Verstappen breekt ronderecord in Assen

Tijdens de zevende editie van de Rizla Racing Day is Assen heeft Jos Verstappen een demonstratie gegeven met de A1GP-bolide. De voormalig Formule 1-coureur reed in totaal drie ronden over het Drentse circuit. Het oude ronderecord, op naam van Formule 3-rijder Harald Schlegemilch, werd met een seconde verbeterd.

"Gisteren heb ik nog even met mijn eigen auto over het circuit gereden om de baan te leren kennen. Het circuit is waanzinnig mooi met die snelle rechte stukken en de chicanes. Het TT Circuit zou ideaal zijn voor A1GP-auto's. De sfeer is fantastisch en ik vind het mooi om al die oranje petjes te zien. Qua afstelling aan de auto hebben we weinig kunnen doen. Er had nog zeker één of twee seconden van de tijd af gekund," was de reactie van Verstappen.

De Rizla Racing Day is een gratis toegankelijk evenement. Behalve de demonstratie van Verstappen kwamen er ook nog andere coureurs in actie. In de ochtend reden er voornamelijk tweewielers over het circuit. In de middag werd er een race verreden voor het Duitse Formule 3 kampioenschap. Daarnaast waren er nog races in de Benelux Racing League, de Superkart Championship en de Dutch Supercar Challange.