FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 september 2005

Jessica Alba oops!

Ja, alweer Jessica Alba oops! Dat trutje doet het er natuurlijk gewoon om want iedere keer duiken er weer andere "unieke" strandfoto's van haar op. Allemaal ook dezelfde poses steeds, maar goed het blijft leuk om naar te kijken.

Deze serie kennen we natuurlijk allemaal wel ondertussen.

Maar deze serie is weer betrekkelijk nieuw.

Mocht het allemaal bekende troep zijn voor je, dan is dit misschien nog wel even wel leuk om te kijken. Filmpje komt van deze site, waar nog wat leuke filmpjes op staan. Niet allemaal even nieuw trouwens..

Uitslagen Eredivisie 17/09/2005

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen. De vernieuwde stand kun je hier vinden.

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 0-2
36' Keller 0-1
74' Hoogendorp 0-2 (penalty)

Scheidsrechter: Koopman.
Toeschouwers: 8.350.
Geel: Quansah, de Vries (Heracles Almelo), v.Haaren, v.Dijk, v.d.Haar (RKC Waalwijk).

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Jansen, Reekers (Tamerus/58'), Hoogma, Klavan, Maas, De Vries, Hellings (Hirayama/58'), Höcher, Quansah, Calincov (Wuytens/86').

RKC Waalwijk: v.Dijk, v.Diemen, Keller, Teixeira, v.Haaren, De Ceulaer (v.Dijk/60'), Zuiverloon, Molhoek, Martens, vd.Haar (Pinas/90'), Hoogendorp.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RBC Roosendaal - Sparta Rotterdam 1-1
18' Wau 1-0
54' Oost 1-1

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 4.517.
Geel: Acuña, Roumani (RBC Roosendaal), Polak, v.d.Bergh, Zoontjes, Oost (Sparta Rotterdam).

Opstellingen:

RBC Roosendaal: Volders, Lammens (Paap/86'), Fortes Rodriguez (Smolders/65'), Ebbinge, Roumani, Loran, Acuña, De Lange (Fleur/70'), Wau, Kpaka, Elkhattabi.

Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw, Olfers, Zoontjes, Polak, Obodai, v.d.Bergh, Michels, Oost, Cvetkov (Bouaouzan/79'), Rose.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEC - NAC Breda 1-1
27' Jenner 0-1
75' v.d.Doelen 1-1

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers:
Geel: Takak, v.d.Doelen (NEC), Stam, v.Gessel (NAC Breda).

Opstellingen:

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Barreto, v.d.Doelen, Takak (Valencia/61'), Tininho, Grot, Denneboom (Boutahar/89').

NAC Breda: v.Zwam, Elshot, Zwaanswijk, v.Gessel, Kerstens, Mendes, Slot, Stam, Jenner, v.Hooijkdonk, Vonlanthen (Rigters/78').

Inbreker dreigt zelfmoord te plegen

Een inbreker die gisteravond betrapt werd tijdens een kraak in Arnhem besloot dat het wellicht een goed idee was het dak op te klimmen. Hierna probeerde de man te vluchten door van dak naar dak te springen. Toen politie en brandweer arriveerden, dreigde de man zelfmoord te plegen door van het dak af te springen.

De 23-jarige man voerde zijn dreigement echter niet uit en kwam na een uur uit zichzelf het dak af. Vervolgens kon hij worden aangehouden. Opmerkelijk detail in de zaak is dat de politie dankzij de man bij toeval een wietplantage ontdekte in dezelfde straat. De inbreker vluchtte namelijk via de bovenwoning, waar flink wat wietplanten stonden, van het pand waar hij inbrak naar het dak. Toen de politie hier een kijkje ging nemen, werd de plantage ontdekt.

Parachutist overleden na mislukte landing

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Op Texel is vanmiddag een Britse parachutist overleden nadat zijn landing mislukte, zo heeft het Paracentrum Texel bevestigd. De reserveparachute van de 43-jarige man werd op honderd meter hoogte geopend, terwijl zijn hoofdparachute ook al open was. Hierdoor werd het lichaam van de man horizontaal getrokken. Vlak voor de landing trachtte de man de hoofdparachute nog los te koppelen, maar dit mislukte.

Hierdoor kwam de man zo hard terecht op de grond dat hij niet lang na de landing overleed aan inwendige bloedingen. Het Paracentrum Texel meldt dat de Brit een zeer ervaren parachutist was die al duizenden sprongen had gemaakt. Normaal gesproken gaat de reserveparachute, reagerend op valsnelheid en hoogte, alleen open als de parachutist bijvoorbeeld door bewusteloosheid niet in staat is zelf de hoofdparachute te openen.

De luchtvaartpolitie heeft inmiddels een eerste onderzoek afgerond. Hieruit blijkt dat de man waarschijnlijk met een te hoge snelheid wilde landen. Hier reageerde de automatische beveiliger op de reserveparachute vervolgens op, waarna deze opende. De uitrusting en de videobeelden van de overledene en een medespringer zullen nog worden bekeken.

Blom sluit seizoen af in vertrekhal

Wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom heeft zaterdag in de laatste wedstrijd van het seizoen een derde plaats behaald. Op een springgala in het Duitse Düsseldorf kwam de Nederlander over een hoogte van 5,65 meter. Opvallend was, dat het springgala plaats vond in een vertrekhal in de luchthaven van Düsseldorf.

De Nederlandse atleet was tevreden over zijn prestatie. Na het behalen van de wereldtitel had Blom nauwelijks nog sprongen afgeleverd die een wereldkampioen waardig waren. Met de hoogte van 5,65 meter kwam de polsstokhoogspringer voor het eerst weer eens in de buurt van zijn normale niveau.

Paus gaat niet stemmen bij Duitse verkiezingen

Paus Benedictus XVIPaus Benedictus XVI zal noch voor Gerhard Schröder, noch voor Angela Merkel stemmen. De kerkvader, die de Duitse nationaliteit bezit, heeft laten weten geen stem uit te brengen bij de Duitse parlementsverkiezingen, die morgen plaatsvinden. De 78-jarige Joseph Ratzinger is wel stemgerechtigd.

"Maar pausen stemmen niet. Daarnaast is hij nu staatshoofd van een ander land", liet een woordvoerder van de Vaticaanbewoner weten. Duitsers die in het buitenland wonen kunnen hun stem per brief uitbrengen, mits ze in de afgelopen 56 jaar tenminste drie aaneengesloten maanden in 'die Heimat' hebben doorgebracht.

Nico Jan Hoogma bereikt mijlpaal

Heracles-verdediger Nico Jan Hoogma heeft zaterdagavond een mijlpaal bereikt: hij speelde zijn 500e competitiewedstrijd in het betaalde voetbal. De routinier werd dan ook voor aanvang van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk gehuldigd.

Hoogma is na Dennis Bergkamp en Phillip Cocu de derde nog actieve voetballer die dit aantal op het hoogste niveau haalt.

NAC Breda-aanvaller Pierre van Hooijdonk hoopt binnenkort ook het aantal van 500 wedstrijden te bereiken. Voor deze mijlpaal heeft hij nog twee duels nodig.

Werkloze en zoon winnen ruim 75 miljoen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 55-jarige werkloze Fransman is in één klap uit alle financiële zorgen. Samen met zijn zoon heeft hij ruim 75 miljoen euro gewonnen in de loterij Euro Millions. Het is niet voor het eerst dat de Europese loterij zoveel geld uitkeert, eind juli werd een Ier al 112 miljoen euro rijker.

Het Franse tweetal had voor de loterij de leeftijden van hun zeven gezinsleden aan elkaar gekoppeld, zo berichtte de Franse televisie zaterdag. Vader en zoon hadden de loten gekocht in een café in Franconville-la-Garenne, vlakbij Parijs.

President Venezuela vreest invasie door VS

Klemvast had ons via de nieuws-submit te melden:

De Venezolaanse president Hugo Chávez zegt bewijs te hebben dat de Verenigde Staten plannen hebben om zijn land binnen te vallen. Volgens Chávez willen de VS Venuezela met onder meer vliegdekschepen en bommenwerpers aanvallen. Hij deed zijn uitlatingen in een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC.

"Ik zeg u dat ik bewijs heb dat er plannen bestaan om Venezuela binnen te vallen. We hebben bovendien documenten waarin het aantal bommenwerpers en het aantal boten staan", aldus Chávez in ABC's 'Nightline'. Hij sprak tegen dat Amerikaanse soldaten onlangs Curaçao, dat niet ver van Venezuela ligt, voor "rust en recreatie" bezochten, zoals de officiële verklaring van de Amerikaanse legertop luidt. Volgens Chávez maakten de soldaten hier bepaalde "manoeuvres".

Volgens de president heeft het Amerikaanse invasieplan de naam 'Balboa' gekregen. Hij meldde zelf inmiddels een 'counter-Balboa plan' te hebben ontwikkeld. "Als de Amerikaanse regering probeert om ons aan te vallen, werpen ze zich in een oorlog van honderd jaar. Wij zijn er klaar voor", sprak hij dreigende taal.

Chávez, een politiek links geörienteerde president en in eigen land de held van de armen, is niet bepaald een vriend van de VS te noemen. Afgelopen donderdag stelde hij op de top van de Verenigde Naties in New York de oorlog in Irak openlijk aan de kaak. Ook stelde hij voor het hoofdkwartier van de VN in een ander land dan de VS te plaatsen. In Amerikaanse media wordt hij inmiddels de 'bad boy' van de VN-top genoemd.

Volgens Chávez steunde de Amerikaanse regering in 2002 een couppoging om hem af te zetten als president. Deze poging mislukte. Eerder dit jaar riep de Amerikaanse tv-dominee Pat Robertson de Amerikaanse regering op Chávez te liquideren. Hij bood hier later zijn excuses voor aan.

Chávez beloofde Nightline-Host Ted Koppel documenten te geven die het Amerikaanse invasieplan zouden bewijzen.


Hugo Chávez tijdens de VN-top

Agent sprint vluchtende bromfietser eruit

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Den Helder dacht een 16-jarige bromfietser vannacht te kunnen ontkomen aan de politie door snel weg te rijden. De jongeman, die zonder helm en verlichting reed, liet zijn passagier achter en draaide het gas open. Een agent wilde de jongen laten stoppen, maar tevergeefs.

De diender liet het echter niet daarbij zitten, en sprintte de bromfiets achterna. Hij wist met succes de bromfiets vast te klampen en kon uiteindelijk via de rem het voertuig laten stoppen. Aangezien de 'ongelukkige' tiener ook nog eens onverzekerd rondreed kan de knaap meerdere bekeuringen tegemoet zien.

Bedrijven kiezen massaal voor autochtone werknemers

LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

Allochtonen lijken in ons land steeds minder kans op een baan te krijgen, zo blijkt uit onderzoek door de islamitische jongerensite Elqalem.nl. De site deed in samenwerking met een werving & selectiebureau en een groep onafhankelijke arbeidsmarktdeskundigen onderzoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt. Honderdvijftig fictieve sollicitanten gingen hierbij op zoek naar een baan; 75 autochtonen en 75 allochtonen. Van de eerstgenoemde groep kregen 51 personen de baan aangeboden, van de allochtonen kregen slechts twee kandidaten de functie.

Voor alle kandidaten werd een professioneel cv opgesteld en op maat gemaakt voor de openstaande functies, ook werden zij getraind in het voeren van een sollicitatiegesprek. De kandidaten varieerden in opleiding van mbo- tot academisch niveau. Alle nepsollicitanten verstuurden vervolgens een sollicitatie naar een bedrijf waar een functie openstond. Bij de autochtonen mochten 69 van de 75 briefschijvers op gesprek komen, bij de allochtonen lag dit aantal slechts op 33.

Schokkend detail is dat twintig allochtonen met opzet een beter gekwalificeerd cv hadden gekregen dan hun autochtone concurrenten voor de job. Desondanks kozen de bedrijven toch stuk voor stuk voor de autochtoon. Deze bedrijven maakt Elqalem vandaag bekend om hun zogenoemde 'Corporate Shitlist'. In deze lijst staan onder andere Shell, Ford Credit en Reed Elsevier. Ook publiceerde de site een lijst met de 'beste bedrijven' om voor te werken. Deze lijst is gebaseerd op basis van een enquête, gehouden onder 100 allochtone Nederlanders. Hierop staan onder meer ABN Amro, Rabobank, KPN Telecom en Sony Nederland.

Achteraf meldden alle sollicitanten overigens aan de bedrijven dat werd afgezien van het aanbod. Het betreffen namelijk studenten die nog geen tijd hebben voor een fulltime baan.

In het Parool wijzen vandaag onder meer Ford, Vitae, VOC Detachering, Shell en Elsevier de conclusies van Elqalem van de hand. Ondertussen roept Elqalem moslims in Nederland op om de bedrijven op de Corporate Shitlist te boycotten.

-
Kijk hier voor het volledige onderzoek en de volledige 'Shitlist'.

Knappe vierde plek Lenders op WK

Tijdens het WK trampolinespringen in Eindhoven is Rea Lenders als vierde geëindigd. Het goud ging naar de Russin Irina Karavajeva.

Lenders haalde voor haar oefening een score van 37,90 punten, hetgeen net niet genoeg was voor een medaille. Voor de 24-jarige Alkmaarse was het toernooi eigenlijk al geslaagd met een finaleplaats, zeker na haar desastreuze optreden tijdens de Olympische Spelen van Athene. In Griekenland haalde ze de finale, maar daarin ging ze hopeloos af door haar oefening al na acht in plaats van na tien sprongen af te breken. Hierdoor werd ze kansloos laatste in de Olympic Indoor Hall.

De wereldtitel was een prooi voor Irina Karavajeva. De Russin won goud op de Olympische Spelen van Sydney. Het zilver ging naar Karavajeva’s landgenote Natalja Tsjernova, terwijl de Olympisch kampioen van Athene, Anna Donogadze, beslag legde op de bronzen plak. De Canadese titelhouder Karen Cockburn viel met een zesde plaats wat tegen.

Volleybalsters onderuit op EK

De Nederlandse volleybalsters zijn matig begonnen aan het EK in Kroatië. De ploeg van Avital Selinger verloor met 2-3 van Bulgarije.

Oranje dolf met 25-17, 18-25, 22-25, 25-17 en 14-16 het onderspit tegen de Bulgaarse ploeg. Nederland startte sterk en gaf een vroeg verkregen voorsprong in de eerste set niet meer uit handen. In de volgende sets was het Bulgarije dat vroeg de leiding nam en die ook niet meer afstond. Nederland sleepte onder aanvoering van Chaïne Staelens en Ingrid Visser nog een vierde set uit het vuur, maar daarin bleek Bulgarije net wat beter. ”Dit is een domper", reageerde Selinger "Maar dit is sport. We wisten dat Bulgarije op een goede dag in staat is van ons te winnen. Wij hebben helaas ons gewenste niveau niet gehaald.”

Nederland zal morgen moeten winnen van Turkije om de kansen op plaatsing voor de halve finales gaaf te houden. Later in de week ontmoet Oranje nog Rusland, Italië en Spanje. Slechts de eerste twee ploegen gaan naar de halve eindstrijd. Ondanks de nederlaag van vanmiddag gelooft Selinger nog in zijn team: ”Kampioenen zijn mensen die weten hoe ze van een teleurstelling moeten herstellen. Ik hoop dat dit ons morgen ook lukt en dan is alles nog open.”

Bundesliga: Bayern en Bremen winnen

In de Duitse Bundesliga zag Hamburger SV de concurrenten Bayern München en Werder Bremen vandaag winnen. VfB Stuttgart pakte zijn eerste zege van het seizoen.

Koploper Bayern München wist met minieme cijfers in eigen huis te winnen van Hannover 96, het werd 1-0 door een vroeg doelpunt van Martin Demicheli. Voor de kampioen van vorig jaar was het de veertiende zege op rij in de Bundesliga, een record. Aan de kant van Bayern speelde Makaay de gehele wedstrijd mee, maar hij wist dit keer niet het net te vinden.

Werder Bremen, de naaste belager van de Münchenaren, wisten ook te winnen. Tegen het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk werd met 3-2 gewonnen. Ex-Feyenoorder Ebi Smolarek scoorde twee maal voor Dortmund, maar dat was net niet genoeg. De Fransman Johan Micoud maakte de winnende met een voorzet die gelukkig het doel vond.

Hamburger SV wist niet in het spoor te blijven van Bayern en Bremen. De club speelde voor de tweede maal deze week met 1-1 gelijk, eerst in de UEFA Cup tegen FC Kopenhagen en vandaag tegen Eintracht Frankfurt. Het zag er naar uit dat Hamburg de volle drie punten zou halen, maar de 1-0 van Daniel Van Buyten in de 85ste minuut werd vier minunten later weggewerkt door Du-Ri Cha.

VfB Stuttgart wist voor de eerste keer dit seizoen te winnen. Uit bij Mainz 05 werd pas in de slotfase de zege veilig gesteld. In de 87ste minuut scoorde Heiko Gerber de bevrijdende 1-2. Mainz 05 blijft met de nederlaag hekkensluiter in Duitsland.

Uitslagen Speelronde 5:

FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1-2
1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 2-1
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1-1
VfL Wolfsburg - FC Nürnberg 1-1
Werder Bremen - Borussia Dortmund 3-2
Bayer München - Hannover 96 1-0
Arminia Bielefeld - Kaiserslautern 0-0
MSV Duisburg - Bayer Leverkussen (zondag)
Schalke 04 - Hertha BSC (zondag)

Stand na 5 speelronden:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Bayer München51514-3
2 Werder Bremen51316-6
3 Hamburger SV51110-3
4 1. FC Köln599-8
5 Schalke 04 486-4
6 Hertha BSC477-5
7 Kaiserslautern 5710-12
8 Hannover 96566-5
9 VfB Stuttgart 567-7
10 Wolfsburg 566-8
11 Borussia Dortmund558-9
12 Arminia Bielefeld 555-8
13 Borussia M. 555-8
14 Bayer Leverkussen448-9
15 Eintracht Frankfurt 543-9
16 MSV Duisburg426-9
17 FC Nürnberg523-8
18 FSV Mainz 05502-10

Topscorers:

1. Altintop - Kaiserslautern - 7 goals
2. Makaay - Bayern München - 6 goals
-. Klose - Werder Bremen - 6 goals

Jenner verlengt contract bij NAC

Julian Jenner heeft zijn overeenkomst met NAC Breda met een seizoen verlengd tot 2007. De jonge aanvaller maakt in het begin van de competitie indruk in de Bredase ploeg door zijn goede spel en dreigende acties.

Trainer-coach Ton Lokhoff toonde zich verguld met het openbreken en verlengen van het contract van Jenner: 'We waren er al een poosje mee bezig en het is goed dat het nu rond is.Julian heeft zich met name het laatste jaar goed ontwikkeld en goeie, jonge spelers leg je natuurlijk graag voor langere tijd vast. We hopen nu dat hij zich goed dóórontwikkelt en dan volgt daaruit vanzelf weer de volgende stap.'

Geen biefstuk meer voor gedetineerden

In de gevangenissen van het noorden van Nederland zullen de 'bewoners' het de komende tijd zwaar krijgen. De directie van de noordelijke gevangenissen heeft namelijk besloten de verkoop van biefstukken, alcoholvrij bier, Red Bull en andere energiedrankjes te staken. De producten waren tot nu toe te koop in de winkels van de bajesen.

De maatregelen zijn onder meer het gevolg van een artikel in De Telegraaf van afgelopen dinsdag. Hierin stonden een aantal foto's van feestvierende gedetineerden in gevangenis Esserheem. Op de foto's waren bijvoorbeeld gevangenen met dikke sigaren en blikjes Amstel malt, die zich dik vermaakten in gevangeniscafé 'Club 91', te zien. Dit café is nu gesloten. Ook de visboer, die de gevangenis wekelijks bezocht, zal voorlopig niet meer langskomen.

Meerdere politici reageerden woedend op het artikel in De Telegraaf, helemaal aangezien recentelijk een beleid van versobering van het gevangenisregime was ingezet. Andere gevangenisdirecteuren in Nederland zijn nu eveneens aan het onderzoeken of er strengere maatregelen moeten worden genomen.

AZ-fans boos om vervanging scheidsrechter

Supporters van AZ zijn boos op de KNVB omdat de nationale voetbalbond op het laatste moment besloten heeft om scheidsrechter Erik Braamhaar voor de topper tussen AZ en Ajax te vervangen door Roelof Luinge.

Tussen de Alkmaarse club en de arbiter zijn er in het verleden diverse conflicten geweest en AZ heeft zelfs aan de KNVB gevraagd om niet meer Luinge als scheidsrechter te krijgen bij wedstrijden waarbij AZ betrokken is.

De fans van AZ zijn erg ontevreden over de 'scheidsrechterswissel', omdat ze vermoeden dat scheidsrechter Luinge iets tegen de Alkmaarders heeft. Daarnaast denken ze dat de KNVB door deze vervanging tegenstander Ajax wil bevoordelen.

Kink FM komt met Top 666

De laatste jaren is het voor radiostations erg in trek om luisteraars te vermaken met uitzonderlijk lange hitlijsten. Sinds jaar en dag is er natuurlijk de Top 100 Allertijden, die sinds twee jaar vertienvoudigd is. Radio 2 kent al enkele jaren de Top 2000, die in december wordt uitgezonden, en Radio Veronica zendt om de paar maanden een thematische hitlijst van enkele honderden platen uit.

Kink FM logoPopzender Kink FM bestaat in oktober 10 jaar en viert dit eveneens met zo'n lijst. Luisteraars van het station kunnen de komende week stemmen uitbrengen voor de Outlaw 666, waarin de beste Kink-platen van de afgelopen 10 jaar genoteerd zullen zijn. De lijst zal in de week van 3 oktober worden uitgezonden tussen 9 en 20 uur. De nummer 0, volgens Kink-traditie de hoogste notering in een hitlijst, zal op vrijdagmiddag 7 oktober, even voor 5 uur te horen zijn.

Programmaleider Arjen Grolleman: "Dit is natuurlijk een leuke gelegenheid om nieuwe luisteraars kennis te laten maken met de beste muziek van de afgelopen 10 jaar, en dat betreft vaak muziek die je niet zo snel op andere zenders zult horen. Voor vaste luisteraars wordt het een feest der herkenning."

Kink FM werd opgericht in oktober 1995 als spin-off van het gelijknamige Veronica-programma op Radio 3 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is Kink FM al 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.

Muziekliefhebbers kunnen hier hun stem op de Outlaw 666 uitbrengen.

Nijmeegs echtpaar zwaar mishandeld

In Nijmegen is een echtpaar vanmorgen vroeg zwaar mishandeld door een groep van vier mannen. De twee kwamen rond zes uur naar buiten toen ze opmerkten dat de mannen auto's aan het vernielen waren.

De 66-jarige man sprak de vandalisten op hun gedrag aan, hetgeen zij niet pikten. Ze sloegen de man tegen de grond en bleven vervolgens op hem intrappen. De 61-jarige echtgenote van de man trachtte tussenbeide te komen, maar ook zij werd mishandeld. De mannen gingen er vervolgens vandoor.

De slachtoffers zijn allebei naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar de man geopereerd moest worden. Hoe de twee het nu maken, kan de politie niet zeggen. Inmiddels is een 23-jarige man uit Nijmegen aangehouden, naar andere verdachten wordt nog gezocht. De politie is eveneens op zoek naar getuigen.

Plaza eindigt nipt voor Heras in tijdrit

Ruben Plaza heeft de twintigste etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. In een tijdrit over 39 kilometer haalde hij een gemiddelde snelheid van 56,2 kilometer per uur: een record in de Vuelta. Heras eindigde op zes tiende van een seconde als tweede. De race tegen de klok bracht in de top vijf geen wijzigingen.

De Vuelta kent een mooie traditie als het gaat om tijdritten in de laatste dagen. Vaak was de strijd om de eindzege nog intens en heerste er grote spanning. In de afgelopen vier jaar was het voorafgaand aan de laatste race tegen de klok nog allerminst duidelijk wie eindwinnaar zou worden. De fantastische duels tussen Nozal en Heras (2003) en Casero en Sevilla (2001) zijn zelfs legendarisch. Vandaag ging het echter niet meer om de eindzege, maar om de podiumplaatsen. Menchov, Sastre en Mancebo waren nog kanshebbers op een plaats in de top drie.

Uiteraard stond ook nog de ritzege op het spel. Op het zeer vlakke parcours blies de wind bijna continu in het voordeel. De eerste richttijd kwam op naam van de Belg Rik Verbrugghe. Ook Backstedt, Peschel en Peron reden een goede race tegen de klok. Voordat de strijd om de podiumplaatsen in alle hevigheid zou losbarsten zette Stijn Devolder een nieuw Vuelta-record neer. De Belg raffelde de 39 kilometer af in een tijd van 42.01, goed voor een gemiddelde van 55,5 kilometer per uur. Het oude record stond op naam van Sean Kelly en was 54,8 kilometer per uur. Even later kreeg Victor Hugo Peña de toptijd in handen.

Ondertussen waren de protagonisten van het klassement al begonnen aan hun eenzame tocht. Bij de eerste tijdsmeting noteerde Mancebo de beste tijd. De andere plaatsen in de top vier waren daar weggelegd voor Menchov, Sastre en Heras: precies de top vier uit het klassement. De verschillen waren overigens miniem. Ook bij het tweede tussenpunt gaven de renners elkaar geen duimbreed toe: nu was het Heras die de snelste tijd klokte.

Aan de finish – uiteraard de belangrijkste tijdsopname – kon de rekening worden opgemaakt. Ruben Plaza bleek daar de snelste, na een sterk einde. Bij het eerste tussenpunt lag de coureur van Comunidad-Valenciana nog vijfde. Voor Plaza is het zijn achtste zege als prof. Dit seizoen was hij al onder meer de sterkste in de Ronde van Aragon. In de tijdrit eerder deze Vuelta in Lloret de Mar hoefde Plaza enkel Menchov voor zich te dulden.

Heras hoefde slechts zes tiende van een seconde toe te geven op Plaza. Sastre en Menchov werden respectievelijk derde en vierde. In de top van het klassement blijft alles hetzelfde. Menchov en Sastre zullen Heras mogen flankeren in Madrid. Mancebo wordt net als in de Tour de France vierde. Koos Moerenhout presteerde opnieuw naar behoren en finishte vandaag als dertiende op 1.41 van Plaza. In het klassement is Moerenhout zelfs geleidelijk opgeklommen naar de veertiende stek.

Morgen eindigt de 60e Vuelta a España met een vlakke rit naar Madrid. In die stad zullen de Dehesa de la Villa en Carretera de Playa worden beklommen, precies de twee obstakels die de renners volgende week tijdens het WK krijgen voorgeschoteld. Roberto Heras hoeft nog maar 144 kilometer te trappen voordat hij de geschiedenisboekjes ingaat met zijn vierde eindoverwinning.

Uitslag 20e etappe Guadalajara – Alcalá de Henares – 38,9 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.R. PlazaSPACOM41'31''
2.R. HerasSPALIB0'00''
3.C. SastreSPACSC0'04''
4.D. MenchovRUSRAB0'06''
5.F. ManceboSPAIBA0'10''
6.V. PenaCOLPHO0'23''
7.S. DevolderBELDIS0'30''
8.O. PereiroSPAPHO0'33''
9.T. DanielsonUSADIS0'48''
10.C. VandeveldeUSACSC1'07''
13.K. MoerenhoutNEDDAV1'41''

Klassement na 20 etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.R. HerasSPALIB78.48.10
2.D. MenchovRUSRAB4'36''
3.C. SastreSPACSC4'54''
4.F. ManceboSPAIBA5'58''
5.C. Garcia QuesadaSPACOM8'06''
6.R. PlazaSPACOM11'36''
7.O. SevillaSPATMO13'22''
8.T. DanielsonUSADIS16'38''
9.M. ArdilaCOLDAV18'19''
10.J. MercadoSPAQUI18'31''
14.K. MoerenhoutNEDDAV35'07''

Bijna honderd boetes na sluiting Keileweg

Bertilni had ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds de politie dinsdagnacht de tippelzone aan de Keileweg gesloten heeft, zijn er 99 klanten beboet. Het boetebedrag bedraagt 2250 euro. In heel Rotterdam is straatprostitutie sinds de sluiting verboden.

De gemeente hoopt op de manier mannen af te schrikken die vrouwen van de straat oppikken. Het verbod wordt, volgens wethouder Van den Anker, niet massaal genegeerd en ook zou er niet veel getippeld meer worden.

Volgens Van den Anker moeten de prostituees naar opvanghuizen waar het mogelijk zou moeten zijn dat artsen cocaïne verstrekken aan verslaafde vrouwen.

Sonck opnieuw lang uit de roulatie

Door een operatie aan zijn lies is Wesley Sonck opnieuw lange tijd niet inzetbaar voor Borussia Mönchengladbach. De Belg die in het begin van 2004 van Ajax werd overgenomen wordt sinds zijn komst bij de club geteisterd door blessures.

Tijdens de zomerstop leek Sonck terug te komen van een eerdere ingreep aan zijn lies, maar na een driedubbele ribbreuk die hij opliep in een vriendschappelijk duel tegen PSV speelde de lies weer op. Een tweede operatie was daarom onvermijdelijk.

Sonck heeft kent veel blessureleed in Duitsland: sinds zijn overgang van Ajax naar Duitsland speelde de Belgische spits slechts 7 duels voor de middenmoter, waarin hij 2 keer het net wist te vinden.

Weening pakt dubbel in Polen

In de eerste echt zware etappe van de Ronde van Polen heeft Pieter Weening een dubbelslag geslagen. Hij won de zesde etappe en pakt de leiding in het algemeen klassement.

In de over 153 kilometer gaande rit deed de Rabobank-ploeg het erg goed. Pieter Weening wist de rit te winnen door medevluchter Kim Kirchen te verslaan. Daarachter werd Thomas Dekker op 24 seconde derde en Michael Boogerd werd zesde op 31 seconde van Weening.

In het klassement vinden de nodige verschuivingen plaats. Weening pakt de leiding in het algemeen klassement met een paar seconde voorsprong op Kirchen. Thomas Dekker schuift door naar de derde plaats in het algemeen klassement, kort gevolgd door Danilo di Luca. Michael Boogerd staat na deze etappe vijfde in het algemeen klassement.

Uitslag zesde etappe:
1. Pieter Weening (Ned-Rab) 4.16.37
2. Kim Kirchen (Lux-Fas) op 0.03
3. Thomas Dekker (Ned-Rab) 0.24
4. Danilo Di Luca (Ita-Liq) 0.26
5. Marcus Ljungqvist (Zwe-Liq) z.t.
6. Michael Boogerd (Ned-Rab) 0.31
7. Sylvain Chavanel (Fra-Cof) 1.31
8. José-Luis Rubiera (Spa-Dsc) 1.45

Honkbal: Uitslag Nederland - Panama

Het is het Nederlands honkbalteam niet gelukt de bronzen plak op het WK te pakken. In de strijd om de derde plaats werd met 7-6 verloren van Panama.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en kwam dankzij de goed werpende Patrick Beljaards en goed slagwerk op een 4-1 voorsprong. In de vijfde inning kwam Beljaards echter in de problemen en werd hij vervangen. Ondanks de wissel kwam Panama tot zes punten in de inning. Hierna kwam Nederland nog terug tot 6-7, maar verder kwam het niet.

Vanavond treedt Zuid-Korea, waar Nederland gisteren de halve finale van verloor, in de finale in Rotterdam om 19.00 aan tegen Cuba.

WK Honkbal: Nederland verliest opnieuw

Het is het Nederlands honkbalteam niet gelukt om in eigen land een goed Wereldkampioenschap met een bronzen plak te verzilveren. In de strijd om de derde plaats werd vanmiddag in Haarlem met 7-6 verloren van Panama.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en kwam dankzij de goed werpende Patrick Beljaards en sterk slagwerk op een 4-1 voorsprong. In de vijfde inning kwam Beljaards echter in de problemen en werd hij vervangen. Ondanks de wissel kwam Panama tot zes punten in de inning. Hierna kwam Nederland nog terug tot 6-7, maar verder kwam het niet.

Vanavond treedt Zuid-Korea, waar Nederland gisteren de halve finale van verloor, in de finale in Rotterdam om 19.00 aan tegen Cuba.

Kijk voor meer sportnieuws op Sport.fok!

Man had dode moeder in huis om pensioen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen man in de Franse stad Marseille heeft vijf jaar lang het dode lichaam van zijn moeder in zijn huis verborgen. Hij deed dat om het pensioen van de vrouw te kunnen opstrijken, een bedrag van 700 euro per maand. De politie vond het lijk zaterdag in een berg afval. De man is aangeklaagd voor fraude en het verzwijgen van een overlijden.

De vrouw was op 94-jarige leeftijd een natuurlijke dood gestorven. Haar zoon, die tussen de 60 en 70 jaar oud is, misleidde de sociale dienst door de stem van zijn moeder te imiteren. Hij had het lijk verstopt onder een berg afval in zijn tweekamerappartement. De politie had een inval in zijn woning gedaan omdat hij al langere tijd de huur en andere rekeningen niet betaalde.

Talpa: wij weigeren slechte tv-commercials

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij Talpa komen er geen slechte tv-spotjes op de zender. Althans, dat claimt de tv-zender. Via een kijkerspanel wordt beoordeeld of een reclame goed genoeg is; is dit niet, dan zal deze niet op tv worden uitgezonden. Het kijkerspanel wordt geleid door opinieonderzoeker Maurice de Hond.

Zo heeft de zender al een voetschimmelreclame geweigerd, waarin bacterie Schimpie de hoofdrol speelt. Dit zullen er overigens volgens commercieel directeur van Talpa TV, Ton Rozestraten, wellicht meer kunnen worden: "Ik kan nog wel een paar spotjes bedenken die wij niet zullen uitzenden. Sommige zijn zonder enige passie gemaakt".

Onderzoek geeft overigens aan dat ruim vier-vijfde van alle commercials (81 procent) niet wordt gezien door de kijkers, aangezien deze dan wegzappen naar een andere zender. Via het kijkerspanel van Maurice de Hond wil Talpa de kijkdichtheid van de commercialblokken verhogen. Volgens Frans Blanchard, directeur van de branchevereniging van reclamebureaus, is het nog nooit eerder voorgekomen dat een tv-zender commercials weigert wegens de kwaliteit van een reclamespot.

Schimpie zal niet te zien zijn op Talpa
Schimpie zal niet te zien zijn op Talpa

Schoolvakken op de tocht door lerarentekort

Icoon Binnenlands nieuwsVakken als natuurkunde, biologie, economie en Duits staan na 2010 in het voortgezet onderwijs op de tocht door een tekort aan docenten. Dit zei Marleen Barth, voorzitter van onderwijsbond CNV in De Volkskrant. Volgens de notitie Werken in het onderwijs 2006, die komende dinsdag openbaar wordt gemaakt, begint het lerarentekort pas na 2011 goed merkbaar te zijn.

Het lerarentekort in de notitie is berekend met meerdere scenario's, waaronder een zogenoemd positief en negatief scenario. Verwacht wordt dat het tekort in 2010 zal uitkomen tussen de twee en vijf procent. Vijf jaar daarna zal het zelfs opgelopen zijn tot rond de acht à tien procent. Echter, niet alleen over een aantal jaren is het goed merkbaar; exacte vakken en Duits hebben op HAVO- en VWO-niveau nu al te kampen met tekorten. Dat komt omdat dergelijke vakken gevoelig zijn voor economieverschillen: zodra de economie aantrekt, gaan deze leraren het bedrijfsleven in.

Volgens onderwijsbond AOB-voorzitter Walter Dresscher is de relatief lage beloning een grote oorzaak van het tekort. Daarnaast is hij van mening dat werken in het voortgezet onderwijs een veel zwaardere taak is dan werken in het basisonderwijs als leraar.

'Familie Melchers niet in drugshandel'

Claudia MelchersEr is geen sprake van een verband tussen de familie van de deze week ontvoerde Claudia Melchers en drugshandel. De Amsterdamse politie heeft althans geen aanwijzing in die richting. Afgelopen donderdag suggereerden politie-experts een verband, gezien het feit dat de kidnappers 300 kilo cocaïne eisten voor de vrijlating van de miljonairsdochter.

De experts waren overigens personen die niet bij het onderzoek naar de ontvoering betrokken zijn. De familie Melchers liet vrijdag weten geschokt te zijn door 'de vele onjuiste en kwetsende speculaties over een mogelijke betrokkenheid met drugshandel'. Volgens een woordvoerder bevindt de familie zich op een geheime plaats. Met Claudia gaat het redelijk goed. "Het is een sterke vrouw."

Na de persconferentie afgelopen donderdag waarin de plotselinge vrijlating van Claudia Melchers werd gemeld kreeg de politie 72 tips binnen over de ontvoering. De tips worden momenteel door een rechercheteam nagetrokken.

Boonen noemt WK kermiskoers

In een poging de Belgische druk op zichzelf te verminderen, noemt Boonen het winnen van het WK geen must. Hij noemt het WK zelfs een lange kermiskoers en een loterij, waar veel geluk bij komt kijken.

Na zijn uitermate geslaagde voorseizoen had Boonen voor dit seizoen nog twee doelen, de groene trui in de Tour de France en het WK in Madrid. Het eerste doel ging na meerdere valpartijen aan hem voorbij en nu lijkt Boonen moeilijk de echte topvorm voor het WK te kunnen vinden. In de Vuelta liet Alessandro Petacchi zien heel moeilijk te kloppen te zijn.

Uit de Vuelta trekt Boonen echter geen conclusies: "Ik ben niet naar de Vuelta gegaan om ritten te winnen, wel om aan de conditie te werken. De Vuelta heeft mijn geloof in eigen kansen niet verminderd, noem het voor mijn part camouflage."

Terwijl de druk op en de speculaties rond Boonen in België toenemen, probeert Boonen het belang van het WK wat te nuanceren: "Ik beken eerlijk dat ik de dubbel van het voorjaar (Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix) verkies boven de wereldtitel. De regenboogtrui zou van een geslaagd seizoen een droomseizoen maken. Bovendien ben ik niet zeker dat het een massasprint zal worden, Alejandro Valverde gaat met bommen gooien."

De Belg denkt daarnaast in de toekomst wel meer kansen te hebben om wereldkampioen te worden: "Anderzijds blijft het WK een koers die iedereen wil winnen. Met mijn 24 jaar krijg ik misschien nog wat kansen, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen. Ooit wil ik dus wel wereldkampioen worden."

Coria, Nadal naar finale Peking

Rafael Nadal en Guillermo Coria hebben zich gekwalificeerd voor de finale van het ATP-toernooi in Peking.

Nadal, gisteren nog te sterk voor Peter Wessels, rekende gedecideerd af met Juan-Carlos Ferrero: 6-4 en 6-4. De 19-jarige winnaar van Roland Garros had aan één break in iedere set genoeg. Nadal heeft zich in China uitstekend hersteld van zijn vroege uitschakeling op de US Open, toen James Blake in de derde ronde een niet te nemen horde bleek.

Morgen gaat Nadal voor zijn tiende toernooizege van 2005. Guillermo Coria is zijn tegenstander in de finale. De als tweede geplaatste Coria leek uitgeteld toen Thomas Johansson op 6-4 en 5-4 serveerde voor de wedstrijd. De Argentijn brak echter knap terug, won de tiebreak, en was met 6-2 tevens de beste in de beslissende set. De laatste twee keer dat Coria en Nadal tegenover elkaar stonden was ook in een eindstrijd. Zowel in Rome als in Monte Carlo trok de Spanjaard aan het langste eind.

Kleinere gebruikersinterface voor Age of Empires 3

Soms luisteren developers wel eens naar feedback van hun gebruikers. Dave Pottinger, van Ensemble Studios, postte namelijk twee screenshots van de bijgewerkte gebruikersinterface voor Age of Empires III. Veel gebruikers gaven namelijk aan dat deze veel te groot en lomp voor ze was. Hierop heeft Ensemble Studios meteen gereageerd door ervoor te zorgen dat er in de uiteindelijke versie zowel een grote als een kleine versie van de userinterface zullen zitten.

Standaard UI:







Kleinere UI:


Messi verlengt contract bij Barça tot 2014

Lionel Messi heeft zijn contract bij Barcelona verlengd tot medio 2014. De talentvolle Argentijn had eerder deze zomer ook al een aanbieding gekregen, maar deze was niet rechtsgeldig omdat de handtekeningen niet in orde waren. Ook in dit contract is weer een clausule van 150 miljoen euro opgenomen.

Door een fout bij Barcelona had dit grote talent voor weinig geld kunnen vertrekken uit Camp Nou. De speler is nu nog niet inzetbaar in de Primera Division, omdat de club teveel spelers van buiten de EU in de selectie heeft opgenomen. De Spaanse voetbalbond moet echter nog beslissen of hij een tot een EU-burger geldt, aangezien hij al sinds zijn twaalfde jaar in Spanje woont.

Messi is al wel speelgerechtigd voor de Champions League. In het duel tegen Werder Bremen (0-2) mocht hij meespelen in het team van Frank Rijkaard. In de tweede helft versierde hij een strafschop waardoor Barcelona de eindstand op het scorebord kon zetten.

Piloot dreigde in wolkenkrabber te vliegen

Razor21 had ons via de nieuws-submit te melden:

Sky Tower AucklandEen piloot van een gestolen vliegtuigje dreigde in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland in een wolkenkrabber te vliegen. Het vliegtuigje zou uiteindelijk zojuist in zee zijn gestort, zo meldt Television New Zealand. De 328 meter hoge Sky Tower, één van de hoogste torens van het zuidelijk halfrond, was uit voorzorg ontruimd.

Het is niet bekend wat de piloot bezielde, en of er meerdere inzittenden in het toestel zaten. Reddingswerkers proberen het vliegtuigje, dat neerstortte voor de kust van buitenwijk St Heliers, te bereiken. Het toestel werd zaterdagavond (plaatselijke tijd) van het vliegveld in Auckland gestolen. Het toestel was steeds gevolgd door een politiehelikopter, omdat het laag over het financiële centrum van de stad vloog.

Update 14.30 uur
De piloot, door de politie omschreven als een man van middelbare leeftijd, heeft de crash overleefd. Volgens getuigen zou het toestel door de politiehelikopter naar de zee zijn gedwongen. Het vliegtuigje raakte het water ongeveer 50 meter van een strand.

De crash was in de buurt van het huis van politicus Don Brash, de leider van de National Party. Volgens een onbevestigde melding zou de piloot hebben gedreigd het het toestel in het huis van de politicus te vliegen. De eigenaar van het toestel was een vliegschool op de Ardmore luchthaven in Manukau City.

Martine van den O.: Ik keur terreur af

De tot de islam bekeerde Martine van den O. uit Den Haag ontkent iets met terrorisme en de Hofstadgroep van doen te hebben. Dat zei ze gisteren in het tv-programma Netwerk, waar ze herkenbaar voor de camera verscheen. Terreur gaat op alle mogelijke manieren tegen mijn principes in, zei ze. "Ik wil geen mensen kwetsen, maar juist helpen."

De 26-jarige Van den O. werd in juni in Amsterdam gearresteerd. Ze had toen net terreurverdachte Nourredine El F. en diens vrouw Soumaya S. afgezet bij station Lelylaan. In Netwerk zei Martine dat El F. en S., die een vriendin van haar was, een paar dagen bij haar gelogeerd hadden. Volgen Martine had ze geen idee wie El F. was en wist ze niet eens diens naam. Ze noemde hem 'laptop' omdat hij van een laptop dingen oplas als hij een islamitische preek gaf aan mensen.

Over de afscheidsbrief van haar die werd aangetroffen had ze ook een verklaring. Dat betrof geen brief die er op duidde dat ze een aanslag ging plegen, maar een oude brief die ze schreef mocht er wat met haar gebeuren toen ze op een humanitaire missie ging naar Palestijns gebied. In de brief stond ook een telefoonnummer dat al twee jaar was afgesloten, zo zei ze.

In Netwerk zei Martine ook dat ze zich op haar 18e tot de islam bekeerde. Daarvoor bezocht ze gewoon als iedere tiener disco's, maar ineens had ze daar genoeg van. Pas een paar jaar geleden, na een bezoek aan Syrië waar ze de islam ging bestuderen, trok ze sluiers aan. Volgens haar hadden opvallend meer moslims dan niet-moslims daar kritiek op toen ze terugkwam in Nederland.

Martine van den O. kan volgens het Openbaar Ministerie een grote rol spelen in het proces tegen de Hofstadgroep. Haar voorlopige hechtenis werd vorige maand geschorst.

-
Uitzending van Netwerk vind je hier.

Duitse auto's blijven in teerlaag steken

Icoon opmerkelijk nieuwsOngeveer 200 auto's bleven in de afgelopen week op een snelweg in Noord-Duitsland steken toen zware regen een net gelegde teerlaag veranderde in een kleverige brij. De brij van regen en teer stroomde van een afgezette baan van de A20 naar de baan waar de auto's overheen werden geleid.

Over de omvang van de schade kon de politie nog geen duidelijkheid geven. De teer zou aan de onderkant van de auto's voor grote beschadigingen zorgen. "De autobestuurders zijn razend, en zelfs degenen die niet bleven steken hebben grote schade opgelopen aan de auto's. Als de troep opdroogt en nauwelijks meer te verwijderen is kost het waarschijnlijk duizenden euro's om het te repareren", aldus een politiewoordvoerder.

Rossi wil geen vast testcontract

Valentino Rossi heeft ontkend, dat hij op een reguliere basis voor Ferrari zal testen.

Ross Brawn van Ferrari heeft onlangs aangegeven dat Rossi een aantal belangrijke test zou uitvoeren, ook zou hij daarna om de 6 weken een keer in de wagen testen.

Valentino Rossi: "Volgend jaar zal ik op de motor racen en ik zal niet de tijd hebben om alle tests te doen waar ik over lees. Laten we zeggen dat het er slechts zes zijn, dan nog zou ik mij bijna fulltime in moeten zetten, en het zou betekenen dat ik besloten heb om in de Formule 1 te racen, wat ik niet heb gedaan."

"Als dit ooit zal gebeuren dan zal ik het alleen doen om proberen te winnen en daarvoor zal je je 100% in moeten zetten."

"Ik heb Ross Brawn’s woorden met een lach aangehoord, misschien was het wat betreft de programma’s leuk geweest als ik erover was geïnformeerd. Ik weet er zelf niks over en het past niet in mijn plannen."

"En ik hoor ook scherp, ook de vervelende meningen over mij. Briatore, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli: misschien zijn ze een beetje jaloers op mij, met een wil om te demonstreren dat de Formule 1-wereld en rijders beter zijn dan die van de motorfietsen. Ik denk het tegenovergestelde, maar misschien zijn ze bang voor mij".

Gezin Kas uit Zeist nog spoorloos

suzannetje had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe politie heeft nog steeds geen idee waar het verdwenen gereformeerde gezin Kas uit Zeist verblijft. Rijschoolhouder Henk Kas, zijn vrouw Ineke en hun vier dochters Linda (15), Arenda (14), Paula (12) en Anneke (10) zijn nu al ruim een maand spoorloos. De dochters zouden in augustus uit huis moeten worden geplaatst en onder toezicht worden gesteld van de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ). Toen deze stichting contact opnam met de ouders, bleek het gezin verdwenen. De twee zonen van de familie van 16 en 17 jaar oud werden al eerder onder toezicht van de SGJ gesteld.

Om de opsporing te voorspoedigen heeft de politie recente foto's vrijgeven van de kinderen. ''Normaal zijn wij heel terughoudend met het vrijgeven van kinderfoto's. Want stel dat het gezin morgen gezond en wel weer opduikt, dan is het voor de meisjes heel vervelend wanneer hun foto's landelijk zijn verspreid. Maar in dit geval gaat het opsporingsbelang voor privacy'', aldus politiewoordvoerder Thomas Aling.

Henk Kas wordt door de politie gezocht voor oplichting en verduistering. Bovendien onttrekken hij en zijn vrouw de kinderen momenteel aan de leerplicht. De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar is toch ongerust.


Opsporing verzocht


Helaas blijkt het toch weer nodig users te waarschuwen. Reacties over het uiterlijk mag je achterwege laten, zoniet worden ze weggemod.

'Bridget Jones' wil huwelijk laten annuleren

Renee ZellwegerActrice Renee Zellweger wil na vier maanden huwelijk haar echtverbintenis met countryzanger Kenny Chesney laten annuleren. De actrice uit 'Bridget Jones' heeft in het bij de rechtbank ingediende verzoek 'bedrog' opgegeven als reden. Volgens de Amerikaanse wet kan een huwelijk worden geannuleerd als het bij de aanvang om een bepaalde reden ongeldig was.

Zellweger (36) en Chesney (37) ontmoetten elkaar in januari dit jaar, tijdens het benefietconcert 'Concert for Hope' voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Op 9 mei trad het tweetal in het bijzijn van 35 genodigden in het geheim in het huwelijk op het Caribische eiland St. John. Televisiepsycholoog Dr. Phil voorspelde toen al dat de echtelieden het niet langer dan vier maanden met elkaar zouden uit houden, een uitspraak waar Zellweger 'not amused' over was. Ze liet bits in de media weten het niet prettig te vinden dat er 'al gewed wordt wanneer de scheiding zal plaatsvinden'.

Bij het scheidingsverzoek zou Zellweger de rechtbank hebben verzocht elke financiële steun voor Chesney uit te sluiten.

Sony komt met Stealth UMD combo

Sony heeft aangekondigd voor het eerst een UMD uit te brengen waar naast een volledige film ook een speelbare game opstaat. Het gaat om de film 'Stealth', een actiefilm over drie piloten die het op moeten nemen tegen een doorgedraaid AI programma dat nu als enige doel heeft de volgende wereldoorlog te ontketenen. Link.

De game die erbij zit is WipEout Pure: Stealth Edition. Waarin je op drie tracks kunt racen met drie verschillende voertuigen in drie verschillende modes. Verder is er een multiplayer optie die waarmee je met tot vier mensen tegelijk kunt gaan racen. Uiteraard is alles op de film Stealth gebaseerd, en kun je dus bijvoorbeeld racen in een vliegtuig uit de film.

De Stealth UMD komt uit in de Verenigde Staten op 15 november. Met een prijs van rond de veertig dollar aanzienlijk duurder dan de meeste film UMD's, maar daar krijg je dus ook het spel voor. Sony heeft nog niet bekend gemaakt of deze UMD ook naar Europa komt, maar zodra we meer weten, lees je het hier.

Knip, of ik schiet!!

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bende gewapende overvallers had het niet voor niets op een kapsalon voorzien. In plaats van de kassa leeg te halen eisten ze een nieuw kapsel voor een meegenomen vriendin. De opmerkelijke overval vond vrijdag plaats in de Poolse bedevaartsplaats Czestochowa.

Enkele uren na de overval kwamen de 'haargangsters' zelfs weer terug. De boeven waren niet tevreden met het resultaat en dwongen de kapster de kapbeurt opnieuw uit te voeren. De 'buit', een haarverlenging en nieuwe kleur voor het gangsterliefje, had een totale waarde van 200 euro.

Nuon onderzoekt drugshandel personeel

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Energiereus Nuon heeft in zijn kantoor in Alkmaar te kampen met drugshandel en is daarnaar een intern onderzoek gestart. Volgens personeelsleden zouden inmiddels al 20 mensen op non-actief zijn gesteld. Ook zouden in de afgelopen maanden op verschillende plekken in het complex aan de James Wattstraat drugs zijn verstopt.

Het energiebedrijf zelf wil alleen bevestigen dat er een intern onderzoek is gestart tegen 'enkele' van de circa 800 medewerkers van de afdeling klantenservice van Nuon in Alkmaar. ''Er is een vermoeden dat er op kleine schaal drugs zijn verkocht. De samenwerking met één uitzendkracht die tijdens het werk verdovende middelen bij zich had, is in verband hiermee opgezegd. Wij willen in het belang van het onderzoek niet vertellen tegen hoeveel Nuon-medewerkers een onderzoek loopt. Ook zeggen we niet om welke verdovende middelen het gaat'', aldus een woordvoerster.

Nuon heeft de politie in Alkmaar op de hoogte gesteld van het interne onderzoek

Toyota richt zich op derde plaats

Toyota zal in de laatste races van het seizoen nog alles op alles zetten om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Het team wil de derde plaats in het constructeurskampioenschap van Ferrari veroveren.

Dit jaar heeft Toyota eindelijk de felbegeerde stap richting de top weten te zetten. Het team scoorde al 71 punten meer dan vorig jaar en wil nog meer. Het team wil nu de strijd met Ferrari aangaan voor de derde plaats in het kampioenschap.

Jarno Trulli vertelde: "Onze snelheid ziet er goed uit, dus ons doel is om Ferrari aan te vallen voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap. We liggen slechts tien punten achter en als we hard doorwerken kunnen we die achterstand zeker inhalen."

Trulli complimenteert het team voor de stap die is gemaakt: "Het is een geweldige prestatie om van de achterkant van het veld, zoals vorig jaar, naar de positie te komen waarin we nu zitten. Dat is fantastisch werk van het hele team."

Onduidelijkheid over Villeneuve

Het is nog altijd niet duidelijk of BMW volgend jaar het Sauber-contract van Jacques Villeneuve zal respecteren.

Gisteren werd bekend dat Nick Heidfeld een contract heeft getekend bij BMW voor 2006. Tijdens de bekendmaking zei BMW-motorsportdirecteur Mario Theissen dat met het 'aanstellen van Heidfeld de eerste BMW-cockpit gevuld is'. Deze zin gaf genoeg reden te denken dat Jacques Villeneuve volgend jaar niet bij BMW zal rijden. De Canadees rijdt dit jaar bij Sauber, en heeft met Sauber een contract voor volgend jaar. Het is echter onduidelijk wat BMW met dit contract zal doen.

Theissen gaf later op de dag uitleg op zijn woordkeuze. "In het geval van Jacques Villeneuve betreft het een contractkwestie dat ook over volgend jaar gaat. Zijn prestaties hebben aangetoond dat na een jaar te zijn weggeweest, je niet zomaar weer op je oude niveau zit. Zeker niet wanneer je ook nog van team wisselt. We hebben hem nauwlettend geobserveerd om zo hem de kans te geven ons te overtuigen. Nu we het contract met Nick Heidfeld hebben afgerond, concentreren wij ons op hem," aldus Theissen in zijn politiek correcte verklaring.

Fetisjisme

Beetje saaie zaterdag zo, dus even een gezellig blogje over fetisjismes. Je komt toch af en toe de vreemdste dingen tegen op het internet dus hier even een paar leuke linkjes.

1 - Zwemfetisjisme: ziet er onschuldig uit deze site, maar er is nog een leuke subsite...
Update: ja die heeft z'n datalimiet voor Zaterdag bereikt... hier een vervanger. Lijkt een beveiligde site maar gelukkig is er ook een open dir. Nou ja gelukkig

2 - Meloenfetisjisme: iets waar cptmarco kennelijk last van had en waar wij eigenlijk dit hadden verwacht...

3 - De ergste: natuurlijk willen jullie ook iets bloots, nou dan zit je goed op deze site...

'Interesse PSV in Culina'

Het Brabants Dagblad meldt dat PSV op korte termijn de selectie wil versterken met een middenvelder. De Australiër Jason Culina zou daarvoor een nadrukkelijke kandidaat zijn.

Met het vertrek van drie middenvelders deze zomer en langdurige blessures van John de Jong en Mika Väyrynen zit PSV krap in de middenvelders. Daarnaast rekent Hiddink erop dat Phillip Cocu en Ibrahim Afellay dit seizoen niet alle wedstrijden zullen kunnen spelen. Daarom is de club op zoek naar een extra middenvelder.

Daarvoor zou PSV grote interesse tonen in Jason Culina. Hiddink heeft de afgelopen weken al kennis kunnen maken met Culina bij de Australische selectie en zou in de middenvelder van FC Twente een versterking in de breedte zien voor zijn elftal.

'Bollywood' niet nogmaals in Amsterdam

Icoon Bollywood nieuwsHet filmfestival IIFA Bollywood Awards zal in 2006 niet opnieuw in Amsterdam plaatsvinden. De uitreiking van de Indiase filmprijzen werd in 2005 door voormalig wethouder Frits Huffnagel naar de Nederlandse hoofdstad gehaald. In de contracten werd toen vastgelegd dat Amsterdam ook in 2006 het festival mocht organiseren.

Bezoekersaantallen vielen echter tegen, waardoor de gemeente Amsterdam beslist heeft dat het niet loont om opnieuw 1 miljoen euro in de komst van het festival te steken. In juni werd al bekend dat de editie 2005 niet uit de kosten zou komen. Organisator Peter Wybenga van Amsterdam Partners meldde toen dat de tijd te kort was geweest om de investering terug te verdienen, maar schermde op dat moment al met de nieuwe komst van 'Bollywood' in 2006.

Bollywood, de bijnaam van de Indiase film die hoofdzakelijk in Bombay wordt geproduceerd, is de grootste filmindustrie van de wereld. Waar de IIFA Awards in 2006 nu zullen worden gehouden is nog niet bekend. Casablanca en Dubai zouden het evenement graag willen hebben, maar ook twee nog onbekende landen in West-Europa zouden interesse hebben.

'Godfather' Paolo di Lauro opgepakt

calvobbes (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In Italië heeft de politie in Napels afgelopen nacht een maffiabaas opgepakt die al drie jaar zat ondergedoken. Het betreft de 52-jarige Paulo di Lauro, die één van de meest gezochte kopstukken van de maffia in Italië was.

Hoewel de 'Godfather' was ondergedoken, ging zijn clan nog volop door met de activiteiten. Twee van zijn zonen voerden een felle strijd met andere maffiagroeperingen. Sinds het onderduiken van Di Lauro woedt in Napels een bloedige machtsstrijd. Daarbij werden in één jaar tijd zeker 130 mensen vermoord.

Geld lijkt de belangrijkste reden voor al het geweld. De Di Lauro Clan zou dagelijks een omzet van 500.000 dollar hebben gegenereerd met de handel in drugs, wapenhandel, prostitutie en afpersing.

Bendes gaan letterlijk over lijken
Voor verschillende bendes is dit een reden om de macht in de onderwereld over te nemen. Daarbij gaan ze letterlijk over lijken. Overlopers naar andere bendes zijn één voor één geëlimineerd, huizen en winkels van rivalen werden simpelweg platgebrand. Ook vrienden en andere bekenden van overlopers bleven niet gespaard. Een jonge vrouw werd eerste gemarteld, daarna gedood en verbrand.

Het afgelopen jaar zijn de twee leidinggevende zonen al opgepakt. Verder arresteerde de politie tientallen leden van de rivaliserende partijen. De politie hoopt dat daarmee het aantal moorden in de stad afneemt.

Guus Meeuwis stoot zichzelf uit de top 10

Guus MeeuwisGuus Meeuwis heeft zichzelf uit de top 10 van de 'Top 40 aller tijden' gegooid. Maar echt droevig hoeft hij daar niet om te zijn, want hij krijgt er een nieuwe notering voor terug. 'Geef mij nu je angst' vervangt zijn tien jaar oude hitsingle 'Het is een nacht'.

"Het moet een heel bijzonder gevoel voor Guus zijn, dat hij het wederom heeft gepresteerd om als een van de weinige Nederlanders hoogstwaarschijnlijk de komende decennia in de officiële top tien aller tijden te staan", zo zei presentator Wessel van Diepen van de Top 40 gisteren tegen Guus Meeuwis.

De Brabantse zanger brak onlangs ook nog een mooi record. Als enige Nederlandse artiest heeft hij twee hitsingles, 'Het is een nacht' en 'Geef mij nu je angst', zeventien weken lang in de top 10 van de Top 40 gehad.

Leegstaande pizzeria blijkt vuilnisbelt

Tijdens een twee uur durende opruimactie hebben medewerkers van een Heerlense reinigingsdienst gisteren meer dan 300 vuilniszakken met rottende etensresten weggehaald bij pizzeria Al Capone's. Het restaurant stond sinds twee weken leeg, nadat de franchisenemers met de noorderzon waren vertrokken.

De actie werd uitgevoerd nadat de eigenaar van een naastgelegen snackbar al dagenlang over stank- en vliegenoverlast klaagde. Toen hij turend door de etalageruit maden over de vloer bij zijn buurman zag lopen, sloeg hij alarm. Waarom de vertrokken pizzabakkers zo veel vuilniszakken hadden opgeslagen is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk hadden zij geen contract voor het ophalen van bedrijfsafval.

De franchisenemers van de zaak vertrokken twee weken geleden nadat Al Capone's Nederland het vertrouwen in hen had opgezegd. In tegenstelling tot hun voorganger, die de Prijs voor de Beste Pizza van de Benelux wist te winnen, gooiden de laatste exploitanten er met de pet naar.

Californië verbiedt junkfood op scholen

In de schoolkantines van de Amerikaanse staat Californië zal vanaf juli 2007 meer fruit en groente te vinden zijn. Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft een reeks wetten ondertekend die junkfood en frisdrank taboe maken in de scholen. "Californië krijgt te kampen met een obesitas-epidemie", zei de gouverneur. "En steeds meer kinderen zijn onderdeel van het probleem." Oftewel: hij wil het probleem van overgewicht aanpakken.

De schoolkantines moeten hun menu nu aanpassen. In de wetten staan ook nieuwe normen voor de voedingswaarde van snacks in automaten op scholen. Frisdranken waren al verboden op lagere scholen, en nu komen dus ook de high schools aan de beurt. Op de scholen zullen voortaan alleen water, melk, sap en sportdrank met weinig suiker verkocht worden.

Uwe Boll gaat Halo verfilmen?

IMDB heeft in de database Uwe Boll bij de regie van de aankomende Halo film gezet. Waar zij deze informatie vandaan halen is niet duidelijk.
Uwe Boll is ondertussen berucht bij veel gamers door verfilmingen van games simpel gezegd te verprutsen. Alone in the Dark en House of the Dead hebben op dit moment beide een score van 2.2 op IMDB.
Behalve de Halo film heeft Boll nog een paar verfilmingen in de planning staan. Zo is Bloodrayne nu af, is hij bezig aan Dungeon Siege en moeten Far Cry en Hunter: the Reckoning er nog aankomen.


We hebben altijd Halo 3 nog.....

Rabo-renner Sutherland positief bevonden

Rory Sutherland is voorlopig op non-actief gezet door Rabobank. Tijdens de Ronde van Duitsland werd de Australiër positief bevonden.

Rabobank maakt niet bekend om welk product het gaat, maar duidelijk is wel dat het middel op de verboden lijst staat. Het gaat in ieder geval niet om bloeddoping of EPO, meldt de bankiersploeg op zijn website. De 23-jarige Sutherland heeft inmiddels een contra-expertise aangevraagd. Sutherland rijdt al sinds 2002 voor Rabobank; de eerste drie jaar bij de beloften en sinds 2005 bij de profploeg.

Mijlpaal voor FC Omniworld

Het heeft ruim een maand geduurd, maar FC Omniworld heeft eindelijk haar eerste zege in het betaalde voetbal beet. De formatie van Jan Schulting versloeg in een uitwedstrijd Fortuna Sittard: 2-3.

Omniworld toonde zich in Sittard zeer veerkrachtig. Tot tweemaal toe kwam de ploeg op achterstand, maar telkens volgde er een snelle gelijkmaker. Houssaine Ouhsaine maakte zelfs de winnende treffer. De andere doelpunten van de ploeg uit Almere kwamen op naam van Ramon Luijten en Ergun Çakir. In de zeven vorige wedstrijden kwam Omniworld niet verder dan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Wel werd in de eerste ronde van de Gatorade Cup met 4-1 gewonnen bij Urk. Omniworld is overigens nog wel de hekkensluiter in de Gouden Gids Divisie.

Mission impossible in Roosendaal

RBC Roosendaal verbaasde de voetbalvolgers in 2000, door na de nacompetitie te promoveren naar de eredivisie. Deze primeur in het bestaan van de club werd bereikt onder Robert Maaskant, die zijn team in de eredivisie ook fris voetbal liet spelen. Het gevolg was dat men veel complimenten kreeg voor de spelopvatting, maar dat er nauwelijks punten werden behaald en RBC direct weer degradeerde. Maaskant herhaalde in het daaropvolgende seizoen echter het kunstje van 2000 en promoveerde opnieuw via de nacompetitie. Sindsdien bleven de Roosendalers in de eredivisie, hetgeen een prestatie op zich genoemd mag worden.

13-jarig meisje mishandelt kinderen met zweep

In Zoetermeer is een 13-jarig meisje aangehouden voor het mishandelen van een negenjarige jongen met een paardenzweep. Het meisje heeft inmiddels bekend en meldde terloops ook andere kinderen te hebben mishandeld met de zweep.

De jonge dader kon worden aangehouden na een tip van een oplettende burger, die het gebeuren had gezien. Samen met drie vriendjes, allemaal jonger dan 12 jaar, mishandelde het meisje meerdere kinderen op de Ruimtebaan in Zoetermeer, daarbij gebruik makend van een zweep. Tijdens de verhoren bekende de Zoetermeerse ook een aantal diefstallen. Ze is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.