Hond Bush bijt journalist

De hond van de Amerikaanse president Bush was al het gedoe rondom de verkiezingen blijkbaar helemaal zat. Een journalist van het persbureau Reuters werd door Barney, zoals de hond heet, in zijn vinger gebeten. Een arts van het Witte Huis was nodig om de wond te verzorgen.

De Scottish terriër is al jaren de trouwe hond van Bush. Met enige regelmaat is hij gefilmd aan de zijde van zijn baas. Toen Bush gisteren een leger journalisten te woord stond, was de trouwe viervoeter ook weer van de partij. Hij leek het allemaal wel best te vinden, tot Reuters-reporter Jon Decker het hondje wilde aaien. Barney twijfelde geen moment en beet direct in de wijsvinger van Decker.

Na de beet legde de arts van het Witte Huis een verbandje aan en Laura Bush liet haar woordvoerder meteen nagaan of alles in orde was. "Ik denk dat het gewoon zijn manier was om te zeggen dat hij genoeg had van de paparazzi", grapte woordvoerster McDonough. Volgend jaar, op 20 januari, zal het Witte Huis een nieuwe hond verwelkomen: de puppy van de nieuwe president.