Geen biefstuk meer voor gedetineerden

In de gevangenissen van het noorden van Nederland zullen de 'bewoners' het de komende tijd zwaar krijgen. De directie van de noordelijke gevangenissen heeft namelijk besloten de verkoop van biefstukken, alcoholvrij bier, Red Bull en andere energiedrankjes te staken. De producten waren tot nu toe te koop in de winkels van de bajesen.

De maatregelen zijn onder meer het gevolg van een artikel in De Telegraaf van afgelopen dinsdag. Hierin stonden een aantal foto's van feestvierende gedetineerden in gevangenis Esserheem. Op de foto's waren bijvoorbeeld gevangenen met dikke sigaren en blikjes Amstel malt, die zich dik vermaakten in gevangeniscafť 'Club 91', te zien. Dit cafť is nu gesloten. Ook de visboer, die de gevangenis wekelijks bezocht, zal voorlopig niet meer langskomen.

Meerdere politici reageerden woedend op het artikel in De Telegraaf, helemaal aangezien recentelijk een beleid van versobering van het gevangenisregime was ingezet. Andere gevangenisdirecteuren in Nederland zijn nu eveneens aan het onderzoeken of er strengere maatregelen moeten worden genomen.