MechWarrior mod voor Crysis krijgt officiële toestemming

De makers van MechWarrior: Living Legends, een mod voor de toekomstige topper Crysis, hebben van Microsoft officiële toestemming gekregen om gebruik te maken van de MechWarrior naam en content uit eerdere games.

Na vele telefoontjes en mailtjes met de licentie-afdeling van Microsoft kwam uiteindelijk het goede nieuws binnen. Zonder deze officiële toestemming van Microsoft was het project waarschijnlijk stil gelegd, niet alleen omdat het de naam van de game-serie gebruikt maar ook omdat er voertuigen gebaseerd worden op die uit de game-serie.

MechWarrior is een serie van populaire games voor PC, SNES, Genesis, Saturn, PlayStation, Xbox, Nintendo DS en arcade waarin spelers controle nemen van een grote stampende robot om andere robots kapot te knallen. De games komen in den beginne voort uit een pen-en-papier RPG die zich ook afspeelt in het BattleTech universum. Met het recente opdoeken van FASA studio's (makers van meerdere MechWarrior games) leek het niet goed te gaan met de licentie, maar hopelijk kan deze mod voor Crysis nieuw leven brengen in de tent.

Fans zullen nog wel even moeten wachten op de mod, ondanks het feit dat het team al heel enthousiast aan de slag is gegaan is Crysis nog niet uit en zal alles nog geïmplementeerd moeten worden, en heeft het team dus nog een flinke weg te gaan.


Concept-art voor de game