Volleybalsters onderuit op EK

Michel (Baraja)
De Nederlandse volleybalsters zijn matig begonnen aan het EK in Kroatië. De ploeg van Avital Selinger verloor met 2-3 van Bulgarije.

Oranje dolf met 25-17, 18-25, 22-25, 25-17 en 14-16 het onderspit tegen de Bulgaarse ploeg. Nederland startte sterk en gaf een vroeg verkregen voorsprong in de eerste set niet meer uit handen. In de volgende sets was het Bulgarije dat vroeg de leiding nam en die ook niet meer afstond. Nederland sleepte onder aanvoering van Chaïne Staelens en Ingrid Visser nog een vierde set uit het vuur, maar daarin bleek Bulgarije net wat beter. ”Dit is een domper", reageerde Selinger "Maar dit is sport. We wisten dat Bulgarije op een goede dag in staat is van ons te winnen. Wij hebben helaas ons gewenste niveau niet gehaald.”

Nederland zal morgen moeten winnen van Turkije om de kansen op plaatsing voor de halve finales gaaf te houden. Later in de week ontmoet Oranje nog Rusland, Italië en Spanje. Slechts de eerste twee ploegen gaan naar de halve eindstrijd. Ondanks de nederlaag van vanmiddag gelooft Selinger nog in zijn team: ”Kampioenen zijn mensen die weten hoe ze van een teleurstelling moeten herstellen. Ik hoop dat dit ons morgen ook lukt en dan is alles nog open.”