Button: "Barrichello moet blijven"

Jenson Button hoopt dat Rubens Barrichello ook volgend jaar zijn teamgenoot is. Volgens de Brit heeft Honda vooral ervaren coureurs nodig, die veel feedback kunnen geven. Honda laat deze maand twee jonge rijders testen, Bruno Senna (25) en Luca di Grassi (24 jaar) mogen hun kunsten vertonen.

Het Japanse team heeft komend seizoen het Braziliaanse Petrobras als grote sponsor erbij, en dat bedrijf ziet het liefst een jonge Braziliaan bij Honda. Button is al redelijk zeker van een stoeltje, maar of Barrichello ook mag blijven, is de vraag. Button hoopt wel dat het team kiest voor 'de oudere' Braziliaan, en niet een jonge onervaren rijder. "Er gaan zo veel dingen veranderen aan de auto, de aerodynamica, het KERS-systeem en de slickbanden. Het team zal daarom veel feedback van ons nodig hebben en ik denk dat een jonge rijder daar minder toe in staat is. Maar het is natuurlijk niet mijn beslissing."

De Brit zei dat de 36-jarige Barrichello wel een goed jaar achter de rug heeft: "Dit is zijn beste jaar en Rubens zegt zelf dat hij beter rijdt dan ooit. Ik denk niet dat hij liegt. Vooral de laatste drie races gingen erg goed voor hem, waar hij me in de kwalificatie wist te verslaan. En tijdens de races haalden we ongeveer gelijke snelheden" Dat zou voor Button voldoende reden zijn om Barrichello bij Honda te houden.

De 28-jarige Button vond het wel goed dat ook jonge coureurs een kans krijgen bij de Japanse renstal, maar hij ziet het liefst Barrichello naast zich. "Er is nog niets getekend. Maar het team weet hoe ik erover denk en ik weet hoe zij denken. Hopelijk kunnen we binnenkort met nieuws komen. En verder hoop ik natuurlijk op een competititeve auto in 2009. We weten nog niet hoe snel we zijn, het is pas november."