Van Gaal: "Een grote teleurstelling"

Sjors (Sj0rSz)
AZ heeft ook de laatste prijs van het seizoen niet kunnen pakken. De Alkmaarse formatie was tijdens de laatste play-off tegen Ajax de zwakste en verloor uiteindelijk met 3-0. Hierdoor zal de ploeg volgend seizoen wederom in de UEFA Cup uitkomen.

Louis van Gaal, trainer van AZ, wees na afloop van het duel met een verwijtende vinger naar het arbitrale trio. De oefenmeest was namelijk van mening dat zij een cruciale fout bij de 1-0 hadden gemaakt. John Heitinga wist te scoren, nadat Klaas-Jan Huntelaar de bal ogenschijnlijk raakte na een vrije trap van Kenneth Perez. "Wij zetten de buitenspelval open en de grensrechter vlagt niet", liet de trainer in een reactie weten.

AZ speelde in het duel met Ajax minder aanvallend dan het afgelopen seizoen. "We hebben voor het eerst niet dominant gespeeld, dat was ook niet nodig. Ik had maar één spits en dan probeer je naar de kwaliteiten van je spelers te spelen. Toch hadden we net zo goed met 1-0 voor kunnen staan, want Stekelenburg had dat schot op de lat van Arveladze niet gezien."

Ondanks het verlies bleef de oefenmeester van de Alkmaarse formatie positief. "We hebben een fantastisch seizoen gehad, maar dat kun je nu niet zien omdat dit een grote teleurstelling is. We hebben een geweldig seizoen gedraaid met een nieuwe ploeg, het is alleen jammer dat er niets tastbaars overblijft", zei Van Gaal tegenover de camera van Tele2.

Tim de Cler was het niet eens met de laatste woorden van zijn trainer. "Dit is heel erg. Je hebt alles in handen en drie keer geef je het weg. Dat heb je zelf gedaan. Het is heel erg kloten. Als je er drie weggeeft in één seizoen, dan is dat niet goed. We zullen die stap moeten maken om een topclub te worden."