Piloot dreigde in wolkenkrabber te vliegen

Razor21 had ons via de nieuws-submit te melden:

Sky Tower AucklandEen piloot van een gestolen vliegtuigje dreigde in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland in een wolkenkrabber te vliegen. Het vliegtuigje zou uiteindelijk zojuist in zee zijn gestort, zo meldt Television New Zealand. De 328 meter hoge Sky Tower, ťťn van de hoogste torens van het zuidelijk halfrond, was uit voorzorg ontruimd.

Het is niet bekend wat de piloot bezielde, en of er meerdere inzittenden in het toestel zaten. Reddingswerkers proberen het vliegtuigje, dat neerstortte voor de kust van buitenwijk St Heliers, te bereiken. Het toestel werd zaterdagavond (plaatselijke tijd) van het vliegveld in Auckland gestolen. Het toestel was steeds gevolgd door een politiehelikopter, omdat het laag over het financiŽle centrum van de stad vloog.

Update 14.30 uur
De piloot, door de politie omschreven als een man van middelbare leeftijd, heeft de crash overleefd. Volgens getuigen zou het toestel door de politiehelikopter naar de zee zijn gedwongen. Het vliegtuigje raakte het water ongeveer 50 meter van een strand.

De crash was in de buurt van het huis van politicus Don Brash, de leider van de National Party. Volgens een onbevestigde melding zou de piloot hebben gedreigd het het toestel in het huis van de politicus te vliegen. De eigenaar van het toestel was een vliegschool op de Ardmore luchthaven in Manukau City.