Veel wateroverlast in Nederland

Icoon BinnenlandsIn het oosten en zuiden van Nederland kwamen zondagavond zware regenbuien voor. De buien hebben op verschillende plaatsen voor veel wateroverlast gezorgd. Op de A2, op het stuk tussen Roosteren en Sint Joost, stond een kilometerslange file, dit door de vele regen die met bakken uit de hemel kwam vallen. Doordat er veel regen op de weg was blijven liggen, moest een zuigwagen al het water opzuigen om de weg weer begaanbaar te maken.

De weg blijft nog even dicht omdat Rijkswaterstaat wil inspecteren hoe het kon gebeuren dat deze zomaar plotseling onder water kwam te staan. Verwacht wordt dat de weg maandag nog voor de ochtendspits weer wordt vrijgegeven voor het verkeer.

Niet alleen het zuiden had met veel wateroverlast te maken, in het oosten kwamen ook verschillende meldingen binnen. Daar kwamen de meeste meldingen binnen van ondergelopen kelders. Ook kwamen enkele kruispunten blank te staan. De brandweer had het in ieder geval druk om al het overtollige water weg te pompen.

Update 1.15 uur
De A2 is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.


Hartje zomer: buitenpret?


Met dank aan X-fi voor het schrijven en het submitten van het bericht.