FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 augustus 2006

South Park: Bigger, Longer & Uncut

"Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien."

Kijk hier ruim een uur naar South Park

Met dank aan KaMo voor de submit,
en MovieMeter voor de tekst.

Niet vechten. Shakira shakira.

Dat je als vrouw zijnde de neiging hebt om jezelf, in een al dan niet te klein pakje te hijsen, en mee te dansen op de muziek van Shakira, oké. Opnemen en op internet zetten, hm.. tja.
Maar dat je als man denkt JAAA DAT DOE IK. Dat snap ik niet :|
Hier een of andere compilatie van een zwaar achterhaald iets, de Shakira clip. Mét schuddende vetrollen, maar ook strakke buiken en billen.

Niet vechten. Shakira shakira.

Met dank aan Koekjesbeest voor de tekst en de submit

Verstappen breekt ronderecord in Assen

Tijdens de zevende editie van de Rizla Racing Day is Assen heeft Jos Verstappen een demonstratie gegeven met de A1GP-bolide. De voormalig Formule 1-coureur reed in totaal drie ronden over het Drentse circuit. Het oude ronderecord, op naam van Formule 3-rijder Harald Schlegemilch, werd met een seconde verbeterd.

"Gisteren heb ik nog even met mijn eigen auto over het circuit gereden om de baan te leren kennen. Het circuit is waanzinnig mooi met die snelle rechte stukken en de chicanes. Het TT Circuit zou ideaal zijn voor A1GP-auto's. De sfeer is fantastisch en ik vind het mooi om al die oranje petjes te zien. Qua afstelling aan de auto hebben we weinig kunnen doen. Er had nog zeker één of twee seconden van de tijd af gekund," was de reactie van Verstappen.

De Rizla Racing Day is een gratis toegankelijk evenement. Behalve de demonstratie van Verstappen kwamen er ook nog andere coureurs in actie. In de ochtend reden er voornamelijk tweewielers over het circuit. In de middag werd er een race verreden voor het Duitse Formule 3 kampioenschap. Daarnaast waren er nog races in de Benelux Racing League, de Superkart Championship en de Dutch Supercar Challange.

Gewapende overvaller: 'Sorry'

Icoon Domme criminelen"Sorry meisjes, het is niet persoonlijk". Erg professioneel kwam de gewapende overvaller, die donderdagavond de Bristol in de Delftse Zuidpoort van enkele duizenden euro's beroofde, niet over.

Tegen sluitingstijd kwam de mannelijke overvaller in het zicht van het aanwezige personeel. Helemaal in het zwart gekleed, met een bivakmuts op en een pistool in de hand, kwam het "iele mannetje" van 1.65 meter uit de lift, waarin hij zich had verstopt. Hij had gewacht totdat de ingangsdeur van de winkel gesloten zou worden. Toen dat het geval was, liep hij op de kassa af, waar alle vier de aanwezige personeelsleden stonden, tikte met de loop van zijn pistool op de balie en zei: "Dit is een overval, geen geintje".

Vervolgens beval hij de medewerksters om met hem mee te lopen naar de achterkant van de winkel, waar de kluis zich bevindt. Hun mobiele telefoons moesten ze achterlaten bij de balie.

Toen de overvaller het geld in de kluis zag, was hij duidelijk teleurgesteld over de inhoud, en vroeg om meer. De filiaalmanager: "Toen we tegen hem zeiden dat er niet meer was, werd hij zenuwachtig en zei: 'laat me nadenken' en staarde even voor zich uit. Na dit korte bezinningsmoment stopte hij het geld in zijn zwarte rugzak. Toen hij deze optilde, viel hij bijna om en vroeg waarom de inhoud zo zwaar was. We legden uit dat het de munten waren".

Ondertussen bood de man steeds zijn excuses aan, en zei dat zijn daad niet persoonlijk moest worden opgevat.

Toen de buit binnen was, ontstond er een nieuw probleem. Hoe moest hij de winkel verlaten? "Hij vroeg aan mij of het handig was als hij de winkel via de nooduitgang zou verlaten. Ik adviseerde hem die route niet te nemen, omdat daar een alarm op zit. Ik was namelijk bang dat hij bij het horen van een alarm in paniek zou raken en gekke dingen zou gaan doen met dat wapen", aldus de manager.

De overvaller gebood één medewerkster met hem mee te lopen, om de hoofddeur voor hem te openen. De overige drie medewerkers moesten in de personeelsruimte wachten. Onderweg wilde hij de gsm's die op de balie lagen nog meenemen, maar de medewerkster stak daar een stokje voor. "Man, je hebt toch al genoeg gestolen", zei ze, waarna de overvaller de mobiele telefoons toch maar liet liggen.

Hij had geen benul waar hij mee bezig was, vertelt de vestigingsmanager. "Als hij geen pistool had gehad, zou ik hem zó opeten."

[i]Met dank aan Pelgrim voor de submit.

Eragon komt in november

Eragon is voor de consoles en PC een action adventure en voor de handhelds een action RPG gebaseerd op het boek Eragon van Christopher Paolini. In december verschijnt eveneens de film Eragon in de bioscopen. Eragon gaat over een jongen, Eragon, wiens leven verandert van de ene op de andere dag als hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vindt. Wanneer de steen zijn geheim prijsgeeft - ingeluid door barsten in het oppervlak - is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. Er wachten Eragon en zijn draak Saphira vele avonturen. Hieronder zijn ook enkele screenshots te zien die tijdens de E3 getoond zijn.



Het boek Eragon





Uitslagen Bundesliga speelronde 1

Ook bij onze oosterburen is de bal weer aan het rollen gebracht. Roy Makaay had de eer het allereerste doelpunt van het seizoen te maken. Na de eerste speelronde is het FC Nürnberg dat de ranglijst aanvoert voor Bayer Leverkusen. Beide ploegen wonnen met 3-0.

Bayern München wint eerste duel

Bayern München is de Duitse competitie uitstekend begonnen, in eigen huis werd Borussia Dortmund met 2-0 opzij gezet. Roy Makaay maakte de allereerste goal van dit seizoen in de Bundesliga, in de 24e minuut zette hij Bayern op een 1-0 voorsprong. Na rust was het Bastian Schweinsteiger die de eindstand op het scorebord liet aantekenen en de ploeg van Bert van Marwijk zijn eerste nederlaag toebracht.

De kampioen van vorig jaar en winnaar van de Duitse beker was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg en had ook kansen om de score uit te bouwen. Ondanks dat dit niet gebeurde was trainer Uli Hoeness tevreden met het resultaat. De nieuwe aangetrokken spits Lukas Podolski begon niet in de basis, wel speelde Roy Makaay die al in de eerste minuut de paal trof. Iets meer dan twintig minuten later zou Das Phantom wel toeslaan.

Werder Bremen door het oog van de naald

Werder Bremen heeft de eerste wedstrijd met 2-4 gewonnen. Tegen Hannover ’96 stond het tot tien minuten voor tijd met 2-1 achter. Hannover, de club van Arnold Bruggink verspeelde echter de voorsprong waardoor het alsnog verloor. Hugo Almeida maakte kort voor tijd de 2-2 waarna Klose de 2-3 liet aantekenen. Daniel Jensen maakte de afgang voor Hannover compleet door ook nog een vierde goal te maken.

Het was ook Werder Bremen dat op voorsprong kwam, na de 0-1 van Diego echter was het de ploeg van Bruggink dat domineerde. Michael Tarnat en Vahid Hashemian bogen een achterstand om naar een 2-1 voorsprong, dat zou echter niet genoeg zijn.

Hamburger SV-Arminia Bielefeld

Met Rafael van der Vaart en Nigel de Jong in de basis is Hamburger SV er niet in geslaagd hun openingswedstrijd te winnen. In de havenstad bleef het bij 1-1. HSV was na een half uur spelen op achterstand gekomen door een doelpunt van Christian Eigler, hij schoot de bal vanaf achttien meter achter de doelman. Slecht spelen van HSV resulteerde in het makkelijk vasthouden van de voorsprong door Arminia. Na rust speelde Hamburger SV feller, in vier minuten tijd leverde dit maar liefst drie gele kaarten op. Ook Van der Vaart werd op de bon geslingerd. Nieuweling Boubacar Sanogo zorgde ervoor dat de thuisclub niet helemaal met lege handen bleven staan, 1-1 was de eindstand.

Uitslagen eerste speelronde

ThuisUitEindstand
Bayern MünchenBorussia Dortmund2-0
VfB Stuttgart1.FC Nürnberg 0-3
Hamburger SV Arminia Bielefeld 1-1
Bor. M'GladbachEnergie Cottbus2-0
Bayer LeverkusenAllemania Aachen3-0
Schalke 04Eintracht Frankfurt 1-1
1. FSV MainzVfL Bochum2-1
Hannover 96Werder Bremen 2-4
VfL WolfsburgHertha BSC0-0

Stand na eerste speelronde
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
11.FC Nürnberg 11003-03
2Bayer Leverkusen11003-03
3Werder Bremen 11004-23
4Bayern München11002-03
5Bor. M'Gladbach11002-03
6FSV Mainz 0511002-13
7Arminia Bielefeld 10101-11
8Eintracht Frankfurt 10101-11
9Schalke 0410101-11
10Hamburger SV 10101-11
11Hertha BSC10100-01
12VfL Wolfsburg10100-01
13VfL Bochum10011-20
14Hannover 9610012-40
15Borussia Dortmund10010-20
16Energie Cottbus10010-20
17VfB Stuttgart10010-30
18Allemania Aachen10010-30

Programma 2e speelronde

DatumThuisUit
18/81.FC Nürnberg Bor. M'Gladbach
19/8Werder Bremen Bayer Leverkusen
19/8Hertha BSCHannover 96
19/8Borussia DortmundFSV Mainz 05
19/8Eintracht Frankfurt VfL Wolfsburg
19/8Allemania AachenSchalke 04
19/8Energie CottbusHamburger SV
20/8Arminia BielefeldVfB Stuttgart
20/8VfL BochumBayern München

Dyson wint KLM Dutch Open

De Engelsman Simon Dyson heeft de KLM Dutch Open gewonnen. Hij versloeg Jamie Green na een play-off op de eerste extra hole met een birdie.

Met de overwinning verdient Dyson 266.600 euro, Green kreeg dankzij zijn tweede plek een cheque van 177.700 euro. Colin Montgomerie, voor het toernooi nog de grote favoriet, eindigde als vijftiende. Robert-Jan Derksen werd de beste Nederlander met een teleurstellende 47e plek. De amateur Niels Sluiter werd 53e en de professional Niels Kraaij eindigde als 66e.

Amerikaanse gevangene mogelijk proefkonijn

Icoon MedischEen invloedrijk Amerikaans federaal adviesorgaan heeft gepleit voor een versoepeling van de regelgeving omtrent het testen van geneesmiddelen op gevangenen. Het Institute of Medicine (IOM) zegt te willen bekijken of het aanpassen van de regels in het voordeel van gedetineerden kan werken. Deelname aan de door de overheid gefinancierde testtrajecten blijft volgens het IOM te allen tijde geheel vrijwillig.

Tot aan 1974 werden gevangenen grootschalig ingehuurd voor het testen van geneesmiddelen. Volgens overheidscijfers werd bijna 90 procent van alle farmaceutische producten op gedetineerden getest. Hieraan kwam abrupt een einde toen bekend werd dat veel deelnemers, zonder het te weten, blootgesteld werden aan radioactieve, hallucinogene en kankerverwekkende chemicaliën.

Slechts twee jaar eerder was al grote ophef ontstaan toen het bestaan en de inhoud van een langlopend experiment genaamd de Tuskegee Study of Untreated Syphilis in the Negro Male bekend werd bij het grote publiek. Hierbij werden honderden met syfilis besmette zwarte mannen jarenlang bestudeerd in plaats van geholpen, ook nog jaren nadat een medicijn was uitgevonden.

Na deze twee schandalen werd de regelgeving zodanig aangepast dat gevangenen alleen nog deel konden nemen aan testtrajecten met een 'minimaal' risico. Het IOM wil nu dat experimenten met een groter risico weer toegestaan worden, onder voorwaarde dat de deelnemende gevangenen erbij gebaat kunnen zijn en dat de inhoud van de experimenten op voorhand onafhankelijk wordt gecontroleerd. Tevens moeten alle geneesmiddelen in een eerder stadium door de Food and Drug Administration (FDA) zijn onderzocht én moet minimaal de helft van de deelnemers aan het onderzoek niet-gedetineerde zijn.

De meningen over het voorstel zijn scherp verdeeld. Volgens voorstanders biedt een versoepelde regelgeving gevangenen de kans om iets voor de samenleving te kunnen betekenen én om er, letterlijk, beter van te worden. Tegenstanders vrezen voor de gezondheid van de gevangenen en laken het feit dat gedetineerden die doorgaans al met moeite een pilletje tegen hoge bloeddruk weten te bemachtigen nu zomaar experimentele geneesmiddelen krijgen.

De New York Times vindt de timing van het voorstel interessant. De biomedische industrie zit al jaren om proefpersonen verlegen en de gevangenissen zitten voller dan ooit. Tevens zou naleving van de geldende regels al jaren slecht gecontroleerd worden, vooral bij extern gefinancierde testtrajecten.

Voetbal: Uitslag Johan Cruijff Schaal

Icoon VoetbalAjax heeft de eerste prijs van het seizoen binnen, de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam Arena werd PSV met 3-1 opzij gezet.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Ryan Babel kreeg veel ruimte net buiten de zestienmeter. Hij speelde de bal door naar Gabri, die in de zestien stond. In één beweging gaf de oud-Barcelona speler de bal op Mauro Rosales die twee PSV verdedigers te snel af was.

Naarmate de eerste helft vorderde, werden de Eindhovenaren iets sterker, wat resulteerde in enkele kansjes zonder dat PSV echt gevaarlijk werd. Een kopbal van Jan Vennegoor of Hesselink was het gevaarlijkste wapenfeit.

Na een half uur gespeeld te hebben kreeg Jefferson Farfan een goede kans nadat hij de bal vanaf links aangespeeld kreeg van Arouna Koné. Farfan kreeg echter geen mogelijkheid om een schot te lossen. Ook Ajax kreeg geen uitgespeelde kansen, Sneijder kreeg nog enkele vrije trappen mee maar deze verdwenen allen in de handschoenen van Oscar Moens.

De tweede helft begon met twee wijzigingen aan Amsterdamse zijde, Hedwiges Maduro en John Heitinga vervingen respectievelijk Robbert Schilder en de matig spelende George Ogararu. Net als in de eerste helft, ook in de tweede helft een zeer snelle goal. Al na drie minuten was het Phillip Cocu die de bal tegen de touwen schoot. PSV kreeg een corner aan de linkerkant van het veld, keeper Stekelenburg kon de bal na een kopbal niet wegwerken waarna de bal voor de voeten van Cocu kwam en uiteindelijk achter de doellijn belande.

PSV was in het begin van de tweede helft de betere ploeg maar ook nu kreeg het nauwelijks opgelegde kansen. Afgezien van het doelpunt kon de landskampioen weinig gevaarlijke situaties creëren. Vennegoor was nog dichtbij maar hij kon een voorzet vanaf rechts net niet aanraken. Ook Ajax werd nauwelijks gevaarlijk

In de 67e minuut bracht Ajax-coach Ten Cate Kenneth Perez in het veld, nauwelijks een minuut later was het diezelfde Perez die de Amsterdammers weer op voorsprong bracht. Jaap Stam was degene die van afstand schoot, de terugkaatsende bal kwam voor de voeten van Perez die de 2-1 liet aantekenen.

Tien minuten voor tijd besliste Sneijder het duel met een fraai schot vanaf twintig meter. PSV-goalie Moens was kansloos.

Zie voor meer nieuws FOK!sport!

Uitslag Johan Cruijff schaal

Ajax heeft de eerste prijs van het seizoen binnen, in de Amsterdam Arena werd PSV met 3-1 opzij gezet. Ajax won zodoende de Johan Cruijff schaal, de meeste doelpunten vielen na rust. Na een 1-0 ruststand bracht Cocu de spanning tevergeefs terug in de wedstrijd.

PSV moest het doen zonder de geschorste doelman Gomez en verdediger André Ooijer. Bij Ajax moest ondermeer Klaas Jan Huntelaar toekijken. Ook hij zit een schorsing uit.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Ryan Babel kreeg veel ruimte net buiten de zestienmeter. Hij speelde de bal door naar Gabri, die in de zestien stond. In één beweging gaf de oud-Barcelona speler de bal op Mauro Rosales die twee PSV verdedigers te snel af was.


Rosales is Simons en Salcido te snel af en zet Ajax op 1-0

Naarmate de eerste helft vorderde werden de Eindhovenaren iets sterker, wat resulteerde in enkele kansjes zonder dat PSV echt gevaarlijk werd. Een kopbal van Jan Vennegoor of Hesselink was het gevaarlijkste wapenfeit.

Na een half uur gespeeld te hebben kreeg Jefferson Farfan een goede kans nadat hij de bal vanaf links aangespeeld kreeg van Arouna Koné. Farfan kreeg echter geen mogelijkheid om een schot te lossen. Ook Ajax kreeg geen uitgespeelde kansen, Sneijder kreeg nog enkele vrije trappen mee maar deze verdwenen allen in de handschoenen van Oscar Moens.

De tweede helft begon met twee wijzigingen aan Amsterdamse zijde, Hedwiges Maduro en John Heitinga vervingen respectievelijk Robbert Schilder en de matig spelende George Ogararu. Net als in de eerste helft, ook in de tweede helft een zeer snelle goal. Al na drie minuten was het Phillip Cocu die de bal tegen de touwen schoot. PSV kreeg een corner aan de linkerkant van het veld, keeper Stekelenburg kon de bal na een kopbal niet wegwerken waarna de bal voor de voeten van Cocu kwam en uiteindelijk achter de doellijn belande.

PSV was in het begin van de tweede helft de betere ploeg maar ook nu kreeg het nauwelijks opgelegde kansen. Afgezien van het doelpunt kon de landskampioen weinig gevaarlijke situaties creëren. Vennegoor was nog dichtbij maar hij kon een voorzet vanaf rechts net niet aanraken. Ook Ajax werd nauwelijks gevaarlijk

In de 67’minuut bracht Ajax-coach Ten Cate Kenneth Perez in het veld, nauwelijks een minuut later was het diezelfde Perez die de Amsterdammers weer op voorsprong bracht. Jaap Stam was degene die van afstand schoot, de terugkaatsende bal kwam voor de voeten van Perez die de 2-1 liet aantekenen.

Tien minuten voor tijd besliste Sneijder het duel met een fraai schot vanaf twintig meter. PSV goalie Moens was kansloos.

Opstelling

Ajax: Stekelenburg, Ogararu/ (45’ Heitinga), Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Sneijder, Schilder/ (45’ Maduro), Rosales/ (67’ Perez), Rosenberg, Babel

PSV: Moens, Lamey, Alex, Simons, Salcido, Väyrynen/ (70’ Feher), Cocu/ (78’ Addo), Aissati/ (82’ Lee), Farfan, Vennegoor of Hesselink, Koné

Wedstrijdverloop:

Ajax – PSV 3 - 1

7’ Rosales (AJAX) 1 - 0
49’Cocu (PSV) 1-1
69’ Perez (AJAX) 2 - 1
82’ Sneijder (AJAX) 3 - 1

44’ Simons (PSV)
50’ Cocu (PSV)
72’ Maduro (AJAX)

Arbiter: René Temmink

Toeschouwers:
35.000

Blijdorp vandaag heel goed bezocht

Icoon VogelgriepDiergaarde Blijdorp in Rotterdam is vandaag zeer goed bezocht, ondanks berichten over de mogelijke besmetting met het vogelgriepvirus H5N1 van twee sperweruiltjes. Volgens een woordvoerder kwamen circa 10.000 mensen langs.

Het ministerie van Landbouw maakte gisteravond bekend dat er aanwijzingen zijn dat de jonge vogels besmet zijn met de voor mensen gevaarlijke variant van het vogelgriepvirus. "Ik heb niet de indruk dat mensen zich er iets aan gelegen laten liggen", aldus de woordvoerder. Volgens hem waren veel bezoekers al op de hoogte van het nieuws.

Het hoge bezoekersaantal was te danken aan het feit dat zondag de laatste vakantiedag was voor veel mensen en aan het mooie weer, meende de woordvoerder.

Strijd tegen bosbranden Spanje opgevoerd

Icoon BrandDe Spaanse autoriteiten hebben nog meer mensen en materieel ingezet om de aanhoudende bosbraden in de noordwestelijke regio Galicië te bestrijden. Het aantal arrestaties van vermoedelijke brandstichters is opgelopen tot 27.

Ongeveer 15.000 brandweerlieden, waaronder 7000 vrijwilligers, proberen momenteel met zevenhonderd brandweerwagens en zeventig blusvliegtuigen en -helikopters om de tientallen brandhaarden te bestrijden. Ze hebben versterking gekregen van circa 2000 militairen.

Door de branden is sinds vorige week ongeveer 50.000 hectare bos en struikgewas in vlammen opgegaan. Tot dusver zijn vier mensen in Galicië door de branden om het leven gekomen.

De Spaanse politie pakte zondag weer enkele mensen op die verdacht worden van brandstichting, meldde de politie. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Alfredo Rubalcaba liet eerder weten dat een gewetenloze bende achter een aantal van de bosbranden zit.

'Bod van 11 miljard voor overname Ahold'

AholdEen groep van Britse en Amerikaanse durfinvesteerders bereidt een bod voor van 11 miljard euro op het supermarktconcern Ahold. Dat meldt de Britse zakenkrant The Business vandaag op basis van bronnen.

De zogeheten 'hedge funds' zouden er op uit zijn Ahold op te kopen en vervolgens te splitsen. Dat levert meer op dan wat de verschillende onderdelen nu gezamenlijk verdienen, denken de beleggingsfondsen.

Ahold is eigenaar van de grootste supermarktketen in Nederland, Albert Heijn, maar haalt meer dan 70 procent van zijn omzet uit de Verenigde Staten.

Liverpool wint Community Shield

Liverpool heeft de Community Shield gewonnen, de wedstrijd tussen de landskampioen en de winnaar van de FA Cup. In het Millennium Stadium in Cardiff won de ploeg van manager Rafael Benitez met 2-1 van Chelsea.

The Reds, met Boudewijn Zenden in de basis, kende een vliegende start van de wedstrijd tegen de Londenaren, waar Arjen Robben vanaf het begin meespeelde. In de negende minuut van de wedstrijd counterde Riise richting het doel van Chelsea en deed een poging vanaf ruim twintig meter. Carlo Cudicini, die de geblesseerde doelman Cech verving, greep mis op de snoeiharde pegel, waardoor Liverpool op een 1-0 voorsprong kwam. Nog voor rust trok de landskampioen de score weer gelijk. Op aangeven van Frank Lampard kon Andrei Shevchenko alleen af op doelman Reina. De Spanjaard was kansloos op de koele schuiver van de Oekraïense spits.

Peter Crouch was degene die de wedstrijd besliste voor Liverpool. Op aangeven van invaller Craig Bellamy kopte de boomlange Brit van dichtbij raak. Salomon Kalou maakte zijn officiële debuut aan de kant van Chelsea. Na 35 minuten verving de voormalig speler van Feyenoord de geblesseerde Michael Ballack.

Liefers teleurstellend achtste op 5.000 meter

Op de laatste dag van het Europees kampioenschap atletiek is Gert Jan Liefers er niet in geslaagd om op de 5000 meter een medaille te veroveren. Liefers lag bij de bel voor de laatste ronde nog derde, maar terwijl de concurrentie kon versnellen, moest Liefers passen.

Het goud ging naar de Spanjaard Jesús España die in de eindsprint net iets sneller was dan de Brit Mohammed Faraf. Liefers eindigde uiteindelijk als achtste.

De Nederlandse estafetteploeg kwam in de finale op de 4x100 meter niet verder dan de achtste en laatste plaats. Caimin Douglas, Timothy Beck, Guus Hoogmoed en Patrick van Luijk kwamen duidelijk te kort in de finale. De Britten werden Europees kampioen in een tijd van 38,91. Polen pakte het zilver en Frankrijk het brons.

Hushovd als kopman naar Vuelta

Thor Hushovd is tijdens de Ronde van Spanje kopman van Crédit Agricole. De Noor, die twee ritten won tijdens de Tour de France, is de vooruitgeschoven man van de Franse ploeg in de sprint.

Andere renners uit de ploeg die wat kunnen doen zijn Pietro Cauchioli voor het klassement en de bergen. Laszlo Bodrogi mag tijdens de tijdritten gaan strijden voor een ereplaats. De Franse ploeg bestaat verder uit de Noor Mads Kaggestad, de Fransen Anthony Chartreau, Benoit Poilvet en Cyril Lemoine, Mark Renshaw (Australië) en Dimitri Fofonov. (Kazachstan)

'Liverpool ziet van Kuijt af'

De Engelse krant The Sunday Times zegt dat Liverpool geen interesse meer heeft in Dirk Kuijt. Liverpool zou de spits van Feyenoord te duur vinden en de aandacht hebben verlegd naar de jonge Argentijn Carlos Higuain.

Kuijt stond lange tijd hoog op het verlanglijstje van Liverpool-trainer Rafael Benitez. De Rotterdammers houden vast aan een transfersom van verluidt 20 miljoen euro, en daarom lijken de Engelsen nu definitief te zijn afgehaakt.

Creatieve manier om aan een camera te komen

Je krijgt soms van die filmpjes te zien waarvan je gaat twijfelen, echt of niet,dit filmpje is daar een voorbeeld van.

Aan de ene kant kan ik me voorstellen dat dit iets is wat in Amerika kan gebeuren, aan de andere kant heb ik zoiets van als je zoiets doet dan zorg je er in ieder geval voor dat je niet herkenbaar in beeld komt.

Wat denk jij, fake of niet ?

Met dank aan een onbekend persoon die dit voor ons tegenkwam en op submit knop drukte.

Mike Morhaime over StarCraft: Ghost en Warcraft

Dean Takahashi van Mercury News hield onlangs een interview met Mike Morhaime, Chief van Blizzard Entertainment. In dit interview spraken de heren onder andere over de ontwikkeling van StarCraft: Ghost en een film in het Warcraft universum. Hierbij een korte samenvatting van de meer interessante opmerkingen van Morhaime.

Er komt een Warcraft film. Het is iets wat ze bij Blizzard al vele jaren willen en ze zijn er dan ook erg enthousiast over. Ze willen de film alleen niet rushen, omdat games-verfilmingen zelden goed uitpakken. Ze gaan dan ook samenwerken met Legendary, dit bedrijf doet niet veel, maar wat ze doen, doen ze goed.

World of Warcraft zal zich blijven ontwikkelen. Er is een team dat continu bezig is met het maken van nieuwe content voor de game. Dat is één van de voordelen van een game waar lidmaatschap voor wordt betaald.

Het geld dat ze binnen krijgen met World of Warcraft wordt gestoken in betere hardware voor de expansion. Ze willen zorgen dat de game soepel loopt en dat kost erg veel geld. Volledige server centers over de hele wereld worden uitgebreid en moeten onderhouden worden.

De game wordt momenteel bijgehouden door 1.600 mensen. 1.100 daarvan zijn mensen die werken voor de klantenservice, zowel in als buiten de game, de overige 400-500 zijn mensen die bezig zijn met de ontwikkeling van de expansion en extra content voor de patches.

Ze zijn bij Blizzard momenteel niet heel bang voor de concurrentie. Zolang de spelers tevreden zijn is het toch erg moelijk om ook maar in de buurt te komen van het aantal World of Warcraft spelers.

StarCraft Ghost is terug de koelkast in gegaan. De ontwikkeling is dus stopgezet. De reden hiervoor is dat ze bezig waren met ontwikkelen voor de verkeerde generatie consoles. Hierdoor ontstond tijdsgebrek en dus moest het afgelopen zijn. Het is nog mogelijk dat de game naar de volgende generatie consoles komt, maar op dit moment wordt er nog gekeken naar de mogelijkheden, waaronder dus ook definitief annuleren van de game.

PC-gaming zal niet snel afsterven. Iedereen heeft zo'n beetje een computer thuis staan. De user-base is dus gigantisch breed. Zolang dat zo blijft zullen er PC-games blijven komen.

Voor het volledige interview kun je hier terecht.

Uitslag Schotland Speelronde 3

In de Schotse competitie herstelde Celtic zich van de nederlaag van vorige week, terwijl Hearts het eerste puntverlies van dit seizoen leed.

Celtic versloeg Saint Mirren, dat na twee duels nog zonder puntverlies was, met 2-0. Stephen McManus zorgde uit een corner van Shunsuke Nakamura voor 1-0. De Bulgaar Stilian Petrov, die nog steeds wil vertrekken bij The Bhoys, schoot zijn huidige werkgever van afstand in veilige haven.

Hearts leed het eerste puntverlies van het seizoen. Ondanks kansen voor Roman Bednar en Saulius Mikoliunas bleef de nummer twee van vorig seizoen tegen Falkirk op 0-0 steken. Falkirk is een van de verrassingen van het nog prille seizoen. De club van Jeroen Lambers, reservedoelman bij Falkirk, heeft na het gelijkspel bij Hearts zeven punten uit drie wedstrijden.

Uitslagen derde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
CelticSaint Mirren2-0
Heart of MidlothianFalkirk0-0
MotherwellAberdeen0-2
Inverness Caledonian Thistle Hibernian0-0
KilmarnockDundee United0-0
DunfermlineGlasgow Rangers1-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Hearts374 - 2
2Falkirk373 - 1
3Celtic367 - 3
4ST. Mirren364 - 3
5Aberdeen354 - 2
6Glasgow Rangers355 - 4
7Kilmarnock343 - 5
8Dundee United323 - 4
9Hibernian322 - 3
10Inverness CT322 - 3
11Dunfermline312 - 4
12Motherwell301 – 6

Topscorers:

NaamAantal
Sutton (Saint Mirren)3
Bednár (Hearts)3

Programma vierde speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
za 19/8Saint MirrenAberdeen
za 19/8FalkirkKilmarnock
za 19/8Glasgow RangersHearts
za 19/8HibernianMotherwell
za 19/8Dundee UnitedDunfermline
zo 20/8Inverness CTCeltic

Bomberman: Act Zero gameplaytrailer

Hudson Soft heeft een twee minuten durende gameplaytrailer uitgebracht van Bomberman: Act Zero voor de 360. In deze editie is Bomberman in een nieuw, stoer jasje gestoken en klaargestoomd voor next-gen gaming. Een ondergrondse onderzoeksfaciliteit heeft mensen opgesloten zitten die als experiment worden getraind om soldaten te worden. Uitgerust met gepanserde strijdpakken moeten de soldaten zien te overleven en de andere soldaten uitschakelen om te bepalen wie zich de Ultimate Human Weapon mag noemen. Bomberman krijgt dan ook een simpele opdracht mee: vernietig je tegenstanders voor ze jou vernietigen.

Je kunt de trailer hier downloaden (20.11MB)

[update] Bram Som wint 800 meter op EK Atletiek

Icoon SportBram Som is in het Zweedse Göteborg verrassend Europees kampioen geworden op de 800 meter bij de mannen. Hij is daarmee de eerste Nederlandse Europees kampioen sinds Gerard Nijboer in 1982. Som liep een tijd van 1.46,56. Het zilver ging naar de Luxemburger David Fiegen, brons was er voor Sam Ellis.

De Nederlander wist in een erg spannende finale in de laatste meters vanuit de binnenkant van de baan naar het goud te lopen. Hij werd daarbij geduwd door een tegenstander en liep kort buiten de baan. Mogelijk wordt er nog protest aangetekend tegen de uitslag.

Eerder op de dag werd Luc Krotwaar knap vierde bij de marathon. Krotwaar bouwde zijn race goed op en leek nog op brons af te stormen. In de slotfase bleek de Spanjaard Rey met 7 seconden voorsprong echter toch net iets te sterk. Hij werd derde. Eerste bij de marathon werd Stefano Baldini en de tweede plaats was voor Viktor Röthlin.

Omdat ook Kamiel Maase (negende), Sander Schutgens (19de) en Hugo van den Broek (22ste) het prima deden, werd Nederland derde in het landenklassement op de marathon. De bijbehorende bronzen medaille was er overigens geen van de EK, maar één van de Europa Cup omdat de EK geen officieel landenklassement kent.

Update 15.55 uur
Letland heeft protest aangetekend tegen de overwinning van Bram Som. Volgens de Letten heeft Som geduwd toen hij binnendoor kwam. De jury gaat zich over het protest buigen. De prijsuitreiking is uitgesteld.

Som reageerde laconiek op het protest: "Ach, dat is de 800 meter. Dat is altijd duwen en trekken. Ik moest een stap buiten de baan doen, maar ik ben niet bang voor een diskwalificatie."

Update 17.21 uur
Het protest van de Letten is officieel afgewezen door de jury. Bram Som mag zich Europees kampioen noemen.

Zie voor meer nieuws FOK!sport!

[Upd]Som Europees kampioen 800 meter

Bram Som is in het Zweedse Göteborg verrassend Europees kampioen geworden op de 800 meter bij de mannen.

In een erg spannende finale wist hij in de laatste meters vanuit de binnenkant van de baan naar het goud te lopen. Uiteindelijk finishde Som, die sinds Gerard Nijboer in 1982 de eerste Europees kampioen is, in een tijd van 1.46,56. Het zilver ging naar de Luxemburger David Fiegen, brons was er voor de Brit Sam Ellis.

In de eindfase van de wedstrijd werd Som nog even buiten de baan geduwd door een tegenstander, waardoor er nog eventueel protest kan worden aangetekend tegen de uitslag.

Update 15:51

Letland heeft protest aangediend tegen de uitslag. Momenteel wordt dit behandeld.

Update 16:45

Het protest dat door Letland was ingediend tegen de Europese titel van Bram Som is verworpen. Bram Som is dus defintief Europees kampioen op de 800 meter.

Eerste foto's Fidel Castro gepubliceerd

Icoon BuitenlandsIn de krant van de communistische jongerenbeweging op Cuba zijn voor het eerst sinds zijn ziekenhuisopname, foto's van Fidel Castro geplaatst. Volgens de krant van de jongerenbeweging gaat het om actuele foto's, maar dat is niet uit onafhankelijke bron bevestigd.

Twee weken werd de Cubaanse leider opgenomen in het ziekenhuis. Cuba beschouwt de gezondheid van Castro eigenlijk als staatsgeheim. Maar in de krant gaf hij toch een verklaring.

"Beste kameraden en vrienden uit Cuba en de rest van de wereld. Vandaag, de 13e, heb ik de leeftijd bereikt van 80 jaar. Zeggen dat ik een stuk stabieler ben, is geen leugen. Het zou onwaar zijn om te zeggen dat de periode voor mijn herstel nog kort duurt en dat er geen enkel gevaar meer zou bestaan.

Ik verzoek jullie allemaal optimistisch te zijn en tegelijkertijd altijd voorbereid te zijn op ongunstig nieuws. Het volk van Cuba dank ik voor zijn aanhankelijke steun. Met het land gaat het goed en blijft het goed gaan. Eeuwigdurende glorie voor mijn kameraden in de strijd, voor het weerstaan en het overwinnen van het imperialisme, bewijzend dat een betere wereld mogelijk is. Vandaag, 13 augustus, voel ik me zeer gelukkig. Iedereen die mij gezondheid wenst, beloof ik dat ik daarvoor zal vechten."


Castro viert vandaag zijn tachtigste verjaardag. De afgelopen tijd is veel gespeculeerd over de gezondheid van de Cubaanse leider. Nadat hij een zware darmoperatie had ondergaan, was hij niet meer in het openbaar verschenen. Castro heeft de macht overgedragen aan zijn broer Raúl.

Fidel Castro

Servische politie verhuurt materieel

Icoon Politie Altijd al in een politiehelikopter willen vliegen? Of een dag met drugshonden willen spelen? Of een politieagent willen commanderen? In Servië kan het. Deze maand nog zal het in Servië mogelijk zijn om materieel, dieren en personeel van de Servische politie te huren.

Een politiepaard huren voor een dag kost 2400 dinar (29 euro), een getrainde hond voor een dag is 1800 dinar (22 euro) en een privé politieman kost 300 dinar (3,5 euro) per uur. Een helikopter huren kost tussen de 45.000 dinar (550 euro) en 140.000 dinar (1700 euro) per uur, afhankelijk van het type.

De Servische regering heeft hiertoe besloten om "de politie een kans te geven om extra financiële middelen te verdienen en hun eigen inkomen te hebben". Bedrijven en individuen zijn toegestaan om de diensten te huren, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt wel strict in de gaten of er geen misbruik van gemaakt wordt.

[GPM] Uitslag Silverstone

Eddie Cheever heeft de wedstrijd van de Grand Prix Masters op Silverstone gewonnen. Hij bleef Eric van der Poele en Christian Danner ruim voor.

De wedstrijd werd verreden op een kletsnatte baan. Favoriet Nigel Mansell spinde al in de formatieronde achter de safety car. Poleman Christian Danner had een slechte start en Stefan Johansson ging aan de leiding. Christian Danner en Derek Warwick hielden ook in de eerste ronde hun wagens niet op de baan.

Johansson kon echter niet lang van zijn leidende positie genieten en werd alweer in de tweede ronde gepasseerd door Eddie Cheever. Nigel Mansell was ondertussen met anderhalve ronde achterstand vanuit de pits gestart, maar moest al snel opgeven met een defect differentieel. Danner vocht zich een weg terug naar voren en lag na tien ronden alweer op een achtste plaats.

De regen zorgde voor meer problemen in het veld. Andrea de Cesaris verloor bij een spin zijn voorvleugel, maar weigerde een pitstop te maken om deze te laten repareren. Hij raakte daarop Jan Lammers, die zijn achtervleugel verloor en vanaf een mooie derde plaats moest opgeven.

De derde plaats werd lange tijd bevochten door Hans-Joachim Stuck en Alex Caffi, voordat Christian Danner beide coureurs voorbij ging en alsnog naar het podium kon rijden. Eric van der Poele had ondertussen de leiding overgenomen, maar verloor deze weer aan Eddie Cheever toen hij op hoge snelheid spinde op het rechte stuk langs de pitsstraat. Hij kon echter de wagen op de baan houden en pakte de tweede plaats, achter Cheever.

poscoureurrondenachterstand
1Eddie Cheever281:01:08.625
2Eric van der Poele28+ 16,677
3Christian Danner28+ 36,555
4Hans-Joachim Stuck28+ 53,514
5Alex Caffi28+ 1:03,023
6Ricardo Patrese28+ 1:06,867
7Pierluigi Martini28+ 1:46,355
8Emerson Fittipaldi27+ 1 ronde
9René Arnoux27+ 1 ronde
10Andrea de Cesaris26+ 2 ronden
11Patrick Tambay25+ 3 ronden
--Stefan Johansson24
--Jan Lammers15
--Eliseo Salazar8
--Nigel Mansell
--Derek Warwick

Weemoed

Vandaag een rondje ouderlijk huis gemaakt,ik moest allerlei kleine karweitjes voor mijn vader doen.

Eerst de badkamer, de granieten vloer die zo koud was, zowel in de zomer als in de winter. De douche ook geheel van graniet, klein en afgeschermd met een gebloemd gordijn, die er volgens mij al jaren hangt.

De zolder, met de steile trap naar boven, met de betonnen randen en die in de zomer een sauna was en in de winter van ijs leek. Ik heb daar nog enkele maanden met partner gewoond, die er een gat in zijn hoofd opliep toen hij deze stootte aan een betonnen rand. Waar wij stiekem de tv piraat bekeken, met hun uitzendingen van Swedish Erotica.

Dan weer terug naar beneden, voorzichtig en achteruit lopend de trap af, naar slaapkamer 1. Mijn oude slaapkamer, de ombouw van mijn bed staat er nog, zelfs de stickers van Loekie de Leeuw zijn er nog. De paarse vloerbedekking is vervangen, net zoals de knal oranje gordijnen.

De kamer staat vol met de oude radio’s en tv’s die mijn vader door de jaren heen heeft verzameld, het hondenhok, de oude Engels radio’s, hij vertelt van hoe hij deze nog dagelijks heeft meegemaakt en hoe jammer hij het zal vinden dat de verzameling straks verspreidt gaat worden als hij er niet meer is. Ik vertel hem dat ik mijn uiterste best ga doen om de verzameling intact te houden en hij glimlacht.

Nu gaan we naar slaapkamer 2, ik kijk mijn ogen uit. Wat is deze klein, ik kan me niet voorstellen dat mijn jongste zus daar jaren geslapen heeft, deze kamer wordt nu niet meer aangegeven als slaapkamer, maar als opbergruimte.

Ik vind hier de bus met knopen die mijn moeder verzamelde, zij vond het een zonde om kleren weg te gooien zonder eerst de knopen eraf te halen, want je weet maar nooit.
Toen ik langdurig ziek was heb ik hier uren mee gespeeld, de knopen op kleur te leggen, dezelfde knopen bij elkaar te zoeken. Ook de kleinkinderen zijn hier uren mee zoet geweest.

En dan de laatste kamer, de ouderslaapkamer, nog steeds hetzelfde groen houten slaapkamermeubelement, de wekkerradio’s aan beide kanten en de fauteuils bij het raam.
Ik kijk rond en krijg een beklemmend gevoel, ik weet dat er nog maar een persoon slaapt en toch nog het tweepersoonsbed.
Verder liggen er nog wat kleren van mijn moeder en haar eeuwige zakdoekjes met eau de cologne, liggen nog nonchalant op haar kussen.

Ik kijk mijn vader aan en zeg, zullen we maar weer naar beneden gaan en een lekker kopje thee gaan drinken.
Hij zucht en knikt.

En ik voel weemoed, een afsluiting van een jeugd en een nieuwe rol als kind.

Krotwaar grijpt net naast medaille

Tijdens het Europees kampioenschap in Göteborg is Luc Krotwaar verrassend vierde geworden op de marathon. Europees kampioen werd de Italiaan Stefano Baldini, in een tijd van 2.11.32, de Zwitser Viktor Röthlin pakte zilver en de Spanjaard Julio Rey was goed voor brons.

Krotwaar wist zijn race goed op te bouwen en had op de laatste tien kilometer van de wedstrijd nog veel over. Het leek erop dat Krotwaar brons ging halen, maar in de slotfase bleek Rey net iets te sterk voor de 38-jarige Krotwaar. Met zijn tijd van 2.12.44 kwam hij 0.07 tekort voor een medaille.

Nieuwe trailer van Mortal Kombat: Armageddon

Op GameTrailers is een developer's diary video verschenen van Mortal Kombat: Armageddon. We horen wat over het verhaal, zien in-game beelden en de makers vertellen ook nog wat over het karakter Liu-Kang. Liu-Kang is volgens de makers een van de makkelijkste characters om te spelen. Hij heeft simpele moves en 'zelfs je moeder kan Mortal Kombat met hem spelen'. In dit nieuwe deel is het wel zo dat hij alleen nog bestaat als tot leven gekomen lijk. De game komt eind oktober uit voor PS2 en Xbox. De Wii-versie verschijnt begin volgend jaar. De trailer staat hier (Quicktime) en hier (Windows Media).

[WRC] Loeb pakt record

Rallyrijder Sébastien Loeb heeft zondag een historische overwinning geboekt in de rally van Duitsland. Voor de Fransman was het zijn 26e WK-zege in zijn carrière, en hij komt daarmee op gelijke hoogte met de Spaanse recordhouder Carlos Sainz.

Daarnaast won de 32-jarige Loeb de rally van Duitsland voor de vijfde keer op rij, wat nog nooit iemand heeft gedaan. Na zijn zesde zege van dit seizoen staat Loeb riant aan de leiding in het algemeen klassement. Na negen rally's heeft hij 33 punten voorsprong op Marcus Grönholm, met nog zeven wedstrijden voor de boeg.

Toch nog succesje voor Vroemen

Simon Vroemen is in het Zweedse Göteborg gekozen tot lid van de atletencommissie van de Europese atletiekbond. De Nederlandse steeple-loper, die afgelopen vrijdag de finale moest missen vanwege een voedselvergiftiging, kreeg bij de verkiezing 288 stemmen.

Er zijn zes leden voor vier jaar gekozen. Naast Vroemen maken ook de Zweed Stefan Holm (hoogspringen), de Spanjaard Manuel Martinez (kogelstoten), de Poolse Monika Pyrek (polsstok), de Sloveense Jolanda Ceplak (800 en 1.500 meter) en de Finse Mikaela Ingberg (speerwerpen) deel uit van de commissie.

Kabinet Israël stemt in met VN-resolutie Libanon

Icoon Oorlog Het Israëlische kabinet heeft zojuist ingestemd met de resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties die een einde moet maken aan de oorlog in Libanon. Dat hebben bronnen rond de Israëlische regering verklaard. Eerder al liet premier Olmert weten de resolutie te steunen, net als de Libanese regering en Hezbollah.

Volgens de resolutie moeten de vijandelijkheden in Libanon gestaakt worden. Israël moet stoppen met het offensief, en Hezbollah moet alle aanvallen stoppen. In het zuiden van Libanon, dat nu nog bezet is door het Israëlische leger, zal een VN-troepenmacht van 15.000 blauwhelmen komen. De VN-militairen gaan samen met het Libanese leger de orde in het gebied bewaren. Israël moet zijn troepen terugtrekken.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het geweld in Libanon daadwerkelijk zal stoppen, maar vermoedelijk zal dat in de nacht van zondag op maandag of maandagochtend zijn.

Real wil ruil Ronaldo voor Kaka

Real Madrid heeft interesse in AC Milan-speler Kaka. De club uit Madrid wil Ronaldo ruilen tegen zijn landgenoot, zo melden de Spaanse kranten vandaag. Met de komst van spits Ruud van Nistelrooy, is Ronaldo tweede keus geworden.

De nieuwe voorzitter van Real, Ramon Calderon, had voor zijn aantreden Kaka beloofd aan de aanhang. Ronaldo zou dan de bij AC Milan de naar Chelsea vertrokken Andrei Shevchenko moeten doen vergeten. AC Milan is niet op het voorstel ingegaan, bovendien zou Kaka een transfer naar Spanje niet zien zitten, aangezien het hem in Italië goed bevalt.

Wat gebeurde er volgende week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 13 augustus viert men de Internationale dag van de linkshandigen.
Op 15 augustus 944 wordt het Kleed van Edessa van Edessa overgebracht naar Constantinopel. Het Kleed van Edessa was een relikwie uit de vroege Middeleeuwen waarop het gezicht van Jezus te zien zou zijn. Volgens sommigen zijn het Kleed van Edessa en de bekendere Lijkwade van Turijn één en hetzelfde kleed.
Op 15 augustus 1914 vaart het eerste schip door het Panamakanaal.
Op 15 augustus 1996 worden Sabine Dardenne en Laetitia Delhez levend bevrijd uit de kelder in het huis van Marc Dutroux.
Op 14 augustus 1947 wordt Pakistan onafhankelijk van Groot-Brittannië.
Op 14 augustus 1947 wordt India onafhankelijk van Groot-Brittannië.
Op 14 augustus 1971 wordt Bahrein onafhankelijk van Groot-Brittannië.
Op 16 augustus 1960 wordt Cyprus onafhankelijk van Groot-Brittannië.
Op 17 augustus 1945 roept Soekarno de republiek Indonesië uit.
Op 19 augustus 1692 worden in Salem, Massachusetts vijf vrouwen en een geestelijke geëxecuteerd nadat ze schuldig werden bevonden aan hekserij.
Op 19 augustus 1919 wordt Afghanistan onafhankelijk van Groot-Brittannië.

Media
Op 13 augustus 2005 begint Talpa, de tv-zender van de John de Mol met uitzenden.
Op 15 augustus 1969 is de eerste dag van het wereldberoemde Woodstock Music and Art Festival.
Op 16 augustus 1962 vervangt de Britse popgroep The Beatles drummer Pete Best door Ringo Starr.
Op 18 augustus 1996 begint SPORT 7, een betaalzender van Endemol en KNVB haar uitzendingen op de Nederlandse kabel. Het project zal vier maanden duren en mislukt door te weinig belangstelling.

Politiek
Op 13 augustus 560 v. Chr. volgt Nergal-shar-usur Amel-Marduk op als koning van Babylon.
Op 13 augustus 1961 sluiten Oost-Duitse militairen de grens tussen Oost- en West-Berlijn. Begin van de bouw van de Berlijnse Muur
Op 13 augustus 1966 kondigt het Centrale Comité van de Chinese Communistische Partij de "Culturele Revolutie" aan. Deze "opstand" had als doel het Maoïsme te behouden als de leidende ideologie van China. Daarnaast was het ook een middel om de politieke oppositie tegen Mao uit te schakelen.
Op 14 augustus 1980 begint, op de Poolse Lenin- scheepswerf, de staking die voor velen als het begin van de val van het communisme in het Oostblok gezien wordt
Op 17 augustus 1905 treeft kabinet-Kuyper af en wordt opgevolgd door Kabinet-De Meester.
Op 17 augustus 1998 geeft de president van de Verenigde Staten, Bill Clinton toe een "onbehoorlijke" relatie te hebben gehad met Monica Lewinsky, een stagiare van het Witte Huis.
Op 18 augustus 1950 wordt Julien Lahaut een Belgisch politicus vermoord, waarschijnlijk omdat hij op 11 augustus 1950 tijdens de eedaflegging van Prins Boudewijn, 'Vive la république' zou hebben geroepen.
Op 19 augustus 1493 wordt Maximiliaan I keizer van het Heilige Roomse Rijk.
Op 19 augustus 1991 wordt Michail Gorbatsjov in Moskou door een Comité voor de Noodtoestand aan de kant gezet. Belangrijkste spelers in dit comité: Gennadi Janajev (vice-president), Dimitri Jazov (minister van Defensie), Vladimir Kroetsjkov (hoofd van de KGB), Valentin Pavlov (premier) en Boris Pugo (minister van Binnenlandse Zaken).

Rampen
Op 14 augustus 1958 stort KLM-vlucht 607 van Amsterdam naar New York ten westen van Ierland in de Atlantische oceaan. Alle 99 inzittenden komen om. Oorzaak is een oververhitte propeller.
Op 14 augustus 1972 stort een Iljoesjin-vliegtuig van de Oost-Duitse vliegmaatschappij Interflug neer op een buitenwijk van Oost-Berlijn. 156 mensen komen om.
Op 14 augustus 2005 stort een Cypriotisch vliegtuig neer bij Athene. Alle 121 inzittenden komen om.

Oorlog
Op 15 augustus 1945 geeft Japan zich over nadat twee steden (Hiroshima en Nagasaki) verwoest werden door atoombommen. Dit is het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Op 15 augustus 1945 is het ontstaan van de Republiek Korea na de capitulatie van Japan in de Tweede Wereldoorlog.
Op 16 augustus 1870 vormde de veldslag bij Mars-la-Tour een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.

Sport
Op 13 augustus 2004 worden de 28ste Olympische Zomerspelen geopend in de Griekse hoofdstad Athene.
Op 13 augustus 1999 kondigt Steffi Graf het einde van haar tennisloopbaan aan.
Op 14 augustus 1948 is de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.
Op 14 augustus 1954 is de eerste wedstrijd in het betaald voetbal in Nederland te Alkmaar.

Wetenschap
Op 15 augustus 1877 behaalt Thomas Edison in een uitvindersvete met Alexander Graham Bell toch nog een kleine overwinning: door Edisons toedoen op deze dag zeggen we tegenwoordig "hallo" als begroeting aan de telefoon en niet "ahoy" (Bells keuze).
Op 16 augustus 1978 bereiken drie Amerikanen met hun ballon 'Double Eagle II' het Ierse luchtruim, waarmee de eerste transatlantische ballonvlucht is geslaagd; de drie besluiten door te gaan naar Frankrijk, waar ze een dag later landen.
Op 17 augustus 1833 vertrekt de Royal William, het eerste stoomschip dat de Atlantische Oceaan over zou steken, uit Nova Scotia.
Op 18 augustus 1877 ontdekt de Amerikaanse astronoom Asaph Hall de manen van Mars. Hij noemt ze Phobos en Deimos.
Op 18 augustus 1960 komt de eerste anticonceptiepil op de markt.

Sam & Max 2 wordt point & click adventure

Sam & Max is een van de meest bejubelde adventures ooit, en fans werden dan ook meermaals teleurgesteld toen de game de afgelopen jaren telkens maar weer werd opgepikt door een developer om vervolgens weer gecancelled te worden. Nu hoeven fans hier niet meer bang voor te zijn, want Telltale Games is druk aan het werk om het lang verwachte vervolg op Sam & Max in episodes uit te brengen. De site Firingsquad heeft een interview gedaan met de CEO van Telltale Games, Dan Conners, de Senior Designer Dave Grossman en de Art Director, Dave Bogan.

Een van de meest opvallende uitspraken is dat in de Sam & Max episodes die ze aan het ontwikkelen zijn de besturing met de muis zal zijn, het oude vertrouwde point & click systeem:

Dave Grossman: Any differences in gameplay between Sam & Max: Season 1 and the classic Hit the Road don’t really have anything to do with its being in 3D. That only affects the presentation. It looks different and the camera moves around and so on, which lets us do some pretty cool cinematic stuff, but the player navigates through the world in more or less the same simple point-and-click way.

Voor het hele interview klik je hier

PS3 niet speelbaar naar Leipzig

Sony Computer Entertainment heeft bekend gemaakt dat, anders dan de Wii, de PlayStation 3 nog niet speelbaar zal zijn op de Games Convention in Leipzig. Sony wil daarmee wachten tot de Tokyo Game Show op 22 t/m 24 september. De reden hierachter laat Sony niet weten, maar het zal waarschijnlijk te maken hebben met een grotere populariteit in Japan en dat er niet genoeg te tonen is momenteel.

Vettel wellicht derde coureur BMW

Het is goed mogelijk dat de Duitse coureur Sebastian Vettel in Turkije als vrijdagcoureur zal optreden bij BMW Sauber. Het team reed in Hongarije zonder derde coureur, nadat Robert Kubica in de racestoel van de vertrokken Jacques Villeneuve was gezet.

De negentienjarige Vettel rijdt momenteel voor het team ASM in de Formule 3 Euroseries, waar hij tweede staat in het kampioenschap, en voor Carlin Motorsport in de Formule Renault 3.5 World Series. Hij finishte vorige week als zesde tijdens de BP Ultimate Masters op Zandvoort en is de Duitse Formule 3-kampioen van 2004. Tevens heeft hij eerder dit jaar op Jerez al een volledige raceafstand afgelegd in een BMW Sauber, wat de afgifte van de benodigde superlicentie alleen maar makkelijker zal maken.

Assassin's Creed Xbox 360 geruchten duren voort

Momenteel is Assassin's Creed officieel nog steeds PS3-exclusief, maar al sinds de E3 gaan er geruchten dat de game ook naar de Xbox 360 zal komen. Dit maal schrijft Dana Jongewaard van het "Official PS2 Magazine" in haar blog dat de game tegelijk met de PS3-versie gereleased zal worden voor de Xbox 360. De laatste weken werd hierover ook al stevig gespeculeerd door EGM en Xbox Official Magazine. Ubisoft houdt zich nog steeds stil en ontkent nog bekent dat er een 360-versie in de maak is, maar met zoveel grote bronnen die hetzelfde vermoeden wordt dat toch steeds moeilijker.

Blessure Vlaar valt mee

De blessure van Feyenoord-verdediger Ron Vlaar valt mee. De speler viel in de wedstrijd tegen het Engelse Reading uit met een blessure aan zijn wreef. De medische staf van de Rotterdammers wist te melden dat dit geen gevolgen heeft voor de competitiestart.

"Hij zal gewoon fit zijn, dit is geen ernstige blessure", aldus Robbart van Linschoten, clubarts van Feyenoord, op de website van de club. Na het oefenduel, dat de ploeg van coach Erwin Koeman met 2-1 verloor, had Vlaar nog altijd enige last van zijn wreef: "Het loopt niet lekker, daarom moest ik ook naar de kant. Ook nu voelt het niet prettig."

'Nederland geeft meest ontwikkelingshulp'

Icoon Algemeen Van alle rijke landen doet Nederland het meeste voor ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Commitment to Development Index' van het Amerikaanse Center for Global Development (CGD). De afgelopen jaren stond Nederland op de tweede plaats in de lijst, achter Denemarken.

In de lijst worden de activiteiten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking van de 21 rijkste landen met elkaar vergeleken. Hierbij wordt gelet op ontwikkelingshulp en investeringen, maar ook op bijvoorbeeld technologische hulp, een eerlijke wereldhandel en milieumaatregelen. De hoeveelheid hulp wordt gecorrigeerd voor de kwaliteit en voor de omvang van de totale economie van een land.

Nederland blinkt volgens het CGD vooral uit als het gaat om investeringen en (nood)hulp. Ook met het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen doet Nederland het erg goed. Toch ziet het CGD wel ruimte voor verbetering. Zo legt ons land - mede door het lidmaatschap van de Europese Unie - nog veel beperkingen op aan de import vanuit ontwikkelingslanden.

Verenigde Staten en Japan
In absolute zin doet de Verenigde Staten het meeste voor ontwikkeling, maar in verhouding tot de omvang van de economie doet de VS juist het minste. Daarnaast gebruikt de VS volgens het CGD een groot deel van het ontwikkelingsgeld voor het via een omweg stimuleren van de eigen industrie. Op het gebied van handelsbeperkingen doet de VS het juist weer wel erg goed, maar toch komt het land niet in de top 10 voor.

Japan staat, net als de afgelopen drie jaar, stevig op de laatste plaats in de lijst. De slechte positie van Japan wordt vooral veroorzaakt door de lage hoeveelheid ontwikkelingshulp, door strenge handelsbeperkingen en door strenge migratiewetten.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:
  1. Nederland
  2. Denemarken
  3. Zweden
  4. Noorwegen
  5. Nieuw-Zeeland
  6. Australië
  7. Finland
  8. Oostenrijk
  9. Duitsland
  10. Canada

Amerikaanse versie Dead Rising naar Japan

Een aantal Japanse handelaren hebben aangekondigd de Amerikaanse versie van de Xbox 360-game Dead Rising te gaan verkopen. De reden hiervoor is de aankondiging van een gecensureerde versie in Japan en de late release daar (28-9-2006). Blijkbaar zitten de gamers daar er ook niet op te wachten om minder bloed te zien want Nikkei Business Publications merkte op dat bij winkels waar de Amerikaanse versie verkocht wordt er al vrij snel rijen ontstonden.

Nintendo presenteert Line-up Games Convention

Op de Games Convention in Leipzig volgende maand zal de Nintendo Wii net als op de E3 speelbaar zijn voor journalisten en handelaren. De General Manager van Nintendo Duitsland verklaarde dat de Wii alleen speelbaar zal zijn voor diegene die nog niet die mogelijkheid hebben gehad op de E3.

Verder kondigde Nintendo ook aan welke games ze zullen tonen op de Games Convention.

New Super Mario Bros. (NDS)
Dr. Kawashimas Brain-Training: How old is your brain (NDS)
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (NDS)
English Training: Have fun improving your skills (NDS)
42 All-Time Classics (NDS)
Star Fox DS (NDS)
Pokémon Mystery Dungeon: Team Blue (NDS)

Eerste treffer Van Nistelrooy voor Real

Ruud van Nistelrooy heeft zijn eerste treffer gescoord voor Real Madrid. In een oefenwedstrijd tegen het Amerikaanse Real Salt Lake zette de spits Real via een strafschop op een 0-1 voorsprong. Real Madrid won de wedstrijd uiteindelijk met 0-2.

Trainer Fabio Capello had Van Nistelrooy in een driemansvoorhoede opgesteld samen met Raúl en Antonio Cassano. Robinho verving na rust Raúl en zorgde voor de tweede Madrileense treffer.

Ook Barcelona kwam in actie in de Verenigde Staten. De club won met 1-4 van New York Red Bulls. Mark van Bommel begon in de basis en Giovanni van Bronckhorst viel in. Ronaldinho maakte twee van de doelpunten.

Alcoholist op excursie in de fout

Icoon OpmerkelijkAlcoholisten die op excursie gaan bij een bierbrouwerij, dat hebben ze gemerkt bij Grolsch in Enschede. Een groep alcoholverslaafden van Tactus, een instelling voor verslavingszorg, was nog maar net binnen voor een rondeiding toen een van de bezoekers het tijd vond voor een welkomstdrankje. Hij deed een geslaagde greep in een jubileumkast met halveliterflessen uit 1997, het jaar van het eeuwfeest. In één beweging klikte hij de beugel open en slokte het negen jaar oude bier naar binnen.

Degene die de rondleiding gaf bij de bierfabrikant, kon er de humor wel van inzien: "Hij had me het beter kunnen vragen, dan had ik hem een vers pilsje bezorgd." Het is duidelijk dat de rondleider misschien iets minder geschikt is voor een loopbaan in de verslavingszorg.


Na het eerste biertje volgden er meer...

Dementieva verrast Sharapova

Elena Dementieva staat in de finale van de JPMorgan Chase Open in Los Angeles. De als derde geplaatste Russische versloeg in de halve finale verrassend haar als eerste geplaatste landgenote Maria Sharapova met 7-5 en 6-2.

In de eerste set maakte Dementieva het zich onnodig moeilijk door zich bij een 5-1 voorsprong en serverend voor de set tweemaal te laten breken. Het leek uit te draaien op een tiebreak, maar Dementieva wist bij een 6-5 voorsprong opnieuw Sharapova's service te breken en haalde zo de eerste set binnen. In de tweede set was het verzet van Sharapova gebroken en met een 6-2 stand plaatste Dementieva zich eenvoudig voor de eindstrijd.

Turkmenen vieren Meloendag

Icoon Opmerkelijk In Turkmenistan wordt vandaag de nationale feestdag 'Meloendag' gevierd. De feestdag, twaalf jaar geleden ingevoerd door de dictator Niyazov, moet het bestaan van de Turkmeense meloen bejubelen.

"Alle Turkmenen vieren Meloendag. De Turkmeense meloen is de bron van onze trots, zijn smaak kent in de hele wereld zijn gelijke niet, de geur ervan doet het hoofd tollen", aldus Turkmeense kranten. Uiteraard wordt de dag gevierd met de verkiezing van de Meloen van het Jaar, en vooral met het eten van heel veel meloenen.

Ter ere van Meloendag is er een speciaal soort meloen naar Niyazov vernoemd. De Turkmenbashi - tevens zijn zelf aangemeten titel en vrij vertaald 'vader aller Turkmenen' - kenmerkt zich door "zijn heerlijke aroma, geweldige smaak en grote omvang".

Bizarre feestdagen
Meloendag is niet de enige merkwaardige feestdag in Turkmenistan. Dictator Niyazov voerde eerder al Tapijtdag, de Dag van het Paard en herdenkingsdagen voor zijn eigen ouders in.

Niyazov komt vaker in het nieuws door de persoonsverheerlijking die hij om zichzelf heen heeft gecreëerd en door de rare beslissingen die hij neemt. Zo vernoemde hij januari naar zichzelf, en stelde hij een verbod in op playbacken. Daarnaast zijn overal in het land portretten van hem te vinden, en staat er een groot gouden standbeeld van Niyazov in de hoofdstad. Het standbeeld draait altijd met de zon mee.

Record in zicht voor Federer

De Zwitser Roger Federer ligt op schema om vandaag zijn veertigste toernooizege te behalen. In de halve finale van de Rogers Cup in Toronto was de nummer éen van de wereld in drie sets te sterk voor de Chileen Fernando González: 6-1, 5-7, 6-3.

Federer staat in zijn zeventiende opeenvolgende eindstrijd en is daarmee bovendien nog één finale verwijderd van het record van Ivan Lendl. In 1981 en 1982 speelde Lendl achttien finales op rij en Federer kan de Tsjechische Amerikaan komende week in Cincinnati evenaren.

Vrouw leent dochter (15) uit voor seks

ShockingEen Amerikaanse vrouw die vreesde dat zij haar vriend zou verliezen omdat ze in het ziekenhuis verbleef, heeft haar 15-jarige dochter seksueel aan haar 37-jarige vriend uitgeleend, zo meldden Amerikaanse media afgelopen week. De moeder, dochter en vriend tekenden daartoe een overeenkomst.

In het contract werd vastgelegd welke seksuele diensten het meisje moest verrichten en welk loon zij daar voor zou ontvangen, inclusief kledij en lichaamspiercings. De man en het meisje hadden vervolgens zo'n 20 keer seks met elkaar.

De openbare aanklager van Muskegon Heights (Michigan) waar de zaak zich afspeelde, noemt het één van de meest bizarre gevallen van kindermishandeling die op zijn bureau is beland. Moeder en vriend riskeren lange celstraffen. De moeder kan tot 15 jaar worden veroordeeld maar is voorlopig wel met een borgsom van 25.000 dollar op vrije voeten gesteld. Haar 37-jarige minnaar blijft vast zitten en wacht mogelijk levenslang.

The 25 Greatest PCs of All Time

Zoals we jullie gisteren al vertelden bestaat de PC 25 jaar, en dankzij een leuke submit kregen we een lijstje binnen met de ''The 25 Greatest PCs of All Time'' geheel subjectief samengesteld door de redacteuren van PC world.

Maar hoe dan ook, en erg leuk lijstje om door te lezen en ik als ouwe lul kan niet ontkennen dat ik een flink aantal van de computers uit dat lijstje herken.

Met dank aan most_wanted voor de submit

Virenque zwaar ten val

Richard Virenque, zevenvoudig winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France, is met zware verwondingen aan zijn hoofd opgenomen in het ziekenhuis van Grenoble. Tijdens een fietstocht kwam Virenque ten val doordat zijn voorvork afbrak.

Zijn neus is gebroken en de Fransman heeft een open breuk ter hoogte van zijn voorhoofd. In totaal kreeg hij maar liefst 32 hechtingen. Richard Virenque is wel bij bewustzijn, maar ligt aan een morfinepomp. Volgende week zal hij worden geopereerd.

Zakenman Gelt Dekker 'beledigt' Curaçao

Vrijwel alle politieke partijen in Curaçao willen af van de Nederlandse zakenman Jacob Gelt Dekker. De steenrijke ondernemer bezit op Curaçao onder meer het hotel en conferentiecentrum Kurá Holanda en het slavernijmuseum. Ook is hij voorzitter van ChildRight, die opkomt voor de belangen van het kind.

Reden dat men 'het gehad heeft' met Gelt Dekker is zijn aanhoudende kritiek op de bestuurders van het eiland. Die zijn volgens hem crimineel en incompetent. De druppel die de emmer bij de Antilliaanse politici deed overlopen is een column van Dekker op Luchtvaartnieuws.nl. Daarin zegt hij onder meer: ''De criminele leiders van de Curaçaose samenleving hebben aan de bevolking laten zien hoe het moet; de bevolking volgt gedwee in hun misdadige voetsporen. Misdaad tiert welig en breekt al jarenlang wereldrecords. Corruptie is diepgeworteld als deel van de cultuur. De bevolking is slecht opgeleid en wenst daar zelf niets aan te doen door bijscholing. Arbeidsethiek bij velen gaat niet veel verder dan luiheid, domheid en diefstal van alles wat los en vast zit.''

Verschillende fracties in de Staten van de Nederlandse Antillen hebben inmiddels opgeroepen tot een boycot van Gelt Dekker. Parlementariër Eunice Eisden (MAN) noemt de uitlatingen van Dekker ''bijzonder denigrerend''. Veel politieke partijen willen dat de Nederlandse ondernemer zelfs tot 'persona non grata' op het eiland wordt verklaard.

Ooijer gaat weer trainen bij PSV

De verhouding tussen PSV en André Ooijer lijkt weer te zijn verbeterd. Na een gesprek tussen de twee heeft de international besloten zijn ziekmelding in te trekken.

Ooijer heeft een overgang naar Blackburn Rovers echter nog niet uit zijn hoofd gezet. Ondanks dat PSV een steeds een forse afkoopsom wil heeft het gesprek ertoe geleid dat de verdediger weer gaat trainen. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zal hij echter nog wel ontbreken.

De 23-voudig international meldt zich maandag bij het Nederlands elftal, dat woensdag een oefenwedstrijd speelt tegen Ierland. Donderdag zal hij zich weer melden bij PSV.

'Britse leider al-Qaeda aangehouden'

TerrorismeOnder de 24 verdachten die de Britse politie afgelopen week aanhield wegens een vermeend complot om bomaanslagen te plegen op vliegtuigen, is ook de leider van al-Qaeda in Groot-Brittannië. Dat berichtte The Sunday Times op gezag van bronnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De man zou een sleutelrol hebben gespeeld in het genoemde complot, maar ook betrokken zijn geweest bij de planning van andere terreurdaden in de afgelopen jaren. Functionarissen van de inlichtingendienst MI5 omschrijven hem als de leider van een Brits terreurnetwerk dat bestaat uit moslims uit Pakistan, India, Irak en Afrikaanse landen.

The Sunday Times meldde verder dat volgens Scotland Yard twintig terroristen betrokken waren bij de vermeende plannen om vliegtuigen van Groot-Brittannië naar de Verenigde Staten op te blazen. Zij zouden het gemunt hebben op negen vluchten van Britse en Amerikaanse maatschappijen, die later deze maand vertrekken van onder meer de Londense luchthaven Heathrow.

Vloeibaar
De beoogde daders zouden gebruik hebben willen maken van vloeibare explosieven die aan boord van de vliegtuigen moesten worden gemengd uit verscheidene chemische componenten. De bommen moesten vervolgens tegelijkertijd tot ontploffing worden gebracht. Volgens schattingen van Scotland Yard hadden daardoor tot 3000 mensen om het leven kunnen komen.

Volgens The Sunday Times zijn twee verdachten aan de politieactie in de nacht van woensdag op donderdag ontsnapt. Hoewel zij niet worden beschouwd als belangrijke spelers, vrezen de autoriteiten dat zij mogelijk op eigen gezag toch aanslagen plegen. Bovendien zijn er allerhande verdenkingen van complotten door andere terreurcellen in Groot-Brittannië.



The Sunday Times vandaag

Veel Israëlische militairen gedood in Libanon

OorlogBij de aanvallen van Israël op Libanees grondgebied zijn zaterdag 24 Israëlische militairen omgekomen. Vijf van de omgekomen militairen zaten in een boven Libanon neergeschoten helikopter.

Formeel gelden ze nog als vermist omdat de stoffelijk resten nog niet konden worden geborgen. Het Israëlische leger meldde dit zondag. Het sprak van 85 gewonden.

Zaterdag was daarmee voor de Israëlische strijdkrachten de dodelijkste dag van aanvallen op het buurland sinds die een maand geleden begonnen. Het was tevens de eerste dag van een uitgebreider offensief zoals ze hadden aangekondigd.

Staakt-het-vuren
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties verlangde vrijdagavond dat de Israëli's en de sjiitische militie die zich in Zuid-Libanon fel tegen de aanvallen verzet, de beweging Hezbollah, de vijandelijkheden onmiddellijk staakten. Israël wil daarmee wachten tot kabinetsberaad op zondag. Volgens VN-chef Kofi Annan gaat het staakt-het-vuren maandagochtend in.

Door bombardementen op en beschietingen van Libanon zijn zaterdagnacht tal van mensen gewond geraakt. Vlak ten oosten Tyrus bombardeerden de Israëli's een huis waar een moeder met haar drie kinderen en een Srilankaanse hulp in de huishouding werden gedood.

Zes mensen raakten gewond toen de Israëlische luchtmacht opnieuw bruggen in het noorden van Libanon verwoestte. Daarbij zijn in Halba talrijke huizen verwoest en burgers gewond geraakt.

Baby's in VS steeds molliger

GezondheidUit een studie van de Amerikaanse Harvard Medical School blijkt dat baby's tot 6 maanden in de VS veel molliger zijn dan 20 jaar geleden. Er werd gekeken naar de gegevens van ruim 120.000 kinderen onder de zes jaar. In de States is nu 10% van de baby's duidelijk te dik en dat aantal groeit.

De baby's van nu zijn niet alleen vaak zwaarder bij de geboorte dan vroeger, maar nemen ook in de eerste maanden van hun leven te snel in gewicht toe. Een onderzoeker noemt de resultaten ''Schrikbarend'' omdat een dikke baby ''niet altijd een gezonde baby is. Zeker omdat gewichtstoename in de eerste maanden van het leven van een baby een voorteken is van overgewicht en hoge bloeddruk op latere leeftijd.''

In Nederland is niet bekend hoeveel baby's met overgewicht er zijn. Een Nederlandse baby weegt bij de geboorte gemiddeld 3453 gram. Na 6 maanden is een gezond gewicht voor een baby ongeveer 8 kilo, maar een toenemend aantal ukkies zit boven dat gewicht. Volgens Hinke Haisma van de Rijksuniversiteit Groningen is flesvoeding één van de oorzaken van de te mollige baby's. Kinderen van 4 maanden die naast borstvoeding ook flesvoeding krijgen, nemen 18% meer voeding tot zich dan baby's die uitsluitend aan de borst drinken.



Baby Zag uit New York: 17 maanden oud.

DVD: The Muppets' Wizard of Oz



Het klinkt als een ideale combinatie: een bekend verhaal, maar dan uitgevoerd door een bijzondere cast van geliefde poppen. In The Muppets' Wizard of Oz zien we Kermit, Miss Piggy, Gonzo en Fozzie in de rollen van vogelverschrikker, 'Het tinnen ding' en de laffe leeuw. Samen met een cast vol sterren, Ashanti speelt de rol van Dorothy, volgen we hun avonturen in het land van Oz. Een nieuw deel in de succesreeks van de Muppetfilms of een jammerlijke mislukking om een bekende formule uit te buiten? De dvd van The Muppets' Wizard of Oz is sinds 2 augustus te koop.

Rasechte rijramp

Menno pikt Marjolijn en mij op in Bayonne en we slaan kamp op in Lacanau. Op moeders advies ("Je moet goed drinken met dit warme weer") gaan we een paar avonden flink op stap, op advies van mijn spiegelbeeld lig ik uren in de zon (echt, een lijk was er lekker bij) en op advies van mijn laatste studieresultaten, begraaf ik mijn hersens in een diepe coma in de hoop dat ze er met nieuwe energie uitkomen. En dan: Het Moment. Les vacances c'est fini

Prijsverlaging PSP op komst?

Het gerucht gaat dat Sony de prijs van de PSP gaat verlagen en dit moet dit jaar nog gebeuren. Op dit moment kost de PSP 200 dollar in de US, maar daar moet 50 dollar vanaf gaan. Naast deze prijsverlaging komen er waarschijnlijk ook bundels met games in de winkels te liggen.

Op deze manier wil Sony de concurrentie aangaan met de Nintendo DS. Qua aantallen staat de PSP net onder de Nintendo DS, met respectievelijk 20 en 21 miljoen stuks. De PSP heeft echter het momentum verloren en de Nintendo DS verkopen blijven doorgaan door games als Brain Age en Nintendogs. De PSP heeft sinds Liberty City stories geen grote game meer uitgebracht. De volgende grote game voor de PSP is Vice City Stories, dat dit jaar nog moet uitkomen.

Een prijsverlaging voor de PS2 naar 99 dollar zit er ook aan te komen, maar pas ergens volgend jaar. De verkopen zijn nog prima en Sony heeft geen reden om de prijs te verlagen. Sony houdt ook nog steeds vast aan de 10-jarige levensduur van de PS2.

Xbox Live Arcade op de PC?

De website Shacknews heeft volgens betrouwbare bronnen vernomen dat Microsoft werkt aan Xbox Live functionaliteiten voor in Windows Vista. De service zou door het leven gaan als Panorama en dit is een soort van Xbox Live Arcade. Niet alleen zal de PC-gebruiker Xbox Live Arcade-games kunnen downloaden, maar ook multiplayer tegen Xbox 360-gamers behoort tot de mogelijkheden.

Microsoft heeft al vaker gezegd dat ze gamen op de PC meer willen stimuleren en ook dat multiplayer op meerdere platformen in de toekomst normaal zal zijn. Met Panorama zouden hiervoor dus de eerste stappen gezet moeten worden. Panorama zal niet de Xbox 360 simuleren, en de ontwikkelaars van de arcade games zullen dus twee verschillende versies moeten uitbrengen.

Een medewerker van Microsoft heeft bevestigd dat ze bezig zijn met Xbox Live functie voor Windows Vista onder de codenaam Panorama, maar wil nog niks zeggen over de details.

Seks in pashokjes komt vaak voor

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Uit een reportage van een journalist in het Algemeen Dagblad blijkt dat jongeren in pashokjes vaak seks hebben. "De afgelopen anderhalf jaar heb ik al vier vozende stelletjes betrapt en ik werk niet eens fulltime. Ik trek gewoon het gordijn open en zeg dan: zo, gaat ie lekker? Als anticlimax, zeg maar", aldus een verkoper van de Bijenkorf.

De journalist is voor zijn reportage enkele winkels langsgegaan om het personeel vragen te stellen over het fenomeen. Het blijkt bijna overal voor te komen. Toen de journalist aan een winkelmedewerker een vraag stelde over seks in pashokjes, kreeg hij als antwoord: "Alweer, waar?". Een medewerker van de Bijenkorf legt uit hoe ze meestal paartjes ontdekken. "Vaak ontdekken we seksende paartjes door klanten die ons waarschuwen dat ze 'rare' geluiden uit de paskamers horen komen. Laatst ben ik zelf gaan kijken en hoorde ik gehijg. Ik heb meteen de bewaking gebeld. Het duurde nog zeker tien minuten voordat het stel uit de paskamer kwam. De brutaliteit".

Bij de winkel Men at Work in Utrecht staat een bordje 'Geen seks in de paskamer'. "Het bordje is om mensen op een leuke manier te waarschuwen dat wij geen seks in paskamers tolereren. Ik heb hier zelf nog niemand betrapt, maar ik weet dat het gebeurt", aldus assistent-bedrijfsleider Diego Lopulalan. Bij zijn vorige baan kwam hij in aanraking met heuse lesbische taferelen. "Hiervoor heb ik in een sportzaak gewerkt en daar heb ik weleens twee meiden bezig gezien".

Een collega van hem, Robby van Ingen, heeft twee weken geleden nog een stelletje betrapt op orale seks in de paskamer. "Dat meisje zat op haar knieën in de paskamer en de jongen stond voor haar, met z'n broek op zijn enkels", legt hij uit. Diego zou seksende klanten wel vriendelijk behandelen. "Als ik mensen zou betrappen, zou ik ze vriendelijk vragen om ermee te kappen en daarna mogen ze van mij gewoon doorpassen", zegt hij lachend.

Op de lingerie-afdeling van de Bijenkorf zijn zelfs regelmatig mannen die vrouwenlingerie uitproberen in de paskamer. Ook verleiden vrouwen kennelijk in de nog-niet-gekochte sexy lingergie hun vriend in de paskamer. Een vakantiekracht van het bedrijf merkt namelijk op dat er weleens gebruikte condooms in de paskamer gevonden worden.



"Ik trek gewoon het gordijn open en zeg dan: zo, gaat ie lekker?"

MySpace in Heaven

Stel je eens voor dat God een MySpace account had.

Je zou hem gewoon een emailtje kunnen sturen met je smeekbeden. Je zou hem kunnen toevoegen aan je contactlijst, eens gezellig online lullen met de beste man. Gewoon je directe verbinding met je online buddy “God” . Zou dat niet enig zijn ? (Damn….. ik lijk de EO wel )

Iemand had teveel fantasie en heeft er een filmpje over gemaakt en dat kan je hier bekijken. Amen……..

Paris Hilton begraaft geit naast Monroe

Icoon Showbizz Paris Hilton heeft een stuk grond naast het graf van Marilyn Monroe gereserveerd voor het geval haar oude geit Billy komt te overlijden. Het kerkhof Pierce Bros. Westwood Village Memorial Park is wereldberoemd door graven van Hollywoordsterren als Truman Capote, Dean Martin en Jack Lemmon.

Paris had de begraafplaats gereserveerd voor 'Billy Hilton'. "Iedereen was zeer begripvol omdat ze ervan uitgingen dat dat een van haar familieleden was", aldus een bron van de begraafplaats in the Daily Star. "Maar het blijkt maar een oude geit te zijn. Normale mensen begraven hun huisdieren in de tuin en dat is het. Maar niet Paris. Dit is een van de meest prestigieuze begraafplaatsen ter wereld, dit is niet voor dieren. Het moet gereserveerd zijn voor supersterren".

Paris heeft ook een gospelkoor geboekt om de begrafenis van Billy in de Christelijke kerk van Los Angeles muzikaal te begeleiden. Naast de geit Billy heeft Paris ook nog twee chihuahuas, een fret en een aap als huisdieren.

Fans van Marilyn Monroe zijn boos dat Hilton het lef heeft om een dode geit naast de overleden actrice te begraven. Vorige maand joeg Paris fans van Marilyn Monroe ook al in het harnas door zichzelf met de overleden actrice te vergelijken. "Ik denk dat elk decennium een blond icoon heeft, zoals Marilyn Monroe of Diana. En nu ben ik dat icoon".



Paris Hilton's geit is niet vaak in het nieuws
Hier is ze op de foto met haar hond Tinkerbell



Met dank aan MaximusF1 voor de herschreven submit.

Man lift al twintig jaar naar zijn werk

Icoon Opmerkelijk De 50-jarige Jan Geleijns uit Lage Zwaluwe gaat al twintig jaar elke dag liftend naar zijn werk. Hij werkt op 35 kilometer afstand in Werkendam. Door het liften spaart hij de natuur en zijn portemonnee. Geleijns kent inmiddels veel mensen die net als hij op hetzelfde traject reizen. Hij heeft dan ook enkele vaste automobilisten die hem altijd meenemen als hij staat te wachten. Geleijns is een ware liftexpert geworden, en weet precies waar hij moet gaan staan om opgepikt te worden.

Nog nooit heeft hij gedacht om een keertje de bus te pakken. Wel had hij een tijdje geleden een slechte periode. Veel mensen weigerden hem toen als lifter op te pikken. Hij merkte op dat dat kwam omdat hij te veel haar had. Nadat hij naar de kapper was gegaan ging het een stuk beter. Wel stelt Geleijns dat je "elke dag een beetje geluk" moet hebben.

Klik hier voor een geluidsreportage van verslaggever André Schoonderwoerd van de Omroep Brabant, die een ochtendje met hem meelift.

Met dank aan Omroep Brabant voor de submit.

Just Cause demo op 24 augustus

De ontwikkelaar van Just Cause heeft aangekondigd dat er een demo aan zit te komen. De demo zou op 24 augustus op de Xbox Live Marketplace moeten staan, en de PC-demo zou iets later moeten verschijnen. Wanneer de PC-demo precies zal verschijnen is niet bekend. In de demo zal een eiland zitten dat speciaal voor de demo is gemaakt en niet zal verschijnen in het uiteindelijke spel.

Naast de aankondiging van de demo is ook de lijst met achievements bekend gemaakt:

* (5) 10 Side Missions Completed - Complete 10 Side Missions.
* (25) Freedom Fighter - Liberate 11 Provinces In San Esperito.
* (25) Mission 7 Completion - Complete Story Mission 7.
* (50) Mission 14 Completion - Complete Story Mission 14.
* (125) All Story Missions Completed - Complete All Story Missions.
* (50) Protector of the People - Liberate 22 Provinces In San Esperito.
* (75) Saviour of San Esperito - Liberate Every Province In San Esperito.
* (25) 15 Takeover Missions Completed - Complete 15 Takeover Missions.
* (50) 30 Takeover Missions Completed - Complete 30 Takeover Missions.
* (75) 45 Takeover Missions Completed - Complete 45 Takeover Missions.
* (5) Salt Refinery... Yeah Right - Complete Collect Mission 1.
* (5) Back-Door Action - Complete Collect Mission 2.
* (5) I Want a Super-Potent Weapon - Complete Collect Mission 3.
* (5) I've Got the Blueprints, Man - Complete Collect Mission 4.
* (5) I Want My Intel Back - Complete Collect Mission 5.
* (5) Red Eyes - Complete Collect Mission 6.
* (5) We Have Ways of Making You Talk - Complete Collect Mission 7.
* (5) Rico the Beach Comber - Complete Collect Mission 8.
* (5) Staying Power - Complete Collect Mission 9.
* (5) The Cleavage - Complete Collect Mission 10.
* (5) Slippery When Wet - Complete Collect Mission 11.
* (5) New Kind of Kick - Complete Collect Mission 12.
* (5) White Beaches - Complete Collect Mission 13.
* (15) All Race Missions Completed - Complete Every Race Mission.
* (45) All Collect Missions Completed - Complete Every Collect Mission.
* (10) 20 Side Missions Completed - Complete 20 Side Missions.
* (15) 30 Side Missions Completed - Complete 30 Side Missions.
* (20) 40 Side Missions Completed - Complete 40 Side Missions.
* (25) 50 Side Missions Completed - Complete 50 Side Missions.
* (5) Champion Of Race 1 - Complete Race 1.
* (5) Champion Of Race 2 - Complete Race 2.
* (5) Champion Of Race 3 - Complete Race 3.
* (5) Champion Of Race 4 - Complete Race 4.
* (5) Champion Of Race 5 - Complete Race 5.
* (5) Champion Of Race 6 - Complete Race 6.
* (5) Champion Of Race 7 - Complete Race 7.
* (5) Champion Of Race 8 - Complete Race 8.
* (5) Champion Of Race 9 - Complete Race 9.
* (10) 100 Kills - Kill 100 Enemies.
* (20) 250 Kills - Kill 250 Enemies.
* (50) 500 Kills - Kill 500 Enemies.
* (10) Most Wanted 1 Min - Survive For 1 Minute With Maximum Wanted Level.
* (25) Most Wanted 2 Mins - Survive For 2 Minutes With Maximum Wanted Level.
* (50) Most Wanted 5 Mins - Survive For 5 Minutes With Maximum Wanted Level.
* (10) 20 Land Vehicle Stunts - Complete 20 Land Vehicle Stunts.
* (10) 20 Sea Vehicle Stunts - Complete 20 Sea Vehicle Stunts.
* (10) 20 Air Vehicle Stunts - Complete 20 Air Vehicle Stunts.
* (50) All Stunts Completed - Complete All Stunts.
* (5) 20 Car-To-Car Stunts - Complete 20 Car-To-Car Jumps.
* (5) Base Jump 1000 Meters - Base Jump From 1000 Meters Or Higher.

Mad Tracks uitgesteld vanwege online multiplayer

De game Mad Tracks, een Xbox Live Arcade game met kleine auto's, zal een kleine vertraging oplopen. Meestal is dat slecht nieuws, maar in dit geval is het goed nieuws. Oorspronkelijk zou Mad Tracks alleen een off-line multiplayer bevatten, maar er wordt nu ook een online-multiplayer voor gemaakt. Dit zorgt er dus wel voor dat de game iets later uit zal komen. Deze feature zal echter waarschijnlijk wel zorgen voor meer verkochte games, want veel gamers zagen deze functie graag verschijnen in deze mini-racer. Wanneer de game nu precies zal uitkomen is niet bekend, maar wel is bekend dat hij speelbaar zal zijn op de Leipzig Games Convention eind augustus.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.