Chocomel neemt idee van FOK!ker over

Bijna twee jaar geleden kwam de bekende FOK!ker BaggerUser met een briljant idee. Hij opende een topic met de vraag of er ook Senseopads voor warme chocolademelk te koop zijn. Hij had een vooruitziende blik. Want deze week komen supermarkten te liggen.

Zuivelfabrikant Friesland Foods haakt hiermee in op een trend. Nederlanders blijken namelijk massaal aan de warme chocolademelk te zijn gegaan. Vandaar dat het Senseo-apparaat niet ongemoeid wordt gelaten, en naast koffie en thee nu ook chocolademelk uitspuugt.

De zuivelproducent heeft diep in de buidel moeten tasten om de hete chocolademelk passend te maken voor het koffiezetsysteem van de populaire Senseo. Omdat de vraag naar een snelle kop chocolademelk groter bleek dan verwacht, besloot de fabrikant niet af te wachten maar zo snel mogelijk met een dergelijke pad op de markt te komen.

"Er wordt nog steeds erg veel koffie en thee gedronken, maar warme chocolademelk wordt razend populair in ons land", zegt Frank Reefman, marketingdirecteur van de zuivelgigant. Opvallend is trouwens dat de pad geen poeder bevat, maar een speciaal chocoladeconcentraat.

Of het slechts een tijdelijke rage is of iets blijvends, chocolademelk is letterlijk en figuurlijk hot. Vorig jaar is de consumptie van het warme drankje met twaalf procent toegenomen.

Met dank aan BaggerUser voor de submit.