Wotte: "Te weinig gepresteerd"

Sjors (Sj0rSz)
RKC Waalwijk was jarenlang het lelijke eendje van de Eredivisie. Martin Jol en Adrie Koster, twee voormalige coaches, slaagden er in om de Brabanders naar de middenmoot van de nationale competitie te loodsen. Dit jaar ging het anders, wat uiteindelijk resulteerde in degradatie.

De ploeg van Mark Wotte, de huidige trainer van RKC Waalwijk, eindigde dit seizoen namelijk als zeventiende in de Eredivisie. Hiermee was de club veroordeeld tot het spelen van play-offwedstrijden. Zondag stond het beslissende duel tegen VVV Venlo op het programma. De Limburgers wisten deze confrontatie met 3-0 naar hun hand te zetten en keerden hiermee, na dertien jaar afwezigheid, terug op het hoogste niveau.

"Je weet dat de nacompetitie dan levensgevaarlijk is. Maar dit hadden we een maand geleden echt niet verwacht. We hebben in de nacompetitie te weinig gepresteerd om in de eredivisie te blijven", liet Wotte in een reactie weten.

In de eerste play-offwedstrijd moest RKC Waalwijk het opnemen tegen FC Dordrecht. De Brabantse formatie had er uiteindelijk drie wedstrijden voor nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Hierin troffen de spelers van trainer Wotte VVV Venlo. Het elftal van trainer André Wetzel eindigde in de Jupiler League als tweede en liet in de play-offs zien over goede voetbalcapaciteiten te beschikken. De Venlonaren wisten het eerste duel met 2-0 te winnen. Het tweede duel werd gewonnen door de Brabanders, waardoor een beslissingsduel de doorslag moest geven.