FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 augustus 2006

Mogelijk vogelgriep in Diergaarde Blijdorp

Icoon Vogelgriep Onderzoekers hebben bij twee overleden uiltjes van Diergaarde Blijdorp aanwijzingen gevonden voor de voor mensen gevaarlijke variant van de vogelgriep (H5N1). Dat heeft het ministerie van Landbouw zaterdagavond laat bekendgemaakt. De besmetting van de twee jonge uiltjes werd bij een routinecontrole ontdekt, en later bevestigd in een ander laboratorium. Toch moeten er nog extra onderzoek uitgevoerd worden voordat het zeker is dat het om een vogelgriepbesmetting gaat.

Een groot deel van de vogels in Blijdorp is gevaccineerd tegen de vogelgriep, maar de twee overleden uiltjes waren dat niet. De dierenverzorgers van de dierentuin hebben in afwachting van de resultaten van het onderzoek al medicatie gekregen. Voor de bezoekers zou geen gevaar zijn geweest. Op dit moment moet Blijdorp alle vogels al zo veel mogelijk ophokken of afschermen.

Met dank aan JJdJ1984 en Leopold_Stotch voor de submit.

'Israël stopt maandag met offensief in Libanon'

Icoon Oorlog Het Israëlische leger zal maandag om 07.00 uur stoppen met het offensief in Libanon. Dat hebben bronnen binnen de Israëlische regering zaterdag verklaard. Hiermee zou Israël het staakt-het-vuren uit een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties steunen. Ook de Libanese regering en Hezbollah hebben aangegeven hun steun te verlenen aan de resolutie.

Het Israëlische kabinet zal zich morgen officieel over de resolutie buigen. Premier Olmert liet zaterdag al weten positief tegenover het voorstel te staan. Volgens de resolutie moet in het zuiden van Libanon een VN-vredesmacht van 15.000 man komen, die samen met het Libanese leger de orde gaat bewaken. Na de komst van de vredesmacht moet het Israëlische leger zich terugtrekken.

In de tussentijd gaat de oorlog in Libanon nog in alle hevigheid door. Zaterdagochtend werd er nog een nieuw grondoffensief ingezet. Het leger trok daarbij op tot de rivier de Litani, zo'n dertig kilometer Libanon in. Hierbij ontstonden af en toe hevige gevechten, waarbij zeven Israëlische militairen omkwamen. Aan de kant van Hezbollah vielen, volgens Israël, zo'n veertig doden. Bij nieuwe luchtaanvallen kwamen vandaag eveneens negentien mensen om het leven.

Vrouwen beroven en mishandelen fietsendief

Icoon Domme criminelen Een fietsendief uit Almelo kwam afgelopen donderdag van een koude kermis thuis toen hij door twee vrouwen met pepperspray werd bespoten. Bovendien namen de vrouwen zijn mobiele telefoon mee. De fietsendief raakte hierbij gewond, en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De 21-jarige dief kwam zelf aangifte doen van mishandeling en diefstal door twee vrouwen. De politie kon de twee, een 19-jarige en een 20-jarige Almelose, even later makkelijk oppakken aan de hand van hun signalement.

De vrouwen bekenden meteen, maar gaven aan dat ze de man hadden betrapt terwijl hij de fiets van de 20-jarige aan het stelen was. Terwijl ze dit probeerden te voorkomen, zouden ze pepperspray gebruikt hebben. Later gaven ze toe ook de mobiele telefoon van de fietsendief gestolen te hebben.

De twee vrouwen zijn aangehouden en voor nader verhoor meegenomen naar het bureau. Ook de fietsendief is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten.

Smith zevende bij discuswerpen

Rutger Smith heeft de Europese atletiekkampioenschappen in het Zweedse Göteborg afgesloten met de zevende plaats in de finale bij het discuswerpen. Smith, die maandag net naast de medailles greep bij het kogelstoten, noteerde met zijn zesde en laatste poging 64,46 meter.

De Litouwer Virgilijus Alekna pakte de titel met een worp van 68,67 meter. Het zilver ging naar de Est Gerd Kanter (68,03) en brons met 66,14 meter was voor Aleksandr Tammert, eveneens afkomstig uit Estland.

Afghanen beschieten Nederlands kamp

Icoon OorlogEen onbekende groepering heeft zaterdagochtend in Noord-Afghanistan het Nederlandse kamp van het Provinciaal Reconstructieteam met raketten beschoten. Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten.

Aangezien de Taliban in Noord-Afghanistan niet opereren, is het moeilijk vast te stellen wie er achter de beschieting zit. Volgens de woordvoerder is het kamp voor de eerste maal beschoten.

De Nederlandse militairen zijn tot 1 oktober 2006 belast met de wederopbouw in het Noord-Afghaanse gebied.

Ronaldinho VN-woordvoerder voor sport

Icoon Buitenlands De Braziliaanse voetballer Ronaldinho is zaterdag door de Verenigde Naties aangesteld als woordvoerder voor de sport, ontwikkeling en vrede. De speler van FC Barcelona werd ook nog benoemd tot VN-ambassadeur in het voedselprogramma.

Ronaldinho was onder de indruk. "Ik voel me bijzonder vereerd. Mijn mooie leven heb ik te danken aan het voetbal. Nu wil ik iets teruggeven aan de jeugd".

De 26-jarige Ronaldinho is op dit moment op rondreis door de Verenigde Staten met de selectie van Barcelona.

AZ te sterk voor Bolton Wanderers

AZ heeft de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen afgesloten met een overwinning in en tegen Bolton. De plaatselijke Wanderers werden met 3-1 verslagen, nadat het na de eerste helft nog 1-1 stond.

Arveladze scoorde de eerste treffer voor de Alkmaarders, vlak daarna maakte Johann Smith gelijk. Na rust creëerde een sterker AZ veel kansen waaruit Stijn Schaars en invaller Julian Jenner wisten te scoren, waardoor er uiteindelijk een 1-3 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Florencio wint Clasica San Sebastian

Xavier Florencio heeft zaterdag de Clasica San Sebastian gewonnen. In de massasprint versloeg de Spaanse wielrenner de Italiaan Garzelli en de Kazak Kasjetsjkin.

Nadat de Jaizkibel was beklommen, leek het erop alsof de Rus Dennis Menchov en de Spanjaarden Iban Mayo en Carlos Sastre gingen strijden om de overwinning. Enkele kilometers voor de streep werd het trio echter ingelopen. Florencio was daarna de snelste van een groep van 51 renners.

Feyenoord onderuit tegen Reading


Feyenoord heeft de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen slecht afgesloten. De ploeg van trainer Erwin Koeman verloor met 2-1 bij Reading, dat dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis in de Premier League uitkomt.

Benjamin de Ceulaer maakte de Rotterdamse goal. Ron Vlaar viel na een half uur spelen met een voetblessure uit. Toen stonden de Rotterdammers met 2-0 achter door treffers van Dave Kitson en Ívar Ingimarsson. Feyenoord had weinig in te brengen en mocht de handen dichtknijpen dat het bij 2-0 bleef. In de tweede helft speelde Feyenoord een stuk beter, vooral nadat Pierre van Hooijdonk en De Ceulaer binnen het veld werden gebracht.

Duvel is wel/niet goed na hartoperatie

Er is grote ophef ontstaan bij onze zuiderburen onder cardiologen over de effecten van een glas Duvel-bier na een openhartoperatie. De Belgische misdaadauteur Pieter Aspe dronk deze week voor het oog van de camera's een glas Duvel nadat hij een paar dagen ervoor was geopereerd aan de kransslagaders.

Zijn hartchirurg dronk een glas Duvel (8,5% alcohol, hergist op de fles) mee met Aspe. ''Duvels zijn goed voor Aspes cholesterol. Ze bevatten vitamine B en hebben een positieve invloed op zijn genezing'', aldus de behandelend cardioloog Bert Rocher vandaag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Schokkend
Collegacardiologen reageren geschokt op de handelswijze van Aspe en Rocher: ''Een sensationele show'', oordeelde de Cardiologische Liga in Brussel over de alcoholische receptie in het ziekenhuis zelf. ''Een arts zou dit niet mogen doen. Sommige patiënten zullen nu denken dat ze er op los mogen drinken, wat zeker niet mag. Dagelijks drie Duvels achteroverslaan is ongezond.''

Ook een cardiologe uit Aalst stelt dat ''enkele Duvels voor een hartverzwakking kunnen zorgen.'' Zij zegt: ''Na een hartinfarct raden we alcoholgebruik af. Alcohol vermindert de pompkracht van het hart en dat is gevaarlijk.''

Brouwerij
De maker van het bier, brouwerij Moortgat, is verheugd over de gratis publiciteit. ''Drie Duvels per dag? Als de arts zegt dat het mag, dan zal dat wel juist zijn, zeker?''

De 53-jarige misdaadauteur Aspe is een liefhebber van Duvel. In zijn misdaadboeken wordt Duvel gedronken. Hij is van plan er na zijn operatie maximaal drie op een dag te nuttigen.



Pieter Aspe geniet na zijn operatie van een lekkere Duvel

Rode Duivels voor prikkie op tv

Icoon VoetbalHet is slecht gesteld met de populariteit van de Belgische nationale voetbalploeg de Rode Duivels. Er was bar weinig belangstelling bij Belgische tv-zenders voor de uitzendrechten van de interland tegen Kazachstan volgende week. VTM kocht de rechten uiteindelijk voor slechts 50.000 euro.

Volgens de Belgische krant De Morgen waren de tv-rechten van de Rode Duivels nooit eerder zo weinig waard. En dat is de schuld van de voetbalbond zelf, want die wees in eerste instantie een bod van VTM van 240.000 euro per wedstrijd voor 15 thuisinterlands af. De bond hoopte op meer geld als het de wedstrijden per stuk zou verkopen, maar kwam bedrogen uit toen er geen belangstelling was.

Zie voor meer sportnieuws Sport.FOK!.

Tamil Tijgers en leger slaags in Sri Lanka

BuitenlandsHevige gevechten tussen het leger en de rebellenbeweging Tamil Tijgers hebben zaterdag in het noorden en oosten van Sri Lanka zeker 127 levens geëist. Minstens 280 mensen zijn gewond geraakt. Dat hebben de Srilankaanse strijdkrachten meegedeeld. Volgens een legerwoordvoerder zijn 27 militairen omgekomen en tussen de honderd en 150 rebellen.

De gevechten braken uit toen de Tamil Tijgers bunkers van het leger aanvielen op het noordelijke schiereiland Jaffna. Ook bestookten zij de noordelijke kust vanuit de zee.

Vluchtelingen
Srilankaanse organisaties waarmee Mensen in Nood/Cordaid nauw samenwerkt, heeft aan de Nederlandse hulporganisatie laten weten dat in het noordoosten van Sri Lanka naar schatting 50.000 mensen op de vlucht zijn geslagen.

Zij zitten in kampen, waar gebrek aan drinkwater, voedsel en medische hulp is. Alleen al uit de stad Muttur, waar de strijd tussen de Tamil Tijgers en het leger het hevigst is, zijn zeker 30.000 mensen gevlucht.

Italië pakt 40 moslims op bij reeks invallen

BuitenlandsIn Italië zijn de afgelopen twee dagen veertig arrestaties verricht tijdens invallen bij 'ontmoetingsplaatsen van moslims' in onder meer Rome, Milaan, Venetië, Florence en Napels. Volgens het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken ging het om 'een buitengewone operatie naar aanleiding van de Britse antiterreuroperatie'. Invallen werden gedaan bij onder andere internetcafés en geldwisselkantoren.

In totaal moesten ruim 4.100 mensen hun papieren aan de politie tonen. Veertig van hen werden dus gearresteerd. Van 28 arrestanten zouden de verblijfsvergunningen niet in orde zijn en 12 personen werden aangehouden op verdenking van vermogensdelicten. Er werden ook nog eens 114 uitzettingsbevelen uitgedeeld.

De Islamitische Anti-Discriminatiebond in Italië veroordeelde de gang van zaken: ''Er zijn meer dan vierduizend mensen aangehouden en vernederd, om de politie in staat te stellen twaalf kruimeldieven en 28 illegale immigranten te arresteren.''

Sedoc woedend over missen finale

De Nederlander Gregory Sedoc heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 110 m horden. In de halve finales had Sedoc een prima start, maar op driekwart van de race raakte hij uit balans en wist niet te finishen.

Sedoc werd geraakt door de Zwitser Ivan Bitzi, die naast hem een poortje miste. De Nederlander was woedend. "Ik lag goed, die Bitzi raakte me keihard aan. Ik had gewoon in de finale moeten staan.Dit slaat echt nergens op, ik dien een protest in."

De Wit-Russische Alesia Toerova werd Europees kampioene op de 3.000 meter steeple. Miranda Boonstra kwam er in de finale niet aan te pas. Ze viel in het begin van de wedstrijd in de waterbak, en kon zich niet meer herstellen. Boonstra eindigde uiteindelijk als laatste.

'Fietshelm dragen voorkomt veel letsel'

Icoon Binnenlands Uit onderzoek van Consument en Veiligheid blijkt dat elk jaar 15.000 fietsers met hoofdletsel op de spoedeisende hulp behandeld worden. De organisatie wil daarom dat fietshelmen gebruikt gaan worden. In totaal laten 67.000 fietsers zich met enige vorm van letsel behandelen op de spoedeisende hulp.

"Van deze slachtoffers hebben 3500 mensen ernstig hoofdletsel opgelopen, zoals een hersenschudding of hersenletsel. Vooral kinderen in de leeftijd van vijf tot tien jaar en jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar lopen veel hoofdletsels op, respectievelijk bij 26 procent (1600) en 27 procent (1800) van de fietsongevallen", aldus een woordvoerder. De organisatie vindt dat 'de beleving' mensen ervan weerhoudt om een fietshelm te dragen. "De mensen die geen helm dragen zijn de grootste barrière voor mensen die het wel willen. Het wordt in Nederland gezien als iets belachelijks om met een helm op rond te fietsen. In andere landen is de fiets een sportattribuut waarbij je voorzorgsmaatregelen neemt", gaat de woordvoerder verder.

Consument en Veiligheid raadt ouders van jonge kinderen aan om hen een helm te laten dragen. "Juist bij jonge kinderen komt letsel vaak voor, zij zijn kwetsbaar en moeten nog leren fietsen. Voordeel van kinderen is dat ze nog niet bevattelijk zijn voor de, vaak negatieve, mening van anderen over het dragen van een fietshelm".

Met 40.000 ongevallen staat een val van de fiets op de eerste plaats van fietsongevallen. 7500 fietsers botsen met een personenauto. 4800 fietsers worden behandeld, omdat ze bekneld waren geraakt tussen een fietswiel of de spaken.



C&V raadt iedereen aan fietshelmen te dragen

Minder overvallen op winkels

Icoon MisdaadIn de eerste helft van dit jaar zijn minder overvallen op winkels gepleegd dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel daalde het aantal met een kwart. In de eerste zes maanden van 2005 werden 390 overvallen gemeld. In die periode dit jaar waren dat er 301.

De Raad zegt dat er minder overvallen worden gepleegd omdat winkeliers tegenwoordig minder contant geld in kas hebben.

Opvallend is dat in Amsterdam en omgeving het aantal roofovervallen juist steeg. Omdat in de hoofdstad vooral in de buitenwijken steeds meer winkels worden beroofd, pleit de Raad voor uitbreiding van het preventief fouilleren van het centrum naar de hele stad.

Balkenende en Zalm: hou loonmatiging vast

Icoon Economie Premier Jan Peter Balkenende en minister Gerrit Zalm van Financiën hebben vandaag de vakbonden opgeroepen om de lonen van werknemers te blijven matigen. Balkenende waarschuwde dat Nederland zichzelf in de voet schiet als de loonkosten weer hoger worden. Dan worden de producten in Nederland duurder en wordt Nederland minder interessant voor kopers uit het buitenland.

Zalm zegt dat de discipline van de vakbonden een van de redenen is dat het nu weer goed gaat met de economie. "Laten we hopen dat het zo blijft. Anders is het snel over", aldus de minister. De Nederlandse economie is het vorige kwartaal met 2,4 procent gegroeid.

De vakcentrales FNV en CNV willen hogere lonen gaan eisen voor volgend jaar, omdat het CBS en CPB onlangs aankondigden dat het weer goed gaat met de Nederlandse economie. De bonden hanteren nu een maximale looneis van twee procent. Zij willen volgend jaar een looneis van een procent meer dan de inflatiecorrectie. Als er dus twee procent inflatiecorrectie zou optreden, dan willen de bonden drie procent loonsverhoging. FNV stelt dat "de seinen op groen" staan voor hogere lonen.

Balkenende probeert de vakbonden te waarschuwen. "We hebben geen geleide loonpolitiek, maar we moeten wel lessen trekken uit fouten uit het verleden". Zo is Nederland vanaf 1996 en 1997 twaalf procent duurder geworden dan de omringende landen. "Ik heb wel honderd keer gezegd dat de positie van Nederland is verzwakt toen we duurder zijn geworden dan onze naaste concurrenten. Juist nu de ontwikkelingen goed zijn, moeten we deze niet laten wegspoelen", aldus de premier.



Ontwikkeling van de lonen sinds 2001

Blizzard toont The Caverns of Time

Blizzard heeft meer informatie over de Caverns of Time vrijgegeven. Deze dungeon is een van de grotere nieuwe toevoegingen die komt met de Burning Crusade add-on.

In de Caverns of Time kunnen spelers drie grote gebeurtenissen uit de Warcraft geschiedenis herbeleven. Zo zul je Thrall moeten helpen bij zijn ontsnapping uit de Durnholde keep, en zul je getuige zijn van de veldslag bij Mount Hyjal, waar men de demon Archimonde versloeg.
Tenslotte zal je ervoor moeten zorgen dat de Dark Portal weer geopend wordt, aangezien deze gebeurtenis de Orcs in Azeroth introduceerde.

Blizzard heeft tevens enkele screenshots online gezet, waarop onder andere Tarren Mill en Durnholde Keep te zien zijn. Echter, nu zonder het verval wat in de loop der jaren is gebeurd en zoals spelers deze gebieden tegenwoordig kennen.



65% is aanhanger van evolutietheorie

Icoon Onderzoek Uit een onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science blijkt dat 65 procent van de Nederlandse bevolking de evolutietheorie aannemelijk of 'zeker waar' vindt. 25 procent denkt dat de evolutietheorie 'zeker niet waar' is. De overige 10 procent twijfelt aan de theorie.

Van de Westerse landen staan inwoners van Turkije en de Verenigde Staten het meest afwijzend tegenover de theorie van Charles Darwin. Ongeveer 40 procent van de Amerikanen ziet de evolutietheorie als aannemelijk, 39 procent ziet de evolutietheorie als 'zeker niet waar'. Van de Turken gelooft 50 procent niet in de evolutietheorie.

De meeste aanhangers van de evolutieleer wonen in Europa. IJsland is koploper, daar gelooft 85 procent in Darwins theorie. Ook in Denemarken, Zweden, Frankrijk, Japan en Groot-Brittannië wonen veel Darwin-aanhangers. Vergeleken met de rest van Europa staat Nederland bijna onderaan in het rijtje. Van de Europese landen staan alleen Polen en Griekenland lager.

Onderzoeker Jon Miller van de Michigan State University denkt dat veel Amerikaanse christenen het scheppingsverhaal Genesis in de Bijbel veel letterlijker opvatten dan Europese christenen. De auteurs concluderen dat de tijd dat wetenschap en technologie gezien worden als onpartijdige vooruitgangbrengers voorbij is. In de VS is er een verband ontdekt tussen religie en het acceptatieniveau van de evolutietheorie. Vooral in de VS is dit verband erg sterk. Ook is er een verband tussen kennis van de biologie van de geïnterviewden en het acceptatieniveau van de theorie. Men weet echter weinig op het gebied van biologie: de gemiddelde score was een 4.



Groot verschil tussen Europa en Japan enerzijds
en de VS en Turkije anderzijds

Rajcomar op proef bij Queens Park Rangers

Prince Rajcomar van FC Utrecht is deze week op proef bij het Engelse Queens Park Rangers. De spits, die nog een contract tot medio 2007 heeft bij de club uit de Galgenwaard, hoopt een contract te verdienen bij de Londense Championship-club.

Drie seizoenen geleden verhuisde Rajcomar van Fortuna Sittard naar de club uit de Domstad, maar de aanvaller voldeed niet aan de verwachtingen. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan FC Den Bosch, maar ook daar wist hij niet te overtuigen.

Maisch Europees kampioene marathon

De Duitse Ulrike Maisch is in Göteborg Europees kampioene op de marathon geworden. Het leek er al lange tijd op dat de Russin Irina Permitina de titel zou gaan pakken, maar in de slotfase wist Maisch haar voorbij te gaan.


Maisch finishte in een tijd van 2.30.01. Achter haar zag Permitina ook de Servische Olivera Jevtic nog voorbijkomen, die als tweede eindigde. Permitina wist nog wel het brons te pakken.

Bij het kogelstoten voor vrouwen ging de titel naar de Wit-Russische Natallia Choroneko met een afstand van 18,43 meter. Haar landgenote Nadezjda Ostaptsjoek pakte het zilver en brons was er voor de Duitse Petra Lammert.

Barcelona niet blij met Aragonés

Luis Aragonés, de bondscoach van Spanje, heeft zich de woede op de hals gehaald van FC Barcelona. Aragonés riep drie spelers van de ploeg van trainer Frank Rijkaard op voor de oefeninterland tegen IJsland, namelijk Iniesta, Puyol en Xavi.

Twee dagen na de oefenwedstrijd speelt FC Barcelona al de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup tegen stadsgenoot Espanyol. Barcelona vindt dat de spelers te kort tijd hebben om te herstellen.

Onzekerheid over ontwaken Da Matta

In tegenstelling tot eerdere berichten is het nog niet duidelijk of Cristiano da Matta al is ontwaakt uit zijn coma. De Champ Car-coureur ligt sinds vorige week op de Intensive Care na een bizarre aanrijding met een hert.

Da Matta krijgt geen verdovende middelen meer toegediend, maar volgens Chris Pinderski, medisch chef van de Champ Car World Series, reageert de Braziliaan nog slecht op prikkels van buitenaf. "Als we hem vragen om zijn ogen open te doen, doet hij dat niet," aldus Pinderski. "Wel reageert hij bijvoorbeeld op een pijnprikkel in zijn schouder en beweegt hij zijn hand daarnaar toe. Het is nog niet bekend wanneer en of hij uit zijn coma ontwaakt. Bij hersenletsels is het te moeilijk om te voorspellen wat er zal gebeuren."

De zwelling in zijn hersenen neemt inmiddels wel af. Volgens Pinderski is het een goed teken dat Da Matta geen verdoving meer krijgt toegediend, maar hij blijft wel voorzichtig over de ernst van de verwonding. "Hij heeft een vrij zwaar trauma opgelopen, maar het gaat nu al wel beter met hem dan we hadden verwacht," lichtte Pinderski toe.

Van Nistelrooy heeft begrip voor Van Basten

Een dag na de bekendmaking van de selectie van Oranje voor de oefenwedstrijd tegen Ierland heeft Ruud van Nistelrooy gereageerd op het niet-selecteren van de spits.

Van Nistelrooy, die onlangs Manchester United verruilde voor Real Madrid, liet weten verrast te zijn met de beslissing van Van Basten, maar wel te begrijpen dat hij buiten de boot is gevallen. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt de spits dat hij nog geen gesprek gehad heeft met de bondscoach. "Maar dat is ook helemaal niet nodig. Het is duidelijk dat hij voor de jeugd kiest. In de huidige spelersgroep is alleen doelman Edwin van der Sar op leeftijd. Ik heb op dit moment vrede met die keuze. Ik wil me nu volledig richten op mijn nieuwe club Real Madrid."

Corinthians: "Geen bod op Tevez geweest"

In de Engelse media wordt Carlos Tevez gelinkt aan zowel Manchester United als Chelsea. Sir Alex Ferguson zou in de Argentijn de vervanger zien voor Ruud van Nistelrooy, terwijl Chelsea-manager José Mourinho al langere tijd een oogje heeft op de international.

Corinthians, de huidige club van Tevez en investeringsmaatschappij MSI, die de transfer van Tevez naar Corinthians mogelijk maakte, spreken echter de geruchten rondom een vertrek tegen. "Er is nog geen enkel bod binnengekomen. Het wordt alleen in de pers naar buiten gebracht, maar er is helemaal niets concreets", aldus Kia Joorabchian, directeur van MSI.

'NL'se priesters hebben vaak relatie'

Icoon BinnenlandsTen minste honderd Nederlandse katholieke priesters hebben een geheime relatie. Dat schat de stichting Magdala op basis van een enquête die ze vorig jaar gehouden heeft onder haar leden. De relaties gaan in tegen de leer van de Rooms-katholieke kerk, maar worden vaak gedoogd of zelfs goedgekeurd door familie en vrienden.

De stichting Magdala is een stichting die zich inzet voor vrouwen die een relatie hebben met een priester. "Zij kloppen bij ons aan omdat ze hun verhaal kwijt willen. Ze komen vanwege het geheime karakter van de relatie in een isolement terecht, terwijl je niets liever wilt dan je vrienden en familie vertellen dat je verliefd bent,", aldus voorzitter Adrie de Jong-Otte.

In de praktijk blijkt het trouwens wel steeds minder problemen op te leveren zolang priesters er niet mee te koop lopen. "Familie, vrienden en ook de gewone kerkgangers zeggen steeds vaker over de priesters: 'het zijn toch ook gewone mensen?'" Magdala is het daarmee eens. De stichting pleit voor een vrijwillig celibaat, niet een opgelegd celibaat. Dat zou ook een deel van het priestertekort kunnen opheffen, want momenteel is het zo dat veel priesters uittreden vanwege een relatie. Daarnaast zorgt het celibaat ervoor dat nog maar weinig jonge mensen ervoor voelen om priester te worden.

De reden die Rome voor het in stand houden van het celibaat opgeeft, is dat priesters en kloosterlingen zich helemaal moeten wijden aan God. Dit zou niet mogelijk zijn met een relatie of een gezin, omdat dan de aandacht verdeeld wordt tussen God en anderen. In de Bijbel schrijft de apostel Paulus in zijn brieven, onder andere in 1 Korintiërs 7, dat het beter is om niet te trouwen. Daarbij maakt hij echter wel het voorbehoud dat het beter is om te trouwen, dan om te proberen celibatair te blijven en dat niet vol te houden en daardoor vervolgens ontuchtige handelingen te verrichten.

Vermaelen wil bij Ajax blijven

Thomas Vermaelen wil niet weg bij Ajax, ondanks dat de Belgische verdediger in de belangstelling staat van het Engelse Tottenham Hotspur.

"Willen ze zes miljoen geven voor mij? Dat is wel veel, maar ik zit goed bij Ajax. Tottenham is een mooie club, maar dat is Ajax natuurlijk ook. Wees gerust, ik vertrek niet," aldus de Belg.

Nadat Vermaelen in 2005 op huurbasis een goede indruk had achtergelaten bij RKC Waalwijk, wist hij afgelopen seizoen een basisplaats te veroveren bij de Amsterdammers. Dit seizoen zal hij samen met Jaap Stam het centrale verdedigingsduo gaan vormen.

Korneev assistent Hiddink

Igor Korneev wordt de nieuwe assistent van Guus Hiddink. De ex-jeugdtrainer van Feyenoord heeft deze week een contract voor twee jaar getekend.

De ex-speler van onder andere Espanyol, SC Heerenveen en CSKA Moskou trainde de afgelopen tijd de jeugd van Feyenoord.

Korneev tekende bij de Russische bond een contract voor twee jaar. "Daar ben ik erg blij mee. Hoewel ik het erg naar mijn zin had bij de jeugdopleiding van Feyenoord, wil ik me natuurlijk ook graag verder ontwikkelen als coach. Daarom hoefde ik niet echt lang na te denken toen Guus Hiddink mij benaderde. Dit is voor mij een unieke mogelijkheid om samen te werken met één van de beste coacshes ter wereld", aldus Korneev op de officiële website van de Rotterdammers.

Mijlpaal voor Kahn

Doelman Oliver Kahn speelde gisteravond zijn 500e duel in de Bundesliga. De voormalig international won met zijn club Bayern München de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Borussia Dortmund met 2-0, en behaalde daarmee de bijzondere mijlpaal.

Zijn eerste wedstrijd in de Bundesliga keepte de 37-jarige Kahn in 1987, toen nog voor Karlsruhe. Nadat hij in 1994 naar München verkaste won hij zeven landstitels en de Champions League. Kahn werd tevens twee keer tot speler van het jaar uigeroepen.

Ten Cate: "Ajax is meer dan alleen Huntelaar"

Henk ten Cate heeft gezegd dat hij blij is met spits Klaas Jan Huntelaar, maar hij vindt tevens dat er meer spelers mee doen en dat The Hunter het niet allemaal alleen kan.

"Ajax heeft erg veel aan Klaas Jan, maar hij is niet onze enige speler. we moeten hem niet meteen op een voetstuk zetten, want daar kan hij door een storm aan complimenten zo van af vallen," aldus de trainer van Ajax. "Spelers van zijn leeftijd zijn grote talenten, het zijn internationals, maar ook bjivoorbeeld Sneijder, Maduro en Heitinga hebben nog veel te leren. Al die complimenten bouwen een enorme druk op. We moeten natuurlijk blij zijn met zijn twee goals tegen FC Kopenhavn, maar die gele kaart was niet nodig."

KLM-toestel komt naast landingsbaan

Icoon OngelukZojuist is een Boeing-737 van KLM bij de landing op Schiphol naast de landingsbaan terechtgekomen. Door zware regen stond de Polderbaan blank en lukte het niet om het toestel op de baan te houden. Er zouden geen gewonden zijn.

Het vliegtuig was afkomstig uit Londen en had bijna 200 mensen aan boord. Het landde vandaag om half twaalf. Vlak na de landing gleed het neuswiel van het vliegtuig weg, waardoor het toestel naast de baan belandde. Alle inzittenden zijn veilig met een trap uit het vliegtuig gekomen.

Als gevolg van het ongeluk zal de Polderbaan tot nader order gesloten blijven. De andere vier landingsbanen blijven gewoon in gebruik.

WK-Spanje blijft intact

Het Spaanse nationale elftal dat op het WK strandde in de achtste finales, blijft nagenoeg intact. Dit werd duidelijk toen bondscoach Luis Aragonés zijn 22-koppige selectie bekend maakte.

Aanstaande woensdag ontmoet Spanje IJsland in een vriendschappelijk duel. Slechts één nieuwe naam valt er te bespeuren; Borja Oubiña van Celta de Vigo. De middenvelder zat al in de WK-voorselectie, maar hem ontging uiteindelijk toch het ticket naar Duitsland. Twee andere spelers zijn er niet meer bij. Keeper Santiago Cañizares heeft zijn internationale carrière beëindigd, en Marcos Senna werd gepasseerd.

Ondanks een verzoek van FC Barcelona om geen Catalaanse spelers op te roepen, werden Carles Puyol, Andrés Iniesta en Xavi Hernández toch geselecteerd voor het duel. Barcelona speelt aankomende donderdag in de Spaanse Supercup tegen stadsgenoot Espanyol.

Selectie:
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool); Antonio López (Atlético Madrid), Pablo Ibañez (Atlético Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Real Betis), Mariano Pernía (Atlético Madrid), Míchel Salgado (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia); Cesc Fabregas (Arsenal), José Antonio Reyes (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), Xavi Hernández (Barcelona), Joaquin Sánchez (Real Betis), Luis García (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), David Albelda (Valencia), Borja Oubiña (Celta Vigo); Fernando Torres (Atlético Madrid), Raúl González (Real Madrid), David Villa (Valencia).

Derde doelman Sao Paulo rijdt in ravijn

Het grote Braziliaanse keeperstalent, Weverson Eruon Maldonado Saffiotti, ook wel 'de nieuwe Dida' genoemd, is gisteravond om het leven gekomen nadat hij in een ravijn reed. Ook zijn vriendin, een talentvolle volleybalster, is bij dat ongeluk om het leven gekomen. De 19-jarige Saffiotti was de huidige derde doelman van Sao Paulo.

Heel Sao Paulo is geschokt over deze gebeurtenis, en het is onduidelijk of de return in de Copa Libertadore, tegen Internacional, nog gespeeld zal worden. De trainingen en eerste competitiewedstrijden zullen zeker worden afgelast.

Rabobank met grote namen naar Vuelta

Het wielerteam van Rabobank vaardigt een sterk team af naar naar de Ronde van Spanje, die 26 augustus in Málaga begint.

In een poging om zijn titel te prolongeren, krijgt kopman Dennis Menchov steun van onder anderen Michael Boogerd en Michael Rasmussen, die ook in de Tour de France al sterk reden. Naast Menchov, Boogerd en Rasmussen verschijnen in Spanje Mauricio Ardila, Theo Eltink, Óscar Freire, Pedro Horrillo, Grischa Niermann, Pieter Weening, William Walker en Niels Scheuneman aan de start voor Rabobank.

Menchov eindigde vorig jaar in het klassement als tweede achter Roberto Heras, maar omdat de Spanjaard betrapt werd op gebruik van EPO, werd de Rus officieel tot eindwinnaar van de Spaanse ronde uitgeroepen.

Radboud begint met groepsconsulten

Icoon GezondheidHet Universitair Medisch Centrum St. Radboud (UMC) in Nijmegen begint op een aantal afdelingen met groepsconsulten. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. Het UMC experimenteerde eerder gedurende een half jaar met groepsconsulten, samen met een ziekenhuis in Ede.

Bij een groepsconsult gaat een groep van tien tot vijftien patiënten met soortgelijke klachten, gezamenlijk op consult. De patiënten kiezen op vrijwillige basis voor het groepsconsult. Een individueel consult blijft dus mogelijk.

Het groepsconsult is bedoeld om de wachttijden in te korten. Het UMC sluit niet uit dat het groepsconsult na verloop van tijd op alle afdelingen wordt ingevoerd.

Minister Hans Hoogervorst verlaat de politiek

Hans HoogervorstVVD-minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) verlaat de politiek. De bewindsman stapt over naar het bedrijfsleven.

"Ik heb prachtige dingen bereikt en zit nu nog in de fase van mijn leven dat ik een andere kant op kan. Als ik nog langer in de politiek blijf, wordt dat moeilijk", aldus Hoogervorst in een interview met De Telegraaf.

Maar vooralsnog drukt Hoogervorst als VVD-campagneleider zijn stempel op de verkiezingsstrijd. Hij wees zaterdag in de Telegraaf een coalitie met de PvdA onomwonden af. "Het huidige kabinet is succesvol en moet worden voortgezet."

Hoogervorst vindt dat het CDA de PvdA eveneens moet uitsluiten. "Anders is de kans groot dat we een herhaling krijgen van 2003, toen Balkenende en Bos elkaar in de campagne de tent uitvochten en na de verkiezingen doodleuk een coalitie probeerden te smeden."

Battlestar Galactica op Xbox Live Marketplace

Battlestar Galactica is een remake van de populaire sci-fi serie uit de jaren '70 en '80 en is momenteel een van de beste sci-fi series op tv. Ter ere van het opkomende derde seizoen komt NBC met een speciale aflevering getiteld "The Story So Far". In deze aflevering worden de eerste twee seizoenen helemaal samengevat. De aflevering zal worden uitgezonden op alle NBC zenders en alle familie zender van NBC.

Maar de promotie stopt niet daar, NBC wil gamers ook laten kijken naar de populaire serie en komt daardoor met een leuke actie voor de Xbox 360-bezitters onder ons. Half september, een maand voor het begin van het nieuwe seizoen, zal de aflevering gratis te downloaden zijn via Xbox Live Marketplace.

Haase niet naar finale Sint-Petersburg

Robin Haase heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het challengertoernooi in Sint Petersburg. In de halve finale was de Fransman David Guez te sterk voor het 19-jarige talent.

Haase wist op een eenvoudige manier nog wel de eerste set naar zich toe te trekken. Daarna keerde de partij, en ging Guez met twee sets aan de haal en uiteindelijk ook de wedstrijd (6-1, 1-6 en 5-7).

25 jaar lang PC

Op 12 augustus 1981 introduceerde IBM de personal computer. Het ding was een heuse 16 bits computer met een 4,7 Mhz processor. In 1983 kwam er een opvolger op deze IBM-pc namelijk de IBM Personal Computer XT (eXtended Technology). Dit was de eerste computer die uitgerust was met een interne harde schijf van maar liefst 10MB en had nog steeds dezelfde Intel 8088 processor op 4,77 Mhz, daarentegen was er wel een intern geheugen van 128kB.

De XT had als opvolger de XT/286 met maar liefst een 6 Mhz processor doordat deze XT zogenaamd zero wait state RAM had was deze vaak sneller dan zijn opvolger de AT met een 8 Mhz 286 processor.

Voor iedereen die er nog meer over wil lezen is er hier en hier nog wat achtergrond informatie te vinden.

Gemeenten vaak gedwongen samen te werken

Icoon BinnenlandsProjectontwikkelaars en bouwbedrijven dwingen gemeenten vaak zaken met ze te doen, doordat ze heel vroeg grond kopen op plekken waar later nieuwbouwwoningen moeten komen. De bouwers zijn vervolgens alleen bereid hun grond aan de gemeente te verkopen, als zij het recht krijgen woningen te bouwen. Dit is bij elf van de dertien grootste nieuwbouwlocaties in Nederland gebeurd, zoals de Vinexwijken "de Groote Wielen" (Den Bosch), "Carnisselande" (Barendrecht) en "Vathorst" (Amersfoort).

Projectontwikkelars kopen de grond in veel gevallen van boeren, vlak voordat gemeenten een besluit nemen over waar er woningen moeten komen. Middels bijvoorbeeld raadsvergaderingen kunnen ze achter deze locaties komen. Hierbij speelt mee, dat gemeenten vaak nog geen voorkeursrecht hebben om de grond te kopen, als bekend wordt waar er gebouwd moet gaan worden. Voorkeursrecht is het recht van de gemeente om grond te kopen van bijvoorbeeld een boer tegen een getaxeerde prijs, voordat deze het aan bijvoorbeeld een projectonwikkelaar mag verkopen.

Bouwgrond is aanzienlijk meer waard dan kavels die zijn bedoeld voor koetjes en kalfjes, soms zelfs tot 50 keer meer. Overigens worden vaak niet hele weilanden gekocht, maar bijvoorbeeld stroken van 30 meter breed. Deze lopen dan op strategische wijze door een te ontwikkelen gebied heen.

Dildo

Een dildo, een vibrator, hoe je ze ook wilt noemen, ze zijn ontworpen om ergens in te steken, al zegt de wehkamp dat het om een massagestaaf gaat voor gespannen lichaamsdelen, wij weten beter.

Maar goed, een dildo kun je uiteraard ook niet voor het beoogde doel gebruiken en als bewijs daarvoor heb ik twee filmpjes, eentje waarin ze vechten en eentje waarin een dildo als speelgoed wordt gebruikt.

Ongetrouwd gezin mag niet samenwonen

Icoon OpmerkelijkIn een stadje in de Amerikaanse staat Missouri is een gezin het recht op huisvestiging geweigerd omdat de ouders niet getrouwd zijn. Dat meldt de burgerrechtenorganisatie American Civil Liberties Union (ACLU).

Het paar leeft al dertien jaar samen en vormt een gezin met drie kinderen. Twee kinderen zijn van het paar zelf en het derde kind komt uit een eerder huwelijk van de vrouw, Olivia. Ze kochten een huis in het stadje Black Jack, maar omdat de vader niet de biologische vader is van het oudste kind, weigerde het stadsbestuur een vestigingsvergunning te verstrekken.

Reden voor de weigering is een lokaal reglement. Deze verbiedt inwoners met meer dan drie personen onder één dak te wonen, als niet alle betrokkenen door bloed, huwelijk of adoptie aan elkaar verwant zijn. Het gezin riskeert een boete van 500 dollar (bijna 400 euro) per week , wanneer zij in het eigen huis gaan wonen.

Het koppel is, met steun van de ACLU, een rechtszaak tegen de stad begonnen, omdat het stadsbestuur weigert deze wet te herzien. In juli stapte de ACLU in North Carolina al naar de rechter met een vergelijkbare zaak. De rechter besloot in die zaak dat een meer dan tweehonderd jaar oude wet, die ongetrouwde koppels in die staat verbood samen te wonen, ongrondwettig was.

Emily Martin, adjunct directeur van ACLU's Women's Rights Project, merkte op dat de overheid huisvestigingswetten misbruikt om hun eigen moraliserende ideeën op te leggen aan de inwoners. Zij vindt juist het weigeren van woonruimte aan een gezin, simpelweg omdat de ouders niet getrouwd zijn, immoreel.


Met dank aan Sam.VL voor de submit.

Israël begint uitgebreid grondoffensief

Icoon OorlogHet Israëlische leger is het grondoffensief, waartoe gisteren door premier Olmert en het Israëlische veiligheidskabinet opdracht werd gegeven, begonnen. Dit is vandaag door een legerwoordvoerder bekend gemaakt.

Premier Olmert en minister van Defensie Amir Peretz gaven het leger de opdracht op te rukken naar de rivier de Litani, die op ongeveer 30 kilometer van de Israëlisch-Libanese grens ligt.

Enkele uren eerder nam de VN Veiligheidsraad een resolutie aan die vraagt om een einde aan het geweld. Israël had al laten weten dat het grondoffensief in Zuid-Libanon voorlopig niet wordt afgeblazen.

Wii-launchlijst volgepropt met games

Nintendo heeft blijkbaar heel wat met ons voor tijdens de launch van hun nieuwste gameconsole. Onlangs is bekend gemaakt met wat voor games zij zo rond die launch op de markt komen en daar staan nogal wat veelbelovende titels tussen.

Avatar: The Last Airbender (THQ)
Blazing Angels: Squadrons of WWII (Ubisoft)
Blitz: The League (Midway)
Call of Duty 3 (Activision)
Cars (THQ)
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 (Atari)
Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors (Square Enix)
Elebits (Konami)
Excite Truck (Nintendo)
Far Cry (Ubisoft)
GT Pro Series (Ubisoft)
Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers (Square Enix)
The Legend of Zelda: Twilight Princess (Nintendo)
Madden NFL 07 (EA)
Marvel: Ultimate Alliance (Activision)
Metal Slug Anthology (SNK)
Metroid Prime 3: Corruption (Nintendo)
Monster 4x4 World Circuit (Ubisoft)
Need for Speed: Carbon (EA)
Open Season (Ubisoft)
Rayman Raving Rabbids (Ubisoft)
Red Steel (Ubisoft)
SpongeBob SquarePants: Creature from the Krusty Krab (THQ)
Super Monkey Ball: Banana Blitz (Sega)
Tony Hawk's Downhill Jam (Activision)
Trauma Center: Second Opinion (Atlus)
Wii Sports (Nintendo)

Libanon-resolutie VN unaniem aanvaard

OorlogDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdagavond in New York unamiem ingestemd met een resolutie die een einde verlangt van alle vijandelijkheden in het conflict dat op 12 juli uitbrak tussen Israël en de Zuid-Libanese beweging Hezbollah.

De raad roept zo uiteindelijk eensgezind op de gevechtshandelingen te staken nadat initiatiefnemers Frankrijk en de Verenigde Staten het weken oneens waren gebleven over de bewoordingen.

Op aandringen van Libanon en de Arabische Liga wordt in de resolutie ook gesteld dat Israël zich na het staken van de vijandelijkheden moet terugtrekken uit Libanon. De VN willen in deze resolutie voorts de VN-macht in Zuid-Libanon uitbreiden van 2000 tot 15.000 man die er 'vijandige acties' onmogelijk zullen moeten maken.

Zowel Israël als Libanon hebben laten weten akkoord te gaan met de resolutie. Premier Olmert gaf echter eerder op de avond ook het groene licht voor een uitbreiding van het grondoffensief in Libanon.

CPB: Economie draait op volle toeren

Icoon Economie Na alle lovende cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de economische groei, komt nu ook het Centraal Planbureau met goed nieuws. In vertrouwelijke documenten staat dat er dit jaar een groei van 3,25 procent wordt verwacht, en voor volgend jaar een groei van 3 procent. Bronnen binnen Den Haag bevestigen deze cijfers.

Het kabinet zal deze voorspellingen gebruiken voor het opstellen van de Miljoenennota. Minister Gerrit Zalm van Financiën gaat hiermee een van zijn belangrijkste doelstellingen halen: voor het eerst in zes jaar zal er een overschot op de begroting zijn. Hoe groot dit overschot zal zijn, is nog niet duidelijk.

De groeicijfers liggen een kwart procentpunt hoger dan het CPB verwachtte in juni. Ook andere cijfers tonen aan dat het goed gaat met de economie. Het CPB verwacht dat de werkloosheid binnen een jaar met 15 procent zal dalen. Burgers zullen de aantrekkende economie ook in de portemonnee merken. De koopkracht neemt volgend jaar namelijk aanzienlijk toe. In juni rekende het CPB op een koopkrachttoename van een half procent, nu voorspelt het CPB een toename van 1 procent.

De economische groei zal volgend jaar niet alleen gedragen worden door een hogere export, maar ook door meer binnenlandse consumptie. Daarbij zal de binnenlandse vraag aangewakkerd worden door een belastingverlaging van 1,2 miljard euro die het kabinet aangekondigd heeft. Daabij komt er extra geld voor gezinnen met kinderen, omdat de kinderbijslag wordt verhoogd en de kinderopvang goedkoper wordt gemaakt.



Eerdere economische groei-cijfers van het CBS

"32-bit heeft HDTV nodig"

Onder het mom van oude koeien uit de sloot halen (niet onze eigen Koei, die is nog vrij nieuw), heeft de site Racketboy het eerste nummer van "SEGA visions", dat in juni 1990 verscheen, eens uit de kast getrokken.
In het Vragenrubriekje van het blad, genaamd Game Doctor, wordt de volgende vraag gesteld:
"First it was 8-bit games and now it's 16-bit games; shouldn't I just wait for the 32-bit game systems to show up next yet?"

Het antwoord van de dokter luidde als volgt:

"You can wait, but they won't be here next year or the year after that, either. Remember, it's not just power, its screen resolution. Right now home video-games are up against a technological brick wall known as the family TV set. Since Genesis pushes TV capabilities to the limit, better game graphics will depend on HDTV (High Definition TV) which is years away."

Bovendien stelt de dokter dat HDTV's midden jaren 90 waarschijnlijk gemeengoed zullen zijn. Dat SEGA hier heilig in geloofde blijkt vier jaar later, als de 32X uitgebracht wordt, een 32-bit expansion bay voor de (16-bit) Genesis.
De 32X kwam naar SEGA's maatstaven echter ruim 10 jaar te vroeg, aangezien HDTV pas afgelopen jaar in begon te lopen op de reguliere TV's (bron).



Virtua Fighter 32X: duidelijk niet haalbaar zonder HDTV


Het volledige nummer kun je vanaf de bronpagina downloaden. Er staan nog wat vermakelijke brieven in over hoe goed de "Genesis Entertainment System" is en een advertentie getiteld "Genesis Does What Nintendon't". Voor het jeugdsentiment is er ook een artikel te vinden over hoe 16-bit-tijdperk de integratie van entertainment en videogames (lees Michael Jackson's Moonwalker game op Genesis) gaat inzetten.
Kortom: een leuk stukje ouderwetsche propaganda, die niet eens zo gek verschilt met hedendaagse console-wars.

Ronaldhino siert hoes FIFA 07

EA heeft besloten om de beste speler van de wereld op de hoes van FIFA 07 te laten prijken. En omdat alleen maar alleen is, zet EA er in voor ieder deel van de wereld een andere speler naast.
Zo zal de Britse versie (die waarschijnlijk hier ook zal verschijnen) Wayne Rooney tonen. Bayern Münchens Lukas Podolski zal Ronaldhino in Duitsland vergezellen, David Villa van Valencia in Spanje en Juninho Pernambucano van Olympique Lyonnais in Frankrijk. Amerikaanse gamers krijgen het meeste voetballer voor hun geld, zowel de spits van L.A. Galaxy, Landon Donovan als Francisco 'Kikin' Fonseca van SL Benfica zullen in Noord-Amerika met Ronaldhino op de hoes staan.


Ronaldhino is die rechter

EA heeft bovendien het contract met de FA verlengd met 4 jaar, wat ervoor zorgt dat we nog tot en met het seizoen 2010/2011 van de Premier League kunnen genieten in de FIFA-games.

Eén van de toevoegingen dit jaar zijn de "Interactive Leagues". In deze speelmodus speel je wedstrijden op real-life wedstrijddagen, op real-life wedstrijdtijden. De stand in de competitie wordt bepaald door de resultaten van het echte team én de virtuele spelers. Je kunt ervoor kiezen om clubs uit de F.A. Premier League, Bundesliga, de Franse competitie en Mexicaanse 1st Division.

Verder belooft EA ons een betere AI, een nieuw balbehandelingsysteem en een meer controle over de schoten. Of ze het waarmaken kunnen we over een kleine twee maanden gaan zien.

Terroristen hadden contact met al-Qaeda

Icoon Terrorisme Uit een verklaring van de Pakistaanse autoriteiten blijkt dat de terreurverdachten van het vliegtuigcomplot in Groot-Brittannië contact hadden met het terroristennetwerk al-Qaeda in Afghanistan. Eerder hadden de Verenigde Staten al aangegeven dat alles erop wees dat al-Qaeda bij de verijdelde aanslagen betrokken was.

Pakistan heeft een Brit van Aziatische afkomst geïdentificeerd als hoofdverdachte van het plot. De man is in Pakistan gearresteerd. Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat Rashid Rauf waarschijnlijk een sleutelfiguur is in het complot. Rashid Rauf staat niet op de lijst van verdachten die de Britse autoriteiten eerder vrijgegeven hadden. Daar komt wel een Tayib Rauf op voor. Mogelijk is dit hetzelfde persoon.

Eerder zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken John Reid dat de terroristen contacten hadden in Pakistan. Wat voor contacten dit precies waren, was toen nog niet bekend.

Mechs en ijsvlaktes op nieuwe Battlefield 2142 screenshots

Electronic Arts gunt ons een kijkje in de nabije toekomst met zes nieuwe screenshots van Battlefield 2142. Een toekomst die er niet al te best uit lijkt te zien, want als vanouds worden er weer grote oorlogen gevoerd, ditmaal om de laatste stukjes bewoonbare Aarde.

Aanleiding voor deze schaarste aan leefbaar gebied is een gigantische klimaatverandering, die grote delen van onze planeet in een onherbergzame ijsvlakte heeft veranderd. Qua wapentuig doet het spel vanzelfsprekend zijn naam eer aan, met ontzagwekkende mechs, EMP-Cannons en sentry guns.

Battlefield 2142 moet eind dit jaar op de PC uitkomen



Bouwkraan in Emmen dreigt om te vallen

Door de enorme regenval die vrijdagmiddag het Drentse Emmen teisterde, dreigt een 50 meter hoge bouwkraan om te vallen. De kraan staat in een bouwput bij winkelcentrum Emmermeer aan de Haagjesweg in Emmen. Door de regenval is de bouwput volgelopen met water.

De brandweer is bezig het water onder de kraan weg te pompen. Vrijdagavond laat arriveerde een kraan uit Hengelo bij de bouwput. Deze wordt naast de bouwkraan geplaatst om te zorgen voor een betere stabiliteit. Naar verwachting wordt de kraan vervolgens afgebroken. Volgens de politie neemt dit karwei nog uren in beslag. "Dat wil niet zeggen dat de situatie nu veilig is. Er bestaat nog steeds gevaar dat de kraan omvalt", aldus de politie.

De directe omgeving van de bouwput is afgezet en meerdere brandweerauto's zijn aanwezig. Een flat aan de Haagjesweg, de Haagstede, is ontruimd. Het betreft een seniorencomplex. De bewoners zijn inmiddels ondergebracht in een nabijgelegen congreshal. Ook zijn bewoners van woningen gelegen tot op 100 meter afstand van de bouwput geëvacueerd.

In totaal 175 mensen zijn uit hun woningen gehaald. Zij kunnen de komende nacht niet meer naar hun woning terugkeren, aldus een politiewoordvoerder. Geëvacueerden die zelf geen onderdak kunnen regelen, kunnen zich melden bij het congrescentrum. Voor onderdak wordt gezorgd. De meeste bewoners nemen het laconiek op.

"We hadden niet eens tijd om de restanten van de broodmaaltijd op te ruimen, zo snel moesten we het gebouw verlaten", aldus een bewoner van het seniorencomplex. Een medebewoner ziet de humor er wel van in: "Op deze manier maak je nog eens wat mee. Twee keer in korte tijd zoveel regen en dan vervolgens vanwege een bouwkraan die om kan vallen je huis uit moeten. Het is toch wat."

Vanaf 18.00 uur vrijdagmiddag kreeg de politie ongeveer zeven meldingen van wateroverlast. Het ging voornamelijk om ondergelopen straten en kelders. Het is de tweede keer binnen korte tijd dat Emmen te kampen heeft met zware regenval. Vorige week vrijdag stortte daardoor een deel van het dak in van de Emmer kartbaan.

Veel regen gevallen in Emmen
Veel regen gevallen in Emmen (foto's: cyberbull)

Friese gemeente wil caféverboden

Icoon Binnenlands De Friese gemeente Gaasterlân-Sleat wil negen agressieve jongeren een levenslang caféverbod opleggen. Ook de horeca in de gemeente wil dat deze maatregel ingevoerd wordt om de overlast in cafés te beperken. Burgemeester Thea de Roos en de lokale politie staan ook achter deze plannen. Een levenslang caféverbod is wettelijk nog niet mogelijk.

Minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes wil dat het in de toekomst wel mogelijk wordt. Hij werkt aan nieuwe wetgeving die burgemeesters ruimere bevoegdheden toekennen. Na de nieuwe wet moet een burgemeester een avondklok in kunnen stellen en moeten gebiedsverboden opgelegd kunnen worden.

De gemeente en de horeca kwamen met het idee van levenslange caféverboden na een ernstige mishandeling. Een 34-jarige man in het Friese Balk was zo ernstig toegetakeld dat hij al weken kunstmatig in leven gehouden moet worden in het ziekenhuis.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Olmert steunt staakt-het-vuren van VN

Icoon Oorlog De Israëlische premier Ehud Olmert heeft aangegeven dat hij een staakt-het-vuren in een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal steunen. De Veiligheidsraad zal naar verwachting vannacht stemmen over een resolutie met dergelijke strekking. Het offensief in Libanon wordt echter niet direct gestaakt. Dat heeft Olmert aan de Verenigde Staten doorgegeven.

Olmert zal zijn regering aanbevelen om de overeenkomst van de VN aanstaande zondag goed te keuren. Elke week komt zijn kabinet bijeen om dergelijke beslissingen te nemen. Dat heeft een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Gideon Meir, gezegd. Het offensief gaat ook volgens Meir vooralsnog gewoon door.

Het is niet duidelijk wanneer Israël het grondoffensief gaat stoppen. Dat het staakt-het-vuren geaccepteerd wordt is duidelijk, maar het is niet duidelijk wanneer Israël de gevechtsaanvallen precies zal staken. Eerder vandaag gaf Israël nog aan dat het grondoffensief uitgebreid zal worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.