Parachutist overleden na mislukte landing

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Op Texel is vanmiddag een Britse parachutist overleden nadat zijn landing mislukte, zo heeft het Paracentrum Texel bevestigd. De reserveparachute van de 43-jarige man werd op honderd meter hoogte geopend, terwijl zijn hoofdparachute ook al open was. Hierdoor werd het lichaam van de man horizontaal getrokken. Vlak voor de landing trachtte de man de hoofdparachute nog los te koppelen, maar dit mislukte.

Hierdoor kwam de man zo hard terecht op de grond dat hij niet lang na de landing overleed aan inwendige bloedingen. Het Paracentrum Texel meldt dat de Brit een zeer ervaren parachutist was die al duizenden sprongen had gemaakt. Normaal gesproken gaat de reserveparachute, reagerend op valsnelheid en hoogte, alleen open als de parachutist bijvoorbeeld door bewusteloosheid niet in staat is zelf de hoofdparachute te openen.

De luchtvaartpolitie heeft inmiddels een eerste onderzoek afgerond. Hieruit blijkt dat de man waarschijnlijk met een te hoge snelheid wilde landen. Hier reageerde de automatische beveiliger op de reserveparachute vervolgens op, waarna deze opende. De uitrusting en de videobeelden van de overledene en een medespringer zullen nog worden bekeken.