CD: Armand van Helden - New York: A Mix Odyssey Two

Zijn overstap naar House werd getriggerd door de eind jaren 80 bekende Hip-House van onder meer de Jungle Brothers, Tyree en Fast Eddie. Ondanks dat Armand van Helden twintig jaar verder is blijft zijn eerste liefde altijd aanwezig. Daarom komt hij nu met, de opvolger van een eerder verschenen hommage, New York: A Mix Odyssey Two.




Natuurlijk kennen we Armand nog na zijn hitsingle 'You Don’t Know Me'. Toch was het even stil na 2002 rondom de, met een Grammy Award genomineerde, DJ. In 2004 liet hij weer van zich horen op een wel heel bijzondere manier. Doordat de New Yorkse 'bad boy' van House 'A Mix Odyssey' uitbracht (een mix van Rock en House) leerden wij hem beter kennen. Met het tweede deel brengt hij ons ditmaal terug naar zijn Hip-hop basis en vinden we vele klassiekers terug in de tracklist. "Eén van de goede aspecten van Hip-House was dat het vooral erg vocaal was. Het had een grote impact op mensen en die platen zijn nog altijd legendarisch!"

De cd is volgens hetzelfde principe als het eerste deel gemixt met een heleboel klassieke tracks uit de eind jaren 80, die de New Yorkse discotheken domineerden, een paar van zijn nieuwe remixen en recentere tracks die hedendaags volop aanwezig zijn op de dansvloer. De mix zelf is niets om over naar huis te schrijven, maar toch is het leuk om de nostalgische hiphop beats en lyrics te horen die laten zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde en waar zijn roots liggen.


Label: Sony PIAS Datum: 7 november 2008 Waardering: