FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 31 juli 2006

UCI vraagt contra-expertise Landis aan

Omdat Floyd Landis nog steeds geen contra-expertise had aangevraagd, heeft de UCI dat zelf gedaan. Door deze actie wil de UCI sneller uitsluitsel krijgen over het vermeende dopinggebruik van Landis.

Nadat de Tour de France al enige dagen verreden was kwam het nieuws naar buiten dat Floyd Landis verboden middelen zou hebben gebruikt. De A-test toonde het gebruik van testosteron aan in de slotweek van de Tour, waarin de Amerikaan indruk maakte door de rit naar Morzine te winnen. Na afloop van deze rit werd de renner positief bevonden.

Nadat de uitslag van de A-test bekend werd, kreeg de renner vijf dagen om een contra-expertise aan te vragen. Tot op heden is niets van Landis en/of zijn Spaanse advocaat vernomen. Reden voor de UCI, de internationale wielerunie, om actie te ondernemen. Hiervoor maakte de wielerunie gebruik van artikel 191 in het UCI reglement. De deadline voor Landis verstrijkt aanstaande woensdag, voor die tijd moet hij een tegenonderzoek aanvragen.

Mocht de renner van Phonak-ploeg inderdaad besluiten pas woensdag een contra-expertise aan te vragen dan laat de uitslag nog enkele weken op zich wachten. Het laboratorium, Châtenay-Malabry, gaat namelijk enkele weken dicht. De UCI wil de zaak graag voor die tijd hebben afgehandeld.

In het geval dat de B-test hetzelfde resultaat oplevert als de A-test dan zal Landis voor twee jaar worden geschorst. Landis zelf heeft altijd ontkend doping te hebben gebruikt.


Floyd Landis heeft tot woensdag om een contra-expertise aan te vragen

Verandering E3 officieel bevestigd

Zoals we gisteren al vreesden, zal de E3 nooit meer zijn zoals hij geweest is. De ESA bevestigde dit namelijk vandaag.

De E3-beurs zal voortaan door het leven gaan als platform voor meetings tussen journalisten, retail en ontwikkelaars, en iedereen die niks met de industrie te maken heeft valt dus buiten de boot. De voornaamste reden hiervoor is dat er simpelweg vanuit de industrie geen vraag meer is naar zo'n groot evenement. De kleinere evenementen en de evenementen van de consolemakers zelf zijn meer dan genoeg. Het enige wat niet zal veranderen is de locatie van de E3.

Mobiel spul

Normaal zijn open dirretjes gevuld met aangename dames maar van FormerlyKnownAs kregen we een leuke submit met een open dirretje met allerlei gratis spul voor je mobieltje. Beltoontjes, spelletjes, noem maar op, alles uiteraard (en daar houden wij van) voor noppes.

Op dit moment staat er vooral van alles voor je Nokia en Sony Ericsson, maar wie weet komt daar nog verandering in.

Met dank aan FormerlyKnownAs voor de submit

Renault in Hongarije met massadempers

Wanneer aankomend weekend de Grote Prijs van Hongarije zal worden verreden, zullen de beide Renault-bolides met massadempers worden uitgerust. De FIA heeft het team toestemming gegeven om het dempersysteem te gebruiken

Aanvankelijk verbood de FIA het gebruik van massadempers. Renault was hiervan het voornaamste slachtoffer en tekende beroep aan tegen de beslissing van de FIA.

Doordat het nogal even kon duren, op z’n vroegst eind augustus, voordat de FIA het beroep van het Franse team zou behandelen, claimde Renault een volledige dispensatie tot die tijd. Hier wilde de FIA weer niet aan en kwam het team van wereldkampioen Fernando Alonso vervolgens tegemoet door vooralsnog het gebruik van massadempers te gedogen.

De massadempers werden aanvankelijk goedgekeurd door de stewards, de technische inspecteurs in dienst van de FIA. De FIA zelf ging vervolgens hiertegen in beroep. Mocht de internationale autosportbord het beroep tegen de stewards alsnog winnen, dan zal de FIA het team van Flavio Briatore in ieder geval geen punten afnemen, zo is medegedeeld.

Of de andere teams protest gaan aantekenen tegen deze toch opmerkelijke beslissing van de FIA is vooralsnog niet bekend.

Ook Dinamo Boekarest wil niet in Israël voetballen

Nadat eerder Liverpool al had aangegeven niet in Israël te willen spelen, heeft nu ook Dinamo Boekarest te kennen gegeven liever niet op Israëlisch grondgebied te voetballen. Dinamo speelt in de UEFA cup tegen de Israëlische ploeg Beitar Jerusalem.

De eerste wedstrijd zal in Boekarest worden gespeeld op 10 augustus. De return is gepland op 24 augustus. Door de het conflict tussen Israël en Libanon wil de Roemeense club vooralsnog geen enkele wedstrijd spelen in Israël. Volgens de club verhoogt de ‘spannende situatie’ de stressfactor van de spelers. De UEFA is ingeschakeld om een oplossing te vinden voor het probleem.

Overzicht Nederlandse prestaties EK Zwemmen

Vandaag zijn de Europees Kampioenschappen zwemmen in Boedapest begonnen. Er kwamen vandaag ook meteen Nederlanders in actie. Hieronder lees je het verslag van de eerste dag van het EK.

Ochtendsessie

Tijdens de ochtendsessie kwamen de dames op de 50 meter vlinderslag in actie. Inge Dekker en Chantal Groot plaatsten zich daarin vrij gemakkelijk voor de halve finale die tijdens de avondsessie zal worden gezwommen. Inge Dekker (26,62) moest alleen Antje Buschschulte voor zich dulden. Chantal Groot zwom de zesde tijd (27,09). Hinkelien Schreuder en Ranomi Kromowidjojo hoeven later vandaag niet meer in actie te komen, hun tijd was niet voldoende voor een plaatsje in de halve finale.

Nick Driebergen wist zich verrassend te plaatsen voor de halve eindstrijd op de 100 meter rugslag. De jonge Leidenaar verbeterde zijn persoonlijk record met 0,31 seconden en zwom in 56,03 naar de achttiende tijd. Omdat er per land maar twee zwemmers aan de start van een halve finale mogen komen, was de tijd van Driebergen genoeg om als zestiende naar de halve finale te gaan.

Ook de beide Nederlandse estafetteploegen kwamen vandaag in actie. Bij de dames zwommen Hinkelien Schreuder, Femke Heemskerk, Chantal Groot en Ranomi Kwomowidjojo naar de derde tijd (3.42,66). Femke Heemskerk en Hinkelien Schreuder worden vermoedelijk vanavond gewisseld voor Inge Dekker en Marleen Veldhuis. De heren estafetteploeg ging het iets minder makkelijk. De mannen wisten zich moeizaam te plaatsen voor de finale. Stefan Oosting, Bas van Velthoven, Gijs Damen en Mitja Zastrow zwommen een tijd van 3.20.20 wat goed was voor de achtste tijd. Gijs Damen wordt in de finale vervangen door Pieter van den Hoogenband.

Avondsessie

Nick Driebergen heeft vanavond in de halve finale op de 100 meter rugslag als eerste Nederlander dit EK een nationaal record gezwommen. Driebergen tikte aan in 55,64 waarmee hij meer dan twee tienden onder het oude Nederlandse record van Klaas-Erik Zwering bleef.

Inge Dekker en Chantal Groot hebben zich weten te plaatsen voor de finale van de 50 meter vlinderslag. Dekker zwom een nieuw persoonlijk record (26,31) wat de tweede tijd van de avond was. Groot zwom met 26,86 de zesde tijd van de avond was. Antje Buschschulte haalde de finale niet. De Duitse had eerder op de dag de snelste tijd geklokt.

De Nederlandse dames hebben voor het eerste eremetaal gezorgd tijdens dit EK in Boedapest. Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Chantal Groot en Marleen Veldhuis zwommen in de 4x100 meter ook een nieuw Nederlands record met 3.37,04. De Duitse vrouwen wonnen de 4x100 meter met een nieuw wereldrecord van 3.35,22.

De Nederlandse heren brachten het er een stuk minder vanaf. Nederland leek al lange tijd op een vijfde plaats te liggen, maar door een te vroege overname van Stefan Oosting werden de Nederlanders gediskwalificeerd en teruggezet naar de achtste plaats. Hoewel de tijd niet als officieel de boeken ingaat vanwege de diskwalificatie, zette Pieter van den Hoogenband de op één na snelste split van het veld neer: 47,80. Alleen de Italiaan Filipo Magnini was sneller in 47,62.

Damesestafetteploeg zwemt naar zilver op EK

Op de eerste dag van het EK langebaan in Boedapest hebben de Nederlandse estafetteploegen het redelijk goed gedaan. De damesploeg won zilver op de 4x100 meter vrij. De herenploeg werd gediskwalificeerd op dezelfde afstand.

Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Chantal Groot en Marleen Veldhuis zwommen in een prima race naar het zilver in een nationaal record (3.37.04). De Duitse dames waren zoals verwacht oppermachtig en eisten het goud op in een nieuw wereldrecord van 3.35.22. Het bronzen eremetaal was bestemd voor de Franse dames.

Bij de heren wist de mannenequipe zich ternauwernood zonder Pieter van den Hoogenband als achtste te plaatsen voor hun finale. Met Van den Hoogenband in de finale werd de vijfde plaats (3.17.16) behaald in eerste instantie. Later bleek dat Stefan Oosting te vroeg van start was gegaan, waardoor Nederland gediskwalificeerd werd. Goud, zilver en brons waren bestemd voor respectievelijk Italië, Rusland en Frankrijk.

Punten twaalfde ronde

De Grand Prix van Duitsland is verreden en heeft onder andere gezorgd voor de diskwalificatie van Midland. Omdat het team puur op een onreglementaire vleugel is geschrapt uit de uitslag, hebben we besloten om niet de coureurs, maar het chassis de vijftig strafpunten te geven.

Winnaar van deze ronde is Ultra2D met 391 punten. Op een gedeelde tweede plaats staan Ruudt en Tenchi, die ieder 377 punten hebben gescoord. De vierde plaats, met 363 punten, wordt gedeeld door bork, Dimichio en Kabouker2.

In het tussenklassement blijft mbn aan de leiding, met 3006 punten. Hij wordt op de hielen gezeten door De_Buffel, die nu 2995 punten heeft. Op gepaste afstand, met 2961 punten, volgt Weekstroom.

Bij de subleagues is Holland rondewinnaar geworden met 336 punten. antropogenetica is tweede geworden met 328 punten, gevolgd door Moerdijk (304 punten), Heineken Backbone (297 punten) en ! ! Rock & Roll ! ! (293 punten).

Voor de tussenstand bij de subleagues betekent dat dat R.I.P. Ferrari aan de leiding blijft, met 2781 punten. Terug in de top van het klassement is ! ! Rock & Roll ! !, die tweede staat met 2602 punten. Twijzel boppe is met 2598 punten gezakt naar de derde positie.

De volgende race is de Grand Prix van Hongarije. Voor deze race kan tot 5 augustus 00.01u gewisseld worden.

Overzicht Open Dagen Eredivisie

Het is weer zover. De traditionele open dagen van de clubs uit de Eredivisie staan voor de deur. Aangezien het er nogal wat zijn volgt hieronder een overzicht gerangschikt per dag.

Woensdag 2 augustus:
Feyenoord: Aanvang 11:00 uur

Vrijdag 4 augustus:
AZ: Geen open dag, wel opening van het nieuwe DSB Stadion tegen Arsenal

Zaterdag 5 augustus:
Sparta Rotterdam: Aanvang 12:00 uur
RKC Waalwijk: Aanvangsttijd is niet bekend

Zondag 6 augustus:
NAC Breda: Aanvang 10:00 uur
ADO Den Haag: Aanvang 11:00 uur
Roda JC: Aanvang 18:00 uur

Woensdag 9 augustus:
Excelsior: Aanvang 15:00 uur

Vrijdag 11 augustus:
Ajax: Aanvang 11:00 uur

Zaterdag 12 augustus:
FC Utrecht: Aanvang 11:00 uur
Willem II: Aanvang 14:30 uur

Zondag 13 augustus:
Heracles Almelo: Aanvang 12:00 uur
NEC: Aanvang 12:00 uur
Vitesse: Aanvang 13:00 uur

FC Groningen en SC Heerenveen zijn de enige clubs die geen open dag zullen houden. Ook de open dag van PSV ontbreekt in dit overzicht. De club uit Eindhoven had deze namelijk vandaag al gepland. Verder heeft ook FC Twente haar open dag al achter de rug.

Gebraden duif legt Deense spoorwegen plat

Icoon Weird Een gebraden duif heeft vandaag de spoorwegen in Denemarken platgelegd. Dat heeft de nationale spoorwegmaatschappij DBB bekend gemaakt.

De duif ging op een oververhitte hoogspanningskabel zitten, waardoor het dier geroosterd werd. Het incident veroorzaakte kortsluiting, waardoor er tussen Kopenhagen en de rest van het land geen treinen meer konden rijden. Het getroffen traject is de belangrijkste spoorverbinding van het land.



"Roekoe"


Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Hasek weer naar Red Wings

Dominik Hasek keert terug naar zijn vorige werkgever, de Detroit Red Wings. Een seizoen bij de Ottawa Senators bracht hem weinig geluk, en meer blessureleed dan de Tsjech en de Senators lief was.

The Dominator bracht de Red Wings in 2002 hun laatste Stanley Cup, waarna hij in een opzienbarende transfer naar Canada verhuisde. Na een seizoen rust door de lockout miste hij vrijwel de gehele tweede helft van het afgelopen seizoen door blessures. De 41-jarige goalie gaat nu voor de derde keer aan de slag in Detroit, nadat hij in het seizoen 2002-2003 afstand van het ijshockey had genomen. De zesvoudig winnaar van de Vezina Trophy voor de beste goalie in de NHL wordt verenigd met Chris Osgood, die zowel in 1997 als in 1998 met de Wings ook al de Stanley Cup won.

Moordzaak Notorious B.I.G. heropend

The Notorious B.I.G.De politie van Los Angeles start een nieuw onderzoek naar de onopgeloste moord op rapper Notorious B.I.G. Familie-leden van de overleden rapper hebben onlangs een rechtszaak aangespannen tegen enkele 'corrupte politieagenten', die achter de moord op de rapper zouden zitten. In het kader daarvan, is er een nieuw onderzoek begonnen.

Christopher Wallace, de echte naam van Biggie, was 24 toen hij in 1997 in Los Angeles werd doodgeschoten. Zijn albums 'Ready to die' en 'Life after death' worden gezien als enkele van de beste in het genre.

De politie onderzoekt momenteel of de moord samenhangt met de dodelijke aanslag op rapper Tupac Shakur. Ook kijkt de politie of Tupacs toenmalige platenbaas, Marion 'Suge' Knight, bij de moord is betrokken. Knight heeft altijd elke betrokkenheid ontkend.

FOK!radio: Zweden kwaad op Gebroeders Ko

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

Op internet was het meteen een hype: het nummer 'Boten Anna' van Basshunter. Het Zweedse lied gaat over een IRC-bot met de naam Anna. Die hype grepen de Nederlandse Gebroeders Ko, bekend van 'Ik heb een Toeter op mijn Waterscooter' aan om met een Nederlandse versie van 'Boten Anna' te komen. En daar waren ze in Zweden niet echt blij mee. Maar wat is er nu precies aan de hand? Dat vragen we vanavond aan de Gebroeders Ko zelf, want die zitten in de uitzending. FOK!radio begint uiteraard om 20:00 uur.

En vorige week ontstond spontaan het idee om het nummer 'Toppertje' ook een andere versie te geven, namelijk een FOK! -versie. Met een eigen tekst én met...Yvonne! Vanavond komt onze aaibare admin dan ook zelf het nummer inzingen. En dat doet ze uiteraard niet alleen...

En het is weer Campzone. Voor velen een nerd-disco vlakbij Walibi World. Lekker lannen met z'n allen. Maar is het wel echt voor nerds? Daarover hoor je Miss-bleu, zelf ook geen onbekende in de foto-topics overigens, die daar al de dagen rondloopt, en er zelfs veel media-aandacht mee haalt. Admin Yvonne komt natuurlijk weer roddelen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan Nolius voor de submit.

Duitsland speelt rol in zaak Fuentes

Een aantal sporen in het dopingsschandaal rond Fuentes leiden naar Duitsland. De Spaanse dokter zou daar zijn dopingproducten vandaan halen.

De Spaanse krant El Pais meldt dat Fuentes de producten, die hij toediende aan renners, inkocht bij een Duitse dokter. Dit zou gebeuren bij een ziekenhuis in een kleine Duitse stad. Concrete namen kan de krant echter nog niet vrijgeven, men baseert zich naar eigen zeggen op politiebronnen.

Daarnaast zou er ook gezocht worden naar een link met Floyd Landis. Een Duitse arts, die werkzaam is bij Phonak, zou volgens de Spaanse onderzoekers een rol kunnen hebben in dit dopingnetwerk. Na zijn overwinning in de Tour de France werd Landis betrapt op testostoron-gebruik. Deze week zal naar alle waarschijnlijkheid de uitslag van de contra-expertise bekend worden.

Gudelj stopt met voetbal

Nebosja Gudelj hangt per direct zijn kicksen aan de wilgen. De geboren Serviër wilde graag nog een seizoen voor Sparta Rotterdam uitkomen, maar de club bood hem geen nieuw contract aan.

Hierdoor stopt Gudelj met zijn actieve voetbalcarrière en kiest hij er voor om trainer te worden bij de jeugd van NAC Breda. De 35-jarige speler speelde van 1997 tot en met 2005 ook al bij de club uit Breda. Zijn actieve carrière begon in 1988 bij Leotar Trebinje. Hier speelde hij drie seizoenen waarna hij vertrok naar Partizan Belgrado. Ook hier bleef hij drie seizoenen spelen. Toen vertrok de speler voor een buitenlands avontuur naar Spanje en kwam uit bij Logroñes. Twee jaar later verkaste hij naar Leganes, een andere Spaanse ploeg.

Daarna vertrok Gudelj naar Nederland om voor NAC te gaan spelen. In 246 competitiewedstrijden voor de Bredanaars wist hij negen keer te scoren. Vorig jaar vertrok de verdediger naar Sparta Rotterdam. In de havenstad kwam de speler niet meer tot scoren, maar ondanks dat wil de club hem graag nog bedanken voor de inzet van het afgelopen seizoen: "Sparta Rotterdam wenst Nebosja veel succes met het uitoefenen van het trainersvak en bedankt hem voor zijn inzet in het afgelopen seizoen."

Ottey namens Slovenië present op EK atletiek

Oudgediende Merlene Ottey zal namens Slovenië deel gaan nemen aan het EK atletiek in Göteborg. Het toernooi zal op 7 augustus beginnen en duurt tot en met 13 augustus.

De 46-jarige Ottey, die van oorsprong Jamaicaanse is maar sinds vier jaar een Sloveens paspoort bezit, is door de Sloveense atletiekbond voor het toernooi ingeschreven. Hier zal ze deelnemen aan de 100 meter sprint, de 200 meter laat ze voor wat het is.

Ottey heeft in haar loopbaan al vele prijzen weten te bemachtigen. In totaal won ze maar liefst veertien medailles tijdens zeven deelnames aan het wereldkampioenschap. Ook deed ze zeven keer mee op de Olypische Spelen, waar ze acht maal een medaille wist te behalen. Hier zat echter nooit een gouden plak bij.

Top 20 homoseksuele gamefiguren

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Ze blijven verschijnen, de één nog vreemder dan de ander. Vandaag hebben we een top 20 voor jullie waarin afgeteld wordt naar de meest gaye gamefiguur.

20. Raphael Sorel - Soul Calibur
19. Fox - Bloody Roar
18. Cybil Bennet - Silent Hill
17. Nagare Namikawa - Rival Schools 2
16. Alfred Ashford – Resident Evil: Code Veronica
15. Eagle – Street Fighter/SNK vs. Capcom 2
14. Major Ivan Raidenovitch Raikov – Metal Gear Solid 3
13. Zangief – Street Fighter Series
12. Vamp – Metal Gear Solid
11. Birdo – Super Mario Series
10. Brad Evans – Wild Arms 2
9. Ash – Bare Knuckle 3/Streets of Rage 3
8. Damian Shade and Rudolph Gartheimer
7. Hana Vachel & Rain Qin
6. Bertram – Temple of Elemental Evil
5. King of All Cosmos – Katamari Damacy/We Love Katamari
4. Pierre and Gerard Magimel – Shadow Hearts: Covenant
3. Joachim Valentine – Shadow Hearts: Covenant
2. The Cho Aniki Brothers – Cho Aniki Series
1. Tingle – Zelda Series

De beschrijvingen van de karakters kan je vinden op de site GayGamer

Indiase bedelaars laten zich amputeren

Icoon BuitenlandsIn India blijken er bedelaars te zijn, die naar doktoren gaan om gezonde ledematen te laten amputeren. Zodoende willen ze meelijwekkender overkomen, en meer geld bijelkaar bedelen. Bepaalde doktoren uit het Hindoeïstische land zijn bereid om voor zo'n 10.000 roepies (~170 euro) de gewenste operatie uit te voeren.

Dit alles kwam door een geheim opgenomen video aan het licht. Daarin kwamen drie artsen naar voren die aan dit soort praktijken meewerken. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. De voorzitter van de Indiase artsenbond, IMA, spreekt over "een van de schokkendste dingen in de geschiedenis van de medische praktijk in India". Een woedende menigte heeft voor het huis van een van de betrokken artsen een betoging gehouden.

'Cole naar Real Madrid om Chelsea te pesten'

Als het aan Arsène Wenger ligt, speelt Ashley Cole volgend seizoen voor Real Madrid. Hiermee wil Wenger voorkomen dat Cole vertrekt naar aartsrivaal Chelsea.
De relatie tussen Wenger en zijn collega-trainer van Chelsea, José Mourinho, is redelijk slecht te noemen. In voorgaande seizoenen kwam het in de pers regelmatig tot aanvaringen tussen beide oefenmeesters. Nadat vorige week bekend werd dat Cole in gesprek was met Chelsea, was voor de Franse coach van Arsenal de maat vol.

Volgens een Spaanse krant zou Wenger zelfs bereid zijn om een lager bod van De Koninklijke te accepteren, als dat voorkomt dat Cole naar Stamford Bridge verhuist. Wenger liet eerder optekenen dat hij minimaal 44 miljoen euro voor de verdediger wil. Het door Chelsea geboden bedrag van 25 miljoen zou volgens Wenger te laag zijn.

Maar nu de Fransman in begint te zien dat Cole onhoudbaar is, ziet Wenger hem liever vertrekken naar Spanje. Dit ondanks het feit dat Real Madrid slechts 18 miljoen euro op tafel wil leggen voor de verdediger.

Advocaat trekt Tekke aan

Dick Advocaat heeft een grote slag geslagen als trainer van Zenit Sint-Petersburg. De Nederlandse oefenmeester heeft Fatih Tekke namelijk overgenomen van het Turkse Trabzonspor.

Tekke kost de club van Advocaat tien miljoen euro. De 28-jarige speler tekent een contract voor de duur van vier jaar bij de huidige nummer negen van de Russissche competitie. Afgelopen seizoen was de annvaller goed voor 21 doelpunten in de Turkse competitie. Hier had hij slechts 27 wedstrijden voor nodig.

Yankees trekken opnieuw ster aan

De New York Yankees hebben gisteren twee van hun grootste problemen opgelost. In een ruil met de Philadelphia Phillies hebben de Yankees rechtsvelder Bobby Abreu en pitcher Cory Lidle verkregen. De Phillies mogen nu vier jeugdige talenten van de Yankees verwelkomen. Dit zijn korte stop C.J. Henry, pitchers Matt Smith en Carlos Monasterios en catcher Jesus Sanchez.

Abreu is verreweg de meest in het oog springende speler. De rechtsvelder met een zwak slaggemiddelde van .277, maar wel gemiddeld .427 op de honken is een echte krachtpatser. Dit heeft hij bewezen tijdens de 'Home-Run Derby' van 2005, toen hij eerste werd en zich de homerun koning mocht noemen. Dit jaar is zijn productiviteit wat minder. Met maar acht homeruns op iets meer dan de helft van dit seizoen ligt hij achter op zijn normale productie van gemiddeld 25 homeruns per seizoen tussen 2000 en 2005. Ook heeft hij vorig jaar de 'Golden Glove' gewonnen in de National League. Dit betekent dat hij defensief de beste rechtsvelder was in de National League.

Abreu is vooral gehaald omdat rechtsvelder Gary Sheffield langdurig geblesseerd is. Deze ruil maakt ook de toekomst van Sheffield onzeker nadat zijn blessure over is, aangezien het beiden spelers zijn die elke dag kunnen en moeten spelen.

Pitcher Lidle won acht van zijn vijftien wedstrijden dit jaar, met een gemiddelde van 4.74 runs per 9 innings. Hij zal waarschijnlijk Nederlands international Sidney Ponson vervangen als vijfde pitcher.

Vanavond om 10 uur Nederlandse tijd is de trade-deadline. Dit betekent dat er vanaf dan niet meer geruild mag worden. Meestal is dit een drukke periode.


Bobby Abreu (l) en Cory Lidle (r). Vanaf nu Yankees.

My Animated World

Welkom in de wereld van Jelle van Dun (25) , deze Communicatie en Multimedia Design student maakte als afstudeerproject het volgende "Stop Motion Animation" .
Hij neemt je mee naar een wereld gezien door zijn ogen als animator, het doel van zijn films is de kijker een ander perspectief aan zijn omgeving te geven.

Het is opgenomen in zijn woonplaats Breda en na 6 maanden is het af, bekijk hier het resultaat.

Lees hier ook een interview dat BN/DeStem vandaag met hem had.

Met dank aan ChOas voor de submit

Spurs willen Martins overnemen

Obafemi Martins staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur. De Nigeriaan speelde de afgelopen seizoenen voor Internazionale.

Gisteravond verloor Inter nog een vriendschappelijke wedstrijd van Tottenham, en een goal van Martins kon dat niet voorkomen (2-1). Italiaanse media melden dat de Spurs na de wedstrijd een bod op de spits hebben gedaan van zo'n 18 miljoen Euro.

Inter heeft met Adriano en Julio Cruz al enkele spitsen van formaat, en met de eventuele komst van Zlatan Ibrahimovic of Luca Toni ziet de toekomst van de 21-jarige Martins er niet best uit bij de Italiaans kampioen. Het contract van de Nigeriaan loopt nog tot en met 2010, hetgeen er voor zorgt dat hij niet voor een schijntje weg mag.

Tottenham Hotspur zoekt naar jonge talenten die het team moeten versterken. De Engelse club hoopt onder leiding van coach Martin Jol de Champions League te bereiken.

Ricksen dinsdag terug bij Rangers

Komende dinsdag zal Fernando Ricksen terugkeren bij de selectie van Glasgow Rangers. De middenvelder keert terug na een periode van verblijf in een afkickcentrum in Londen.

De website van Glasgow Rangers meldde maandag het volgende: "Fernando Ricksen zal dinsdag de training hervatten op Murray Park. Hij zal daar aan zijn conditie werken voor de periode die hij in de voorbereiding op de competitie heeft gemist."

Drie weken geleden werd de voormalig aanvoerder van de SChotse club weggestuurd na problemen in Zuid-Afrika. Ricksen zou personeel van het vliegtuig namelijk nat hebben gegooid met water.

Ricksen verbleef in de Sporting Clinic in de Engelse hoofdstad. Deze is opgezet door oud-voetballer Tony Adams. Hier worden sportmensen opgevangen die af willen kicken van diverse verslavingen.

Top of Flop: Sheena Is A Parasite

Ook vorige week was er weinig discussie. "Onze Droom" van Linsey is ook een flop, dus. Dungeonmaster verwoordde jullie mening nog als beste: "Gloeiende Graf Gaffel Geranium wat slecht!"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met The Horrors, een Britse punkband. Vandaag komt hun nieuwe DVD single uit: "Sheena is a parasite". De bijbehorende video is al een paar weken geleden uitgebracht en die is geproduceerd door Chris Cunningham. Cunningham is geen onbekende hier op de weblog. We hebben al eerder geschreven over "Rubber Johnny".

Klonk vond Rubber Johnny een "erg koel filmpje". Ik ben benieuwd wat hij van "Sheena is a parasite" vindt.

Ik vind het een mooie video, al hou ik niet zo erg van deze muziek. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Column: Het Alboretohuis

Luca was er huisoudste. Altijd al geweest. Hij was de eerste bewoner, en Pedro verwachtte niet dat hij zou vertrekken voor de Ferrari test crew er achter zou komen dat hij vredig was ingeslapen tijdens het laatste rondje over de testbaan van Mugello.

Het leven van een ervaren testrijder is niet eenvoudig. In tegenstelling tot de jonge, onervaren testrijders, wordt er van je verwacht dat je uitmuntende feedback aan de engineers kunt geven, dat je met de precisie van een klok rondes kunt draaien om goede telemetrie te verzamelen en wordt er ook nog eens absoluut niet getolereerd dat je schade rijdt. Je hebt de ambitie om toch ooit weer hogerop te komen, maar je mag dat niet in de weg laten staan van je motivatie om eindeloos buiten het zicht van de TV camera’s je testrondes af te leggen. En als dat allemaal lukt, moet je ook nog opboksen tegen de reputatie van “mislukt” coureur. Het laatste wordt er iets makkelijker op gemaakt door het Alboretohuis, een thuis voor chronisch ontheemde Formule 1 coureurs.

Pedro had wel eens geruchten gehoord dat het huis in eerste instantie door Ferrari gefinancierd was en speciaal voor Luca in leven was geroepen, als dank, als erkenning, om de Italiaan een plek te geven waar hij thuis zou zijn. Niet in Monaco, tussen de echte racers, maar ook niet anoniem in een onopvallend huis in een onbekend Italiaans dorp. Een plek waar hij zichzelf kon zijn, samen met begrijpende lotgenoten. Al snel werd het huis gesponsord door vrijwel alle grote teams.

Desondanks had Luca het huis enige tijd voor zichzelf gehad. Maar uiteindelijk waren de lotgenoten toch gekomen. Aangetrokken door de erkenning. Aangetrokken door de luxe. Aangetrokken door de racebaan met trapauto’s in de achtertuin, waar ze eindeloos tegen elkaar mogen racen. Aangetrokken door de vele tijdlussen en sensoren her en der in het huis, zodat ze van vrijwel al hun handelingen de telemetrie kunnen terugvinden, een effectieve manier om te kunnen leven met een beroepsdeformatie. Eén minuut vijftien punt negen onder de douche. Binnen een tiende van de tijd van gisteren, perfect. Om drie minuten over half één de REM slaap ingegaan. Voornemens om volgend etmaal iets later te REMmen. Wurz meldde zich als tweede aan, op de voet gevolgd door Anthony Davidson. Panis volgde niet veel later. Robert heeft al een intake procedure lopen, maar weet dat hij voorlopig niet verder kan komen dan de wachtlijst. Tenzij Pedro, die de kamer toch eigenlijk meer verdient, alsnog niet toegelaten wordt.

Het leek allemaal in kannen en kruiken voor Pedro. Aan alle inschrijvingsvoorwaarden voldeed hij met gemak. Ooit aan een echte race meegedaan? Check. Nooit echt doorgebroken als eerste of tweede rijder? Check. Minstens twee jaar vaste testcoureur? Check. De lovende reverenties van Ron lagen al bij de intake commissie. Wat kon er nog fout gaan? Toen werd hij opeens bevorderd tot tweede rijder. Het team zat in de prut en hadden het hem liever ook niet aangedaan, maar een andere oplossing was er even niet. En ondanks dat het team hem tot tweemaal toe op pad stuurde met een strategie die hem volledig onopvallend achter in de punten had moeten laten belanden, was het meerdere mensen opgevallen dat hij qua tempo niet of nauwelijks achterbleef bij Kimi.

Opeens heeft hij de kans zich te bewijzen en misschien alsnog door te breken. Maar het zou hem wel zijn recht op de kamer in het huis kosten. Hij twijfelt. Neen, hij twijfelt niet, tenminste niet heel lang. Hoe mooi het Alboretohuis ook is, zijn ambitie ligt bij het racen. Hij zou het zichzelf nooit vergeven als hij deze kans aan zich voorbij liet gaan. Met één voet al over de drempel draait hij zich om en keert terug, richting zijn eigen appartement in Monaco. Aan het eind van de oprijlaan kijkt hij nog eenmaal achterom. Hij ziet Luca achter het raam van de zolderkamer hem nakijken. Luca heeft een zelfverzekerde blik in zijn ogen. Een blik die Perdo een onaangenaam gevoel geeft. Berustend en alwetend. Een blik die zegt: tot snel.

Echtscheidingsshow in de maak

Icoon Televisie'Scheiden? Tv-programma helpt! Gaat u definitief uit elkaar, of is er nog twijfel? Hoe moet het met de kinderen? Wie krijgt wat, wie gaat verhuizen en hoe regelt u het financieel? Een mediator (bemiddelaar) met een team deskundigen staat voor u klaar. Voor u een kans om - ondanks alles - deze fase in uw leven zo goed mogelijk af te sluiten. En u geeft het goede voorbeeld aan anderen.'

Met deze advertentie probeert tv-producent Endemol kandidaten te werven voor een nieuw televisieprogramma. Daarin worden echtgenoten die willen scheiden, een handje geholpen. Volgens een woordvoerder van Endemol valt het programma in de categorie 'coach-tv'. Dat zijn televisieprogramma's waarin mensen worden geholpen met allerhande problemen. Andere voorbeelden zijn De Superhuisvrouw (huis schoonhouden), Eerste Hulp bij Opvoeden en De Afvallers (gewichtsproblemen).

Het is nog onduidelijk of dit programma onze tv-wereld zal verrijken. Endemol is in gesprek met een omroep/zender, maar een afspraak is er nog niet.

De tv-makers erkennen dat niet iedereen staat te trappelen om aan een dergelijk programma mee te werken. Omdat een scheiding kostbaar is, zullen er volgens hen wel belangstellenden zijn te vinden. Ze hebben naast allerlei adviezen ook een relatietherapie in de aanbieding. Verder willen ze "een ritueel om het huwelijk in stijl af te sluiten" gaan filmen. De Endemol-woordvoerder vindt niet dat een onderwerp uit de taboesfeer wordt gehaald. "Daarvoor komt een scheiding te vaak voor. Het is wel een beladen thema". Of het programma een presentator krijgt, is nog niet bekend.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Ribery meldt zich gewoon bij Marseille

Ook nu, een week voor de Franse competitiestart, is het nog niet duidelijk waar Frank Ribery komend seizoen zal spelen.

De aanvaller heeft nog een doorlopend contract bij Olympique Marseille, maar onder andere landskampioen Olympique Lyon ziet in hem de ideale versterking. Ribery zelf wil ook het liefst nog deze zomer vertrekken, toch zal hij voorlopig gewoon meetrainen bij Marseille.

De 23-jarige aanvaller heeft vanmiddag een gesprek met voorzitter Pape Diouf. Beide partijen treden elkaar met open vizier tegemoet, en zullen de mogelijkheden met elkaar doornemen. Ribery heeft een contract voor nog vier seizoenen, waardoor het onwaarschijnlijk lijkt dat Marseille hem zal laten gaan.

Ribery was voor velen één van de revelaties van het afgelopen WK. Hij begon als relatief onbekende speler, maar ontpopte zich tijdens het toernooi als groot talent. Tijdens het WK maakte hij één doelpunt, dat was in de achtste finale tegen Spanje.

Dove poes mikpunt geweld

Icoon MisdaadEen dove kat uit Pijnacker is sinds anderhalf jaar het mikpunt van geweld. Buurtbewoners ergeren zich aan de kat, omdat ze poept in andermans tuin. Volgens de geruchten die in de buurt rondte doen, zou ze ook een konijn hebben verwond, en honden hebben aangevallen.

Haar naam is B.engel. "Ik heb haar niet voor niets haar naam gegeven. Het is een engeltje, en ja, zoals elke kat doet ze wel eens iets wat niet mag, zoals iets omstoten. Vandaar die B voor haar naam", aldus haar baas, de 70-jarige Wil, die door de hele kwestie mentaal kapot is.

Dat B.engel andere dieren aanvalt, ontkent ze echter ten stelligste. "B.engel doet geen vlieg kwaad".

Haar kat wordt regelmatig mishandeld. "Ze heeft geregeld allerlei vreemde wondjes op haar kopje en in haar nek. Het toppunt was enkele weken geleden, toen ze met twee schotwonden in haar kopje thuiskwam. Volgens de dierenarts zaten er geen kogels in haar schedel, maar zouden de wonden veroorzaakt kunnen zijn door kogels die net langs haar zijn gevlogen. Een allergische reactie in combinatie met de zon zouden de wond nog erger hebben gemaakt".

Voor Wil is het duidelijk: "Ze willen B.engel doden". Haar vermoeden wordt versterkt door geluiden uit de buurt. "Kinderen hebben me verteld dat ze hebben gehoord dat buurtbewoners B.engel dood willen hebben, omdat ze in hun tuinen poept".

Volgens Wil is het feit dat haar poes doof is de oorzaak van alle problemen. "Mensen snappen niet dat ze niet weggaat uit hun tuin als ze naar haar roepen, want ze weten niet dat ze doof is. Kijk, ik begrijp best dat het vervelend is als een poes in je tuin poept, maar gooi er dan een emmer water overheen. Maak haar geen mikpunt van geweld, want ze kan er zelf ook weinig aan doen. Ik vraag enkel om wat begrip voor haar situatie. Een invalide persoon krijgt dat toch ook?"

De politie zegt weinig te kunnen doen, omdat er geen bewijs is voor de mishandelingen. Wil hoopt dat getuigen zich melden. Tot die tijd laat ze haar B.engel uit aan een lijntje.


"B.engel doet geen vlieg kwaad"

Nieuwe topsport-trainingshal geopend

Samen met atleet Rutger Smith heeft Charles van Commenée maandag op Papendal de nieuwe topsport-trainingsaccommodatie geopend. De technisch directeur van NOC*NSF zei dat met de komst van de indoorhal een wens in vervulling was gegaan. "Dit had ik twintig jaar geleden al willen hebben."

De hal werd maandag officieel geopend door NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra, chef de mission Charles van Commenée en kogelstoter en discuswerper Rutger Smith. Atleten die op de Spelen deelnemen aan loop-, spring- en werpnummers kunnen gedurende het hele jaar trainen in de zaal. Ook andere topsporters, zoals schermers, handboogschutters en boksers, gaan gebruikmaken van de hal.
Het nieuwe onderkomen is uniek voor de Nederlandse topsport, zegt NOC*NSF-woordvoerder Erwin te Bokkel. De hal is volgens de sportkoepel de enige in Nederland waar atleten het hele jaar door op een dergelijke manier kunnen trainen." De keuze viel op het neerzetten van een tijdelijke hal, omdat het complex er direct moest komen in de aanloop naar de Spelen, zegt Te Bokkel. "De bouw van een permanente hal duurt nog te lang."
De bouw van de tijdelijke topsportzaal kostte ongeveer 750 duizend euro. Het merendeel werd betaald door NOC*NSF. De rest kwam voort uit subsidies en sponsorgeld.

Voor Van Commenée, nu ruim een jaar in functie, waren bij zijn aantreden op Papendal met name de trainingsmogelijkheden voor sporters van groot belang. Hij droeg er in eerste instantie toe bij dat de positie van de trainer/coach werd verbeterd. De indoorhal was de volgende stap. "Er lagen een paar verwaarloosde terreinen. Daar hebben we op ingezet."

Hasselbaink onder vuur

De Britse voetbalbond, de FA, heeft Jerrel Hasselbaink ter verantwoording geroepen. De spits moet tekst en uitleg geven, omdat hij in zijn biografie verklaarde dat alle spelers van Chelsea in 2004 van de clubleiding een bonus kregen na de Champions League-winst tegen Arsenal.

Hasselbaink stelt in zijn biografie 'Verguisd in Nederland, bejubeld in Engeland' dat de Chelsea-spelers van de clubleiding op een geldbonus werden getrakteerd nadat de ploeg in april 2004 Arsenal uitschakelde in de kwartfinale van de Champions League. Het verhaal werd in oktober ook in de Engelse krant News of the World gepubliceerd. Omdat dergelijke betalingen door de FA verboden zijn, startte de bond een onderzoek naar de beweringen.

De FA zegt dat het geen enkel bewijs heeft gevonden voor de illegale betalingen van Chelsea. Ook ontkent de club uit Londen dat deze ooit hebben plaatsgevonden. De spits, die deze zomer Middlesbrough verruilde voor Charlton Athletic, heeft tot 14 augustus om te reageren. De FA heeft hem inmiddels officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens het in diskrediet brengen van het voetbal.

Belgische voetbalbond kent eigen reglement niet

Mochten de preciezen het winnen van de rekkelijken, dan is de net gespeelde eerste speelronde in België van geen enkele waarde.

Volgens de officiële reglementen van de voetbalbond kan een ieder de geldigheid van de wedstrijden bestrijden. Artikel V17 schrijft voor dat "kampioenschapswedstrijden verboden zijn tijdens de maand juli" in het seizoen dat "eindigt op 30 juni en begint op 1 juli".

En dat nou precies wanneer de eerste speelronde in de laatste week van juli is afgewerkt. Slordig mag het sowieso wel heten van de Belgische voetbalbond, en het is nog maar de vraag hoe lang het gaat duren voordat de wedstrijden ongeldig worden verklaard, als dat überhaupt gebeurt.

"We weten niet eens waarom deze regel in het bondsreglement staat", aldus een woordvoerder in Het Laatste Nieuws. "Wellicht is dat verbod lang geleden ingevoerd en is men vergeten het te schrappen. In ieder geval, de clubs en de Profliga zijn akkoord gegaan om de competitie zo vroeg te beginnen."

Olieplatform maanden zoek

Icoon Opmerkelijk Iedereen verliest weleens wat: sleutels, tassen en wat al niet meer. Begin april werd het olieplatform Petrobas XXI van Singapore naar Brazilië vervoerd door de sleper Mighty Deliverer. Tijdens een storm op het zuiden van de Atlantische Oceaan raakte het boorplatform op drift, en sindsdien is het maandenlang onvindbaar geweest. Hoe is het mogelijk een olieplatform van 103 bij 104 meter kwijt te raken?

Je zou verwachten dat een olieplatform van een dergelijk formaat met de huidige technologie van GPS zo gevonden wordt. Toch bleef het platform maandenlang in de oceaan dobberen, terwijl niemand een idee had waar het was gebleven. Er werd naar gezocht met alle mogelijke technologie, maar deskundigen gingen er al vanuit dat het gigantische platform naar de bodem van de oceaan was gezakt.

Totdat enkele veehoeders het olieplatform aan zagen spoelen op het eiland Tristan da Cunha. Tristan da Cunha is een eiland dat half zo groot is als Texel, 272 inwoners heeft en precies tussen Afrika en Zuid-Amerika ligt. Viermaal per jaar vertrekt een schip uit Kaapstad om het eiland van voedsel en andere benodigdheden te voorzien.

Het Rotterdamse bedrijf Smit Salvage is ingehuurd om het olieplatform terug bij de rechtmatige eigenaar te krijgen. Geert Koffeman, directeur van Smit, heeft geen idee hoe een olieplatform zomaar kan verdwijnen. Met een radar is het mogelijk om veertig mijl rondom het schip in de oceaan te kijken. Het lijkt erop dat de bemanning van het schip zo druk met de golven bezig was, dat ze vergeten zijn het olieplatform in de gaten te houden.

Eerst moet Smit het platform weer drijvend maken: daarvoor zijn bergers, machinisten en duikers ingehuurd. Ook wordt water uit het olieplatform weggepompt. Maar er zijn geen sleepboten beschikbaar die een olieplatform van dat formaat kunnen meeslepen. De Griekse Zouros Hellas is ingehuurd, maar deze is niet sterk genoeg. Smit heeft zelf de grootste zeesleper ter wereld, de Smit Amandla, maar deze mag niet vertrekken uit Zuid-Afrika. In het winterseizoen is het daar hard nodig om schepen in nood te helpen. Daarom zal het olieplatform nog tot oktober in Tristan da Cunha blijven liggen. Dan is het zomer op het zuidelijk halfrond en is de Smit Amandla beschikbaar om het olieplatform alsnog naar Brazilië te slepen.



Dit olieplatform is maanden zoek geweest


Met dank aan calvobbes voor de submit.

UEFA treedt hard op tegen racisme

De Europese voetbalbond UEFA heeft aangekondigd dat het in haar strijd tegen racisme hardere straffen uit zal delen. Iemand die zich racistisch uitlaat tegen een medespeler kan een schorsing van vijf wedstrijden tegemoet zien. Het gaat vooral om opmerkingen over huidskleur, afkomst, dan wel religie.

In het geval van misdragingen van fans dreigt de UEFA met geldstraffen, duels zonder publiek, puntenaftrek of zelfs uitsluiting voor internationale toernooien. Voetballers die blessures simuleren of scheidsrechters misleiden kunnen voortaan een schorsing van twee duels verwachten. Hiermee volgt de UEFA een eerdere richtlijn van de FIFA.

Duits echtpaar Musselkanaal vermoord om auto

Icoon MisdaadDe Duitsers die op 4 juli dit jaar dood werden aangetroffen in het Groningse Musselkanaal zijn vermoedelijk vermoord vanwege hun auto. De drie vermoedelijke daders wilden de wagen in Polen verkopen. Politie en justitie hebben dat maandag bekendgemaakt.

Officier van justitie Marcel Wolters noemt het 'dom toeval' dat juist dit echtpaar slachtoffer werd van de dieven. Het idee voor de overval ontstond pas toen de drie de auto op 3 juli in Musselkanaal zagen staan. Diezelfde dag vermoorden zij de 73-jarige man en zijn 71-jarige vrouw met bermpalen uit het weiland. Het echtpaar was op dat moment aan het vissen. De palen zijn later in het kanaal aangetroffen.

De verdachten werden een week na de lugubere vondst aangehouden. Het gaat om twee Polen (17 en 24 jaar oud) en een Nederlands meisje (15 jaar), die een relatie had met de 24-jarige man. De 17-jarige jongen komt uit Ter Apel, de andere twee vermoedelijke daders wonen in Musselkanaal. De Polen verbleven sinds twee jaar in ons land.

Het koppeltje werd uiteindelijk gearresteerd in Ter Apel, terwijl de 17-jarige jongen bij de Duitse plaats Oldenburg in de kraag werd gevat. Hij was op dat moment op weg naar Polen. De verdachten hebben 'op hoofdlijnen' bekend.

De politie heeft vastgesteld dat het meisje niet betrokken was bij het doodslaan van het echtpaar. De jongens sloegen beiden de schedel in. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft uit een autopsie geconcludeerd dat de bejaarde Duitsers om het leven zijn gekomen door zwaar hersenletsel.

Het meisje dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord was een bekende van Bureau Jeugdzorg. Ze werd begin dit jaar onder toezicht gesteld vanwege problemen in haar huiselijke situatie. Zij zal een psychiatrisch onderzoek ondergaan. Mogelijk geldt hetzelfde voor de andere twee verdachten. Het Openbaar Ministerie verwacht dan ook niet dat de strafzaak snel van start zal kunnen gaan.

Het onderzoek dat de politie instelde na de vondst van de lijken leverde al snel resultaat op. De zaak kon vlot worden opgelost doordat veel passanten en vissers bij het kanaal in de buurt waren tijdens de moord. Zij konden veel belangrijke informatie verschaffen. Ook de samenwerking met de Duitse politie verliep bijzonder vlot.

Coen en Sander Show vervangt Wout op 3FM

3FMDe nieuwe middagshow op Radio 3FM gaat 'De Coen en Sander Show' heten. Eerder werd al bekend dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga het programma zullen gaan presenteren. 4 september is de eerste uitzending.

BNN laat vandaag weten dat het programma zal gaan over nieuws, bijna nieuws en vooral veel muziek. Wouter van der Goes, die nu tussen 16:00 en 18:00 uur radio maakt op het tijdstip, vertrekt naar Q-music. Of het nieuwe programma ook op dat tijdstip uitgezonden zou worden was nog een tijd onzeker. Bij de popzender werd gedacht om de middagshow tot 19:00 uur te laten duren. Maar dat idee is van tafel.

"Het is op vrijdagavond altijd feest om met die chaoot van een Lantinga te werken en dat feestje gaan we nu elke werkdag in de middag vieren", zo zegt Coen Swijnenberg. "Ik ben bij 3FM begonnen met één uur per week midden in de nacht, en nu ga we samen voor BNN de middagshow presenteren; de dromen blijven maar uitkomen!"

Ook Sander is een gelukkig man: "Ik werk voor de leukste omroep, bij de leukste zender, op het mooiste tijdstip."

Met dank aan alwaysleft voor de submit.

Israël breekt eigen gevechtspauze

Icoon OorlogIsraëlische gevechtsvliegtuigen hebben nabij het dorpje Taibe in het Zuiden van Libanon aanvallen uitgevoerd. Hiermee heeft Israël zich niet gehouden aan haar woord. Eerder kondigde het land namelijk aan dat het 48 uur lang geen luchtaanvallen zou uitvoeren op Libanon. Enkele uren later vonden de luchtaanvallen op Taibe plaats.

Israëlische media ontkennen de luchtaanvallen. Het leger heeft echter laten weten dat de luchtaanvallen wel zijn uitgevoerd, maar dat er geen gerichte aanvallen op iets of iemand zijn uitgevoerd. De luchtaanvallen waren bedoeld om de grondtroepen, die nog steeds operaties uitvoeren, te beschermen.

Ondertussen hebben Hezbollah-strijders een Israëlische tank aangevallen. Daarbij zijn 3 Israëlische soldaten lichtgewond geraakt.

Een algeheel staakt-het-vuren lijkt nog ver weg. De Israëlische minister Amir Peretz van Defensie zei vandaag in het parlement (Knesset): "Wij moeten niet instemmen met een staakt-het-vuren dat direct van kracht wordt. Als er een onmiddellijk staakt-het-vuren komt, zullen de extremisten zich direct weer roeren. Een bestand brengt de extremisten terug naar de regio".

Taalbeheersing Nederlanders slecht

Icoon BinnenlandsNederlanders zijn veel minder goed in Frans, Duits en Engels dan ze zelf denken. Zelfs wat betreft de beheersing van het Nederlands is het droevig gesteld. Ouderen scoren stukken beter dan hun jongere collega's. Dit is gebleken uit een onderzoek van de afdeling Bedrijfscommunicatie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

In het onderzoek werd de taalvaardigheid van werknemers van tien grote Nederlandse organisaties met buitenlandse betrekkingen getest. Een kwart van de geteste personen kwam nauwelijks boven het beginnersniveau uit. Deze mensen hadden zichzelf ingeschat als gevorderd of zelfs vergevorderd. Leidinggevenden beschouwden zichzelf het vaakst als (ver)gevorderd. De helft van hen bleek slechts halfgevorderd of nog minder dan dat te zijn.

Aanleiding voor het Nijmeegse onderzoek was een onderzoek van de Europese Unie. Hieruit kwam naar voren dat de meeste Europeanen hun taalvaardigheid juist flink onderschatten. De meesten scoorden bij taaltests veel beter dan ze zelf hadden verwacht.

Nederland week in het Europese onderzoek behoorlijk af. Driekwart van de Nederlanders beweerde het Engels goed te beheersen. Voor 57 procent kende de Duitse taal geen enkel geheim. 12 procent meende zich ook in het Frans goed te kunnen redden. Naar nu blijkt, berust dit voor een groot deel op zelfoverschatting.

Drie nieuwe Guitar Hero 2 tracks bekend

Er is een drietal nieuwe Guitar Hero II tracks bekend gemaakt. Het gaat om de volgende songs:

Anthrax - Madhouse
Motley Crue - Shout at the Devil
Stone Temple Pilots - Tripping on a hole in a paper heart

Samen met de al eerder bekend gemaakte tracks zitten we nu dus op 10 van de 55 bekende songs. De eerder bekend gemaakte tracks zijn:

Drist - Arterial Black
Black Sabbath - War Pigs
KISS - Strutter
Rush - YYZ
Reverend Horton Heat - Psychobilly Freakout
Van Halen - You really got me
Butthole Surfers - Who was in my room last night?

Hemd met airconditioning

Icoon Wetenschap De Japanse ingenieur Hiroshi Ichigaya heeft een hemd met ingebouwde airconditioning gebouwd. Zo blijft het lichaam heerlijk koel tijdens een hittegolf. Wanneer de temperatuur hoger is dan dertig graden begint het hemd lucht langs het lichaam te stuwen.

Het menselijk lichaam zweet als het warm is. Wanneer dat zweet oplost in de lucht koelt dat het lichaam af. Maar de kleding die gedragen wordt neemt de zweetdruppeltjes op, waardoor dat natuurlijke koelingssysteem niet meer werkt. Ichigaya's hemd herstelt dat systeem. Luchtlagen worden langs het lichaam gestuwd om de zweetdruppeltjes versterkt op te laten lossen.

Twee pompjes met een doorsnee van tien centimeter zijn in de rug van het hemd aangebracht. Deze zorgen voor het rondcirculeren van de lucht. Het geheel wordt aangedreven op batterijen, maar kan ook via een computer opgeladen worden. Wel balen als de batterijen ineens op zijn in de hitte. De mechanische onderdelen kunnen tijdelijk uit het hemd gehaald worden, zodat het gewassen kan worden.

Een nadeel is dat het hemd niet bepaald modieus is. De drager ziet eruit als een soort Michelin-mannetje. Maar bij een temperatuur van 36 graden zoals vorige week neem je dat voor lief. Misschien een idee voor de volgende hittegolf.



Het eerste hemd met airconditioning


Met dank aan tracer60 voor de submit.

Politieagenten stelen snoep

Icoon Politie Twee agenten uit Sussex in Engeland zijn door hun eigen collega's gearresteerd op verdenking van het stelen van snoep. Inmiddels zijn de twee agenten op borgtocht vrijgelaten en geschorst. Enkele andere agenten moesten taken verrichten op het politiebureau.

Op het politiebureau geldt een procedure voor het nemen van snoep. Als een agent een snoepje pakt, moet hij hiervoor geld in een spaarpotje stoppen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de agenten eerlijk zijn: ze kunnen daarom zichzelf bedienen. Twee agenten aten echter de snoeppot leeg zonder daarvoor te betalen. Ook andere agenten namen af en toe gratis een snoepje.

"De integriteit van ons korps is belangrijk. Wanneer er zich zulke problemen voordoen, treden we snel en duidelijk op", zegt hoofdinspecteur Tony Blaker. Er wordt een politieonderzoek ingesteld naar de brute diefstallen.

Met dank aan tracer60 voor de submit.

De wereld van Phantasy Star Universe

Phantasy Star Universe is toch alweer een van de langer lopende RPG-series en staat ook wel bekend om de online-mode van de verscheidene Phantasy Star delen. De developer SEGA Studios heeft er nu ook weer voor gekozen om een uitgebreide singleplayer-mode in het spel te verwerken, zo kunnen ook de gamers die niet graag online gaan genieten van het spel.

In de singleplayer speel je een 17-jarige jongen genaamd Ethan Waber die zijn zusje gaat redden uit de handen van de Guardians die weer onder invloed zijn van een groepering genaamd The Seed.
Als je toch online wilt spelen krijg je de mogelijkheid om je eigen characters te maken. Je kunt samen met andere vrienden een soort van groep vormen van zes avonturiers die verscheidene planeten bezoeken.

De screens hieronder laten wat van de wereld van Phantasy Star Universe zien.





[A1GP] Verstappen blijft in A1GP

Jos Verstappen zal ook komende winter actief zijn in de A1GP. Ondanks moeizame onderhandelingen zal hij ook komend seizoen rijden voor het team van Jan Lammers.

Veel fans van Verstappen vreesden dat het bij één seizoen zou blijven, omdat er maar geen overeenkomst gesloten werd. Vandaag werd dan bekend dat Verstappen ook komend seizoen voor team Nederland zal rijden.

,,Ik ben echt heel blij dat het rond is”, meldt Verstappen, die komend weekend al te zien is op Zandvoort met een demo tijdens de Ultimate Masters. De eerste race van de A1GP is op 1 oktober, ook in Zandvoort.

Ook Jan Lammers is blij met de overeenkomst; ,,Continuïteit en stabiliteit zijn essentieel en de oranje auto met Jos achter het stuur was vorig jaar gewoon een succesformule, dat wil je dan graag zo houden en uitbouwen. Zowel achter het stuur als voor de camera is hij onvoorspelbaar. Jos is geen media getrainde robot maar iemand die spontaan en recht uit zijn hart reageert, dat maakt hem verfrissend en boeiend maar de hoofdreden is natuurlijk dat hij gruwelijk hard kan rijden!”

Belgen fietsen zich vast op zandbank

OpmerkelijkEen Belgische moeder is met haar drie kinderen van een zandbank gehaald ten westen van Schiermonnikoog. De moeder was er met haar kinderen naar toe gefietst bij eb en gestrand toen het water opkwam.

De vrouw belde in paniek haar man in België. Die alarmeerde de hulpdiensten weer met de mededeling dat zijn vrouw in drijfzand vastzat. Daarop rukten de brandweer en politie uit. Die zagen van een afstand dat er geen sprake was van drijfzand, maar van een zandbank. Ze konden er door het hoge water echter niet bij komen. Daarom werd uiteindelijk een reddingboot naar het viertal gestuurd die de zandbankfietsers naar vaste wal vervoerde.

De Belgische zei achteraf wel de waarschuwingsborden te hebben gelezen, maar de boodschap niet begrepen te hebben.

Met dank aan DeToXiC, Rianne84, Vince_Taylor en AlwaysConnected voor de submit.

Muzikale trailer Lumines II

De puzzelgame Lumines had menig PSP-bezitter aan het spelen gekregen en daarom kon een opvolger ook niet lang uitblijven. Lumines II bevat meerdere features zoals nieuwe muziektracks- en video's, multiplayer, nieuwe battle modes, extra achtergronden en nieuwe graphics. In de trailer die onlangs op het net verschenen is kan men een voorproefje van deze nieuwe muzikale game krijgen.

De trailer is hier te vinden.



Screen Lumines II

Duitse ergernis over transfer Van Nistelrooy

Uli Hoeness, manager van Bayern München, ergert zich flink aan het mislukken van de transfer van Ruud van Nistelrooy naar de Duitse club.

Vorig week greep Bayern naast de spits, die koos voor een overgang naar Real Madrid. "Ik heb me er een nacht zwaar aan geïrriteerd. Van Nistelrooy beviel ons zeer goed, qua naam en persoonlijkheid". Hoeness zei ook dat Van Nistelrooy de interesse van Bayern niet gebruikte in zijn onderhandelingen met Real Madrid. "Hij heeft het netjes gespeeld. Ruud heeft vrijdag contact opgenomen en ons bedankt voor het feit dat we onze uiterste best hebben gedaan hem naar München te halen. Dat was fair van hem," aldus Hoeness. De Duitse manager denkt dat de zwangerschap van de vrouw van Van Nistelrooy ook meespeelde, en dat de Nederlander daarom op zeer korte termijn een besluit moest nemen.

Ultimate Ghosts 'N Goblins screens

Zoals velen van jullie onderhand wel zullen weten is FOK!games op de E3 van dit jaar aanwezig geweest en daar was ook het PSP-spel Ultimate Ghosts 'N Goblins. Voor de bezoekers op deze site is er enkele weken naderhand een E3-preview van het spel geschreven die hier te lezen is.
Nu zo vlak voor de Japanse release van het spel zijn er een hoop nieuwe screens verschenen. De US en EU-versies van het spel zullen rond september in de schappen liggen.

Meer screenshots kun je hier bekijken.






Melchiot kan naar Stade Rennes

Mario Melchiot lijkt zich op een Frans avontuur te storten. De verdediger, die zonder club zit, heeft een aanbieding van Stade Rennes op zak.

Melchiot zat na zijn vertrek bij Birmingham City zonder club. Er was interesse vanuit Italië van Livorno en AS Roma, maar de oud-Ajacied lijkt te gaan kiezen voor Stade Rennes. Bij de Fransen kan hij een contract voor één seizoen tekenen.

"Mario moet nog een definitieve beslissing nemen over waar hij wil voetballen, dat zal op korte termijn zijn, want volgende week begint in Frankrijk de competitie al.", zegt zijn zaakwaarnemer Sigi Lens in het Algemeen Dagblad.

Prettige vakantie...

We zitten midden in de zomervakantie en misschien heb je nog geen vakantieplannen. Doe eens gek en ga er eens lekker op uit. Een hotelletje is zo geboekt. Wij van Fok! zijn de beroerdste niet en wij willen jou er graag bij helpen.

Er is keuze voldoende op Ongewone Hotels Wereldwijd.com. Altijd al eens willen slapen in een hond? Of past een boomhut beter bij jou. Echt, er is voor elk wat wils.

Zoek je het dichterbij huis er is ook een leuk hotelletje in Amsterdam. Prettige vakantie!

Nederlandse vrouw op Sicilië vermoord

Icoon BuitenlandsEen 47-jarige Nederlandse vrouw is in Sicilië (Italië) doodgestoken met een mes of schroevendraaier. De dader zou haar verschillende keren in de borststreek hebben gestoken met het wapen. Enkele Sicilianen vonden de bloedende vrouw zondags omstreeks drie uur, toen ze in een auto langs de kant van de weg zat. Een onbekende man ontvluchtte haar. De omstanders brachten de vrouw nog naar het ziekenhuis, maar tevergeefs. Twee uur later stierf zij.

Het slachtoffer is een Nederlandse vrouw die met een 43-jarige Italiaanse man is getrouwd. Het echtpaar heeft een minderjarige dochter, die op het moment van het drama niet thuis was, maar bij vrienden van de moeder verbleef. De politie is op zoek naar haar echtgenoot.

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Midland biedt Albers excuses aan

Nadat de diskwalificatie van de twee wagens van het team van Midland F1 bekend werd gemaakt, heeft de teamleiding zijn excuses aangeboden aan Christijan Albers.

"We zullen het besluit van de FIA accepteren en niet in beroep gaan. Hoewel we ervan overtuigd zijn dat onze achtervleugels aan de regels voldoen. We willen verder ook onze excuses aanbieden aan Christijan Albers, die vandaag zijn beste race van het seizoen heeft gereden," aldus een woordvoerder van het team.

[WTCC] Uitslagen Mexico

Alfa Romeo heeft in beide WTCC-races gisteravond in Mexico een dubbelslag geleverd. Salvatore Tavano en Augusto Farfus wonnen respectievelijk de eerste en de tweede wedstrijd.

Uitslag race 1

poscoureurrondentijdachterstand
1Salvatore TAVANO (Alfa Romeo 156 ) 18 00:57:38.172
2Augusto FARFUS (Alfa Romeo 156 ) 18 00:57:38.482 + 0.310
3Ryan SHARP (Honda Accord Euro R ) 18 00:57:43.155 + 4.983
4Tom CORONEL (SEAT Leon ) 18 00:57:43.583 + 5.411
5James THOMPSON (SEAT Leon ) 18 00:57:57.973 + 19.801
6Dirk MULLER (BMW 320si ) 18 00:57:59.788 + 21.616
7Gianni MORBIDELLI (Alfa Romeo 156 ) 18 00:58:01.440 + 23.268
8Rickard RYDELL (SEAT Leon ) 18 00:58:03.412 + 25.240
9Peter TERTING (SEAT Leon ) 18 00:58:03.754 + 25.582
10Gabriele TARQUINI (SEAT Leon ) 18 00:58:05.405 + 27.233
11Jordi GENE (SEAT Leon ) 18 00:58:05.747 + 27.575
12Alain MENU (Chevrolet Lacetti ) 18 00:58:06.251 + 28.079
13Pierre-Yves CORTHALS (Honda Accord Euro R ) 18 00:58:08.012 + 29.840
14Yvan MULLER (SEAT Leon ) 18 00:58:09.064 + 30.892
15Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti ) 18 00:58:14.597 + 36.425
16Maurizio CERESOLI (SEAT Toledo Cupra ) 18 00:58:14.975 + 36.803
17Alessandro ZANARDI (BMW 320si ) 18 00:58:21.384 + 43.212
18Andy PRIAULX (BMW 320si ) 18 00:58:22.075 + 43.903
19Jorg MULLER (BMW 320si ) 18 00:58:22.228 + 44.056
20Diego ROMANINI (BMW 320i ) 18 00:58:31.040 + 52.868
21Duncan HUISMAN (BMW 320si ) 18 00:58:31.924 + 53.752
22Stefano D'ASTE (BMW 320i ) 18 00:58:33.566 + 55.394
23Luca RANGONI (BMW 320si ) 18 00:58:40.950 + 1:02.778
24Oscar HIDALGO (BMW 320i ) 17 00:58:41.848 + 1 ronde
- Robert HUFF (Chevrolet Lacetti ) 0 00:00:00.000 DNF

Uitslag race 2

poscoureurrondentijdachterstand
1Augusto FARFUS (Alfa Romeo 156 ) 16 00:28:42.876
2Gianni MORBIDELLI (Alfa Romeo 156 ) 16 00:28:44.279 + 1.403
3Rickard RYDELL (SEAT Leon ) 16 00:28:53.176 + 10.300
4Dirk MULLER (BMW 320si ) 16 00:28:57.205 + 14.329
5James THOMPSON (SEAT Leon ) 16 00:29:04.313 + 21.437
6Tom CORONEL (SEAT Leon ) 16 00:29:06.720 + 23.844
7Andy PRIAULX (BMW 320si ) 16 00:29:06.834 + 23.958
8Gabriele TARQUINI (SEAT Leon ) 16 00:29:09.342 + 26.466
9Jordi GENE (SEAT Leon ) 16 00:29:12.169 + 29.293
10Pierre-Yves CORTHALS (Honda Accord Euro R ) 16 00:29:12.442 + 29.566
11Duncan HUISMAN (BMW 320si ) 16 00:29:16.394 + 33.518
12Luca RANGONI (BMW 320si ) 16 00:29:23.300 + 40.424
13Diego ROMANINI (BMW 320i ) 16 00:29:31.468 + 48.592
14Oscar HIDALGO (BMW 320i ) 16 00:30:10.628 + 1:27.752
15Jorg MULLER (BMW 320si ) 15 00:29:51.230 + 1 ronde
16Maurizio CERESOLI (SEAT Toledo Cupra ) 14 00:25:42.126 + 2 ronden
- Peter TERTING (SEAT Leon ) 11 00:20:02.986 DNF
- Stefano D'ASTE (BMW 320i ) 9 00:16:34.478 DNF
- Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti ) 7 00:13:25.359 DNF
- Ryan SHARP (Honda Accord Euro R ) 5 00:09:45.037 DNF
- Salvatore TAVANO (Alfa Romeo 156 ) 4 00:07:23.067 DNF
- Alain MENU (Chevrolet Lacetti ) 4 00:07:46.112 DNF
- Alessandro ZANARDI (BMW 320si ) 2 00:03:50.037 DNF
- Yvan MULLER (SEAT Leon ) 2 00:03:50.250 DNF

TU onderzoekt waarheid achter 9/11

Icoon AlgemeenStudenten van de TU in Delft gaan proberen de waarheid achter de aanslagen op het WTC en het Pentagon in de Verenigde Staten te achterhalen. Acht studenten krijgen twee weken de tijd, om onder begeleiding van docenten, onderzoek te doen. De kosten die de onderzoeken met zich meebrengen, worden door de organisatie, Studium Generale, vergoed. In september organiseert het bureau een uitgebreid programma rond 9/11 en mogen de studenten hun visie tijdens een lezing naar buiten brengen.

De aanslagen op de WTC-torens en het Pentagon hebben volgens Studium Generale grote veranderingen in onze levens teweeggebracht. "Bijna vijf jaar na de aanslagen op het WTC en het Pentagon is 9/11 in de wereld synoniem geworden met bijvoorbeeld internationaal terrorisme, The War against Terror, oorlogen in Afghanistan en Irak en inperkingen van persoonlijke vrijheden wereldwijd. Het raakt ons dus allemaal".

Veel mensen zetten echter hun vraagtekens bij de officiële verklaring van de regering-Bush. "Op Internet wordt steeds meer gediscussieerd of het wel terroristen waren die een rol speelden in de 9/11-events. Deze discussie, die op kleine schaal begon, heeft nu immense proporties bereikt. Je hoeft de zoektermen WTC7, Pentagon, 9/11 of missing Boeiing maar te "googlen" en na een paar keer doorklikken, buitelen de voor- en tegenstanders van samenzweringstheorieën over elkaar heen. Bovendien vindt 45% van de Amerikaanse bevolking dat er een nieuw onderzoek naar 9/11 moet komen en gelooft 42% dat de uitkomsten van het officiële onderzoek in de doofpot zijn gestopt".

Met het onderzoek moet de waarheid naar boven komen.
Met dank aan Vince_Taylor en 12345678910 voor de submit.

China bouwt immense ondergrondse bunker

Icoon OpmerkelijkHet bestuur van een van de grootste steden van China, Shanghai, heeft een ondergrondse bunker laten bouwen. In deze bunker moeten tot wel 200.000 mensen kunnen. Volgens Chinese media biedt de bunker bescherming tegen "explosie, het vrijkomen van giftige gassen of bij radioactiviteit".

Het ondergrondse gebouw heeft een oppervlakte van 90.000m² en is in het geheim gebouwd. Tot heden wist niemand buiten China dat het ding gebouwd werd. Wie van de 18 miljoen inwoners in het ding mogen bivakkeren in geval van nood is ook nog niet duidelijk.

Het complex heeft vijftien ingangen en heeft verbinding met het metrostelsel. De voorzieningen, zoals stroom, water en zuurstof, moeten genoeg zijn om mensen twee weken lang op te kunnen vangen. In betere tijden kan de bunker dienen als parkeergarage, opslagruimte of als ondergronds winkelcentrum.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Gatlin levenslang geschorst

De IAAF heeft vandaag bekend gemaakt dat Justin Gatlin levenslang geschorst wordt. Twee dagen geleden werd bekend dat hij positief is getest na wedstrijden in april.

Het is al de tweede keer dat de wereldrecordhouder en Olympisch kampioen op de 100 meter betrapt is op doping. In 2001 schorste de IAAF hem voor twee jaar, maar zwakte de straf af toen later bleek dat het verboden bestandsdeel in een geneesmiddel zat waarvoor Gatlin een medisch voorschrift had. Wel waarschuwde de atletiekunie toen dat bij een tweede overtreding een levenslange schorsing zou volgen.

Trevor Graham, Gatlins coach spreekt over 'sabotage': "...en we weten zelfs wie erachter zit!" Voor de IAAF is echter de kous af: "Als het resultaat van het Noord-Amerikaanse anti-dopingagentschap bevestigt dat de anti-dopingregels overtreden werden, is er maar één straf mogelijk en dat is een levenslange schorsing."

Twinky was vijf weken in de Bronx

Goh, en zijn er mensen die mij gemist hebben? De afgelopen vijf weken heb ik in de Bronx, New York doorgebracht, en het is toch wel leuk om jullie daar iets over te vertellen. De Bronx is een wijk in New York, waar de afgelopen decennia veel is gebeurd. Een tijdje geleden was er bijvoorbeeld een nieuwe burgemeester die alle huizen afbrak die afgebrand waren of drugsdealers inzaten. De wijk is dus al een stuk beter dan het vijftien jaar geleden was, en dan de vooroordelen die uit die tijd stammen. Toch merk je dat het nog niet helemaal net als Europa is. Ik zat in de South-Bronx, en daar bestaat de bevolking voor ongeveer 99% uit Latino’s in alle kleuren en een paar echt Afrikaanse zwarten. Veel van de inwoners komen uit Puerto Rico, en inmiddels wonen er meer Puerto Ricanen in New York dan in Puerto Rico. Op het eerste gezicht zijn deze mensen ook heel erg aardig en is er niks mis mee, maar op het tweede gezicht en na een paar weken daar gewoond te hebben denk je er toch iets anders over.

Tja, en wat spookt een klein, wit meisje als ik daar nou uit? Via mijn ouders (katholiek) kwam ik in contact met een katholiek echtpaar dat daar een jaar op missie is. Ze werken met de Franciscan Friars of the Renewal in de Bronx. Even snel het verschil tussen hen en monniken: de Friars hebben een missie, waarmee ze mensen helpen. Ze blijven dus ook niet in de Friary maar trekken er opuit om mensen op een beter pad te leiden. Degenen waar ik bij zat deden dat dus in de Bronx. Nu lijken mannen die hun leven aan Jezus, God en de kerk geven heel erg saai, en dat was ook wat ik ervan verwacht had, maar het tegendeel bleek waar. Buiten de mis of gebeden die wel serieus gedaan werden waren het gewoon kerels zoals iedereen, en misschien nog wel iets meer. Ze droegen dan wel grijze jurken (habijten) en hadden een lange baard (sommigen niet, die hadden wat problemen met het laten groeien) maar waren echt hartstikke leuk!


Brother Andrew & Brother Mariano

De Friars wonen zelf naast het door hen opgezette Saint Francis Youth Center, waar de afgelopen vijf weken het kinderzomerkamp Summerlife was, waar ik dus aan meedeed als staff. Er kwamen ongeveer zestig Bronxkids, dertig jongens en dertig meisjes, in de leeftijd van zeven tot dertien jaar. Ze moesten zich van tevoren inschrijven en als ze maar drie van de vier dagen (op vrijdag hebben de Friars prayerday, gebedsdag) kwamen was alles gratis en mochten ze op donderdag mee op de trips.
Mijn eerste ervaring met de kinderen was dat het allemaal wel meeviel. Ze waren helemaal niet zo stoer en vechterig als je hoort. Ze droegen wel sneakers en de kunstigste vlechtjes op hun hoofd, maar het was helemaal niet zo erg. Na een paar weken kwam ik erachter dat de vooroordelen stiekem toch wel waar waren. Er werd een jongetje op de wc in elkaar geslagen en twee mobieltjes en een iPod werden gestolen. Ook hoorde je ze erg gemene dingen zeggen over moeders als er eens vals gespeeld werd tijdens het basketballen.


Nando

Eén van de jongetjes die me heel erg met de neus op de feiten drukte was Nando. De mannelijke helft van het echtpaar waar ik bij sliep had me al over hem verteld, aangezien hij hem bij naschoolse huiswerkbegeleiding één op één had geholpen. Nando is elf jaar, maar bij Bronxkinderen moet je er ongeveer drie jaar bij optellen om op hun ‘echte leeftijd’ uit te komen, en op het eerste gezicht was echt een schatje. Het probleem was echter, zoals hij zelf zei, zijn woede. Zodra iets of iemand anders deed dan hij wilde moest hij er nou eenmaal op los slaan, en zelf kon hij daar echt niks aan doen, het was zijn woede.
De eerste dag dat ik hem echt meemaakte was toen ik op de kinderen moest passen die in de problemen zaten en niet meer mee mochten doen met de spellen. Hij en nog een paar jongetjes hadden iemand opgetild en op de grond gegooid en dat had pijn gedaan. Vooral hij was erg goed in het vertellen van tientallen verklaringen waarom zij het òf niet gedaan hadden òf het niet hun schuld was. ‘I didn’t do nothing’ is niet alleen een filmzin. Later heb ik nog veel meer met hem te maken gekregen. Hij moest op een jongetje (Jesus) passen van Jesus’ moeder. Dat betekende eigenlijk dat hij er voor moest zorgen dat Jesus niet gepest werd, maar Nando nam zijn taak erg serieus. Hij kopieerde het gedrag van zijn groepsleider (die Macho genoemd werd, en niet voor niets) door Jesus flink op zijn donder te geven als hij niet dicht genoeg bij hem bleef of iets anders deed wat in Nando’s ogen straf verdiende.


Macho

De laatste twee weken ging het een stuk beter met Nando. Samen met één van de Brothers had ik voor hem een zogeheten engelenplan gemaakt. Als hij de hele dag door zou komen zonder strikes (waarschuwingen, met twee mag je niet meer meedoen voor de rest van de dag, met drie mag je niet mee op de trip op donderdag) zou hij een klein cadeautje van me krijgen. Dit werkte als een tierelier, en Nando heeft het twee weken volgehouden strike-loos te blijven, al zag ik natuurlijk niet alles wat hij uitspookte en Macho ook niet.


Father Juniper

Na vijf weken moest ik toen echt weer naar huis. Wat zal ik de Bronx missen! Zowel met de kinderen als de Friars en eigenlijk nog het meest met de groepleiders (youth staff) heb ik ontzettend veel lol gehad en van allemaal heb ik verschrikkelijk veel geleerd. En ik ga zeker nog een keertje terug


Shantey & Twinky

En klik ook even hier, maar niet schrikken hoor!

[IRL] Uitslag Michigan

Helio Castroneves heeft de IRL-race op de razendsnelle oval van Michigan gewonnen. In een opmerkelijke wedstrijd, zonder crashes en met slechts één uitvaller door mechanische problemen, wist de Braziliaan laat in de race de leiding op te eisen.

In tegenstelling tot de vorige race, toen Castroneves in Milwaukee uitviel na een botsing met Ed Carpenter, was de wedstrijd op de Michigan International Speedway een clean race. Slechts twee maal werd de wedstrijd geneutraliseerd, wat een record is voor de 400-mijls race, de op-één-na-langste wedstrijd op de kalender van de Indy Racing League (IRL).

De wedstrijd werd uren uitgesteld vanwege regenval, maar toen het weer opklaarde en de baan eindelijk was drooggeblazen, startte de race met Castroneves en Sam Hornish jr. aan de leiding. De twee teamgenoten reden de eerste veertig ronden conservatief en in elkaars slipstreams, om brandstof te sparen. Het plan was om dit tot vijftien ronden voor de finish te blijven doen, maar Vitor Meira gooide roet in het eten en nam de leiding over in ronde 54.

Slechts minuten later moest Hornish opgeven met motorproblemen. Meira hield tot ronde 134 de leiding, toen Castroneves deze terugpakte en niet meer afgaf. Hij reed makkelijk naar zijn vierde overwinning en de eerste winst op deze baan sinds 1991 voor Team Penske, eigenaar van het circuit.

Danica Patrick had in voorgaande races met twee vierde plaatsen haar beste resultaten van het seizoen behaald, maar op Michigan zat er geen snelheid in de wagen. Ze kon nog wel finishen, maar kon niet blij zijn met de zeventiende positie en gooide kwaad haar helm op het wegdek.

Door zijn overwinning neemt Castroneves de leiding in het kampioenschap over van Sam Hornish jr. Hij heeft nu acht punten voorsprong op Hornish. Een overwinning levert vijftig punten op en er staan nog drie races op het programma.

Volledige uitslag Firestone Indy 400

posgridcoureurwagenronden
11Helio CastronevesHonda200
26Vitor MeiraHonda200
39Dan WheldonHonda200
43Tony KanaanHonda200
58Tomas ScheckterHonda200
613Scott SharpHonda200
74Ed CarpenterHonda199
819Marco AndrettiHonda199
914Kosuke MatsuuraHonda199
1016Jeff SimmonsHonda199
1112Bryan HertaHonda199
127Dario FranchittiHonda199
1310Buddy RiceHonda199
1418Jeff BucknumHonda198
1515Buddy LazierHonda198
165Scott DixonHonda198
1711Danica PatrickHonda197
1817Marty RothHonda192
192Sam Hornish jr.Hondamotor

Probeer Red Orchestra gratis

Red Orchestra is weer zo'n game; wat ooit begon als een mod (voor Unreal Tournament in dit geval) liep uit de hand. In plaats van een mod sprak men opeens van een game en de modders werden developers (Tripwire Interactive). Red Orchestra is al een tijdje uit, maar deze week verschijnt er een gratis booster pack. In die pack zitten wat nieuwe wapens en een nieuwe map. Als lokkertje voor nieuwe klanten heeft men besloten dat je tussen 2 en 7 augustus de game gratis kan spelen. Het enige wat je moet doen is de game downloaden. Helaas kan dit alleen via Steam, de downloadservice van Valve.

Red Orchestra is een multiplayer shooter die zich volledig richt op realisme. Geen crosshairs en bunnyhoppen, maar sluipen, dekking zoeken en rustig richten met Iron Sight. Niet alleen gameplay is realistisch, ook de graphics zijn waarheidsgetrouw. De impact van een granaat op een lichaam laat weinig aan de verbeelding over.

Voor meer info: site.




Wat is Dit: Oefenopgave 3e Kwartaal - Ronde 1

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De opgave

N.B.
Aangezien dit een oefenopgave is, zijn er natuurlijk nog geen punten te verdienen.
De eerste echte opgave is a.s. donderdag om 20.00 uur.

Blowende Nemo van winkel af

Icoon OpmerkelijkDe afbeelding van het Disney-visje Nemo met een flinke joint in de bek op een Rotterdamse Coffeeshop is verwijderd. De eigenaar heeft dat gedaan op verzoek van Disney Nederland. "Ik heb er nu een potvis van gemaakt", aldus eigenaar E. Köker.

Nadat Disney hoorde dat de afbeelding op de gevel van de Coffeeshop op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de 's-Gravendijkwal stond, heeft het bedrijf actie ondernomen. Het visje komt uit de animatiefilm Finding Nemo van Disney. Het bedrijf vond het "stuitend om een verantwoord karakter als Nemo in relatie te brengen met softdrugs."

Köker hoeft de naam van zijn coffeeshop, die over twee weken opengaat, niet te veranderen. Nemo is nu vervangen door een potvis (het Engelse 'pot' staat voor wiet). De coffeeshopeigenaar zei niet geweten te hebben dat het blowende visje Disney tegen de borst zou stuiten. "Ik had vooraf nog geïnformeerd bij de Kamer van Koophandel die zei dat het geen probleem zou zijn."

Ruim helft jongeren in grote steden allochtoon

Icoon BinnenlandsVan de Amsterdamse en Rotterdamse jongeren is meer dan de helft van niet-westerse komaf. De tweede generatie niet-westerse allochtonen blijft groeien. Het aandeel niet-westerse allochtonen van de eerste generatie neemt sinds 2004 juist langzaam af. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maandag bekend heeft gemaakt.

Op 1 januari van dit jaar was plusminus één op de drie inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag van niet-westerse afkomst. Dit aandeel is veel groter dan elders in Nederland. Bijna elf procent van de 16,3 miljoen Nederlanders heeft een niet-westerse achtergrond.

Met dank aan Boschje en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

[CCWS] Uitslag San José

De race in de ChampCar World Series op het circuit van San José in Californië is gewonnen door de leider in het kampioenschap, Sebastien Bourdais. De Nederlander Charles Zwolsman reed even aan de leiding, maar werd uiteindelijk negende.

De start verliep rommelig. Een aantal auto's reden niet juist in de formatie en er was een tweede start voor nodig om het veld op snelheid te krijgen. Paul Tracy wist Bourdais in te halen voor de koppositie, maar in de eerste bocht, blokkeerde hij zijn wielen, waardoor Bourdais ook extra hard moest remmen en van achter door AJ Allmendinger werd geraakt. Allmendinger moest de pits opzoeken voor reparatiewerkzaamheden. Een ronde later was Bruno Junqueira het slachtoffer van een aanrijding tussen Will Power en Oriol Servia en moest opgeven.

Omdat Tracy Bourdais onreglementair had ingehaald tijdens een safety car-situatie, moest hij de koppositie aan de Fransman teruggeven. Door een spin, moest Tracy even later ook de tweede plaats opgeven aan Cristiano da Matta. Al snel kwam opnieuw de safety car op de baan, ditmaal omdat Katherine Legge de bandenstapels in was gespind. Alle coureurs grepen de kans om hun eerste pitstops te maken, wat niet voor een wisseling in de leiding zorgde.

Paul Tracy zorgde voor een volgende gele vlag. De Canadees verremde zich en schoot een escape road in en keek niet goed uit toen hij weer de baan opreed. Alex Tagliana kon hem niet meer ontwijken en een crash was het gevolg. Later leidde de crash nog tot een verhitte discussie tussen de twee rijders. De leiders maakten tijdens de neutralisatie hun tweede pitstops, maar Charles Zwolsman en Oriol Servia bleven op de baan, waardoor de Nederlander aan de leiding kwam van de wedstrijd.

Zwolsman kon echter niet lang genieten van de koppositie, want snel na de herstart werd hij ingehaald door Servia. Het duurde maar een paar ronden voor ook Bourdais Zwolsman passeerde. De Fransman kreeg de leiding terug toen Servia, en ook Zwolsman, hun laatste pitstops maakten en Zwolsman terugviel naar positie negen, direct voor landgenoot Nicky Pastorelli. Toen Bourdais de pits uitreed, werd direct de gele vlag doordat Andrew Ranger zich liet verrassen door het gladde wegdek en onderstuurd de muur inreed. Bourdais behield echter de leiding, gevolgd door ex-Formule 1-coureurs Cristiano da Matta en Justin Wilson.

Na de herstart hield Bourdais de leiding stevig in handen en wist de wedstrijd met gemak te winnen. Da Matta werd tweede, Wilson pakte de derde plaats. In het puntenklassement verandert er weinig na deze race. Bourdais loopt wel verder uit op Justin Wilson en AJ Allmendinger, die vandaag niet verder kon komen dan de zevende plaats, staat nog steeds derde.

Volledige uitslag Streets of San José

posgridcoureurteamronden/uitvalreden
11S. Bourdais Newman/Haas Racing 97
24C. da Matta RuSPORT 97
312J. Wilson RuSPORT 97
411N. Philippe CTE Racing - HVM 97
510M. Dominguez Dale Coyne Racing 97
66W. Power Team Australia 97
73A. Allmendinger Forsythe Championship Racing 97
85O. Servia PKV Racing 97
914C. Zwolsman Mi-Jack Conquest Racing 97
100N. Pastorelli Rocketsports Racing 97
1116J. Heylen Dale Coyne Racing 97
1215K. Legge PKV Racing crash
138A. Ranger Mi-Jack Conquest Racing crash
1413A. Tagliani Team Australia crash
152P. Tracy Forsythe Championship Racing crash
169D. Clarke CTE Racing - HVM versnellingsbak
177B. Junqueira Newman/Haas Racing crash

Roberto Carlos blijft Real Madrid trouw

Chelsea en Fenerbahçe wilden de ervaren verdediger beide graag aantrekken, maar Roberto Carlos verkiest een langer verblijf in Madrid boven een nieuw avontuur.

Het leek er aan het eind van het seizoen nog op dat de linksback aanstuurde op een vertrek uit Estadio Santiago Bernabeú, Chelsea zag in de ervaren verdediger een potentiële aanwinst, een overgang leek slechts een kwestie van tijd. Maar de Braziliaan heeft anders besloten.

"Ik blijf, ik heb de knoop voor mezelf doorgehakt", zegt de verdediger met het keiharde schot. Een gesprek met Fabio Capello, de nieuwe trainer, gaf voor hem de doorslag."Hij heeft me laten weten wat zijn plannen zijn en wat hij van me verwacht. Er gaat heel veel veranderen ten opzichte van de afgelopen jaren en ik wil daar graag deel van uitmaken. De nieuwe visie van de club spreekt me enorm aan."

Het contract van Roberto Carlos loopt nog tot medio 2007. Of dit contract tussentijds verlengd gaat worden is onbekend.

Nieuwe info en art Sadness

Er is wat meer info vrijgekomen over Sadness, één van de meest mysterieuze Wii titels op dit moment. Allereerst heeft Nibris bekend gemaakt welke development teams meewerken aan de game. Allereerst is er FRONTLINE Studios Inc. welke verantwoordelijk is voor het programmeren van de game. Frontline bestaat uit een groep van zo'n 30 man die in het verleden al vaker voor Nintendo consoles geprogrammeerd hebben. Daarnaast is er Digital Amigos die op haar beurt verantwoordelijk is voor het grafische gedeelte van de game. DA is gespecialiseerd in graphics en ingame film.

Naast de development teams zijn er ook een flink aantal psychologen en horror ontwikkelaars uitgenodigd om hun ideeën te geven.

Qua publisher is er nog helemaal niets bekend, Nibris heeft nog geen bedrijf gevonden dat de game wil gaan uitgeven. Alle geruchten hieromtrent zijn dus niet waar aldus Nibris. Als er een publisher is gevonden komt er een officiële mededeling.

Over het plot achter de game wil Nibris nog niet veel kwijt, het enige dat ze willen vertellen is dat het een verrassende game gaat worden, zowel qua verhaal als presentatie: Sadness is a novelty on the video games market. Both the story and the presentation of the game is going to be a surprise for a player. You must forgive us the fact that we present so scarce information about Sadness, but we hope that once you play it you will understand our circumspection. We do not wan to spoil the fun

De setting van de game moet een soort van Gothic-horror worden en het speelt zich vooral af in de Oekraïne, vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De monsters zijn ook gebaseerd op Slavische verhalen. Deze monsters hoef je niet allemaal tegen te komen, dat hangt volledig af van je speelwijze. In Sadness zal er ook geen menu zijn, het hele spel moet overkomen alsof je de gebeurtenissen zelf meemaakt, niets alsof je een game speelt.

Hoe het uiteindelijk zal gaan worden weten we nog niet. Helaas duurt het ook nog flink lang voordat de game uit gaat koment. Op dit moment is de richtdatum ergens in het vierde kwartaal van 2007.

Brandts tikt Leonardo en Diba op de vingers

Leonardo en Anouar Diba kregen gisteren officieel rust. Met deze maatregel wil Ernie Brandts, trainer van NAC Breda, duidelijk maken dat er grenzen zijn.

Brandts was in de eerste wedstrijd van het Spanjaardsgattoernooi gevallen over het egoïstische optreden van het duo. Daarom werden Leonardo en Diba twee dagen daarna gepasseerd voor finale van het toernooi tegen RBC Roosendaal. Officieel heette het dat het duo rust kreeg, maar maandag zal het tweetal zich moeten melden voor een extra training.

"Het was beter dat ze even niet meededen. Het was niet zo’n goede beurt vrijdag. We hadden ze al na tien minuten van het veld kunnen halen, zo slecht. Maar we hebben ze nog drie kwartier laten staan, om de anderen te laten zien dat ze niet genoeg brachten. Als je ziet wat in de afgelopen twee jaar getolereerd werd... Je bent voor NAC bezig, niet voor jezelf. Het kan niet zo zijn dat je niet je best doet. Al hebben ze jegens mij spijt betuigd," aldus Brandts.

Leonardo had verbaal en op het veld zijn ongenoegen geuit over zijn nieuwe rol bij NAC. Brandts wil dat de Braziliaan als linksbuiten gaat spelen en daar is Leonardo het niet mee eens. Ondanks de excuses, die Leonardo later maakte, streek Brandts niet met de hand over zijn hart. Ook Diba viel dezelfde straf als Leonardo ten deel, dit had hij te danken aan zijn korte lontje en zijn geïrriteerde spel vrijdag tegen De Baronie.

Clijsters de sterkste in Stanford

Voor de vierde maal in haar loopbaan heeft Kim Clijsters het WTA-toernooi in Stanford op haar naam geschreven. De Belgische, als eerste geplaatst, had in de finale weinig problemen met haar tegenstandster, de Zwitserse Patty Schnyder en won met 6-4 en 6-2.

In de derde game van de eerste set brak Clijsters de Zwitserse, waarna ze de setwinst vrij eenvoudig binnenhaalde. Clijsters liet met elf winners Schnyder alle hoeken van de baan zien.

In de tweede set was de overmacht van de nummer twee van de wereld nog groter. Met twee vroege breaks en een ace op matchpoint haalde Clijsters vrij eenvoudig de winst binnen.

Diarra dicht bij transfer naar AC Milan

AC Milan is geintresseerd in Mahamadou Diarra, de Malinese middenvelder komt momenteel uit voor Olympique Lyon. Enig struikelblok in de overstap is de hoge transfersom die de Franse topclub voor de oud-speler van Vitesse vraagt. Lyon zou zeventien tot twintig miljoen euro verlangen. De onderhandelingen starten deze week.

De 25-jarige Diarra die zijn voetballoopbaan begon in 1998 bij OFI Kreta waar hij het na éen seizoen het voor gezien hield en vertrok naar Vitesse. In 2002 nam Lyon hem over van de Arnhemmers. Bij Lyon werd Diarra vier keer op rij landskampioen.

'Boumsong naar Juventus'

Jean-Alain Boumsong kan een aanbieding van Juventus verwachten. De Franse verdediger, momenteel uitkomend voor Newcastle United, bevestigt op zijn eigen website dat de Italiaanse club bij zijn huidige werkgever naar hem heeft geïnformeerd. Ondanks de interesse van andere clubs, verlangt hij meer naar een club als Juventus.

Boumsong kan ook terecht bij Olympique Marseille en AS Monaco, ondanks een teleurstellend seizoen in de Engelse Premier League. Toch lijkt de voormalige speler van Auxerre en Glasgow Rangers een verblijf bij Juventus in de Serie B te prefereren. De in Kameroen geboren verdediger ziet vooral uit naar de samenwerking met de Franse trainer Didier Deschamps bij Juve.

Rocketman


Je hebt gek, en je hebt gek.

De ene soort 'gek' heeft te maken met in een lange witte trui kwijlend tegen muren van matrassen aanhangen.
De andere soort 'gek' heeft te maken met het bevestigen van straaljets aan je voeten, het omsnoeren van kruiken gevuld met gas en met een soort vleermuispak uit een heteluchtballon stappen.

De meneer uit dit filmpje behoort duidelijk tot de 2e categorie.

Rocketman

Bridgestone behaalt honderdste overwinning

Michael Schumacher bezorgde bandenleverancier Bridgestone gisteren zijn honderdste overwinning in de Formule 1. De Japanse bandenfabrikant kwam in 1997 naar de Formule 1 en sindsdien nam Bridgestone deel aan 165 Grands Prix. Schumacher wist daarvan 56 maal te winnen op de banden van Bridgestone.

"Deze overwinning is heel speciaal voor ons, want dit is de honderdste keer dat we hebben gewonnnen. Ik wil ons personeel in het Verenigd Koninkrijk en Japan bedanken en ook alle teams die de afgelopen tien jaar met onze banden hebben gereden. Dit soort getallen werken heel bevredigend, maar we zullen geconcentreerd blijven werken om meer zeges te boeken in het resterende deel van het seizoen. Afgelopen weekend bleken de Bridgestone-banden de betere en dat is erg goed om te zien, want het circuit van Hockenheim is erg zwaar voor de banden en de temperatuur van de baan steeg tot wel 45 graden," aldus Hisao Suganuma, technisch manager van Bridgetone.

Dekker, Groot en Driebergen door naar halve finale

Inge Dekker en Chantal Groot hebben zich maandag bij de Europese kampioenschappen in Boedapest gekwalificeerd voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag.

Met een tijd van 26,62 seconden evenaarde Inge Dekker haar persoonlijke record. Chantal Groot ging met 27,09 als zesde door.

Hinkelien Schreuder viel met een dertiende tijd van 27,38 af, omdat maar twee zwemsters van één land zich voor de volgende fase kunnen plaatsen. Ranomi Kromowidjojo werd met een 25e tijd van 27,72 uitgeschakeld. De halve eindstrijd is later op maandag.

Nick Driebergen heeft zich verassend genoeg geplaatst voor de halve eindstrijd op de 100 meter rugslag. De 18-jarige Leidenaar verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 0,31 en zwom in 56,03 naar de achttiende tijd. Omdat er per land slechts twee zwemmers naar de halve finale mogen, was Driebergens' tijd alsnog goed genoeg om als zestiende naar de halve finale te gaan. Voor Driebergen, die de 27ste inschrijftijd had, is dit een opmerkelijke prestatie.

Hittegolf is voorbij

Icoon WeerDe hittegolf in Nederland is voorbij. Vandaag wordt een maximumtemperatuur van 24 graden verwacht. Daarmee zakt de temperatuur onder de vereiste minimumgrens van 25 graden in de Bilt. De tweede hittegolf van 2006 heeft zestien dagen geduurd.

In de eerste 28 dagen van juli was het over de hele dag gezien gemiddeld 22,6 graden. Dat is ruim vijf graden meer dan normaal. Daarmee is de juli-maand van dit jaar de warmste ooit. Met 37,1 graden schreef de gemeente Westdorpe dit jaar de hoogste dagtemperatuur op haar naam, eveneens een record.

Voor de natuur komt de weersverandering die gisteren inzette als geroepen. Door de grote droogte moesten boeren drie weken eerder dan normaal beginnen met de graanoogst. De opbrengst zal naar verwachting tot dertig procent lager uitvallen dan in een gewone zomer. Op de Veluwe waren regelmatig brandjes door de droogte en ook de dieren op de Veluwe hadden last van de hitte. Waterpoelen waren namelijk uitgedroogd.

Standen MLB per 31 juli

De nieuwste aanwinst van de New York Yankees heet Bobby Abreu. De linkshandige Venezolaan won vorig jaar de Gold Glove Award voor rechtsvelders in de National League. Samen met pitcher Corey Lidle kostte hij de Pinstripes vier minor league-spelers.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox1036241.6025-5L1
New York Yankees1026141.5986-4W1
Toronto Blue Jays1055748.5434-6L2
Baltimore Orioles1064858.4534-6W1
Tampa Bay Devil Rays1054362.4104-6L1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers1047034.6737-3L1
Chicago White Sox1036142.5923-7L1
Minnesota Twins1036043.5837-3W1
Cleveland Indians1034558.4374-6L2
Kansas City Royals1043767.3565-5L1
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics1055550.5245-5W2
Los Angeles Angels1045450.5196-4W1
Texas Rangers1055253.4953-7W1
Seattle Mariners1045153.4907-3W2
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets1046341.6067-3W4
Philadelphia Phillies1034954.4766-4W3
Atlanta Braves1044856.4623-7L4
Florida Marlins1044856.4626-4L3
Washington Nationals1054659.4386-4L3
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals1045846.5585-5L4
Cincinnati Reds1055550.5245-5L2
Milwaukee Brewers1055055.4764-6W2
Houston Astros1054956.4673-7L1
Chicago Cubs1044361.4136-4W4
Pittsburgh Pirates1064066.3776-4W5
West DivisionPWLPCTL10STRK
San Diego Padres1055550.5245-5L1
Arizona Diamondbacks1045351.5106-4W1
San Francisco Giants1055154.4863-7L7
Colorado Rockies1045054.4815-5W1
Los Angeles Dodgers1055055.4763-7W3

Situatie playoffs
American League
1.Detroit Tigers¹
2.Boston Red Sox¹
3.Oakland Athletics¹
4.New York Yankees
5.Chicago White Sox
6.Minnesota Twins
National League
1.New York Mets¹
2.St. Louis Cardinals¹
3.San Diego Padres¹
4.Cincinnati Reds
5.Arizona Diamondbacks
6.San Francisco Giants

¹ Divisieleider

Wii-specificaties bekend?

Een anonieme ontwikkelaar heeft een niet al te bekende website een aantal nieuwe details gegeven over de Nintendo Wii. Of deze details echt kloppen is nog niet bekend, maar het gaat wel om redelijk veel details. Vooral van de GPU, waar nog weinig van bekend was.

- De processor, Broadway, werkt op een kloksnelheid van 729 MHZ met 1.9 GB/sec
- De grafische kaart, Hollywood, werkt op een snelheid van 243 MHZ. Het interne geheugen bestaat uit 3 MB grafisch geheugen en 24 MB high speed hoofdgeheugen.
- 64 MB GDDR3 (MEM2) als extern geheugen. Het kan gebruikt worden door de CPU en GPU met een snelheid van 4 GB/sec en er kunnen ook programma's opgeslagen worden.
- De GPU is gemiddeld 1.5 keer sneller dan de GPU van de GameCube.
- De DVD speler heeft een snelheid van 6-speed. Ook GC-discs zullen gelezen kunnen worden. Een gedeelte van de ruimte op de DVD's zal gebruikt worden door het systeem.
- Intern (niet verwijderbaar) 512 MB flashgeheugen. Geen memory-card meer nodig.
- De development software is een upgrade van de software voor de GC
- GC controllers (zoals Bongo's) zullen ook door de Wii gebruikt kunnen worden.
- Tijdens het spelen van GC-games zullen de processor-snelheden teruggeklokt worden.
- De motion-sensor in de Wii-controller kan tot 3.4G meten en in de Nunchuk tot 2G.
- De rumble motor kan aan en uit gezet worden en gevarieerd worden in intensiteit

Vooral het laatste is een punt van aandacht, omdat juist volgens de laatste berichten de rumble motor maar 1 stand zou hebben: namelijk aan of uit. Maar misschien wordt er ook wel bedoeld dat de intensiteit geregeld kan worden door hem aan- en uit te zetten. De anonieme bron heeft echter meer technische details vrijgegeven die je hieronder (in het Engels) kunt lezen:

De CPU
• Operating speed: 729 MHz
• Bus to main memory: 243 MHz, 64 bits (maximum bandwidth: 1.9 gigabytes/sec)
• 32-kilobyte 8-way set-associative L1 instruction cache
• 32-kilobyte 8-way set-associative L1 data cache (can set up 16-kilobyte data scratch pad)
• Superscalar microprocessor with six execution units (floating-point unit, branching unit, system regis
ter unit, load/store unit, two integer units)
• DMA unit (15-entry DMA request queue) used by 16-kilobyte data scratch pad
• Write-gather buffer for writing graphics command lists to the graphics chip
• Onboard 256-kilobyte 2-way set-associative L2 integrated cache
• Two, 32-bit integer units (IU)
• One floating point unit (FPU) (supports single precision (32-bit) and double precision (64-bit))
• The FPU supports paired single floating point (FP/PS)
• The FPU supports paired single multiply add (ps_madd). Most FP/PS instructions can be issued in
each cycle and completed in three cycles.
• Fixed-point to floating-point conversion can be performed at the same time as FPU register load and
store, with no loss in performance.
• The branch unit supports static branch prediction and dynamic branch prediction.
• When an instruction is stalled on data, the next instruction can be issued and executed. All instructions
maintain program logic and will complete in the correct program order.
• Supports three L2 cache fetch modes: 32-Byte, 64-Byte, and 128-Byte.
• Supports these bus pipeline depth levels: level 2, level 3, and level 4.
Reference Information: Broadway is upward compatible with Nintendo GameCube’s CPU (Gekko).

De GPU

Hollywood is a system LSI composed of a GPU and internal main memory (MEM1). Hollywood is clocked at 243 MHz. Its internal memory consists of 3 megabytes of embedded graphics memory and 24 megabytes of high speed main memory.

Hollywood includes the following.
• Graphics processing unit (with 3 megabytes of eDRAM)
• Audio DSP
• I/O Bridge
• 24 megabytes of internal main memory
• Internal main memory operates at 486 MHz.
Maximum bandwidth between Hollywood and internal main memory: 3.9 gigabytes per second
• Possible to locate a program here
Reference Information: Hollywood is similar to Nintendo GameCube’s Flipper and Splash components.

Geheugen

Wii uses 64 megabytes of GDDR3 (MEM2) as external main memory. Like internal main memory, MEM2 can be accessed directly from Broadway and the GPU at high speed and has a peak bandwidth of 4 gigabytes/sec. Programs can also be placed in MEM2.

Reference Information: Nintendo GameCube ARAM is used as auxiliary memory for the DSP. The CPU and GPU did not have direct access to it.

Met dank aan YourMaster voor het melden van dit nieuws in het Wii-topic

Wielerploeg Astana dreigt te verdwijnen

De Wielerploeg Astana dreigt op korte termijn uit het peloton te verdwijnen. Manolo Saiz weigert zijn aandelen van Active Bay te verkopen aan Astana. " Ik ben onschuldig, dus waarom zou ik afstand doen van de wielerploeg", verklaart Saiz die een spil lijkt te zijn in de zaak-Fuentes. Hierdoor kan de Kazaachse hoofdsponsor Astana de ProTour-licentie niet overnemen. De kans dat zij zich terugtrekken uit de wielersport is vrij groot.

De kopmannen Alexandre Vinokourov en Andrei Kasheskin informeren reeds bij andere ploegen, waarbij T-Mobile opnieuw interesse heeft in 'Vino'. Nu Saiz de aandelen niet wil verkopen, is de kans groot dat de ploeg 'hangende het onderzoek' op non-actief wordt gezet. Daardoor is het onzeker of Astana morgen wel startgerechtigd is in de Ronde van Duitsland.

Maleisië verbiedt storende babynamen

Icoon OpmerkelijkDe regering van Maleisië heeft besloten een aantal namen te verbieden. Op de lijst met ongewenste babynamen staan onder andere de weinig flatteuze namen Hitler, Stinkende Hond en Zwarte God.

Steeds meer Maleisiërs dienen een verzoek in tot naamsverandering, omdat ze door hun ouders zijn opgezadeld met een vervelende naam. Bepaalde bevolkingsgroepen in het land geloven namelijk dat door een onzalige naam aan hun kind te geven boze geesten en demonen kunnen worden afgeweerd.

Ook namen als Slang, Gebochelde, Geslachtsverkeer en Gestoord kunnen nu niet meer worden geregistreerd. Namen als Koning, Keizer en Admiraal zijn in de ban gedaan, net als vernoemingen naar (auto)merken. Tot slot mogen ouders hun kind niet vernoemen naar dieren, fruit, groenten of kleuren en mogen er geen nummers in de naam voorkomen. Met deze laatste maatregel moet vooral worden tegengegaan dat mensen hun kinderen de (momenteel zeer populaire) naam 007 geven.

Met dank aan Ganz voor de submit.

Super Aguri wil Albers

Afgelopen Zaterdag heeft Super Aguri de Nederlander Christijan Albers benaderd. Inmiddels heeft het management van Albers dit bevestigd. De debuterende Japanse formatie, die wordt gesteund door Honda, heeft Albers op het oog als teamgenoot van Takuma Sato.

Volgens Lodewijk Varossieau is de Engelsman Anthony Davidson een andere kanshebber. Davidson is momenteel testrijder van het fabrieksteam van Honda.
Volgens de geruchten heeft Albers ook al een aanbieding van MF1 Racing op zak. Ook zijn er gesprekken met BMW. Maar volgens Varossieau staat de markt op dit moment stil omdat iedereen afwacht wat Michael Schumacher (Ferrari) gaat doen. De zevenvoudig wereldkampioen kondigde in Duitsland aan dat hij niet eerder dan begin september een besluit bekend zal maken.

,,We nemen dit bod heel serieus’’, zei Varossieau op zondagmorgen over de aanbieding van Super Aguri. ,,Natuurlijk. We hebben gehoord dat Super Aguri volgend jaar met de auto’s van Honda rijdt.’’

Turkse Super Cup prooi voor Besiktas

Besiktas heeft de Turkse Super Cup gewonnen. De Turkse bekerwinnaar pakte de eerste prijs van het seizoen door met 1-0 te winnen van landskampioen Galatasaray.

De winnende Besiktas-goal van Marcio Nobre was een van de schamele interessante momenten (1-0).
Vooral in de eerste helft was er weinig te beleven in de Frankfurter Commerzbank Arena, dat was gekozen als locatie voor de Super Cup om in buitenland reclame te maken voor het Turkse voetbal. Na rust kweten beide ploegen zich beter van hun taak, met de treffer van Nobre als een van bewijzen.

Hockey: Nederland wint Champions Trophy

Icoon HockeyDe Nederlandse hockeymannen hebben in het Spaanse Terrassa de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans versloeg wereldkampioen Duitsland met 2-1. De afgelopen vier finalewedstrijden werden verloren. Met de winst van zondag is het team verlost van een last die al jaren op de schouders lag.

Taeke Taekema opende de score in Terrassa uit een strafcorner in de twintigste minuut. Teun de Nooijer bracht met een solo-actie de ruststand op 2-0. Ronald Brouwer kreeg in de 28ste minuut een bal van Emmerling vol in zijn gezicht. Brouwer moest het veld verlaten en heeft waarschijnlijk grote schade aan zijn gebit.

Na de rust verloor Oranje de controle over de wedstrijd. Via Time Wess kwamen de Duitsers nog op 2-1, maar Van der Weide voorkwam verdere schade met een fraaie redding op de doellijn. Doelman Guus Vogels speelde tevens een prima wedstrijd. Het laatste fluitsignaal rekende af met het finalesyndroom.


De Nederlandse hockeyheren tonen de Champions Trophy


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!
Met dank aan Stakkertje voor de submit.

Antirokengoeroe Allen Carr heeft longkanker

Icoon OpmerkelijkAllen Carr, de Engelsman die wereldwijd miljoenen mensen heeft geholpen te stoppen met roken door middel van zijn Easyway methode, heeft longkanker. De 73-jarige Brit rookte tot zijn 50ste dagelijks honderd sigaretten. Zijn methode om te stoppen met roken blijkt zo effectief, dat hij een imperium heeft opgebouwd met ruim 70 klinieken in 30 landen. Vorig jaar werden 45.000 mensen behandeld voor hun verslaving.

Het is niet te achterhalen of de ziekte van Carr is veroorzaakt door zijn verslaving van vroeger. "Carr heeft sindsdien in menig rokerig zaaltje zijn verhaal gedaan", aldus een woordvoerder. Carr zelf ziet in zijn ziekte een nieuwe uitdaging om nog meer mensen van het roken af te helpen.


Allen Carr


Met dank aan Ganz en aloa voor de submit.

Veel wateroverlast in Nederland

Icoon BinnenlandsIn het oosten en zuiden van Nederland kwamen zondagavond zware regenbuien voor. De buien hebben op verschillende plaatsen voor veel wateroverlast gezorgd. Op de A2, op het stuk tussen Roosteren en Sint Joost, stond een kilometerslange file, dit door de vele regen die met bakken uit de hemel kwam vallen. Doordat er veel regen op de weg was blijven liggen, moest een zuigwagen al het water opzuigen om de weg weer begaanbaar te maken.

De weg blijft nog even dicht omdat Rijkswaterstaat wil inspecteren hoe het kon gebeuren dat deze zomaar plotseling onder water kwam te staan. Verwacht wordt dat de weg maandag nog voor de ochtendspits weer wordt vrijgegeven voor het verkeer.

Niet alleen het zuiden had met veel wateroverlast te maken, in het oosten kwamen ook verschillende meldingen binnen. Daar kwamen de meeste meldingen binnen van ondergelopen kelders. Ook kwamen enkele kruispunten blank te staan. De brandweer had het in ieder geval druk om al het overtollige water weg te pompen.

Update 1.15 uur
De A2 is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.


Hartje zomer: buitenpret?


Met dank aan X-fi voor het schrijven en het submitten van het bericht.
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.