'Illegale prostitutie in hotels langs snelwegen'

Hotels langs de Nederlandse snelwegen fungeren meer en meer als bordeel. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. In tientallen hotels vindt illegale prostitutie plaats. Het gaat om zeker twintig hotels die deel uitmaken van grote ketens als Van der Valk, AC Hotels en Mercure Hotels.

Het zou gaan om professionele organisaties die op internet en in kranten adverteren dat ze actief zijn in de betreffende hotels. Volgens RTL Nieuws houdt de politie niet of nauwelijks toezicht op de illegale bordelen. In met name De Telegraaf staan dagelijks advertenties van vrouwen die hun klanten uitnodigen op een hotelkamer.

Op zich is prostitutie in een hotel niet verboden als het gebeurt op uitnodiging van de klant. Maar in verreweg de meeste gevallen wordt de prostitutie op een bedrijfsmatige manier in de hotels georganiseerd. De hotels zijn in die gevallen verplicht een bordeelvergunning te overleggen.

De directie van Mercure Hotels zegt in een reactie tegen RTL Nieuws de prostitutie in hun hotelkamers 'zeer ongepast' te vinden. De keten benadrukt dat de ze niet in staat is 'permanent te controleren wat gasten in de kamers doen'.