Dove poes mikpunt geweld

Icoon MisdaadEen dove kat uit Pijnacker is sinds anderhalf jaar het mikpunt van geweld. Buurtbewoners ergeren zich aan de kat, omdat ze poept in andermans tuin. Volgens de geruchten die in de buurt rondte doen, zou ze ook een konijn hebben verwond, en honden hebben aangevallen.

Haar naam is B.engel. "Ik heb haar niet voor niets haar naam gegeven. Het is een engeltje, en ja, zoals elke kat doet ze wel eens iets wat niet mag, zoals iets omstoten. Vandaar die B voor haar naam", aldus haar baas, de 70-jarige Wil, die door de hele kwestie mentaal kapot is.

Dat B.engel andere dieren aanvalt, ontkent ze echter ten stelligste. "B.engel doet geen vlieg kwaad".

Haar kat wordt regelmatig mishandeld. "Ze heeft geregeld allerlei vreemde wondjes op haar kopje en in haar nek. Het toppunt was enkele weken geleden, toen ze met twee schotwonden in haar kopje thuiskwam. Volgens de dierenarts zaten er geen kogels in haar schedel, maar zouden de wonden veroorzaakt kunnen zijn door kogels die net langs haar zijn gevlogen. Een allergische reactie in combinatie met de zon zouden de wond nog erger hebben gemaakt".

Voor Wil is het duidelijk: "Ze willen B.engel doden". Haar vermoeden wordt versterkt door geluiden uit de buurt. "Kinderen hebben me verteld dat ze hebben gehoord dat buurtbewoners B.engel dood willen hebben, omdat ze in hun tuinen poept".

Volgens Wil is het feit dat haar poes doof is de oorzaak van alle problemen. "Mensen snappen niet dat ze niet weggaat uit hun tuin als ze naar haar roepen, want ze weten niet dat ze doof is. Kijk, ik begrijp best dat het vervelend is als een poes in je tuin poept, maar gooi er dan een emmer water overheen. Maak haar geen mikpunt van geweld, want ze kan er zelf ook weinig aan doen. Ik vraag enkel om wat begrip voor haar situatie. Een invalide persoon krijgt dat toch ook?"

De politie zegt weinig te kunnen doen, omdat er geen bewijs is voor de mishandelingen. Wil hoopt dat getuigen zich melden. Tot die tijd laat ze haar B.engel uit aan een lijntje.


"B.engel doet geen vlieg kwaad"