Agenten gewond bij vechtpartij supporters Volendam

De politie heeft gisteravond in Volendam bij een vechtpartij tussen tientallen aanhangers van FC Volendam en Roda JC vier personen aangehouden. Vijf agenten raakten bij de ongeregeldheden lichtgewond. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De vechtpartij ontstond voor de wedstrijd tussen beide clubs, toen een groep van dertig Volendammers onverwacht de aanhang van Roda JC belaagde. De Limburgse supporters - 140 in totaal - verbleven op dat moment in het centrum van het palingdorp. Zij hielden zich volgens de politie gebroederlijk op met fans van FC Volendam.

De politie zette vijftig agenten en hondengeleiders in om de vechtende partijen te scheiden. Daarop zocht de groep Volendammers de confrontatie met de politie. Bij de schermutselingen raakten agenten lichtgewond. Zij kregen klappen en werden geschopt. De politie hield drie Volendammers aan en een Limburgse supporter.

De aanhangers van Roda JC werden na de met 3-1 door Volendam gewonnen wedstrijd naar gereedstaande bussen geleid. Daarbij raakte een supporter van de Limburgse club gewond toen hij een steen tegen zijn hoofd kreeg. Hij kon na medische behandeling naar huis.

De politie liet alle supporters van FC Volendam na afloop van de wedstrijd via één ingang het stadioncomplex verlaten. Daarbij zijn foto- en filmopnamen gemaakt die worden gebruikt bij het onderzoek dat de politie instelt naar de ongeregeldheden.