FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 september 2007

Eye of Judgment release-details

Eind oktober zal Eye of Judgment gaan verschijnen. Er waren nog wat onduidelijkheden over de release, maar die zijn inmiddels door SCEA opgehelderd.

De adviesprijs van de game zal $69,99 bedragen, een Europese prijs is nog niet bekend, maar die zal hoogstwaarschijnlijk niet veel van dit getal afwijken. Voor dat geld krijg je de game, een speelmat, een PlayStation Eye camera, een statief voor de camera, een Startersdeck en een Boosterpack. Het Boosterpack zal acht willekeurige monsters bevatten, waarvan één gegarandeerd Rare of Ultra Rare (zeldzaam of extreem zeldzaam).

Wizards of the Coast zal voor de verspreiding van de kaarten zorgen. Je zult in de winkel Boosterpacks kunnen kopen, maar ook Starterdecks die opgebouwd zijn rond een bepaald thema. De Boosterpacks zullen een adviesprijs van $3,75 hebben, de Starterdecks zullen voor een adviesprijs van $14,99 over de toonbank gaan.

De game zal wereldwijd op 23 oktober te koop zijn. De online-modus van de game zal bovendien niet regio-gebonden zijn, je zult tegen mensen van over de heel wereld kunnen spelen.

Om on-line cheaten tegen te gaan heeft Sony het volgende bedacht. Je kunt als speler een deck samenstellen. Deze scan je in door het gehele deck uit te spreiden als een waaier voor de camera. The Eye of Judgment registreert dan welke kaarten jij hebt in dit deck. Als je online gaat spelen, kies je een deck, en de game schudt en trekt vervolgens je virtuele kaarten. De game zal je dan op het scherm vertellen welke kaarten jij moet pakken uit je deck. Zo wordt voorkomen dat iemand een deck prepareert zodat z'n beste kaarten voorop liggen.

Mocht je willen weten wat Eye of Judgment is, dan kun je dat nalezen in onze preview of bekijk de trailer hier.

Folding@Home breekt door PetaFLOP-barrière

Folding@Home is een programma waarmee computers over de hele wereld ingezet kunnen worden om ingewikkelde berekeningen voor de medische wereld uit te voeren. Door de rekenopdrachten te verspreiden over zo veel mogelijk computers, kun je zo de tijd die nodig is om al die berekeningen uit te voeren behoorlijk verkorten. De resultaten van deze berekeningen kunnen dan vervolgens gebruikt worden om ernstige ziekten zoals kanker, Alzheimer en Parkinson te genezen of voorkomen.

Sinds de lancering van de PS3 doet Sony ook mee met het programma, PS3-bezitters kunnen op hun console het gratis programma laten werken als zij de machine niet gebruiken. De introductie van de PS3 in het Folding@Home-programma heeft de medische wetenschap geen windeieren gelegd. Het aantal berekeningen, uitgedrukt in FLOPS (Floating Point Operations), schoot omhoog toen de PS3 mee ging doen.

Onlangs is er een nieuwe mijlpaal bereikt in het programma; de eerste PetaFLOP (ofwel 1024 TeraFLOPS of 1048576 GigaFLOPS) is bereikt. Op het meetmoment stond de teller op 1285 TeraFLOPS, waarvan 1020 van de CELL-processor van de PS3 af kwamen.



Gesneuvelde militair in Nederland aangekomen

Icoon BinnenlandsHet stoffelijk overschot van Tim Hoogland, de 20-jarige soldaat eerste klasse die donderdag in Afghanistan sneuvelde, is dinsdagavond om 21.15 uur aangekomen op de vliegbasis in Eindhoven.

Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten. Na een ceremonie werd het lichaam overgedragen aan de nabestaanden. Tijdens deze bijeenkomst vormden zestig militairen van de Charlie Compagnie van het 13e Infanteriebataljon Luchtmobiel uit Assen een erehaag. Ook waren twaalf collega's uit Uruzgan aanwezig.

De kist werd gedragen door zes personen van de Charlie Compagnie. "Het was wel bijzonder dat een trompettist de aanvang van de ceremonie speelde en een tamboer voor de kist uitliep", aldus de woordvoerder. De begrafenis vindt maandag in besloten kring plaats.

Voetbal: Uitslagen KNVB beker (25/9)

Icoon KNVB BekerVanavond werden de eerste wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB beker gespeeld. Ook morgen en donderdag staan er nog duels op het programma. Hieronder vind je alle uitslagen van vanavond.


Be Quick 1887 - FC Omniworld * (1-8)
EVV - MVV * (1-3)
FC Eindhoven * - Vitesse (4-2)
Fortuna Sittard * - FC Emmen (3-1)
Helmond Sport - Go Ahead Eagles * (0-1)
RKC Waalwijk * - RBC Roosendaal (4-3)
Spakenburg - Roda JC * (0-2)
TOP Oss - BV Veendam * (1-2)
WHC - FC Dordrecht * (0-2)
Lisse - AGOVV Apeldoorn * w.n.s (4-4)
HFC Haarlem * w.n.s - Willem II (1-1)
FC Volendam - Sparta Rotterdam * w.n.s (4-4)

* = door naar de derde ronde
w.n.s = wint na strafschoppen


Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Uitslagen tweede ronde KNVB beker 25/9/2007

Vandaag zijn er een aantal wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de KNVB Beker. FC Einhoven was de verrasingen van de dag. Het won van Eredivisionist Vitesse met 4-2.

Uitslagen

Be Quick 1887 - FC Omniworld* 1-8

28' Krimp 0-1
38' Mulders 0-2
49' Ceesay 0-3
54' Mulders 0-4
60' Arana Barantes 0-5
61' Ceesay 0-6
66' Hofman 1-6
72' Matusiwa 1-7
90' Ceesay 1-8



EVV - MVV* 1-3

21' Thiebaut 0-1
40' Aelbrecht 1-1
62' Thiebaut 1-2
67' Vermast 1-3



FC Eindhoven* - Vitesse 4-2

11' Lorca 0-1
61' De Meersman 1-1
73' Caracciolo 2-1
79' Nelemans 3-1
85' Hai 3-2
87' Caracciolo 4-2



Fortuna Sittard* - FC Emmen 3-1

38' Derksen 1-0
65' Cornelia 2-0
70' Friis 2-1
90' Emrullah Guvenc 3-1
Bevaart (FC Emmen)



Helmond Sport - Go Ahead Eagles* 0-1

89' Ahahaoui 0-1



RKC Waalwijk* - RBC Roosendaal 4-3

22' Garcia 1-0
30' Garcia 2-0
32' Peters 3-0
38' Dragoun 3-1
51' Martha 3-2
64' Benson 4-2
86' Stojanovic 4-3



Spakenburg - Roda JC* 0-2

10' Hadouir 0-1
85' Yulu-Matondo 0-2



WHC - FC Dordrecht* 0-2

13' Putter 0-1
35' Van der Velden 0-2



Haarlem* - Willem II 1-1

47' Wijks
80' Janse
Boutahar (Willem II)
FC Haarlem wint na strafschoppen (4-3).



FC Volendam - Sparta Rotterdam 4-4

52' Boots 1-0
59' El Jacobi 2-0
63' Dissels 2-1
84' Boukhari 2-2
88' Slot 2-3
90' Hofstede 3-3
100' Dissels 3-4
106' Boots 4-4
Sparta wint na strafschoppen (4-2).



Top Oss - BV Veendam 1-2

52' Afonso 0-1
59' Rosalia 1-1
63' Afonso 1-2



FC Lisse - AGOVV Apeldoorn* 4-4
AGOVV wint na strafschoppen (5-4)
De doelpuntenmakers in deze wedstrijd worden later toegevoegd.

Meisje van 15 bijna ontvoerd

Icoon BinnenlandsVanochtend heeft een onbekende man een meisje van vijftien proberen te ontvoeren. Dit gebeurde op een groot bedrijventerrein in Eindhoven. Het meisje uit Veldhoven fietste er rond acht uur, toen een auto op het fietspad stopte en haar dwong om in te stappen. Toen de man haar vastpakte, trok het meisje zich los en liep weg. De man stompte haar in haar buik en wilde haar weer de auto in sleuren.

Een vrachtwagenchauffeur die het zag gebeuren kwam het meisje te hulp. Hij sloeg de belager en zorgde ervoor dat het meisje weg kon komen. Later op de dag deed het meisje aangifte. De dader zou een blanke man zijn, rond de dertig jaar en heeft een Brabants accent.

Details PS3-versie van Rock Band gitaar

Uit een deel van de handleiding die bij Rock Band geleverd zal worden is duidelijk geworden wat je van de gitaar kunt verwachten. Zo kun je de gitaar zowel rechts- als linkshandig gebruiken, iets wat je misschien al gewend was van Guitar Hero games.
De gitaar zal bovendien gebruik maken van drie AA-batterijen, ook bekend als penlites. Daarnaast zal de gitaar niet via BlueTooth, maar Radio Frequency verbinding maken met de console. Aangezien de PS3 niet van zichzelf RF ondersteunt, zal de gitaar en de special edition geleverd worden met een USB-RF-adapter die je in je console steekt.



De dongle die je in je PS3 moet steken zal er als volgt uit zien:



Stukjes toga dode paus te bestellen

Fans van de in 2005 overleden paus Johannes Paulus II kunnen via de site van het Romeinse bisdom een stukje toga van hem op de kop tikken. Bij ieder stukje van het witte Sinterklaaskostuum wordt een certificaat van echtheid geleverd.

De miniscule stukjes stof zijn slechts vier millimeter in doorsnee. Gelukkig hoeft er dan ook niets te worden neergelegd voor de unieke lapjes textiel.

De rondjes stof zitten vastgeplakt op een ansichtkaart. Op de kaart prijkt ook de beeltenis van de overleden geestelijke. Inmiddels hebben zich al vijfduizend belangstellenden via de site ingeschreven.

Vrouw zit dagenlang vast in auto

Icoon BuitenlandsToen een 43-jarige vrouw uit De Doubs in Frankrijk niet thuiskwam na een bezoek aan haar ouders, belde haar man de politie en gaf haar op als vermist. Na zes dagen werd zij bij toeval door een boer in Anteuil ontdekt. Zij zat in haar auto, die op een lager liggend gedeelte van een talud terecht was gekomen. Het talud lag verscholen tussen bosjes en bomen. De bestuurster zat muurvast door haar gordel, die bij haar benen geblokkeerd was. Ze kon niet bij haar mobiele telefoon, die achterin lag.

In shocktoestand en erg verzwakt werd zij naar het ziekenhuis in Besançon gebracht. Zij zal worden verhoord als haar gezondheid het toelaat. De politie zegt dat het ‘erop lijkt dat het slachtoffer op z’n minst drie dagen in de auto vastzat’, maar dat de politie durft ‘nog niet met zekerheid te zeggen of zij misschien gevangen heeft gezeten’. Het onderzoek zal nog verder gaan.

Chocomel neemt idee van FOK!ker over

Bijna twee jaar geleden kwam de bekende FOK!ker BaggerUser met een briljant idee. Hij opende een topic met de vraag of er ook Senseopads voor warme chocolademelk te koop zijn. Hij had een vooruitziende blik. Want deze week komen supermarkten te liggen.

Zuivelfabrikant Friesland Foods haakt hiermee in op een trend. Nederlanders blijken namelijk massaal aan de warme chocolademelk te zijn gegaan. Vandaar dat het Senseo-apparaat niet ongemoeid wordt gelaten, en naast koffie en thee nu ook chocolademelk uitspuugt.

De zuivelproducent heeft diep in de buidel moeten tasten om de hete chocolademelk passend te maken voor het koffiezetsysteem van de populaire Senseo. Omdat de vraag naar een snelle kop chocolademelk groter bleek dan verwacht, besloot de fabrikant niet af te wachten maar zo snel mogelijk met een dergelijke pad op de markt te komen.

"Er wordt nog steeds erg veel koffie en thee gedronken, maar warme chocolademelk wordt razend populair in ons land", zegt Frank Reefman, marketingdirecteur van de zuivelgigant. Opvallend is trouwens dat de pad geen poeder bevat, maar een speciaal chocoladeconcentraat.

Of het slechts een tijdelijke rage is of iets blijvends, chocolademelk is letterlijk en figuurlijk hot. Vorig jaar is de consumptie van het warme drankje met twaalf procent toegenomen.

Met dank aan BaggerUser voor de submit.

Museum zet koetsen in diepvries

Het Nationaal Rijtuigmuseum in het Groningse Leek zet al hun koetsen en arresleeën in een speciale ijskast. De antieke rijtuigen hebben namelijk last van houtworm en motten.

Omdat dat ongedierte vroeger elke winter het loodje legde vanwege de stremge vorst, had men er toentertijd geen last van. Maar met de hedendaagse, milde winters blijven de beestjes gewoon leven.

Om de insecten toch de pijp te laten uitgaan, heeft het museum een speciale vriezer ontwikkeld. In de vriescel is het constant een behaaglijke -22 graden Celsius. De koetsen worden achter elkaar de diepvries in gereden, waarna alle beestjes zijn doodgegaan.

Enkelblessure voor Bouma

Wilfred Bouma is tijdelijk uitgeschakeld door een enkelblessure.

Wilfred Bouma is tijdelijk uitgeschakeld door een enkelblessure. De verdediger van Aston Villa liep de blessure afgelopen weekend op in de wedstrijd tegen Everton. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Bouma last van de blessure maar hij speelde er de wedstrijd mee uit. De terugslag kwam na het weekeinde.

"We willen geen enkel risico nemen met hem”, zei Villa-trainer Martin O'Neill dinsdag. "Ik hoop dat Freddie maandag weer fit is wanneer we tegen Tottenham Hotspur spelen.”

Karthikeyan flirt met Spyker

Narain Karthikeyan mag hopen op een terugkeer in de Formule 1, aangezien Spyker F1 zeer waarschijnlijk als Indiaas team verder zal gaan. Twee jaar geleden was de Indiër ook al in deze klasse actief. Toen reed hij voor Jordan.

"Ik heb met enkele teams gesproken, waaronder Spyker", liet Karthikeyan weten. De coureur fungeert nu soms als testcoureur van Williams. "Ik ben in gesprek met Williams om te kijken wat ik volgend jaar voor hen ga doen. Ik hou echter alle opties open en kijk zeker naar nieuwe mogelijkheden."

Mocht Karthikeyan kans maken op het stoeltje bij Spyker, dan zal hij wellicht de strijd aan moeten gaan met Karun Chandhok. De rijder, die actief is in de GP2, wist op het circuit van Spa-Francorchamps zijn eerste zege in deze klasse binnen te halen. Komende winter zal de Indiër in ieder geval actief zijn voor A1GP Team India.

Blote vrouwen strijden tegen seksisme

Voor mannen wordt het straks moeilijker een gewillige Poolse bruid te vinden. De Poolse Vrouwenpartij is namelijk een reclamecampagne gestart om het 'mannelijk chauvinisme' in hun land een halt toe te roepen. Zeven blote, Poolse dames sieren de poster die bij de campagne hoort, en hopen zo de aandacht te vestigen op het 'echte probleem' in Polen.

"De Poolse politiek wordt geleid door en voor mannen in pakken", aldus schrijfster en partijleider Manuela Gretkowska. "De positie van Poolse vrouwen is verslechterd, vooral door het nationalistische beleid van president Jaroslaw Kaczynski."

De Vrouwenpartij maakt zich hard voor meer gynaecologen in het Oost-Europese land. Ook strijden ze voor meer kinderopvang, pijnloze bevallingen en willen ze dezelfde salaris- en pensioenrechten als mannen.

"Deze poster moet korte metten maken met het stereotype binnen de Poolse politiek. We zijn mooi, naakt en trots", jubelt Gretkowska.


Niets mis met de toestroom van Polen in ons land

Vieira mogelijk tegen PSV

Er is een kans dat Patrick Vieira op tijd fit is voor het Champions League-duel met PSV. De verdediger van Internazionale heeft last van een blessure aan zijn dijbeen. Deze kwetsuur liep hij op tijdens de interland van Frankrijk tegen Schotland (0-1).

Roberto Mancini, trainer van Internazionale, denkt dat Vieira snel zal terugkeren op de trainingsvelden. "Hopelijk loopt hij deze week weer. Dan is hij er bij tegen PSV", aldus de oefenmeester.

Opnieuw operatie Rens Blom

Polsstokhoogspringer Rens Blom blijft kampen met achillespeesblessures. De voormalige wereldkampioen moet opnieuw geopereerd worden.

”De voorbije weken is duidelijk geworden dat herstellen via de uitgestippelde weg niet voldoende resultaat had”, aldus Blom op zijn website. ”Er was te weinig progressie, terwijl ik zo graag wilde beginnen met het revalidatieprogramma. Nu is er duidelijkheid: ik moét geopereerd worden, de achillespees moet eerst worden schoongemaakt. Pas dan kan ik écht gaan beginnen met revalideren en opbouwen naar het nieuwe seizoen.” In dat nieuwe seizoen moet Blom gaan proberen zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Beijing.

Geen handtekening van Bettini

Het zou zomaar kunnen dat Paolo Bettini aanstaande zondag niet mag starten op het WK wielrennen. De Italiaan heeft zijn handtekening namelijk niet onder de verklaring van de internationale wielrenunie (UCI) geplaatst.

Deze verklaring moet ervoor zorgen dat de wielersport weer schoon word. Dit heeft te maken met de dopingperikelen, die menig wielerfan de afgelopen maanden bezig heeft gehouden. "Iedereen heeft het document ondertekend, behalve meneer Bettini. Hij is de enige uitzondering", liet Susanne Eisenmann namens de organisatie van het wereldkampioenschap weten.

Het is nu aan de UCI om te bepalen of titelverdediger Bettini komende zondag aan de start mag verschijnen. "Voor de geloofwaardigheid van het UCI-initiatief vind ik het gepast dat er geen uitzonderingen worden gemaakt."

Petitie: Oostenrijk niet op Euro 2008

De supporters van het Oostenrijkse nationale team zijn niet te spreken over de resultaten van hun team. Een aantal bezorgde supporters is een ludieke actie gestart, een petitie waarin Oostenrijkers hun steun uitspreken voor een EK zonder Oostenrijk.

In 2008 organiseert Oostenrijk samen met Zwitserland het EK voetbal. De resultaten in de laatste oefenwedstrijden zijn echter teleurstellend. In de laatste acht oefenwedstrijden kwamen de Oostenrijkers niet tot een overwinning. De laatste wedstrijd tegen Chili ging met 2-0 verloren. Behalve een petitie verschijnen er ook t-shirts met de opdruk: ”Initiative for an Austria-free Euro 08 supporter”. De acties zijn vooral gericht tegen de technische staf. De initiatiefnemers noemen goed spel van hun land ”zo zeldzaam als de inslag van een meteoriet op aarde”.

Sânmartean ontbreekt tegen Feyenoord

FC Utrecht zal het woensdag in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord moeten stellen zonder Lucian Sânmartean. De smaakmaker van de Utrechters is ziek.

De Roemeen was afgelopen zondag tegen SC Heerenveen al niet helemaal fit. Ook het meespelen van doelman Michel Vorm is onzeker. De keeper van FC Utrecht viel zondag uit na een knietje in zijn dij. Woensdagochtend ondergaat hij een laatste test.

Ruim 1500 buitenlanders vallen buiten pardon

Icoon PolitiekRuim 1500 buitenlanders hebben tot nu toe te horen gekregen dat ze niet onder de pardonregeling vallen. Ze voldoen niet aan de voorwaarden, bijvoorbeeld omdat ze mogelijk oorlogsmisdaden hebben gepleegd, een crimineel verleden hebben of te vaak hebben gelogen over hun identiteit.

Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft al aan ongeveer 15.000 (ex-)asielzoekers laten weten dat ze op grond van het pardon een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Circa 11.000 van hen hebben het aanbod aanvaard.

In totaal vallen naar schatting 25.000 tot 30.000 mensen onder de regeling, die sinds 15 juni geldt. Wie een verblijfsvergunning kan krijgen, moet alle lopende juridische procedures intrekken. Inmiddels zijn zo'n 10.000 procedures ingetrokken. Daardoor neemt de druk op de IND en de rechtbanken af, aldus Albayrak.

De helft van de 1500 mensen die buiten het pardon zijn gevallen, mag nog rechtmatig in Nederland zijn op grond van lopende procedures. De IND zal die met voorrang afhandelen. Buitenlanders die zijn uit te zetten, worden overgedragen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek. Die probeert hen te bewegen zelfstandig te vertrekken. Lukt dat niet, dan volgt gedwongen uitzetting. De Kamer spreekt woensdag over de voortgang van de pardonregeling.

Nederlanders bij genomineerden Wereldvoetballer

Drie Nederlandse voetballers maken nog kans op de prijs van Wereldvoetballer van het Jaar van FIFPRO. De internationale spelersvakbond heeft vandaag bekend gemaakt dat Edwin van der Sar, Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooy tot de 55 genomineerde spelers behoren. Het is de derde keer dat FIFPRO de award uitreikt. De afgelopen twee jaar werd de award gewonnen door Ronaldinho.

45.000 voetballers uit 42 landen kiezen onder meer het wereldelftal en de beste speler van het afgelopen seizoen. Op 5 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. Vorig jaar vielen de genomineerde Nederlanders Arjen Robben en Edwin van der Sar buiten de prijzen.

[A1GP] Panis adviseur Team Frankrijk

Voormalig Formule 1-coureur Olivier Panis heeft zich bij Team Frankrijk gevoegd als adviseur. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiële presentatie van het team in Parijs.

Team manager Eric Boullier heeft gezegd dat "het geweldig is om iemand als Olivier bij het team te betrekken. ZIjn ervaring en kennis moeten een belangrijke rol spelen bij het heroveren van de titel door Team Frankrijk."

Loic Duval zal aankomend seizoen eerste coureur van het team zijn. Nicolas Prost, zoon van Formule 1-wereldkampioen Alain, zal deelnemen aan de rookiesessies voor Team Frankrijk.

Geen verrassingen in voorselectie Oranje

Icoon Nederlands ElftalBondscoach Marco van Basten heeft in zijn voorselectie voor de EK-kwalificatieduels met Roemenië (uit) en Slovenië (thuis) geen verrassende namen opgenomen.

De 27 spelers zaten ook al in de voorselectie van Oranje voor de duels met Bulgarije en Albanië van begin deze maand. Alleen Ibrahim Afellay en Denny Landzaat ontbreken ten opzichte van vorige maand.

Op zaterdag 13 oktober speelt Nederland in Constanta tegen Roemenië en vier dagen later is Slovenië in Eindhoven de tegenstander. Van Basten maakt op 5 oktober de definitieve selectie bekend.

Voorlopige selectie Oranje

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sevilla FC), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (Hamburger SV), Hedwiges Maduro (Ajax), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

[EK] Volleybalsters verslaan Bulgarije

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben vanmiddag hun eerste wedstrijd in de tweede ronde van het Europees kampioenschap gewonnen. Het team van bondscoach Avital Selinger versloeg Bulgarije met 3-0 (25-20 25-23 25-19).

Oranje moet het morgen opnemen tegen Tsjechië. Titelverdediger Polen is donderdag de laatste tegenstander in de tweede fase. De nummers een en twee van de poule plaatsen zich voor de halve finales.

[NASCAR] Uitslag Dodge Dealers 400

Carl Edwards (#99) wist uit de problemen te blijven in Dover en won de tweede race van de 'Chase for the Nextel Cup'. De race zat vol crashes en problemen voor Chase-rijders. Door de overwinning staat Edwards nu derde in het kampioenschap op drie punten van Jeff Gordon (#24.)

Dover staat bijna altijd garant voor mooie races. De Dodge Dealers 400 voldeed wederom aan de verwachtingen. De actie begon toen in ronde 79 een monteur van Micheal Waltrips team (#55) op zijn achterhoofd werd geraakt door een wiel dat door de auto van David Ragan (#6) was geraakt. De monteur bleek een engeltje op zijn schouder te hebben want hij kwam er met een hersenschudding zeer goed vanaf.

In ronde 204 crashte Denny Hamlin (#11) de wagen Kyle Petty (#45) de muur in. Petty was hier absoluut niet van gediend en ging verhaal halen in de pit van Hamlin. NASCAR-officials grepen snel in maar Petty en Hamlin zullen voorlopig geen vrienden worden, getuige de vijandige reacties van beide coureurs in de interviews na de race.

Veel Chase-rijders zaten in de problemen tijdens de race. Kurt Busch verloor door een technisch defect de controle over zijn wagen in ronde 386. Hij veroorzaakte hierdoor een crash waar twaalf rijders bij betrokken waren waaronder Kyle Busch, Jimmie Johnson en Martin Truex Jr. Matt Kenseth (kapotte motor), Kevin Harvick (betrokken bij een ander ongeluk) en Jeff Burton (problemen met de 'handling' van de wagen) kenden ook grote problemen.

Na de race bleek echter dat Carl Edwards' wagen te laag bevonden was. De zwaarst mogelijke straf die hierop staat is het schorsen van de crew chief, 25.000 dollar boete en aftrek van 25 punten voor zowel de rijder als de constructeur. Een uitspraak wordt later deze week verwacht.

De top zes zit nu dicht bij elkaar met een verschil van achttien punten. Vanaf plek zeven (Truex Jr.) wordt het gat groter.

VVD royeert Verdonk voorlopig niet

Icoon PolitiekHet hoofdbestuur van de VVD zal Rita Verdonk voorlopig niet royeren. Dat zegt vicevoorzitter Rogier van der Sande vanavond in het tv-programma EenVandaag.

Verdonk werd twee weken geleden uit de VVD-fractie gezet, maar het VVD-congres sprak uit dat ze voor de partij behouden moet blijven. Kort daarna besloot Verdonk in de Tweede Kamer als eenmansfractie verder te gaan.

Volgens Van der Sande zijn er gesprekken met Verdonk gaande om te komen tot een oplossing. Hij wijst erop dat het ongewenst is dat Verdonk haar Kamerzetel opeist, maar de statuten van de partij verbieden dat volgens hem niet.

Volgens ingewijden zijn VVD-ereleden als Henk Vonhoff ingeschakeld om de gesprekken met Verdonk te voeren.

Geen verrassingen in voorselectie Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft in zijn voorselectie voor de EK-kwalificatieduels met Roemenië (uit) en Slovenië (thuis) geen verrassende namen opgenomen.

De 27 spelers zaten ook al in de voorselectie van Oranje voor de duels met Bulgarije en Albanië van begin deze maand. Alleen Ibrahim Afellay en Denny Landzaat ontbreken ten opzichte van vorige maand.

Op zaterdag 13 oktober speelt Nederland in Constanta tegen Roemenië en vier dagen later is Slovenië in Eindhoven de tegenstander. Van Basten maakt op 5 oktober de definitieve selectie bekend.

Voorlopige selectie Oranje

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sevilla FC), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Nigel de Jong (Hamburger SV), Hedwiges Maduro (Ajax), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Tandarts behandelt hoofddoekloze niet

Icoon Opmerkelijk Een islamitische tandarts in Engeland heeft geweigerd een jonge vrouw die geen hoofddoek droeg, te behandelen. De moslima probeerde hem nog om te praten en ze vertelde dat ze een niet-praktiserende moslima is, maar het mocht niet baten. De tandarts zei zelfs dat ze niet als verzekerd geregistreerd zou worden als ze de hoofddoek niet om zou doen. Dit meldde de Britse krant The Times vandaag .

De vrouw heeft een klacht ingediend tegen de tandarts wegens discriminatie. Als hij schuldig wordt bevonden, dan is de kans groot dat hij zijn baan verliest.

FOK!Blog Babe Battle #10

Jullie moeten weer kiezen. Tot de einde van deze maand geven wij jullie een keuze: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 16.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Kate en in de rechterhoek Lana! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Kate vs Lana

Kopstoot van koe wordt man fataal

You want to ram with me, hu?Een 68-jarige man uit het Gelderse Ruurlo is vanochtend overleden, nadat hij een kopstoot kreeg van een koe. Rond 11.00 uur probeerden enkele mannen op een weiland de koe te vangen. Het rund maakte duidelijk dat het daar geen zin in had, door een kopstoot op het bovenlijf van de Ruurloër te plaatsen.

De bejaarde man liep daarbij inwendig letsel op. Een gewaarschuwde huisarts verleende snel eerste hulp, en ook ambulancepersoneel hielp nog met het reanimeren, maar tevergeefs.

Trendy vuurwapen voor haar

Icoon AmerikaEen rozekleurige M4 Carbine. Je zou haast denken dat het om een waterpistool gaat, maar niets is minder waar. Het fleurige instrument is bedoeld om te doden. De kleur representeert de wensen van een groep die tot voor kort door wapenfabrikanten over het hoofd werd gezien: de vrouw.

"Vrouwen schieten graag, maar ze willen er tegelijkertijd ook mooi uit zien. Maar mannen kan het geen bal schelen", aldus een mannelijke verkoper die trots zijn waar prijst. Op de achtergrond prijkt een roze geweer, met daarop een slogan die over enkele jaren misschien wel ouderwets zal aandoen: 'Shoot like a girl if you can!'.


Hip?

Onderwijsbonden willen acties in mbo

Icoon OnderwijsOnderwijsbonden dreigen met acties in het middelbaar beroepsonderwijs. De bonden zijn het niet eens met de eis van de werkgevers dat docenten met een volledige aanstelling 1200 klokuren per jaar moeten lesgeven. De huidige cao kent een bovengrens van 823 uur.

Als de werkgevers, verenigd in de MBO-raad, niet op eis ingaan, willen de Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs, ABVA/KABO en UNIENFTO al volgende week de regionale opleidingencentra (ROC's) platleggen. Volgens de bonden blijft er bij een verhoging van het aantal zogeheten contacturen te weinig tijd over voor overleg en bijscholing.

Peiling: 'Wilders lokt bedreigingen zelf uit'

Icoon PolitiekZes op de tien Nederlanders vinden dat Tweede Kamerlid Geert Wilders de bedreigingen die hij krijgt zelf over zich afroept met zijn uitspraken. Dat blijkt uit een opiniepeiling die Maurice de Hond dinsdag heeft uitgevoerd in opdracht van het Radio 1-programma Hagensopdemiddag.

De meerderheid van de bevolking sluit zich hiermee aan bij uitspraken die Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra gisteren deed in het AD.

Man bijna penis kwijt na ruzie over seks

Icoon OpmerkelijkEen Maleisiër die zijn vrouw confronteerde met haar belabberde bedprestaties, werd bijna van zijn geslachtsdeel ontdaan. De openhartige man vertelde zijn eerste vrouw dat zijn tweede, jongere, vrouw veel beter was in het lessen van zijn seksuele lusten. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Woedend ging de gepasseerde vrouw naar de keuken, bewapend met een mes kwam zij terug. Daarmee wilde zij haar man van zijn mannelijkheid ontdoen. Dat lukte haar ook bijna. Het geslachtdeel bleef nog aan een reepje huid hangen.

Hierop trok de man al bloedend zijn broek aan, sprong op zijn motorfiets en reed met hoge snelheid naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daar wisten de artsen zijn penis weer aan te naaien. Zijn vrouw is op verdenking van zware mishandeling gearresteerd, en kan een gevangenisstraf van maximaal drie jaar tegemoet zien.

Met dank aan B-Byte voor de submit.

Nog geen duidelijkheid over Hofland, Hofs

Het is nog niet duidelijk of Kevin Hofland en Nicky Hofs morgen mee kunnen spelen voor Feyenoord in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Hofland heeft een kneuzing in zijn voet, Hofs kampt met een kuitblessure.

Trainer Bert van Marwijk overweegt om Hofland met een verdoving te laten spelen, alleen moet er dan wel verbetering in zijn situatie komen. Hofland kan momenteel amper lopen en heeft daarnaast ook last van een zwelling in zijn voet. "Hij moet eerst maar eens gewoon in zijn schoen passen. Maar zover is het nu nog niet," aldus Van Marwijk die morgenochtend met de medische staf definitief een beslissing zal maken over Hofs en Hofland.

Chun-Soo Lee maakt geen deel uit van de selectie voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Ik hoop dat hij deze week goed doorkomt. Dan kan hij zaterdag voor het duel Heerenveen bij de wedstrijdselectie aansluiten," aldus Van Marwijk.

PvdA wil geen referendum EU-verdrag

Icoon PolitiekEen grote meerderheid binnen de PvdA-fractie wil geen volksraadpleging over het EU-verdrag. Dat heeft de partij vandaag bekend gemaakt, na ruim drie uur vergaderd te hebben. Afgelopen vrijdag gaf het kabinet al aan geen heil te zien in een referendum.

Nu de PvdA de steun voor het referendum intrekt, vervalt de meerderheid in de Tweede Kamer voor een volksraadpleging. SP, GroenLinks, D66, PVV en PVD willen wel dat er een referendum komt. De VVD heeft nog geen besluit genomen, de SGP is tegen.

In het verkiezingsprogramma van de PvdA staat dat een referendum wenselijk is. Tijdens de vergadering bleken drie PvdA'ers dit nog steeds te vinden. De meerderheid van de PvdA-fractie vindt dat het verdrag geen grondwettelijk karakter heeft en dat er daarom ook geen referendum nodig is.

Met dank aan whiteman en Redcoon voor de submit.

[TGS] Perforeer je tegenstanders in Paperman

Op de Tokyo Game Show was een trailer te zien van de game Paperman. In eerste instantie doet de naam denken aan een volwassen versie van het klassieke Paperboy, maar niet is minder waar.

In Paperman moet je als man van papier vijanden doden met een arsenaal aan verschillende wapens. Je tegenstanders zullen net als je vrienden ook uit papier bestaan en figuren zullen ook reageren alsof ze uit het kwetsbare materiaal gemaakt zijn. Zo zal het papier vlam kunnen vatten, doorweekt kunnen raken en krijgt het een gat als het doorboord wordt door een kogel.

De TGS 07 trailer van deze FPS (First Paper Shooter) is hieronder te bewonderen.

Spanning stijgt in Myanmar

Icoon BuitenlandsDe spanning in Myanmar neemt toe. Staatsmedia waarschuwden de al weken demonstrerende boeddhistische monniken vandaag zich ver van politiek te houden. De spreekbuizen van het militaire regime beschuldigden buitenlandse media van het opstoken van de onrust.

De autoriteiten stuurden vandaag functionarissen op pad om met luidsprekers mensen te waarschuwen niet de straat op te gaan. ,,We waarschuwen monniken en mensen niet deel te nemen aan protestmarsen'', schreeuwden vertegenwoordigers van het lokale bestuur in Yangon in microfoons.

De verwachting is dat er vandaag opnieuw protestmarsen zullen plaatshebben. Maandag gingen alleen al in Yangon 10.000 mensen de straat op. Volgens staatsmedia hebben er demonstraties plaatsgevonden in zeven van de veertien provincies.

Dieven stelen Feyenoordfan

De roodstaartpapegaaiInbrekers hebben een grijze roodstaartpapegaai uit een dierenwinkel in Zoetermeer gestolen. Het goed gebekte vogeltje kan moeiteloos het Feyenoordlied zingen. Verder gaapt hij de hele dag door, en schudt hij zo nu en dan met zijn hoofd.

Dat is het signalement dat de politie heeft vrijgegeven. Waar het tien maanden oude dier de strofe 'Hand in hand kameraden, hand in hand voor Feyenoord 1' heeft geleerd, is onbekend. Het is ook onbekend of de arme vogel door 'supporters' van rivaliserende voetbalteams is gekidnapt. De daders zijn namelijk gevlogen.

Met dank aan Mowiek, kahaarin en Esposa voor de submit.

Alves in actie voor Jong Heerenveen

Afonso Alves maakt zijn rentree bij SC Heerenveen. Morgenavond speelt de 26-jarige Braziliaan met Jong Heerenveen de bekerwedstrijd tegen PSV.

Voor Alves wordt het morgen de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor de Friese club. Alves, die gisteren de training hervatte bij de selectie van trainer Gertjan Verbeek, vormt tegen PSV een aanvalsduo met zijn landgenoot Paulo Henrique.

Heijblok vervangt Stekelenburg bij Ajax

Erik Heijblok staat morgenavond in de bekerwedstrijd van Ajax tegen Kozakken Boys onder de lat bij de Amsterdammers. Maarten Stekelenburg krijgt rust. Ook Ismael Urzaiz start morgen in de basis.

Marco van Duin van Jong Ajax gaat mee als reservedoelman. Dennis Gentenaar, normaal gesproken tweede keeper, kampt met een lichte blessure aan zijn rug.

De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, kondigde aan dat er mogelijk meer verrassingen zullen zijn. Ook linkerspits Albert Luque staat in Werkendam aan de aftrap. "Ik wil de spelers die tot nu toe weinig hebben gespeeld, ook minuten laten maken. De wedstrijd tegen Kozakken Boys moeten we winnen. We nemen iedere tegenstander serieus."

Portugese voetbalbond staat achter Scolari

De Portugese voetbalbond blijft achter zijn bondscoach Luiz Felipe Scolari staan. De bondscoach, die afgelopen donderdag door de UEFA voor vier duels werd geschorst, gaat volgens voorzitter Gilberto Madail terecht in beroep tegen de straf.

"Het is fout wat Scolari gedaan heeft, maar wij hebben unaniem besloten hem te steunen in het aanvechten van zijn schorsing", aldus Madail gisteren.

Nadat hij op 12 september, tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd de Servische voetballer Ivica Dragutinovic in het gezicht wilde slaan, kreeg Scolari de straf opgelegd. Naast Scolari kreeg de speler ook een schorsing. Hij moet twee wedstrijden toekijken.

"Het is niet goed wat ik gedaan heb. Maar de speler die aan de basis lag van het opstootje is maar voor twee duels geschorst. Daarom ga ik in beroep," aldus Scolari.

Het beroep is op 4 oktober.

Zagallo zegt voetbalwereld vaarwel

Mario Zagallo heeft laten weten dat hij geen plannen heeft om terug te keren in de voetballerij.

"Er is geen twijfel mogelijk, sinds het WK in Duitsland ben ik met pensioen", aldus de 76-jarige Braziliaanse oefenmeester die in 1958 en 1962 als speler het WK wist te winnen. In 1970 was hij bondscoach van het Braziliaanse team dat het WK won, en in 1994 assistent-coach. Vorig jaar op het WK in Duitsland was Zagallo opnieuw assistent.

Een eventuele nieuwe aanbieding voor een functie als trainer zal hij overigens niet per definitie afslaan. "Nu zou ik niet aan de slag willen als coach, maar de deur staat nog open. Of ik het doe, hangt af van het moment en van de aanbieding."

Rasmussen was geel sowieso kwijt

Ook als Michael Rasmussen de Tour had uitgereden, zou de Deen de zege ontnomen zijn. De renner, die door Rabobank als drager van de gele trui uit de Tour werd genomen, had al drie officiële waarschuwingen op zak wegens het missen van dopingcontroles.

Volgens de UCI leidt dat tot schorsing. De derde waarschuwing zou Rasmussen al drie dagen na de start van de Tour de France hebben gekregen.

Aanvankelijk ging Rabobank er van uit dat de Deen maar één waarschuwing had gekregen, omdat twee van de drie reprimandes niet van de UCI, maar van het Deense anti-dopingbureau ADD afkomstig waren. Echter tellen die waarschuwingen wel degelijk mee. "Afgaand op de regels kon je inderdaad toen al stellen dat hij de Tour nooit gewonnen had", verklaart Anne Gripper, anti-dopingofficial van de UCI.

De Nederlandse wielerploeg is er van overtuigd dat Rasmussen voor de start van de Ronde van Frankrijk, tegen zijn bewering in, niet in Mexico maar in Italië verbleef. De UCI is nog bezig met een onderzoek daarnaar. Als blijkt dat de Deen loog over zijn verblijfplaats, kan hij worden geschorst voor twee jaar.

Ralf: "Fuji wordt enorme uitdaging"


Toyota-coureur Ralf Schumacher kijkt uit naar de Grand Prix van Japan aankomend weekend. Toen hij actief was in de de Formule Nippon, reed de Duitser al eens op de Fuji Speedway. Ondanks het gemis van Suzuka, heeft Ralf genoeg mooie woorden over voor het circuit.

"Ik ken de oude Fuji Speedway nog van mijn tijd in de Formule Nippon en ik heb het er altijd erg naar mijn zin gehad", aldus Ralf. "Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van het circuit is de locatie, aan de voet van de Fuji-berg. Het circuit zelf is zeer indukwekkend, zeker nu de faciliteiten verbeterd zijn. Het is een van de modernste circuits van de kalender, maar het heeft nog steeds veel van de oude baan, met het lange rechte stuk. Het wordt een uitdaging om de auto af te stellen, want met dat lange rechte stuk heb je topsnelheid nodig, maar het infield is erg bochtig, wat dus veel downforce vereist. Het wordt een grote uitdaging voor me om op een nieuw circuit te rijden en hoewel ik van Suzuka hield, kijk ik uit naar de race. Het hele team werkt keihard om het best mogelijke resultaat te behalen."

VVV-speler bedreigde Lurling

VVV-voetballer Nordin Amrabat heeft vrijdagavond NAC-speler Anthony Lurling bedreigd. Dat gebeurde na afloop van het duel tussen de twee clubs in Venlo. Eerder zocht hij in de spelerstunnel al de confrontatie met Lurling.

Later wachtte Amrabat samen met een paar vrienden de speler van NAC Breda op. Lurling liep bij de confrontatie geen verwondingen op, maar was emotioneel dermate gebroken dat hij gekalmeerd moest worden door de nog aanwezige stewards. Hij weigert echter om aangifte te doen tegen de aanvaller van VVV.

VVV Venlo heeft inmiddels laten weten dat het maatregelen gaat nemen tegen Amrabat. VVV-coach André Wetzel is bedroefd over de kwestie. "Als alles klopt wat ik heb gehoord, is het een grove schande. En natuurlijk zullen wij onze maatregelen treffen. Er is gesproken met Amrabat. Zijn kennissen komen het stadion in elk geval nooit meer in. En we zullen er ook voor zorgen dat dit soort zaken nooit meer voorvallen in ons stadion."

De KNVB heeft nog niet besloten of er een onderzoek komt naar de zaak. "In het rapport van de wedstrijd is met geen woord gerept over deze situatie . Er is nog geen ei over gelegd, maar we gaan dit intern wel bespreken. Daarna bekijken we of een onderzoek moet worden gestart," aldus woordvoerder Frank Huizinga.

Seizoen Rojer voorbij

Voor Eldridge Rojer van Excelsior zit het seizoen er al weer op. Onderzoek gisteren heeft uitgewezen dat de 23-jarige aanvaller zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. Rojer kampt tevens met een beschadigde mediale knieband, Hierdoor kan hij pas over enkele weken onder het mes.

Rojer liep zijn blessures op in het thuisduel tegen SC Heerenveen (2-5). Hij werd na een uur spelen kermend van de pijn van het veld gedragen, nadat hij tijdens een passeerbeweging zijn knie verdraaide.

Pranjic langer bij Heerenveen

Danijel Pranjic blijft voorlopig nog bij SC Heerenveen. De Kroatische voetballer heeft zijn contract verlengd tot medio 2012. De Friezen maakte dit vandaag bekend.

Het huidige contract van de 25-jarige middenvelder liep aan het eind van dit seizoen af. Twee jaar geleden kwam de vijfvoudig international over van Dinamo Zagreb.

Tot nu toe speelde hij voor Heerenveen 71 competitiewedstrijden waarin hij acht maal tot scoren wist te komen.

Vrijspraak Jihad-vlag verwijderaar

Icoon JustitieDe 23-jarige UT-student die vorig jaar in Enschede een 'terroristisch kunstwerk' - bestaande uit Nederlandse vlaggen waarop het woord Jihad was geschreven - naar beneden haalde, is gisteren vrijgesproken door de kantonrechter. Er was tegen de student 150 euro boete geëist wegens baldadigheid.

Volgens de kantonrechter was er echter geen sprake van een baldadige actie. De advocaat van de student zegt dat de reden is dat het weghalen van de vlag ''slechts een middel was om het doel, namelijk het beschermen van de Nederlandse identiteit, te bereiken.''

Overigens zou ook de studente die de Jihadvlaggen heeft vervaardigd, AKI-studente Chrissy Meijns, vrijuit zijn gaan als er een zaak tegen haar zou zijn aangespannen. Vlagschennis is volgens het Nederlandse wetboek officieel namelijk niet strafbaar. Het is ooit wel strafbaar geweest, maar deze bepaling is verwijderd uit het Wetboek van Strafrecht. De vlaggen maakten deel uit van het Gogbot Festival.



Jihad-driekleur

Zabel opgenomen in Duitse ploeg

Erik Zabel is opgenomen in de definiteve Duitse selectie voor het WK op de weg in Stuttgart. Samen met Stefan Schumacher is hij kopman van de Duitsers.

De deelname van Zabel zorgde voor heel wat ophef, omdat hij eerder dit jaar toegaf dat hij doping gebruikt had bij Telekom. De organisatie van het WK liet eerder weten dat ze Zabel daarom liever niet op het WK wilde zien.

De selectie van Duitsland bestaat uit Marcus Burghardt, Gerald Ciolek, Christian Knees, David Kopp, Ronny Scholz, Stefan Schumacher, Jens Voigt, Fabian Wegmann en Erik Zabel.

Alweer is 'Resident Evil 5 racistisch'

Jullie kunnen je misschien nog wel de trailer van Resident Evil 5 herinneren. Hierin zagen we de hoofdpersoon Chris Redfield belaagd worden door een horde Afrikanen die hij vervolgens even liet weten dat er niet gesold kan worden met de bikkelharde STARS-agent. Destijds zorgde deze trailer voor wat opschudding en werd het al snel bestempeld als racistisch.

Nu de hele rel omtrent Resident Evil 5 alweer vergeten is komt de website AlterNet met een artikel dat dezelfde oude punten aansnijdt. Het artikel werd gepost in het kader van de aankomende release van de film Resident Evil: Extinction. Het verschil met de eerdere rel is dat deze site niet alleen Resident Evil 5 aanpakt, maar ook haar pijlen richt op Resident Evil 4.

"As they pack into theaters to watch the blockbuster Resident Evil: Extinction this weekend, moviegoers may first want to play one of the many blockbuster video games on which the film is based. Those that do will likely enter a world increasingly populated with very dangerous depictions of non-whites.

Last year's smash-hit Resident Evil 4 places players in the position of fighting parasitically-controlled Spaniards (called 'Los Ganados' or 'the cattle' ) with stereotypical Mexican accents.

And, in what looks like it could be a training video for a white supremacist race war players of the soon-to-be-released Resident Evil 5 video game are placed in what could be an African country or Haiti as they blow up armies of black zombies."


Den witte onderdrukker

Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 4

Wekelijks zal FOK! sport na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Zondag stond de vierde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A blijft Hollandia het verrassend goed doen. De gepromoveerde ploeg uit Hoorn behaalde een overwinning van 2-0 op VUC en passeerde daarmee FC Omniworld op de ranglijst. VUC speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met een man minder nadat Steve Kenepa met rood van het veld was gestuurd. FC Omniworld moest na vier wedstrijden afstand doen van de kop door het gelijkspel (2-2) bij DWS. Dat bood Hollandia, de ploeg die in de jaren negentig meerdere keren kampioen werd op het hoogste niveau, de mogelijkheid zich weer als nummer één te nestelen. Bij AFC was het zondag feest, omdat het gerenoveerde complex geopend werd. De spelers van AFC verhoogden de feestvreugde door de Amsterdamse derby met 2-1 te winnen van DWV. De winnende treffer werd in de zeventigste minuut gescoord door Garrett MacDonald. Tegenvaller voor AFC is de blessure van Mendel Witzenhausen. Hij kan donderdag niet mee doen in het bekerduel tegen FC Den Bosch.

In de hoofdklasse B blijft EVV het goed doen. De lijstaanvoerder uit Eindhoven won riant met 0-3 bij OJC Rosmalen. EVV was duidelijk een maatje te groot. Al in de eerste helft hadden de Limburgers op voorsprong moeten komen. Na rust was de wedstrijd snel beslist. EVV heeft een punt voorsprong op SV Meersen en DESK, die beiden ook wisten te winnen. Meerssen won de uitwedstrijd tegen UNA met 1-2 en DESK was thuis met 2-0 te sterk voor Schijndel.

Tot slot de hoofdklasse C WKE uit Emmen verspeelde in de vier duels tot nu toe nog geen enkel punt. Ook afgelopen weekeinde was de ploeg weer oppermachtig, tegen WSV uit Apeldoorn. WKE won met 1-4. WSV, zonder Ozcan en Erdal die op pad waren met het Turks futalteam, kon geen vuist maken tegen de bezoekers. Rheden verloor voor het eerst dit seizoen. De streekderby tegen Babberich ging met 3-1 verloren.

Topscorers

Hoofdklasse A

1. Patrick Lokken (Argon) 5
2. Maurice Fransen (VVSB) 4
3. Derk Schut (Elinkwijk) 3
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 3
Bob Rijkhoff (Hollandia) 3
Houssaine Ouisaine (FC Omniworld) 3
Marcel Huisman (FC Omniworld) 3
Erkan Sensoy (Haaglandia) 3

Hoofdklasse B

1. Jeroen Evelein (EVV Echt) 6
2.Kevin Stoutjesdijk (Baronie) 3
Jeffrey Ramstijn (DESK) 3
Bouarfa Yahiaoui (Dijkse Boys) 3
Falk Louwers (Deurne) 3
Bas van der Reijken (Gemert) 3
Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 3
Samir Arrachat (Papendrecht) 3
Timmy Strijbosch (UNA) 3

Hoofdklasse C

1. Berend Oosting (WKE) 4
2. Yasin Erdal (WSV) 3
Willem Hupkes (Babberich) 3
Sander Kuiperij (Babberich) 3
Said Echargui (De Treffers) 3
Shiwan Hamdaziz (Rheden) 3
Theo Ydema (Sneek) 3

OM raakt 161 kilo heroïne 'kwijt'

Icoon JustitieJustitie is 161 kilo heroïne kwijt. De drugs maken deel uit van een inbeslaggenomen partij van een Turkse bende. Volgens het tv-programma NOVA is dit gebeurd onder verantwoordelijkheid van het Landelijk Parket.

Uit documenten blijkt dat de ter vernietiging aangeboden hoeveelheid heroïne telkens afwijkt van de daadwerkelijke hoeveelheid vernietigde heroïne. Het Landelijk Parket laat in een reactie weten dat het niet kan aantonen dat de verdwenen partijen vernietigd zijn, maar zegt daar wel van uit te gaan.

Volgens NOVA gaat om inbeslaggenomen partijen heroïne van 69,7 kilo en 204 kilo. Daarvan zijn gedeelten niet vernietigd. Verder gaat het om een partij van 99,2 kilo, die in zijn geheel niet is vernietigd. Het landelijk parket zegt dat de partij van 99,2 kilo heroïne wel degelijk is vernietigd. Maar daar staat niets van op papier. Het verschil van 29,7 kilo verdwenen heroïne van een andere partij ligt volgens het OM aan een afwijking in de gebruikte weegapparatuur.

Ook is er een klein gedeelte, 4,5 kilo, gebruikt om een grotere partij te kunnen onderscheppen. Een methode die sinds de IRT-affaire verboden is.

Hoogleraar strafrecht Ybo Buruma noemt het ''hartstikke fout'' wat er aan de hand is. ''Óf het Openbaar Ministerie weet wat er aan de hand is en dan hebben we een schandaal. Of het OM weet niet wat er gebeurt, en dat is dan het bewijs dat het systeem niet goed in elkaar zit.''

Nieuwe prijs voor slechtste RTV-programma's

Icoon MediaVeronica Magazine reikt in oktober een nieuwe prijs uit: 'Het Lelijke Ding'. Er zijn prijzen voor het slechtste radio- en televisieprogramma en de slechtste presentatoren. Het stemmen voor de prijzen kan vanaf vandaag op de website van het omroepblad. Veronica Magazine wil tegenwicht bieden tegen alle mediaprijzen die er al bestaan.

Voor slechtste radioprogramma zijn onder andere de Coen en Sander Show (3FM / BNN) en Niels en Froukje (Radio 538) genomineerd. Voor slechtste radiopresentator maken Menthal Theo (Slam!FM) en Ruud de Wild (Radio 538) een kans.

Froukje de Both (Radio 538) en Wendy Duivenvoorde (100%NL) zijn twee dames die onder andere genomineerd zijn voor de slechtste radiopresentatrice.

Slechte televisieprogramma's waar onder andere op gestemd kan worden zijn 'Wie Wordt de Man van Froukje?' (RTL) en de 'Gouden kooi' (Talpa / RTL). Piet Paulusma (SBS6) en Barbara Barend (RTL) hebben onder andere een nominatie als slechtste televisiepresentor.

Free Radical wil TimeSplitters 4 ook naar de Wii brengen

Het is eigenlijk nooit bevestigd, maar we kunnen er eigenlijk vanuit gaan dat TimeSplitters 4 op de Xbox 360 en PlayStation 3 uit gaat komen. David Doak van Free Radical, en tevens één van de mannen achter het legendarische GoldenEye 007, gunt de Wii ook haar nodige dosis humoristisch knalwerk want hij vindt de Wii een geschikt platform voor TimeSplitters 4.

Hij heeft in een interview met Game Informer gezegd dat TimeSplitters 4 op de Wii een "good thing to do" is. "I think we want to put it [TimeSplitters 4] on the Wii". Hij is er van overtuigd dat ze de controls op de Wii geschikt kunnen maken voor hun FPS. Maar niet alleen FPS werkt volgens hem goed op de Wii, want hij wil tevens de 3rd person psychic-game Second Sight uit gaan brengen op Nintendo's machine.

"Also, if you want to start a petition for remaking Second Sight on the Wii, I'd like to see that as well, because I think that game worked really well, [lacht] because of the manipulation stuff."

Niet-moslim weggepest van basisschool

Icoon OnderwijsDe 9-jarige Cyril Teissier, het enige blanke christelijke jongetje op basisschool De Cirkel in de Utrechtse wijk Zuilen, is van school veranderd omdat hij werd weggepest door Marokkaanse klasgenootjes. Schoolbegeleidster Annet van der Ree noemt het in het AD ''frustrerend dat we deze discriminatie, want dat was het, niet hebben kunnen stoppen.''

De schoolleiding vond het zelf maar beter dat Cyril naar een andere school uitweek, want de pestkoppen bleven maar doorgaan met schoppen, slaan, bedreigen, intimideren en buitensluiten op school.

De ouders van Cyril kozen er bewust voor hun drie kinderen naar de zwarte school De Cirkel te laten gaan. Ook Cyrils oudere zussen (nu 15 en 19) gingen daar naar toe ''vanwege de goede sfeer.'' Bovendien vonden de ouders Teissier het ''goed voor hun kennis van andere culturen.'' Van de goede sfeer is nu echter weinig meer over. ''Wij hebben de indruk dat pesterijen en discriminatie door Marokkaanse jongens tegen Nederlandse alleen maar toenemen in Zuilen. Daar moet iets aan gedaan worden'', zeggen de ouders nu.

Ze vertellen in het AD nog even fijntjes hoe het er aan toe ging, ook al omdat er onlangs doodleuk een wijkbericht verscheen over het succes van de 'gemengde school De Cirkel'. ''Een prettige, veilige plek voor alle kinderen uit de buurt'', staat erin.

Hoe veilig en leuk leggen vader en moeder Teisselier graag uit: ''Regelmatig kreeg Cyril klappen. Dit voetbalveld is alleen voor Marokkanen, jij mag niet meedoen, zeiden ze tegen hem. En als hij met de meisjes van zijn klas wilde spelen, werd hij uitgemaakt voor mietje. Ook zijn enige vriendje, een Turkse jongen, ging onder druk van de rest van de groep meedoen. Hij was dan weliswaar geen Marokkaan, maar in elk geval nog moslim. En dus beter dan Cyril.''

Luminous Arc trailer plus releasedatum

In Amerika is de game al eerder uitgebracht en in Japan is deel twee inmiddels al aangekondigd, maar op 12 oktober zal de RPG Luminous Arc zijn release in Europa hebben.

De gameplay lijkt op die van de Final Fantasy Tactics serie waarbij avontuurlijke spelelementen met tactische gevechten worden gecombineerd. Het spel zal ook een online multiplayer-modus bevatten waarmee tegen elkaar gestreden kan worden.

De trailer van Luminous Arc is hieronder te bekijken.

Filmer politiegeweld tracht gewiste opname terug te halen

Icoon PolitieCochise Ruhulessin uit Deventer probeert met speciale software een door de politie gewist filmpje op zijn mobieltje terug te halen. Ruhulessin zegt dat hij de aanhouding van een dronken 19-jarige Deventenaar filmde. Volgens de filmer werd de dronkeman zeer hardhandig gearresteerd.

''De jongen probeerde zich los te wurmen uit de greep van de agent en kreeg een aantal vuistslagen in z'n gezicht en een trap'', zegt de maker van het filmpje. Een agent confisqueerde echter de telefoon en wiste het filmpje.

Volgens de districtschef van de politie in Deventer was de verdachte zo laveloos, dat hij zijn broek had uitgedaan. ''Daarom vond de agent het niet gepast dat er opnames gemaakt werden. De verdachte viel een andere man aan van wie hij bijna de vingers had gebroken.'' De dronken jongeman zou ook geen aangifte hebben gedaan van politiegeweld. Volgens de Politieacademie is het agenten toegestaan om materiaal te wissen, als de rechtsgang wordt belemmerd. ''Maar dat lijkt nu niet het geval. Als je je werk goed doet, hoef je niet bang te zijn om gefilmd te worden'', aldus een woordvoerder.

Advocaat Jan Vlug uit Deventer noemt het ''ontoelaatbaar'' dat een agent videomateriaal van een mobiele telefoon wist. ''De politie mag een camera wel in beslag nemen, maar vervolgens kan alleen de rechter beslissen wat met de in beslag genomen opnames gebeurt.''

De maker van het filmpje heeft inmiddels een klacht ingediend bij de regiopolitie IJsselland.

Met dank aan pestertje voor de submit.

Eindelijk vrij

Een piloot van een microlight heeft voor de zekerheid altijd een parachute om, normaal gesproken is dat ding niet nodig en hangt het er maar een beetje te hangen.

En daar had deze parachute genoeg van, hij wou ook wel eens wat frisse lucht hebben en lekker in het zonnetje zweven dus besloot hij om zich zelf te ontvouwen. Ik vermoed dat de relatie tussen de piloot en zijn parachute enigzins bekoeld is... 

Nintendo op twee in Japan

Nintendo is sinds kort het op één na waardevolste bedrijf in Japan, enkel Toyota staat boven Nintendo. De waarde van Nintendo is op dit moment 8,34 biljoen Yen (51 miljard euro) en daarmee zijn ze Canon voorbij welke op de derde plaats staat. Toyota is ongeveer het drievoudige van Nintendo waard, dus een eerste plek zit er voorlopig nog niet in.

Een paar maanden geleden, in juli, stond Nintendo nog maar op de zevende plek in Japan. Het succes van de Wii en de DS blijft echter aanhouden en daardoor kon Nintendo deze grote sprong maken.

DVD: La Vie en Rose

De biopic van Edith Piaf, getiteld La Vie en Rose (originele Franse titel: La Môme), is eigenlijk maar een rommeltje. De logica in montage is vaak ver te zoeken en van enige chronologische volgorde is al helemaal geen sprake. Maar er blijkt wel degelijk een visie achter deze onorthodoxe, gedurfde aanpak van regisseur Olivier Dahan schuil te gaan. Natuurlijk is La Vie en Rose bovenal een film over het leven van de één van de grootste zangeressen aller tijden, maar Dahan heeft er ook een persoonlijke noot aan toegevoegd. Periodes uit het leven van Piaf die je prominent in de film zou verwachten worden gewoonweg overgeslagen, terwijl bepaalde personages nooit echt hebben bestaan en uit het brein van de twee scenarioschrijvers zijn ontsprongen. De film lijkt vooral een karakterschets van een interessante vrouw te willen zijn en niet zozeer een allesomvattende film over het roerige leven van de ster Edith Piaf.


[Update] Ubisoft brengt nieuwe trailer Assassin's Creed

Onlangs is er een nieuwe trailer verschenen van Assassin's Creed. Ubisoft is echter zo beschermend over deze nieuwe beelden dat je de trailer alleen kan bekijken als je je aanmeldt bij hun site. Als je echt benieuwd bent kun je je altijd even aanmelden en dan krijg je direct toegang tot de nieuwe trailer.

Meld je hier aan!



[Update]

Gamersyde heeft de trailer ook op hun site gezet.

PlayStation 2 nog lang niet dood

De PlayStation 2 is nog lang niet dood. Mensen die de verkoopcijfers een beetje volgen wisten dit natuurlijk al (de PS2 verkoopt beter dan de Xbox 360 en de PlayStation 3), maar ook Phil Harrison van Sony (PR) zegt het in een interview. Sony is van plan de PS2 nog lang te ondersteunen. Daarnaast hintte Harrison zelfs naar nieuwe specifieke controllers voor de PS2. Na Buzz, Singstar en de Eyetoy komt er dus misschien nóg een game met unieke controllers.

Well, I can't answer your question directly because I'm not familiar with what you're referring to, but we put USB ports on the PlayStation 2 for a reason, which was to support open technology. So anything that is based around USB can be plugged into a PS2 and could add some unique experience.
[...]
We've done that well, Buzz controllers, EyeToy, Singstar, but there are others as well coming. We're by no means done with PS2. We can't make enough PS2s at the moment, which is a fantastic situation to be in eight years into the lifecycle


De PS2 zal nog wel even te koop blijven

Niet alleen Sony is van plan om de PS2 lang te ondersteunen, ook SEGA ziet nog veel in de console. SEGA is van plan om de console nog zo'n drie jaar te ondersteunen en zien de PS2 als een console die langer meegaat dan welke console ooit.

VVV-speler bedreigde Lurling

Icoon VoetbalVVV-voetballer Nordin Amrabat heeft vrijdagavond NAC-speler Anthony Lurling bedreigd. Dat gebeurde na afloop van het duel tussen de twee clubs in Venlo. Eerder zocht hij in de spelerstunnel al de confrontatie met Lurling.

Later wachtte Amrabat samen met een paar vrienden de speler van NAC Breda op. Lurling liep bij de confrontatie geen verwondingen op, maar was emotioneel dermate gebroken dat hij gekalmeerd moest worden door de nog aanwezige stewards. Hij weigert echter om aangifte te doen tegen de aanvaller van VVV.

VVV Venlo heeft inmiddels laten weten dat het maatregelen gaat nemen tegen Amrabat. VVV-coach André Wetzel is bedroefd over de kwestie. ''Als alles klopt wat ik heb gehoord, is het een grove schande. En natuurlijk zullen wij onze maatregelen treffen. Er is gesproken met Amrabat. Zijn kennissen komen het stadion in elk geval nooit meer in. En we zullen er ook voor zorgen dat dit soort zaken nooit meer voorvallen in ons stadion.''

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Peking botst met Duitsland over Dalai Lama

Icoon BuitenlandsChina heeft Duitsland laten weten dat de relatie tussen beide landen is beschadigd door een ontmoeting tussen de Dalai Lama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Peking riep Berlijn op snel maatregelen te nemen om tot een verbetering van de betrekkingen tussen de landen te komen.

Merkel had zondag in Duitsland een informeel gesprek met de Dalai Lama. Zij zegde hem haar steun toe in zijn streven om de culturele identiteit van Tibet te bewaren.

China had zware druk op Berlijn uitgeoefend het gesprek met de geestelijke leider van Tibet niet door te laten gaan. Het Chinese leger bezette Tibet in 1951. Sindsdien beschouwt Peking de regio als een deel van China. Een Chinese regeringswoordvoerder zei dinsdag dat Duitsland zich met interne Chinese aangelegenheden heeft bemoeid.

Tour du Schaap

Woon je in het Utrecht of in de buurt daarvan dan kun je iets bijzonders gaan bekijken want Stichting Het Utrechts Landschap houdt een soort van de Tour de France maar dan door de bossen en de wielrenners zijn vervangen door schapen. Kortom een grote schaapskudde trekt door de provincie.

Nou hoor ik je zeggen, nou wat boeiend een schaapskudde, elk dorpje heeft tegenwoordig weer een schaapskudde, klopt maar een kudde die echt op reis is dat is erg bijzonder in ons land.

En ik kan je vertellen dat dat tijdens een wandeling erg mooi is om te zien, hoe de honden samenwerken met de herder om de kudde bij elkaar te houden. 

Dus weg achter de computer (wel terugkomen natuurlijk) in de wandelschoenen en de vrije natuur in, schaapjes kijken.

Grote staking bij General Motors

Icoon StakingBij de Amerikaanse autofabrikant General Motors is voor het eerst in 37 jaar een landelijke staking uitgebroken. Zo'n 73.000 vakbondsleden hebben het werk neergelegd uit protest tegen de vastgelopen CAO-onderhandelingen. Volgens zakenbank Lehman Brothers kost de staking op maandbasis acht miljard dollar (5,7 miljard euro). Het Witte Huis heeft beide partijen opgeroepen verder te onderhandelen. Dat gaat vandaag ook gebeuren.

General Motors wil snoeien in vooral de loonkosten, om weer concurrerend te zijn met de Aziatische autofabrikanten. De vakbond eist werkgelegenheidsbehoud, in de vorm van de garantie dat nieuwe modellen op Amerikaanse bodem gebouwd blijven worden.

Door de staking worden er bij GM 760 auto's per uur minder gebouwd. Duurt de werkonderbreking langer dan 36 uur, dan moeten GM's fabrieken in Canada bij gebrek aan onderdelen ook sluiten, zeggen analisten.

Consumentenvertrouwen daalt flink

Icoon BinnenlandsHet vertrouwen van consumenten in de Nederlandse economie is in september fors gedaald. De index daalde van 15 naar -1. Dat is de grootste daling in een maand ooit gemeten, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

"In een maand tijd is het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden volledig omgeslagen", zo meldde het CBS. Uit de cijfers komt naar voren dat het pessimisme van de consument vooral de toekomstige economische en financiële situatie betreft. Waren er in augustus nog zestien procent meer optimisten dan pessimisten, in september domineerden de pessimisten met achttien procent, aldus het CBS.

Uit de cijfers van het CBS blijkt verder dat ook de koopbereidheid bij consumenten in september is afgenomen. De terugval was echter minder scherp dan bij het economische klimaat.

Aan ondernemerszijde bleef het optimisme op peil. De index van het producentenvertrouwen stond op 7,5 punten. Dat is ongeveer op hetzelfde niveau als in augustus. Volgens het CBS ligt de stemmingsindicator sinds halverwege 2006 op een hoog niveau.

Het aantal ondernemers dat aangaf dat het aantal orders is gestegen, was hoger dan het aantal ondernemers dat het aantal opdrachten heeft zien dalen. Ook over de ontwikkeling van de werkgelegenheid was het merendeel van de producenten positief.

NS doet aangifte tegen BNN-presentatrice

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen doen aangifte tegen BNN-presentatrice Nicolette Kluijver. De verslaggeefster van het programma Try before you die liet zondag op televisie zien hoe zij aan de noodrem trok in een trein tussen Amsterdam en Lelystad.

Behalve voor misbruik doet de NS ook aangifte voor vandalisme en baanbetreden. ''Het is simpelweg gevaarlijk om aan de noodrem te trekken'', legt een zegsman uit. ''Daarnaast kijken er veel jongeren naar BNN. Die worden op verkeerde ideeën gebracht als we dit over onze kant laten gaan. Dan kunnen we de bordjes 'misbruik wordt gestraft' vervangen door 'misbruik wordt gedoogd'.''



Brandende hoer

De ontdekking van de hut was geen kleine gebeurtenis. Dat het ding er was kon je met gemak een wereldschokkend feit noemen. Uitgegraven en met takken bedekt was de kuil meer dan alleen een hut in het bos, het was een symbool van de suprematie van de grote jongens. De groepen die elkaar met geweld bestreden. En wij? Wij waren los van alle vetes en oorlogen die er in het kleine stukje bos tussen mijn huis en de school werden uitgevochten. Wij waren vrij. Zonder vriendjes hadden wij een pact van eenzamen gesloten.

A'damse scholen melden geen radicalisering

Het Amsterdams Onderwijsadviespunt Radicalisering, dat werd ingesteld na de moord op Theo van Gogh, wordt opgeheven. Er hebben zich geen scholen gemeld die merkten dat hun leerlingen radicaliseerden. Volgens een rapport van de gemeente vreesden scholen voor slechte publiciteit als zij radicalisering zouden melden. Bovendien twijfelden ze vaak of het adviespunt wel ingeschakeld moest worden.

Er is op een deel van de scholen in de hoofdstad wel sprake van homo- en jodenhaat, vrouwonvriendelijk gedrag en agressie jegens leerkrachten of andere leerlingen. Rechts-extremisme komt volgens de scholen nauwelijks voor. Opvallend is dat een aantal docenten zich zorgen maakt over in hun ogen extreme uitspraken van leerlingen, terwijl de schoolleiding zegt dat er niets aan de hand is.

De scholen zeggen dat radicalisering niet het grootste probleem is, maar eerder de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen, agressie en de algemene veiligheidssituatie. Op de basisschool speelt radicalisme volgens de meeste schooldirecteuren in het geheel niet. Hooguit is er sprake van kopieergedrag. Deze scholen zeggen meer behoefte te hebben aan een algemeen veiligheidsbeleid.

KLM verhoogt brandstoftoeslag

Icoon EconomieLuchtvaartmaatschappij KLM verhoogt als gevolg van de gestegen brandstofprijzen de brandstoftoeslag op in Nederland gekochte tickets. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De toeslag voor KLM-vluchten binnen Europa gaat per traject met 1 euro omhoog. Voor intercontinentale vluchten wordt per traject 5 euro extra in rekening gebracht. De totale toeslagen komen met de verhoging op 25 euro binnen Europa en 70 euro op intercontinentale reizen.

Paris krijgt toch deel grootvaders erfenis

Icoon ShowbizzWilliam Barron Hilton, grootvader van - inderdaad - Paris, vindt dat zijn kleindochter heeft bewezen dat ze goed met geld kan omgaan. De beloning voor dit trucje is haar erfenis. Deze bedraagt een som van 60 miljoen pond, omgerekend 86 miljoen euro.

Opa Hilton had een tijdje geleden nog gezegd dat hij het gedrag van Paris volledig afkeurde. Hij zag er daarom in eerste instantie vanaf om het geld te geven. Maar nu is opa Hilton er van overtuigd dat Paris haar lesje heeft geleerd en doet hij afstand van het bedrag.

Paris zou Paris niet zijn als ze dit niet ging vieren. Dit deed ze dus met haar vrienden Dave Navarro en Kevin Zegers.


Gefeliciteerd Paris!

Met dank aan MiesMouse voor de submit.

Rijexamen volgend jaar anders

Icoon FileMet ingang van volgend jaar gaat het een en ander veranderen met het rijexamen. Het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheidsbewijzen gaat meer aandacht leggen op het verkeersinzicht, het zelfstandig rijden, rijden in de file en gevaarherkenning.

Het doel van de vernieuwing is dat het aantal ongevallen onder de beginnende bestuurders zal worden verminderd. Dat ligt op dit moment vier keer hoger dan onder de 'ervaren' automobilisten. Ook is het zuinig rijden een reden hiervoor.

De kandidaat heeft na de invoering geen rijexamen waarbij de examinator 'links, rechts' zegt, maar meer een eindopdracht die de kandidaat zelf met een navigatiesysteem moet uitkiezen. Bij gevaar grijpt de examinator wel in. Een onderdeel als keren op de weg zal gaan verdwijnen. Voor bijzondere verrichtingen moet er worden gestopt of geparkeerd. Wat helemaal nieuw is, is dat een kandidaat in sommige gevallen zijn rijgedrag moet toelichten en onderbouwen. Vooraf moet hij/zij een vragenlijst invullen die na het examen word besproken.

Het theorie-examen gaat ook op de schop. Het CBR wil de nadruk gaan leggen op gevaarherkenning en inzicht. Er worden casussen van risicovolle situaties gegeven waarin de kandidaten moeten kiezen tussen remmen of gas geven.

De nieuwe manier van werken is door het CBR al uitvoerig getest. De kandidaten zijn allemaal goed te spreken over het nieuwe examen. De invoering is rond April gepland met een uitloop van 3 maanden. De kosten blijven ook gelijk.

'Gedwongen halalmaal flauwekul'

Icoon PolitiekHet ROC van Amsterdam heeft haar leerlingen niet gedwongen om tijdens een schoolkamp halalvlees te nuttigen. Dat zegt woordvoerster Maaike van Duin: "Er was inderdaad halalvlees op het kamp, maar we hadden ook bij een gewone slagerij vlees gekocht. Er was ook varkensvlees. Het frappante is dat niemand dat gewone vlees heeft gegeten, iedereen at halal".

Martin Bosma stelde gisteren namens de Partij Voor de Vrijheid schriftelijke vragen over deze kwestie. Het Kamerlid beweerde dat de leerlingen alleen konden kiezen voor halalvlees, en riep staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) op daar een eind aan te maken. Scholieren zouden niet langer moeten worden gedwongen om 'te buigen' voor de islam, stelde hij, en vervolgde: "Op nota bene een openbare school moeten zij zich aanpassen aan deze ideologie".

Het ROC van Amsterdam is hoogst verbaasd om de schriftelijke vragen van de PVV, omdat de partij eerder om opheldering had gevraagd bij de schoolleiding. Geert Wilders' partij werd toen al te kennen gegeven dat de aantijging onjuist was, aldus Van Duin.

[NFL]Uitslagen en standen Week 3

De Giants begonnen met twee verloren wedstrijden tegen de Redskins. In de eerste helft leek het er op dat het drie verloren wedstrijden zouden worden maar in de tweede helft keerde het tij. Een achterstand van 17-3 werd omgezet naar een 17-24 overwinning.
Final1234T
Tennessee Titans (2-1-0) «3771431
New Orleans Saints (0-3-0)077014

Final1234T
Buffalo Bills (0-3-0)70007
New England Patriots (3-0-0) «31414738

Final1234T
Minnesota Vikings (1-2-0)730010
Kansas City Chiefs (1-2-0) «033713

Final1234T
Indianapolis Colts (3-0-0) «7713330
Houston Texans (2-1-0)7301424

Final1234T
San Diego Chargers (1-2-0)777324
Green Bay Packers (3-0-0) «31401431

Final1234T
Arizona Cardinals (1-2-0)0331723
Baltimore Ravens (2-1-0) «3173326

Final1234T
St. Louis Rams (0-3-0)00033
Tampa Bay Buccaneers (2-1-0) «0371424

Final1234T
San Francisco 49ers (2-1-0)603716
Pittsburgh Steelers (3-0-0) «7732037

Final1234T
Detroit Lions (2-1-0)7140021
Philadelphia Eagles (1-2-0) «21217756

Final1234T
Miami Dolphins (0-3-0)01301528
NY Jets (1-2-0) «7143731

Final1234T
Cincinnati Bengals (1-2-0)732921
Seattle Seahawks (2-1-0) «7701024

Final1234T
Cleveland Browns (1-2-0)0107724
Oakland Raiders (1-2-0) «3137326

Final1234T
Jacksonville Jaguars (2-1-0) «0173323
Denver Broncos (2-1-0)070714

Final1234T
NY Giants (1-2-0) «3071424
Washington Redskins (2-1-0)7100017

Final1234T
Carolina Panthers (2-1-0) «01014327
Atlanta Falcons (0-3-0)0107320

Final1234T
Dallas Cowboys (3-0-0) «03141734
Chicago Bears (1-2-0)307010

Standen :

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots3001.000114352-01-03-00-02-0Won 3
New York Jets120.33358861-10-11-20-01-1Won 1
Buffalo Bills030.00024790-10-20-30-00-1Lost 3
Miami Dolphins030.00061840-10-20-10-20-1Lost 3

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers3001.00097262-01-02-01-01-0Won 3
Baltimore Ravens210.66766632-00-11-11-00-1Won 2
Cincinnati Bengals120.33393951-00-21-10-11-1Lost 2
Cleveland Browns120.333821051-10-11-20-01-1Lost 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts3001.00093541-02-02-01-02-0Won 3
Houston Texans210.66778541-11-01-11-00-1Lost 1
Jacksonville Jaguars210.66746341-11-01-11-00-1Won 2
Tennessee Titans210.66764460-12-01-11-01-1Won 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver Broncos210.66752571-11-02-10-01-0Lost 1
Kansas City Chiefs120.33326501-00-20-11-10-0Won 1
Oakland Raiders120.33367831-10-11-10-10-1Won 1
San Diego Chargers120.33352721-00-20-11-10-0Lost 2

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys3001.000116651-02-01-02-01-0Won 3
Washington Redskins210.66753491-11-01-01-11-1Lost 1
Philadelphia Eagles120.33381571-10-10-01-20-1Won 1
New York Giants120.33372970-11-10-01-21-1Won 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers3001.00082502-01-01-02-00-0Won 3
Detroit Lions210.66777941-01-11-01-11-0Lost 1
Chicago Bears120.33333581-10-11-10-10-0Lost 1
Minnesota Vikings120.33351361-00-20-11-10-1Lost 2

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina Panthers210.66775670-12-00-12-01-0Won 1
Tampa Bay Buccaneers210.66761372-00-10-02-11-0Won 2
Atlanta Falcons030.00030640-10-20-10-20-1Lost 3
New Orleans Saints030.000381030-10-20-20-10-1Lost 3

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
San Francisco 49ers210.66753701-01-10-12-02-0Lost 1
Seattle Seahawks210.66764502-00-11-01-10-1Won 1
Arizona Cardinals120.33363661-00-20-11-11-1Lost 1
St. Louis Rams030.00032680-20-10-00-30-1Lost 3

Eerste zorgpremie voor 2008 bekend

Icoon EconomieDe eerste zorgpremie voor 2008 is dit jaar opnieuw door zorgverzekeraar DSW als eerste bekend gemaakt. Directeur Chris Oomen heeft dit op radio 1 bekend gemaakt.

Voor gemiddeld 1065 euro op jaarbasis kan je je een jaartje bij DSW verzekeren. Dit betekent 120 euro meer dan het afgelopen jaar. Voor de snelle rekenaars gaat het ons allemaal dus ongeveer een tientje in de maand meer kosten. Voor de chronisch zieken stijgt de premie gemiddeld met 31 euro per jaar.

Ahmadinejad uitgelachen in NY

Icoon BuitenlandsHet omstreden optreden van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad maandag op de universiteit Columbia in New York is uitgelopen op een klucht. Het staatshoofd kreeg met zijn uitlatingen niet de lachers op zijn hand maar werd wel regelrecht uitgelachen.

"In Iran hebben we geen homoseksuelen zoals in uw land", antwoordde de Iraanse leider op vragen over de recente terechtstelling van twee homo's. "In Iran hebben we dat fenomeen niet. Ik weet niet wie u heeft verteld dat we dat hebben", aldus Ahmadinejad.

De zaal, voornamelijk gevuld met studenten, barstte daarop in lachen uit afgewisseld door boegeroep. De toespraak van Ahmadinejad bevatte naast de omstreden uitlatingen over homoseksualiteit ook de gebruikelijke zinsneden over de Israëlische vervolging van de Palestijnen en over het Iraanse recht op een eigen nucleair programma.

Ahmadinejad wilde zijn optreden ook gebruiken om zijn reputatie als Holocaustontkenner ongedaan te maken en te ontkennen dat Teheran kernwapens wil ontwikkelen. Nog voordat hij het woord kreeg moest hij echter een stroom beledigende woorden ondergaan van de president van Columbia University, Lee Bollinger.

"Meneer de president, u vertoont alle kenmerken van een zielige en wrede dictator. Waarom bent u zo bang voor Iraanse burgers die hun opvattingen over veranderingen uiten? Eerlijk gezegd meneer de president, betwijfel ik dat u de intellectuele moed heeft deze vragen te beantwoorden. Als u naar een plaats als deze komt, maakt u zichzelf simpelweg belachelijk. Of u bent onbeschaamd provocatief of u bent wonderbaarlijk ongeschoold",aldus Bollinger.

Afgelopen week was er ook al ophef over het omstreden bezoek aan Ground Zero

Kutdag of niet?

Maandag 24 september 2007. Echt weer zo'n dag om te janken. Oké, er waren gisteren natuurlijk wel een aantal plezierige dingen zoals een geboorte een barmhartige Samaritaan en eindelijk een echte Nederlandse verkiezingsfraude, maar het op het eerste gezicht goede nieuws dat de sportschool gratis wordt, verpestte het allemaal weer aardig.

De sportschool wordt namelijk helemaal niet gratis, althans niet voor de doorsnee Nederlander. De sportschool wordt alleen maar gratis voor de vet eten vretende, zuipende en rokende mensen, die deze slechte gewoontes ook nog eens combineren met niet sporten. Het is geweldig. Ik doe al tijden mijn best doen om gezond te eten, niet te roken en voldoende te bewegen en maak inderdaad ook nauwelijks gebruik van de gezondheidszorg. In plaats dat zulk gedrag nu wordt beloond door bijvoorbeeld een lagere ziektekostenpremie, gaan we mensen die er op allerlei manier een potje van maken belonen met een gratis sportschoolabonnement.

Uiteraard is het gevolg hiervan dat de ziektekostenverzekering weer meer gaat kosten voor de mensen die wel gezond leven en de gewenste besparing in de gezondheidszorg zal zeker uitblijven.. Hopeloos! En er alsnog een ongezonde levensstijl op na gaan houden lukt ook al niet, want naast sigaretten en alcohol wordt nu ook de vette hap duurder... Wat een kutdag

DAF stopt met Dakar

DAF Trucks heeft besloten geen actieve rol meer te spelen in de Dakar Rally. De afgelopen jaren werden motoren geleverd aan de teams van de familie De Rooy en Hans Bekx.
"De geweldige omvang van onze ontwikkelingsactiviteiten, ook op het gebied van motoren om aan de toekomstige, strengere emissie-eisen te voldoen, stelt ons niet langer in staat de noodzakelijke capaciteit in de ontwikkeling van rallymotoren te steken", verklaarde Aad Goudriaan, president-directeur van DAF, de beslissing.

"Niet alleen de noodzakelijke aanpassingen aan de motoren, maar ook de technische begeleiding vragen nogal wat capaciteit van de afdeling motorenontwikkeling. Die capaciteit hebben we nodig voor de ontwikkeling van onze toekomstige programma's voor de serieproductie."

Uitslagen Portugal speelronde 5

Afgelopen weekend en gisteren werd de vijfde speelronde in Portugal gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
NavalVitor. Guimarães1-4
BoavistaAcadém. Coimbra0-0
Leixões SCCD Nacional1-1
Sporting BragaBenfica0-0
CS MaritimoBelenenses2-0
Pacos FerreiraFC Porto0-2
Uniao LeiriaEstrêla Amadora0-0
Sporting PortugalVitória Setúbal2-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1FC Porto5500159-1
2CS Maritimo5401129-2
3Sporting Portugal5311109-4
4Benfica523097-1
5Vitor. Guimarães523098-4
6Vitor. Setubal514077-5
7Sporting Braga521276-6
8Leixões SC505055-5
9Estrêla Amadora512254-5
10Académ. Coimbra512253-7
11Boavista504141-3
12Belenenses511343-7
13CD Nacional503232-6
14União Leiria503232-6
15Paços Ferreira502323-8
16Naval502323-11

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1MakukulaCS Marítimo4
=FajardoVitor. Guimarães4
=LópezFC Porto4

Melo voor twee maanden geschorst

Marcelo Melo is door de ITF voor twee maanden geschorst wegens het overtreden van de dopingreglementen. Op 10 juni, tijdens het toernooi van Queens's, werd de 24-jarige Braziliaan positief bevonden op het verboden middel Isomethepten.

De Braziliaan kreeg een lage straf omdat hij het middel niet bewust zou hebben genomen. Zijn schorsing gaat met terugwerkende kracht in op 10 september en loopt tot en met 9 november.

Uitslagen Belgie speelronde 7

Afgelopen weekend en gisteren werd de zevende ronde in de Belgische Jupiler League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Standard LuikWesterlo2-1
RC GenkAnderlecht1-1
Zulte WaregemKV Mechelen2-0
CharleroiClub Brugge1-1
Cercle BruggeGer. Beerschot1-1
AA GentSV Roeselare1-1
FC BrusselsSint-Truiden2-0
Ex. MoeskroenSC Lokeren2-0
DenderBergen0-3

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Standard Luik761021-619
2Anderlecht743012-615
3Racing Genk74219-914
4Cercle Brugge741214-913
5Ex. Moeskroen741213-913
6AA Gent733115-812
7Club Brugge733110-812
8Charleroi73229-611
9SK Lokeren73227-611
10Zulte-Waregem73229-1011
11Ger. Beerschot72236-78
12Bergen72149-117
13Westerlo72143-67
14SV Roeselare71425-97
15Dender71245-135
16FC Brussels71154-124
17KV Mechelen70345-113
18Sint-Truiden70075-150

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard7
2GrégoireAA Gent5
=AkpalaCharleroi5
=CustovicEx. Moeskroen5
=MbokaniStandard4

Programma :

DatumThuis:Uit:
29/09KV MechelenDender
29/09Sint-TruidenStandard Luik
29/09AnderlechtCharleroi
29/09Club BruggeEx. Moeskroen
29/09BergenRC Genk
29/09Ger. BeerschotAA Gent
29/09SV RoeselareZulte Waregem
29/09SC LokerenFC Brussels
29/09WesterloCercle Brugge

Antilliaanse hockeysters naar OS-kwalificatie

De Antilliaanse vrouwenhockeyploeg mag in Rusland gaan proberen een olympisch ticket af te dwingen. De internationale hockeyfederatie FIH heeft gisteren de deelnemende landen aan de laatste drie olympische kwalificatietoernooien voor Peking bekendgemaakt.

Van 19 tot en met 27 april volgend jaar spelen de hockeysters van de Antillen in het Russische Kazan om kwalificatie voor de Spelen. De teams van België, Taiwan, India, gastland Rusland en de Verenigde Staten zijn de andere deelnemers. Alleen de winnaar van het evenement plaatst zich voor Peking.

Wegpiraat rijdt 277 kilometer per uur

Een wegpiraat is gisteren veroordeeld tot tien weken cel. De man wist in een Porsche een snelheid van maar liefst 277 kilometer per uur te bereiken.

Met deze hoge snelheid reed de man door het Britse Oxfordshire. De rechter noemde de daad van de man "crimineel, onvoorzichtig, genotzuchtig en gevaarlijk voor anderen."

Met deze snelheid brak de snelheidsduivel het record van een Schotse autohandelaar. Deze werd twee jaar geleden gesnapt terwijl hij met een snelheid van 251 kilometer per uur reed.

De Brit is nog meer gestraft. Zo is het voor de man verboden de komende drie jaar een auto te besturen. Verder mag de wegpiraat ook een ander baantje zoeken, aangezien de bijna anderhalve ton kostende Porsche van zijn baas was. De voormalige werkgever, die exclusieve auto's verhuurt, wist helemaal niets van het feit dat zijn knecht ook privé met de dure auto's rondreed.

Scholieren staken tegen lesuitval

Ondanks dat de meeste scholieren er absoluut geen probleem van maken als er weer eens een uur uitvalt, zijn de leerlingen van klas SP3 N van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk aan het Enschedese ROC van Twente er helemaal niet blij mee. Sterker nog, de studenten gaan vandaag zelfs in staking om zo meer lesuren af te dwingen.

"Vanaf de vakantie hebben we nog niet één les van het vak professionaliteit en kwaliteitszorg gehad", vertelt woordvoerder Tom Peperkamp verontwaardigd. "Dat is voor ons een heel belangrijk vak omdat wij leren voor werk in een kinderdagverblijf of in de gehandicaptenzorg. Na de herfstvakantie is er een toets. Maar we hebben geen enkele theorieles gehad, hoe moeten we de stof dan kennen? Als je een onvoldoende haalt voor die toets, krijg je geen herkansing."

De klas, die bestaat uit elf meisjes en een jongen, sneed het onderwerp aan en hoopte zo dat er snel een oplossing zou worden gevonden. Maar helaas, wegens een tekort aan docenten zitten de scholieren straks zonder diploma.

De twaalf leerlingen zullen vandaag allemaal wel in de klas verschijnen, maar de boeken zullen ze thuis laten. Een groot spandoek met de tekst "ROC van Twente, wij staken!" zal vandaag van klaslokaal naar klaslokaal worden gesleept.

Volgens Margo Koopman, hoofd van de afdeling welzijn van het ROC van Twente, heeft deze klas 'bijzonder veel pech'. "Er zijn twee docenten ziek en er is ook nog een vacature. Wij vinden dat heel vervelend voor de studenten." De studenten hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken over hun toets, want Koopman meldt: "Studenten mogen hier natuurlijk nooit de dupe van worden en zullen de toets dan ook niet hoeven te maken."

CD: Norman Jay Mbe - Good Times 7 - Let the good times roll

DJ Norman Jay Mbe is alweer toe aan zijn zevende uitgave in de serie Good times. Sinds eind augustus in de cd Good Times 7 - Let the good times roll verkrijgbaar. Het is een dubbelalbum met een verzameling van songs die er niet om liegt. Doel van Norman Jay is, volgens zijn eigen zeggen, om obscure muziek populairder te maken en populaire muziek cooler. Hiertoe heeft hij, zoals gezegd, al een aantal cd's uitgebracht en deze hebben dat doel wel bereikt. Nummer zeven in deze reeks zal ook aan het bereiken van dit doel weer een bijdrage leveren. De cd's zijn een registratie van dat wat er op het bekende en grootste straatfestival ter wereld, The Notting Hill Carnival te horen is. De serie is inmiddels synoniem geworden voor het festival. Zeg je de festivalnaam dan zeg je Good Times en vice versa.

Dollarkoers maakt lezen en reizen goedkoper

Icoon EconomieDe lage koers van de dollar ten opzichte van de euro is nadelig voor Nederlandse exporterende bedrijven die dollars ontvangen voor hun producten. Slimme consumenten kunnen er evenwel van profiteren dat de Amerikaanse munt het ene na het andere laagterecord bereikt.

Wie boeken bestelt in de Verenigde Staten, kan tientallen euro's besparen. Waar voor luxegoederen een stevige invoerheffing geldt, ligt die voor boeken een stuk lager. Daardoor kan de liefhebber van Engelstalige literatuur optimaal profiteren van de zwakke dollar door boeken te bestellen via het internet.

De boekensite Bol.com bijvoorbeeld past zijn prijzen regelmatig aan aan de actuele stand van de dollar. Volgens algemeen directeur Daniël Ropers van de internetwinkel heeft een flink aantal klanten de voordelen van het bestellen van boeken uit de VS al ontdekt. De omzet uit Engelstalige boeken is "gigantisch" gegroeid, aldus Ropers. In hoeverre dat het gevolg is van de zwakke dollar, kon hij echter niet met zekerheid zeggen.

Ook reizen naar de VS - of andere landen waar de dollar als betaalmiddel wordt geaccepteerd - kan voordelig uitpakken. Niet alleen de verblijfskosten en de uitgaven aan eten, drinken en uitstapjes gaan omlaag, ook de vliegreis kan minder duur worden. De olieprijs is weliswaar hoog, maar luchtvaartmaatschappijen rekenen hun brandstof af in goedkopere dollars.

Samenwerking nodig tegen eerwraak

Icoon PolitiekDe komende drie jaar zal er door het kabinet 2,3 miljoen euro worden uitgegeven ter voorkoming van eergerelateerd geweld. Er moet beter worden samengewerkt worden tussen lokale gemeenschappen van minderheden en de politie, hulpverleners en het plaatselijke bestuur. Dit heeft Minister Ella Vogelaar (Integratie) in een brief naar de Tweede kamer aangekondigd.

Met Vluchtelingenorganisatie Nederland (VON), het Inspraak Orgaan Turken (IOT), het Samenwerkingsverband van Marokkanen (SMN) en de Samenwerkende Turkse Organisatie (STO) heeft Vogelaar afspraken gemaakt over een samenwerking. Met tien gemeenten waar er het een en ander verbeterd moet worden zal Vogelaar in gesprek gaan.

Bush kondigt nieuwe sancties Myanmar aan

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president George Bush kondigt vandaag in zijn rede tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nieuwe sancties aan tegen het militaire regime in Myanmar (Birma). Het Witte Huis heeft dit bekendgemaakt.

Maandag leidden boeddhistische monniken een massale betoging tegen het regime in Yangon, waar naar schatting 100.000 mensen aanwezig waren. De regering dreigde voor het eerst in vijf weken van protestmarsen met optreden tegen de monniken.

Bush doelt op specifieke maatregelen tegen topfiguren van het regime of sleutelfiguren die de militaire heersers van dienst zijn. Zij en hun familieleden zouden bijvoorbeeld geen visa meer voor de VS krijgen.

Doden door aanslag op moskee Irak

Icoon BuitenlandsEen zelfmoordenaar heeft gisteren zeker twintig mensen om het leven gebracht toen hij zichzelf opblies in een moskee in Irak. De aanslag vond plaats in de stad Baquba, 65 kilometer ten noorden van Bagdad, aldus de politie. Zeker dertig mensen raakten gewond.

Doelwit van de zelfmoordenaar vormde een verzoeningsbijeenkomst tussen het sjiitische Mahdi-leger van de radicale geestelijke Moqtada al-Sadr en de soennitische rebellengroepering '1920 Revolutie Brigade'.

Bij de bomaanslag kwamen onder anderen een vooraanstaande sjiitische geestelijke uit de stad en een hoge politie-officier van de provincie Diyala om het leven.

De mannen waren bijeen voor de iftar-maaltijd die het dagelijkse vasten van de Ramadan doorbreekt, toen de zelfmoordenaar binnenkwam en zijn explosieven tot ontploffing bracht.

MechWarrior mod voor Crysis krijgt officiële toestemming

De makers van MechWarrior: Living Legends, een mod voor de toekomstige topper Crysis, hebben van Microsoft officiële toestemming gekregen om gebruik te maken van de MechWarrior naam en content uit eerdere games.

Na vele telefoontjes en mailtjes met de licentie-afdeling van Microsoft kwam uiteindelijk het goede nieuws binnen. Zonder deze officiële toestemming van Microsoft was het project waarschijnlijk stil gelegd, niet alleen omdat het de naam van de game-serie gebruikt maar ook omdat er voertuigen gebaseerd worden op die uit de game-serie.

MechWarrior is een serie van populaire games voor PC, SNES, Genesis, Saturn, PlayStation, Xbox, Nintendo DS en arcade waarin spelers controle nemen van een grote stampende robot om andere robots kapot te knallen. De games komen in den beginne voort uit een pen-en-papier RPG die zich ook afspeelt in het BattleTech universum. Met het recente opdoeken van FASA studio's (makers van meerdere MechWarrior games) leek het niet goed te gaan met de licentie, maar hopelijk kan deze mod voor Crysis nieuw leven brengen in de tent.

Fans zullen nog wel even moeten wachten op de mod, ondanks het feit dat het team al heel enthousiast aan de slag is gegaan is Crysis nog niet uit en zal alles nog geïmplementeerd moeten worden, en heeft het team dus nog een flinke weg te gaan.


Concept-art voor de game

CD: VA - Sex, Drums & Rock 'n' Rave

Weer een cd van het label Resist Music, maar dit keer met muziek geselecteerd door Chris Roohan. Het thema is Sex, Drums & Rock ‘n’ Rave. De disc bevat nummers van artiesten die je in eerste instantie niet bij elkaar op één schijf zou verwachten. Bijvoorbeeld Midfield General, Bloc Party en Stakker. Dit kan een gouden combinatie zijn óf helemaal verkeerd uitpakken.

 Sex, Drums & Rock ‘n’ Rave

PC softwareverkopen USA, een andere Sims op 1

Na enige vertraging zijn hier weer de wekelijkse PC softwareverkopen uit de USA. En weer staat er een versie van The Sims op nummer 1, al is het ditmaal wel de nieuwe Bon Voyage uitbreiding. Deze is hier in Nederland bekend als De Sims 2: Op Reis, en kreeg van ons een 67%.

Het betreft hier trouwens de verkopen van de week van 9 tot en met 15 september.

PositieGameUitgever
1The Sims 2 Bon VoyageElectronic Arts
2Medal Of Honor: AirborneElectronic Arts
3Bioshock 2K Games
4World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi
5World Of Warcraft Vivendi
6The Sims 2 Deluxe Electronic Arts
7Medieval II: Total War Kingdoms Sega
8Flight Simulator X Deluxe Microsoft
9Command & Conquer 3: Tiberium Wars Electronic Arts
10Civilization IV: Beyond The Sword 2K Games

[update] Eerste info + screens sci-fi horror game Dead Space

EA heeft de eerste info over hun aankomende horror-game Dead Space naar buiten gebracht. Het spel zal zich in ieder geval in een third-person perspectief afspelen. Verder zal de game volgens EA 'de ultieme psychologische spanning en gruwelijke actie' voortbrengen. De game speelt zich af in de ruimte en je speelt met Isaac Clarke. Clarke is een engineer die de weggevallen communicatie op een mining ship moet repareren. Zoals je kunt verwachten is de bemanning van de mijn op brute wijze afgemaakt door buitenaardse wezens en hij zal moeten proberen te overleven. Het spel verschijnt zowel op de PlayStation 3 als de Xbox 360 rond de herfst volgend jaar.

[Update]

We hebben nog een twaalftal screens gevonden van deze low-tech sci-fi game die we graag met jullie delen.







Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.