Webber breekt been

Mark Webber is in Tasmanië gewond geraakt toen hij bij een sportevenement waar zijn naam aan is gekoppeld, al fietsend in botsing kwam met een auto. Per helikopter werd Webber afgevoerd, en volgens de eerste berichten heeft hij in ieder geval een been gebroken.

Het ongeval gebeurde in de Mark Webber Pure Tasmania Challenge, een liefdadigheidswedstrijd over 250 kilometer. De deelnemers gebruiken mountainbikes, kayaks of lopen lange stukken.

Update:
Webber is snel na binnenkomst in het ziekenhuis geopereerd aan zijn been. Er is een pin geplaatst en de coureur blijft minstens drie dagen in het hospitaal, zo laat de organisator van de Tasmania Challenge weten. Webber is volledig gescand en heeft geen andere verwondingen opgelopen, buiten een schaafwond op zijn linkerarm. Zodra hij fit genoeg is om te vliegen, zal hij worden overgebracht naar Europa.

Update 16:03u:
Red Bull Racing ziet Webbers deelname aan de eerste Grand Prix van 2009 niet in gevaar komen door diens ongeluk. In een persbericht verklaarde het team: "Het lijkt er op dat hij niet mee kan doen met het testprogramma deze winter, maar we verwachten dat Mark in maart in Melbourne weer op de startgrid te vinden is." Verder zei het team dat Webber blij is om te horen dat de bestuurder van de auto niet gewond is geraakt bij het ongeval.