De eerste dag Pinkpop 2007


De eerste dag Pinkpop zit erop. --Christiaan-- is er elke dag bij en geeft een korte update over de indrukken van die dagen. Kijk ook eens naar de special, waarin vooruit geblikt werd naar de optredens en de MySpace adressen van de optredende acts verzameld zijn.

Pinkpop 2007 is begonnen! Zaterdag begon het festival meteen goed met de Belgische electrorockbank Goose. Zij openden het festival, en brachten daarbij onder andere hun singles "Low Mode" en "British Mode" ter ore. Na Goose begon de zon door te breken, en de eerste moeilijke keuze moest alweer gemaakt worden. Om 16.15 uur speelden namelijk twee bands, het Limburgse Viberider en het Engelse The Noisettes. Omdat Viberider voor ons nog onbekend was, kozen wij voor deze Limburgse rockers. Viberider bleek de Nu of Nooit-contest niet voor niets te hebben gewonnen, want de mannen hebben heel wat in hun mars. Hun optreden is hier terug te kijken.


Blokkenschema optredens zaterdag

Na Viberider was er maar één optreden, en wel dat van Juliette & The Licks. Juliette, een rockvrouw pur sang, bleek het Mainstage goed aan te kunnen, want het publiek bleef maar toestromen. Mevrouw zelf besloot op een gegeven moment te gaan crowdsurfen, wat haar, volgens de verbodsbordjes, niet erg in dank zal af zijn genomen. Na Juliette & The Licks stonden we weer voor een moeilijke keuze, namelijk of we naar de zoete muziek van de Nederlandse Stevie Ann of naar de blije rock van het Duitse Wir Sind Helden zouden gaan luisteren.

Omdat Wir Sind Helden een gevestigde festivalact is, besloten we daarheen te gaan. Dit viel eigenlijk best tegen, de dame en heren wisten hun repertoire goed af te werken, maar weinig meer dan dat. Ze leken er niet echt zin in te hebben. Na Wir Sind Helden was er alleen Within Temptation te zien, voor ons dus tijd om te eten. Within Temptation is gewoon echt een TMF-bandje, en dat was ook goed te zien. De show was namelijk één groot spektakel, met vlammen en een groot doek met een wolf erop. Na onze maaltijd, die ons overigens goed was bevallen, moesten we wél weer een keuze maken.

C-mon & Kypski, een Utrechts duo, en Good Charlotte speelden namelijk op hetzelfde moment. Omdat C-mon & Kypski toch een beetje het buitenbeentje was op Pinkpop - ze maken als een van de weinigen geen rockmuziek - kozen wij ervoor om daarheen te gaan. Dit bleek zeker geen slechte keuze te zijn. De muziek is erg lastig te omschrijven, maar er werd gebruik gemaakt van gitaren, keyboards, draaitafels en een heleboel meer. Veel mensen bleken het met mij eens te zijn, want na een tijdje stond eigenlijk iedereen te dansen. Men was zelfs zo tevreden met het optreden, dat er nadat de mannen van het podium af waren, er nog een dikke vijf minuten werd geapplaudisseerd. Toen we de tent uitkwamen, bleek er een wolkbreuk te zijn losgebarsten, en een groot deel van de mensen ging dan ook naar huis of naar de camping. Wij bleven nog even kijken naar Marilyn Manson, maar deze bleek weinig overtuigend te zijn, en dus dropen ook wij af.


Blokkenschema optredens zondag

Op naar de zondag! Kijk voor meer achtergrondinformatie over de optredens bij de special.