Krul: "Als hij blijft, ben ik weg"

Tim Krul heeft het duidelijk niet naar zijn zin in Newcastle. De doelman, momenteel derde keus, heeft dan wel de gewilde verhuurperiode naar Carlisle United te pakken, maar de band tussen Newcastle en de keeper lijkt beschadigd.

"Newcastle wilde mij niet verhuren, maar voor de juiste prijs mocht ik wel verkocht worden," verklaarde de ontevreden Krul op de officiële site van de KNVB. "Feyenoord voldeed aan alle voorwaarden, het plaatje zag er perfect uit. Ik zat al met m’n gedachten in Rotterdam. Werken met Henk Timmer en keeperstrainer Patrick Lodewijks leek me een geweldige uitdaging."

Deze droom spatte echter plots uiteen, waarna Krul ook hulp nodig had om er bovenop te komen. "Met behulp van m’n ouders en vertrouwenspersoon Harry Lulofs kwam ik er bovenop."

De keeper heeft ook al bijna een beslissing genomen over zijn toekomst. "Mijn toekomst bij Newcastle is nu afhankelijk van reservekeeper Steve Harper, wiens contract afloopt. Als hij blijft, ben ik weg."

Maar er is een kans ontstaan, nu het er sterk op lijkt dat er bij The Magpies een nieuwe technische staf in dienst treedt. "Als er een nieuwe technische staf komt, is alles mogelijk," zo oordeelt Krul.