Tuitert baalt van tweede plaats

Sjors (Sj0rSz)
Mark Tuitert wilde op de 1500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou voor de eerste plaats gaan, maar werd uiteindelijk tweede. De schaatser was hier logischerwijs niet blij mee. Eerder werd hij al vierde in Berlijn en derde in Heerenveen.

"Ik wil ook wel eens een keertje winnen," waren de duidelijke woorden van Tuitert. "Het was voor mij de zwaarste race van het seizoen. De eindtijd viel me uiteindelijk nog erg mee. Het was een voordeel voor me dat ik tegen Erben Wennemars reed, zo'n 'battle' is altijd goed."

Tuitert was overigens niet verbaasd over de prestaties van de andere Nederlanders. Volgens hem heeft het te maken met het schema van de laatste weken. De schaatsers zijn namelijk voor het vierde achtereenvolgende weekend bezig om goed te presteren. "De seizoensopbouw van ons is anders dan die van de buitenlanders. Wij moesten er drie weken geleden bij de NK afstanden al staan. Het is moeilijk om je vorm een maand lang vast te houden. Jongens als Bøkko en Fabris komen er nu pas aan, ze worden sterker. Dat zie je."

Over zichzelf zei Tuitert nog: "Ik zal echt nog een paar tienden harder moeten."