Liverpool wint Community Shield

Olga (Nuongirl)
Liverpool heeft de Community Shield gewonnen, de wedstrijd tussen de landskampioen en de winnaar van de FA Cup. In het Millennium Stadium in Cardiff won de ploeg van manager Rafael Benitez met 2-1 van Chelsea.

The Reds, met Boudewijn Zenden in de basis, kende een vliegende start van de wedstrijd tegen de Londenaren, waar Arjen Robben vanaf het begin meespeelde. In de negende minuut van de wedstrijd counterde Riise richting het doel van Chelsea en deed een poging vanaf ruim twintig meter. Carlo Cudicini, die de geblesseerde doelman Cech verving, greep mis op de snoeiharde pegel, waardoor Liverpool op een 1-0 voorsprong kwam. Nog voor rust trok de landskampioen de score weer gelijk. Op aangeven van Frank Lampard kon Andrei Shevchenko alleen af op doelman Reina. De Spanjaard was kansloos op de koele schuiver van de Oekraïense spits.

Peter Crouch was degene die de wedstrijd besliste voor Liverpool. Op aangeven van invaller Craig Bellamy kopte de boomlange Brit van dichtbij raak. Salomon Kalou maakte zijn officiële debuut aan de kant van Chelsea. Na 35 minuten verving de voormalig speler van Feyenoord de geblesseerde Michael Ballack.