Baby's in VS steeds molliger

GezondheidUit een studie van de Amerikaanse Harvard Medical School blijkt dat baby's tot 6 maanden in de VS veel molliger zijn dan 20 jaar geleden. Er werd gekeken naar de gegevens van ruim 120.000 kinderen onder de zes jaar. In de States is nu 10% van de baby's duidelijk te dik en dat aantal groeit.

De baby's van nu zijn niet alleen vaak zwaarder bij de geboorte dan vroeger, maar nemen ook in de eerste maanden van hun leven te snel in gewicht toe. Een onderzoeker noemt de resultaten ''Schrikbarend'' omdat een dikke baby ''niet altijd een gezonde baby is. Zeker omdat gewichtstoename in de eerste maanden van het leven van een baby een voorteken is van overgewicht en hoge bloeddruk op latere leeftijd.''

In Nederland is niet bekend hoeveel baby's met overgewicht er zijn. Een Nederlandse baby weegt bij de geboorte gemiddeld 3453 gram. Na 6 maanden is een gezond gewicht voor een baby ongeveer 8 kilo, maar een toenemend aantal ukkies zit boven dat gewicht. Volgens Hinke Haisma van de Rijksuniversiteit Groningen is flesvoeding één van de oorzaken van de te mollige baby's. Kinderen van 4 maanden die naast borstvoeding ook flesvoeding krijgen, nemen 18% meer voeding tot zich dan baby's die uitsluitend aan de borst drinken.Baby Zag uit New York: 17 maanden oud.