Beyoncé en Jay-Z rijkste Hollywoodkoppel

Beyoncé Knowles en echtgenoot Jay-Z zijn het best verdienende Hollywoodkoppel. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes uitgerekend. Het echtpaar verdiende tussen juni vorig jaar en juni dit jaar meer dan 129 miljoen euro met onder meer de verkoop van cd's en kleding en lucratieve reclamedeals.

Knowles en Jay-Z steken er met kop en schouders bovenuit in de eerste editie van de ranglijst. Acteurskoppel Will en Jada Smith moest het in dezelfde tijdsspanne doen met 67 miljoen euro. Dat bedrag werd grotendeels verdiend door Will, die succes had met blockbusters als 'I am legend' en 'The pursuit of happyness'.

Op nummer drie staan de enige Europese sterren in de lijst: David en Victoria Beckham. Van de 46 miljoen euro die het koppel verdiende, is 40 miljoen te danken aan David. Naast zijn miljoenencontract bij voetbalclub Los Angeles Galaxy verdiende hij niet minder dan 28 miljoen euro met reclamedeals voor onder meer Motorola en Adidas.

In de lijst staan ook Brad Pitt en Angelina Jolie, met een totaalinkomen van 27 miljoen euro, en Nicole Kidman en Keith Urban, die goed waren voor bijna 20 miljoen euro.


Foto bij: Beyoncé en Jay-Z rijkste Hollywoodkoppel  (foto: DAG)