestigen. Na een week kon ik al lezen met mijn rechteroog. Weliswaar koeien van letters, maar voor mij was het een wonder", zo vertelt een blije Thys.

De gebruikte techniek is volgens het ziekenhuis een dubbele primeur. Professor Marie-José Tassignon legt uit: "Het gekweekte hoornvliestransplantaat zal in veel gevallen slechts een tussenstap zijn naar een nieuw donorhoornvlies. Want alleen dan kan het zicht maximaal worden hersteld. Maar het uit stamcellen gekweekte transplantaat verkleint de kans op afstoting van een donorhoornvlies."

Ook mensen die geen ander gezond oog hebben waar stamcellen uitgehaald kunnen worden, kunnen middels deze techniek behandeld worden. Familie komt namelijk ook in aanmerking om te doneren. Het ziekenhuis gaat nu de techniek ter beschikking stellen aan andere Belgische ziekenhuizen.

Jolie topless op foto's met paarden

Gisteren was Angelina, samen met Pitt, nog in het nieuws om een vermeend omkopingsschandaal met het tijdschrift People en nu lekken er pikante foto's van haar uit via verschillende internetsites. Het zijn zware tijden voor het koppel.

Op de foto's staat de superster topless met een paard. Op één van de foto's is te zien dat het paard de boezem van Jolie kust. De aanleiding voor de foto's en hoe ze uit konden lekken is nog niet bekend. Jolie heeft nog niet gereageerd op de foto's.

De foto's zijn hier en hier te bekijken.

Talloze Nederlanders slachtoffer grootschalige oplichting

Talloze Nederlanders hebben vandaag een nep factuur gekregen van een bestelling bij het bedrijf 'Scrappy's Electronics' die ze echter nooit hebben geplaatst. Het blijkt te gaan om grootschalige oplichting.

De factuur, die een tot nu toe onbekend aantal Nederlanders hebben gekregen, bevestigt een zogenaamde order van 300 rewritable DVD's. Dit zal de 'klant' 166,15 euro gaan kosten wat via automatische incasso van de rekening van de klant zal worden gehaald.

Onderaan de factuur staat een 0900-nummer. Wie dit nummer belt krijgt te horen dat het 80 cent per minuut kost. Vervolgens is een in gesprek toon te horen. Er wordt echter niet opgenomen. Klaarblijkelijk probeert de afzender van de brief zo niets vermoedende slachtoffers geld afhandig te maken.

Er bestaat een verband tussen ontvangers van de factuur. Een groot aantal heeft ooit eens een bestelling gedaan bij het Duitse bedrijf Opus. Vermoedelijk zijn daar de adresgegevens van de ontvangers gestolen.

Alle mensen die deze brief hebben ontvangen hebben dezelfde versie. Er zit geen verschil tussen de brieven, zelfs het ordernummer is hetzelfde. Alleen het adres van de geadresseerden is anders. In de brief staat als afleveradres een adres van de familie v/d Meer in Enkhuizen, dit adres is niet bewoond. Wel krijgt v/d Meer al enige tijd telefoontjes over deze bestelling. Zij zijn ook slachtoffer van deze oplichting.

De politie zegt al talloze telefoontjes te hebben ontvangen van slachtoffers. Ook verscheidene banken zijn al op de hoogte van de oplichting. Wie zelf slachtoffer is geworden kan aangifte doen bij de politie. Bel vooral NIET het 0900-nummer dat vermeld staat in de brief. Kijk voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen in dit topic op het FOK!forum.

Britney Spears voor de rechter

Britney Spears maakte gisteren geheel onverwachts haar opwachting in de rechtbank in Los Angeles. De opkrabbelende popprinses deed haar zegje tijdens een zitting over haar ondercuratelestelling. Voor de rechter vertelde ze onder meer over haar nieuwe album 'Circus' en haar aankomende toer, zo heeft een woordvoerder van de rechtbank laten weten.

De 26-jarige zangeres werd in februari onder curatele gesteld van haar vader, Jamie Spears. Omdat ze verontrustend gedrag vertoonde en tot tweemaal toe onder dwang werd opgenomen in een psychiatrische inrichting, achtte de rechter het wenselijk dat haar zakelijke en persoonlijke belangen door haar vader werden behartigd.

De ondercuratelestelling werd vorige maand voor onbepaalde tijd verlengd, maar kan op elk moment worden aangevochten door Britney. De popster heeft dat volgens de woordvoerder vooralsnog niet gedaan. Samen met haar vader bracht ze twee uur door in de gesloten rechtszaal, om na afloop samen met hem huiswaarts te keren.

In de vele eerdere zittingen aangaande de ondercuratelestelling heeft Britney haar gezicht nooit laten zien. Ze werd vertegenwoordigd door een advocaat die door de rechter was aangesteld.

Britney is de laatste tijd druk bezig met haar comeback. Op 2 december, de dag van haar 27e verjaardag, verschijnt haar nieuwe album. Niet lang daarna volgt waarschijnlijk een wereldtoer. Volgende week zondag wordt in de Verenigde Staten de documentaire For the Record uitgezonden, waarin de zangeres vertelt over de roerige periode die ze achter de rug heeft. Het programma is in Nederland op 3 december te zien op RTL 4.


Foto bij: Britney Spears verschijnt voor de rechter  (foto: DAG)

Intense actie in Wanted: Weapons of Fate

Wanted: Weapons of Fate is gebaseerd op de gelijknamige film met Angelina Jolie en Morgan Freeman. Deze thirdperson shooter zal intense actie bevatten, zoals je kunt zien in onderstaande trailer. We kunnen weer genieten van bullettime (in deze game echter assassintime genoemd) en onwaarschijnlijk sterke staaltjes op het gebied van gevechtstechniek. Hoe onwaarschijnlijk kun je zelf bekijken in onderstaande trailer. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit voor de actieliefhebbers onder ons!

Beyoncé en Jay-Z rijkste Hollywoodkoppel

Beyoncé Knowles en echtgenoot Jay-Z zijn het best verdienende Hollywoodkoppel. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes uitgerekend. Het echtpaar verdiende tussen juni vorig jaar en juni dit jaar meer dan 129 miljoen euro met onder meer de verkoop van cd's en kleding en lucratieve reclamedeals.

Knowles en Jay-Z steken er met kop en schouders bovenuit in de eerste editie van de ranglijst. Acteurskoppel Will en Jada Smith moest het in dezelfde tijdsspanne doen met 67 miljoen euro. Dat bedrag werd grotendeels verdiend door Will, die succes had met blockbusters als 'I am legend' en 'The pursuit of happyness'.

Op nummer drie staan de enige Europese sterren in de lijst: David en Victoria Beckham. Van de 46 miljoen euro die het koppel verdiende, is 40 miljoen te danken aan David. Naast zijn miljoenencontract bij voetbalclub Los Angeles Galaxy verdiende hij niet minder dan 28 miljoen euro met reclamedeals voor onder meer Motorola en Adidas.

In de lijst staan ook Brad Pitt en Angelina Jolie, met een totaalinkomen van 27 miljoen euro, en Nicole Kidman en Keith Urban, die goed waren voor bijna 20 miljoen euro.


Foto bij: Beyoncé en Jay-Z rijkste Hollywoodkoppel  (foto: DAG)

De Jong moet het van pieken hebben

Bob de Jong is dit weekend actief op de 10000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou. De laatste keer dat de stayer op deze afstand in de WB-cyclus een overwinning boekte, dateert alweer van 20 februari 2005.

De Jong typeert zich vooral als momentschaatser. "Ik stijg niet boven het deelnemersveld uit. Ik moet het van mijn pieken hebben, daar werk ik naar toe. Op een goede dag kan ik iedereen achter me laten," liet hij weten. "Ik weet van mezelf dat ik weinig win. Maar als het dan een keer raak is, is de vreugde des te groter."

De schaatser vind het leuk om eens in Moskou te zijn. De hotelkamer heeft nauwelijks comfort en het eten is matig, maar dat neemt hij voor lief. Het is namelijk eens wat anders dan het Thialf in Heerenveen, waar dit seizoen twee wereldbekerwedstrijden worden verreden. "Die baan krijgt veel te veel wedstrijden toegewezen. Twee World Cups in één seizoen, dat slaat toch nergens op? Waarom gaan we niet eens naar Assen of Den Haag? Het wordt tijd dat we het schaatsen verspreiden. Anders hadden we nu ook niet in Moskou hoeven zitten."

Halsema: GroenLinks klaar voor regering

GroenLinks-leider Femke Halsema wil er alles aan doen om na de volgende verkiezingen "het landsbestuur groen en links" te maken.

"Zeker nu wij volwassen zijn, zijn wij klaar voor de regeringsmacht", zei Halsema vandaag tijdens het partijcongres van GroenLinks in Tilburg. Daar werd ook het 18-jarige bestaan van de partij gevierd.

Bij de laatste kabinetsformatie haakte GroenLinks op eigen initiatief af. Een partijcommissie leverde daar later kritiek op.

Halsema formuleerde voor haar partij als "grote politieke opdracht" het blijven streven naar eerlijke economische verhoudingen en sociale rechtvaardigheid. Ze verweet het CDA om van de kredietcrisis "een wedstrijdje publicitair ver plassen te maken". "Als zij zo doorgaan hebben ze er straks nog een crisis bij, maar dan in het kabinet."

Femke Halsema  (foto: ANP)

Ongeval formule 1-piloot Webber in eigen wedstrijd

Formule 1-coureur Mark Webber is vandaag in Tasmanië gewond geraakt toen hij bij een sportevenement waar nota bene zijn naam aan is gekoppeld, al fietsend in botsing kwam met een auto. Webber werd per helikopter afgevoerd, hij bleek zijn rechterbeen te hebben gebroken.

Het ongeval van de coureur van formule 1-stal Red Bull gebeurde in de Mark Webber Pure Tasmania Challenge, een liefdadigheidswedstrijd over 250 kilometer met een hoog survivalgehalte: De deelnemers gebruiken mountainbikes, kayaks of lopen lange stukken. Renstal Red Bull meldde vandaag ervan uit te gaan dat Webber de seizoensstart in Melbourne (29 maart) wel haalt.

Tuitert baalt van tweede plaats

Mark Tuitert wilde op de 1500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou voor de eerste plaats gaan, maar werd uiteindelijk tweede. De schaatser was hier logischerwijs niet blij mee. Eerder werd hij al vierde in Berlijn en derde in Heerenveen.

"Ik wil ook wel eens een keertje winnen," waren de duidelijke woorden van Tuitert. "Het was voor mij de zwaarste race van het seizoen. De eindtijd viel me uiteindelijk nog erg mee. Het was een voordeel voor me dat ik tegen Erben Wennemars reed, zo'n 'battle' is altijd goed."

Tuitert was overigens niet verbaasd over de prestaties van de andere Nederlanders. Volgens hem heeft het te maken met het schema van de laatste weken. De schaatsers zijn namelijk voor het vierde achtereenvolgende weekend bezig om goed te presteren. "De seizoensopbouw van ons is anders dan die van de buitenlanders. Wij moesten er drie weken geleden bij de NK afstanden al staan. Het is moeilijk om je vorm een maand lang vast te houden. Jongens als Břkko en Fabris komen er nu pas aan, ze worden sterker. Dat zie je."

Over zichzelf zei Tuitert nog: "Ik zal echt nog een paar tienden harder moeten."

Hofland en Landzaat niet tegen ADO

Denny Landzaat en Kevin Hofland zullen dit weekend niet in actie komen. De twee spelers van Feyenoord, dat het zondag tegen ADO Den Haag op moet nemen, zijn geblesseerd en zullen niet spelen.

Het leek er heel even op dat Landzaat zijn rentree zou kunnen maken na een langdurige blessure. Een opspelende hamstring gooide echter roet in het eten. Hofland heeft nog teveel last van zijn enkel. Het is nog niet duidelijk hoelang de club uit Rotterdam-Zuid het duo moet missen.

Toch is er ook nog goed nieuws uit De Kuip te melden. Leroy Fer, Andwele Slory, Georginio Wijnaldum, Luigi Bruins en Theo Lucius zijn allemaal van hun pijntjes hersteld en zijn inzetbaar.

[Upd] Webber breekt been

Mark Webber is in Tasmanië gewond geraakt toen hij bij een sportevenement waar zijn naam aan is gekoppeld, al fietsend in botsing kwam met een auto. Per helikopter werd Webber afgevoerd, en volgens de eerste berichten heeft hij in ieder geval een been gebroken.

Het ongeval gebeurde in de Mark Webber Pure Tasmania Challenge, een liefdadigheidswedstrijd over 250 kilometer. De deelnemers gebruiken mountainbikes, kayaks of lopen lange stukken.

Update:
Webber is snel na binnenkomst in het ziekenhuis geopereerd aan zijn been. Er is een pin geplaatst en de coureur blijft minstens drie dagen in het hospitaal, zo laat de organisator van de Tasmania Challenge weten. Webber is volledig gescand en heeft geen andere verwondingen opgelopen, buiten een schaafwond op zijn linkerarm. Zodra hij fit genoeg is om te vliegen, zal hij worden overgebracht naar Europa.

Update 16:03u:
Red Bull Racing ziet Webbers deelname aan de eerste Grand Prix van 2009 niet in gevaar komen door diens ongeluk. In een persbericht verklaarde het team: "Het lijkt er op dat hij niet mee kan doen met het testprogramma deze winter, maar we verwachten dat Mark in maart in Melbourne weer op de startgrid te vinden is." Verder zei het team dat Webber blij is om te horen dat de bestuurder van de auto niet gewond is geraakt bij het ongeval.

Van Gaal: AZ of Ajax kan CL winnen

Volgens Louis van Gaal kan een Nederlandse club nog wel degelijk de Champions League winnen. De trainer van AZ denkt dat het ook door zijn eigen club mogelijk is.

Van Gaal won de prijs al eens met Ajax in 1995, maar sluit niet uit dat het meest prestigieuze clubtoernooi nog eens een Nederlandse winnaar krijgt. "Ja, daar ben ik van overtuigd", zegt hij in een interview met de GPD-bladen. "Mits de jeugdopleiding goed van de grond komt en de goede mensen aan het roer staan. Met goede jeugd en gerichte aankopen kom je heel ver. Het kan wel nog tien jaar duren, maar het kan."

"Bij Ajax kan het ook, en op kortere termijn. Het gaat uiteindelijk niet om het budget, maar om de kwaliteit van de coach, de spelersgroep en om de chemie en de randvoorwaarden."

In de ogen van Van Gaal mag AZ zich geen topclub noemen. "We zijn nog steeds bezig met bouwen. Iedereen denkt dat AZ binnen twee of drie jaar een topclub kan worden, maar dat kan natuurlijk niet. We zijn nog lang geen Ajax, PSV en eigenlijk ook geen Feyenoord. We hadden in 2007 al kampioen kunnen, of eigenlijk moeten zijn en we hadden in dat jaar ook de KNVB-beker moeten winnen, maar ook dan waren we nog geen topclub geweest."

Met dank aan Irakees voor de submit.

Voor meer sportnieuws bezoek je uiteraard FOK!Sport.

"Franse GP pas in 2011 terug"

Bernie Ecclestone denkt dat de Franse Grand Prix niet voor 2011 zal terugkeren op de Formule-1-kalender. De plannen voor een circuit bij Disneyland Parijs zijn nu ook afgeblazen.

Eerder deze week bliezen Euro Disney en Lagardere Sports het project af waarmee de Franse Grand Prix naar de buitenwijken van Parijs zou worden gebracht. Economisch was het nieuwe circuit niet haalbaar. Ecclestone zei in de Franse krant L'Equipe dat hem nu geen andere keuze restte dan de race ook in 2010 van de kalender te laten.

"Ik dacht dat het de juiste locatie voor ons was," verklaarde Ecclestone. "We zijn om politieke redenen naar Magny-Cours gegaan, laten we die fout niet herhalen. We moeten de juiste plek vinden waar de Franse Grand Prix lang kan blijven bestaan." Er zijn nu nog twee mogelijke locaties voor de race. De eerste in in Sarcelles, in de buurt van Parijs, en de tweede is in Flins, wat enkele tientallen kilometers verder van de hoofdstad ligt.

Biljarter betrapt op doping

De Belgische biljarter Peter De Backer heeft positief getest op doping. Dat gebeurde bij het WK vorige maand in Sankt-Wendel. De Backer zelf wijt de positieve plas aan een genomen slaapmiddel.

Toen het nieuws van de positieve dopingstest bekend werd, was de Belg net doorgedrongen tot de halve finales van het wereldbekertoernooi driebanden in het Egyptische Hurghada. Daar werd hij gelijk van uitgesloten.

Concert: The Black Keys @ Tivoli

Tussen al dat nieuwerwetse elektro-geweld, emo-geschreeuw en overgeproduceerde-bubblegum-pop is er gelukkig een klein bandje uit het dorpje Akron, Ohio, dat dapper weerstand biedt. In hun popmuziek gaan ze terug naar de basis: ritme, melodie en zang. En dat doen The Black Keys met spijkerharde drums, gloeiende gitaarriffjes en een tergende klaagzang. Vrijdagavond stonden Dan Auerbach en Patrick Carney in een stampvol Tivoli te bewijzen dat al die digitale ongein overbodig is: met een lekkere drumpartij en een hard scheurende gitaar weet dit Amerikaanse duo te bewijzen dat het nog altijd anders kan.


Schaatsers DSB twijfelen over China

Het is onzeker of de DSB-schaatsers Mark Tuitert, Simon Kuipers en Stefan Groothuis aankomende maand aan de start zullen verschijnen van de wereldbekerwedstrijden in China (Changchun) en Japan (Nagano). Hun trainer Jac Orie heeft dit vandaag gezegd.

"We moeten even bekijken wat het meeste voordeel oplevert. Het gaat erom dat de jongens op het juiste moment pieken. We gaan nu eerst een weekje trainen en dan kijken we hoe iedereen er voor staat," aldus Orie.

Tuitert, die vandaag als tweede eindigde op de 1.500 meter in Moskou, zei dat na drie wereldbekerwedstrijden op rij de frisheid bij de meeste Nederlanders weg is. "Wij moesten er drie weken geleden bij de NK afstanden al staan. De buitenlanders hebben een andere opbouw van het seizoen; zij komen er nu aan. Het is zaak dat wij er begin januari bij de Nederlandse kampioenschappen sprint staan. Of de wereldbekerwedstrijden in China goed passen in het voorbereidingstraject, moeten we even bekijken."

CAS: "Champions League voor Heerlen"

De tafeltennissters van Li Ning/MF Services uit Heerlen mogen zich definitief de winnaar noemen van de Champions League. Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van het Duitse FSV Kroppach afgewezen.

In april van dit jaar speelden de Nederlandse ploeg, toen nog onder de naam MF Services/Fürst, en Duitsers de finale van de Champions League. Er ontstonden problemen toen er bij het eerste duel in Duitsland geen neutrale scheidsrechters aanwezig waren. Kroppach wees daarom enkele leden van de club aan als vervangende arbiters. Fürst verloor met 3-1, maar vocht de uitslag met succes aan.

Nadat de Limburgse club de return won stelde de Europese tafeltennisbond ETTU verschillende data voor om het eerste duel over te spelen, maar de Duitse club ging met geen enkele datum akkoord. Toen besloot de Europese bond de titel toe te kennen aan de formatie uit Heerlen. Kroppach was het daar niet mee eens en stapte naar het CAS, maar dat beroep is nu afgewezen.

Ooijer wil terug naar Nederland

André Ooijer wil zijn carričre afsluiten in Nederland. De verdediger speelt nu nog in Engeland voor Blackburn Rovers.

"Als het aan mijn gezin en mij ligt, keer ik wel weer terug naar Nederland. Maar ik heb echter nog geen idee naar welke club ik eventueel vertrek," aldus Ooijer op de website van de KNVB. In 2006 vertrok Ooijer van PSV naar Engeland, en van die stap heeft hij geen moment spijt gehad: "Ik vind het geweldig om in de Premier League te spelen. Het is zo’n groot verschil met wat ik gewend was."

Over zijn toekomstplannen wil hij nog niet te veel los laten. "Mijn contract loopt volgend jaar af en dan ben ik aan het eind van het seizoen transfervrij. In principe mag ik vanaf januari gaan praten."

'Ook orthodoxe moslims moeten ruimte krijgen'

De Nederlandse politiek en samenleving moeten ook orthodoxe moslims de ruimte geven hun geloof uit te oefenen. Daarmee laten zij zien de vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel te hebben.

Dat zei voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart zaterdag op een bijeenkomst van de PvdA in Utrecht. "Wat de godsdienstvrijheid een moderne samenleving waard is, toont zich altijd in de omgang met de orthodox gelovige", aldus Marcouch. "Die doet vreemd. Die is lastig. Maar juist daar moet de vrijheid zich bewijzen. In principe moet de samenleving de orthodox gelovige zo goed mogelijk verdragen."

Ook orthodoxe moslims moeten ruimte krijgen  (foto: ANP)

Gametrailers.com: "360 controller beter dan die van de PS3"

"De 360 controller is superieur aan die van de PS3." Aldus een uitspraak van dblock, een video editor van de website gametrailers.com.

dblock deed deze uitspraak in een blog waarin hij inging op het, volgens hem onterechte, idee dat gametrailers pro xbox was. Hij zei hierin onder andere dat xbox games hogere scores kregen op GT, omdat ze nu eenmaal een betere ervaring leverden. Dit komt, volgens dblock, doordat de xbox controller ruim superieur is.

Look, I’m sick of all the kerfluffle about how GT is biased towards 360 and how GT favors 360 and how GT hates on PS3. That ends now! The fact remains that 360 has just released better content than PS3. Period. See what I did there? I put a period after Period. That means conclusion; the end of discussion. The reason why GT gives 360 games better scores in the reviews is because the games are simply better experiences. The main reason for this–and it is often an overlooked and underestimated one–is because the 360 controller is a far superior gaming device than the Sony controller.

Het gevolg waren honderden niet al te vriendelijke reacties. Gametrailers werd hier niet erg gelukkig van en dus werd al snel een disclaimer aan de blog toegevoegd dat dit een mening van de video editor is en dat gametrailers niets met zijn mening te maken heeft.

[WB] Pechstein verslaat Sábliková

Claudia Pechstein heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou de 5.000 meter voor vrouwen op haar naam geschreven De 36-jarige Duitse was met haar tijd van 6.49,92 maar liefst 7,26 sneller dan Martina Sábliková. Bovendien was het een nieuw baanrecord.

Pechstein, die driemaal olympisch goud won op de 5 kilometer en bij de Spelen van 2006 in Turijn zilver won op deze afstand, wist de afgelopen twee jaar geen wereldbeker-wedstrijd meer winnend af te sluiten.

Olympisch kampioene Clara Hughes viel met haar vijfde plaats met een tijd van 7.04,22 tegen. Hetzelfde gold voor de enige Nederlandse deelneemster in de A-groep, Gretha Smit. Smit eindigde als negende in 7.11,59. Renate Groenewold ontbreekt in Moskou. Vis,De Vries,Van der Geest en Van der Weijden rijden in de B-groep.



Uitslag 5.000 meter
#Naam Land Tijd
1Claudia PechsteinDuitsland6:49.92
2Martina SáblikováTsjechie6:57.18
3Stephanie BeckertDuitsland7:01.72
4Kristina GrovesCanada7:03.86
5Clara HughesCanada7:04.22
9Gretha SmitNederland7:11.59

Stand wereldbeker 3.000/5.000 meter

#Naam Land Punten
1Martina SáblikováTsjechie260
2Claudia PechsteinDuitsland210
3Daniela AnschützDuitsland175
4Kristina GrovesCanada160
5Renate GroenewoldNederland145

Moreau:"Mijn plezier staat voorop in de Tour 2009

Christophe Moreau heeft gezegd dat hij zijn loopbaan volgend jaar op een mooie manier wil afsluiten.

"Ik ben nog steeds een goede wielrenner. Ik hoop op iets moois in het komende seizoen," aldus Moreau tegenover L'Equipe. 2008 was een slecht jaar voor Moreau vooral toen hij in de Tour moest opgeven vanwege rugpijn. "Dat was niet zoals ik het wilde. Nu heb ik het gevoel als of ik iets heb laten liggen wat niet is afgemaakt."

In 2009 gaat de 37-jarige Fransman na de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Catalonië en de Dauphiné Libéré aan zijn laatste Ronde van Frankrijk beginnen. "Ik ga proberen een slag te slaan in de één van eerste etappes. Maar mijn plezier staat voorop in de Tour van 2009. Ik wil genieten en mijn fans laten genieten."

Kanis wint zowel sprint als keirin

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Melbourne heeft Willy Kanis twee onderdelen gewonnen: de 500 meter tijdrit en de keirin. Gisteren won ze samen met Yvonne Hijgenaar al de teamsprint.

Op de korte tijdrit reed Kanis 34,657 waarmee ze de Chinese Jinji Jong naar de tweede plek verwees. De Australische Kaarle McCulloch werd derde.

Op keirin hield Kanis de Italiaanse Elisa Frisoni en de Duitse Christin Muche achter zich. Hijgenaar eindigde op dit onderdeel als vijfde.

Biseksuele tweeling vervangt Tila Tequila

Na twee seizoenen lang de liefde van haar leven te hebben gezocht in de realityserie A Shot at Love, draagt het biseksuele model Tila Tequila de fakkel over aan een eeneiige tweeling.

Rikki en Vikki zijn twee blonde modellen die eveneens zowel op mannen als vrouwen vallen. Vanaf 9 december zijn hun amoureuze escapades in de Verenigde Staten te volgen op muziekzender MTV. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De Ikki Twins, zoals Rikki en Vikki in de Verenigde Staten al worden genoemd, zullen samen met twaalf heteroseksuele mannen en twaalf lesbische vrouwen hun intrek nemen in een villa van MTV. De 24 kandidaten van de datingshow, die is omgedoopt tot 'A double shot at love', moeten middels opdrachten hun best doen de harten te winnen van de tweeling.

Wellicht hebben Rikki en Vikki meer geluk in de liefde dan hun voorgangster. Tequila had na twee seizoenen van A Shot at Love nog altijd de ware niet gevonden.


Foto bij: Biseksuele tweeling vervangt Tila Tequila  (foto: DAG)
 

Den Bakker wordt ploegleider

Maarten den Bakker zal volgend seizoen als ploegleider van Van Vliet-EBH Elshof gaan fungeren. De voormalig wielrenner blijft op deze manier in het milieu hangen. Naar eigen zeggen heeft hij dat zelfs nodig.

Tijdens de Deutschland Tour, die eerder dit jaar werd verreden, liet Den Bakker plotseling weten het peloton vaarwel te zeggen. De oud-renner staat nog altijd achter deze keuze. "Ik sta nog steeds volkomen achter dat besluit, maar ik bleef wel ontzettend veel op de fiets zitten. Heerlijk, al die trainingsritten. Kijk, er zit ook wel een verschil tussen moeten en mogen trainen. Ik hoef mezelf niet meer af te beulen voor een klassieker met een duurtraining van zes uur, maar als de zon schijnt zit ik op de fiets. Laten we het maar op afkickverschijnselen houden."

In het verleden reed Den Bakker voor PDM, TVM, Rabobank, Team Milram en Skil-Shimano.

Hiddink: "Gomes is van wereldklasse"

Guus Hiddink neemt het in de Engelse pers op voor zijn voormalige pupil Heurelho Gomes. Hiddink had Gomes in zijn tijd bij PSV onder z'n hoede. Met zijn fenomenale reddingen verdiende hij de zo gewilde transfer naar Tottenham Hotspur. Daar is de franje er bij Gomes echter compleet af.

Hiddink probeert in The Sun de vormcrisis te verklaren. "In zijn eerste half jaar bij PSV had Gomes ook tijd nodig om te acclimatiseren. Voetbal in Nederland is heel anders dan in Brazilië. Net als Engeland ook weer anders is dan Nederland. Geef hem wat tijd, want hij is een keeper van wereldklasse. Hij was exceptioneel goed tijdens mijn periode en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat PSV de halve finale van de Champions League bereikte. Hij was bovendien een held voor de supporters. Gomes is niet bang en heeft geweldige reflexen."

[WB] Břkko Tuitert te snel af

Tijdens de wereldbekerwedstrijden langebaan heeft de Noor Hĺvard Břkko de 1.500 meter bij de mannen gewonnen. Břkko kwam in Moskou, waar Sven Kramer en Shani Davis ontbreken, tot een tijd van 1.45,46.

Mark Tuitert eindigde als tweede in 1.45,81 en de Italiaan Enrico Fabris reed de derde tijd. De andere drie Nederlanders eindigden ook in de top acht: Wennemars werd vierde, Kuipers zesde en Stefan Groothuis schaatste de achtste tijd.

In de strijd om de wereldbeker op de schaatsmijl gaat Tuitert met 210 punten aan kop. Břkko staat tweede met 205 punten en Erben Wennemars bezet met 190 punten de derde plaats.



Uitslag 1.500 meter
#Naam Land Tijd
1Havard BřkkoNoorwegen1:45.46
2Mark TuitertNederland1:45.81
3Enrico FabrisItalie1:46.00
4Erben WennemarsNederland1:46.14
5Jevgeny LalenkovRusland1:46.29
6Simon KuipersNederland1:46.45
8Stefan GroothuisNederland1:46.96

Stand wereldbeker 1.500 meter

#Naam Land Punten
1Mark TuitertNederland210
2Havard BřkkoNoorwegen205
3Erben WennemarsNederland190
4Shani DavisVerenigde Staten150
5Simon KuipersNederland147

'Tévez en Real Madrid eens over transfer'

Carlos Tévez verruilt komende zomer Manchester United voor Real Madrid. Dat schrijft de Spaanse sportkrant Marca met koeienletters op de voorpagina.

Voorbije zomer stond het al bol van de transfergeruchten rondom Tévez ' ploeggenoot Cristiano Ronaldo. Nu is het echter de beurt aan 'Carlito' zelf. 'Tévez zegt 'ja' tegen Madrid', luidt de kop boven het verhaal. Volgens de krant hebben de speler en club ook al overeenstemming bereikt over een contract en moet hij de opvolger worden van Ruud van Nistelrooy.

Manchester United zou niet rouwig zijn om het vertrek van Tévez , aangezien Sir Alex Ferguson met Wayne Rooney en Dimitar Berbatov twee uitstekende spitsen tot zijn beschikking heeft. Bovendien zou het extreem hoge salaris van Tévez tot gefronsde wenkbrauwen leidden. Madrid staat momenteel vierde in de Primera Division, vijf punten achter aartsrivaal Barcelona.

Team Barloworld heeft selectie rond

Team Barloworld heeft bekend gemaakt de selectie voor het nieuwe seizoen al rond te hebben. De wielerploeg zal met zestien renners aan het wielerjaar 2009 beginnen. De opvallendste namen zijn die van Mauricio Soler en Robert Hunter.

De afgelopen periode werd bekend dat Baden Cooke (Rock Racing), Enrico Gasparotto (Lampre), Christian Pfannberger (Katyusha) en Hugo Sabido (nog niet bekend) niet meer bij Team Barloworld zullen terugkeren.

Het nieuwe team zal de volgende renners bevatten: John Lee Augustyn, Francesco Bellotti, Diego Caccia, Patrick Calcagni, Felix Cardenas, Gianpaolo Cheula, Marco Corti, Stephen Cummings, Chris Froome, Robert Hunter, Paolo Longo Borghini, Daryl Impey, Michele Merlo, Carlo Scognamiglio, Mauricio Soler en Geraint Thomas.

Reker blijft vertrouwen houden in Stevens

Jan Reker heeft nog steeds vertrouwen in PSV-trainer Huub Stevens. Dat zegt de algemeen directeur van de Eindhovenaren in het Algemeen Dagblad.

Sinds de komst van Stevens is het er in Eindhoven niet rustiger op geworden. Reker probeert te duiden waar dat vandaan komt. "Huub is misschien wel té betrokken bij de club. Aan de andere kant: Toen Huub werd aangesteld was iedereen blij met hem. De Raad van Commissarissen, de supporters en de pers. Dan moet hij ook de kans krijgen om het elftal te laten functioneren. Als ik alles over mocht doen, zou ik nog steeds voor hem kiezen. Ik vind nog steeds dat Huub een goede trainer voor PSV kan zijn."

Toch zorgt de trainer voor onrust, weet ook Reker. "Daar heb ik ook met hem over gesproken. 'Huub, PSV is een topclub. Op het moment dat het minder gaat, dan schrijven ze kritisch over ons. Dat hoort er nu eenmaal bij'", zei Reker tegen Stevens. "Ik wist dat hij als speler explosief kon zijn. Maar ik dacht dat hij er nu mee om kon gaan. Hij heeft zoveel ervaring opgedaan in Duitsland. En in Hamburg was hij ontspannen, in het begin bij ons ook. Maar hij trekt het zich erg aan dat het elftal niet functioneert."

Ferguson: "Doelsaldo is belangrijk"

Sir Alex Ferguson realiseert zich dat Manchester United de komende weken geen punten mag verspelen. De ploeg heeft momenteel zeven punten achterstand op Chelsea en Liverpool, die aan de leiding gaan. De regerend landskampioen zal niet veel meer weg mogen geven.

"We mogen geen slippertjes meer maken," aldus Ferguson, die denkt dat de strijd om de titel nog wel even kan duren. Volgens hem bestaat er zelfs een kans dat het doelsaldo de doorslag moet geven. "We hebben de spelers gezegd dat ons doelsaldo belangrijk kan zijn, dus daar moeten we aan werken. Momenteel ligt Chelsea qua doelsaldo flink voor, dus we moeten niet alleen inlopen op punten, maar ook op doelpunten."

Het doelsaldo van Chelsea is vooralsnog imponerend te noemen. De ploeg van trainer Luiz Felipe Scolari wist dit seizoen al 32 keer te scoren en incasseerde slechts vier tegendoelpunten. Het doelsalo van Manchester United is veel minder goed met 25 goals mee en tien tegen.

Spelers PSV hebben lot Lazovic in handen

Wellicht zit Danko Lazovic vanavond toch op de tribune tijdens de competitiewedstrijd van PSV tegen Heracles Almelo.

Naar aanleiding van het voorval in de ArenA - Lazovic schold trainer Huub Stevens voor het oog van de camera's de huid vol - kreeg de Serviër al de maximale boete (5000 euro).

De Telegraaf schrijft echter dat er mogelijk nog een straf bijkomt. De spelers mogen namelijk beslissen of Lazovic vanavond bij de wedstrijdselectie zit. Omdat Carlos Salcido, volgens de krant een zwaargewicht binnen de selectie, door vertraging de training van vrijdag moest laten schieten, werd dat besluit tot vandaag uitgesteld. Het lot van Lazovic ligt dus in de handen van de spelers.

Juventus: "Buffon niet te koop"

Doelman Gianluigi Buffon blijft bij Juventus. De Italiaanse club heeft dit gezegd in reactie op berichten in de media dat Manchester City 75 miljoen euro zou hebben geboden voor de Italiaanse internationaal.

i]"Gigi is niet te koop, er hangt geen prijskaartje aan hem en er zijn geen gesprekken gaande. Manchester City heeft geen bod gedaan op Buffon en er zit geen kern van waarheid in de geruchten",[/i] aldus voorzitter Jean-Claude Blanc.

Doelman Joe Hart van City raakte afgelopen weekend geblesseerd. De nieuwe eigenaren van de club uit de Premier League, een steenrijke investeerdersgroep uit het Midden-Oosten, zou in januari de transfer van Buffon rond willen maken.

Westerhof kraakt eigen verdediging af

Er is opnieuw herrie in de tent bij Vitesse. Nu is het trainer Hans Westerhof die een blunder heeft begaan. Na afloop van de persconferentie tegen AZ kraakte Westerhof, terwijl een camera nog draaide, zijn verdedigingscentrum af.

Dat nieuws onthulde Hugo Borst zaterdag in zijn column in het Algemeen Dagblad. Vlak na afloop van de persconferentie worden alle knoppen uitgedraaid. Een camera in de zaal blijft echter draaien, en omdat Westerhof hard fluistert is hij te verstaan. "Ik zal dit natuurlijk nooit hardop zeggen hier maar dat centrum van mij is dramatisch op dit niveau. Ik zeg het niet hardop want ik moet nog een tijdje door hč", fluistert hij buurman Louis van Gaal toe.

Met het centrum bedoelt hij waarschijnlijk zijn verdedingskoppel Sansoni-Sprockel. In september ontstond er ook al commotie op sportpark Papendal, waar de club traint, nadat er enkele kledingstukken gejat waren uit de kleedkamer.

Twee verkeersdoden in winterweer

In het verkeer zijn vanochtend twee doden gevallen, vermoedelijk door gladheid en hagel. In Waarland kwam een 19-jarige man uit Petten om het leven toen de auto waar hij in zat naast de rijbaan belandde en tegen een boom botste.

Het is volgens de politie zeer waarschijnlijk dat de bestuurder werd overvallen door een plotselinge hagelbui of rukwind. De bestuurder van de auto is zwaargewond overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

In Wesepe raakte een 24-jarige man de controle over het stuur kwijt, waardoor hij op de verkeerde rijbaan terechtkwam en frontaal tegen een vrachtwagen botste. De automobilist overleed ter plaatste aan zijn verwondingen. Ook hier denkt de politie dat gladheid de oorzaak is geweest van het ongeval.

Gisteren kostte het winterweer al aan drie personen op de weg het leven.

Winter op komst in Nederland  (foto: ANP)

[DC] Nadal geen toeschouwer door ruzie

Rafael Nadal zal de finale om de Davis Cup, die in Argentinië wordt gehouden, niet bezoeken. De nummer één van de wereld zou zijn landgenoten graag in actie willen zien en zou als toeschouwer komen. Een ruzie met de voorzitter van de Spaanse tennisbond, Pedro Muńoz, heeft echter roet in het eten gegooid.

Na dit incident koos Nadal, die wegens een blessure niet kan spelen, er voor om niet naar Argentinië af te reizen. De Argentijnen en de Spanjaarden maken vandaag en morgen uit wie de opvolger van de Verenigde Staten zal worden.

Van Gaal: "AZ en Ajax kunnen CL gaan winnen"

Volgens Louis van Gaal kan een Nederlandse club nog wel degelijk de Champions League winnen. De trainer van AZ denkt dat het ook bij zijn eigen club mogelijk is.

Van Gaal won de prijs al eens met Ajax in 1995, maar sluit niet uit dat het meest prestigieuze clubtoernooi nog eens een Nederlandse winnaar krijgt. "Ja, daar ben ik van overtuigd", zegt hij in een interview met de GPD-bladen. "Mits de jeugdopleiding goed van de grond komt en de goede mensen aan het roer staan. Met goede jeugd en gerichte aankopen kom je heel ver. Het kan wel nog tien jaar duren, maar het kan."

"Bij Ajax kan het ook, en op kortere termijn. Het gaat uiteindelijk niet om het budget, maar om de kwaliteit van de coach, de spelersgroep en om de chemie en de randvoorwaarden." In de ogen van Van Gaal mag AZ zich geen topclub noemen. "We zijn nog steeds bezig met bouwen. Iedereen denkt dat AZ binnen twee of drie jaar een topclub kan worden, maar dat kan natuurlijk niet. We zijn nog lang geen Ajax, PSV en eigenlijk ook geen Feyenoord."

Postbode die reclame haat wordt held

Een postbode uit de Amerikaanse staat North Carolina die jarenlang post achterhield voor zijn klanten, is deze week veroordeeld tot een boete van drieduizend dollar en een taakstraf van vijfhonderd uur. Voor lokale bewoners is hij echter een held geworden.

Steven Padgett kampt met hartproblemen en diabetes en kon de stapels geadresseerde reclame die hij als postbode dagelijks moest bezorgen niet meer aan. Meer dan zeven jaar lang hield hij dan ook het reclamedrukwerk achter: hij stapelde het op in zijn garage of begroef het in de achtertuin. De 'gewone' post bleef hij zoals altijd bezorgen.

Toen een arbeider toevallig de enorme stapels post bij Padgett op de veranda zag liggen, waarschuwde hij de autoriteiten en kwam de zaak aan het licht. Het verontruste U.S. Postal Service schreef vervolgens honderden bewoners langs Padgetts route aan. Maar niemand van de bewoners had klachten over de postbezorging: de reclamefolders voor afhaalpizza en menukaarten van Chinese restaurants werden blijkbaar niet echt gemist. Er kwam maar één reactie van een vrouw uit de buurt, die het bedrijf smeekte om 'Mailman Steve' niet te straffen.

Nadat er in een lokale krant over de zaak geschreven werd, stroomden er zelfs dank- en steunbetuigingen van bewoners binnen. De postbode werd een held genoemd en bewoners bedankten hem omdat hij hen al die jaren had verlost van ongewenste reclame. Sommigen boden zelfs geld aan om de postbode te helpen bij het betalen van zijn boete.

 

Eerste lading Avatar kleding zal gratis zijn

Aaah, het is inmiddels een aantal dagen geleden dat Microsoft de New Xbox Experience heeft gelanceerd. Je hebt vast en zeker je avatar lekker gepimpt naar een player of een kakker. Nou ja, je kan ook nog steeds jezelf veranderen in een nerd. Kortom: je avatar kan van alles zijn. Er is een kans dat je inmiddels geen heil ziet in de kleren die de Avatars momenteel kunnen dragen. Daar komt gelukkig verandering in.


Over enkele weken zullen er nieuwe kledingstukken beschikbaar zijn. Dat is goed nieuws, maar het betere nieuws is dat de kledingstukken gratis zullen zijn. We citeren de heer Boris Schneider-Johne van Xbox Germany:

"De komende weken komen er meer kledingstukken uit. Die kledingstukken zullen gratis zijn. Wat er allemaal gaat gebeuren weten we nog niet, dat wordt binnenkort nog aangekondigd. Als je enkele Avatars spot met kleding die je nog niet kent, schrik dan niet. Dat zijn bčta testers. Mocht je nog iemand spotten met een chic Xbox Jersey, dan weet je dat ik het ben."

Meevaller voor Mols

De hamstringblessure van Michael Mols blijkt mee te vallen. Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek sluit een terugkeer van Mols in de wedstrijdselectie voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Deportivo La Coruna van aankomende donderdag dan ook niet uit.

Ook Denny Landzaat en Andwélé Slory zijn dicht bij een rentree in het eerste. Zij zijn dit weekend mogelijk al inzetbaar in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

The Punisher keert terug op PlayStation Network

Sony heeft een nieuwe PSN-exclusive binnen. Ken je nog The Punisher? Je kent 'm van de strips of van de game die een tijdje geleden uitkwam. Je kon van alles in die game doen. Je vijanden aan de piranha's voeren of hem onthoofden met zo'n ventilatording. Dat resulteerde zich in een geweldig bloedfestijn.

Er is goed nieuws voor de fans van The Punisher. Maar dan moet je wél over een PlayStation 3 beschikken. The Punisher: No Mercy is de nieuwste game van ZEN Studios en komt alleen uit voor PlayStation Network. Tevens wordt het - in tegenstelling tot The Punisher - geen third-person action game, maar een first-person shooter. Gametrailers heeft de allereerste trailer van de game, dus we stoppen al snel met praten en verwijzen we je naar hieronder.

[A1GP] Uitslag kwalificatie Maleisië

Team Ierland heeft de polepositie behaald voor de A1GP-hoofdrace van morgen in Maleisië. Groot-Britannië staat op de tweede plaats, Nederland mag als zesde starten. In de sprintrace start Zwitserland vooraan met Nederland op de negende positie.

De kwalificatie werd verreden in hete, broeierige omstandigheden van rond de dertig graden. Al na vijf minuten werd de rode vlag getoond, toen Jin Woo Hang van Team Zuid-Korea zijn wagen tot stilstand bracht op een gevaarlijk punt van de baan. Dat verknalde de vliegende ronde van lokale held Fairuz Fauzy. Toen de baan weer werd vrijgegeven waren er nog slechts twee minuten te gaan, wat betekende dat nagenoeg het complete veld een tijd moest neerzetten. Frankrijk bleek het snelste team. In de tweede sessie verbeterde Zwitserland echter de tijd van Frankrijk en pakte het team haar zesde poleposition in zeven races op Sepang.

In de derde kwalificatiesessie, de eerste voor de hoofdrace, werd geen rode vlag gezwaaid, maar toch kwamen ook nu de meeste teams pas in de laatste minuten de baan op. Australië zette een snelle ronde neer en Zwitserland leek wat snelheid te verliezen in de laatste bocht, wat vier posities. Ierland was echter het allersnelst en ook in de laatste sessie bleek Ierland het te kloppen team. Zwitserland verloor alle vorm van de eerdere sessies en kon niet verder komen dan een zestiende tijd. De grootste verrassing van de dag was Libanon, die met Daniel Morad een mooie derde tijd neerzette.

Uitslag kwalificatie sprintrace

posteamtijdachterstand
1Zwitserland1:47.154  
2Frankrijk1:47.747 0.593
3Nieuw-Zeeland1:47.779 0.625
4Portugal1:48.930 1.776
5Italië1:49.007 1.853
6Groot Britannië1:49.076 1.922
7Ierland1:49.197 2.043
8Mexico1:49.293 2.139
9Nederland1:49.323 2.169
10India1:49.350 2.196
11Zuid Afrika1:49.528 2.374
12VS1:49.650 2.496
13Maleisië1:49.753 2.599
14Australië1:49.998 2.844
15Brazilië1:50.085 2.931
16Monaco1:50.171 3.017
17China1:50.274 3.120
18Libanon1:50.382 3.228
19Indonesië1:51.423 4.269
20Zuid Koreageen tijd 

Uitslag kwalificatie hoofdrace

posteamtijdachterstand
1Ierland1:47.124  
2Groot Britannië1:47.340 0.216
3Libanon1:47.645 0.521
4Maleisië1:47.648 0.524
5Portugal1:47.680 0.556
6Nederland1:47.825 0.701
7India1:47.848 0.724
8VS1:47.866 0.742
9Frankrijk1:47.993 0.869
10China1:48.126 1.002
11Monaco1:48.242 1.118
12Brazilië1:48.323 1.199
13Australië1:48.586 1.462
14Indonesië1:48.839 1.715
15Nieuw-Zeeland1:48.866 1.742
16Zwitserland1:48.980 1.856
17Zuid Afrika1:49.061 1.937
18Mexico1:49.537 2.413
19Italië1:49.885 2.761
20Zuid Koreageen tijd 

Amsterdam toevluchtsoord Britse criminelen

Amsterdam wordt een toevluchtsoord voor Britse zware criminelen. In de hoofdstad zijn de afgelopen drie maanden zes gevluchte misdadigers opgepakt. De politie verwacht dat nog zeker tientallen van dergelijke criminelen in Amsterdam rondlopen.

De Britse politie heeft zelfs een speciaal team opgericht dat zich alleen maar bezighoudt met het opsporen van criminelen in Amsterdam. Een zegsman van de politie Amsterdam heeft vandaag een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd. De Britse criminelen ontspringen vaak de dans door het gebruik van valse identiteiten. De speciale eenheid heeft inmiddels een lijst samengesteld met gezochte criminelen en hun foto's naar Amsterdam gestuurd.

Yogaverbod Maleisische moslims

De nationale Fatwa Raad heeft Maleisische moslims verboden aan yoga te doen. Wie zich aan de ontspanningsoefeningen bezondigt, kan zijn geloof verliezen en moet gestraft worden. Dat maakte een woordvoerder van de raad vandaag bekend.

Volgens de zegsman behelst yoga fysieke en religieuze elementen van het Hindoeïsme, en is dus niet passend voor moslims. De raad vindt dat moslims die toch aan yoga blijven doen, gestraft moeten worden.

De Fatwa Raad, een van de belangrijkste islamitische instanties in Maleisië, besloot vorige maand dat vrouwen zich niet als mannen mogen kleden en gedragen. Ook stelde ze een verbod in op lesbische seks.

Meer dan 60 procent van de 27 miljoen inwoners van Maleisië is moslim.

Tabula Rasa trekt de stekker eruit

Tabula Rasa, in de psychologie is het een bekende term. Een term die zegt dat iedere mens een onbeschreven blad is. Was dat maar niet zo bij Tabula Rasa, want het onbeschreven blad van Richard Garriotts Tabula Rasa is niet echt vol gevuld. Daarom zal NCSoft de stekker uit de game trekken. Soms moet je bij je geboorte een gevuld blad zijn vol met positieve dingen, maar bij de MMO Tabula Rasa is dat niet van toepassing.

28 februari 2009 zal de dag zijn wanneer Tabula Rasa ermee kapt. Er is echter één lichtpuntje: vanaf 10 januari 2009 kun je de MMO gratis spelen. Mocht je dus nog even willen genieten van deze sci-fi MMO, dan moet je je ziek melden op 10 januari.

De gebruikers van Tabula Rasa krijgen echter nog wat cadeautjes van het team achter Tabula Rasa. Volgens deze pagina krijgen de betalende gebruikers deze 'cadeautjes':

* 3 free months of City of Heroes including digital client
* 3 free months of Lineage II including digital client
* Aion beta access (coming soon)
* Aion pre-order access (available in 2009)
* 1 free month of Aion including digital client (available in 2009)

Niet niks dus. Helaas voor Richard Garriott, maar zo gaat het leven eenmaal. We hopen voor hem dat hij binnenkort met iets geweldigs komt.

Kinderwagen veroorzaakt stress bij baby's

Het is volgens Brits onderzoek van belang dat een kind naar de ouders kijkt tijdens een ritje met de kinderwagen. Het andersom zitten, waarbij het kind de wereld in kijkt, kan stress en zelfs traumatische ervaringen opleveren voor het kind.

Een studie, waarbij 2.722 Britse ouders werden geobserveerd, leerde dat kinderen die naar hun ouders kunnen kijken terwijl ze in de kinderwagen zitten, meer lachen, beter luisteren en sneller slapen. De interactie tussen kind en ouders is cruciaal in de periode waarin een kind nog in de kinderwagen zit. Het kind probeert vaak zonder succes de aandacht van de ouders te trekken. "De verkeerde keuze van een buggy kan voor een trauma zorgen bij baby's. Als ouders het gezicht van hun kinderen niet kunnen zien, weten zij ook niet hoe ze zich voelen."

Het aantal hersenverbindingen neemt op jonge leeftijd zeer snel toe. Deze snelle ontwikkeling wordt verstoord wanneer het kind niet naar de ouders kan kijken. "De resultaten suggeren dat kinderen in dit soort buggy's emotioneel achtergesteld worden en stress krijgen. Gestreste baby's groeien op tot angstige volwassenen", aldus onderzoekster Suzanne Zeedyk.

Met dank aan Trusten voor de submit.

Aanstaande maandag demo Red Alert 3

Electronic Arts komt volgende week met een PC demo van Red Alert 3. De demo bevat tutorial training missies en twee volledige levels uit de Allied en Soviet campaigns. Uiteraard begeleid met de nodige filmbeelden. Red Alert ligt op dit moment in de winkels voor PC en Xbox 360, de uitgestelde versie voor de PlayStation 3 is in de maak, maar nog daarvan is nog niet bekend wanneer deze op de markt komt.

Mocht je niet willen wachten op de demo kun je uiteraard ook onze review lezen.

[A1GP] Powerboost ook in kwalificatie

In de kwalificatie van de A1 Grand Prix is vandaag voor het eerst de powerboost toegestaan. Een nieuwe regel geeft coureurs voortaan de mogelijkheid om gedurende één kwalificatieronde de boost te gebruiken.

Door de nieuwe Ferrariwagen is de mogelijkheid ontstaan om het boostsysteem creatiever te programmeren. Naar aanleiding daarvan is nu de regel ingesteld dat tijdens één van de vier vliegende rondes in de kwalificatie de boost mag worden gebruikt. Het systeem wordt bediend door de coureur en geeft zo'n zestig pk extra. Met een topsnelheid op het rechte stuk die hierdoor tot tien kilometer per uur hoger kan worden, zou het systeem tot een seconde kunnen schelen in de rondetijd.

CD: Escape presents Framebusters

Welke clubganger kent de naam Escape nou niet? De Escape op het Amsterdamse Rembrandtplein is één van de meest populaire uitgaansgelegenheden van Nederland. De Escape bestaat niet alleen uit de club (Escape Venue), maar ook uit Escape DeLux, Escape Studio, Escape Caffe en de Escape Lounge. Zo kun je dus genieten van een nacht clubben of toch liever eerst een kop koffie drinken en daarna door naar de Lounge. Alles is mogelijk.

De antwoorden van Kees Kwakman

Enige tijd geleden kon je vragen stellen aan NAC-speler Kees Kwakman. Dit zijn de antwoorden die hij daarop heeft gegeven.

Wat is de mooiste wedstrijd die je ooit hebt gespeeld?

In het betaald voetbal heb ik best leuke wedstrijden gespeeld, maar er springt er nou niet echt eentje bovenuit. Als ik dan moet kiezen is het die van NAC tegen SC Heerenveen aan het begin van deze competitie, we wonnen met 4-2 en met name de eerste helft speelden we echt geweldig en stond het al 4-1 met de rust.
Het spel, de sfeer, het resultaat en het feestje na afloop maakten het tot een geweldige avond.
Uit m'n jeugd kan ik me nog herinneren dat we met de A1 van Volendam voor de halve finale van de beker thuis speelden tegen Ajax A1, toen met o.a. Stekelenburg, De Jong, Sneijder en Nando Rafael. We stonden binnen een half uur 0-3 achter maar wonnen uiteindelijk nog met 4-3, o.a. ook omdat Sneijder in de rust ziek vervangen werd. Uiteindelijk wonnen we de beker zelfs, wat uniek was want we speelden op dat moment in de eerste divisie.

Had je tijdens je Volendam-periode niet het idee dat je gelijk de eredivisie aankon, oftewel was de tussenstap bij RBC Roosendaal niet overbodig?

Het is altijd moeilijk in te schatten of je het niveau aankan of niet en je moet soms ook wat mazzel hebben.
Maar als ik mezelf vergelijk met hoe ik drie jaar geleden was als speler is die tussenstap niet overbodig geweest, bij RBC ben ik beter geworden op alle fronten; technisch, tactisch, fysiek, mentaal en ook als mens omdat ik voor het eerst op mezelf ging wonen.


In hoeverre heeft het vertrek van Robert Maaskant meegespeeld in het mislopen van promotie met RBC in 2006?

Wij als spelers hadden toen absoluut niet gedacht dat Maaskant ontslagen zou worden, ondanks dat het toen minder ging met RBC. Wel hadden we gesproken met de trainer o.a. over de invulling van de trainingen en de formatie, want er moest iets veranderd worden, maar dat vond de trainer ook. Na zijn ontslag ging het in de competitie niet veel beter en via de nacompetitie promoveerden we zelfs nog bijna, maar met Maaskant hadden we die kans in de nacompetitie ook zeker gehad.

Welke andere eredivisieclubs toonden interesse en waarom heb je uiteindelijk voor NAC gekozen?

Eigenlijk toonden er niet zo heel veel clubs interesse, maar ik was ook al vrij vroeg in gesprek met NAC.
RKC Waalwijk hadden we heel lang contact mee en het wachten was eigenlijk op het moment dat ze kampioen zouden worden en dat we konden gaan praten, maar dat ging dus niet door. Uiteindelijk meldde NAC zich en iets later Willem II, maar die moesten wachten op het vertrek van Delano Hill.
Na m'n eerste gesprek met NAC was ik er eigenlijk al uit en wilde ik alleen naar NAC. Ze waren duidelijk in wat ze wilden en daarnaast zag ik NAC als een mooie stap in de juiste richting met een toekomstig trainer waar ik al mee samengewerkt had.


Je past je snel aan het niveau van NAC Breda en de Eredivisie aan. Is het niveauverschil tussen de Jupiler League en de Eredivisie toch niet zo groot als regelmatig gezegd wordt?

Het ligt vooral ook aan wat voor type speler je bent. Ik ben toch iemand die het vooral van het 'het voetbal' moet hebben en als je dan met betere spelers traint en speelt ga je meestal mee in dat niveau. Vaak zie je in oefenwedstrijden en bekerwedstrijden eerste divisieclubs winnen of gelijkspelen tegen eredivisieclubs, maar dat heeft vooral met de zaken er om heen te maken als entourage en motivatie. Ik denk als wij voor de competitie thuis spelen tegen een eerste divisieclub dat ze niet veel kans hebben.

Voel je je een jonkie in dit NAC en wat vind je ervan dat er bij NAC zoveel ervaren jongens rondlopen?

Ik voel me zeker een jonkie. Bij zo'n beetje elke rondo die we spelen starten de twee jongste spelers in het midden en ik hoor daar vaak bij dus dan ga je je vanzelf jong voelen. Met zoveel ervaren jongens is het heerlijk voetballen, want ze raken niet snel in paniek en weten ook meestal wel wat wel of niet te doen.
Verder maken die jongens ook absoluut geen 'misbruik' van het feit dat ze meer ervaren zijn, je kan ook gewoon iets terug zeggen tegen ze of met ze in discussie gaan.


Voor welke ploeg zou je ooit nog eens willen spelen? En waarom?

Ik heb niet echt één bepaalde voetbalclub waar ik gek van ben maar, in elke competitie is dat wel één club. In Spanje Barcelona, in Italië AC Milan (vooral om de shirts), in Engeland Manchester United en in Nederland FC Volendam en Ajax en dan met name omdat ik daarmee opgegroeid ben. Volendam - Amsterdam is nog geen 20 minuten rijden en daarnaast werkt m'n vader al 8 jaar bij Ajax, waardoor we ook al die tijd al beschikken over twee seizoenskaarten.
Dus raar is het niet dat die club me meer aan het hart gaat dan bijvoorbeeld PSV of Feijenoord.
Maar ja, uiteindelijk telt nu natuurlijk één club en dat is NAC. Ik kijk er naar uit om op 12 december Ajax te verslaan in die betonnen bak haha.


Wie zijn je favoriete spelers en trainers, zowel nationaal als internationaal?

Pff, trainers is moeilijk te zeggen omdat ik geen trainer kan noemen waarmee ik niet gewerkt heb.
Maar Mourinho lijkt me wel leuk om mee te werken, vooral om z'n uitstraling en z'n uitspraken, lijkt me wel lachen. In Nederland heb ik goeie ervaringen met Ernie Brandts en Robert Maaskant gehad.
Verder ben ik niet echt fan van een speler, maar heb ik wel genoten van Zinedine Zidane. Ik heb ook z'n DVD bekeken, maar dat geldt ook voor die van Maradona. Dus dan heb je het wel over de 2 beste spelers ooit denk ik.


Stel je de volgende situatie voor: het is NAC - Volendam 89e minuut. Het staat 2-2 en bij deze stand degradeert Volendam niet. Je krijgt in scoringspositie de bal aangespeeld en je kan eigenlijk niet missen.
Wat doe je?

Heel moeilijk, maar ik denk niet dat er een speler is die de bal bewust mist, dat kan ik me in ieder geval niet voorstellen. Je speelt natuurlijk ook met het geld van andere spelers dus geliefd zal je je niet maken, behalve in Volendam dan. Maar in zo'n geval zal je de bal gewoon scoren denk ik, want voor leeg doel naast schieten zal me dan meer achtervolgen dan wanneer ik de bal wel scoor..

In Holland Sport heb je te kennen gegeven na je voetbalcaričre een functie als voetbalcommentator te ambiëren. Wie is je voorbeeld op dit gebied en welke wedstrijd zou je graag van commentaar willen voorzien?

Een voorbeeld heb ik niet maar ik luister wel altijd aandachtig naar commentatoren.
Als ik samen met wat vrienden voetbal kijk luisteren we altijd aandachtig naar uitspraken om die later na te doen. Met name Evert ten Napel komt er nooit echt goed van af, maar dat kan ook niet anders want die weet niet wanneer hij z'n mond moet houden. Zo herinner ik me de halve finale Champions League van Liverpool tegen Chelsea die Liverpool won, na afloop zongen 60.000 mensen You'll Never Walk Alone en in plaats van z'n mond te houden en te luisteren bleef Evert er gewoon lekker doorheen tetteren en bracht ons informatie die we allang wisten.
Verder vind ik Jeroen Grueter een goeie jonge commentator die ook oog heeft voor details en Theo Reitsma vind ik leuk om te horen vanwege z'n echte commentatorstem en z'n weinige woorden.
Ik denk dat ik er wel feeling voor heb en zo zit ik tijdens FC Volendam - Heracles Almelo (21 december a.s.) voor de lokale omroep van Volendam samen met nog iemand in het stadion om commentaar te geven tijdens die wedstrijd.
Je moet natuurlijk toch ergens beginnen dus wie weet waar het ooit eindigt.

Hoe komt het dat je zo goed bent in Online Soccer Manager en wat kost een kroontje voor je naam nou zo ongeveer per maand?

Ervaring haha. Ik ben al vanaf 2003 een fanatieke speler en speel het inmiddels een jaar of drie, vier met een vaste groep jongens, zelfs één vrouw haha. Ook Jack Tuyp bijvoorbeeld doet mee aan die league waar voor de rest heel veel verschillende personen die wel bekenden zijn van elkaar aan meedoen. Eén keer in de acht maanden moeten drie managers een feest organiseren en komen we bij elkaar en is het elke keer weer een groot feest waarbij o.a. bekers worden uitgereikt, liedjes worden gezongen en natuurlijk veel wordt gedronken.
Zo'n kroontje kost geloof circa 30 euro in het kwartaal, dus als je het fanatiek wilt spelen is dat best te doen. Ik krijg ook heel veel reacties van NAC-fans en uitnodigingen of ik bij hun crew wil komen ofzoiets, maar ik speel lekker met m'n eigen groep en verder is het wel genoeg.

Vond je de goal van Benjamin Martha tegen AGOVV de mooiste die je ooit hebt gezien in een wedstrijd waarin je zelf speelde of heb je wel eens een mooiere gezien?

Dat was inderdaad de mooiste goal, ongelooflijk hoe hij dat deed. Zo'n goal maakt hij ook maar één keer in z'n leven denk ik en het was ook terecht dat die goal het mooiste doelpunt van het seizoen werd.
Dat seizoen speelden we overigens voor de beker tegen Eindhoven en ook toen maakten we een hele mooi goal, Danny Guyt scoorde toen na een prachtige aanval waar hakjes, één keer raken en een dubbele één-twee in zat.
Maar die van Martha wint het daar net van.

Wat is je favoriete positie nu eigenlijk?

Op dit moment natuurlijk linkermiddenvelder, maar je weet nooit hoe het loopt in de voetballerij.
Als ik over een tijdje achterin kom te spelen en het gaat daar goed zal dat wel weer m'n voorkeur hebben, maar voorlopig richt ik me op het middenveld dus laat mij daar maar lekker staan.

Kees, bedankt voor het interview!

Meeuwis: "Spelers gingen niet voluit"

Het is nog niet het seizoen van Roda JC. Vrijdagavond gingen de Limburgers onderuit aan De Dijk. Volendam bereikte met vechtlust en bij vlagen ook prima voetbal waar het op hoopte en boekte een 3-1 overwinning.

Roda JC aanvoerder Marcel Meeuwis twijfelde na afloop aan zijn medespelers. "Als ik heel eerlijk ben heb ik het idee dat niet iedereen er keihard voor ging", zei hij tegen Eredivisie Live. "Volendam is een directe concurrent en als je hier vanavond wint heb je weer aansluiting met de middenmoot. Geen idee hoe het komt dat we zo slap speelden."

"Niet veel jongens weten blijkbaar waar het om gaat. Als het zo door gaat wordt het een lastig seizoen. We moeten uit een ander vaatje tappen, want dit slaat nergens op."

Valve wil een kijkje in de hersenen van gamers

Ontwikkelaar Valve, bekend van onder andere Left 4 Dead en Half-Life, is van plan om in de nabije toekomst een wetenschappelijk benaderen hoe gamers denken. Mede-oprichter Gabe Newell legt uit dat ze momenteel gewoon letterlijk observeren wat gamers doen en gokken ze hoe gamers op bepaalde dingen reageren. Newell schrijft in een essay dat ze het bestuderen van gamers naar een volgend niveau willen tillen.

Newell heeft het over hoe hij gamers wil scannen middels bijvoorbeeld een EEG hoe gamers fysiek reageren op games. Valve wil hiermee inzicht krijgen in wat wel en niet werkt als ze een game ontwikkelen: dat ze bijvoorbeeld weten wat gamers echt bang maakt of wat ze volpompt met adrenaline.


Dat de adrenaline door je aderen gaat pompen bij het afschieten van een dergelijk gedrocht behoort in de toekomst tot een van de mogelijkheden als we uitgaan van de plannen van Valve...

Op naar Northrend in de Dutch Charts

De software verkopen van week 47 zijn weer bekend gemaakt. Zoals verwacht staat de nieuwe expansion van World of Warcraft nog steeds op nummer 1. Gears of War 2 is gezakt van de tweede naar de achtste plaats en LittleBigPlanet is helemaal uit de lijst verdwenen.

Call of Duty: World at War doet het ook erg goed en zien we terug op plaats 2, 4 en 5. Football Manager 2009 doet het ook erg goed en staat op plaats 3. Opvallend is dat de game Mirror's Edge ontbreekt.

Hier het lijstje:

1 WORLD OF WARCRAFT/WRATH OF THE LICH KING (PC) ACTIVISION BLIZZARD
2 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PS3) ACTIVISION BLIZZARD
3 FOOTBALL MANAGER 2009 (PC) SEGA
4 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (XBOX 360) ACTIVISION BLIZZARD
5 CALL OF DUTY/WORLD AT WAR (PC) ACTIVISION BLIZZARD
6 MARIO KART (Wii) NINTENDO
7 WII MUSIC (Wii) NINTENDO
8 GEARS OF WAR 2 (XBOX 360) MICROSOFT
9 WII FIT (Wii) NINTENDO
10 PROFESSOR LAYTON (Nintendo DS) NINTENDO

PC - 3
Wii - 3
Xbox 360 - 2
DS - 1
Playstation 3 - 1

Klik HIER voor de compete lijst.

Newman laat Oscar na aan stichting

Acteur Paul Newman heeft zijn Oscar en andere door hem gewonnen prijzen nagelaten aan de door hem opgerichte Newman's Own Foundation, een organisatie die geld inzamelt voor goede doelen. De opbrengst van de verkoop van zijn raceauto's en vliegtuig gaan naar zijn familie, meldden Amerikaanse media vandaag.

Newman overleed in september op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker Hij speelde sinds de jaren vijftig in vele films en deed veel aan liefdadigheid. Hij won in 1987 een Oscar voor zijn rol in The Color Of Money.

Krul: "Als hij blijft, ben ik weg"

Tim Krul heeft het duidelijk niet naar zijn zin in Newcastle. De doelman, momenteel derde keus, heeft dan wel de gewilde verhuurperiode naar Carlisle United te pakken, maar de band tussen Newcastle en de keeper lijkt beschadigd.

"Newcastle wilde mij niet verhuren, maar voor de juiste prijs mocht ik wel verkocht worden," verklaarde de ontevreden Krul op de officiële site van de KNVB. "Feyenoord voldeed aan alle voorwaarden, het plaatje zag er perfect uit. Ik zat al met m’n gedachten in Rotterdam. Werken met Henk Timmer en keeperstrainer Patrick Lodewijks leek me een geweldige uitdaging."

Deze droom spatte echter plots uiteen, waarna Krul ook hulp nodig had om er bovenop te komen. "Met behulp van m’n ouders en vertrouwenspersoon Harry Lulofs kwam ik er bovenop."

De keeper heeft ook al bijna een beslissing genomen over zijn toekomst. "Mijn toekomst bij Newcastle is nu afhankelijk van reservekeeper Steve Harper, wiens contract afloopt. Als hij blijft, ben ik weg."

Maar er is een kans ontstaan, nu het er sterk op lijkt dat er bij The Magpies een nieuwe technische staf in dienst treedt. "Als er een nieuwe technische staf komt, is alles mogelijk," zo oordeelt Krul.

DVD: The Hottie and The Nottie

Wanneer een film als titel The Hottie and the Nottie meekrijgt en één van de actrices Paris Hilton is, dan laat het zich niet moeilijk raden welke rol zij in de film speelt: The Hottie of course. Een vrouw (meisje) als Hilton zal zich zeker niet laten 'toetakelen' tot lelijk eendje. In deze film draait het verhaal om Nate Cooper (Joel David Moore). Nate is al sinds hij zich kan herinneren verliefd op Cristabel (Paris Hilton). Hij wil niets liever dan met haar samen zijn, en dan vooral in bed. Maar dat je een meisje als Cristabel niet zomaar 'krijgt' is al snel duidelijk voor Nate. Om uiteindelijk met haar in bed te belanden moet hij voor haar beste vriendin June (Christine Lakin) -The Nottie- een vriend vinden. Een opgave die niet zo eenvoudig is en van Nate heel wat inventiviteit eist, tot hypnose aan toe. 'Looks are all that counts in this world'.

Boek: Chris Hedges - Ik geloof niet in Atheisten

Was 'geloven' vroeger heel erg belangrijk, vandaag de dag is het een heet hangijzer en vaak inzet van confrontaties, al dan niet met goede afloop. Het respect voor elkaars geloof, of juist non-geloof, is in veel gevallen ver te zoeken. We geven elkaar niet de ruimte het geloof te beleven zoals wij dat zelf willen. We oordelen en veroordelen en generaliseren op basis van geloof. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zo nu en dan een boek verschijnt dat op dit thema gebaseerd is. Chris Hedges is één van de vele schrijvers die zich aan het onderwerp heeft gewaagd. In zijn boek Ik geloof niet in Atheďsten doet hij een moedige poging het geloof en de gelovigen van alle soorten en maten de ruimte te geven. Niet alleen fundamentalisten, maar ook gematigde gelovigen en zelfs 'godloochenaars', zoals hij ze zelf noemt, komen aan bod. Zoals aangegeven, ruimte voor iedereen. Een gewaagd relaas in een tijd waarin geloof bron van haat kan zijn en bij tijd en wijle aanleiding tot gruweldaden is.

Lada stapt officieel in WTCC

President Boris Aleshin van de Russische autogroep AvtoVAZ die ondermeer het merk Lada op de markt brengt, heeft gisteren een driejarig contract met een optie voor nog drie jaar getekend met de promotor van het FIA WK Toerwagens (WTCC).

Het privé-team Russian Bears Motorsport, waarvoor de Nederlander Jaap van Lagen afgelopen seizoen in het WTCC uitkwam, zal als officieel fabrieksteam worden aangewezen. In het contract is ook opgenomen dat er in 2010 een WK-race in Rusland wordt gehouden.

Het team rijdt in 2009 de eerste twee races nog met de huidige Lada 110 met iets opgepoetste motor (extra 10pk). Nadien wordt de Lada Priora ingezet. Voor die wagen zal het Franse bedrijf Oreca de nieuwe motor prepareren die 30pk extra belooft te geven.

Komiek krijgt 45 jaar cel in Myanmar

In Myanmar (het vroegere Birma) is Zarganar, een populaire komiek, veroordeeld tot een celstraf van 45 jaar. Hij kreeg die straf voor het overtreden van de 'wet op elektronische communicatie'. Zarganar had in interviews met buitenlandse media kritiek geuit op de trage reactie van de Birmese regering op de cycloon Nargis eerder dit jaar. Ook had hij op eigen houtje hulpacties opgezet voor slachtoffers van die cycloon.

De voorbije twee weken zijn meer dan honderd activisten in Myanmar veroordeeld, vaak tot extreem hoge straffen. Sommige activisten kregen celstraffen tot 65 jaar, omdat ze hadden deelgenomen aan protesten tegen de stijging van voedsel- en benzineprijzen. Ashin Gambira, de leider van een groep monniken die in 2007 een geweldloze opstand tegen de Birmese militaire regering had georganiseerd, kreeg 68 jaar cel. 

Eindhoven wil zelf wiet kweken

De gemeente Eindhoven wil zelf een wietkwekerij opstarten. Dat is een van de plannen die gisteren besproken werden op de 'wiettop' in Almere, die een initiatief was van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de gemeente Maastricht.

Op de top in Almere waren vrijdag 33 gemeenten vertegenwoordigd. Er werden voorstellen gedaan om zowel het voordeurbeleid als het achterdeurbeleid rond coffeeshops te verbeteren. Zo waren sommige gemeenten voorstander van het plan om een pasjessysteem in te voeren. Op die manier zouden enkel inwoners wiet kunen kopen in de coffeeshop in hun gemeente, en zou het drugstoerisme vanuit de buurlanden teruggedrongen kunnen worden.

Om het achterdeurbeleid te verbeteren steunen de gemeenten het plan om eigen stadskwekerijen op te zetten. Doel van het plan is om meer controle uit te oefenen op de productie en aanvoer van wiet naar de coffeeshops, en de kweek zo uit het criminele circuit te halen. Ook zou er een betere controle op de prijzen mogelijk zijn. 

Eindhoven heeft zich kandidaat gesteld om een pilotproject op te zetten. De plannen van de gemeentes moeten nog wel besproken worden met het kabinet. 

Met dank aan mouthman en The_Concrete_Mixer voor de submit.

Boek: Aranka van der Pol - Eetlust

Kookboeken zijn er in alle vormen en maten. Van Albert Heijns 'Allerhande'-bundels tot series over Italiaans koken van Jamie Oliver. Deze boeken kenmerken zich, hoe kan het ook anders, door recepten. Ze zijn van voor tot achter gevuld met allerlei lekkere gerechten. Is er binnen dit genre dan nog wel ruimte om wéér een nieuw kookboek uit te brengen? Dat kun je je zeker afvragen, maar wanneer je het begrip 'kookboek' combineert met interviews krijg je een geheel nieuw subgenre en daar is zeker wel ruimte voor. Aranka van der Pol heeft deze combinatie aangedurfd, met als resultaat het boek Eetlust. De subtitel luidt: "In gesprek met 's werelds topkoks". Dit dekt meteen de hele lading.

Nederlands koppel koopt Belgische baby

In het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent heeft een Nederlands koppel enkele maanden geleden een baby van Belgische ouders gekocht. Dat beweert het programma Netwerk

Netwerk kwam de zaak vlak na de geboorte van het kindje op het spoor en deed gedurende enkele maanden onderzoek. Na een bezoek van verslaggever Roelof Bosma startte het Gentse ziekenhuis zelf een onderzoek op naar de kinderhandel en werd er aangifte gedaan bij de Belgische politie.

Het Gentse parket bevestigde inmiddels aan Netwerk dat 'in de loop van de voorbije maanden een Nederlands koppel in een Gents ziekenhuis tegen betaling een baby heeft meegenomen'. De baby zou toen een dag oud geweest zijn. Volgens het parket zouden de Belgische ouders, die al een kind hebben, via internet kenbaar hebben gemaakt dat ze het kind meteen na de geboorte wilden afstaan. Het koppel zou financiële problemen hebben.

Bij het Gentse parket spreekt men van een mogelijke nieuwe 'zaak-Baby D'. De 'zaak-Baby D.' - of 'baby Donna' - was in het nieuws van 2005 tot 2007 en draaide rond een Belgische draagmoeder die haar kind verkocht zou hebben aan een Nederlands koppel, nadat ze de Belgische wensouders om de tuin had geleid. De biologische vader van het kind slaagde er toen niet in het kind terug naar België te halen of bezoekrecht af te dwingen.

Met dank aan Troonwoord voor de submit.

Consument zoekt juridische zekerheid

Een rechtsbijstandverzekering wordt door bijna zestig procent van de verzekerden 'voor de zekerheid' afgesloten. Iets minder dan de helft heeft zich verzekerd vanwege de goede juridische hulp bij conflicten, veertig procent om hoge advocaatkosten te vermijden. Dit blijkt uit het onderzoek 'Rechtsbijstandverzekering in Beeld' van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.

In Nederland zijn er ongeveer 2,2 miljoen rechtsbijstandverzekeringen voor gezinnen afgesloten. Anders dan die naam doet vermoeden hebben gezinnen niet vaker zo'n verzekering dan alleenstaanden en stellen zonder kinderen. Vooral mensen tussen de 30 en 64 jaar oud hebben een verzekering afgesloten. Zestig procent heeft een polis. Huiseigenaren hebben aanzienlijk vaker een verzekering dan huurders: 63 tegen 43 procent.

Hoe hoger de opleiding, hoe hoger het percentage mensen met een rechtsbijstandverzekering. Belangrijke uitzondering zijn de universitair geschoolden. Doctorandussen hebben minder vaak een rechtsbijstandverzekering (53 procent) dan hbo'ers (68 procent). Bij het inkomen is een vergelijkbaar beeld: middeninkomens hebben vaker een polis dan hoge inkomens.


Foto bij: Consument zoekt juridische zekerheid  (foto: DAG)

Peiling De Hond: legaliseer softdrugs

Bijna zestig procent van de Nederlanders vindt dat softdrugs moet worden gelegaliseerd. Dat blijkt gisteren uit een peiling van Maurice de Hond. Het beleid van de regering om coffeeshops te sluiten die zich binnen een straal van 250 meter van scholen bevinden, vindt grote weerklank. Ruim 85 procent van de ondervraagden is voor sluiting.

Voorts blijkt uit de peiling dat 32 procent van de Nederlanders vindt dat alle coffeeshops gesloten moeten worden. De grootste aanhang van dit voorstel is te vinden in de achterban van de PVV en de ChristenUnie. Uitgesproken tegenstanders van sluiting zijn voornamelijk achterbanners van de PvdA, SP en GroenLinks.

Nederlanders zouden volgens het onderzoek bij meerderheid zelf geen ervaring hebben met het gebruik van softdrugs. Ruim 57 procent zegt nooit softdrugs te hebben gebruikt, 25 procent geeft te kennen slechts een of twee keer een joint te hebben gerookt. Naarmate mensen meer ervaring hebben met het gebruik van softdrugs, is men groter voorstander van legalisering.

Gisteren vond in Almere een 'wiettop' plaats waar een reeks burgemeesters met elkaar sprak over de overlastproblematiek rond coffeeshops. Aanleiding voor de top was de sluiting van coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal. In deze grenssteden gaan in februari de deuren van de verkooppunten van softdrugs dicht.

'Hillary Clinton minister Buitenlandse Zaken'

Hillary Clinton wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten. Ze heeft ingestemd met een verzoek van de aanstaande president Barack Obama om toe te treden tot diens regering. Dat meldde de New York Times gisteren.

Clinton, de vrouw van oud-president Bill Clinton, is nu senator namens de Democraten voor de staat New York. Tijdens de laatste verkiezingen won ze voldoende stemmen voor een tweede termijn.

Volgens waarnemers zou een benoeming van Clinton kunnen helpen de wonden binnen de Democratische Partij te helen. Menig Hillary-aanhanger is verbolgen over het feit dat Obama haar passeerde bij de aanwijzing van een vicepresidentskandidaat, en dat hij koos voor Joe Biden.

Hillary Clinton  (foto: ANP)

Winterweer eist drie levens in verkeer

In winterse buien zijn gisteren drie personen om het leven gekomen door verkeersongevallen. Twee van de drie slachtoffers vielen in Drenthe.

In Gieten vond een 72-jarige man uit Gasselte de dood, toen zijn auto tijdens een winterse bui in een slip raakte en op de verkeerde weghelft belandde. Daar botste hij frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen.

Nabij Klazienaveen overleed een 51-jarige fietser uit Emmer-Compascuum nadat hij was aangereden door een automobilist. De bestuurder verklaarde tegen de politie dat hij tijdens een sneeuwbui verblind was geraakt door een tegemoetkomende auto. Toen hij naar rechts uitweek, raakte hij de fietser.

In Epe overleed een nog onbekende man, doordat zijn auto van de weg raakte en tegen een boom belandde. De politie vermoedt dat de wagen door gladheid van de weg is geraakt, aangezien het ongeval gebeurde tijdens een hagelbui.

'Piraten ontvingen dit jaar 120 miljoen losgeld'

Somalische piraten hebben dit jaar al meer dan 120 miljoen euro aan losgeld ontvangen van scheepseigenaren en andere bedrijven en overheden. Dat stelde de Keniaanse minister van Buitenlandse Zaken Moses Wetangula gisteren.

"Wat begon als een eenvoudige wetteloze activiteit door een paar Somaliërs, lijkt nu te zijn uitgegroeid tot een grote internationale criminele onderneming waar we allemaal last van hebben", aldus Wetangula.

De minister deed zijn uitlating een dag nadat de kapers van de supertanker Sirius Star 20 miljoen euro losgeld hadden geëist voor het vrijgeven van het schip en de bemanning. De olietanker is de grootste buit die kapers ooit wisten te bemachtigen. Maandag werd het schip overvallen in de Indische oceaan, enkele honderden kilometers ten oosten van de Keniaanse havenstad Mombasa.

Nog een grote vangst  (foto: ANP)

Bayern München haalt Donovan op huurbasis

In navolging van ploeggenoot David Beckham zal ook Landon Donovan na de winterstop enkele maanden op huurbasis in Europa gaan uitkomen. Bayern München neemt de 26-jarige aanvaller tijdelijk over van Los Angeles Galaxy.

Donovan zal in ieder geval tot halverwege maart het shirt van Der Rekordmeister gaan dragen. Trainer Jürgen Klinsmann hoopt de Amerikaan tot aan het einde van het huidige seizoen in Beieren te kunnen houden.

In het reguliere seizoen van de MLS scoorde Donovan twintig keer in 25 wedstrijden. Met dit aantal werd hij algeheel topscorer.

Donovan, die meer dan 100 interlands heeft gespeeld voor de VS, stond een aantal jaren geleden onder contract bij Bayer Leverkusen. Dit avontuur werd echter geen succes voor de aanvaller.

Vrouwen: liever een vol model

Slecht nieuws voor alle modellen die al jaren alleen op blaadjes sla knagen. Vrouwen hebben liever dat een product wordt aangeprezen door een 'normale' vrouw in plaats van door een broodmager model. Dat blijkt uit onderzoek van de Australische Universiteit van Queensland. Bij het zien van een mager model haken de meeste vrouwen af.

Tijdens het onderzoek werden er voor producten zoals shampoo en lingerie twee verschillende advertenties gemaakt. Eén advertentie waarin een vrouw met een klein maatje 36 het product aanprees en een advertentie met een vrouw met maat 40. Deze advertenties werden getoond aan een groep vrouwelijke consumenten.

Al snel bleek dat de advertenties met de zwaardere modellen effectiever waren. Met name de vrouwen tussen de 18 en 25 jaar voelden zich beter over zichzelf na het zien van de dames met ronde vormen en waren daardoor eerder geneigd het product te kopen.


Foto bij: Vrouwen: liever een vol model  (foto: DAG)

Witsel: "Ik blijf dit seizoen bij Standard"

Axel Witsel blijft tot het einde van het seizoen voor Standard Luik spelen. De middenvelder wordt begeerd door onder andere Manchester United.

United zou al hebben geďnformeerd naar de vraagprijs van de negentienjarige speler. Witsel is echter niet van plan de Belgische club in de winterstop te gaan verlaten.

"Ik denk dat nagenoeg iedereen ervan uitgaat dat ik tijdens de winterstop zal vertrekken, maar daar is geen sprake van. Ik blijf nog zeker tot aan het einde van het seizoen bij Standard", aldus Witsel tegenover Le Soir.

Standard heeft een prijskaartje van twintig miljoen euro om de nek van de Belgisch international gehangen. "Ik vraag me af of dat nu de juiste prijs is. Zelf heb ik trouwens van nog geen enkele club iets gehoord. We zullen wel zien hoe het loopt."

Achttienjarige Japanner op proef bij Feyenoord

Feyenoord zal aankomende maandag de achttienjarige Japanse voetballer Ren Sengoku op proef mee laten draaien met het eerste elftal. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De jongeling, die momenteel uitkomt voor Kashiwa Reysol, dat in de hoogste Japanse voetbalcompetitie (de J-League) haar wedstrijden afwerkt, maakte afgelopen zomer furore.

Destijds werd hij op een toernooi voor jeugdteams tot meest waardevolle speler van het toernooi verkozen.

In een eerder stadium mislukte een Japanner bij Feyenoord. Shnji Ono had teveel last van blessureleed, waardoor hij niet goed uit de verf kwam.

Worm in hersenen vrouw

Het wil nog wel eens gebeuren dat er enge insecten via het oor het menselijk lichaam binnenkruipen. Voor de Amerikaanse vrouw Rosemary Alvarez gebeurde er echter nog iets verbazingwekkenders. Chirurgen die vermoedden dat de vrouw een hersentumor had, vonden in haar hersenen een worm.

Alvarez voelde dat ze erg duizelig werd en ze ging naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Er werden van Alvarez eerst twee MRI-scans gemaakt, maar hier konden de doktoren niks mee vinden. Toen ze een derde scan maakten, ontdekten ze iets opvallends in haar hersenen. Gevreesd werd dat Alvarez een hersentumor had, maar dit bleek dus een worm te zijn. Het diertje zat diep in Alvarez' hersenen verscholen.

Het is nog niet duidelijk hoe de worm in haar hersenen terecht is gekomen. Vermoedelijk heeft ze een stuk varkensvlees te kort gekookt en opgegeten. Een andere mogelijke oorzaak is dat ze haar handen niet heeft gewassen na een bezoek aan het toilet. "Het volstaat dat één persoon besmet is. Die kan heel wat andere mensen aansteken en één van hen kan dan zo'n worm ontwikkelen", aldus een dokter.

Alvarez is inmiddels weer kerngezond en zal geen blijvende schade overhouden aan deze gebeurtenis. Ze heeft zich goed gerealiseerd wat er gebeurd is en heeft hiervan ook veel geleerd. Eén ding dat ze vanaf nu altijd zal blijven doen is haar handen wassen, wat tevens ook haar huidige boodschap is.

 

Midway dreigt van de beurs gehaald te worden

Midway heeft bekend gemaakt dat ze een waarschuwing hebben ontvangen van de New York Stock Exchange (NYSE), de beurs in New York dus, dat het aandeel van Midway van de beurs gehaald kan worden. Het bedrijf is geďnformeerd dat ze zich beneden de standaard bevinden om genoteerd te staan aan de NYSE door minimaal dertig handelsdagen achtereen onder de 1 dollar per aandeel te sluiten.

Midway heeft zes maanden gekregen vanaf de waarschuwing om de beurskoers te verbeteren om genoteerd te blijven aan de NYSE. Tijdens deze periode blijft Midway gewoon genoteerd aan deze beurs en zijn aandelen van het bedrijf gewoon verhandelbaar.

FOTA wil andere opzet kwalificatie

De Formula One Teams' Association, FOTA, wil mogelijk de kwalificatie herzien. Het plan is om alle auto's de baan op te sturen en na iedere ronde de langzaamste coureur af te laten vallen. Nu is het nog zo dat na iedere sessie de vijf langzaamste coureurs afvallen en de tien overgebleven rijders strijden om pole.

In het nieuwe plan gaan alle twintig coureurs tegelijk de baan op met eenzelfde hoeveelheid brandstof. Na iedere ronde valt de langzaamste coureur af totdat er zes coureurs overgebleven zijn. Zij mogen dan banden wisselen en dan zonder bijtanken uitmaken wie er op poleposition staat. Dit meldt het Britse blad Autosport.

In de nieuwe opzet zou het geven van prijzengeld aan de beste rijders van de kwalificatie een optie zijn. Ook wordt er gedacht aan het geven van een punt aan de snelste man. Op 4 december wordt er in een vergadering over de plannen gesproken.

Dr Pepper komt G n'R-weddenschap na

Frisdrankfabrikant Dr Pepper komt zijn sportieve plicht na. Elke Amerikaan krijgt gratis een blikje drinken. In maart beloofde het merk dit namelijk als de band Guns n' Roses nog dit jaar hun album 'Chinese Democracy' zou uitbrengen. En dit weekend ligt het eerste album van de band sinds veertien jaar bij de platenboer.

"We hadden nooit gedacht dat die dag zou komen", vertelt de marketingmanager van de frisdankgigant.  "Maar nu het album er is, kunnen we enkel zeggen 'drink er een op onze kosten'".

Morgenmiddag zijn de bonnen voor een gratis blikje frisdank te downloaden op de website van de fabrikant. Men moet er wel snel bij zijn, want de actie is slechts 24 uur geldig.


Zo fijn als vroeger wordt het toch nooit meer...

Ecclestone wilde Montreal niet kwijt

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zegt dat hij geen onredelijke eisen heeft gesteld om de Grand Prix van Canada weer op de kalender te krijgen. Hij had de race dan ook voor 2009 willen behouden, echter ging Canada niet akkoord met de gestelde eisen.

"We hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de Grand Prix op een financieel verantwoorde manier voor Montreal te behouden, maar helaas kunnen we niet aan de onredelijk hoge eisen van Bernie Ecclestone voldoen", zei Raymond Bachand, de minister van Economische Ontwikkeling van de Canadese staat Quebec, in een verklaring. "Onredelijk in vergelijking met wat?", was de reactie Ecclestone op Bachand in een interview met het Canadese radiostation CJAD.

"We doen over de hele wereld zaken en niemand anders vindt dat wij onredelijk zijn", zei Ecclestone. "Men staat zelfs in de rij voor een Grand Prix, dus zo onredelijk kunnen we helemaal niet zijn. Verder is iedereen in de Formule 1 dol op Montreal en waren we de race ook liever niet kwijtgeraakt."

Japanners massaal aan mannen-bh

Een Japanner heeft een gat in de markt ontdekt. Een bh voor mannen was er namelijk nog niet, dus besloot een online lingeriewinkel het bovenstuk letterlijk aan de man te brengen. En met succes. In een oogwenk is de bustehouder namelijk het best verkochte mannenondergoed geworden.

Sinds het bedrijf twee weken geleden met de verkoop begon zijn er al meer dan driehonderd mannen-bh's verkocht. Voor omgerekend zo'n 24 euro kan iedere man zich de trotse eigenaar noemen van een heuse bh. "Het geeft een fijn strak gevoel, het voelt goed", aldus een van de bezitters die het bovenstukje onder zijn hemd draagt.

Volgens de verkoper kunnen heteroseksuele mannen zich dankzij de bh beter inleven in het wel en wee van vrouwen. Ze zouden er zelfs zachter en zorgzamer van worden. "Ik denk dat mannen meer en meer geïnteresseerd zijn in bh's. Sinds de lancering horen we van klanten dat ze hier al lang op zaten te wachten."

De bh is leverbaar in drie kleuren. Naast zwart en wit, kan men ook kiezen voor de vrouwelijke kleur roze.

 


Binnenkort misschien bij de Wehkamp?

Duitsland staakt strijd tegen Scientology

De Duitse overheid geeft haar pogingen om de Scientology kerk te verbieden op. Dat hebben de ministers van binnenlandse zaken van de deelstaten en de bondsregering vrijdag besloten op grond van een onderzoek dat zij vorig jaar lieten instellen.

De overheid blijft de doelstellingen van Scientology beschouwen als ongrondwettig en daarom zal de binnenlandse veiligheidsdienst de groep in de gaten blijven houden, zeiden de ministers. Maar voor een verbod is onvoldoende grond. Scientology 'is weliswaar een beroerde organisatie, maar niet een die ik nu meteen met een hamer te lijf moet", zei de Berlijnse minister Erhart Körting.

De doelen die de van oorsprong Amerikaanse organisatie uitdraagt en haar gebrek aan respect voor minderheden blijven de ministers afwijzen, zei Körting. Maar de voor een verbod noodzakelijke bewijzen dat de groep die doelstellingen actief of agressief aan de man brengt ontbreken.

Volgens de Duitse overheid is Scientology niet zozeer een religieuze organisatie, maar veel meer een zakelijke onderneming die dwang gebruikt om kwetsbare mensen uit te buiten. In een rapport over 2007 zegt de binnenlandse veiligheidsdienst dat Scientology 'essentiële grond- en mensenrechten, zoals de menselijke waardigheid, de vrije ontplooiing van de persoonlijkheid en het recht op gelijke behandeling, inperkt of buiten spel zet'.

Scientology noemde het besluit om geen verbod meer na te jagen 'het enig mogelijke'. De organisatie riep de overheid op ook de observatie stop te zetten, omdat daar volgens haar evenmin enige grond is.

Boer laat buren in stront zakken

Een boer uit het Twentse Oud-Ootmarsum wilde de belasting te slim af zijn en besloot zijn overtollige varkensmest op illegale wijze te lozen. De Tukker sloot de gierput via via aan op de riolering. Maar helaas pindakaas voor de zwijnenboer, hij werd betrapt toen de varkensstront honderden meters verderop bij een buurman uit het riool spoot.

De verbouwereerde buurman wist niet hoe hij het had. Zijn hele erf zat onder de stront, en zelfs in huis dreven de varkensuitwerpselen door de kamer. De stank was niet te harden.

De brandweer werd opgetrommeld om de dader op te sporen. Een speciaal reinigingsteam moest eraan te pas komen om de handel weer schoon te spuiten.

Voor de smerige varkensboer krijgt het stinkende zaakje nog wel een staartje. Naast een flinke boete kan hij ook een rekening voor alle gemaakte kosten in de brievenbus verwachten.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.