Kutdag of niet?

Maarten (Mannee)

Maandag 24 september 2007. Echt weer zo'n dag om te janken. Oké, er waren gisteren natuurlijk wel een aantal plezierige dingen zoals een geboorte een barmhartige Samaritaan en eindelijk een echte Nederlandse verkiezingsfraude, maar het op het eerste gezicht goede nieuws dat de sportschool gratis wordt, verpestte het allemaal weer aardig.

De sportschool wordt namelijk helemaal niet gratis, althans niet voor de doorsnee Nederlander. De sportschool wordt alleen maar gratis voor de vet eten vretende, zuipende en rokende mensen, die deze slechte gewoontes ook nog eens combineren met niet sporten. Het is geweldig. Ik doe al tijden mijn best doen om gezond te eten, niet te roken en voldoende te bewegen en maak inderdaad ook nauwelijks gebruik van de gezondheidszorg. In plaats dat zulk gedrag nu wordt beloond door bijvoorbeeld een lagere ziektekostenpremie, gaan we mensen die er op allerlei manier een potje van maken belonen met een gratis sportschoolabonnement.

Uiteraard is het gevolg hiervan dat de ziektekostenverzekering weer meer gaat kosten voor de mensen die wel gezond leven en de gewenste besparing in de gezondheidszorg zal zeker uitblijven.. Hopeloos! En er alsnog een ongezonde levensstijl op na gaan houden lukt ook al niet, want naast sigaretten en alcohol wordt nu ook de vette hap duurder... Wat een kutdag