Hasselbaink onder vuur

Jerry (Delichris)
De Britse voetbalbond, de FA, heeft Jerrel Hasselbaink ter verantwoording geroepen. De spits moet tekst en uitleg geven, omdat hij in zijn biografie verklaarde dat alle spelers van Chelsea in 2004 van de clubleiding een bonus kregen na de Champions League-winst tegen Arsenal.

Hasselbaink stelt in zijn biografie 'Verguisd in Nederland, bejubeld in Engeland' dat de Chelsea-spelers van de clubleiding op een geldbonus werden getrakteerd nadat de ploeg in april 2004 Arsenal uitschakelde in de kwartfinale van de Champions League. Het verhaal werd in oktober ook in de Engelse krant News of the World gepubliceerd. Omdat dergelijke betalingen door de FA verboden zijn, startte de bond een onderzoek naar de beweringen.

De FA zegt dat het geen enkel bewijs heeft gevonden voor de illegale betalingen van Chelsea. Ook ontkent de club uit Londen dat deze ooit hebben plaatsgevonden. De spits, die deze zomer Middlesbrough verruilde voor Charlton Athletic, heeft tot 14 augustus om te reageren. De FA heeft hem inmiddels officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens het in diskrediet brengen van het voetbal.