FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 november 2008

Button: "Barrichello moet blijven"

Jenson Button hoopt dat Rubens Barrichello ook volgend jaar zijn teamgenoot is. Volgens de Brit heeft Honda vooral ervaren coureurs nodig, die veel feedback kunnen geven. Honda laat deze maand twee jonge rijders testen, Bruno Senna (25) en Luca di Grassi (24 jaar) mogen hun kunsten vertonen.

Het Japanse team heeft komend seizoen het Braziliaanse Petrobras als grote sponsor erbij, en dat bedrijf ziet het liefst een jonge Braziliaan bij Honda. Button is al redelijk zeker van een stoeltje, maar of Barrichello ook mag blijven, is de vraag. Button hoopt wel dat het team kiest voor 'de oudere' Braziliaan, en niet een jonge onervaren rijder. "Er gaan zo veel dingen veranderen aan de auto, de aerodynamica, het KERS-systeem en de slickbanden. Het team zal daarom veel feedback van ons nodig hebben en ik denk dat een jonge rijder daar minder toe in staat is. Maar het is natuurlijk niet mijn beslissing."

De Brit zei dat de 36-jarige Barrichello wel een goed jaar achter de rug heeft: "Dit is zijn beste jaar en Rubens zegt zelf dat hij beter rijdt dan ooit. Ik denk niet dat hij liegt. Vooral de laatste drie races gingen erg goed voor hem, waar hij me in de kwalificatie wist te verslaan. En tijdens de races haalden we ongeveer gelijke snelheden" Dat zou voor Button voldoende reden zijn om Barrichello bij Honda te houden.

De 28-jarige Button vond het wel goed dat ook jonge coureurs een kans krijgen bij de Japanse renstal, maar hij ziet het liefst Barrichello naast zich. "Er is nog niets getekend. Maar het team weet hoe ik erover denk en ik weet hoe zij denken. Hopelijk kunnen we binnenkort met nieuws komen. En verder hoop ik natuurlijk op een competititeve auto in 2009. We weten nog niet hoe snel we zijn, het is pas november."

Veel doden bij instorting school

Door de instorting van een school in Haïti zijn vandaag zeker tien mensen om het leven gekomen. Ooggetuigen telden de lijken die zichtbaar waren onder de puinhopen. Het ongeluk gebeurde in een buitenwijk van de hoofdstad Port-au-Prince.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN is niet bekend hoeveel scholieren er op het moment van het ongeluk aanwezig waren in de school. De politie schat dat er ongeveer zevenhonderd kinderen in het gebouw waren en houdt het vooralsnog op een officieel dodental van drie.

Tientallen vaders en moeders zijn toegestroomd om naar hun kinderen te zoeken. Het gaat om een kerkelijke school die bestaat uit vier verdiepingen.

Gewonden bij tramongeluk Amsterdam

Bij een botsing tussen een tram en een auto in Amsterdam zijn vanavond drie tot vier mensen gewond geraakt. Vermoedelijk zijn alle gewonden inzittenden van de auto. De tram is van de rails geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 22:00 op de Hoofdweg ter hoogte van de Jan van Galenstraat. Wat de oorzaak is van het ongeluk is momenteel nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de politie hebben de slachtoffers geen ernstige verwondingen.

Dertien verdachten henneporganisatie langer vast

Van de achttien verdachten die dinsdag zijn aangehouden voor grootschalige exploitatie van hennepkwekerijen, zitten er nog dertien vast. Zij worden verdacht van fraude, witwassen, bezit, handel en export van hennep en lidmaatschap van een criminele organisatie, aldus het Openbaar Ministerie (OM) in Breda vandaag.

Vijftien verdachten (elf mannen en vier vrouwen) zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de rechtbank in Breda. Veertien van hen hebben de Nederlandse nationaliteit,één verdachte de Belgische. Dertien van hen blijven nog veertien dagen in bewaring. Een vrouwelijke verdachte is vandaag door justitie op vrije voeten gesteld. Bij een van de verdachten is de bewaring door de rechter-commissaris afgewezen wegens een gering aandeel in de zaak.

In België zijn dinsdag nog eens vijf personen aangehouden. Verder is bij 36 huiszoekingen in totaal 240.000 euro aan contanten in beslag genomen.

Wagenpark hennepkwekerij  (foto: ANP)

Uitslag De Graafschap - NAC Breda

Vanavond werd in de Eredivisie de wedstrijd De Graafschap tegen NAC Breda gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.


Karakteristieken

De Graafschap - NAC Breda 0-2
74’ Amoah 0-1
90 + 2’ Amoah 0-2

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: v. Hulten
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Gele kaart: Oost, Volmer (De Graafschap), De Graaf, Elshot (NAC Breda)


Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Schuurman, Hese, Volmer, Fung A Wing (Meijer/69), v.d. Ouweland, Jungschläger (De Jong/78), J. Buijs, Bloemendaal (Assaidi/60), De Ridder, Oost

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Fehér, De Graaf (Gorter/66), v.d. Leegte, Kwakman, Cairo (Gilissen/90), Amoah, Kolkka (Loran/87)

Ecclestone sluit 'gefixte' race niet uit

Bernie Ecclestone zei dat het niet onmogelijk is dat Timo Glock en Toyota onder één hoedje hebben gespeeld met McLaren, om het kampioenschap voor Lewis Hamilton te verzekeren.

Hamiton lag de laatste ronden van de GP van Brazilië op een zesde plaats en was daarmee op dat moment virtueel tweede in de strijd om de titel. De Brit kon Glock nog inhalen, waardoor zijn vijfde plek genoeg was om concurrent Felipe Massa vóór te blijven. Glock, die ondanks de begonnen regen niet de droogweerbanden wisselde voor de natweervariant, reed de laatste ronde beduidend langzamer dan de rest van het veld: zo'n vijftien seconden verschil in rondetijden.

De complottheorieën barstten los na afloop van de race in Sao Paulo dat de Toyota-rijder expres zo langzaam ging rijden om zo Hamilton, die ook nog achter Sebastian Vettel reed, de mogelijkheid te geven hem in te halen. Een poll op de website van het Duitse RTL liet zien dat maar liefst 45 % van de 20.000 respondenten 'ja' antwoordde op de vraag of Glocks acties met opzet waren.

"Ik vind de aannemelijkheid dat Glock samenspande met McLaren ongeveer nihil, maar je kunt nooit 'nooit' zeggen natuurlijk, want je weet het nooit zeker", vertelde F1-baas Ecclestone aan The Times. In een interview op BBC Radio even daarna echter nam de 78-jarige afstand van alle beweringen over een 'gemaakte' race. Hij deed de complottheoriën af als "complete en volstrekte lariekoek." Ecclestone voegde er nog aan toe: "Ik ben er vrij zeker van dat Glock geen idee had wat ieders positie was op dat moment. Hij had genoeg problemen om zijn wagen op de baan te houden. Het is niet eens de moeite waard om er ook maar over na te denken."

Toyota ontkende elke betrokkenheid met klem. De 26-jarige Glock - die onlangs nog openlijk Hamiltons agressieve rijstijl bekritiseerde - was vol ongeloof toen de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport de vraag of het opzet was direct na de race stelde. "Hou je me voor de gek?", grimaste de Duitser. Overigens reed zijn teamgenoot Jarno Trulli ook de laatste ronde op Interlagos ongeveer vijftien tot achttien seconden per ronde langzamer in de regen dan de rest van het veld.

Aankomende Warhammer Online patch verandert careers

Mythic Entertainment heeft zojuist een deel van de patch notes van patch 1.05 voor Warhammer Online online gezet. Patch 1.05 is de grootste patch sinds launch en gooit alle careers om.

Zo krijgen de careers nieuwe en/of verbeterde abilities en ook wat bugfixes in de animaties van diverse spells. Eindelijk zijn ook de cooldown timers gefixt en zullen nu wel goed werken. Dit allemaal om de classes meer in balans te brengen.

Het is nog onbekend wanneer patch 1.05 gereleased wordt, de patch notes kunnen dus nog veranderen en/of groter worden.

Klik hier om de patch notes te bekijken.


Nu nóg beter balanced.

Algerijn in bus met afgehakt hoofd

Een Engelse bus heeft onlangs een bijzondere passagier vervoerd. In de bus bleek namelijk een Algerijnse moordenaar te zitten. Moet kunnen, alleen had deze moordenaar een tas bij zich waarin het bloedende hoofd van zijn slachtoffer zat.

De 43-jarige Mohamed Boudjenane bracht zijn 45-jarige bovenbuurman om het leven na een vrouw in zijn flat te hebben gegijzeld en verkracht. De Algerijn had een obsessie voor de 42-jarige, Filipijnse nanny. Hij verdacht haar er echter van dat zij het bed met de buurman deelde.

Hij besloot de vrouw te gijzelen. Hij hield haar een dag vast, waarin hij onder andere haar hoofd kaal schoor en haar in een bad met kokend water wilde gooien. Vervolgens ging hij drie keer over de arme vrouw heen. Op voorwaarde dat de vrouw zich zou bekeren tot de islam en de belofte met hem te gaan trouwen liet hij de nanny gaan. Hierna ging de Algerijn naar de bovenbuurman en hakte zijn hoofd eraf.

De man zelf is zich echter van geen kwaad bewust. Hij beweert namelijk last van stemmen in zijn hoofd te hebben en te kampen met depressies. Verder zou hij suïcidaal zijn en zich niets meer van de bloederige moord herinneren.

De Algerijn vroeg tien jaar geleden een verblijfsvergunning aan. Toen deze hem werd geweigerd, bleef hij illegaal in Engeland wonen. De rechter veroordeelde hem voor gijzeling, verkrachting en moord. Levenslang leek de rechtbank dan ook de enige juiste straf voor deze daad.

Coach Stekelenburg naar Cape Town

Maarten Stekelenburg verruilt Ajax voor Ajax Cape Town. Het betreft hier echter niet de doelman maar de coach van de B2.

Stekelenburg wordt hoofd opleidingen bij Cape Town, een dochterclub van Ajax. De oefenmeester per 1 januari 2009 zijn nieuwe functie zal bekleden. "Het is belangrijk dat Ajax een kwalitatief goede man in Kaapstad heeft," aldus manager technische zaken Danny Blind op de website van Ajax. "Maarten heeft heel veel kwaliteit en Ajax hoopt de komende jaren van zijn verblijf in Afrika te profiteren. Voor zijn ontwikkeling is deze uitstap ook erg goed. Het is de bedoeling dat hij over tweeënhalf jaar weer terugkeert naar Ajax Amsterdam."

Voel je als Marty McFly in Burnout Paradise in 2009

Nadat vorige week bekend werd dat Burnout Paradise in 2009 een Party Pack DLC krijgt, heeft Criterion deze week bekend gemaakt dat ze in 2009 ook met vier nieuwe auto's komen, waarvan er één verdomd veel lijkt op de Delorian DMC-12 uit Back to the Future.


De Jansen 88 kan vliegen in hover-modus zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien. Naast deze auto krijgt Burnout Paradise auto's met namen als de Cavalry Bootlegger, de Manhattan Spirit en de GT Nighthawk.

'Bromfietspyromaan' gepakt in Arnhem

In Arnhem is vandaag een 24-jarige man aangehouden door de politie omdat hij ervan verdacht wordt zes bromfietsen en motoren in brand te hebben gestoken. Dat meldde de politie vandaag.

De politie kreeg een melding dat er een brommer die in brand stond nabij het centrum. Door de brand is de brommer helemaal verwoest en liep een gevel roetschade op. Na deze brand zijn in de omgeving nog twee motorfietsen en later nog twee bromfietsen in vlammen opgegaan.

Tijdens de eerste brand viel de dader de politieagenten al op. Hij stond naar de brand te kijken en liep even later weg. Toen de agenten deze persoon gingen zoeken, stuitten ze op een andere brandende brommer. Na een achtervolging is deze persoon aangehouden. Hij rook naar benzine en had zwarte handen, aldus de politie.

Waarom de man de voertuigen in brand stak is nog niet bekend. Hij is ingesloten door de politie.

Acuut blinde piloot landt veilig

Een Britse piloot die met zijn Cessna een reisje maakte van Schotland naar Colchester, werd plotseling overvallen door een beroerte. Als gevolg hiervan werd de Brit ineens blind. Toch wist hij dankzij instructies van een Royal Air Force-piloot zijn vliegtuigje veilig aan de grond te zetten.

De 65-jarige Jim O’Neill was exact een week geleden op weg gegaan naar het zuidoosten van Engeland toen hij plots geen hand voor ogen meer zag. Gelukkig kreeg O'Neill hulp van vlieginstructeur Paul Gerrard van de Royal Air Force. Gerrard stapte na het vernemen van de plotse blindheid direct in zijn Tucano T1 trainingstoestel en ging naast hem vliegen. Via zijn boordradio gaf hij instructies aan O'Neill, en gaf precies op tijd aan welke afslag de man moest nemen.

"De Royal Air Force moet geregeld vliegtuigen begeleiden, maar meestal gaat het om verdwaalde toestellen. We hebben geen ervaring met het begeleiden van blinde piloten, en dat is wat dit zo wonderbaarlijk maakt", vertelde held Gerrard.

Kolles en Gascoyne ontslagen bij Force India

Force India maakte vandaag bekend de samenwerking met Ferrari te stoppen, maar ook dat Colin Kolles en Mike Gascoyne uit moeten kijken naar een nieuwe baan. Eigenaar Vijay Mallya neemt de functie van teambaas zelf op zich en de twee grote namen in de Formule 1 gaan eruit.

Kolles was sinds 2006 de teambaas van het toenmalige Midland F1 Racing, wat ooit het Jordan Grand Prix-team was. Toen het team tot Spyker F1 werd omgedoopt vanwege de overname van het noodlijdende Midland door Spyker Cars, werd Gascoyne aangetrokken als ontwerper en de Brit bekleedde ook de functie van chef technische zaken. Mark Smith zal de ontwerptaken overnemen, die heeft zijn verleden bij Red Bull en hij ging later naar het dochterteam Scuderia Toro Rosso. James Key wordt de nieuwe technisch directeur.

"Force India is het moeilijkste project uit mijn loopbaan en het is me duidelijk geworden dat er meer input van mijn kant nodig is", zo vertelde Mallya vandaag. "We hebben zijn dit seizoen veel vooruitgang geboekt, maar we hebben nog iets meer nodig en daar zijn enkele drastische veranderingen in het management voor nodig. Ik wil Colin graag bedanken voor zijn onvermoeibare inzet en Mike voor het meebrengen van al zijn technische expertise. Ze waren erg belangrijk voor het team."

Naar verwachting maandag zal de Indiase zakenman meer bekend maken over de toekomst. Dan zal Mallya de "nieuwe technische richting van het team" onthuld worden. De verwachting is dat dan duidelijk wordt dat McLaren Mercedes de nieuwe leverancier wordt van zowel de motoren als het hele aandrijfsysteem. De deal met Ferrari dit seizoen betrof alleen de motoren, de versnellingsbak moest apart betaald worden door Force India.

Levenslang voor bijlmoordenaar Oostenrijk

De rechtbank in Wenen heeft de 39-jarige Oostenrijker Reinhart S., die in mei zijn familie vermoordde met een bijl, een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor zijn daden.

In Wenen, Linz en Ansfelden vermoordde S. zijn vrouw, dochter, ouders en schoonvader. Na de moorden meldde hij zich bij de politie, die daarna de lichamen vond in appartementen in de genoemde steden. Daags na de moorden zei S. moe maar opgelucht te zijn. Hij verklaarde nu tot zijn daad te zijn gekomen omdat hij financieel geruineerd was en zijn familie de schande wilde besparen.

[WB] Kramer zegeviert op 5 kilometer

Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Berlijn was er toch nog Nederlands succes. Sven Kramer won met overmacht de 5.000 meter bij de mannen. Kramer, die vorig weekend nog drie Nederlandse afstandtitels won, zegevierde in een tijd van 6.15,74.

De Noor Havard Bøkko eindigde op een achterstand van vijf seconden in een tijd van 6.20,03 als tweede. De derde plaats was voor Carl Verheijen in 6.20,87. Ook de andere Nederlanders eindigden in de top 10: Bob de Jong werd vierde, Wouter Olde Heuvel zevende en Ted-Jan Bloemen reed de achtste tijd.



Uitslag 5.000 meter:
#NaamLandTijd
1Sven KramerNederland6.15,74
2Havard BøkkoNoorwegen6.20,03
3Carl VerheijenNederland6.20,87
4Bob de JongNederland6.23,66
5Enrico FabrisItalie6.24,44
7Wouter Olde HeuvelNederland6.26,65
8Ted-Jan BloemenNederland6.27,13

Mario racet naar de eerste plek in de Dutch Charts

De Nederlandse softwareverkopen van week 45 zijn weer bekend gemaakt. Terwijl games als Fallout 3, Far Cry 2 en Fable 2 net gereleased zijn en vechten om de eerste plaats, pakt Mario Kart gewoon de eerste plek in de Dutch Charts. Andere dingen die opvallen is dat we Saints Row 2 niet meer terugzien in de lijst en dat Red Alert 3 een tweede plaats heeft bemachtigd. Ook zien we Super Mario Galaxy weer terug in de lijst op plaats 9 en LittleBigPlanet doet het niet verkeerd en staat op een vierde plaats.

Hier het lijstje van alle verkopen:

1 MARIO KART (Wii) NINTENDO
2 COMMAND & CONQUER/RED ALERT 3 (PC) ELECTRONIC ARTS
3 PRO EVOLUTION SOCCER 2009 (PS2) KONAMI
4 LITTLE BIG PLANET (PS3) SONY
5 WII FIT (Wii) NINTENDO
6 FABLE 2 (XBOX 360) MICROSOFT
7 FALLOUT 3 (XBOX 360) UBISOFT
8 FAR CRY 2 (PS3) UBISOFT
9 SUPER MARIO GALAXY (Wii) NINTENDO
10 FALLOUT 3 (PS3) UBISOFT

Wii - 3
PC - 1
PS2 - 1
PS3 - 3
PSP - 0
Xbox 360 - 2

Klik hier voor de verkopen per platform.

'Handschrift kinderen steeds slechter'

Het Platform Handschriftontwikkeling trekt aan de bel over het handschrift van kinderen. Op basisscholen wordt steeds minder aandacht besteed aan schrijven, waardoor de handschriften steeds slechter worden. Het ontbreken van schrijfonderwijs kan ook de ontwikkeling van de fijne motoriek in de weg staan.

"Tien jaar terug kampte tien procent van de basisschoolleerlingen met schrijfproblemen. Nu is dat opgelopen tot dertig procent", aldus Aartje Schoenmaker van het platform. "Na je negende wordt het moeilijker om je schrift bij te sturen. Leerlingen in het voortgezet onderwijs kampen nu met problemen. Sommigen kunnen bijvoorbeeld hun eigen aantekeningen niet meer lezen."

Schrijven is een belangrijke factor in de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft en het is een goede training voor de fijne motoriek. "Het kan er zelfs toe leiden dat iemand die later schilder of chirurg wil worden, bepaalde handelingen niet goed kan verrichten."

Volgende week biedt het platform een petitie aan aan de Tweede Kamer, in de hoop dat er weer meer aandacht gaat worden besteed aan schrijven op de basisschool.

Japanse bejaarden steeds crimineler

De wereldwijde vergrijzing slaat ook hard toe in Japan. Daar blijken zelfs criminelen steeds ouder te worden. Andersom neemt het percentage criminele ouderen veel sterker toe dan het percentage Japanse oudjes.

In slechts vijf jaar tijd is het aantal bejaarden dat voor een misdrijf is opgepakt verdubbeld. Bijna vijftigduizend bejaarden staan nu al geregistreerd bij de Japanse politie.

Bejaarde criminelen begeven zicht het vaakst op het dievenpad. Geldgebrek, een slechte gezondheid en het gevoel geïsoleerd te leven worden als oorzaak genoemd voor de jattende oudjes. Gelukkig maken de oude Japanners zich weinig schuldig aan moord en roof.

Momenteel is twintig procent van de 128 miljoen Japanners ouder dan 65 jaar. Binnen dertig jaar zal hun aandeel al twee vijfde bedragen. Het aantal bejaarden is de afgelopen twee decennia verdubbeld, terwijl het aantal misdadige oudjes maar liefst vijf keer zo veel is geworden, aldus een gepubliceerd rapport.

"Bejaardencriminaliteit is een ernstig probleem waar onze samenleving zich de komenden jaren mee bezig zal moeten houden, zeker met het oog op de babyboomers die binnen vijf jaar tot deze leeftijdscategorie gaan behoren."

Ook het leven achter tralies is in Japan niet meer wat het is geweest. Zo moeten de gevangenissen worden gerenoveerd, om het leven van hun nieuwste gasten draagzamer te maken. Het werk moet voor de bejaarden lichter worden gemaakt, en de gevangenissen moeten verpleegafdelingen openen.

 


Mr. Miyagi lust zijn criminele leeftijdsgenoten rauw

HBO koopt Obama-documentaire

Daags na de winst van Barack Obama in de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft kabelzender HBO een bedrag van zes nullen neergeteld voor de uitzendrechten van een exclusieve Obama-documentaire.

Programmamakers Amy Rice en Alicia Sams zijn al sinds 2006 bezig Obama te volgen in al zijn bezigheden, waaronder zijn reis naar Afrika in 2006 en de bekendmaking van zijn verkiesbaarheid in 2007. De filmmakers, met productionele steun van acteur Edward Norton, heeft toegang tot Obama, zijn familie, het campagneteam en de vrijwilligers.

"We geloven erin dat deze film een keerpunt in de Amerikaanse geschiedenis zal vastleggen, wanneer een nieuwe generatie van leiderschap verrijst en oude vooroordelen eindelijk overbrugd worden," aldus Norton.

De opnamen voor de documentaire gaan door tot na de inauguratie op 20 januari 2009. Er zijn ook plannen voor een bioscooprelease van de film.

Etheridge betaalt geen belasting meer

Melissa Etheridge is woedend omdat de Californische bevolking met een meerderheid van 51% het homohuwelijk heeft afgeschaft. De 44-jarige zangeres zegt dat wanneer men haar dan tweederangs burger ziet met minder rechten als hetero's, ze geen belasting meer aan de staat wil betalen.

"Homoseksuelen worden elke dag geboren, dat valt nooit te verbieden.. Nu Obama als president gekozen is zal deze beangstigende gekheid snel ophouden." Aldus Etheridge. Of ze daar zeker van kan zijn is maar de vraag, Obama is namelijk tegen het homohuwelijk.

Bellende hond laat politie uitrukken

De Duitse politie is in een dorpje vlak bij Hannover uitgerukt voor een opmerkelijke zaak. Een vrouw kreeg een telefoontje en hoorde alleen maar gerochel aan de andere kant van de lijn, waarop ze de politie waarschuwde om bij de beller te gaan kijken.

Eenmaal aangekomen bij de beller trof de politie echter geen hulpbehoevende mens aan. Het bleek te gaan om een hond die al kauwend op de hoorn naar de vrouw had gebeld.

Vingerafdruk voortaan op straat gescand

Binnenkort zullen alle politieagenten in het Verenigd Koninkrijk een mobiele vingerafdrukscanner bij zich dragen, waardoor de politie de identiteit kan controleren van mensen op straat.

De nieuwe technologie, waarmee uiteindelijk foto’s van verdachten te ontvangen zijn ter bevestiging van de identiteit, zal in de komende achttien maanden wijdverspreid worden onder de politie-eenheden. Het gaat om tienduizenden apparaatjes die niet groter zijn dan een smartphone.

De politie meent dat de methode, genaamd Project Midas, de snelheid van criminele onderzoeken doet verhogen. Ook wordt door haar gesteld dat men niet bang hoeft te zijn voor massa surveillance, omdat de gescande vingerafdrukken niet opgeslagen worden of naar een database worden gestuurd.

Het project, dat tussen de dertig en veertig miljoen pond kostte, maakt het mogelijk voor agenten om vingerafdrukken te vergelijken met de vingerafdrukken uit de nationale politie database die de vingerafdrukken van 7,5 miljoen mensen bevat. Volgens een woordvoerder kan de scanner bij grote publieke gelegenheden, sportevenementen, festivals, politieke conferenties, als bij grenscontrole een groot voordeel zijn voor de politie.

'Geen poldermodel bij evacuaties'

Er is geen ruimte voor het Nederlandse poldermodel als het gaat om evacuaties bij grootschalige overstromingen. Dat zei minister Guusje ter Horst vandaag bij de afsluiting van de Waterproef, een landelijke overstromingsoefening die de afgelopen week plaatshad.

Volgens de minister is er behoefte aan een landelijke operationele staf waarbij lokale bestuurders tijdens een overstroming terecht kunnen voor informatie en vragen. De Taskforce Management Overstromingen (TMO) die de grootscheepse oefening in opdracht van het kabinet organiseerde, onderschrijft de behoefte aan een operationele staf. TMO-voorzitter Jan Franssen sprak in Nijkerk van een geslaagde oefening met pluspunten en leermomenten.

Evacuatie: geen ruimte voor poldermodel  (foto: ANP)

Berlusconi: Obama jong, knap en zongebruind

In Italië is weer eens ophef ontstaan over een uitspraak van premier Silvio Berlusconi. Die had gisteren gezegd dat de toekomstige Amerikaanse president Barack Obama "jong, knap en zelfs zongebruind" is.

Kopstukken van de centrumlinkse oppositie eisen dat Berlusconi zijn excuses aanbiedt aan Obama. Meer dan duizend Italianen hadden vandaag al boodschappen achtergelaten op een blog van de Amerikaanse krant New York Times. "Vandaag schaam ik mij Italiaan te zijn", schreef een van hen.

In 2003 zei Berlusconi tegen een Duitse europarlementariër dat die geknipt zou zijn voor de rol van kampbewaker in een film over de nazitijd.

Silvio Berlusconi  (foto: ANP)

Brandweer rukt uit voor sterretjes

Blij dat er eindelijk een beroep op hen werd gedaan, rukte de brandweer van Scheemda gisteravond massaal uit. Een getuige meldde namelijk een flinke brand in een van de winkels in het Groningse dorp. Het bleek echter om simpel kindervuurwerk te gaan.

Samen met de politie en hulpverleningsdienst was de brandweer snel ter plaatse. Ze waren echter voor niets massaal op de been, want van een grote brand in een winkelpand was geen sprake. Op het dorpsplein vond een brandweerman namelijk een nog nasmeulende rookbom.

De rookbom was gemaakt van een handvol sterretjes in een pvc-buis. Eenmaal in brand gestoken veroorzaakte het staaltje huisvlijt een flinke rookontwikkeling. Het schouwspel trok veel nieuwsgierige belangstellenden.


Geen kinderspel...

Halo Wars krijgt een Limited Edition

Ensemble Studios kennen we natuurlijk allemaal van Age of Empires. Hun laatste game is echter geen AoE game, maar een Halo game in de vorm van een RTS. De game speelt zich af in 2531 en geeft de speler de controle over de groep Spartan-II en een UNSC leger. Het gaat natuurlijk over Halo Wars.

In februari moet Halo Wars uitkomen met een bijbehorende Limited Edition. Deze editie zal een prijskaartje van $80 met zich mee dragen. De Limited Edition bevat de comic Halo Wars: Genesis, een in-game Honor Guard Wraith, vroege toegang tot het Halo 3 Mythic Map Pack, een Spirit of Fire Patch en zes zogenaamde leiderkaarten. Het is vooralsnog niet bekend of deze Limited Edition ook in Europa uit gaat komen. FOK!games houdt je op de hoogte.




Rechter stopt sluiting Alkmaarse prostitutieramen

De 92 prostitutieramen op de Alkmaarse Achterdam die de gemeente wil sluiten, hoeven voorlopig niet dicht. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar vandaag besloten.

Volgens de rechter moet de gemeente eerst een besluit nemen over het bezwaar dat de eigenaar tegen de aangekondigde sluiting heeft ingediend. Tot zes weken na dat besluit mogen de ramen in ieder geval openblijven.

De gemeente weigert de exploitatievergunning van Maatschap J.E. Nool voor de 92 ramen te verlengen, omdat sprake zou zijn van het witwassen van crimineel geld. Dat zou afkomstig zijn uit ontvoering, drugshandel en fiscale fraude, zo blijkt uit Bibob-onderzoek. De wet Bibob geeft gemeenten de mogelijkheid ondernemers te controleren op een criminele achtergrond. In totaal telt de Achterdam 125 ramen.

Volgens de rechter worden de ramen al tien jaar geëxploiteerd en duurde het bijna een jaar voordat de gemeente een beslissing nam over de vergunningaanvraag. "Sinds 1 januari 2008 is feitelijk al sprake van een gedoogsituatie", aldus de rechter.

Van zwaarwegende redenen om de ramen per direct te sluiten is tijdens de zitting vandaag in Alkmaar niets gebleken, vindt de rechter. Daarbij zijn de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van 92 van de 125 ramen groot.

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar denkt dat het twee tot vier maanden duurt, voordat hij een nieuw besluit heeft genomen. Hij wilde vanmiddag niet aangeven of hij teleurgesteld is. "Als het de andere kant op was gegaan, had ik ook niet gezegd dat ik blij was. Dat is niet van toepassing in deze zaak. De rechter heeft een uitspraak gedaan over de procedure, niet over de inhoud. Wij zullen de beslissing respecteren."

Komt u maar!  (foto: ANP)

Ziekenboeg AZ stroomt vol

AZ neemt het zondag op tegen FC Twente. De ploeg van trainer Louis van Gaal moet dat doen zonder Kew Jaliens, die donderdag een spierblessure heeft opgelopen.

Ook Jeremain Lens en Moussa Dembélé ontbreken tegen de Tukkers. Ook Stijn Schaars (knieblessure) is nog een vraagteken voor zondag.

Angst voor Twente heeft Van Gaal niet. "Zij hebben dezelfde spelopvatting als AZ. Beide teams lijken op elkaar. Twente wil ook veel voetballend oplossen en ze spelen tevens verzorgd positiespel. Door het verlies van Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi zijn ze in balbezit minder geworden, maar bij balbezit van de tegenstander zijn ze er juist op vooruit gegaan," aldus de trainer op de website van AZ.

"Twente is als team sterk, maar heeft ook veel individuele klasse. Het nadeel voor Twente is dat ze deze week in de UEFA Cup nog hebben verloren van Manchester City. Dat zal zowel mentaal als fysiek niet positief voor ze zijn. Tegen FC Twente is onze voetbalfilosofie hetzelfde; slechts de invulling zal wellicht wijzigen. Het kan zijn dat we in plaats van drie verdedigers met vier man achterin gaan spelen. Dat is altijd afhankelijk van de tegenstander."

Update v2.52 uit voor de PlayStation 3

Sony heeft weer een nieuwe update uitgebracht voor de PlayStation 3, waarmee je je versienummer kan ophogen naar 2.52. Het betreft een kleine update ten opzichte van 2.50, maar er wordt toch nog een bugje verholpen en de beeldkwaliteit van sommige PS3-software zou verbeterd moeten zijn.

Een complete lijst met veranderingen hebben we uiteraard ook bij de hand (dit zijn de wijzigingen van v2.50 en v2.52 samen):

You now have an option to set the PS3™ system to turn off automatically after a background download or installation of content has completed. This option is available when you turn off the system under [Users] > [Turn Off System] while content is being downloaded or installed.

[BD/DVD Settings] has been renamed to [Video Settings].

Under [Video Settings], the [Cinema Conversion] option has been renamed to [BD/DVD Cinema Conversion] and the [Upscale] option has been renamed to [BD/DVD Upscaler].

[Sequential Playback] has been added as an option under [Video Settings].

[DivX® VOD Registration Code] has been added under [System Settings]. You must use this registration code to authenticate and register the PS3™ system to be able to play video files that are compatible with the DivX® VOD (Video On Demand) service on your system. For details, visit the DivX® website. DivX, DivX Certified, and associated logos are trademarks of DivX, Inc. and are used under license.

[Power Save Settings] has been added as an option under [Settings]. To save power, the PS3™ system and wireless controllers can be set to turn off automatically after a certain period of inactivity.

Under [Accessory Settings] > [Audio Device Settings], the method for reconnecting Bluetooth® devices has been changed.

Under [Accessory Settings] > [Keyboard Type], you can now choose the following keyboard types: [German Keyboard (Switzerland)], [French Keyboard (Canada)] and [French Keyboard (Switzerland)].

Under [Printer Settings] > [Printer Selection], you can now select printers that support network connectivity. You can also select HP printers using the [HP] option.

You can now select one of nine volume output levels using the [Volume Control] setting on the control panel (or the mini-size control panel).

[Pause] has been added as an icon on the mini-size control panel.

You can now select one of nine volume output levels using the [Volume Control] setting on the control panel.

[Scene Search] has been added as an option on the control panel.

You can now use the [Mosquito Noise Reduction] setting for video content that is saved on the hard disk or storage media. Use this setting to reduce mosquito noise that appears on the edges of visual images.

During BD (BDAV) and DVD playback, a technique known as “chroma upsampling” is now automatically selected based on the movement of objects within the video content and then applied to enhance images in the content.

New for 2.52: The playback quality of some PLAYSTATION®3 format software has been improved.

New for 2.52: A text entry issue that occurs when using the on-screen keyboard, USB keyboard or Bluetooth® keyboard with some PLAYSTATION®3 format software has been addressed.

[Sync with Server] has been added as an option under .

By pressing the PS button while playing PLAYSTATION®3 format software, you can now view information from the [Settings and Connection Status List] option under [Network Settings]. This feature is not available for use with some PLAYSTATION®3 format software.

Support for Adobe® Flash® Player 9 has been added to [Internet Browser].

The way to disable the automatic sign-in option and the way to sign out from PlayStation®Network have been changed.

In PlayStation®Store, the design of the [View Downloads] and [View Cart] buttons has been changed, and a [Redeem Codes] button has been added. You can now view information about the most recent sign-in for Friends who are on your Friends list. If you do not set the correct date and time in the [Date and Time] settings under [Settings] > [Date and Time Settings], this information may not be displayed.



Je kan je PS3 op de volgende manieren van de update voorzien:

System Update » Update using the PS3™ system's [System Update] feature.

Update using a PC » Download update data using a PC and save on storage media* or a USB Mass Storage device. Copy the update data to the PS3™ system's hard disk drive and perform the update. An appropriate USB adaptor (not included) is required to use storage media with some models of the PS3™ system.

Update using disc media » Update using update data that is included on a game disc.

[WB] Canadees podium op schaatsmijl

Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Berlijn heeft Kristina Groves de 1.500 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Canadese kwam tot een tijd van 1.57,65.

Overigens was het gehele podium Canadees omdat Brittany Schussler en Shannon Rempel als tweede en derde eindigden. Beste Nederlandse was marathonrijdster Elma de Vries. Met een tijd van 1.59,49 werd De Vries zevende. Ireen Wüst pakte met een tijd van 2.00,05 de achtste plaats.



Uitslag 1.500 meter:
#NaamLandTijd
1Kristina GrovesCanada1.57,65
2Brittany SchusslerCanada<1.57,74
3Shannon RempelCanada1.58,04
4Daniela AnschützDuitsland1.58,30
5Martina Sábliková Tsjechie1.59,28
7Elma de VriesNederland1.59,49
8Ireen WüstNederland2.00,05
10Laurine van RiessenNederland2.00,23
11Marrit LeenstraNederland2.00,38
19Paulien van DeutekomNederland2.01,69

Man raakt bijna ton kwijt door babbeltruc

Twee mannen, zogenaamd inspecteurs van de gas- en waterleiding, hebben bijna een ton gejat bij een 62-jarige man uit Zwanenburg. De man is in een babbeltruc getrapt van de 'inspecteurs'.

Het tweetal kwam langs om de gas- en waterleiding te inspecteren vanwege explosiegevaar en raadde daarbij de man aan om zijn geld goed op te bergen. Dit was namelijk niet verzekerd bij een ontploffing.

De bewoner bedacht zich geen moment en zette zijn geld in een tas in zijn auto die in de garage stond geparkeerd. De mannen vertrokken vervolgens. Toen hij later bij zijn auto terugkeerde, zag hij dat daarvan een ruit was ingeslagen en dat de tas weg was.

De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen over de twee mannen. Beide verdachte mannen zijn blank en ongeveer 1.80 meter lang en droegen beiden een blauw-zwarte, half lange jas. Een verdachte is ongeveer 40/50 jaar oud met donkerblond kort haar. De tweede man is tussen de 30 en 45 jaar oud en heeft donkerblond haar met krullen.

[NBA] Stand per 7 november 2008

Het NBA-seizoen 2008 is vorig week begonnen. Het is duidelijk te zien dat de teams die ver in de play-offs van vorig seizoen kwamen, er nu ook goed voor staan

Eastern Conference

Atlantic W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Boston4 1 0.800 0.0 2-1 0-0 2-0 2-1 4-1 W 2
Toronto 3 1 0.750 0.5 2-1 1-0 1-1 2-0 3-1 L 1
New York 2 2 0.500 1.5 2-2 0-1 2-1 0-1 2-2 W 1
Philadelphia 2 4 0.333 2.5 1-4 1-1 2-1 0-3 2-4 L 2
New Jersey 1 2 0.333 2.0 1-0 0-0 0-2 1-0 1-2 L 2

Central W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Detroit 4 0 1.000 0.0 4-0 1-0 2-0 2-0 4-0 W 4
Cleveland 3 2 0.600 1.5 2-1 1-0 2-0 1-2 3-2 W 2
Milwaukee 3 2 0.600 1.5 2-2 0-1 1-1 2-1 3-2 W 2
Chicago 2 3 0.400 2.5 1-3 1-1 2-0 0-3 2-3 L 2
Indiana 1 2 0.333 2.5 1-1 0-1 1-1 0-1 1-2 L 1

Southeast W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Atlanta 3 0 1.000 0.0 2-0 1-0 1-0 2-0 3-0 W 3
Orlando 3 2 0.600 1.0 2-1 0-1 3-1 0-1 3-2 W 3
Miami 2 2 0.500 1.5 1-2 0-1 2-0 0-2 2-2 W 1
Charlotte 1 3 0.250 2.5 1-3 1-0 1-1 0-2 1-3 L 2
Washington 0 3 0.000 3.0 0-3 0-0 0-1 0-2 0-3 L 3

Western Conference

Northwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Utah 4 0 1.000 0.0 4-0 2-0 3-0 1-0 4-0 W 4
Oklahoma City 1 3 0.250 3.0 1-1 1-0 1-2 0-1 1-3 L 1
Denver 1 3 0.250 3.0 1-3 0-1 0-1 1-2 1-3 L 2
Minnesota 1 3 0.250 3.0 1-3 0-1 1-2 0-1 1-3 L 3
Portland 2 3 0.400 2.5 2-3 0-1 2-0 0-3 2-3 W 1

Pacific W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
L.A. Lakers 4 0 1.000 0.0 4-0 2-0 2-0 2-0 4-0 W 4
Phoenix 4 1 0.800 0.5 2-1 0-0 1-1 3-0 4-1 W 3
Golden State 2 3 0.400 2.5 1-2 0-0 1-1 1-2 2-3 W 1
Sacramento 1 4 0.200 3.5 1-1 0-0 1-0 0-4 1-4 W 1
L.A. Clippers 0 5 0.000 4.5 0-5 0-2 0-3 0-2 0-5 L 5

Southwest W L PCT GB CONF DIV HOME ROAD L 10 STREAK
Houston 3 2 0.600 0.5 3-1 2-0 2-1 1-1 3-2 L 2
New Orleans 3 1 0.750 0.0 2-0 0-0 1-1 2-0 3-1 L 1
Dallas6 2 2 0.500 1.0 2-1 1-1 0-2 2-0 2-2 W 1
Memphis 2 3 0.400 1.5 1-2 0-1 2-0 0-3 2-3 L 1
San Antonio 1 3 0.250 2.0 1-3 0-1 0-2 1-1 1-3 W 1

[Upd] [WB] Wolf snelste op 500 meter

Het wereldbekerseizoen langebaanschaatsen is vandaag van start gegaan. De eerste afstand, de 500 meter voor vrouwen, werd gewonnen door twee vrouwen. Jenny Wolf, die vorig seizoen de wereldbeker op deze afstand pakte, en Beixing Wang, reden allebei een tijd van 37,75.

Sang-Hwa Lee eindigde met een tijd van 38,12 op ruime achterstand als derde. Beste Nederlandse was Annette Gerritsen, die een tijd van 38,62 reed en daarmee vijfde werd. Margot Boer eindigde als zevende en Marianne Timmer kwam met een tijd van 38,92 net buiten de top 10 terecht.

Update:

Bij nadere bestudering van de tv-beelden blijkt Wolf toch enkele duizendsten van een seconde sneller te zijn dan Wang.



Uitslag 500 meter:
#NaamLandTijd
1Jenny WolfDuitsland37,75
2Beixing WangChina<37,75
3Sang-Hwa LeeZuid-Korea38,12
4Sayuri YoshiiJapan38,46
5Annete GerritsenNederland38,62
7Margot BoerNederland38,76
11Marianne TimmerNederland38,92

Wellink: crisis treft zwaksten het hardst

De financiële crisis treft de zwakkeren op de arbeidsmarkt het hardst. Daarvoor waarschuwt president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) in een vandaag gepubliceerd vraaggesprek met DNB Magazine.

"Als de werkloosheid toeneemt, komen de laaggeschoolden en de minder weerbaren het eerst in de problemen. Niet alleen op de arbeidsmarkt, maar ook op allerlei andere terreinen. Zij worden het hardst geraakt door deze crisis", aldus Wellink. Bovendien betreft het volgens de president van de Nederlandsche Bank een groep die over minder financiële buffers beschikt.

De Nederlandse economie als geheel kan volgens Wellink wel tegen een stootje. "We komen uit de sterkste groeiperiode in decennia, zitten op het hoogste welvaartsniveau uit onze geschiedenis." Maar hij bestrijdt dat Nederland het beter doet dan omringende landen. "Nederland heeft een open economie, en is gevoeliger voor wat er in de buitenwereld gebeurt."

Nout Wellink  (foto: ANP)

Extraatje voor AOW'ers en ANW'ers

AOW'ers en mensen met een nabestaandenuitkering (ANW) krijgen vanaf 1 januari een extraatje. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.

Voor AOW'ers gaat de toeslag bovenop de uitkering met 256 euro op jaarbasis omhoog. De tegemoetkoming geldt vooral als compensatie voor de beperking van de fiscale regeling voor de buitengewone zorgkosten.

Mensen met een ANW-uitkering krijgen een extraatje van 20 euro. De maatregelen kosten het kabinet 713 miljoen euro per jaar.

Taxi bestellen kan voortaan met sms'je

Met een sms'je een taxi bestellen. Sinds kort kan het in Amsterdam en binnenkort zijn ook andere grote steden aan de beurt. Het gaat om een initiatief van het bedrijf SMSjeTAXI, vertelde medeoprichter Otto Ruys vandaag.

Mensen die een taxi nodig hebben, hoeven alleen nog maar een sms'je met de plek waar ze op dat moment zijn naar een algemeen nummer te sturen. Vervolgens krijgen ze een berichtje terug met het nummer van het voertuig dat hen komt ophalen en hoe lang dat nog gaat duren. SMSjeTAXI werkt in elke stad samen met de grootste taxicentrale. In Amsterdam is dat bijvoorbeeld de Taxi Centrale Amsterdam.

Het sturen van een sms'je heeft een groot voordeel ten opzichte van bellen: het gaat veel sneller. Wie belt komt namelijk vaak in een wachtrij terecht. Niet omdat er te weinig taxi's zijn, maar omdat de telefonistes het druk hebben. Door te sms'en kan een klant via het computersysteem van de taxicentrale meteen een voertuig bestellen.

SMSjeTAXI heeft de afgelopen weken in Amsterdam op kleine schaal proefgedraaid en gaat er nu echt van start. Rotterdam is 20 november aan de beurt. In december volgt Utrecht. Begin volgend jaar kunnen ook inwoners van Leiden en Eindhoven per sms'je een taxi bestellen.

taxi  (foto: ANP)

[NHL] Penguins overleven comeback Oilers

De Pittsburgh Penguins hebben hun thuiswedstrijd tegen de Edmonton Oilers gewonnen met 5-4. De Penguins kwamen met 5-0 voor door goals van Miroslav Satan, Maxime Talbot en Petr Sykora, maar kregen het nog moeilijk toen de Oilers in de derde periode terugkwamen tot 5-4.

In de laatste 22 minuten maakten de Oilers er nog een spannende wedstrijd van door goals van Fernando Pisani, Tom Gilbert, Ales Hemsky en Sheldon Souray. De gelijkmaker zat er echter niet meer in. Penguins-aanvaller Matt Cooke reageerde als volgt: "We moeten wel onthouden dat een wedstrijd zestig minuten duurt. We hebben twee perioden keihard gewerkt om op een 5-1 voorsprong te komen en gingen vervolgens rustig achterover leunen. Het niveau in de NHL is te hoog om dat te kunnen doen."

Oilers-goalie Jeff Drouin-Deslauriers, die vaste goalie Mathieu Garon verving na de vijf tegengoals, stopte alle veertien schoten die hij te verwerken kreeg, maar kon niet voorkomen dat de Oilers hun tiende nederlaag in twaalf uitwedstrijden leden. [i]"Het is moeilijk om twee wedstrijden op rij met één goal verschil te verliezen. Je kijkt dan terug naar situaties die het verschil hadden kunnen maken," liet verdediger Gilbert weten.

Satan en Sykora, die voorheen voor de Oilers speelden, hebben hun voormalige team aardig pijn gedaan met twee goals. Evgeni Malkin had een assist op de tweede goal van Satan en beide goals van Sykora. Malkin leidt de NHL in assists (17) en punten (21).

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Pittsburgh PenguinsEdmonton Oilers5-4
Boston BruinsToronto Maple Leafs5-2
New York RangersTampa Bay Lightning5-2
Washington CapitalsCarolina Hurricanes3-2
Atlanta ThrashersNew York Islanders4-3
Ottawa SenatorsPhiladelphia Flyers4-1
Colorado AvalancheMinnesota Wild1-3
Calgary FlamesNashiville Predators7-6
Vancouver CanucksPhoenix Coyotes1-0
Los Angeles KingsFlorida Panthers3-2
San Jose SharksSt. Louis Blues5-4 (SO)

Force India breekt met Ferrari

Force India zal in 2009 geen gebruik maken van de motoren van Ferrari. Dat maakte het team vandaag bekend. De geruchten gingen al enige tijd dat het team zal overstappen op een Mercedes krachtbron inclusief aandrijflijn en KERS.

"Force India dankt Ferrari voor de samenwerking die wat ons betreft prettig is verlopen. Aan de kunde van Ferrari heeft het niet gelegen, dat is altijd prima in orde geweest," aldus de officiële persverklaring van het team. Het contract met de Italianen liep tot en met 2009 maar teameigenaar Vijay Mallya heeft reeds toegezegd Ferrari schadeloos te stellen.

De deal met Mercedes wordt naar verwachting snel aangekondigd.

[WB] Nagashima snel op 500 meter

De 500 meter voor mannen bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn is gewonnen door de Japanner Keiichiro Nagashima. Nagashima kwam tot een tijd van 34,92.

Pekke Koskela bleef met een tijd van 34,99 ook onder de 35 seconden en eindigde als tweede. De derde plaats was voor de Koreaan Kyou-Hyuk Lee. De winnaar van de wereldbeker vorig seizoen, de Canadees Jeremy Wotherspoon, kwam met een tijd van 35,33 niet verder dan plek zeven.

De Nederlanders eindigden allen buiten de top 10. Oud-Europees kampioen allround Mark Tuitert eindigde met 35,60 als elfde. Stefan Groothuis twaalfde, Beorn Nijenhuis werd dertiende en Jan Smeekens kwam niet verder dan de zeventiende plaats. Simon Kuipers tenslotte werd 23e.



Uitslag 500 meter:
#NaamLandTijd
1Keiichiro NagashimaJapan34,92
2Pekka KoskelaFinland34,99
3Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea35,01
4Dmitry LobkovRusland35,20
5Tucker FredricksVS35,28
11Mark TuitertNederland35,60
12Stefan GroothuisNederland35,68

Remmers en Stiekema minimaal zevende

Beachvollyebalsters Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema eindigen bij de World Tour in Phuket (Thailand) minimaal op een zevende plaats. De Nederlandse dames wonnen vrijdag drie wedstrijden in de herkansingsronde.

Eerder dit jaar werd in Dubai ook al een zevende plaats behaald. Het eerste duo waar de dames tegen speelden waren Susan Blundell en Anna Scarlett uit Nieuw-Zeeland. In drie sets werd deze strijd in het voordeel van het Nederlandse duo beslist (21-19, 18-21, 15-11).

In de tweede wedstrijd van de dag waren de Deense Stine Andreasen en Lotte Vestergaard de tegenstandsters. Deze wedstrijd werd eenvoudiger gewonnen (21-17, 21-15).

De Italiaanse Daniela Gioria en Giulia Momoli stonden vervolgens aan de andere kant van het net. Deze dames hadden in de tweede ronde gewonnen van de als eerste geplaatste Maria Clara/Carol. Het beloofde dus een spannende strijd te worden en dat werd het ook. De eerste set ging met 25-23 naar de Nederlandse dames. Vervolgens wist het Italiaanse duo de tweede set met 26-24 te winnen. In de derde set spande het er vervolgens om. Uiteindelijk bleken Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema net iets sterker.

Zaterdag spelen ze tegen de Amerikaanse Ashley Ivy en Lauren Fendrick die als vijfde geplaatst zijn. Zelf staan ze als zesde geplaatst.

Nederland en Marokko intensiveren band

Nederland en Marokko gaan op een groot aantal terreinen hun contacten en samenwerking uitbreiden en verdiepen. Het kabinet is vandaag akkoord gegaan met een gemeenschappelijk actieprogramma hiervoor.

Doel van het programma is de banden aan te halen op zowel politiek vlak als met maatschappelijke organisaties. Het gaat om samenwerking op het terrein van economie, handel en financiën, sociale zaken, justitie, politie en openbare orde, defensie, veiligheid en onderwijs.

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal de intentieverklaring tijdens zijn bezoek later deze maand aan Marokko officieel ondertekenen.

[Gerucht] Blue Castle aan de slag met Dead Rising 2?

Een betrouwbare bron heeft onze collega's van Eurogamer verteld dat Blue Castle Games, bekend van The BIGS (honkbalgame) van 2K Games, bezig is met de sequel van Dead Rising. Toen Eurogamer op pad was in Vancouver, kregen ze dus van die 'betrouwbare' bron te horen dat de mannen van Blue Castle Games met zombies aan het maken zijn.

Capcom wilde niet reageren op dit gerucht, dus alles blijft mogelijk. Blue Castle Games wil ook niet al te veel vertellen, maar wel lieten ze weten dat ze bezig zijn met één actiegame en twee sportgames. Volgens de bron is die actiegame waar Blue Castle mee bezig is, Dead Rising 2.

"Everyone's really excited; the team has obviously seen the rumours and it's been hard to keep quiet, but they can't wait to show off the game."

We zien wel.

Bos: vliegtaks blijft overeind

Dat de Belgen terugkomen op het invoeren van een vliegtaks, is hun zaak. Het kabinet houdt vast aan de heffing die sinds juli geldt, maakte vandaag vicepremier Wouter Bos duidelijk.

De Belgische regering wilde vluchten 5 tot 50 euro duurder maken om de schatkist te spekken. Na overleg met de regionale regeringen gaat dat niet door.

Volgens Bos zou het 'mooi' zijn als andere landen het Nederlandse voorbeeld volgen, "maar dit verandert niets aan ons besluit". Het kabinet en ook de Tweede Kamer zijn er niet van uitgegaan dat andere landen zouden meedoen.

PC-versie Far Cry 2 krijgt patch 1.01

Ben je al jezelf aan het vermaken in Centraal-Afrika? Heerlijk he, dat klimaat daar. Het is daar ontzettend mooi weer en je mag ook nog badguys neerschieten. Wat een geweldig leven is dat toch! In 'real-life' natuurlijk niet, maar in Far Cry 2 wel. Een groot nadeel is dat je wel te maken krijgt met wat enkele bugs. Gelukkig heeft Ubisoft vandaag een patch uitgebracht die veel bugs verwijdert. Je ziet het lijstje met veranderingen en bugfixes hieronder.

Changes and fixes in v1.01

* Fixed Dolby 5.1 support for most sound cards.
* Fixed mission objectives marker after a loading a save game.
* Fixed for difficulty level not changing health when updated.
* Fixed Jackal Tapes and Partner Tapes pages.
* Fixed Field Manuals not unlocking after game mode change.
* Fixed glider key remapping.
* Fixed keyboard controls remapping in single mode that didn't carry into multiplayer mode.
* Prevent a buddy from getting stuck when healing him while receiving damages.
* Fixed stats of favorite weapon not properly reset between loaded save games.
* Fixed the mortar moving the player through wall.
* When creating a dedicated server with PunkBuster enabled then close it to create another but this time with PunkBuster disabled, PunkBuster will still be considered ON, on this new server.
* Display server's IP address in lobby, beside the match’s name (for direct IP join to work)
* Fixed a problem where a player could get stuck (and couldn’t get killed) after pressing the interaction key while wounded and getting rescued by a teammate at the same time.
* Fixed vehicles not being respawned if they were never used.
* A ranked match that is already started will not be listed in the match list.
* Fixed users not being able to see a match if the host switched match mode after a rank. Prevent the host from changing the server setting in a Ranked Match through the console.
* Fixed a glitch that could make a player invisible to another.
* Improved match start conditions. Ranked games can now also start if the player max is attained and everybody but the host is ready.
* Fixed if a user has too many user maps and tries to enter the map rotation menu in a Player or Ranked match, he would get disconnected.
* Fixed incorrect check for negative values when adjusting diamond count.
* Fixed a problem where a player would render through objects if healing a wounded playing while being wounded at the same time.
* Fixed players with same name by using identifiers instead of names.
* Always validate the diamond pool after class upgrades, reset or rank up to avoid getting more diamonds than the player is supposed to for his rank.
* Fixed reload not being interrupted on the host when a client picks a weapon while reloading.
* Fixed crash when creating a LAN game without a network cable.
* Fixed a random crash when joining a game.
* Fixed to make sure game is minimized in order to show the website when clicking on ubi.com
* Fixed crash in editor when deleting many objects in very rapid succession.
* Fixed crash in editor during parsing of the map headers.
* Fixed a random crash that could happen when pressing ESC to cancel a Benchmark run.
* Added CPU Intensive benchmark test run.
* Allow launching the Dedicated Server Launcher in command line.

RBC in gesprek met Rini Coolen

RBC Roosendaal is momenteel in gesprek met Rini Coolen als mogelijke opvolger van Rob Meppelink. De Roosendaalse club staat momenteel onder leiding van interim-trainer Erik Hellemons, maar hij beschikt niet over de benodigde papieren.

De Oldenzaalse trainer bevestigt tegenvover BN/De Stem de contacten met de huidige nummer vijftien uit de Jupiler League. "Het was een oriënterend onderhoud. Een vervolggesprek is nog niet gepland."

De 41-jarige trainer vertrok in februari 2007 bij AGOVV Apeldoorn en is sindsdien niet meer werkzaam geweest in het Betaalde Voetbal. Daarvoor was Coolen in verschillende functies werkzaam bij Heracles Almelo en FC Twente.

RBC zit sinds een maand zonder trainer nadat Meppelink opstapte. Slechte resultaten en een morrende achterban waren de oorzaken hiervan. Onder Eric Hellemons vergaarden de Roosendaalers in vier wedstrijden drie punten.

[Update] Mirror's Edge bereikt gouden status met launch trailer

[Update] 15:13
Zojuist is ook bekend geworden dat de game een gouden status heeft bereikt. Dit betekent dat de fabriek druk bezig is met het drukken van de game, en dat we deze dus volgende week in de winkels kunnen verwachten.

Met dank aan Simsfan88 voor de submit

Originele bericht
Het is vrij moeilijk om een genre als het platformer genre te revolutioneren. Electronic Arts doet een poging door een platformer te maken die volledig first-person is. In Mirror's Edge moet over de daken in een futuristische wereld rennen en springen om pakjes van de ene kant naar de andere kant te brengen. Dat het er erg spectaculair uit kan zien, wordt duidelijk in onderstaande launch trailer.

Mirror's Edge verschijnt volgende week voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Ruimer gebruik dienstauto burgemeesters ophanden

Burgemeesters, wethouders, gedeputeerden en commissarissen van de Koningin kunnen waarschijnlijk op kosten van de overheid hun dienstauto gebruiken voor al hun nevenfuncties.

De wekelijkse ministerraad buigt zich over een voorstel van die strekking van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken), bevestigde een woordvoerder een bericht hierover in de Telegraaf.

Van de Belastingdienst mogen alleen ritten voor een politieke partij of andere ambtsgebonden nevenfuncties als zakelijke ritten worden aangemerkt. Andere bijbanen vallen onder het privégebruik en leiden regelmatig tot een fikse bijtelling. Er zou nu een vergoeding geregeld worden.

Manager Stoke City vindt Wenger slechte verliezer

De wedstrijd tussen Stoke City en Arsenal van afgelopen weekend blijft de gemoederen in Engeland bezighouden. Arsenal-manager Arsène Wenger beschuldigde de spelers van de promovendus er eerder deze week van dat ze zijn spelers met opzet probeerden te blesseren.

De opmerking van de Fransman is Tony Pulis, manager van Stoke City, in het verkeerde keelgat geschoten. "Het valt me heel erg tegen dat iemand van zijn kaliber zoiets zegt," aldus Pulis op Sky Sports.

"Volgens mij wil Wenger de aandacht afleiden van de matige prestaties van zijn team. Wat me echt zorgen baart, is dat scheidsrechters ons nu misschien gaan zien als een smerige ploeg. Hun perceptie wordt beïnvloed. Ja, we zijn strijdbaar, maar niet smerig."

Schiet zombies in tutu af in Burn Zombie Burn

Ken je dat? Heb je een mooi romantisch avondje gepland met je vriendin, komt er een leger zombies langs om roet in het eten te gooien. Dit overkomt onze held Bruce, maar stoere man die hij is laat hij zijn avond niet verpesten door bloeddorstige halfdoden. Hij gaat samen met zijn broertje en vriendin de zombies te lijf met een leuk arsenaal aan wapens. Natuurlijk komt hij niet alleen normale zombies tegen, maar ook zombies die exploderen, zombies in een tutu en zombies met een nare besmettelijke ziekte.

Burn Zombie Burn komt exclusief naar het PlayStation Netwerk in het eerste kwartaal van 2009.







Timmer pleit voor hawkeye in schaatsen

Marianne Timmer is van mening dat een ‘hawkeye’ in het schaatsen goed gebruikt kan worden.

Vanaf dit seizoen wordt iemand meteen gediskwalificeerd als de lijn in de bochten wordt overschreden. "We moeten ook naast de baan met onze tijd meegaan," aldus Timmer in haar column in de Telegraaf. "Er moet een snelle reactie komen, want de belangen in het schaatsen worden steeds groter." Volgens Timmer kan het niet meer zo zijn dat één scheidsrechter allesbepalend is. "Een menselijke fout kan grote consequenties hebben."

Een ‘hawkeye’ is al ingevoerd bij het tennis. Als een umpire de bal 'uit' geeft en een tennisser daaraan twijfelt, kan er een challenge worden aangevraagd. Door driedimensionale beelden is vervolgens te zien of de beslissing goed of fout was. Timmer zei niets over hoe ze dit systeem bij het schaatsen wil zien.

Kabinet betreurt solo-actie lagere overheden

Het kabinet "betreurt het zeer" dat Noord-Holland, 22 gemeenten en een waterschapsbedrijf toch alleen hun miljoenen euro's aan spaartegoeden gaan terugvorderen uit IJsland. Dat heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken vandaag na afloop van de ministerraad gezegd.

Zoals aangekondigd zal het kabinet volgens haar een juridische actie van de lagere overheden tegen IJsland blokkeren door deze bij Koninklijk Besluit te vernietigen. "Dat zullen we nu zeker doen", zei Ter Horst. Een eenzijdige actie is volgens haar in strijd met het algemeen belang, omdat die ten koste gaat van de belangen van particuliere spaarders die geld in IJsland hebben weggezet.

De minister wees erop dat het kabinet de lagere overheden in de afgelopen tijd herhaaldelijk heeft aangeboden samen op te trekken om de tientallen miljoenen terug te krijgen. Ter Horst toonde zich tevreden dat de provincie Groningen en de gemeente Den Haag daar eerder deze week wel voor hebben gekozen.

PlayStation 3-verkopen vertienvoudigd in Japan

De lancering van Grand Theft Auto IV en LittleBigPlanet de afgelopen week in Japan hebben Sony geen windeieren gelegd. De verkoopaantallen van de PlayStation 3 explodeerden tot het tienvoudige ten opzichte van vorige week. Daarmee verkoopt de PS3 beter dan de Wii, iets dat we maar zelden meemaken en tevens beter dan de 360 in de afgelopen vier weken bij elkaar opgeteld.

Hardware | Deze Week | Vorige | Laatste 4 | 2008 | Totaal
DS | 188,294 | 22,965 | 273,012 | 2,679,803 | 23,852,857
PSP | 50,358 | 60,467 | 294,542 | 3,103,787 | 10,768,864
PS3 | 39,587 | 3,931 | 53,977 | 743,459 | 2,385,135
WII | 23,123 | 24,292 | 96,316 | 2,311,804 | 6,927,943
PS2 | 6,714 | 6,962 | 27,919 | 418,948 | 21,345,988
360 | 6,119 | 7,844 | 29,582 | 226,748 | 735,193



Waarom 50 Cent, Riddick en de Ghostbusters moesten gaan

Toen Activision-Vivendi grote schoonmaak ging houden, kwamen er flink wat games ineens zonder uitgever te zitten. In dat rijtje games zaten onder meer Brütal Legend, 50 Cent: Blood On The Sand, Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena en Ghostbusters. Het merendeel heeft inmiddels een nieuwe uitgever gevonden, maar het is wel interessant om te weten waarom Activision-Vivendi geen heil meer zag in deze games.

Dat vond een financieel analist ook en die vroeg tijdens de bekendmaking van de financiële cijfers van Activision waarom deze games uit de line-up zijn verwijderd. De CEO van Activision, Bobby Kotick, reageerde hierop door te zeggen dat de games in kwestie het potentieel missen om elk jaar een vervolg te krijgen en uit te groeien naar een $100 miljoen-franchise. Verder wil hij dat de games die Activision uitbrengt tenminste de eerstvolgende tien jaar vervolgen zullen krijgen.

"The games Activision Blizzard didn’t pick up don’t have the potential to be exploited every year on every platform with clear sequel potential and have the potential to become $100 million dollar franchises. … I think, generally, our strategy has been to focus… on the products that have those attributes and characteristics, the products that we know [that] if we release them today, we’ll be working on them 10 years from now."

Geen toestemming voor Oranje-uitstapjes Lodewijks

Feyenoord geeft Patrick Lodewijks geen toestemming om keeperstrainer te worden van Oranje-B. De oud-keeper die bij de Rotterdammers dezelfde functie heeft, was hiervoor door de KNVB benaderd.

Algemeen directeur Eric Gudde van de stadionclub laat vandaag in De Telegraaf weten geen medewerking te willen verlenen. "Ten eerste staan we niet achter dit initiatief en daarom willen we geen mensen van Feyenoord daarvoor detacheren. Bovendien hebben we Lodewijks gewoon bij Feyenoord nodig", aldus Gudde.

Trainer Gertjan Verbeek had eerder al grote twijfels over het plan van de KNVB en was verbaasd dat Lodewijks hem niet persoonlijk had ingelicht vooraf.

Oranje-B, dat onder leiding staat van Johan Neeskens en Dennis Bergkamp, is bedoeld voor spelers die te oud zijn voor Jong Oranje en net niet in aanmerking komen voor het grote Oranje. In de komende periode zullen er enkele oefeninterlands worden afgewerkt.

Dutch Game Awards 2008 uitgereikt, Overlord grote winnaar

Voor het eerst zijn de Dutch Game Awards uitgereikt, een award speciaal voor de Nederlandse game-industrie. De industrie is met 1,2 miljard aan omzet en ruim 1500 arbeidsplaatsen gestaag aan het groeien, en het werd dan ook tijd dat de Nederlandse creativiteit, vakmanschap en zakelijk inzicht beloond werd!

Er waren in totaal zeven categoriën met 21 nominaties, in totaal waren er 60 aanmeldingen van 40 bedrijven. De winnaars staan hieronder:

Best PC/Console Game: Overlord - Triumph Studios
Best Mobile/Handheld: Stratego - Games Factory Online / Triangle
Studios
Best Online Game: Governor of Poker – I Sioux / Youda Games
Best Advergame: Skydiver - Sticky Studios
Best Serious Game: Sharkworld - Ranj
Best Visual Design: Overlord - Triumph Studios
Best Original Gameplay: Circular Assault – Not The Fly Mobile
Special Award: ERU Redcross – I Sioux / Youda Games

De Special Award is toegekend aan ERU Redcross vanwege de grote maatschappelijke betrokkenheid van de game, goede merkbeleving (Rode Kruis) en populariteit.


Overlord op de Xbox 360

Nederlandse journaliste was ontvoerd in Afghanistan

De Nederlandse journaliste Joanie de Rijke is vandaag door haar ontvoerders in Afghanistan vrijgelaten. De journaliste, die voor het Belgische blad P Magazine in Afghanistan op reportage was, werd vorige week zaterdag ontvoerd, aldus hoofdredacteur Günther van Hassel van het weekblad.

P Magazine heeft na de ontvoering onmiddellijk de Belgische en Nederlandse autoriteiten ingelicht. Om veiligheidsredenen werd de ontvoering geheim gehouden, aldus Van Hassel. De Rijke is "emotioneel, maar fysiek is alles met haar in orde", aldus van Hassel. Ze bevindt zich op het moment in de Nederlandse ambassade in Kabul.

Journaliste weer terecht  (foto: ANP)

FC Utrecht wil het contract van Vorm verlengen

FC Utrecht wil het contract met doelman Michel Vorm verlengen.

De afgelopen tijd presteert Vorm erg goed bij de Domstedelingen en daarom wil Utrecht graag dat de keeper zijn verbintenis met enkele jaren verlengt. Zijn huidige contract loopt nu tot medio 2010.

"Michel ligt nog langdurig vast, dus het is niet zo dat er op stel en sprong iets gaat gebeuren. Maar het is wel zo dat we zijn zaakwaarnemer, die nu in Brazilië verblijft, hebben gevraagd bij terugkomst eens te komen praten," aldus technisch directeur Piet Buter tegenover het AD.

Wijnaldum in belangstelling topclubs

Afgevaardigden van verschillende Europese topclubs bekeken gisteravond de verrichtingen van Georginio Wijnaldum. De 17-jarige middenvelder van Feyenoord werd in het met 3-1 verloren UEFA Cup duel met CSKA Moskou nauwlettend in de gaten gehouden.

De optredens van de technische middenvelder zijn ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven, zo blijkt. Scouts van diverse topclubs zaten speciaal voor Wijnaldum op de tribune in de Kuip. Volgens het Algemeen Dagblad gaat het met name om clubs uit Engeland en Spanje. Real Madrid, Chelsea, Liverpool en Everton zouden de Feyenoorder volgen.

Wijnaldum debuteerde in het seizoen 2006/2007 voor de Stadionclub. Tot nu toe kwam hij in 22 competitieduels in actie, waarin hij twee keer scoorde.

Di Grassi en Senna testen voor Honda

Lucas di Grassi en Bruno Senna zullen van 17 tot en met 19 november tijdens een test in Barcelona hun rijderskwaliteiten mogen tonen. Teambaas Ross Brawn is over beide Brazilianen te spreken en wil ze zien rijden.

Wij willen volgend seizoen met het best mogelijke coureursduo aan de start staan en dat is de reden dat we willen evalueren hoe Bruno er momenteel voorstaat. De komende twee weken zal Bruno veel tijd met ons doorbrengen op de fabriek en in de simulator zodat hij optimaal wordt voorbereid," aldus Brawn.

Senna is dan ook erg blij met de test die hij mag doen. "Ik wil al lange tijd eens achter het stuur van een Formule 1-bolide plaatsnemen en voel dat ik er écht aan toe ben. Ik heb er veel zin in en weet dat dit een uitgelezen mogelijkheid is, maar ik neem mezelf vooral voor om er veel van te leren. Graag wil ik het team overtuigen, en het is nu aan mij om dat ook te doen."

Naast Senna zal ook Di Grassi gaan testen voor het Japanse team. Brawn: "We zijn erg blij dat we Lucas deze testmogelijkheid kunnen geven. Het is een zeer verdiende kans voor Lucas om te laten zien wat hij kan, na een indrukwekkend seizoen in de GP2. We zullen nauwkeurig bekijken hoe hij presteert."

Voor Di Grassi is het team van Honda waarschijnlijk de enige kans op Formule 1-deelname in 2009 nu Renault aangegeven heeft door te gaan met Alonso en Piquet jr. Daarom wil hij er helemaal voor gaan. "De komende twee weken zullen heel belangrijk zijn in mijn ontwikkeling. Ik zal veel tijd doobrengen in de Honda-fabriek voor de test, zodat ik kan spreken met de monteurs en zoveel mogelijk kan leren voordat de test begint."

Honda heeft voor 2009 nog geen rijders vastgelegd, maar van de huidige rijders lijkt Jenson Button wel zeker van een stoeltje. Hij komt voor in de plannen van het team om verder naar voren te komen op de grid. Zijn huidige teamgenoot Rubens Barrichello lijkt afscheid van de Formule 1 te moeten nemen als een van zijn landgenoten Brawn weet te overtuigen in de tests.

Kalou mocht door vergissing het veld niet in

Gisteravond verloor SC Heerenveen met 5-1 bij VFL Wolfsburg. Trainer Trond Sollied wilde het tij proberen te keren door Bonaventure Kalou in de ploeg te brengen. Door een fout van de teammanager mocht de Ivoriaan echter het veld niet in. Het verkeerde rugnummer was namelijk op het wedstrijdformulier gezet.

"Hij mocht er daarom niet meer in, dat was heel vervelend," aldus Sollied. "Dat is het leven. De wedstrijd is gespeeld, we kunnen het niet terugdraaien. Het resultaat zegt alles."

Atari pikt ook Ghostbusters op

Onlangs wisten we jullie te melden dat Atari de uitgeversrechten van Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena had gekocht (zie bericht). Daar hielden de zakenmensen van Atari echter niet op met hun speurtocht naar losliggende games.
Nadat Activision-Vivendi onder meer de game Ghostbusters de deur wees, kwam deze zonder uitgever te zitten. De heren van Sierra gaven niet op en gingen door met de ontwikkeling van de game, in de hoop dat er een uitgever gevonden kon worden.

Die hoop bleek niet vergeefs, want Atari heeft de uitgeversrechten van ook deze game weten te bemachtigen. Atari zal de game uitbrengen voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC, PlayStation 2, Wii en DS in 2009. De release zal samenvallen met de 25e verjaardag van de eerste film, die Sony Pictures zal vieren met de release van de twee films op Blu-Ray. Om aan te tonen dat de ontwikkeling van de game niet stil heeft gestaan, heeft Sierra bovendien drie nieuwe screenshots vrijgegeven van de game. Ze lijken op oudere screenshots, maar deze zijn met de nieuwe game-engine genomen.





Sauber tevreden over prestaties van 'zijn' team

Peter Sauber verkocht enkele jaren geleden zijn team aan BMW, waarna hij aanbleef als adviseur. De Zwitser bleef hierdoor betrokken bij de Formule 1 en was dan ook erg te spreken over het goede seizoen dat het team dit jaar gedraaid heeft.

BMW Sauber had zich dit jaar ten doel gesteld om een race te winnen en dat is in Canada met Robert Kubica gelukt. Zijn teamgenoot Nick Heidfeld werd in diezelfde race tweede. In het kampioenschap eindigde Kubica als vierde en de Pool had tot China nog kans op het behalen van de titel. In het constructeurskampioenschap werd het team derde met een totaal van 135 punten.

"Het team heeft halverwege het jaar de doelen van dit jaar al behaald. Dat is natuurlijk erg geweldig. We hebben meer punten behaald dan we dachten te kunnen scoren", aldus Sauber. "Dit was het beste seizoen dat ik ooit heb meegemaakt. Met nog drie races te gaan hadden we nog steeds kans op de titel."

Verkoopverhouding games van consoles onderzocht

Gamasutra heeft een onderzoek gedaan naar hoeveel games de gemiddelde PS3-, Wii-, en Xbox 360-eigenaar bezit. Tevens hebben ze een onderscheid gemaakt tussen first-party en third-party games. Zoals verwacht hebben Xbox 360-eigenaren de meeste games, hebben PS3-gamers verhoudingsgewijs de meeste third-party games (ze kochten immers de meeste EA games), en hebben Wii-eigenaren de meeste first-party games.





Om het eerlijk te kunnen vergelijken zijn de aantallen bij elke console gebaseerd op verkoopcijfers 23 maanden nadat de betreffende console gereleased was. Zo had de Xbox 360 gemiddeld 6,6 games per console, terwijl dat aantal nu, 35 maanden na de release, op 8,1 ligt.

[WB] Kramer treft Bøkko

Sven Kramer moet het vandaag, bij de start van het wereldbekerseizoen, op de 5.000 meter opnemen tegen de Noor Håvard Bøkko. Dat bleek uit de loting gisteren.

Op dezelfde afstand lootte Carl Verheijen in de tiende rit de Amerikaan Shani Davis. Wouter Olde Heuvel rijdt in de rit erna tegen de Italiaan Enrico Fabris.

Op de 1500 meter voor vrouwen stuit Ireen Wüst in de voorlaatste rit op de Canadese Kristina Groves. Het laatste paar wordt gevormd door wereldkampioene Paulien van Deutekom en Christine Nesbitt.

De mannen en vrouwen schaatsen vandaag ook nog de 500 meter.

Bloedstalen Ronde van Portugal opnieuw getest

De bloedstalen van wielrenners uit de Ronde van Portugal van dit jaar zullen opnieuw worden getest op de aanwezigheid van CERA. Dat meldt het Portugese antidopingagentschap CNAD.

"We hebben geen enkele aanwijzing op gebruik van doping, maar er kunnen altijd verrassingen uit de bus komen,"’ aldus CNAD-directeur Luis Horta tegenover de Portugese krant A Bola.

Tijdens de Tour de France van dit jaar kwam CERA voor het eerst aan het licht. Riccardo Riccò, Leonardo Piepoli, Stefan Schumacher en Bernhard Kohl werden tijdens de Franse etappekoers betrapt op deze derde generatie epo.

'Meneer Harmsen' overleden

Acteur Wik Jongsma (65), vooral bekend om zijn rol als meneer Harmsen in de RTL-soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), is vanochtend overleden. Dat heeft tv-producent Endemol laten weten. Hij overleed aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

Jongsma stierf in zijn huis in Den Haag. In de serie bood hij in zijn huis onderdak aan zijn nichtjes Hedwig en Jessica, gespeeld door actrices Georgina Verbaan en Katja Schuurman. Oom Govert was een van de oudgedienden van de RTL4-soap. Zijn eerste GTST-scène nam hij in begin 1991 op. Met een paar tussenpozen, wegens zijn ziekte, bleef hij meneer Harmsen spelen tot januari 2006.

"In al die jaren heeft hij een onvergetelijke rol gespeeld", zei een Endemol-woordvoerster vrijdag. "Hij was een geliefd persoon binnen de GTST-familie. We wensen zijn familie veel sterkte."

Wik Jongsma overleden   (foto: ANP)

Terugblik wereldbeker 2007/2008

Komend weekend begint in Berlijn het nieuwe wereldbekerseizoen. Hieronder vind je een terugblik op de wereldbekerwedstrijden van het seizoen 2007/2008.

Salt Lake City
Door de op hoogte gelegen baan van Salt Lake City regende het al vroeg in het seizoen wereldrecords. Jeremy Wotherspoon verbeterde het wereldrecord op de 500 meter tot 34,03. Op de 1.500 meter evenaarde Erben Wennemars het wereldrecord van Shani Davis. Pekka Koskela verbeterde verrassend het wereldrecord op de 1.000 meter tot 1.07,00. Op de 5.000 meter verbeterde Enrico Fabris het wereldrecord van Sven Kramer tot 6.07,40.

Calgary
Een week na Salt Lake City was er in Calgary wederom de gelegenheid tot het rijden van zeer scherpe tijden. Jenny Wolf bracht het wereldrecord op de 500 meter tot 37,02. Sven Kramer was duidelijk niet blij dat hij in Salt Lake City zijn wereldrecord op de 5000 meter was kwijtgeraakt en besloot dit meteen terug te pakken. Hij verpulverde het record en zette het op 6.03,32.

Kolomna
Na zijn wereldrecord in Salt Lake slaagde Erben Wennemars erin ook in Kolomna de 1.500 meter te winnen. Doordat veel Nederlandse toppers ontbraken slaagde Tom Prinsen erin tweede te worden op de 10 kilometer, die werd gewonnen Havard Bokko.

Heerenveen
In Heerenveen waren alle Nederlandse toppers weer aanwezig. Renate Groenewold klopte verassend Martina Sábliková op de 3.000 meter. Sven Kramer won de 1.500 meter. Op de 500 meter bij de dames verbeterde Jenny Wolf het baanrecord. Op de 5.000 meter was er wederom een zege voor Sven Kramer

Erfurt
In Erfurt kwamen alleen de sprinters in actie. Jenny Wolf won beide 500 meters bij de dames. Beide 1.000 meters werden gewonnen door Anni Friesinger. Jan Bos won verrassend de tweede 1.000 meter van het weekend. Hij deed dit tevens in een nieuw baanrecord.

Hamar
In Hamar won Simon Kuipers de 1.500 meter. Hij klopte Sven Kramer nipt. Op de 1.000 meter slaagde Kuipers daar echter niet in, hij werd nipt geklopt door Denny Morrisson. Sábliková liet zien de beste te zijn op de lange afstanden door de 5.000 meter te winnen.

Baselga
De wedstrijden op de buitenbaan van Baselga verliepen chaotisch. De 5.000 meter moest vanwege het slechte weer halverwege worden afgelast. Shani Davis won de 1.500 meter voor de Nederlanders Kuipers en Tuitert.

Inzell
In Inzell was er een zege voor Joji Kato op de 500 meter. Hij klopte verrassend Jeremy Wotherspoon. Een dag later nam Wotherspoon revanche door de tweede 500 meter te winnen. Bij de dames won Jenny Wolf beide 500 meters en op de 1.000 meter bij de mannen was er een zege voor Shani Davis.

Heerenveen
De finales van de wereldbeker waren in Heerenveen. Paulien van Deutekom boekte haar eerste WB-zege door de 1.500 meter te winnen. Sven Kramer won wederom de 5.000 meter. Verder waren er wederom zeges voor Shani Davis en Anni Friesinger op de 1.000 meter.

De winnaars:
Mannen:

AfstandNaamLand
500 meterJeremy WotherspoonCanada
1.000 meterShani DavisVerenigde Staten
1.500 meterShani DavisVerenigde Staten
5.000/10.000 meterHåvard BøkkoNoorwegen
ploegenachtervolgingNederland

Vrouwen:

AfstandNaamLand
500 meterJenny Wolf Duitsland
1.000 meterAnni FriesingerDuitsland
1.500 meterKristina GrovesCanada
3.000/5.000 meterMartina SablikovaTsjechie
ploegenachtervolgingCanada

Van Basten kritisch na zege

Ajax won gisteren in de eigen Arena met 1-0 van het Slowaakse MSK Zilina in de poulefase van de UEFA Cup. Trainer Marco van Basten was na afloop echter niet te spreken over het door zijn ploeg vertoonde spel.

"We hadden deze ploeg met 3-0 of 4-0 achter moeten zetten. Aan het einde van de rit kunnen we deze gemiste doelpunten wel eens hard nodig hebben. Hiermee maken we het onszelf onnodig lastig," ventileerde Van Basten zijn mening tegenover de NOS.

"We speelden in de eerste helft zeker niet goed. We acteerden in een veel te laag tempo en hielden het veld ook niet breed. Daarom bleven ze verdedigend veel te lang overeind. Daarom heb ik in de tweede helft Kennedy Bakircioglü laten invallen," analyseerde de oefenmeester van de Amsterdammers de wedstrijd.

"Ik vond dat de veldbezetting toen beter was. We kregen ook kansen. Maar doordat we niet scoorden bleef het nog lang spannend. Het is jammer dat we in zo'n wedstrijd niet makkelijk en ruimer afstand kunnen nemen. Er wacht ons daarom nog veel werk."

'IMF en Europese landen lenen IJsland 5 miljard'

IJsland krijgt van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en een kleine groep van Europese landen een lening van in totaal zo'n 5 miljard euro. Nederland is waarschijnlijk een van de landen die het geld verstrekt. Dat is vandaag bekendgemaakt door het Pools ministerie van Financiën.

Polen neemt samen met Nederland, Groot-Brittannië, meerdere Scandinavische landen en het IMF de lening op zich. De deelnemers staan volgens het Poolse ministerie nog niet helemaal vast. Ook over het bedrag is nog niet definitief overeenstemming bereikt.

IMF heeft IJsland in oktober al een lening van zo'n 2,1 miljard euro verstrekt om het hoofd boven water te kunnen houden. De IJslandse economie staat onder sterke druk na het instorten van het financiële systeem van het land. De grote banken van het land zijn inmiddels genationaliseerd.

India bevestigt eerste race in 2011

Suresh Kalmadi, de president van het Indiaas Olympisch Comité en tevens de organisator van de race, heeft bevestigd dat de allereerste Grand Prix van India in 2011 wordt verreden. Aanvankelijk zou de eerste race in India in 2010 worden gehouden.

Kalmadi heeft gezegd dat de komst van de Indiase Grand Prix een jaar vertraging heeft opgelopen. "De Grand Prix van India wordt gehouden in 2011. Bernie Ecclestone en de organisatie werken nu aan dit plan". Het is onbekend wat de reden is voor de vertraging.

McClaren: "Verdedigend te naïef"

FC Twente ging gisteren met 3-2 onderuit in het UEFA Cup-duel tegen Manchester City. Steve McClaren, coach van de Tukkers, vond dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg.

"Heel teleurstellend, ik voelde dat we hier wat konden halen," zei McClaren na afloop tegen de aanwezige pers. "We zijn verdedigend af en toe wat naïef, daardoor gaven we de gevaarlijke aanvallers van Manchester City kansen. Na dat snelle doelpunt vreesde ik dat het nog een lange avond zou worden."

In het laatste half uur kregen de bezoekers uit Enschede zeker drie opgelegde kansen om alsnog de 3-3 te maken. Stein Huysegems en Youssouf Hersi konden de gelijkmaker echter niet binnenschieten. McClaren: "Omdat we ondanks de achterstand toch bleven voetballen, konden we nog een aantal goede mogelijkheden creëren. Dit is absoluut een gemiste kans."

Het is vandaag Goed Nieuwsdag

Het is vandaag de Nationale Goed Nieuwsdag. Onder het motto 'Goed nieuws is ook nieuws!' wil organisator Zinfo.nl ons bewust maken dat er ook veel goed nieuws is en dit meer aandacht verdient. Daarom vragen ze alle media om naast het reguliere nieuws vooral goed nieuws te publiceren. Het doel van deze dag: een evenwichtiger en realistischer nieuwsaanbod.

Maar wat is nou goed nieuws? Goed nieuws is nieuws over gebeurtenissen uit binnen- en buitenland die wel goed gaan en afwijken in positieve zin. Enkele media die hier vandaag aandacht aan besteden zijn 3FM, MSN, LLINK, FunX en Novum.

De wedstrijddag van Kopbal

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user Kopbal het duel tussen Sparta en Feyenoord. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Op een gure woensdagmiddag vertrok ik met m'n pa vanuit Nijmegen om de enige echte (stads)derby van Nederland te bezoeken, Sparta - Feyenoord. Mijn vader, van origine Rotterdammer, had de avond voor de wedstrijd nog een kaartje weten te regelen via een ballenjongen zodat ik niet alleen hoefde te gaan. Nadat onze TomTom ons veilig naar Rotterdam-West had gedirigeerd liepen we alvast even een rondje om het stadion heen. Mijn pa was er sinds de verbouwing van Het Kasteel al niet meer geweest en zodoende kon hij in eerste instantie het kroegje niet vinden waar hij vroeger altijd voor Sparta - Feyenoord heenging. Na een tijdje te hebben rondgelopen in de wijk zagen we een heineken-bord. En jahoor, het kroegje was gevonden.

Brouwershuys heette het, een kroeg dat er uitzag alsof er al 20 jaar lang niks meer aan gedaan was. Maar who cares? Het bier smaakte er goed én je mocht er gewoon roken, twee pluspunten dus. Na de nodige biertjes genuttigd te hebben liepen we richting het stadion waar een klein en zeer beleefd Marokkaans ventje m'n pa het kaartje overhandigde. Hier scheidden onze wegen, ik richting het uitvak en m'n pa richting de kasteeltribune.

Eenmaal binnen ging ik naarstig op zoek naar bier. Ik kwam bedrogen uit, ze verkochten geen bier. Dan maar koffie en een broodje unox. Na een plaatsje te hebben opgezocht zag ik dat de warming-up al begonnen was. Zoals altijd werd er enthousiast gespeeld met de ballen die op de tribune werden getrapt, dit tot ergernis van Verbeek. De sfeer zat er al goed in, maar wat wil je met een uitverkocht 'uitvak' van 2.500 man.

Vlak voor de wedstrijd verzocht de stadionspeaker van Sparta om allemaal te gaan staan en luidkeels de Sparta-mars meegezongen. Dit werd dan ook door iedereen gedaan, alleen zong de één het in een wat andere versie dan de ander. De spelers kwamen het veld op en het Sparta-publiek achter de goal rolden een spandoek uit waarop stond: Dick Jol-tribune, verwijzend naar de gestolen overwinning het jaar ervoor. De klassiekers kwamen voorbij: junkies van Spangen, en wie niet spuit die komt van Zuid, Sparta/ Feyenoord is de club van Rotterdam. Afijn, het gebruikelijke.

De wedstrijd begon voortvarend aan Feyenoord-kant. Er werd bij vlagen goed gecombineerd alleen de bal wilde er maar niet in. Hartstochtelijk toegejuichd door het publiek bleef Feyenoord maar zoeken naar de 0-1. En die kwam er ook, een goede bal van El Ahmadi op Greene die hem breed legde op Fer. Intikkertje, goal. Uitgerekend Greene, die on-Feyenoords wordt uitgekotst door het publiek met de assist.

Het 'wie is nou de club van Rotterdam?' gevold door 'in de toto-divisie' werd luidkeels gezongen door het Feyenoord-publiek maar voor mijn gevoel 20 seconden na de goal lag de bal er aan de andere kant alweer in. 1-1, ongeloof in het uitvak. Sparta had geen enkele minuut aanspraak gemaakt op een goal en bij de eerste beste aanval ligt de gelijkmaker erin. Bijna typerend voor het Feyenoord van dit seizoen.

Na de rust hoop je dan dat ze doorgaan waar Feyenoord de tweede helft gebleven was. Maar niets was minder waar. Angsthazen-voetbal, geen combinaties meer. Sparta kwam steeds beter in de wedstrijd en werd zelfs af en toe gevaarlijk met een kopballetje hier en daar. Naarmate de minuten wegtikken wordt je steeds banger. Het zal toch niet dat je hier gelijk speelt? Rond de 80e minuut kreeg ik een raar gevoel. Sparta won steeds meer duels en had eigenlijk het betere van het spel. En jahoor, de 2-1. Uit woede trapte ik op het stoeltje voor mij, het enige wat ik eraan overhield was pijn aan m'n grote teen.

Gescheld en gekanker om me heen. Het Kasteel ontploft, waar je het Sparta-publiek eigenlijk de hele wedstrijd niet hebt gehoord maakten ze nu lawaai voor 2. You only sing when you're winning. Tsjah, wat heb je eraan als je zelf met 2-1 eraf gaat? De spelers wilden het publiek nog bedanken maar ze werden 'vriendelijk' verzocht om vooral op te kankeren, op z'n Rotterdams gezegd.

Daar sta je dan, op de zestiende plaats. Weer zo'n pijnlijk verlies op Het Kasteel, overigens een prachtig stadionnetje. Snel naar huis rijden, slapen. En de volgende dag wakker worden met een kater. Maar niet van het bier.

Toch rode panda ontsnapt uit Blijdorp

De voorbijganger die vanochtend een rode panda dacht te zien lopen, kan toch gelijk hebben gehad. Nadat de zoekactie naar de panda uit Diergaarde Blijdorp was gestaakt en besloten werd dat het dier dat de voorbijganger zag waarschijnlijk een vos was geweest, is er een rode panda aangetroffen in de parkeergarage van een school. De panda is met een net gevangen en teruggezet in zijn verblijf.

Het dier, een mannetje, behoorde tot een gezinnetje van twee volwassenen en twee jonkies. Het dier is vermoedelijk op de tak van een boom geklommen en zo 'buiten' terecht gekomen. "We hebben ’m in een ruimte opgesloten, simpelweg door de deur dicht te doen. Met een net konden we hem vervolgens te pakken krijgen. In een kleine kooi is hij vervolgens terug naar de dierentuin gebracht," aldus een woordvoerder. De takken in het pandaverblijf zijn meteen gesnoeid, om zo verdere ontsnappingen te voorkomen.

Met dank aan sjorti voor de submit.

'Oplossing voor CO2-probleem'

Het klinkt te mooi om waar te zijn: CO2 wegvangen en energie op de koop toe krijgen. Toch kan dat. Wetenschappers van de Colombia Universiteit in New York hebben een gesteente aangetroffen in het oliestaatje Oman, aan de zuidpunt van het Arabisch schiereiland, dat het broeikas kooldioxide kan laten verdwijnen.

Indien het broeikasgas kooldioxide in contact komt met deze steen, peridotiet, wordt het gas omgezet in mineralen zoals calciet. Dit proces kan met slimme trucs met meer dan een factor 1.000.000 versneld worden.

Geoloog Peter Keleman en chemicus Jürg Matter spreken van een prachtig instrument om van de broeikasgassen af te komen. Hiervoor hebben ze een studie gedaan, die op 11 november naar voren wordt gebracht in het vaktijdschrift PNAS.

Breuer: "De groep krijgt hier wel een tik van"

"De groep krijgt hier wel een tik van", was de eerste reactie van SC Heerenveen-aanvoerder Michel Breuer gisteravond. In de groepsfase van de UEFA Cup verloren de Friezen in Duitsland met 5-1 van VfL Wolfsburg.

"We hadden er hard voor gewerkt om op voorsprong te komen, maar vervolgens geven we het veel te gemakkelijk weg. Dat overkomt ons te vaak. Het is allemaal veel te makkelijk," aldus Breuer die beseft dat Heerenveen nog geen punten heeft en dat de volgende ronde van de UEFA Cup daardoor erg ver weg is. "Tja, dat klopt. Maar ik ben daar nu nog even helemaal niet mee bezig."

Straatrovers dreigen kind mee te nemen

Een 21-jarige vrouw is gistermiddag in Den Haag op weerzinwekkende wijze beroofd van haar pinpas en pincode, zo meldt het AD.  Ze liep 's middags met haar tweejarige dochtertje in de kinderwagen door de Venestraat en werd nabij de 'Haagse Bluf' van achteren aangevallen door twee mannen van vermoedelijk Turkse of Marokkaanse komaf.
 
De mannen eisten de portemonnee van het slachtoffer, maar toen zij weigerde zetten ze haar een mes op de keel.  Vervolgens eisten ze ook haar pincode.  De vrouw reageerde hier niet snel genoeg op waarna de mannen dreigden haar dochter mee te nemen.  Hierop noemde de vrouw alsnog haar pincode.  De belagers gooiden hierop de kinderwagen omver waardoor het kind uit de wagen viel.  De mannen gingen er vandoor.
Nadat de vrouw de politie had gebeld kamden agenten de buurt uit, maar de daders werden niet aangetroffen.
 
De daders zijn beiden ongeveer 1.80 meter lang. Een van hen had langs de zijkanten van zijn gezicht smalle bakkebaarden tot zijn kaaklijn, bijna doorlopende wenkbrauwen, een brede neus en een normaal postuur. De man had tevens een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte, gebreide muts, een zwarte, halflange kantoenen jas, een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen. 

De andere dader had zwart lang haar dat los naar achteren was gekamd en vettig oogde. De zijkanten waren opgeschoren. Deze man droeg eveneens een zwarte, halflange katoenen jas en een donkere broek en donkere schoenen. 

De politie is nog op zoek naar getuigen van deze straatroof of naar mensen die iemand in het signalement van de daders herkennen. 

Vanavond laatste keer de Lama's op tv

Het BNN-programma de Lama's is vanavond voor het laatst te zien op Nederland 3. Om 21.15 uur zullen de improvisatietalenten Jeroen van Koningsbrugge, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Tijl Beckand nog één keer de bekende spellen spelen zoals de draaideur, de voorwerpenronde en het moordspel. Schrijfster Heleen van Royen is vanavond de gastlama.

Begin april werd bekend dat dit het laatste seizoen zou zijn voor de Lama's. Het programma is 4,5 jaar op televisie geweest. Naast het huidige viertal werkten ook andere acteurs mee, zoals Arie Koomen, Sara Kroos en Martijn Oosterhuis. De Lama's wonnen in 2006 de Gouden Televisierring met hun succesvolle programma.

BNN-voorzitter en presentator Patrick Lodiers heeft al verteld dat binnenkort een nieuw improvisatieprogramma te zien zal zijn bij de omroep. Ruben Nicolai en Tijl Beckand doen daar zeker niet aan mee, want zij vertrekken naar de AVRO.

Op 30 november is het overigens pas echt afgelopen met de Lama's. Ze houden namelijk nog een afscheidstournee door verschillende theaters in het land. Hun laatste show is te zien in het Chassé Theater in Breda.

 

Fragment uit de Lama's - "Op en af met een woord"
 
Met dank aan hartje69 voor de submit.

FOK! SchaatsQuiz - ronde 1

Het NK afstanden zit erop, dus tijd voor de eerste vragen in de FOK! SchaatsQuiz. In samenwerking met Trendis hebben we een mooi prijzenpakket weten samen te stellen. Hier kan je zien welke prijzen je kan winnen en ook hoe de FOK! SchaatsQuiz werkt.

De vragen van ronde 1

1. Welke rijders zijn dit weekend bij de NK afstanden in Heerenveen slachtoffer geworden van de regel dat de schaats in de bocht niet over de lijn mag?
2. Welke Nederlandse vrouw werd driemaal op rij wereldkampioene allround?
3. Wie pakte dit weekend het brons op de 1.000 meter voor vrouwen?

Mail de antwoorden, met vermelding van je username naar Fokschaatskwis@gmail.com. Doe dit voor vrijdag 7 november 20:00 uur

Leraar had trio met leerling

Een Australische leraar en zijn vriendin, uit een klein plaatsje in het zuiden van West-Australië, zijn veroordeeld wegens seks met minderjarigen.

Brett Rodney Daley (34) had ook een trio met zijn eigen vriendin en één van de twee minderjarige leerlingen. De meisjes, van vijftien en zestien jaar, hebben een zwaar trauma en blijvende stress overgehouden aan hun slechte ervaring met de leraar, aldus de rechter. De man was behalve leraar ook voetbaltrainer en mentor van vele jongeren, en veel leerlingen en leeftijdgenoten keken tegen hem op. De partner van Daly heeft een voorwaardelijke straf gekregen voor het meewerken aan de seksuele handelingen, Daley kreeg 7,5 jaar opgelegd.

Activision-Blizzard pakt uit met line-up 2009

Volgend jaar gaat een fijn jaar worden voor gamers. Activision-Blizzard heeft bijvoorbeeld verklaard dat hun aanbod met 40% gaat stijgen in vergelijking met vorig jaar.

Niet alleen zullen er meerdere Guitar Hero titels verschijnen, maar Call of Duty zal ook in verschillende versies opduiken. Naast deze blockbusters gaat Activision-Blizzard ook een aantal games uitbrengen die gebaseerd zijn op films:

- Monsters vs Aliens
- Ice Age
- Transformers
- Wolverine

Hiernaast komen ze ook nog met:
- Marvel: Ultimate Alliance 2
- Een "newly reinvented" Tony Hawk
- Wolfenstein
- Een nieuwe James Bond (niet gekoppeld aan een film)
- Singularity
- Prototype

Genoeg om naar uit te kijken dus...



Hond Bush bijt journalist

De hond van de Amerikaanse president Bush was al het gedoe rondom de verkiezingen blijkbaar helemaal zat. Een journalist van het persbureau Reuters werd door Barney, zoals de hond heet, in zijn vinger gebeten. Een arts van het Witte Huis was nodig om de wond te verzorgen.

De Scottish terriër is al jaren de trouwe hond van Bush. Met enige regelmaat is hij gefilmd aan de zijde van zijn baas. Toen Bush gisteren een leger journalisten te woord stond, was de trouwe viervoeter ook weer van de partij. Hij leek het allemaal wel best te vinden, tot Reuters-reporter Jon Decker het hondje wilde aaien. Barney twijfelde geen moment en beet direct in de wijsvinger van Decker.

Na de beet legde de arts van het Witte Huis een verbandje aan en Laura Bush liet haar woordvoerder meteen nagaan of alles in orde was. "Ik denk dat het gewoon zijn manier was om te zeggen dat hij genoeg had van de paparazzi", grapte woordvoerster McDonough. Volgend jaar, op 20 januari, zal het Witte Huis een nieuwe hond verwelkomen: de puppy van de nieuwe president.

Utrecht onveiligste gemeente van Nederland

De gemeente Utrecht is de onveiligste gemeente van Nederland. Den Haag staat als enige van de vier grote steden niet in de top tien van onveilige gemeenten. Het Friese Ferwerderadiel is het veiligst.

Dat blijkt uit de eerste Gemeentelijke Veiligheidsindex die vandaag is gepubliceerd op de website van het blad Binnenlands Bestuur.

De index is ontwikkeld door het onderzoeksinstituut Politie en Wetenschap van de Politieacademie. In de index zijn de aangiftecijfers voor diefstal, inbraak, geweld en vernieling opgenomen. Zaken als winkel- en fietsendiefstal zijn buiten beschouwing gelaten, evenals cijfers over moord en doodslag.

De cijfers beslaan de jaren 2004 tot en met 2007. Daaruit blijkt dat Utrecht de lijst al sinds 2004 aanvoert. Amsterdam staat tweede, Eindhoven op de derde plaats, Den Bosch vierde en Rotterdam vijfde.

Bekijk hier de complete veiligheidsindex (pdf).

CD: Don Diablo - Life is a festival

Ik zou willen dat ik in een band zou spelen. We zouden muziek schrijven, bier drinken, on-tour gaan en de goede en slechte momenten met elkaar delen. Maar ik zit niet in een band. Nou ja, behalve dan een band die in mijn hoofd zit. Een band bestaande uit mijn beste "imaginary friends", mijn duistere demonen en een heleboel random geluiden. Misschien moet je het niet een band noemen, maar een festival!

[A1GP] Uitslag 2e vrije training China

Vanmorgen is de tweede vrije training voor de A1GP in China verreden. Hieronder vind je de gereden tijden.

Uitslag 2e vrije training

PosLandCoureurTijd
1SwitzerlandNeel Jani 1'16.349
2FranceNicolas Prost1'16.446
3IndiaNarain Karthikeyan1'16.474
4South AfricaAdrian Zaugg1'16.557
5NetherlandsRobert Doornbos1'16.558
6Great BritainDanny Watts1'16.601
7PortugalFilipe Albuquerque1'17.059
8IrelandAdam Carrol1'17.183
9USAMarco Andretti1'17.183
10MalaysiaFairuz Fauzy1'17.200
11BrazilFelipe Guimarães1'17.234
12AustraliaJohn Martin1'17.323
13LebanonDaniel Morad1'17.469
14New ZealandChris van der Drift1'17.683
15ItaliaEdoardo Piscopo1'18.136
16MonacoClivio Piccione1'18.233
17ChinaHo-Pin Tung1'18.668
18IndonesiaSatrio Hermanto1'19.031
19KoreaJin-Woo Hwang1'20.541
20MexicoDavid Garzageen tijd

Veel informatie over de Sims 3 in developer walkthrough

Volgend jaar verschijnt het derde deel in de zeer populaire sims-serie. Er is nu meer bekend over de nieuwe features die in de game zullen zitten. Zo zal de game een customizing systeem bevatten die veel uitgebreider is. Hiermee kan je het haar, lichaam en gezicht naar eigen wens maken.

Er zal ook een nieuw systeem in de game zitten om je persoonlijkheid van je Sims te kunnen bepalen. In dit systeem zitten tientallen verschillende persoonlijke kenmerken die gecombineerd kunnen worden. Elke Sim kan vijf verschillende van deze kenmerken bezitten. Daarnaast kan je je Sim een levenswens geven. Deze wens zal de beslissingen van je Sim door het leven bepalen. Door het vervullen van zulke wensen kan je bepaalde beloningen verdienen.

In de Sims 3 zal je minder bezig zijn met het verzorgen van je Sims. Deze kunnen veel meer zelf waardoor je je bezig kunt houden met andere, belangrijkere zaken.

Al deze informatie en meer kan je hieronder terug zien in de developer walkthrough.

De sims verschijnt februari 2009 voor de PC

'Ontsnapping' uit Blijdorp loos alarm

In Diergaarde Blijdorp was er vanochtend even paniek in de tent. Een voorbijganger zag een diertje, dat wel heel veel leek op een rode panda, de dierentuin uitrennen en belde direct de politie.

"De voorbijganger sprak over een roodachtig diertje, dus zijn we daar meteen naar gaan zoeken in de omgeving. Er werd niets aangetroffen", aldus een woordvoerster. Ook de verzorgers in Blijdorp gingen meteen op zoek, maar al snel bleek dat alle panda's in hun verblijf zaten. Loos alarm dus. "Want als het bijvoorbeeld om een uitbraak van een gevaarlijk dier zou gaan, dan zou meteen een speciale procedure worden opgestart. Dat is niet gebeurd."

Waarschijnlijk heeft de voorbijganger een vos zien rennen. In de zogeheten spoorwegdriehoek, vlakbij Blijdorp, zit namelijk een vos met jongen. Deze vos heeft al enkele cavia's bij Diergaarde Blijdorp geroofd, waardoor de beestjes 's nachts veilig opgesloten moeten worden.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Rampenoefening sluit af met grote reddingsoperatie

De nationale rampenoefening, Waterproef, die maandag in gang is gezet, zal vandaag afsluiten met een grote multidisciplinaire reddingsdemonstratie op het Nijkerkernauw bij het Gelderse Nijkerk.

De grootscheepse watersnoodrampoefening was een test om te bekijken hoe het met de onderlinge samenwerking tussen de rijksoverheid, gemeenten, provincies en waterschappen gesteld is, wanneer zich de ergst mogelijke overstroming voordoet. In het hele land zijn verschillende overstromingsscenario's getest. Het ging hierbij om een zogenoemde bestuurlijke oefening. Dat wil zeggen dat de hulpdiensten en bestuurders op papier bedachten wat er nodig zou zijn om de schade te beperken.

De meeste van de bedachte maatregelen zijn niet echt uitgevoerd, maar dat betekent niet dat er voor het publiek niets te zien was. Afgelopen week zijn op verschillende plaatsen in het land honderden mensen geëvacueerd en in Katwijk werden zandzakken gelegd op zwakke plekken in de kustverdediging.

Het idee voor de oefening is ontstaan na orkaan Katrina. Deze stormdepressie sloeg in 2005 verwoestend toe in de Amerikaanse stad New Orleans. Uit de oefeningen is gebleken dat Nederland niet klaar zou zijn voor een watersnoodramp, lieten de organisatoren weten.

Kinderen bekogeld door Marokkaanse jongeren

De toch al zwaarbewaakte lampionnenoptocht die gisteren door de Haagse Transvaalbuurt liep, is door een groep Marokkaanse jongeren volledig verziekt. De jongeren gooiden eieren naar de kinderen die met hun vrolijk gekleurde lampionnen achter een muziekband aanliepen, treiterden een vrouw die met haar hondje stond te kijken en wilden haar hondje schoppen.

De agenten die in actie wilden komen werden door de jongeren bekogeld. Eén van de jongens kon na een flinke achtervolging in de kraag worden gevat.

De vereniging die de lampionnenoptocht organiseert, Haagjes Hopjes, is de pesterijen van de groep meer dan zat. "Ze krijgen hier van de gemeente steeds een aai over hun bol. Maar ze moeten allemaal worden opgepakt en mét hun ouders naar een opvoedingskamp worden gestuurd", aldus een woordvoerster van de organisatie.

Zwaarbewaakt 

De groep van zeker twintig pubers met een Marokkaanse achtergrond begon al meteen bij het verzamelen van de tochtlopers te pesten. Terwijl de kleintjes een kop chocolademelk kregen in het buurthuis, wilden de jongeren hier binnenstormen. "Het is al te erg dat we door ervaring weten dat we tientallen agenten, bewakers en toezichthouders bij een lampionnentocht moeten hebben. Die konden de meeste jongens nog net tegenhouden. Maar buiten gingen ze alsnog los."

T-shirts gejat 

In de buurt wordt wel vaker iets georganiseerd. Zo was er afgelopen weekend voor de oudere jongeren een straatvoetbaltoernooitje georganiseerd. Het toernooitje verliep heel gezellig, volgens de woordvoerster, maar toen ze na afloop aan alle deelnemers een t-shirtje wilden overhandigen, bleek dat ze allemaal uit de kraam waren gestolen.

Sinterklaasintocht 

De stichting dreigde eerder al te stoppen met alle evenementen die in de buurt worden georganiseerd. Het volgende evenement is de Sinterklaasintocht, maar deze kunnen ze gewoon niet afblazen. "We willen de kleintjes dit niet afpakken. We laten ons ook niet wegjagen. Ik vrees alleen dat we straks geen vrijwilligers meer overhouden."


Met dank aan hartje69 voor de submit.

Theater: Jeans 18 - Never can say goodbye

Nee, niet een 18+ editie, maar gewoon de 18e editie van Jeans. En dat staat garant voor een avondvullend programma van zang en dans, gepresenteerd door een enthousiaste groep artiesten. Het concept ontstond als een workshop in 1986 en bleek meteen een blijvertje te zijn. Na al die jaren is het concept hetzelfde gebleven, alleen de cast wordt geregeld aangepast. Had men in het begin vooral vers en nog onbekend talent op het toneel, tegenwoordig wordt de cast ook aangevuld met mensen die al eerder ervaring hebben opgedaan. Kortom, Jeans 18 bestaat uit vier jongens en vier meiden en die worden ondersteund door vijf muzikanten. Op woensdag 5 november was Theaterhotel 'De Oranjerie' in Roermond aan de beurt.

Grote chaos in Call of Duty: World at War launch trailer

Na het grote succes van Call of Duty 4: Modern Warfare, zijn de verwachtingen voor de nieuwste game in de serie erg groot. Met Call of Duty: World at War gaan we terug naar de Tweede Wereld Oorlog. Het wordt dus weer ouderwets Nazi's knallen met oude wapens als de Thompson en M1 Garand.

Dat oorlog één grote chaos is wordt goed duidelijk in onderstaande trailer, die speciaal is uitgegeven voor de launch van de game.

Call of Duty: World at War verschijnt volgende week voor de PC, Playstation 2, Playstation 3, Wii en Xbox 360.

Joran loopt weer in de val

Eerder deze week werd al bekend dat Peter R. de Vries met een nieuwe, waarschijnlijk even spraakmakende, aflevering over Joran van der Sloot komt. In deze aflevering, die aankomende zondag uitgezonden zal worden, is te zien hoe Van der Sloot in Bangkok handelt in jonge vrouwen.

De jonge handelaar biedt de vrouwen voor 10.000 euro per dame aan op de Nederlandse prostitutiemarkt. Hij vermeldt daarbij aan de potentiële koper dat de vrouwen voor 'slechts 300 euro per maand' in een bordeel werken.

Nieuwe undercoveroperatie

Het team van Peter R. de Vries verrichtte de afgelopen weken de undercoveroperatie. Een infiltrant ging naar Thailand en onder de dekmantel van Nederlandse ondernemer in de seksindustrie nam hij contact op met Joran. Deze trapte vervolgens met open ogen in de val die het team van De Vries had opgezet voor hem. Deze operatie liep zelfs tot gistermiddag door, toen De Vries met Joran aan het chatten was. Joran dacht echter dat hij met een zakenpartner aan het chatten was. Hij vermeldt in dit gesprek dat 'hij het even rustig aan zal doen' tot na de televisie-uitzending over hem.

Joran ontmoet de infiltrant onder andere in een hotelkamer, waar hij in het bijzijn van twee Thaise prostituees zaken doet. Tijdens de gesprekken zegt hij dat hij iedere week nieuwe jonge vrouwen kan leveren en dat de visa en paspoorten geen probleem zullen zijn. "Ik regel dat allemaal, maak je geen zorgen!" De meisjes denken allemaal danseres te worden in Nederland en zullen formeel als studentes naar ons land komen. De harde realiteit is dat de meisjes zes dagen per week tegen een hongerloontje in een bordeel moeten werken.

Tekenend 

De Vries noemt de beelden tekenend: "De beelden geven aan hoe weinig respect deze 21-jarige toont voor het leven van anderen. Dat je na de verdwijning van Natalee in de vrouwenhandel gaat, tekent hem." De Vries meldt dat Van der Sloot zich hiermee schuldig maakt aan een ernstig misdrijf. "Het voorbereiden van mensensmokkel is strafbaar. Dit kan hem in Thailand in grote problemen brengen", aldus de misdaadverslaggever.

De Holloway-zaak 

In februari van dit jaar kluisterde De Vries zeven miljoen kijken aan de buis toen Joran de moord op Natalee Holloway, het meisje dat verdween op Aruba, bekende. Joran vertelde in de geprepareerde Range Rover dat hij het meisje mee had genomen naar het strand en haar vervolgens in zee dumpte. Over deze zaak zegt hij dat er niets te vrezen valt: "Zij zullen niks vinden."

Probleem oplossen 

In de gesprekken met zijn vermeende zakenpartner op Thailand, laat Joran ten slotte nog weten dat hij een Thai op De Vries af zal sturen, zodat dit probleem opgelost wordt. "En het kan me niet schelen wat het kost", laat hij ten slotte weten. Op de beelden van de nieuwe aflevering is te zien dat Joran inmiddels in een kapitale villa in Bangkok woont.

Met dank aan Sunchaser en hartje69 voor de submit.

Anjema naar halve finale

Squasher Laurens Jan Anjema heeft de halve finale bereikt van de Squash Santiago Open 2008 in Santiago de Compostela. De als eerste geplaatste speler won in de kwartfinale van de als achtste geplaatste Tsjech Jan Koukal.

Anjema verloor alleen de tweede set via een tie-break. Hij won uiteindelijk met 11-6, 11-13, 11-8 en 11-5. In de halve finale moet Anjema het opnemen tegen de als vierde geplaatste lokale favoriet Borja Golan. De andere halve finale gaat tussen de als tweede geplaatste Australiër Stewart Boswell en de als vijfde geplaatste Colombiaan Miguel Angel Rodriguez.

Opnieuw orkaan in Caribisch gebied

Er heeft zich op de valreep toch nog een orkaan ontwikkeld in het Caribisch gebied. Het is de achtste orkaan van dit seizoen. De orkaan Paloma koerst in eerste instantie af op de Kaaiman Eilanden. Morgen krijgt Cuba ermee te maken en dan wordt verwacht dat Paloma is uitgegroeid tot een orkaan van de derde categorie.

Lokaal levert Paloma op zijn tocht naar verwachting zo'n 170 millimeter regen op.

Cuba is nog nauwelijks bekomen van de twee eerdere stormen Ike en Gustave, die voor miljarden aan schade hebben aangericht. Er zijn dit jaar veel tropische stormen in het Caribisch gebied. Het orkaanseizoen duurt gewoonlijk tot eind november.

FNV: tijdelijke ww bij onvoldoende werk

FNV Bondgenoten wil dat er een regeling komt, waardoor werknemers tijdelijk een werkloosheidsuitkering krijgen, als er onvoldoende werk is bij hun werkgever. Als er weer voldoende werk is, moeten deze mensen kunnen terugkeren naar hun werkgever. De bond wil met dit plan een ontslaggolf voorkomen.

De bonden vrezen dat veel mensen op straat komen te staan als het tijdelijk slecht gaat met een bedrijf. Als voorbeeld wordt Nedcar aangehaald, waar eerder dit jaar 500 mensen werden aangenomen. Als het economisch slechter gaat bestaat de kans dat deze mensen er weer uit moeten, maar dat ze bijvoorbeeld een jaar later weer nodig zijn.

Niet alleen werknemers met een vast contract moeten van deze voorgestelde regeling kunnen profiteren, vindt FNV Bondgenoten. Ook voor mensen met een tijdelijk contract en uitzendkrachten moet het gaan gelden. Deze mensen zullen vanwege de vergrijzing hard nodig zijn de komende jaren.

[A1GP] Uitslag rookie-training China

Vannacht is de eerste vrije training voor de A1GP in China verreden. Hieronder vind je de uitslag.

Uitslag 1e vrije training

Pos A1 Team Driver Time Gap
1 IndiaNarain Karthikeyan 1'16.710 -
2 FranceNicolas Prost 1'16.722 0.012
3 SwitzerlandAlexandre Imperatori 1'17.262 0.552
4 BrazilFelipe Guimarães 1'17.310 0.600
5 New ZealandChris van der Drift 1'17.460 0.750
6 USAMarco Andretti 1'17.528 0.818
7 Great BritainDanny Watts 1'17.934 1.224
8 IndonesiaZahir Ali 1'17.936 1.226
9 ItalyChristian Montanari 1'18.048 1.338
10 LebanonDaniel Morad 1'18.166 1.456
11 IrelandNiall Quinn 1'18.486 1.776
12 NetherlandsDennis Retera 1'18.826 2.116
13 MalaysiaAaron Lim 1'19.473 2.763
14 KoreaJin-Woo Hwang 1'22.981 6.271
15 MexicoDavid Garza

Tuincentrum Valkenswaard deels verwoest

Een uitslaande brand heeft gisterenavond een deel van het tuincentrum aan de Geenhovenseweg in Valkenswaard in de as gelegd. Toen de brand uitbrak, waren de eigenaar en de boekhouder aanwezig. Beiden hebben het pand veilig kunnen verlaten.

Brandweerkorpsen uit ondermeer Veldhoven en Eindhoven verleenden assistentie bij het bestrijden van de brand. Rond 21 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het sportcomplex in de buurt van het tuincentrum werd vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Metingen gaven aan dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen.

User moonmovies maakte de volgende foto's.

Valkenswaard1
.

Valkenswaard2
.

Valkenswaard3
.

Valkenswaard4



Met dank aan moonmovies voor de submit en de foto's.

CD: T.Raumschmiere - I Tank U

In 2003 werden we geconfronteerd met een nummer dat iedereen tot op de dag van vandaag zonder moeite kan neuriën. De clip van dat nummer vertelt het verhaal van een vrachtwagenchauffeur die lak heeft aan het overige verkeer. Het tekenfilmpje was niet meer weg te denken van de bekende muziekzenders, waarmee producer Marco Haas zijn doel had bereikt. Het publiek kent Marco als T.Raumschmiere en de track is natuurlijk 'Monstertruckdriver'. De rauwe wavegeluiden pasten perfect bij de vrachtwagenchauffeur uit de clip die, zo bleek later, afgeleid is van Marco zelf. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor I Tank U, zijn zesde album.


Dementieva verslaat Safina

Elena Dementieva heeft bij het officieuze WK Tennis in Doha in twee sets (6-2, 6-4) afgerekend met haar landgenote Dinara Safina. Vrijdag moet Dementieva het opnemen tegen Serena Williams voor een plek in de halve finale.

In de andere groep wist de Servische Jelena Jankovic zich te verzekeren van de halve finales door met 7-6 (6) en 6-4 te winnen van de Russische Svetlana Koeznetsova. De nummer één van de wereld bij het vrouwentennis neemt het vrijdag op tegen Russin Vera Zvonareva, die eveneens al voor de halve finale geplaatst is. De onderlinge ontmoeting tussen de twee zal bepalen wie de groepswinnares wordt.

Kijkoperatie voor Greene

Feyenoord-verdediger Serginho Greene zal voorlopig niet in actie komen. De speler raakte zondag in het uitduel met Roda JC geblesseerd aan zijn knie en ging voortijdig van het veld. Greene zal binnenkort een kijkoperatie aan het gewricht ondergaan.

Donderdag onderging de Feyenoorder een MRI-scan om uit te zoeken wat de aard van de blessure was. "Op de MRI lijkt er inderdaad sprake te zijn van een afwijking aan de binnenmeniscus", zei clubarts Robert Rozenberg. "Een kijkoperatie zal uit moeten wijzen hoe groot de schade exact is."

'Schaatsduitser' actief in wereldbeker

De Groningse schaatser Ingo Bos zal vrijdag tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn zijn debuut maken voor Duitsland. Opmerkelijk, want in Nederland wist hij zich nimmer te kwalificeren voor NK afstanden.

Bos heeft een Duitse moeder en is hierdoor ook in het bezit van een Duits paspoort, waardoor hij zich via de Duitse afstandskampioenschappen kon plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden. De 24-jarige schaatser schaatst onder leiding van Bart Schouten in de Duitse kernploeg en zal in Berlijn uitkomen op de 500 meter. Toptijden worden van hem op die afstand niet verwacht, omdat hij een persoonlijk record van 36,62 seconden op die afstand heeft staan.

[A1GP] Doornbos en Retera blij met debuut

Komend weekend zullen er voor A1-Team Nederland twee coureurs hun racedebuut maken. Dennis Retera zal de rookietests voor zijn rekening nemen, terwijl Robert Doornbos de races zal gaan rijden. Beide coureurs kijken erg uit naar de race in het Chinese Chengdu.

Doornbos heeft nog amper met de nieuwe auto kunnen rijden, maar is niet bang voor deze uitdaging. "Ik kijk er erg naar uit om mijn debuut voor A1GP Team Nederland te maken en voor de eerste keer mijn land te vertegenwoordigen," aldus Doornbos. "Het is een nieuwe ervaring voor me om voor mijn land uit te komen in de succesvolle A1GP-serie. Ik heb het circuit van Chengdu nog nooit eerder gezien en ook slechts 20 rondes getest in de A1GP Powered by Ferrari-auto."

Retera zegt niet te kunnen wachten om de eerste meters te mogen rijden. "Mijn eerste weekend A1", aldus de Eindhovenaar. "Twee weken terug hoorde ik dat ik voor team Nederland de rookietest mocht gaan doen en een dag later was ik in Engeland om een stoeltje te maken. Het kwam wel een beetje als een verrassing, maar ik ben dolblij met deze kans. Vrijdag mag ik dan voor het eerst met deze auto gaan rijden, het zal wel even wennen zijn want heb nog nooit met zo'n krachtige auto gereden en de baan is ook nieuw voor mij. Ik kan niet wachten tot het zover is! Ik denk dat ik veel ervaring zal opdoen met deze test en hoop dan ook het team te kunnen helpen met een goede basis set-up voor Robert die dit weekend de race rijdt."

Medaillegooiende worstelaar geschorst

De Zweedse worstelaar Ara Abrahamian is twee jaar geschorst door de Worstelfederatie FILA, omdat hij tijdens de Spelen zijn bronzen medaille weggooide. Ook kreeg hij net als zijn coach Leo Myllari een geldboete opgelegd.

Abrahamian kwam in Peking uit bij het worstelen in de klasse tot 86 kilogram, waar hij in de halve finale verloor van de latere kampioen Andrea Minguzzi uit Italië. Hij was het niet eens met deze nederlaag en haalde verhaal bij de scheidsrechters. Naderhand gooide hij zijn gewonnen medaille uit protest op de grond.

Donderdag heeft de FILA haar onderzoek afgerond en de resultaten hiervan bekend gemaakt. President Raphael Martinetti sprak van "schandelijk gedrag en een ernstig gebrek aan olympische geest". Hiervoor is de Zweed twee jaar geschort en krijgt hij een boete van 2.500 euro. Zijn coach moet 7.500 euro betalen, terwijl de Zweedse worstelbond 40.000 euro mag overmaken. Alle partijen hebben 21 dagen de tijd om in beroep te gaan.

Venus te sterk voor Serena

Tijdens de Sony Ericsson Championships in Doha is Venus Williams er in de poulefase in geslaagd haar zuster Serena te kloppen. De oudere van de twee zussen won in drie sets met 5-7, 6-1 en 6-0. Hiermee is de tussenstand in de onderlinge confrontaties tussen de zussen dit jaar op 2-2 gekomen.

Venus had deze week al tweemaal gewonnen en was hierdoor al bijna zeker van de halve finale van het officieuze WK Tennis. In de sisteract wist Serena de eerste set met 7-5 naar zich toe te trekken, maar daarna was het Venus die liet zien in vorm te zijn. Ze gunde haar jongere zus in het vervolg van de partij nog maar één game.

"Ik ben best tevreden met het vertoonde spel", zei Venus na de partij. "Ik kon terugkomen na setverlies en speelde daarna mijn beste tennis. Ik ben de rustigste van ons twee, Serena werd wat meer emotioneel. Daardoor verloor ze, vooral in de derdes set, haar focus en kreeg ik een aantal 'gratis' punten."

Venus is door de winst zeker van de halve finales, die zaterdag worden afgewerkt. "In het finaleweekeinde wil ik nóg fitter voor de dag komen. Vrijdag heb ik een vrije dag, maar dan ga ik keihard werken aan mijn fysiek." Haar zus moet dan nog vol aan de bak om alsnog de halve finale te halen. Ze moet het opnemen tegen Elena Dementieva die ook nog in de race is voor een plaats bij de beste vier.

Pellè: "Ik wil kampioen worden"

Het gaat dit seizoen weer voor de wind met AZ. De Alkmaarders staan momenteel aan kop in de Eredivisie en de laatste weken maakt onder meer Graziano Pellè indruk.

"Zolang ik goed blijf presteren is het aan de trainer om keuzes te maken. De selectie is zeer sterk. Dat een geweldige spits als Ari nu al een tijdje niet speelt, zegt genoeg. Om kampioen te worden moet iedereen het gehele seizoen lang het beste van zichzelf geven. Concurrentie stimuleert dat. Als Moussa Dembélé straks weer fit is zal de strijd om de spitspositie nog heviger worden. Maar ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen en Moussa kan ook op andere posities heel goed uit de voeten," aldus Pellè op de website van AZ.

Pellè kwam vorig seizoen voor zeven miljoen euro over van Lecce. In zijn eerste seizoen in Alkmaar kwam hij tot drie doelpunten in elf duels. Wat wil de Italiaanse spits bereiken? "Dat is niet zo moeilijk te benoemen. Ik ben een winnaar, dus het enige dat telt is het kampioenschap."

Man verzint ontvoering voor verslaving

Een Spanjaard heeft gedaan alsof hij met zijn 1-jarige kleinzoon was ontvoerd, zodat hij met het losgeld zijn gokverslaving zou kunnen financieren. Dat heeft de politie in Madrid gisteren aan de Spaanse media gezegd.

Eind vorige maand belde een vrouw naar een familielid van de peuter. Ze deelde mee dat het kind en diens opa waren ontvoerd en eiste 50.000 euro losgeld voor hun vrijlating.

In een tweede telefoongesprek liet de 'ontvoerder' de 53-jarige grootvader zelf met zijn familie spreken. Enkele uren later belde hij terug. Hij zou erin zijn geslaagd te ontsnappen en riep zijn familie op snel het losgeld te betalen, anders zou de ontvoerder de peuter vermoorden.

Tijdens het verhoor gaf de opa toe dat hij het verhaal had verzonnen. Hij werd aangehouden, evenals de vrouwelijke beller, een 48-jarige kennis. "De man wilde de familie bang maken en geld krijgen voor gokmachines", verklaarde de politie.

Amerikanen rijden wel in nieuwe schaatspakken

Het Amerikaanse schaatsteam zal komend weekend bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn, in tegenstelling tot het Nederlandse team, wel in de nieuwe schaatspakken van Nike rijden. Dit heeft de Amerikaanse coach Bart Veldkamp bekend gemaakt.

Net als de Nederlanders klagen ook de Amerikanen over de pasvorm van het nieuwe pak, maar dit weerhoudt ze er niet van om niet te starten in de pakken. "Maar hier zijn al drie schaatsers uit hun pak gescheurd," aldus Veldkamp. "Als dat zo doorgaat, komen we straks pakken te kort. We kijken hoe 't dit weekeinde gaat. Mogelijk laten we toch de oude pakken opsturen."

Super Obama World, met dat mannetje en dat torentje

Zoals jullie misschien wel weten is eergisteren de nieuwe president van Amerika gekozen. Dit zal waarschijnlijk nogal wat effect hebben op de wereld de komende vier jaar - en zo ook op games. Waar we de afgelopen acht jaar hebben mogen spelen met games zoals "Leren rekenen met Bush" kunnen we nu aan de bak met Super Obama World. SOW doet heel erg denken aan Super Mario World, wat niet alleen door de naam komt maar ook door het feit dat de graphics, de muziek en de hele gameplay mechanics nogal op al elkaar lijken. Toch is SOW vijf minuten van je tijd waard, al is het maar om de politieke humor die in het spel verborgen zit. Klik hier om het Super Obama World te spelen.



Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (06/11)

Vanavond kwamen vier Nederlandse clubs in actie in de UEFA Cup. Ajax nam het thuis op tegen MSK Zilina. FC Twente nam het in een uitwedstrijd op tegen Manchester City. SC Heerenveen nam het in Duitsland op tegen VFL Wolfsburg en Feyenoord speelde thuis tegen CSKA Moskou.

 Ajax - MSK Zilina

Ajax heeft vanavond een zege geboekt in de UEFA Cup. De thuiswedstrijd tegen het Slowaakse MSK Zilina werd met 1-0 gewonnen.

In de eerste helft liet Zilina het initiatief aan Ajax, maar de ploeg uit Amsterdam wist er aanvankelijk niet doorheen te komen. Het enige gevaar kwam van enkele afstandsschoten, voorzetten vanaf de zijlijn konden eenvoudig verdedigd worden. In de 41e minuut werd er dan toch gescoord toen Suárez met wat geluk de bal voor zijn voeten kreeg. Even later kopte de Uruguayaan net over.

In de tweede helft ging Zilina meer initiatief tonen en dat leidde tot ruimte voor Ajax. Daaruit wist het enkele kansen te creëren. Een schot van Lindgren werd met moeite gestopt en een kopbal van Huntelaar belandde op de paal. Gescoord werd er echter niet, waardoor Zilina hoop bleef houden op de gelijkmaker. Het werd zelfs af en toe gevaarlijk en had met wat meer geluk langszij kunnen komen. Ajax bleef voorzichtig spelen, al waren er nog wel twee grote kansen voor Suárez. Bij de eerste ging de bal naast en bij de tweede kwam de spits oog in oog te staan met keeper Perni. Het schot belandde echter op de lat.

Manchester City - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd om Manchester City in eigen huis te verslaan. De Twentenaren gingen met 3-2 ten onder tegen de miljoenenploeg.

De wedstrijd begon dramatisch voor Twente. Na twee minuten was het Shaun Wright-Phillips die het net wist te bollen. Twente vond zijn ritme niet maar kwam na ruim een kwartier spelen toch op gelijke hoogte. Bijna op identieke wijze sloop Elia op snelheid achter de Engelse verdediging en schoot beheerst binnen in de lange hoek. Boschker hield Twente daarna nog een paar keer op de been, na schoten van Manchester-spits Jo, maar met een 1-1 stand gingen de mannen aan de thee.

City begon wederom sterker aan de tweede helft. Jo, Ireland en Wright-Phillips probeerden de 2-1 te noteren maar de bal verdween niet tussen de palen. Maar die score kwam er in 57ste minuut dan alsnog. Robinho drong de zestien binnen, kapte een verdediger uit en krulde de bal prachtig in de rechter kruising, buiten het bereik van Sander Boschker. Vijf minuten later lag de bal er alweer in aan Twente kant. Benjani kreeg veel ruimte en schoot, via een verdediger, langs de op het verkeerde been gezette Twente-keeper. En drie minuten later moest City-keeper Joe Hart alweer vissen. Twente-aanvoerder Rob Wielaert kopte raak na een corner. Twente ontsnapte twee keer, omdat Robinho twee keer de binnen kant van de paal raakt maar de bal de lijn niet passeert. Ook Twente kreeg echter kansen op de gelijkmaker. Met name Huysegems dook een paar keer gevaarlijk op, maar had het vizier niet op scherp.

VFL Wolfsburg - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft ook het tweede duel in de tweede ronde van de UEFA Cup verloren. De Friezen gingen in Duitsland met 5-1 onderuit tegen VfL Wolfsburg. Eerder verloor Heerenveen al op eigen veld met 1-3 van AC Milan.

Het begin van het duel was gelijkopgaand en na negen minuten schoot Pranjic op de paal van het doel van Wolfsburg. Aan de andere kant schoot Krzynówek ook op de lat boven Steppe. Na een half uur schoor Väyrinen binnen, echter was het drie minuten later al weer gelijk nadat Kopic D¸eko liet lopen na een hoekschop. Grafite maakte voor rust nog 2-1 na een schuiver.
Direct na rust kreeg Paulo Henrique een goede kans, maar hij wist niet tot scoren te komen. Daarna werd Heerenveen overlopen en wist Misimović de 3-1 aan te tekenen. Ook D¸eko en Krzynówek deden nog een duit in het zakje en zorgden voor de 5-1 eindstand.

Feyenoord - CSKA Moskou

Feyenoord heeft zojuist de UEFA Cup-wedstrijd tegen CSKA Moskou in de Kuip met 1-3 verloren.

CSKA, de nummer twee in Rusland, opende zeer aanvallend. Na een kwartier spelen kwamen ze op 0-1; uit een hoekschop kopte Berezoetsky de bal via Van Bronckhorst binnen. Makaay kopte de bal vervolgens tegen de lat en even daarna scoorde Van Bronckhorst de gelijkmaker nadat hij een aanval goed afrondde. Tien minuten later stonden de Rotterdammers al weer achter na een treffer van Vágner Love, waardoor de ruststand 1-2 was.

In het begin van de tweede helft waren de Rotterdammers dicht bij de gelijkmaker, maar een schot van Makaay ging maar net langs. Vervolgens namen de Russen de touwtjes weer in handen al leverde dat niet veel kansen op. Nadat Hofland Vágner Love tegen de grond trok mochten de Rotterdammers nog blij dat zijn dat de scheidsrechter CSKA geen strafschop gaf.

In de slotfase zette Feyenoord aan en loerden de Russen op de counter. Vágner Love was bij een van de uitbraken succesvol en maakte de 1-3. Aldonin werd nog met rood van het veld gestuurd, maar de tien spelers van CSKA bleven in de slofase simpel overeind staan.

Alle uitslagen

Groep A

Manchester City FC (ENG) - FC Twente (NED) 3-2
2' Shaun Wright-Phillips 1-0
17' Eljero Elía 1-1
57' Robinho 2-1
62' Benjani Mwaruwari 3-1
65' Rob Wielaert 3-2

Real Racing Club de Santander (ESP) - FC Schalke 04 (GER) 1-1
59' Mohamed Tchité 1-0
61' Orlando Engelaar 1-1

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Schalke 04 (GER)211044-2
2Manchester City FC (ENG)110033-2
3FC Twente (NED)210133-3
4Real Racing Club (ESP)201111-2
5Paris Saint-Germain (FRA)100101-3

Groep B

FC Metalist Kharkiv (UKR) - Hertha BSC Berlin (GER) 0-0

SL Benfica (POR) - Galatasaray SK (TUR) 0-2
52' Emre Aşık 0-1
69' Ümit Karan 0-2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Galatasaray SK (TUR)220063-0
2Hertha BSC Berlin (GER)202021-1
3FC Metalist Kharkiv (UKR)101010-0
4SL Benfica (POR)201111-3
5Olympiacos CFP (GRE)100100-1

Groep C

VfB Stuttgart (GER) - FK Partizan (SRB) 2-0
76' Mario Gómez 1-0
80' Mario Gómez 2-0

Royal Standard de Liège (BEL) - Sevilla FC (ESP) 1-0
38' Dieumerci Mbokani 1-0

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1UC Sampdoria (ITA)110032-1
2Sevilla FC (ESP)210132-1
3Royal Standard de Liège (BEL)110031-0
4VfB Stuttgart (GER)210132-2
5FK Partizan (SRB)200201-4

Groep D

FC Spartak Moskva (RUS) - Udinese Calcio (ITA) 1-2
12' Fabio Quagliarella 0-1
17' Clemente Rodríguez 1-1
60' Fabio Quagliarella 1-2 (Pen)
86' Giovanni Pasquale (Udinese)

Tottenham Hotspur FC (ENG) - NK Dinamo Zagreb (CRO) 4-0
30' Darren Bent 1-0
33' Darren Bent 2-0
59' Tom Huddlestone 3-0
70' Darren Bent 4-0

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Udinese Calcio (ITA)220064-1
2Tottenham Hotspur FC (ENG)210134-2
3NK Dinamo Zagreb (CRO)210133-6
4NEC Nijmegen (NED)100102-3
5FC Spartak Moskva (RUS)100101-2

Groep E

VfL Wolfsburg (GER) - SC Heerenveen (NED) 5-1
31' Mika Väyrynen 0-1
34' Edin D¸eko 1-1
39' Grafite 2-1
53' Zvjezdan Misimović 3-1
60' Edin D¸eko 4-1
71' Jacek Krzynówek 5-1

AC Milan (ITA) - Sporting Clube de Braga (POR) 1-0
90' Ronaldinho 1-0

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AC Milan (ITA)220064-1
2VfL Wolfsburg (GER)110035-1
3Sporting Clube de Braga (POR)210133-1
4Portsmouth FC (ENG)100100-3
5SC Heerenveen (NED)200202-8

Groep F

AFC Ajax (NED) - MŠK ´ilina (SVK) 1-0
41' Luis Suárez 1-0

SK Slavia Praha (CZE) - Aston Villa FC (ENG) 0-1
26' John Carew 0-1

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Aston Villa FC (ENG)220063-1
2Hamburger SV (GER)110032-1
3AFC Ajax (NED)210132-2
4SK Slavia Praha (CZE)100100-1
5MSK ´ilina (SVK)200201-3

Groep G

AS Saint-Étienne (FRA) - Rosenborg BK (NOR) 3-0
58' Ilan Araujo Dall'Igna 1-0
63' Paulo Machado 2-0
76' Kevin Mirallas 3-0

Valencia CF (ESP) - FC København (DEN) 1-1
61' Fernando Morientes 1-0
84' César Santín 1-1

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Saint-Étienne (FRA)220066-1
2Valencia CF (ESP)101011-1
3Club Brugge KV (BEL)101010-0
4FC København (DEN)201112-4
5Rosenborg BK (NOR)201110-3

Groep H

KKS Lech Poznań (POL) - AS Nancy-Lorraine (FRA) 2-2
5' Sławomir Peszko 1-0
8' Momar Faye 1-1
21' Semir Stilić 2-1
81' Monsef Zerka 2-2

Feyenoord Rotterdam (NED) - PFC CSKA Moskva (RUS) 1-3
13' Aleksei Berezutski 0-1
29' Giovanni van Bronckhorst 1-1
40' Vágner Love 1-2
81' Vágner Love 1-3
83' Evgeni Aldonin (CSKA)

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1PFC CSKA Moskva (RUS)220066-1
2AS Nancy-Lorraine (FRA)211045-2
3Lech Poznan (POL)101012-2
4Deportivo de La Coruña (ESP)100100-3
5Feyenoord Rotterdam (NED)200201-6

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.