Formule 1: Uitslag GP van Monaco

Icoon Formule 1Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hamilton pakte zijn vijfde podium op rij, Felipe Massa scoorde een derde positie.

De start verliep zonder brokken, Lewis Hamilton wist met een blokkeeractie te voorkomen dat Felipe Massa de tweede plaats zou pakken. Nick Heidfeld nam, met wat ellebogenwerk, de vijfde plaats over van Nico Rosberg, Kimi Räikkönen maakte in de eerste ronde al vier plaatsen goed. Vitantonio Liuzzi overstuurde in de tweede ronde de vangrails in, en het wrak kon zonder inzet van de safety car worden weggehaald.

Fernando Alonso trok een gat van bijna tien seconden op zijn teamgenoot, maar die voorsprong raakte hij snel kwijt toen hij achterblijvers tegenkwam. Ondertussen reed Mark Webber vanaf de achtste plaats de pits in om op te geven met een versnellingsbakprobleem.

Alonso maakte na 26 ronden zijn eerste pitstop, Massa kwam er direct achteraan. Dat gaf de leiding aan Hamilton, die drie ronden later binnenkwam. Massa kon het tempo van de McLarens niet bijhouden en had na veertig ronden al een halve minuut achterstand. Räikkönen's opmars door het veld werd gestuit door Jenson Button. Pas na de eerste pitstops van beiden wist Räikkönen voor de Brit te komen, maar had toen al een ronde achterstand op de leiders. De Fin kwam pas in de 48e ronde binnen voor zijn eerste en enige stop. De andere Fin, Heikki Kovalainen, had de muur geraakt en moest naar binnen met een lekke achterband.

Met nog vijfentwintig ronden voor de boeg maakten de leiders hun tweede en laatste pitstops, wat niets aan de stand veranderde. Achterin het veld bleef de volgorde niet gelijk: Adrian Sutil, op de achttiende positie, raakte de vangrails hard en brak daarbij zijn achterwielophanging. Op zijn laatste set banden was Hamilton erg snel en reed makkelijk het gat naar Alonso dicht. De Brit kon zijn teamgenoot echter niet passeren en de McLarens reden de race uit naar een één-twee-finish.

De race kende opvallend weinig uitvallers. Christijan Albers was er daar één van, hij reed vier ronden voor de finish de pits in en moet opgeven. Kovalainen zag de finishvlag ook niet: hij reed in de laatste ronde de pits in.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!