Ziekenboeg AZ stroomt vol

Jan Willem (WEST)
AZ neemt het zondag op tegen FC Twente. De ploeg van trainer Louis van Gaal moet dat doen zonder Kew Jaliens, die donderdag een spierblessure heeft opgelopen.

Ook Jeremain Lens en Moussa Dembélé ontbreken tegen de Tukkers. Ook Stijn Schaars (knieblessure) is nog een vraagteken voor zondag.

Angst voor Twente heeft Van Gaal niet. "Zij hebben dezelfde spelopvatting als AZ. Beide teams lijken op elkaar. Twente wil ook veel voetballend oplossen en ze spelen tevens verzorgd positiespel. Door het verlies van Orlando Engelaar en Karim El Ahmadi zijn ze in balbezit minder geworden, maar bij balbezit van de tegenstander zijn ze er juist op vooruit gegaan," aldus de trainer op de website van AZ.

"Twente is als team sterk, maar heeft ook veel individuele klasse. Het nadeel voor Twente is dat ze deze week in de UEFA Cup nog hebben verloren van Manchester City. Dat zal zowel mentaal als fysiek niet positief voor ze zijn. Tegen FC Twente is onze voetbalfilosofie hetzelfde; slechts de invulling zal wellicht wijzigen. Het kan zijn dat we in plaats van drie verdedigers met vier man achterin gaan spelen. Dat is altijd afhankelijk van de tegenstander."