[A1GP] Doornbos en Retera blij met debuut

Komend weekend zullen er voor A1-Team Nederland twee coureurs hun racedebuut maken. Dennis Retera zal de rookietests voor zijn rekening nemen, terwijl Robert Doornbos de races zal gaan rijden. Beide coureurs kijken erg uit naar de race in het Chinese Chengdu.

Doornbos heeft nog amper met de nieuwe auto kunnen rijden, maar is niet bang voor deze uitdaging. "Ik kijk er erg naar uit om mijn debuut voor A1GP Team Nederland te maken en voor de eerste keer mijn land te vertegenwoordigen," aldus Doornbos. "Het is een nieuwe ervaring voor me om voor mijn land uit te komen in de succesvolle A1GP-serie. Ik heb het circuit van Chengdu nog nooit eerder gezien en ook slechts 20 rondes getest in de A1GP Powered by Ferrari-auto."

Retera zegt niet te kunnen wachten om de eerste meters te mogen rijden. "Mijn eerste weekend A1", aldus de Eindhovenaar. "Twee weken terug hoorde ik dat ik voor team Nederland de rookietest mocht gaan doen en een dag later was ik in Engeland om een stoeltje te maken. Het kwam wel een beetje als een verrassing, maar ik ben dolblij met deze kans. Vrijdag mag ik dan voor het eerst met deze auto gaan rijden, het zal wel even wennen zijn want heb nog nooit met zo'n krachtige auto gereden en de baan is ook nieuw voor mij. Ik kan niet wachten tot het zover is! Ik denk dat ik veel ervaring zal opdoen met deze test en hoop dan ook het team te kunnen helpen met een goede basis set-up voor Robert die dit weekend de race rijdt."