Talloze Nederlanders slachtoffer grootschalige oplichting

Talloze Nederlanders hebben vandaag een nep factuur gekregen van een bestelling bij het bedrijf 'Scrappy's Electronics' die ze echter nooit hebben geplaatst. Het blijkt te gaan om grootschalige oplichting.

De factuur, die een tot nu toe onbekend aantal Nederlanders hebben gekregen, bevestigt een zogenaamde order van 300 rewritable DVD's. Dit zal de 'klant' 166,15 euro gaan kosten wat via automatische incasso van de rekening van de klant zal worden gehaald.

Onderaan de factuur staat een 0900-nummer. Wie dit nummer belt krijgt te horen dat het 80 cent per minuut kost. Vervolgens is een in gesprek toon te horen. Er wordt echter niet opgenomen. Klaarblijkelijk probeert de afzender van de brief zo niets vermoedende slachtoffers geld afhandig te maken.

Er bestaat een verband tussen ontvangers van de factuur. Een groot aantal heeft ooit eens een bestelling gedaan bij het Duitse bedrijf Opus. Vermoedelijk zijn daar de adresgegevens van de ontvangers gestolen.

Alle mensen die deze brief hebben ontvangen hebben dezelfde versie. Er zit geen verschil tussen de brieven, zelfs het ordernummer is hetzelfde. Alleen het adres van de geadresseerden is anders. In de brief staat als afleveradres een adres van de familie v/d Meer in Enkhuizen, dit adres is niet bewoond. Wel krijgt v/d Meer al enige tijd telefoontjes over deze bestelling. Zij zijn ook slachtoffer van deze oplichting.

De politie zegt al talloze telefoontjes te hebben ontvangen van slachtoffers. Ook verscheidene banken zijn al op de hoogte van de oplichting. Wie zelf slachtoffer is geworden kan aangifte doen bij de politie. Bel vooral NIET het 0900-nummer dat vermeld staat in de brief. Kijk voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen in dit topic op het FOK!forum.