FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 mei 2007

PSV-speler het ziekenhuis ingeslagen

Icoon SportEen vriendschappelijke wedstrijd tussen de voetbalclubs PSV en VV Acht is gisteravond voor speler Jan Kromkamp minder prettig afgelopen. De PSV-speler werd op het parkeerterrein van VV Acht, dat op circa 100 meter afstand van het sportterrein ligt, in elkaar geslagen.

Het incident zou gezien zijn door een taxichauffeur die mensen op de parkeerplaats afzette. Op het moment dat hij het opmerkte zou de chauffeur vol gas op de daders afgereden zijn. Deze schrokken hier zo van dat ze halsoverkop op de vlucht sloegen. De rechtsback van PSV zat niet in de selectie. Hij kwam op eigen gelegenheid met zijn vriendin naar de wedstrijd kijken.

Voorzitter Leo van Kemenade van VV Acht verklaart: “Het is heel jammerlijk dat zo’n fantastisch evenement door dit incident wordt bezoedeld. Ook al heeft het helemaal niets met de club te maken. Het is heel spijtig dat dit op ons parkeerterrein plaatsvond, maar het had even makkelijk tijdens het winkelen kunnen gebeuren”. Ook zei hij: “Niemand van de club heeft iets kunnen waarnemen. De parkeerplaats ligt zeker honderd meter van het sportcomplex af. Toen het nieuws doorkwam brak het meteen de sfeer in de kantine. De wedstrijd vond plaats in een gemoedelijke sfeer en het was een fantastische happening. Het is allemaal zeer spijtig”.

De ongeregeldheden tussen Kromkamp en de groep supporters van VV Acht bezorgden Kromkamp een hoofdwond en een gebroken neus, zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis. De aanleiding van de knokpartij is niet bekend en de politie heeft dan ook een onderzoek ingesteld naar de zaak.

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!
Met dank aan B4CO, klnvntrbyt, Bupatih, Tinuzzz_Talpa, layz en Bas028 voor de submit.

[Upd] [IRL] Indy 500 onderbroken

De Indianapolis 500 is onderbroken vanwege regenval. Het is nog niet bekend of de race hervat zal worden.

De wedstrijd werd na 113 van de 200 ronden stilgelegd toen het hard begon te regenen. De wedstrijdleiding heeft 19 uur plaatselijke tijd (1 uur Nederlandse tijd) als uiterlijke tijd voor een herstart aangeduid. Het lijkt momenteel echter weer opgeklaard te zijn en het baanpersoneel is bezig met de baan te drogen.

Update:
Rond twaalf uur Nederlandse tijd zullen de coureurs weer de wagens instappen voor de herstart.

Ajax met geplaatste status naar derde voorronde CL

Vanmiddag bemachtigde Ajax een plek in de voorronde van de Champions League ten koste van AZ. De Amsterdammers zijn voorlopig als vijfde geplaatst, achter Liverpool, Arsenal, Benfica en een Spaanse club. Hierdoor zal een ongeplaatste club de tegenstander worden van Ajax in de derde voorronde.

Mogelijke tegenstanders van Ajax van ongeplaatste clubs in de voorronde: Sparta Praag, Fenerbahçe, AEK Athene, Dinamo Boekarest, Rosenborg, Spartak Moskou, Rode Ster Belgrado, Toulouse, FC Kopenhagen, Dinamo Zagreb en Racing Genk. Enkele van deze ploegen moeten zich vanuit de tweede voorronde nog wel weten te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League.

Van Gaal: "Een grote teleurstelling"

AZ heeft ook de laatste prijs van het seizoen niet kunnen pakken. De Alkmaarse formatie was tijdens de laatste play-off tegen Ajax de zwakste en verloor uiteindelijk met 3-0. Hierdoor zal de ploeg volgend seizoen wederom in de UEFA Cup uitkomen.

Louis van Gaal, trainer van AZ, wees na afloop van het duel met een verwijtende vinger naar het arbitrale trio. De oefenmeest was namelijk van mening dat zij een cruciale fout bij de 1-0 hadden gemaakt. John Heitinga wist te scoren, nadat Klaas-Jan Huntelaar de bal ogenschijnlijk raakte na een vrije trap van Kenneth Perez. "Wij zetten de buitenspelval open en de grensrechter vlagt niet", liet de trainer in een reactie weten.

AZ speelde in het duel met Ajax minder aanvallend dan het afgelopen seizoen. "We hebben voor het eerst niet dominant gespeeld, dat was ook niet nodig. Ik had maar één spits en dan probeer je naar de kwaliteiten van je spelers te spelen. Toch hadden we net zo goed met 1-0 voor kunnen staan, want Stekelenburg had dat schot op de lat van Arveladze niet gezien."

Ondanks het verlies bleef de oefenmeester van de Alkmaarse formatie positief. "We hebben een fantastisch seizoen gehad, maar dat kun je nu niet zien omdat dit een grote teleurstelling is. We hebben een geweldig seizoen gedraaid met een nieuwe ploeg, het is alleen jammer dat er niets tastbaars overblijft", zei Van Gaal tegenover de camera van Tele2.

Tim de Cler was het niet eens met de laatste woorden van zijn trainer. "Dit is heel erg. Je hebt alles in handen en drie keer geef je het weg. Dat heb je zelf gedaan. Het is heel erg kloten. Als je er drie weggeeft in één seizoen, dan is dat niet goed. We zullen die stap moeten maken om een topclub te worden."

Metzelder bijna Madrileen

Christoph Metzelder is zo goed als zeker van Real Madrid. Borussia Dortmund-coach Thomas Doll zei dat de deal rond is, en dat hij op zoek is naar een opvolger.

Metzelder mag na dit seizoen transfervrij vertrekken bij de Duitse club. Real Madrid, dat op zoek is naar versterking achterin, was al lang geïnteresseerd in de diensten van de international van Duitsland. Toen de centrale verdediger een contractverlenging bij BVB afsloeg leek het al rond te zijn.

Doll zegt nu op zoek te zijn naar een vervanger voor de 26-jarige verdediger. "We zoeken naar een centrale verdediger, die Christop Metzelder kan ontvangen, aangezien hij naar Real Madrid vertrekt", zo zei de oefenmeester, die eerder dit jaar bij Dortmund aan de slag ging nadat Bert van Marwijk opstapte.

Uitslagen Roland Garros dag 1

Op de eerste dag van Roland Garros kwamen er weinig spelers in actie. Doordat het het grootste gedeelte van de dag regende in Parijs, konden er maar een paar partijen doorgang vinden.

Marat Safin bereikte zonder problemen de tweede ronde. De Russische tennisser versloeg de Spanjaard Fernando Vicente in drie sets: 6-1, 6-3 en 6-1.

Justine Henin en Serena Williams wisten zich beiden voor de tweede ronde te plaatsen. Williams moest wel een set afstaan in haar wedstrijd tegen de Bulgaarse Tszvetana Pironkova. Bij 6-5 in de eerste set voor Pironkova werd de wedstrijd onderbroken door de regen. Pas om half zeven gingen de beide speelsters de baan weer op en het was Pironkova die direct de eerste set uitserveerde. In de volgende twee sets ging Williams iets nauwkeuriger spelen en was het Pironkova die de fouten ging maken. Dat resulteerde in tweemaal 6-1 voor Williams, die daarmee de wedstrijd naar zich toe trok.

Justine Henin was met 6-4 en 6-3 te sterk voor Elena Vesnina. De Belgische had het op een paar momenten moeilijk met het aggresieve spel van Vesnina, maar de nummer één van de wereld wist de partij toch in twee sets binnen te halen.

Michaëlla Krajicek komt morgen in actie voor haar eerste ronde-partij. De wedstrijd stond aanvankelijk voor vandaag gepland, maar door de regen kon niet begonnen worden aan die wedstrijd.

Uitslagen eerste ronde

mannen

Marat Safin (Rus/22) - Fernando Vicente (Spa) 6-1 6-3 6-1
Ivo Minar (Tsj) - Potito Starace (Ita) 6-4 1-6 4-6 6-7
Janko Tipsarevic (Ser) - Dusan Vemic (Ser) 7-6(3) 6-4 4-6 6-3

vrouwen

Justine Henin (Bel/1) - Elena Vesnina (Rus) 6-4 6-3
Alize Cornet (Fra) - Venus Williams (Usa/26) 7-5 1-6 1-6
Tamira Paszek (Oos) - Aiko Nakamura (Jpn) 6-4 6-0
Dinara Safina (Rus/10) - Yuliana Fedak (Oek) 7-5 6-4

Ten Cate: "Heel erg trots op mijn ploeg"

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, was na afloop van de play-off tegen AZ (3-0) dik tevreden. De oefenmeester liet weten dat hij erg trots was op zijn ploeg. Bovendien was de hij van mening dat zijn ploeg terug kan kijken op een geslaagd seizoen.

"We hebben tot de laatste minuut van de competitie om de landstitel gestreden. We hebben de beker gewonnen, en we hebben ons geplaatst voor de voorronde van de Champions League", aldus Ten Cate tijdens de persconferentie.

De oefenmeester besloot: "De belangrijkste zaak voor volgend seizoen is dat we goed aan de competitie beginnen, en dat we doorstromen naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Mijn ploeg is van ver gekomen en ondanks een aantal akkefietjes hebben we er een mooi en geslaagd seizoen van gemaakt. Ik ben trots op de jongens want zij hebben het gedaan."

"Eerste treffer Ajax onterecht goedgekeurd"

Klaas-Jan Huntelaar heeft zondag, na de gewonnen play-off tegen AZ, gezegd dat de eerste treffer van Ajax niet goedgekeurd had mogen worden. De ploeg van trainer Henk ten Cate zegevierde uiteindelijk met 3-0 en stelde deelname aan de Champions League veilig.

"Ik verlengde de bal met de punt van mijn schoen. John Heitinga stond dus buitenspel", gaf Huntelaar na afloop van het duel toe. Toch vond de jonge aanvaller het niet raar dat arbiter Pieter Vink niet op zijn fluitje blies. "Hij kon het moeilijk zien. Ik raakte de bal amper."

Wotte: "Te weinig gepresteerd"

RKC Waalwijk was jarenlang het lelijke eendje van de Eredivisie. Martin Jol en Adrie Koster, twee voormalige coaches, slaagden er in om de Brabanders naar de middenmoot van de nationale competitie te loodsen. Dit jaar ging het anders, wat uiteindelijk resulteerde in degradatie.

De ploeg van Mark Wotte, de huidige trainer van RKC Waalwijk, eindigde dit seizoen namelijk als zeventiende in de Eredivisie. Hiermee was de club veroordeeld tot het spelen van play-offwedstrijden. Zondag stond het beslissende duel tegen VVV Venlo op het programma. De Limburgers wisten deze confrontatie met 3-0 naar hun hand te zetten en keerden hiermee, na dertien jaar afwezigheid, terug op het hoogste niveau.

"Je weet dat de nacompetitie dan levensgevaarlijk is. Maar dit hadden we een maand geleden echt niet verwacht. We hebben in de nacompetitie te weinig gepresteerd om in de eredivisie te blijven", liet Wotte in een reactie weten.

In de eerste play-offwedstrijd moest RKC Waalwijk het opnemen tegen FC Dordrecht. De Brabantse formatie had er uiteindelijk drie wedstrijden voor nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Hierin troffen de spelers van trainer Wotte VVV Venlo. Het elftal van trainer André Wetzel eindigde in de Jupiler League als tweede en liet in de play-offs zien over goede voetbalcapaciteiten te beschikken. De Venlonaren wisten het eerste duel met 2-0 te winnen. Het tweede duel werd gewonnen door de Brabanders, waardoor een beslissingsduel de doorslag moest geven.

Den Bosch in finale Europa Cup

De hockeyvrouwen van Den Bosch zijn er in geslaagd om zich voor de finale van de Europa Cup 1 te plaatsen. De Brabantse club was zondag te sterk voor Atasport uit Azerbeidzjan. De ploeg won overtuigend met 5-0.

Halverwege de wedstrijd stond Den Bosch al met 3-0 voor. In het vervolg van dit duel kwamen er nog twee treffers bij. De finale van het toernooi in de hoofdstad van Azerbeidzjan, Bakoe, gaat tussen de Nederlandse ploeg en het Engelse Leicester.

Uitslagen Italië speelronde 38


In Italië werd dit weekend de 38e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A

Op de laatste speeldag in de Serie A moest nog één beslissing vallen, namelijk welke ploeg volgend jaar in de Serie B zal uitkomen. Vijf ploegen moesten nog aan de bak om degradatie te ontlopen waaronder Parma, Catania en Siena. Uiteindelijk bleek Chievo Verona de verliezer. Een 2-0 nederlaag bij Catania zorgde ervoor dat Chievo één divisie lager gaat spelen, net als Ascoli en Messina.

Fiorentina besloot nog iets aan het doelsaldo te doen en het publiek een prettige middag te bezorgen. Een 5-1 overwinning op Sampdoria was het gevolg. Al in de vijfde minuut zette Mutu de thuisploeg op voorsprong. Voor rust kwamen de gasten nog wel terug tot 2-1. In de tweede helft zorgden Reginaldo met twee doelpunten en Pazzini voor de 5-1 eindstand.

Champions League-winnaar AC Milan sloot een roerig seizoen af met een nederlaag. Reggina was met 2-0 te sterk voor AC Milan. Carlo Ancelotti liet enkele belangrijke spelers buiten het veld om ze rust te gunnen. De Amaranto kwamen op voorsprong via Nicola Amoruso in de achtste minuut. Kansen kreeg het daarna om de score te verdubbelen maar dat gebeurde niet. In de 17e minuut was AC Milan dichtbij de gelijkmaker. Daarna kon een afstandschot van Brocchi niet zorgen voor de gelijkmaker. Na rust zorgde Daniele Amerini voor de 2-0 overwinning. Daarmee verzekerde Reggina zich van handhaving in de Serie A.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
LivornoAtalanta Bergamo4-2
AscoliCagliari2-1
CataniaChievo Verona2-0
ParmaEmpoli3-1
SienaLazio Roma2-1
AS RomaMessina4-3
RegginaAC Milan2-0
Udinese Palermo1-2
FiorentinaSampdoria5-1
InternazionaleTorino3-0


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo (+/-)Punten
1Internazionale *3830714697
2AS Roma **3822974075
3Lazio Roma ***38181192662
4AC Milan ***38191272161
5Palermo ****38161012758
6Fiorentina ****38211073158
7Empoli****38141212-154
8Atalanta Bergamo38121412250
9Sampdoria38131015-449
10Udinese38121016-646
11Livorno38101315-1343
12Parma38101216-1542
13Catania38101117-2241
14Reggina38121511240
15Siena3891415-1040
16Torino 38101018-2040
17Cagliari3891316-1140
18Chievo Verona ##3891217-1039
19Ascoli ## 3851221-3127
20Messina ##3851122-3226

* - Landskampioen
** - Champions League
*** - Voorronde CL
**** - UEFA Cup
## - Gedegradeerd

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma26
2Lucarelli Internazionale20
3RiganoMessina19
4BianchiReggina18
5SpinesiCatania17

Gimnàstic terug naar Segunda División

Gimnàstic de Tarragona zal na één jaar op het hoogste niveau volgend seizoen al niet meer actief zijn in de Primera División. De hekkensluiter van Spanje kan niet meer genoeg punten behalen om degradatie te voorkomen.

Ondanks dat Gimnàstic de wedstrijd tegen Club Atlético de Madrid nog moet afwerken, weet het nu al dat het niet meer genoeg punten kan behalen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Athletic Club de Bilbao won eerder vandaag van Real Mallorca, en kan met twaalf punten voorsprong niet meer ingehaald worden door Nàstic.

Overigens kan Athletic nog wel degraderen. Celta de Vigo en Real Sociedad staan er het slechtst voor, op respectievelijk de negentiende en achttiende positie. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat met zowel Athletic Club als Real Betis vier punten. Levante wist met twee goals van Mustapha Riga het vege lijf te redden. De club uit Valencia was met 2-3 te sterk voor Real Racing.

Universiteiten dicht na uitbraak mazelen

Icoon EpidemieEen uitbraak van mazelen onder universiteitsstudenten heeft ertoe geleid dat in de omgeving van Tokio opnieuw een universiteit een campus heeft gesloten. De Hosei-universiteit besloot dat een campus voor acht dagen wordt gesloten, omdat veertien jongeren ernstig ziek waren geworden. De universiteit hoopt dat het virus zich zo niet meer verspreidt.

Elders in Japan sloten tien universiteiten en vijf andere scholen al hun deuren na de uitbraak van mazelen. De meeste onderwijsinstellingen staakten een week lang hun lessen. Volgens het Japans Instituut voor Infectieziektes zijn vanaf 27 februari tot nu al 623 gevallen van mazelen bekend. Deskundigen denken dat een vermindering van het aantal epidemieën in het verleden ervoor heeft gezorgd dat studenten nu sneller vatbaar zijn.


Een kind met mazelen. Foto: Wikipedia

10 jaar geleden: Arie Luyendijk wint Indy 500

Op de dag dat Europa in de ban is van de Grand Prix van Monaco, staat er aan de andere kant van de grote plas één net zo historische wedstrijd op het programma; de Indianapolis 500. Tien jaar geleden won Arie Luyendijk voor de tweede maal de Indy 500. Daarmee ben je in de Verenigde Staten een absolute grootheid, maar dat wordt soms vergeten in Nederland.

De Indy 500, jaarlijks in Indianapolis gehouden, wordt in Amerika het grootste eendaagse sportevenement ter wereld genoemd. De race over de ovale Indianapolis Motor Speedway telt 200 ronden, in totaal 500 mijl. Officieel is het één van de wedstrijden die gereden moet worden voor de Indy Racing League [IRL], de Amerikaanse tegenhanger van de Formule I. Al levert de Indy net zoveel punten op als de andere races, het is veruit de oudste en beroemdste van de reeks. Luyendijk: "" Ik heb iets met Indy. Het is de grootste race. Een half miljoen fans juichen je toe. De sfeer, de spanning, het is moeilijk uit te leggen. Het is de magie."


En juist die race, de meest aansprekende race in de Verenigde Staten wist Luyendijk tot tweemaal toe te winnen. In 1983 verhuist Brabander Luyendijk naar Arizona om zijn geluk te beproeven in de Amerikaanse Indy Car races. Luyendijk rijdt zijn gehele carrière vooraan mee, maar zijn twee overwinningen in de Indy 500 maken hem onsterfelijk in de Verenigde Staten.

Luyendijk heeft iets moois met Indianapolis, Tussen zijn twee overwinningen in 1990 en 1997 staat hij nog tweemaal op het erepodium. In 1991 wordt hij derde, twee jaar later tweede. Dat de Indy 500 enigszins aan populariteit heeft ingeboet in 1997, zal hem een zorg zijn. Het ontstaan van de Indy Racing League in de Verenigde Staten leidt tot een exodus van coureurs uit de Indy Car World-Series. Bekende coureurs als Michael Andretti, Al Unser jr. en Emerson Fittipaldi blijven echter de Indy Car World-Series trouw. Luyendijk vertrekt naar de nieuwe raceklasse: de Indy Racing League. Deze competitie bestaat in 1997uit vijf races op ovale circuits met de Indy 500 als klapstuk. De Nederlander start in het gezelschap van zo'n twaalf debutanten.

In de kwalificatietrainingen op 11 mei kondigt Luyendijk zich al aan als kanshebber. Hij rijdt de beste tijd met een gemiddelde snelheid van 349,210 kilometer per uur. Het goede gevoel blijkt juist. Ook in de race zelf blijkt “the flying Dutchman” in vorm. Luyendijk gaat de laatste rondes in als koploper. De finale van de race is chaotisch. Maar Luyendijk houdt, als één van de weinigen, het hoofd koel. Tijdens de laatste twaalf ronden zwaaien de baancommissarissen tot drie keer toe met waarschuwingsvlaggen. Bij de derde keer is dat als Tony Stewart de muur raakte. Hij kan de race wel vervolgen en als vijfde eindigen. De race wordt voor de laatste ronde nog geneutraliseerd. Luyendijk kan mede dankzij de chaos zijn voorsprong op teamgenoot Scott Goodyear behouden. Als het sein veilig voor de laatste ronde wordt gegeven door een groene vlag, blijven de lichten langs het circuit op geel staan. Het leidt tot enige verwarring waarvan Goodyear de dupe wordt.

De Schot Jeff Ward zorgde er met zijn derde plaats voor dat geen enkele Amerikaan op het erepodium komt.

Een één-twee-resultaat kwam voor het laatst in 1962 tot stand. In het Convention Center van Indianapolis wordt de racedag besloten met het Victory Bancquet, dat rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden. Presentator Bob Jenkins overhandigt daar namens de Speedway-familie Hulman George de cheques en maakt de verdiensten van de rijders bekend. Uit de record-gevulde ruif van $8.634.450 doet Luyendijk met $1.553.650 de grootste greep.

Veel geld! Maar als Indy-winnaar ben je dan ook een grote meneer. Luyendijk wordt daags erna van ceremonie naar ceremonie gesleept. Elk tv-station in Amerika -en dat zijn er ook in 1997 heel wat meer dan bij ons- wil hem interviewen. Hij poseert voor posters (de bekende overwinnaarsmelk, goed voor 25.000 dollar). Afspraken voor de show van David Letterman worden gemaakt.

Luyendijk wilde in 1997 graag stoppen. Maar in de euforie na de race twijfelt hij nog "Als je dit weer allemaal meemaakt, is het toch weer heel erg leuk. Ik sta echt in tweestrijd. Mijn verstand zegt stoppen, maar m'n geest is nog jong. Ik voel me ook geen 43 jaar. Mijn vader heeft precies hetzelfde probleem. Die wil ook niet accepteren dat-ie 75 is en zou het liefst nu nog in een Formule Ford stappen. We zijn gewoon racegeil", zegt Luyendijk.

[Giro] Koninginnenrit prooi voor Ricco

De vijftiende etappe in de Ronde van Italië bracht de renners van Trento naar Tre Cime Di Lavaredo. De etappe werd gewonnen door Riccardo Ricco, de renner van Saunier Duval was na 184 kilometer de snelste.

De koninginnenrit bracht de coureurs over de Passo di San Pellegrino, de Passo di Giau en de Passo Tre Croci. Als slotstuk moest nog de Tre Cime di Lavaredo worden overwonnen. Gedurende het begin van de koers ontstond er een kopgroep met achttien renners waaronder de drager van het Maglia Roza Danilo di Luca, Leonardo Piepoli, Paolo Bettini, Riccardo Ricco en Michael Rasmussen. De voorsprong van de achttien liep op tot 3’50” op het peloton. Op de Passo di Giau werd de kopgroep snel uitgedund. Uiteindelijk bleef er een groep van vier over met daarin Ricco, Piepoli, Julio Perez Cuapio en Ivan Parra. Naarmate de top van de Passo di Giau naderbij kwam besloot Di Luca in de aanval te gaan, hij kreeg Andy Schleck, Damiano Cunego, Eddy Mazzoleni en Gilberto Simoni mee.

Op de top bleek Di Luca een achterstand van 2’25” op de groep Piepoli te hebben. Vervolgens volgde de afdaling waarna de volgende berg beklommen mocht worden. De Passo Tre Croci doemde, met nog 25 kilometer voor de wielen, op voor de vier leiders. Op de Tre Croci bleek Mazzoleni er genoeg van te hebben en sprong weg uit de groep met de roze trui-drager. De Italiaan had een minuut achterstand op de vier koplopers bij het passeren van de top.

Zeven kilometer moest nog worden verreden toen Ricco demareerde uit de kopgroep van vier. Parra, die het daarvoor zelf nog even probeerde, zette de achtervolging in maar slaagde er niet in de Sanier Duval-renner snel terug te pakken. Ondertussen fietste Mazzoleni nog steeds alleen met de leiders vlak voor zich. Door het grote verschil met Di Luca reed de Astana-coureur virtueel al in het roze.

Cuapio moest in de laatste kilometer lossen na een demarrage van Ricco. Piepoli, de teamgenoot van Ricco, dichtte het gat, Parra kon nog wel volgen. Niet veel later moest de Spanjaard de twee Saunier Duvals laten gaan. De overwinning ging naar Ricco, tweede werd Piepoli.


Agent in opleiding steelt fietsen

Icoon PolitieEen 19-jarige agent in opleiding is in Waalwijk aangehouden omdat hij een fiets uit een schuurtje probeerde te stelen. Eerder die avond was zijn eigen fiets gestolen.

De man besloot nadat zijn fiets gestolen was een andere fiets 'terug te stelen'. Hij brak daarom in in een schuurtje. Bij de inbraak werd hij betrapt door de bewoner van het pand.

De man werd aangehouden en meegenomen. Bij de woning waar de man werd aangehouden, werd nog een fiets aangetroffen. Deze bleek eveneens door de man te zijn gestolen. Beide tweewielers zijn weer terug bij hun oorspronkelijke eigenaren.

De man is na verhoor weer vrijgelaten. Wel is hij geschorst. Mocht blijken dat hij inderdaad schuldig is aan diefstal, dan zal de man waarschijnlijk ontslagen worden.

Voetbal: Uitslagen play-offs 27 mei

Icoon VoetbalDe laatste wedstrijden van de play-offs voor de Europese competities stonden vandaag op het programma. AZ moest proberen de 2-1 zege van vorige week te verdedigen bij Ajax voor een plaats in de voorronde van de Champions League. FC Utrecht en Vitesse namen het in Utrecht tegen elkaar op om een plaats in de Intertoto na een 2-2 gelijkspel vorige week in Arnhem.

Champions League
Ajax heeft de voorronde van de Champions League veilig gesteld door met 3-0 thuis te winnen van AZ. AZ probeerde in de beginfase het spel te vertragen en op de verdediging te spelen. Ajax kon daardoor niet echt gevaarlijk worden. Hoewel de Amsterdammers na de wissel van Mitea door De Mul na een half uur in aanvallend opzicht werden gesterkt, was de beste kans in de eerste helft een schot op de lat van Arveladze. Na rust was Ajax oppermachtig. Vermaelen schoot op de paal, maar kort daarna zou de wedstrijd binnen drie minuten beslist zijn. Heitinga scoorde het eerste doelpunt in de 55e minuut, waar overigens een heel sterke buitenspellucht aanhing. Een paar minuten daarna besliste AZ-verdediger Donk de wedstrijd door de bal zijn eigen doel binnen te glijden. Ook na de 2-0 bleef Ajax de gevaarlijkste ploeg, via kansen van Babel en Huntelaar. In de 90e minuut scoorde Gabri het laatste doelpunt door een assist van Huntelaar en een misser van opnieuw Donk.

Intertoto
FC Utrecht en Vitesse hebben vanmiddag tegen elkaar gelijk gespeeld met 0-0. Beide ploegen kregen veel kansen. FC Utrecht werd gevaarlijk via Caluwé, Rossini en Boussaboun, maar zij wisten niet te scoren. Aan de andere kant kwam Yu Hai alleen af op de Utrechtse keeper Grandel, maar ook hij wist de openingstreffer niet te scoren. Op basis van het aantal uitdoelpunten door het 2-2 gelijkspel vorige week bij Vitesse heeft FC Utrecht de plaats in de Intertoto veroverd, zonder ook maar een duel te winnen in de play-offs.

Promotie/degradatie
VVV-Venlo is na 13 jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. In de derde beslissende wedstrijd wonnen zij met 3-0 van RKC Waalwijk door doelpunten van Van Kouwen, Kantelberg en Derksen. Eerder wist Excelsior zich te verzekeren van behoud van de plek in de Eredivisie. Een 1-0 zege donderdag tegen RBC Roosendaal was genoeg.

Uitslagen van de play-offs van 27 mei:
Champions League
Ajax - AZ 3-0 (1-2)

Intertoto
FC Utrecht - Vitesse 0-0 (2-2)

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag VVV - RKC Waalwijk

Vanmiddag werd de beslissende wedstrijd gespeeld de promotie/degradatie-playoffs tussen VVV en RKC. Hieronder de uitslag.

VVV-Venlo - RKC Waalwijk 3-0
3' Kouwen 1-0
28' Kantelberg 2-0
87' Derksen 3-0

Scheidsrechter: Wegereef
Gele Kaart: Verdellen (VVV), De Ceulaer, v.d. Bergh, Koenders en Vertonghen (allen RKC).

VVV-Venlo speelt volgend seizoen in de Eredivisie. RKC degradeert naar de Jupiler League.

Uitslag FC Utrecht - Vitesse

Vanmiddag werd de return gespeeld om een plaats in de Intertoto Cup. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - Vitesse 0-0

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 13.500.
Gele Kaart: Keller, Broerse (Utrecht), Kaya (Vitesse).

Opstellingen

Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Broerse, Pieters (Schut/57), Loval, De Jong (Dickoh/88), v.Dijk, Caluwé, Boussaboun (George/74), Rossini.

Vitesse: Stojkovic, v.Mourik (v. Diermen/77), Sprockel, Knol, Due, Kaya, Sansoni, Yu Hai (Meulens/74), Pryor, Esajas, Hersi.

De eerste wedstrijd eindigde in 2-2. FC Utrecht speelt volgend seizoen in de Intertoto Cup.

Uitslag Ajax - AZ

Vanmiddag werd de beslissende wedstrijd tussen Ajax en AZ gespeeld in de strijd om een plek in de voorronde van de Champions League volgend seizoen. Hieronder vind je de uitslag.

Ajax - AZ 3-0
55' Heitinga 1-0
58' Donk 2-0 e.d.
89' Gabri 3-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 50.201.
Gele Kaart: Stekelenburg (Ajax), Donk, Molhoek, Boukhari (allen AZ).

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Perez (Maduro/81), Davids, Babel, Huntelaar, Mitea (De Mul/31).

AZ: Waterman, Steinsson, Jaliens, Donk, De Cler, Jenner, De Zeeuw (Opdam/83), Martens, Molhoek (Koevermans/68), Boukhari (Lens/72), Arveladze.

AZ won de eerste wedstrijd met 2-1. Ajax speelt volgend seizoen in de voorronde van de Champions League. AZ speelt in de UEFA cup.

Amy Winehouse zegt Pinkpop af

Icoon MuziekAmy Winehouse zal vanavond niet op Pinkpop te zien zijn. De zangeres heeft af moeten zeggen voor het festival omdat ze ziek zou zijn. Maar volgens geruchten zou ze te diep in het glaasje hebben gekeken. Ze stond voor vanavond 20:15 uur op het programma.

Op Pinkpop lopen ieder jaar een aantal bands rond die invallen als er iemand uitvalt. In eerste instantie was Moke de band die zou komen, maar het is uiteindelijk toch Krezip geworden. Zij staan vananavond op de John Peel stage.

Het zijn vrijwel altijd Nederlandse bands die invallen als een geplande artiest weg valt.

Zie ook de preview en het verslag van de zaterdag op Pinkpop!

Features Gran Turismo 5: wél schademodel

Na veel gespeculeer is de kogel dan nu door de kerk: Gran Turismo 5 zal een schademodel krijgen. Dit heeft Yamauchi van Polyphony vertelt in een interview met het tijdschrift Joypad.
Hieronder een lijstje van alle features die Yamauchi noemde in het interview:

All cars and tracks from GT4 will be included in GT5
- More cars and tracks should be downloadable
- 4 driving views
- Car damage
- All Ferrari+ F1 cars
- Porsche and Lamborghini brands to be confirmed
- Indianapolis may feature
- A game will be release before Gran Turismo 5, this is presumed to Gran Turismo 5 Prologue
- New city tracks
- Online drivers 12-20
- Dynamic weather during races

Formule 1: Uitslag GP van Monaco

Icoon Formule 1Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hamilton pakte zijn vijfde podium op rij, Felipe Massa scoorde een derde positie.

De start verliep zonder brokken, Lewis Hamilton wist met een blokkeeractie te voorkomen dat Felipe Massa de tweede plaats zou pakken. Nick Heidfeld nam, met wat ellebogenwerk, de vijfde plaats over van Nico Rosberg, Kimi Räikkönen maakte in de eerste ronde al vier plaatsen goed. Vitantonio Liuzzi overstuurde in de tweede ronde de vangrails in, en het wrak kon zonder inzet van de safety car worden weggehaald.

Fernando Alonso trok een gat van bijna tien seconden op zijn teamgenoot, maar die voorsprong raakte hij snel kwijt toen hij achterblijvers tegenkwam. Ondertussen reed Mark Webber vanaf de achtste plaats de pits in om op te geven met een versnellingsbakprobleem.

Alonso maakte na 26 ronden zijn eerste pitstop, Massa kwam er direct achteraan. Dat gaf de leiding aan Hamilton, die drie ronden later binnenkwam. Massa kon het tempo van de McLarens niet bijhouden en had na veertig ronden al een halve minuut achterstand. Räikkönen's opmars door het veld werd gestuit door Jenson Button. Pas na de eerste pitstops van beiden wist Räikkönen voor de Brit te komen, maar had toen al een ronde achterstand op de leiders. De Fin kwam pas in de 48e ronde binnen voor zijn eerste en enige stop. De andere Fin, Heikki Kovalainen, had de muur geraakt en moest naar binnen met een lekke achterband.

Met nog vijfentwintig ronden voor de boeg maakten de leiders hun tweede en laatste pitstops, wat niets aan de stand veranderde. Achterin het veld bleef de volgorde niet gelijk: Adrian Sutil, op de achttiende positie, raakte de vangrails hard en brak daarbij zijn achterwielophanging. Op zijn laatste set banden was Hamilton erg snel en reed makkelijk het gat naar Alonso dicht. De Brit kon zijn teamgenoot echter niet passeren en de McLarens reden de race uit naar een één-twee-finish.

De race kende opvallend weinig uitvallers. Christijan Albers was er daar één van, hij reed vier ronden voor de finish de pits in en moet opgeven. Kovalainen zag de finishvlag ook niet: hij reed in de laatste ronde de pits in.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

Uitslag Grand Prix van Monaco

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hamilton pakte zijn vijfde podium op rij, Felipe Massa scoorde een derde positie.

De start verliep zonder brokken, Lewis Hamilton wist met een blokkeeractie te voorkomen dat Felipe Massa de tweede plaats zou pakken. Nick Heidfeld nam, met wat ellebogenwerk, de vijfde plaats over van Nico Rosberg, Kimi Räikkönen maakte in de eerste ronde al vier plaatsen goed. Vitantonio Liuzzi overstuurde in de tweede ronde de vangrails in, en het wrak kon zonder inzet van de safety car worden weggehaald.

Fernando Alonso trok een gat van bijna tien seconden op zijn teamgenoot, maar die voorsprong raakte hij snel kwijt toen hij achterblijvers tegenkwam. Ondertussen reed Mark Webber vanaf de achtste plaats de pits in om op te geven met een versnellingsbakprobleem.

Alonso maakte na 26 ronden zijn eerste pitstop, Massa kwam er direct achteraan. Dat gaf de leiding aan Hamilton, die drie ronden later binnenkwam. Massa kon het tempo van de McLarens niet bijhouden en had na veertig ronden al een halve minuut achterstand. Räikkönen's opmars door het veld werd gestuit door Jenson Button. Pas na de eerste pitstops van beiden wist Räikkönen voor de Brit te komen, maar had toen al een ronde achterstand op de leiders. De Fin kwam pas in de 48e ronde binnen voor zijn eerste en enige stop. De andere Fin, Heikki Kovalainen, had de muur geraakt en moest naar binnen met een lekke achterband.

Met nog vijfentwintig ronden voor de boeg maakten de leiders hun tweede en laatste pitstops, wat niets aan de stand veranderde. Achterin het veld bleef de volgorde niet gelijk: Adrian Sutil, op de achttiende positie, raakte de vangrails hard en brak daarbij zijn achterwielophanging. Op zijn laatste set banden was Hamilton erg snel en reed makkelijk het gat naar Alonso dicht. De Brit kon zijn teamgenoot echter niet passeren en de McLarens reden de race uit naar een één-twee-finish.

De race kende opvallend weinig uitvallers. Christijan Albers was er daar één van, hij reed vier ronden voor de finish de pits in en moet opgeven. Kovalainen zag de finishvlag ook niet: hij reed in de laatste ronde de pits in.

Uitslag:

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:40:29.329
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes + 4.095
3 Felipe MassaScuderia Ferrari + 1:09.114
4 Giancarlo FisichellaRenault F1 + 1 ronde
5 Robert KubicaBMW F1 + 1 ronde
6 Nick HeidfeldBMW F1 + 1 ronde
7 Alexander WurzWilliams + 1 ronde
8 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari + 1 ronde
9 Scott SpeedScuderia Toro Rosso + 1 ronde
10 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 + 1 ronde
11 Jenson ButtonHonda Racing F1 + 1 ronde
12 Nico RosbergWilliams + 1 ronde
13 Heikki KovalainenRenault F1 + 1 ronde
14 David CoulthardRed Bull Racing + 2 ronden
15 Jarno TrulliToyota Racing + 2 ronden
16 Ralf SchumacherToyota Racing + 2 ronden
17 Takuma SatoSuper Aguri F1 + 2 ronden
18 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 + 2 ronden
19 Christijan AlbersSpyker F1 + 8 ronden
- Adrian SutilSpyker F1 crash
- Mark WebberRed Bull Racing versnellingsbak
- Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso crash

Karpets wint Ronde van Catalonië

Vladimir Karpets, renner van Caisse d'Erpagne, is er in geslaagd om de Ronde van Catalonië op zijn naam te schrijven. Tijdens de zevende en laatste etappe van deze rittenkoers kwam de eindzege van de Rus niet meer in gevaar.

De laatste etappe van de Ronde van Catalonië, een wedstrijd uit de ProTour, ging van Lloret de Mar naar Barcelona. Dit leverde uiteindelijk een dagzege voor Samuel Sanchez op. De coureur van Euskatel was in de slotfase van de wedstrijd ontsnapt en wist stand te houden tegenover het aanstormende peloton.

Lange celstraf en zweepslagen voor sodomie

Weer eens wat anders dan de veel te lichte straffen die volgens het leeuwendeel van de FOK!kers in Nederland worden gegeven, is de straf die een Maleisische rechtbank heeft opgelegd aan de 35-jarige Abdul Rahim die seks had met een 15-jarige jongen. De rechter veroordeelde Rahim tot 60 jaar celstraf en 22 zweepslagen.

De verdachte vertelde huilend aan de rechter dat de jongen in kwestie hem had verleid. Toen de jongen van huis was weggerend kwam hij bij Rahim langs. Die spoorde naar eigen zeggen de jongen aan terug naar huis te gaan, maar hij weigerde. Daarna was de seksuele relatie begonnen.

De vrouwelijke rechter was niet onder de indruk van Rahims tranen. Ze veroordeelde hem wegens sodomie en vond een zware straf een gerechtvaardigd afschrikkingsmiddel. In totaal zouden Rahim en de jongen 22 keer de herenliefde hebben bedreven. Voor iedere keer gaf de rechter dus een zweepslag.

Alien Carnage is freeware

Begin jaren 90 begon de shareware revolutie op te komen. Uiteindelijk pas echt groot geworden met de release van Doom, maar daarvoor al gaf Apogee veel games uit als shareware.

Een daarvan was Halloween Harry, welke later bekend werd als Alien Carnage. Een game die we nu, 14 jaar na het uitgeven ervan, allemaal gratis kunnen spelen als freeware.

De game is een typische jaren '90 platform/schiet spel, maar dan met zombies en vlammenwerpers!

Om de game te kunnen spelen is DOSbox nodig, als ook natuurlijk de freeware versie van het spel. Die laatste is vanaf de volgende mirrors te krijgen:

Apogee FTP
Fileshack
Fileplanet
Filefront


Memories, pressed between the pages of my mind...

Automobilist sleept verkeersbord mee

Icoon OpmerkelijkEen 33-jarige autobestuurder uit het Drentse Emmen is opgepakt omdat hij op een verkeersbord was gebotst en toen nog een halve kilometer doorreed met het bord onder zijn auto.

Het ongeval gebeurde op het Uilenveld in Emmen. Agenten zagen de man rijden en gaven hem een stopteken. Na een blaastest bleek de Emmenaar een promille te hebben van 1,53. Het rijbewijs van de dronkelap is ingetrokken.


De man reed door met een verkeersbord onder zijn wagen

Spuitende jongen opgepakt

Icoon OpmerkelijkEen 17-jarige jongen uit Mierlo is zondagochtend opgepakt omdat hij samen met twee vrienden een aantal voertuigen had bespoten met mosterd en curry. De jongens voorzagen in Helmond elf auto's, drie fietsen en een elektrische invalidenwagen van een sausje.

De jongen werd rond 2.30 uur op heterdaad betrapt: hij had de flessen saus in zijn handen. De vrienden van de 17-jarige jongen zijn niet aangehouden. Wel zijn hun namen bekend bij de politie. Zij krijgen, net als de aangehouden jongen, een bekeuring.

De Jong: "Ik blijf in Duitsland"

Nigel de Jong heeft de geruchten ontkracht dat hij aan het einde van het seizoen bij Hamburger SV zou moeten vertrekken. Een aantal weken geleden mocht de Nederlander nog naar een nieuwe werkgever uitkijken.

"Dat was speculatie van de pers", licht De Jong tegenover VI.tv toe. "Ze schrijven daar wel meer dingen die nergens op slaan en dit was een van die dingen. Van de pers in Duitsland moet je niet altijd uitgaan, het is meer show dan realiteit."

De Jong is nu anderhalf seizoen actief bij de ploeg van trainer Huub Stevens. In de afgelopen jaargang kwam de middenvelder slechts zeventien duels in actie. Dit had alles te maken met een hardnekkige blessure, die de speler lang aan de kant hield. Toch gaf de Nederlands international aan graag bij Hamburger SV te blijven. "Ik heb het prima naar mijn zin, ik blijf gewoon lekker in Duitsland."

D66-politica bedreigd bij homobetoging Moskou

Sophie in 't Veld (D66)Europarlementslid Sophie in 't Veld (D66) is vandaag met een stiletto bedreigd bij een homobetoging in Moskou. ''Gelukkig hield een bodyguard de aanvaller tegen en konden we in een busje springen.''

''Drie stappen verder en een van ons had een mes in zijn rug gekregen'', aldus In 't Veld, die in een groepje liep met het Russische lesbische zangduo t.A.T.u. Ze kreeg ook eierstruif op haar hoofd gegooid door extreemrechtse tegendemonstranten.

De politie arresteerde vele organisatoren en betogers van de homodemonstratie, onder wie een Italiaans Europarlementslid. ''Heel vreemd dat de politie de betogers oppakte en de vele extreemrechtse hooligans die ons bedreigen met rust liet''.

''Dit is democratie in Rusland: je bent je leven niet zeker''
, schamperde In 't Veld, nog natrillend van de korte actie. Ze vindt dat de EU Rusland harder moet aanpakken op mensenrechten: ''We moeten echt ophouden net te doen alsof Rusland een democratie is. Zo'n voorzitter Barroso van de Europese Commissie die vrolijk met president Poetin op de foto gaat: dat kan echt niet meer''.

In 't Veld beseft dat er misschien andere belangen spelen in de Europese relatie met Rusland. ''Als het zo is dat Europa zich gedeisd houdt wegens de vele energie uit Rusland, dan moet dat maar eens duidelijk worden gezegd.''

De D66'ster was speciaal naar Moskou gevlogen om de Gay Pride voor homorechten te steunen. Ondanks de bedreigingen vindt ze haar bezoek de moeite waard. ''Ik hoop dat onze strijd voor homorechten doordringt tot de Russische bevolking. Maar helaas waren er weinig tv-camera's.''


Met dank aan IRAKEES-NL en Aka-Zigor voor de submit.

Mekkawijzer in politiecel toegestaan

De windrozen die in sommige politicellen op het plafond staan geschilderd en die gevangen moslims de richting van Mekka moeten wijzen, zijn geen probleem. Dat stelt verantwoordelijk minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst in antwoord op Kamervragen van PVV-Kamerlid Hero Brinkman.

Volgens de PvdA-bewindsvrouw hebben alle mensen, dus ook gedetineerden, ''het recht om hun godsdienst te beoefenen''. Hetgeen inhoudt dat dit ook geldt voor criminele moslims. Ze kon geen antwoord geven over de kosten die er met het schilderwerk gemoeid zijn.

Brinkman die voor zijn Kamerlidmaatschap 21 jaar politieman in Amsterdam was, vindt de 'bidwijzers' onaanvaardbaar. Volgens hem ergeren andere gedetineerden, niet-moslims, ''zich dood'' aan de stippen. ''Het lijkt wel alsof alles tegenwoordig in dienst moet staan van het islamitische geloof. En dat is geen goede zaak.'' Het PVV-Kamerlid gaat nog verder actie ondernemen tegen de mekkawijzers.

Windrozen in politiecellen zijn te vinden bij de politiekorpsen Haaglanden en Amsterdam-Amstelland. De korpsen in Rotterdam en Utrecht overwegen ook zulke herkeningspunten te plaatsen.

Mekka-wijzer

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Sony aangeklaagd wegens Blu-ray

Sony is op dit moment verwikkeld niet alleen in de strijd voor de thuisconsolemarkt, maar ook in de strijd voor de opvolger van het DVD formaat (zoals welbekend neem ik aan). En juist nu wordt Sony aangeklaagd wegens de door hun (met de hulp van 176 andere bedrijven) ontwikkelde Blu-ray disk.

De aanklacht wordt ingediend door het in Californië gevestigde Target Technology Company wegens patentschending op de reflectieve laag van de Blu-ray schijfjes. Target zou namelijk patent hebben op specifieke types van zilver legering die de voordelen van goud met zich meebrengt, maar niet de kosten. Ook zouden deze legeringen beter bestand zijn tegen corrosie van puur zilver.

Uit de aanklacht wordt niet duidelijk of Target gelooft dat elke Blu-ray disk hun patent schendt, of dat het slechts een gedeelte van de schijfjes is.

Wat vreemd is, is dat alleen Sony is aangeklaagd terwijl het Blu-Ray Disc Association veel groter is dan Sony.

Sly Cooper 4 komt er aan

Joystiq brengt ons het blije nieuws dat er twee nieuwe games in de Sly Raccoon serie aan zitten te komen. Deze platform/actie/sneak games met een diefachtige wasbeer in de hoofdrol komen dit maal naar de PS3 en de PSP.

Wat er bekend is over de games is dat er connectiviteit tussen de twee versies zal zijn, in wat voor mate of uberhaupt op wat voor manier is nog onbekend. Van de PS3 versie is al wel bekend dat er gericht wordt op een naadloze interactieve 3D wereld, zonder laadpunten of iets dergelijks.

Op de komende E3 zal meer informatie over de games vrijkomen.



[Upd] Newcastle wil 'Becks' huren

Komend seizoen is er een kans dat David Beckham terugkeert in de Premier League. Newcastle United bekijkt de optie om de middenvelder een paar maanden te huren van Los Angeles Galaxy.

Van november tot april ligt de Major League Soccer stil en in die periode zou Becks kunnen spelen voor Newcastle, en op die manier bondscoach Steve McClaren overtuigen om hem op te nemen in de selectie voor het Europees kampioenschap voetbal. "Als het mogelijk is om Beckham naar St. James’ Park te halen, gaan we er volledig voor”, aldus de manager van Newcastle, Sam Allardyce. “Ik zou Beckham er graag bij willen hebben.”

Update:

Inmiddels heeft Frank Yallop, coach van Los Angeles Galaxy, aangegeven dat Beckham niet verhuurd zal worden. "Hij gaat helemaal nergens heen in de winter. Hij zal dan gewoon een vakantie nemen", zegt Yallop. "Hij heeft al bewezen een wereldspeler te zijn, Becks hoeft niet verhuurd te worden."

Cooke zeker drie weken buitenspel

Baden Cooke, sprinter van Unibet.com, zal de komende drie weken niet in actie komen. De Australiër brak afgelopen zaterdag, tijdens de zesde etappe van de ronde van Catalonië, zijn sleutelbeen. Bovendien ging stond hij in het puntenklassement op de eerste plaats.

"Hij is zeker drie weken uitgeschakeld, aldus Matieu Hermans, ploegleider van Unibet.com. Cooke kwam tijdens de zesde rit ten val, nadat hij verwoede pogingen deed om renners in het peloton te ontwijken.

Vladimir Karpets, renner van Caisse d'Epargne, gaat nog altijd aan de leiding in het algemeen klassement van de Ronde van Catalonië. Zondag staat de laatste etappe op het programma. De start van deze rit is in Lloret de Mar en eindigt in Barcelona.

NFLE: Uitslagen en stand per 27-05-2007

Frankfurt en Cologne lijken na dit weekend de beste papieren te hebben voor het behalen van de World Bowl. Hamburg zit hen op de hielen, terwijl Amsterdam alleen in theorie nog een kans lijkt te hebben op een plaats bij de bovenste twee.

Alle Uitslagen

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Cologne Centurions7 - 30
Hamburg Sea Devils - Berlin Thunder17 - 7
Frankfurt Galaxy - Rhein Fire23 - 10

Stand na zevende speelronde

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy7520
Cologne Centurions7520
Hamburg Sea Devils7430
Amsterdam Admirals7340
Berlin Thunder7250
Rhein Fire7250

Microsoft en Wal-Mart aangeklaagd wegens dood door Xbox

In de Amerikaanse (where else?) staat Illinois zijn Microsoft en Wal-Mart aangeklaagd wegens een brand die ontstaan zou zijn door een Xbox, waarbij een baby het leven liet.

Volgens de ouders zou de Xbox te warm zijn geworden en is hierdoor brand ontstaan, iets wat eind 2004 gebeurde. "Leuk" details is dat Microsoft in februari 2005 14 miljoen Xbox stroomkabels terug heeft geroepen wegens mogelijk brandgevaar.

De aanklacht was al in december 2006 ingediend maar kwam laatst pas aan het licht doordat Wal-Mart de rechtszaak van de staatsrechtsbank naar het federale gerecht wilde verplaatsen.

In een reactie deelde Microsoft medeleven met de familie, maar twijfelen ze tevens aan het feit of de brand wel door de Xbox is ontstaan.



'Spurs willen Giggs overnemen'

Tottenham Hotspur is voornemens om te gaan bieden op Ryan Giggs. Martin Jol, trainer van de Engelse club, zou in de middenvelder van Manchester United een prima speler zien, die bovendien meer ervaring in zijn ploeg kan brengen. Dit meldde de Sunday Mirror.

Volgens deze krant zouden The Spurs in januari al geïnformeerd hebben naar de prijs van Giggs. Toen wilde Manchester United niets van een vertrek van de 33-jarige speler weten. Ondanks dat hoopt de ploeg van trainer Martin Jol dat de middenvelder zijn carrière op een leuke manier wil beëindigen.

Afgelopen seizoen was Giggs één van de belangrijke spelers van The Mancunians, waardoor zijn rol in het behalen van de Engelse titel ook groot was. De middenvelder speelde het afgelopen seizoen dertig wedstrijden en wist hierin vier keer het net te vinden.

Jongetje van 3 vs. 42 inch plasma televisie

Wat zijn kleine kinderen toch schattig, zeker als ze ondeugende dingen doen. Ze proberen hun handjes in kokend water te doen, kijken of ze die plastic zak over hun hoofd kunnen doen of ze slaan met hun Wii controller je televisie kapot.

Dit laatste is laatst voorgekomen in Londen, waar een vader een leuke middag met zijn zoon had ingepland. Eerst leuk op de trampoline springen, en dan daarna naar binnen voor een potje Wii tennis. De vader zette de Wii aan en liep weg om wat drinken te maken, toen hij twee dreunen hoorde. Hij komt terug de woonkamer in en ziet daar zijn 3 jarige zoontje zijn 42 inch plasma televisie bewerken met de Wii-controller.

"I think he lost a game and he just cracked up. I went out to the table and put my head in my hands, while I thought about how I could explain to a three- and-a-half year old what he had done wrong.

"I ended up asking him how he'd feel if I broke his Spiderman."

De kleine John McEnroe mag nu twee weken lang niet meer spelen op de Wii, en zodra hij dit weer zal doen zal zn vader altijd een oogje in het zeil houden.



En hij lijkt zo'n normale jongen!

Twee doden bij ongeluk

Icoon OngelukBij een zwaar ongeluk zaterdagnacht in Terneuzen zijn twee doden gevallen. Het ongeval gebeurde op de Reuzenhoeksedijk, een polderweg waar een snelheidslimiet is toegestaan van dertig kilometer per uur.

De auto raakte van weg, botste tegen een boom en kwam uiteindelijk terecht in een sloot. De 23-jarige bestuurder overleed ter plaatse. Zijn inzittende, -ook een man van 23 jaar- werd uit de auto geslingerd. Hulpdiensten haalden hem uit de sloot. Hij werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Gent gevlogen waar hij overleed. Beide slachtoffers kwamen uit Terneuzen.

Coach Valencia wil Sneijder toch

Er bestaat een mogelijkheid dat Wesley Sneijder alsnog naar Valencia vertrekt. De speler van Ajax wordt de laatste tijd menig keer in verband gebracht met de Spaanse Club. Quique Flores, trainer van de Spanjaarden, liet eerder weten niet over de diensten van de middenvelder te willen beschikken.

"Een speler als Sneijder hoef ik niet", liet Flores vorige week in een reactie weten. "Bij Barcelona zou hij op de positie van Deco kunnen spelen, maar die rol bestaat bij ons helemaal niet. Ik wil Ivan de la Peña, niet Wesley Sneijder"

Toch lijkt alles er op te wijzen dat Flores zijn uitspraken terug wil draaien. De oefenmeester beweert namelijk dat de media hem verkeerd hadden begrepen. "Als ik verkeerd ben begrepen, dan bied ik daarvoor mijn verontschuldigingen aan. Hij is een belangrijke speler, die we al twee jaar volgen bij Valencia", aldus de trainer.

Hierdoor wordt de kans steeds groter dat Sneijder alsnog naar Valencia zal verhuizen. De middenvelder liet eerder al weten dat hij graag bij de club uit de Spaanse competitie wil spelen.

School voor gesluierde meisjes op komst

Icoon BuitenlandsIn het Belgische Molenbeek komt waarschijnlijk binnen zeer korte tijd een islamitische meisjesschool. Alleen meisjes die een hijab dragen zijn welkom. Het doel van de school is het verbod van het dragen van een hoofddoek in het grote deel van de Brusselse scholen te omzeilen.

De school zou in de Vanderstraetenstraat komen te liggen. Daar staat ook de Al Khalilmoskee. De instelling zou naast de algemene vakken ook Arabisch en islamitische lessen geven. De inschrijving voor de school bedraagt 500 euro. Een geldinzameling is al gestart. Wanneer de school 200 tot 250 leerlingen weet binnen te halen komt de school mogelijk in aanmerking voor subsidies.

De komst van de islamitische meisjesschool is al op verschillende reacties gestuit. De fractieleidster van de liberale partij MR waarschuwt dat de school zich naar de regels van de Franstalige gemeenschap zal moeten schikken. Gebeurt dat niet, dan krijgen de meisjes geen wettelijk erkend diploma.

NFS Pro Street scans

Er zijn nou eenmaal sommige dingen waar je op kunt vertrouwen: je moet elk jaar belasting betalen, je zult ooit dood gaan, en EA zal minimaal eens per twee jaar een Need for Speed uitbrengen. Zekerheid, je houdt er van of je houdt er niet van. Er zijn van de nieuwste telg in de NFS serie, NFS Pro Street, een aantal scans verschenen die we jullie niet wilden onthouden. Onderstaande scans zijn van de PS3 versie.







Er is nog niet aangekondigd op welke platforms de game allemaal uit zal komen, maar als het verleden enige indicatie is mag je er van uit gaan dat als je een pc of console hebt, je NFS Pro Street zult kunnen spelen.

De eerste dag Pinkpop 2007


De eerste dag Pinkpop zit erop. --Christiaan-- is er elke dag bij en geeft een korte update over de indrukken van die dagen. Kijk ook eens naar de special, waarin vooruit geblikt werd naar de optredens en de MySpace adressen van de optredende acts verzameld zijn.

Pinkpop 2007 is begonnen! Zaterdag begon het festival meteen goed met de Belgische electrorockbank Goose. Zij openden het festival, en brachten daarbij onder andere hun singles "Low Mode" en "British Mode" ter ore. Na Goose begon de zon door te breken, en de eerste moeilijke keuze moest alweer gemaakt worden. Om 16.15 uur speelden namelijk twee bands, het Limburgse Viberider en het Engelse The Noisettes. Omdat Viberider voor ons nog onbekend was, kozen wij voor deze Limburgse rockers. Viberider bleek de Nu of Nooit-contest niet voor niets te hebben gewonnen, want de mannen hebben heel wat in hun mars. Hun optreden is hier terug te kijken.


Blokkenschema optredens zaterdag

Na Viberider was er maar één optreden, en wel dat van Juliette & The Licks. Juliette, een rockvrouw pur sang, bleek het Mainstage goed aan te kunnen, want het publiek bleef maar toestromen. Mevrouw zelf besloot op een gegeven moment te gaan crowdsurfen, wat haar, volgens de verbodsbordjes, niet erg in dank zal af zijn genomen. Na Juliette & The Licks stonden we weer voor een moeilijke keuze, namelijk of we naar de zoete muziek van de Nederlandse Stevie Ann of naar de blije rock van het Duitse Wir Sind Helden zouden gaan luisteren.

Omdat Wir Sind Helden een gevestigde festivalact is, besloten we daarheen te gaan. Dit viel eigenlijk best tegen, de dame en heren wisten hun repertoire goed af te werken, maar weinig meer dan dat. Ze leken er niet echt zin in te hebben. Na Wir Sind Helden was er alleen Within Temptation te zien, voor ons dus tijd om te eten. Within Temptation is gewoon echt een TMF-bandje, en dat was ook goed te zien. De show was namelijk één groot spektakel, met vlammen en een groot doek met een wolf erop. Na onze maaltijd, die ons overigens goed was bevallen, moesten we wél weer een keuze maken.

C-mon & Kypski, een Utrechts duo, en Good Charlotte speelden namelijk op hetzelfde moment. Omdat C-mon & Kypski toch een beetje het buitenbeentje was op Pinkpop - ze maken als een van de weinigen geen rockmuziek - kozen wij ervoor om daarheen te gaan. Dit bleek zeker geen slechte keuze te zijn. De muziek is erg lastig te omschrijven, maar er werd gebruik gemaakt van gitaren, keyboards, draaitafels en een heleboel meer. Veel mensen bleken het met mij eens te zijn, want na een tijdje stond eigenlijk iedereen te dansen. Men was zelfs zo tevreden met het optreden, dat er nadat de mannen van het podium af waren, er nog een dikke vijf minuten werd geapplaudisseerd. Toen we de tent uitkwamen, bleek er een wolkbreuk te zijn losgebarsten, en een groot deel van de mensen ging dan ook naar huis of naar de camping. Wij bleven nog even kijken naar Marilyn Manson, maar deze bleek weinig overtuigend te zijn, en dus dropen ook wij af.


Blokkenschema optredens zondag

Op naar de zondag! Kijk voor meer achtergrondinformatie over de optredens bij de special.

The Sims: The Movie

Niet alleen Broken Sword krijgt een verfilming zoals je eerder vandaag hier kon lezen, ook The Sims zal naar het witte doek gaan. Over de cast van de film is nog niets bekend behalve dan dat Brian Lynch het script zal schrijven. De volgende quote van de baas van de The Sims Studio bij EA, doet vermoeden dat het idee van de film zal zijn dat iemand de controle heeft over een gezin, zoals in de game het geval is:

EA's Sims Studio head Rod Humble commented, "The Sims has done an interactive version of an old story, which is what it's like to have infinite power and how do you deal with it. Given that that's an old story, you can imagine how easily that would translate to traditional storytelling."


Is dit wel verfilmbaar...?

Broken Sword wordt verfilmd

Het is zover, er komt weer een game verfilming aan. Dit keer eens niet een verfilming van een actiegame (zoals Tomb Raider, Resident Evil, etc) maar van een adventure game. De man achter de Broken Sword games, Charles Cecil, heeft bevestigd dat Revolution (de studio achter BS) samen aan het werken is met Castlebright Studios om Broken Sword naar het witte doek te brengen.



George en Nico naar het witte doek

Veel is er nog niet bekend over de film, maar we weten wel dat de film de lijn van de eerste game zal volgen, Shadow of the Templars uit 1996. Een regisseur is ook nog niet bekend gemaakt, dus er is een goede kans dat Uwe Boll niet met z'n incompetente vingers aan dit project zal komen.

Nieuwe Wii game van Sega: Ghost Squad

Op deze druilerige zondagmorgen brengen we je een berg screens van Ghost Squad, een shooter die bij Sega in ontwikkeling is voor de Wii. Afgaande op de screens wordt de game een on rail shooter a la Virtua Cop, maar zeker weten doen we het niet. In de game zal je een team spelen dat namens de VN terroristen over de wereld uitschakelt. Voor de mensen die vloeiend Japans spreken en lezen is er hier meer info over de game te vinden. De rest zal het met de screens moeten doen.














Het gaat om maar liefst 53 screens, als je de rest wilt zien klik je hier

[Upd]'Deschamps weg bij Juventus'

De Italiaanse televisiezender Sky meldt dat Didier Deschamps vertrekt bij Juventus. Vorige week promoveerde de Franse trainer met met de Oude Dame naar de Serie A. Vervolgens gingen beide partijen om de tafel zitten om te praten over contractverbetering. En die schijnen nu te zijn stukgelopen.

Vorige zomer tekende Deschamps een tweejarig contract in Turijn. Juventus, dat vanwege het fraudeschandaal was teruggezet naar de Serie B en met negen strafpunten aan het seizoen begon, kan later vandaag in de thuiswedstrijd tegen Mantova de titel veroveren in de Serie B. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de Oude Dame een voorsprong van acht punten op de nummer twee Genoa.

Update

Didier Deschamps zit vanmiddag tegen Mantova gewoon op de bank als trainer van Juventus. Via een statement op de clubwebsite ontkent Juventus dat de partijen uit elkaar gaan. “Juventus heeft niets naar buiten gebracht over een ontslag van Deschamps. Algemeen directeur Jean-Claude Blanc voert deze week besprekingen met de trainer,” aldus de club.

[Update]
Juventus heeft zaterdag na het kampioenschap in de Serie B bevestigd dat trainer Didier Deschamps tegen Mantova (2-0) voor het laatst op de bank zat.

'Kussengevecht' op snelweg

Icoon OpmerkelijkEen 59-jarige motorrijder heeft aangifte gedaan omdat hij op de snelweg met een kussen zou zijn bekogeld. De motorrijder reed vrijdag rond 17.45 op de A50 ter hoogte van Herveld toen er vanuit een passerend bestelbusje een kussen naar hem werd gegooid.

De bestuurder van het busje en de motorrijder brachten hun voertuigen tot stilstand op een afrit. Nog voordat de motorrijder zijn helm af kon zetten, kreeg hij twee kopstoten van de bijrijder. De politie wist de agressieve bijrijder te achterhalen omdat de motorrijder het kenteken van het bestelbusje had onthouden.

De bijrijder heeft verklaard dat hij de motorrijder heeft uitgescholden omdat hij zich ergerde aan diens asociale gedrag. Hij ontkent met een kussen te hebben gegooid en dat hij uit de bus is gestapt en kopstoten heeft gegeven. Een getuige heeft gezegd dat beide voertuigen wel stilstonden op de afrit.

Tot nu toe is er niemand aangehouden. Het kussentje dat voor de radiator van de motor bleef hangen zal als bewijsstuk worden opgevoerd.

FC Nürnberg verovert Duitse beker

Voor de vierde maal in historie heeft FC Nürnberg de DFB Pokal veroverd. Het versloeg gisteravond in de eindstrijd landskampioen VfB Stuttgart na verlenging met 3-2.

Via Cacau kwam de landskampioen op 1-0, maar Mintal zorgde na een knappe aanval snel voor 1-1. De gelijkmaker zat Stuttgart nogal dwars, want Cacau kreeg rood voor slaan en Meira had rood moeten krijgen nadat hij Mintal uit de wedstrijd had geschopt. Na een rake kopbal van Engelhardt leek Nürnberg op rozen te zitten, maar in de slotfase haalde keeper Schäfer Gomez neer, waarna Pardo de penalty benutte.

In de verlenging die volgde was Nürnberg oppermachtig en bezorgde Kristiansen zijn ploeg de beker met een afstandsschot.

Club Brugge pakt Belgische beker

Club Brugge heeft de Belgische beker gewonnen. Gisteravond was het in de finale met 1-0 te sterk voor Standard Luik. In de zeventiende minuut van de wedstrijd scoorde de Nigeriaan Manasseh Ishiaku de enige treffer.

Vooral in de eerste helft was Club Brugge de betere ploeg. Philippe Clement was dicht bij een treffer, maar zijn kopbal ging rakelings langs het doel. Ook Ishiaku liet een kans onbenut.

In het tweede bedrijf waren beide ploegen meer in evenwicht. Club was gevaarlijk via aanvaller Bosko Balaban. Onder anderen Marouane Fellaini en Milan Jovanovic zorgden voor gevaar aan de zijde van Standard. Desondanks bleef de stand 1-0.

15-jarige wint Gouden Duim voor sms-taal

De Gouden Duim'b&iw! srry dak 2L8 b&: b& mt mn nwe gbrde trui Rgns 8ter blyvn Hkn: mst ds 1st nr Oma, om 'm te ltn mkn!'. Daarmee won de 15-jarige Nikky Allers uit Haelen gisteravond een echte literatuurprijs, speciaal voor sms-taal.

Stichting 4 D Nwe Taal organiseerde de wedstrijd voor de leukste sms-taal. Via internet kon iedereen sms'jes inzenden in verschillende categorieën zoals vriendschap, flirts en smoesjes. In die laatste categorie won Nikky Allers. Ze kreeg daarvoor 'De Gouden Duim'.

De jongste deelneemster werd door de jury, bestaande uit schrijfster Manon Uphoff, sms-deskundige Louis Hilgers, Pepijn von Bièreliér van de Jeugd van Tegenwoordig en publieksjurylid Lotje Bruin, tot winnares uitgeroepen.

CD: Manic Street Preachers - Send Away the Tigers

De Manic Street Preachers zijn de laatste jaren een beetje uit beeld geraakt. De twee vorige albums, Know Your Enemy en Lifeblood, konden mede door de breuk met hun stevige rockverleden niet aan de verwachtingen voldoen. Je zou juist verwachten dat een politieke band als de MSP juist een tandje harder gaat in tijden gedomineerd door Bush en Blair. Niet dat de Manics niet politiek meer zouden zijn. In tegendeel, maar om een cliché te gebruiken: 'de overtuiging is zoek'. Dan is het meestal tijd voor sabbatical, die twee van de drie Welshmen dan ook op een creatieve manier hebben benut. Nicky Wire en James Dean Bradfield brachten beiden vorig jaar een soloalbum uit.

Juventus kampioen van Serie B

Een week nadat promotie naar de Serie A werd veilig gesteld, is Juventus gisteren kampioen geworden van der Serie B. De Oude Dame won thuis met 2-0 van Mantova en is daardoor onbereikbaar voor nummer twee Genoa.

In de 55ste minuut kopte David Trézéguet raak en dertien minuten later verdubbelde Pavel Nedved de score. Met nog twee speeldagen te gaan heeft Juventus acht punten voorsprong op Genoa. De nummers één en twee promoveren. De nummers drie tot en met zes spelen promotie-play-offs.

Albers: "We komen de problemen wel te boven"

Voor Christijan Albers waren het vrijdag en zaterdag geen echte leuke dagen. Op vrijdag begaf zijn motor het al, de zaterdagochtend verliep niet vlekkeloos en ook tijdens de kwalificatie waren er problemen.

Eerst een spin, daarna hydraulische problemen wat de Nederlander belette een tijd te klokken. “Het was een slechte dag voor me en het was erg jammer dat we niet meer konden doen. Door alle problemen konden we geen voordeel pakken van de omstandigheden maar ik ben ervan overtuigd dat we de problemen te boven komen en een goede race kunnen rijden,” aldus de Nederlander.

Zijn teamgenoot Adrian Sutil was de snelste in de derde vrije training. “Het was erg verrassend mijn naam bovenaan de tijdenlijst te zien. Tijdens de kwalificatie deden de banden het erg goed en zat ik dicht bij de 17e plaats. In een poging mezelf te verbeteren reed ik een goede eerste sector, maar daarna werden de banden minder en kon ik het niet volhouden helaas. Maar over het algemeen was het een goede dag en ik hoop dat ik morgen in de race verder naar voren kan komen.”

Lindsay Lohan gepakt met slok op

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse actrice Lindsay Lohan is gepakt met een slok op. Ze verloor zaterdagochtend vroeg de macht over het stuur van haar Mercedes cabriolet en raakte van de weg.

Ze liep lichte verwondingen op bij het eenzijdige ongeval, meldde de politie van Beverly Hills. Ze is niet gearresteerd maar moet wel voor de rechter verschijnen.

Lohan onderging in januari nog een behandeling in een kliniek voor alcoholverslaafden. De Amerikaanse filmster liet weten dat de opname was bedoeld om aan haar gezondheid te werken. In december werd al bekend dat Lohan (20) bijeenkomsten bijwoonde van de Anonieme Alcoholisten (AA) om van haar drankprobleem af te komen.

CD: Dolores O'Riordan - Are you listening

SubheaderDolores O'Riordan is na een stilte van ongeveer zes jaar eindelijk solo gegaan. Haar debuut heeft de titel "Are you Listening" en draagt twaalf nummers. Van het album is intussen al een single verschenen, Ordinary Day. Dolores O'Riordan is beter bekend als de leadzangeres van The Cranberries. Daarbij is haar krachtige stem met alle variaties en het Ierse accent het meest tekenend geweest voor de band. Het laatste album dat uitgegeven is stamt uit 2001. Officieel zijn "The Cranberries" nog niet opgeheven, dus de kans bestaat dat er weer een album uit zal komen, ook al is die kans zeer klein. Op het moment kunnen we dus gerust gaan luisteren naar het debuut van Dolores.

Jong Oranje verslaat Suriprofs

Jong Oranje heeft gisteravond een oefenduel tegen de Suriprofs met 2-0 gewonnen.

De selectie van De Haan, die zich voorbereidt op het Europees kampioenschap, was nog steeds niet compleet. De Fries mist nog een tiental spelers dat competitieverplichtingen heeft en zich pas na het weekeinde bij de selectie voegt. Middenvelder Haris Medunjanin stond voor de gelegenheid in de spits en Royston Drenthe schoof op naar het middenveld. Medunjanin deed dat niet onverdienstelijk, schoot twee keer op de lat en zag een schot gekeerd door keeper Rodney Ubbergen. Het waren uiteindelijk Otman Bakkal en invaller Eljero Elia die de doelpunten maakten.

Ritzege Maaskant in Lotharingen

De vierde etappe van de Ronde van Lotharingen is gewonnen door Martijn Maaskant. In de rit van Rombas naar Bettembourg over 163,3 kilometer klopte de Nederlander van Rabobank de Duitser Hannes Blank en de Fransman Ludovic Turpin in de sprint van een kopgroep van drie.

Het drietal was overgebleven van een vluchtgroep van 18 renners, onder wie Philippe Gilbert en Jörg Jaksche, voor wie Maaskent geen moment hoefde onder te doen."Martijn was één van de beteren en dat heeft hij in het vervolg van de etappe dik bewezen. Dit is een overwinning om in te lijsten," aldus een trotse ploegleider Nico Vehroeven.

[Upd] Uitslag kwalificatie GP Monaco

Fernando Alonso heeft tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco pole-position gepakt. Lewis Hamilton mag morgen naast hem vertrekken. Felipe Massa en Giancarlo Fisichella bezetten de tweede rij. Nico Rosberg maakt de top vijf compleet.

In de twee minuten van de eerste sessie komen dertien coureurs de baan op. Ralf Schumacher is de laatste coureur die de baan op rijdt, na iets meer dan vijf minuten. Met nog zes minuten op de klok is Christijan Albers de enige die geen tijd heeft neergezet, door een probleem het de hydraulica. Op het eind van de eerste sessie is het Lewis Hamilton die de snelste tijd op de klok heeft staan, gevolgd door Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Vitantonio Liuzzi en Felipe Massa.

In de tweede sessie breekt de rechtervoorwielophanging af bij Kimi Räikkönen, omdat hij te hard over de curbstone gaat bij de chicane. Hij komt met de neus stil te staan tegen de muur – dezelfde plaats als waar Michael Schumacher vorig jaar zijn auto parkeerde. Räikkönen rijdt eachter achteruit en vervolgt zijn weg naar de pitstraat. Aan het einde van de sessie is het Fernando Alonso die de snelste tijd heeft neergezet, gevolgd door Lewis Hamilton en Robert Kubica. Nick Heidfeld en Felipe Massa maken deze voorlopige top-vijf compleet.

David Coulthard mag niet deelnemen aan de derde kwalificatie, omdat hij in de tweede kwalificatie Heikki Kovalainen gehinderd heeft. In plaats van de Schot mag Jenson Button, die elfde werd tijdens de tweede kwalificatie, deelnemen aan de derde sessie. In de derde sessie is Hamilton steeds de snelste, maar in het laatste rondje voor de vlag zet Alonso een snellere tijd neer.


De rechtervoorwielophanging van Räikkönen is afgebroken

Update @ 9.05u:
Doordat David Coulthard van plaats dertien zal starten, zullen Trulli, Kovalainen en Räikkönen de race aanvangen vanaf respectievelijk de veertiende, vijftiende en zestiende plek.

Uitslag:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes 1:15.726
2 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:15.905
3 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:15.967
4 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:16.285
5 Nico RosbergWilliams 1:16.439
6 Mark WebberRed Bull Racing 1:16.784
7 Nick HeidfeldBMW F1 1:16.832
8 Robert KubicaBMW F1 1:16.955
9 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:17.498
10 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:17.939

11 Alexander WurzWilliams 1:16.662
12 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:16.703
13 David CoulthardRed Bull Racing tijd onbekend
14 Jarno TrulliToyota Racing 1:16.988
15 Heikki KovalainenRenault F1 1:17.125
16 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari geen tijd

17 Anthony DavidsonSuper Aguri F1 1:18.250
18 Scott SpeedScuderia Toro Rosso 1:18.390
19 Adrian SutilSpyker F1 1:18.418
20 Ralf SchumacherToyota Racing 1:18.539
21 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:18.554
22 Christijan AlbersSpyker F1 geen tijd

Coulthard naar plaats dertien

David Coulthard zal vanmiddag in Monte Carlo de race vanaf de dertiende plaats beginnen. De Schot werd gisteren teruggezet naar aanleiding van het ophouden van Heikki Kovalainen.

Coulthard hield de Fin tijdens de tweede sessie van de kwalificatie een tijdje op. De Red Bull Racing-coureur zat op dat moment in zijn outlap,terwijl Kovalainen op weg naar een snelle tijd was. De wedstrijdleiding besloot na afloop van sessie twee dat Coulthard niet mee mocht doen aan de derde sessie. Hierdoor werden in eerste instantie al zijn tijden van de tweede sessie afgenomen, maar nu is hij dus op plaats dertien gezet.

De Schot zegt het echter niet met opzet gedaan te hebben. "Ik had geen idee dat Kovalainen in een snelle ronde zat", verontschuldigde Coulthard zich. "Ik heb aan het team gevraagd wat er gebeurde, maar er was een misverstand, dus ik kreeg verkeerde informatie. Het is teleurstellend, want we gingen prima en ik was vol vertrouwen dat ik alles uit de auto kon halen."

Texas wil ook nachtrace

De eigenaar van de Texas Motor Speedway, Eddie Gossage, heeft aan Bernie Ecclestone laten weten dat zijn circuit ook graag een nachtrace wil organiseren. Dit zou de tweede nachtrace zijn, naast de race in Singapore per 2008.

Zijn plan is om de race in Texas een week voor de Canadese Grand Prix op de kalender te zetten. Voor het circuit zou het niet de eerste nachtrace zijn: In 1997 organiseerde men de allereerste nachtrace, een wedstrijd in het Indycar-kampioenschap. Tot nog toe heeft Gossage nog geen reactie van Ecclestone ontvangen.

Gossage: "Bernie Ecclestone zou er goed aan doen om met zijn mensen de Texas Motor Speedway te bezoeken en daarbij een racewagen op volle snelheid in het donker te aanschouwen. We kunnen ze ook adviseren over ons lichtsysteem en onze ervaringen met ze bespreken. Een nachtrace in de Formule 1 zou een geweldige aanwinst voor de sport zijn. Wij willen ze graag helpen om dat voor elkaar te krijgen."

Oudste camera ter wereld geveild

Icoon OpmerkelijkOp een veiling in Oostenrijk is één van de oudste fotocamera's ter wereld verkocht. Een anonieme bieder had er bijna 600.000 Euro voor over. De biedingen kwamen vanuit de hele wereld.

De Daguerreotype camera, gemaakt door de Franse firma Susse Freres, is ten minste voor het jaar 1839 gemaakt. Het apparaat werd gevonden op een zolder ergens in Duitsland en is voor zover bekend het enige bewaard gebleven exemplaar van de firma Susse Freres.

Het Daguerreotype foto procede was het eerste type fotografie dat commercieel te gebruiken was. Het hoofd van het veilinghuis is ervan overtuigd dat de camera in kwestie uit de vroegste periode kwam van dit type fotografie. "Een Daguerreotype camera bezitten is de droom van elke fotograaf", zo zegt hij.

Het proces werd vernoemd naar de man die het uitvond, de Fransman Luois Daguerre. Elke foto van de Daguerreotype was een positieve afdruk, niet het negatief zoals we dat nu kennen. De foto werd gemaakt met een gepolijste spiegel en was niet te reproduceren. Elke foto was dus uniek.

De relatieve snelheid van ontwikkelen was veel sneller dan andere methoden in die tijd. En daarom wordt Daguerreotype beschouwd als het eerste goed toepasbare foto procede. Vooral portret fotografie was hier goed mee mogelijk.

De allereerste foto van de Amerikaanse president Abraham Lincoln bijvoorbeeld zou zijn genomen met een Daguerreotype camera. De foto stamt uit 1840.

Met dank aan Nood-kloon voor de submit.

Vlijmscherp genaaid (slot)

Ik kwam thuis met een raar gevoel. Priscilla liet me niet los. Ik wilde haar kwijt zijn, zodat ik om haar kan rouwen. Ik wilde alles van vroeger kunnen laten gaan, en toch neem ik wraak voor haar. Wraak op de man die haar van me heeft afgepakt. Door hem is ze weggegaan. Ik zet mijn monitor aan en zie een MSN-venster open staan. Het is Pricilla. Ze heeft gehoord dat we allemaal op het politiebureau zijn geweest. Ik vertel haar kort wat er gebeurd is.

Poolse topkeeper voor Arsenal

Arsenal kan komend seizoen over de diensten van Lukasz Fabianski beschikken. De Poolse topkeeper zal gaan strijden om een plekje onder de lat van de Engelse ploeg te bemachtigen.

Fabianski heeft bij Arsenal een overeenkomst voor een aantal jaar getekend. Het is niet bekend hoeveel The Gunners voor de keeper op tafel moeten leggen. Arsène Wenger, trainer van de Londenaren, liet in een reactie weten dat hij de goalie als grote aanwinst ziet.

Fabianski werd kort geleden in Polen uitgeroepen tot beste keeper van de hoogste Poolse competitie.

Bayern weet niets van akkoord Ribéry

Het is nog maar de vraag of Franck Ribéry, speler van Olympique Marseille, volgend seizoen voor Bayern München speelt. Vrijdag werd al gemeld dat de middenvelder naar de Duitse club zou vertrekken, maar manager Uli Hoeness ontkent in alle toonaarden.

"Er is nog geen akkoord, niet met hem en niet met de club, liet Hoeness in een reactie weten. Ribéry is bij zijn huidge club één van de spelers die als vaste waarde gelden. De afgelopen twee seizoenen miste de Franse speler nauwelijks wedstrijden.

Toch lijkt alles er op te wijzen dat de toekomst van Ribéry niet in Frankrijk ligt. De middenvelder, die tijdens het WK voetbal in Duitsland indruk maakte, staat in de belangstelling van een aantal Europese topclubs. Ook Arsenal en Real Madrid zouden hengelen naar de diensten van de speler.

D'Hont praat voor Ullrich

Bjarne Riis en Eric Zabel hebben al gepraat. Iedereen wacht op een verklaring van Jan Ullrich. Die houdt vooralsnog zijn mond. En dus praat “klokkenluider” Jef D’Hont maar weer eens.

De voormalige Belgische soigneur Jef D'Hont heeft tegenover 'Bild am Sonntag' verklaard dat hij Jan Ullrich indertijd hoogstpersoonlijk een keer een epo-injectie heeft gegeven.

Ullrich leek vrijdag eindelijk ook zelf bereid openheid van zaken te geven in de Telekom-dopingaffaire, maar dat berustte volgens zijn manager op een misverstand.

Ullrich heeft tot nu toe steeds ontkend verboden prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt.

Monaco 1984: Rookies in regen maken GP bijzonder

Toen vanmorgen de regen met bakken uit de hemel kwam tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco, moest ik meteen terugdenken aan de race van 1984. Op het circuit van Monte Carlo rijden Ayrton Senna en Stefan Bellof de natte stenen uit de chique straten van het vorstendom.

De kwalificaties worden verreden in stralend weer en Prost pakt de poleposition. Titelfavoriet Niki Lauda staat pas op een negende plaats. Op een dertiende plaats staat een zekere Ayrton Senna, als debutant in Monaco zeker geen slechte prestatie. Over Stefan Bellof praat dan helemaal nog niemand. De Duitser in de Tyrell staat op plaats 20.

De droogte op zaterdag maakt plaats voor donderwolken op zondag. Voor de start is alles in Monaco nat. De champagne vloeit zoals altijd rijkelijk, maar het meeste vocht komt op 3 juni 1984 toch echt uit de lucht. Het regenwater zet het vorstendom op sommige plaatsen volledig blank. "De winnaar van vandaag zal niet de snelste man zijn, maar degene die de minste fouten maakt" zegt Alain Prost voor de start.

Wanneer de race start valt de regen met bakken uit de lucht. De eerste tien ronden neemt Prost de leiding. Maar Nigel Mansell in de Lotus is sterker. Mansell durft meer in de regen en remt vaak later. Logisch dat Mansell snel de leiding overneemt. Eenmaal op kop lijkt de Engelsman echter roekeloos te worden. Vijf ronden na zijn inhaalmanoeuvre bij Prost maakt Mansell een beginnersfout en raakt de vangrail. De achtervleugel knakt, het achterwiel ook. Weg is de overwinning. Prost neemt opnieuw de kop over. Achter hem gaat het er echter spectaculairder aan toe.

Twee onbekende debutanten stelen de show op de natte baan. Ayrton Senna werkt zich als bezetene naar voren. De Braziliaan rijdt pas zijn zevende Grand Prix maar heeft geen last van plankenkoorts. Senna maakt bij de start meteen vier plaatsen goed en gaat achtereenvolgens grote namen als De Angelis, Rosberg, Piquet en Lauda voorbij. Wanneer Mansell dan in de fout gaat ligt Senna plots tweede. De jonge Braziliaan loopt zienderogen in op Prost. De Fransman, toch al geen toonbeeld van vrolijkheid, zit met de mondhoeken omlaag in zijn McLaren. Prost haat de regen. Senna echter zit bijna fluitend in zijn auto. Hij voelt zich als een vis in het water. De regen lijkt hem absoluut niet te deren.

Waar Senna op gevoel racet, is Prost meer de koele rekenaar. Prost, de berekende professeur versus de roekeloze maar magische ‘magic’ Senna. De koele Europeaan versus de warmbloedige Braziliaan.

De aversie van Prost tegenover regen is echter wel te verklaren. De Fransman heeft namelijk een verleden met racen in de regen. Prost is de schrikwekkende ongelukken uit 1982 van coureurs als Villeneuve en Pironi nog lang niet vergeten. Vooral het ongeluk van Pironi in Hockenheim ’82 moet hem tijdens deze verregende race door het hoofd hebben gespookt: in de spray die werd opgeworpen door een andere wagen zag Pironi de Renault van Prost destijds over het hoofd en werd meters de hoogte in gekatapulteerd. Pironi verloor door dit ongeluk zijn twee benen, zijn kansen op de titel en uiteindelijk ook zijn gehele F1-loopbaan. Prost verloor hier het resterende deel van zijn onschuld en roekeloosheid als F1-piloot.

Het is een groot verschil met Senna in de gammele en weinig competitieve Toleman. De Braziliaan heeft niets te verliezen en kan enkel indruk maken. In de negentiende ronde heeft Senna nog een achterstand van ruim 35 seconden, maar hij hapt er per ronde gemiddeld twee seconden af. Op tien ronden tijd is de achterstand naar elf seconden verkleind, een ronde later zeven.

Prost voelt niet alleen de hete adem van Senna in zijn nek. Ook Stefan Bellof is bezig aan een ongelofelijke race. De Duitser laat net als Senna zien dat hij in de regen over meesterlijke stuurmanskunsten bezit. Bellof heeft binnen een half uur zijn twintigste plaats ingeruild voor een derde. Bellof rijdt zelfs nog eens een stuk sneller dan Senna. Niemand rijdt zijn rondjes sneller over het circuit op dat moment dan de rijder in de Tyrell-Cosworth.

Prost heeft wel eens rustiger in een auto gezeten. Het blijft maar regenen, er hangen twee rookies op zijn achtervleugel en hij kampt met slecht functionerende remmen. Dat loszittende achterwiel helpt Prost ook niet veel verder. Prost denkt aan de overwinning van de Grand Prix. Die eerste overwinning in de legendarische GP van Monaco zal hem toch niet door de neus worden geboord door twee van die snotneuzen?

De achterstand wordt steeds kleiner. Prost steeds zenuwachtiger. Steeds vaker en heftiger maant hij bij het passeren van start en finish wedstrijdleider Jacky Ickx met woeste gebaren om de wedstrijd te staken. Maar hoe herkenbaar de risico’s ook zijn voor Ickx, de Belg is niet van plan om de race in zomaar af te vlaggen.

Dan besluit Ickx de race af te vlaggen in de 31e ronde. Prost is winnaar, Senna is tweede. De overwinning is hem ontnomen, zo blijft Senna jaren later nog volhouden. "Het was niet verantwoord om verder te rijden" zegt Ickx na de race. Ickx wordt verweten dat hij als actieve Porsche-coureur zijn collega-Porschecoureur Prost zou hebben willen bevoordelen.

Prost verwijst de uitleg naar het rijk der fabelen maar Senna rept van een complot. "Ik ben erg boos, ik had deze race kunnen winnen" zegt Senna meteen na de race. Later in zijn carrière is Senna milder over het toenmalige besluit: "Het is jammer dat ik daar niet won. Belangrijker was echter dat ik me toen heb kunnen tonen aan de wereld"

Stefan Bellof wordt uiteindelijk derde. De Duitser wordt later nog in de stand teruggezet naar de zesde plaats wegens onregelmatigheden. Bellof is een groot talent maar zal nooit de bekendheid van Senna krijgen. Tijdens een toerwagenwedstrijd op Spa verliest Bellof het leven als hij... Jacky Ickx wil inhalen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.