[CCWS] Uitslag San José

De race in de ChampCar World Series op het circuit van San José in Californië is gewonnen door de leider in het kampioenschap, Sebastien Bourdais. De Nederlander Charles Zwolsman reed even aan de leiding, maar werd uiteindelijk negende.

De start verliep rommelig. Een aantal auto's reden niet juist in de formatie en er was een tweede start voor nodig om het veld op snelheid te krijgen. Paul Tracy wist Bourdais in te halen voor de koppositie, maar in de eerste bocht, blokkeerde hij zijn wielen, waardoor Bourdais ook extra hard moest remmen en van achter door AJ Allmendinger werd geraakt. Allmendinger moest de pits opzoeken voor reparatiewerkzaamheden. Een ronde later was Bruno Junqueira het slachtoffer van een aanrijding tussen Will Power en Oriol Servia en moest opgeven.

Omdat Tracy Bourdais onreglementair had ingehaald tijdens een safety car-situatie, moest hij de koppositie aan de Fransman teruggeven. Door een spin, moest Tracy even later ook de tweede plaats opgeven aan Cristiano da Matta. Al snel kwam opnieuw de safety car op de baan, ditmaal omdat Katherine Legge de bandenstapels in was gespind. Alle coureurs grepen de kans om hun eerste pitstops te maken, wat niet voor een wisseling in de leiding zorgde.

Paul Tracy zorgde voor een volgende gele vlag. De Canadees verremde zich en schoot een escape road in en keek niet goed uit toen hij weer de baan opreed. Alex Tagliana kon hem niet meer ontwijken en een crash was het gevolg. Later leidde de crash nog tot een verhitte discussie tussen de twee rijders. De leiders maakten tijdens de neutralisatie hun tweede pitstops, maar Charles Zwolsman en Oriol Servia bleven op de baan, waardoor de Nederlander aan de leiding kwam van de wedstrijd.

Zwolsman kon echter niet lang genieten van de koppositie, want snel na de herstart werd hij ingehaald door Servia. Het duurde maar een paar ronden voor ook Bourdais Zwolsman passeerde. De Fransman kreeg de leiding terug toen Servia, en ook Zwolsman, hun laatste pitstops maakten en Zwolsman terugviel naar positie negen, direct voor landgenoot Nicky Pastorelli. Toen Bourdais de pits uitreed, werd direct de gele vlag doordat Andrew Ranger zich liet verrassen door het gladde wegdek en onderstuurd de muur inreed. Bourdais behield echter de leiding, gevolgd door ex-Formule 1-coureurs Cristiano da Matta en Justin Wilson.

Na de herstart hield Bourdais de leiding stevig in handen en wist de wedstrijd met gemak te winnen. Da Matta werd tweede, Wilson pakte de derde plaats. In het puntenklassement verandert er weinig na deze race. Bourdais loopt wel verder uit op Justin Wilson en AJ Allmendinger, die vandaag niet verder kon komen dan de zevende plaats, staat nog steeds derde.

Volledige uitslag Streets of San José

posgridcoureurteamronden/uitvalreden
11S. Bourdais Newman/Haas Racing 97
24C. da Matta RuSPORT 97
312J. Wilson RuSPORT 97
411N. Philippe CTE Racing - HVM 97
510M. Dominguez Dale Coyne Racing 97
66W. Power Team Australia 97
73A. Allmendinger Forsythe Championship Racing 97
85O. Servia PKV Racing 97
914C. Zwolsman Mi-Jack Conquest Racing 97
100N. Pastorelli Rocketsports Racing 97
1116J. Heylen Dale Coyne Racing 97
1215K. Legge PKV Racing crash
138A. Ranger Mi-Jack Conquest Racing crash
1413A. Tagliani Team Australia crash
152P. Tracy Forsythe Championship Racing crash
169D. Clarke CTE Racing - HVM versnellingsbak
177B. Junqueira Newman/Haas Racing crash

Submitter:  Bron: FOK!sport