Kink FM komt met Top 666

De laatste jaren is het voor radiostations erg in trek om luisteraars te vermaken met uitzonderlijk lange hitlijsten. Sinds jaar en dag is er natuurlijk de Top 100 Allertijden, die sinds twee jaar vertienvoudigd is. Radio 2 kent al enkele jaren de Top 2000, die in december wordt uitgezonden, en Radio Veronica zendt om de paar maanden een thematische hitlijst van enkele honderden platen uit.

Kink FM logoPopzender Kink FM bestaat in oktober 10 jaar en viert dit eveneens met zo'n lijst. Luisteraars van het station kunnen de komende week stemmen uitbrengen voor de Outlaw 666, waarin de beste Kink-platen van de afgelopen 10 jaar genoteerd zullen zijn. De lijst zal in de week van 3 oktober worden uitgezonden tussen 9 en 20 uur. De nummer 0, volgens Kink-traditie de hoogste notering in een hitlijst, zal op vrijdagmiddag 7 oktober, even voor 5 uur te horen zijn.

Programmaleider Arjen Grolleman: "Dit is natuurlijk een leuke gelegenheid om nieuwe luisteraars kennis te laten maken met de beste muziek van de afgelopen 10 jaar, en dat betreft vaak muziek die je niet zo snel op andere zenders zult horen. Voor vaste luisteraars wordt het een feest der herkenning."

Kink FM werd opgericht in oktober 1995 als spin-off van het gelijknamige Veronica-programma op Radio 3 en is onderdeel van de Vereniging Veronica. Naast alternatieve popmuziek in het algemeen uit heden en verleden is Kink FM al 10 jaar het enige Nederlandse radiostation dat aandacht besteedt aan specifieke genres als bijvoorbeeld punk, metal, hiphop, progressieve dance en avantgarde.

Muziekliefhebbers kunnen hier hun stem op de Outlaw 666 uitbrengen.