Gezin Kas uit Zeist nog spoorloos

suzannetje had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe politie heeft nog steeds geen idee waar het verdwenen gereformeerde gezin Kas uit Zeist verblijft. Rijschoolhouder Henk Kas, zijn vrouw Ineke en hun vier dochters Linda (15), Arenda (14), Paula (12) en Anneke (10) zijn nu al ruim een maand spoorloos. De dochters zouden in augustus uit huis moeten worden geplaatst en onder toezicht worden gesteld van de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ). Toen deze stichting contact opnam met de ouders, bleek het gezin verdwenen. De twee zonen van de familie van 16 en 17 jaar oud werden al eerder onder toezicht van de SGJ gesteld.

Om de opsporing te voorspoedigen heeft de politie recente foto's vrijgeven van de kinderen. ''Normaal zijn wij heel terughoudend met het vrijgeven van kinderfoto's. Want stel dat het gezin morgen gezond en wel weer opduikt, dan is het voor de meisjes heel vervelend wanneer hun foto's landelijk zijn verspreid. Maar in dit geval gaat het opsporingsbelang voor privacy'', aldus politiewoordvoerder Thomas Aling.

Henk Kas wordt door de politie gezocht voor oplichting en verduistering. Bovendien onttrekken hij en zijn vrouw de kinderen momenteel aan de leerplicht. De politie heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar is toch ongerust.


Opsporing verzocht


Helaas blijkt het toch weer nodig users te waarschuwen. Reacties over het uiterlijk mag je achterwege laten, zoniet worden ze weggemod.