[NASCAR] Uitslag Dodge Dealers 400

Redactie FOK!frontpage
Carl Edwards (#99) wist uit de problemen te blijven in Dover en won de tweede race van de 'Chase for the Nextel Cup'. De race zat vol crashes en problemen voor Chase-rijders. Door de overwinning staat Edwards nu derde in het kampioenschap op drie punten van Jeff Gordon (#24.)

Dover staat bijna altijd garant voor mooie races. De Dodge Dealers 400 voldeed wederom aan de verwachtingen. De actie begon toen in ronde 79 een monteur van Micheal Waltrips team (#55) op zijn achterhoofd werd geraakt door een wiel dat door de auto van David Ragan (#6) was geraakt. De monteur bleek een engeltje op zijn schouder te hebben want hij kwam er met een hersenschudding zeer goed vanaf.

In ronde 204 crashte Denny Hamlin (#11) de wagen Kyle Petty (#45) de muur in. Petty was hier absoluut niet van gediend en ging verhaal halen in de pit van Hamlin. NASCAR-officials grepen snel in maar Petty en Hamlin zullen voorlopig geen vrienden worden, getuige de vijandige reacties van beide coureurs in de interviews na de race.

Veel Chase-rijders zaten in de problemen tijdens de race. Kurt Busch verloor door een technisch defect de controle over zijn wagen in ronde 386. Hij veroorzaakte hierdoor een crash waar twaalf rijders bij betrokken waren waaronder Kyle Busch, Jimmie Johnson en Martin Truex Jr. Matt Kenseth (kapotte motor), Kevin Harvick (betrokken bij een ander ongeluk) en Jeff Burton (problemen met de 'handling' van de wagen) kenden ook grote problemen.

Na de race bleek echter dat Carl Edwards' wagen te laag bevonden was. De zwaarst mogelijke straf die hierop staat is het schorsen van de crew chief, 25.000 dollar boete en aftrek van 25 punten voor zowel de rijder als de constructeur. Een uitspraak wordt later deze week verwacht.

De top zes zit nu dicht bij elkaar met een verschil van achttien punten. Vanaf plek zeven (Truex Jr.) wordt het gat groter.