CD: Escape presents Framebusters

Claudia Angenent
Welke clubganger kent de naam Escape nou niet? De Escape op het Amsterdamse Rembrandtplein is één van de meest populaire uitgaansgelegenheden van Nederland. De Escape bestaat niet alleen uit de club (Escape Venue), maar ook uit Escape DeLux, Escape Studio, Escape Caffe en de Escape Lounge. Zo kun je dus genieten van een nacht clubben of toch liever eerst een kop koffie drinken en daarna door naar de Lounge. Alles is mogelijk.



In de club zijn elk weekend clubnights met Framebusters, Shape en Franchise. Het is dan ook niet zo heel raar dat van het populaire housefeest Framebusters een cd is verschenen. Deze gelijknamige album is samengesteld en gemixt door de resident dj Raymundo.

Raymond Teunisse, ook wel beter bekend als: dj Raymundo kreeg in 1993 de kans om in de It te komen draaien en leerde daar de fijne kneepjes van het dj-vak. Na een aantal jaar op lokaal niveau te hebben gedraaid, kwam in 2001 de overgang. Hij kwam terecht in de Escape Venue, waar hij nog steeds als resident DJ aan het werk is.

Genoeg over de club en de dj zelf. Tijd om de cd eens onder de loep te nemen. Wat als eerste meteen opvalt, is het beeldschone artwork op de cover. Het is ten slotte niet alleen alleen slechts muziek, maar het oog wil ook wat. Voor de luisteraars die goed op de hoogte blijven van de huidige housescene is deze tracklist niet super spannend. Vooral veel bekende nummers die je vaak in deze samenstelling tegenkomt. Dit betekent niet dat het geen geweldige mixalbum is, ondanks de overflow aan bekende nummers.

De overbekende klanken op deze cd komen voornamelijk door nummers zoals 'Let it go' van Dirty South, 'Pacific' van de Freemasons en de goed vertegenwoordigde Shapeshifters die op dit album staan met 'Chime (Martijn ten Velden Remix)' en 'Lola's Theme (2008 re-edit)'. Naast deze nummers, die lekker in je hoofd blijven hangen, is het ook van belang dat er wat leuke vocals in zitten. Deze vocals worden goed ten gehore door de warme stem van Marc Evans in "Give me joy", maar ook door de al eerder genoemde 'Lola’s Theme' van The shapeshifters.

Dit album staat niet vol met nieuwe, net uitgebrachte nummers en je hebt ze ongetwijfeld al grijs horen draaien in de clubs. Dit betekent niet dat geen heerlijke cd is om op te zetten net voor je gaat stappen. In tegendeel zelfs, deze cd is de perfecte opwarmer voor een leuke nacht.

Label: 541 Label Datum: November 2008 Waardering: