Uitslagen Roland Garros dag 1

Op de eerste dag van Roland Garros kwamen er weinig spelers in actie. Doordat het het grootste gedeelte van de dag regende in Parijs, konden er maar een paar partijen doorgang vinden.

Marat Safin bereikte zonder problemen de tweede ronde. De Russische tennisser versloeg de Spanjaard Fernando Vicente in drie sets: 6-1, 6-3 en 6-1.

Justine Henin en Serena Williams wisten zich beiden voor de tweede ronde te plaatsen. Williams moest wel een set afstaan in haar wedstrijd tegen de Bulgaarse Tszvetana Pironkova. Bij 6-5 in de eerste set voor Pironkova werd de wedstrijd onderbroken door de regen. Pas om half zeven gingen de beide speelsters de baan weer op en het was Pironkova die direct de eerste set uitserveerde. In de volgende twee sets ging Williams iets nauwkeuriger spelen en was het Pironkova die de fouten ging maken. Dat resulteerde in tweemaal 6-1 voor Williams, die daarmee de wedstrijd naar zich toe trok.

Justine Henin was met 6-4 en 6-3 te sterk voor Elena Vesnina. De Belgische had het op een paar momenten moeilijk met het aggresieve spel van Vesnina, maar de nummer één van de wereld wist de partij toch in twee sets binnen te halen.

Michaëlla Krajicek komt morgen in actie voor haar eerste ronde-partij. De wedstrijd stond aanvankelijk voor vandaag gepland, maar door de regen kon niet begonnen worden aan die wedstrijd.

Uitslagen eerste ronde

mannen

Marat Safin (Rus/22) - Fernando Vicente (Spa) 6-1 6-3 6-1
Ivo Minar (Tsj) - Potito Starace (Ita) 6-4 1-6 4-6 6-7
Janko Tipsarevic (Ser) - Dusan Vemic (Ser) 7-6(3) 6-4 4-6 6-3

vrouwen

Justine Henin (Bel/1) - Elena Vesnina (Rus) 6-4 6-3
Alize Cornet (Fra) - Venus Williams (Usa/26) 7-5 1-6 1-6
Tamira Paszek (Oos) - Aiko Nakamura (Jpn) 6-4 6-0
Dinara Safina (Rus/10) - Yuliana Fedak (Oek) 7-5 6-4